-
PROHARDVER!
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lex Icon
senior tag
Valóban, viszont az érem másik oldala meg az, hogy a laikus ebből fog "sziklaszilárd bizonyítékot" meríteni, hogy melyik a jó és melyik nem. swatti fenti írásából egy laikus arra fog következtetni, hogy a Red nem jó. Ezért is próbáltam kérdésekkel rávenni, hogy pontosabb adatokat adjon meg a körülményekről, mert nem mindegy, hogy 2, 20 vagy 2000 HDD alapján mondja el a véleményét és az se, hogy pl. 20 Red-ből 2 lett hibás vagy 15.
A net így is tele van tapasztalatokkal, véleményekkel, amik félrevezethetik azt, aki nem ügyel a részletekre. -
Lex Icon
senior tag
válasz
swatti #63196 üzenetére
A gondolatmenetedben az a hiba, hogy a színek a felhasználás helyére, módjára utalnak, így nem lehet kijelenteni, hogy melyik jobb, míg nem írod le, hogy mire. Pl. a Red és a Black nem csereberélhető szabadon, mert mások a működési feltételeik (sebesség, zaj, melegedés, ...).
-
kusztax
tag
Sziasztok,
Kérlek, segísetek.
Két HDD között vacillálok. FullHD és 4K-s filmeket néznék róla TV-n routeres shared storage-en keresztül.
Ezen két HDD-n gondolkozom. Melyik alkalmasabb a fent megjelölt feladatra?
Hitachi Z5K500-500
Hitachi 5K750-500Köszi!
(Hoppp ez nem válasz akart lenni.
)
-
swatti
tag
válasz
Lex Icon #63188 üzenetére
Red nem krepáltak be csak 1-2 és az is csak részben. Szóval használahatók, de le kell cserélni 1-2 év után. Viszont blue-ból nagyon sok rossz. Főleg laptopokban. Blue-t nem is veszek. Viszont ez tényleg csak az Én tapasztalatom. Ha vissztekintek 5 évre, akkor nekem a black jött be a legjobban. 5 év alatt viszont tuti 100db vinyont vettem már.
-
swatti
tag
válasz
SutPet #63160 üzenetére
Szia,
a tapasztalat nálam, hogy
- wd blue (komoly adatot tárolni vagy sok írás/olvasásra nem ajánlom, de ezzel csak rossz tapasztalatom volt hosszú távon)
- wd red (azt hittem bíni fogja strapát hát nem) részben ajánlom.
- wd black vagy hasonló megéri.Toshiba vagy segate itt is a drágább darabok a "megbízhatók".
-
Pano
addikt
Sziasztok!
A Toshiba 1TB 64MB HDWD110UZSVA merevlemezem mellé szeretnék még egy 2TB-os vásárolni max 20.000 Ft-ért. Ez a Toshiba nem rossz, bár néha tud zajongani.
Mindennapos adattárolásra lenne használva. Olyat keresnék, ami csendes és nem melegszik annyira (1 gigabites nettel töltenék rá adatokat, így jó lenne ha nem ez fogná vissza a letöltési sebességet).
TOSHIBA 2TB 64MB HDWD120UZSVA esetleg ajánlható? WD-re is nyitott lennék, ha a fentiek teljesülnek. -
junior11
veterán
-
válasz
King Unique #63175 üzenetére
Köszönöm, az kimaradt, hogy 9.5mm max. magasságig kellene/érdekelne.
Majd megnézem, mi a max. magasság ami a "HDD" helyre be építhető, mert ha a 15mm oda pont jó/befér, akkor mehetne akár egy 4TB-os HDD változat is. Az ODD helyére mehet majd OptiBay keret, abba 9.5mm a max. ami befér. /még ki kell sakkoznom/ -
King Unique
titán
válasz
MaxxDamage #63174 üzenetére
A topik összefoglalójának végén részletezve van ez a kategória (2,5", NAS és ADAT üzemre, 7200rpm) is. Vagyis a Seagate Exos 7E2000, illetve Enterprise Capacity sorozatának modelljei. Viszont mint az utóbbi nevéből is látszik, ezek nem szokványos, konzumer HDD-k, hanem enterprise kategóriásak. Ez pedig az árukon is meglátszik. Plusz 15 mm magasak, ami miatt eleve nem mindenhol használhatók, pl. a legtöbb laptopba eleve nem férnek bele.
-
Sziasztok. Érdeklődnék,
2.5" laptop HDD-ből nincs 2TB / 7200rpm-s verzió? -
bajtokarpi
őstag
Sziasztok!
Abszolút vegyes felhasznàlàsra keresek merevlemezt. 3 Gb-os tàrolókapacítàsra gondoltam. Összefoglalót àtnèztem Toshiba p300 megfelelő lenne? Esetleg màs?
Köszönöm
-
Bodor
veterán
Sziasztok! Átolvastam az összefoglalót, de nem tudok dönteni.
HiMedia Q10 Pro médialejátszóba szeretnék 8TB-os lemezt venni, alapvetően 50-70 GB-os UHD filmek tárolására lenne használva, és természetesen az akadozás mentes lejátszás elsődleges szempont.
Persze nem szeretnék sokat költeni rá, de nem szeretnék olyan típust sem venni, amely nem megbízható, vagy nem felelne meg a fentebb leírt célra, és később megbánnám...
Elsőre kinéztem ezt, de ha van valami ok, amiért kerülendő ez a típus, akkor melyiket ajánljátok ?
-
SutPet
aktív tag
Régi vinyót kivettem a nas-ből gépre ráköt, és még smartot se bírta lefuttatni. Partíciót töröltem, újra inicialiáltam a lemezt és most megy szépen (épp fut a teljes felület teszt).
Elképzelhető az hogy nem is vinyó gond van hanem azért dobált ilyen olvasás hibákat illetve badsectort mert nem kapott elég áramot, ergó a tápom szar? -
tknof1871
őstag
Üdv! A 10TB Seagate BarraCuda Pro ST10000DM001 (itt ez az ajánlott) egy már megszűnt 10TB Seagate BarraCuda Pro változat? Amazon.com-on az ST10000DM001-nek értékelése sincs. Szinte alig találni. Inkább amit egyáltalán vásárolnak az a ST10000DM0004.
-
SutPet
aktív tag
Végül egy purple és egy red lett mert ezek voltak raktáron. Remélem nem lesz velük gond.
-
SutPet
aktív tag
Sziasztok,
nas-ben egyik 2tb-s wd red-em lehalt (és a másik is produkált olvasási hibát, így mihamarabb pótolnám mielőtt a raid tömb feladja)
2TB méretben mit ajánlotok? főleg plexet szolgálnak ki, egyidejűleg max 4 streamet( max 720p ) de az 1-2 az átlagos.
Vegyek másik red-et vagy ironwolf-ot? a vicc az egészben hogy a redekben van ~10000 óra és meghaltak/haldokolnak, az ősrégi wd green a maga 34000 órájával megy vígan megy és teszi a dolgát (hasonló korú és üzemidejű barracudával együtt) ezért gondolkozok sima mezei lemez vételén is. ti mit ajánlotok? -
King Unique
titán
válasz
Surfym@n #63157 üzenetére
A Macrium Reflect programban eleve van lehetőség változtatni a partíciók méretét, vagyis a klónozás megkezdése előtt is meg lehet növelni. Vagy utólag a Windows lemezkezelőjében a kötet kiterjesztése opció használatával, amire a másik válaszban is céloztak. Aztán az más dolog, hogy hacsak nem lesz egy rakás tárhelyigényes program, játék, személyes fájl a C-re telepítve, másolva, akkor nyilván messze nem kell magának a Windowsnak bruttó 512 GB-os rendszerpartíció. Az egyéb tartalom mehet akár külön partícióra is és olyankor egyszerűbb lehet egy esetleges újratelepítés, vagy akár mentés, klónozás, ha nem kell a teljes lemezt törölni, avagy átmásolni, lementeni a rendszer működése szempontjából felesleges tartalommal (pl. letorrentezett fájlok) együtt.
Amúgy meg el tetszett téveszteni a topikot, mivel az SSD-s kérdések a Flash SSD topikba valók, nem ide, ahol a (belső) merevlemezek a téma... Legközelebb már a linkelt topikban kellene érdeklődni ilyen ügyekben!
-
tibaimp
nagyúr
válasz
Surfym@n #63157 üzenetére
Ha a Windows partíció "mögötti" (sraffozott terület) partíciós részt törlöd, akkor meg tudod simán nagyobbítani a win-es partíciódat. Mikor ez megvolt, a még mindig fenn maradó részt pedig particionáld újra, mint előtte volt, csak értelem szerűen kisebb lesz.
Nálam pl így néz ki a másik win10 partíció:
Ha rosszul írtam valamit, javítsatok ki, de így meg lehet csinálni.
-
Surfym@n
senior tag
Ha átköltözök egy kisebb SSD-ről nagyobbra (128 GB -> 512 GB), macrium-mal klónozva, hogy tudom elérni, hogy a rendszerpartícióm ne csak 128 GB-os (mínusz sallangok) legyen, hanem nagyobb?
köszi
-
cocka
veterán
Akkor ez úgy látszik a Seagate-nél is ez van. 7200 rpmes mindkét vinyóm és mindkettő parkolgat is plusz Seek Error Rate meg Raw Read Error is az egekben (egyébként újak, még tán 1 hónaposak max.), amúgy ECC recovered nincs is mindegyikben. Mondjuk még ha csak szarul olvas és hardveresen kikorrigálja, az oké, de a Seek error rate azért elég aggasztó szerintem.
-
-
-
cocka
veterán
válasz
King Unique #63149 üzenetére
28 nap 16 óra
De azért fura ez, mert pl. Toshibánál tűpontosan ugyanannyi a start/stop mint a load/unload cycle.
Vagy pl. WD-nél még kevesebb is, amit nem is értek:
Első WD10EZEX: start/stop: 1476, load/unload: 1404 üzemidő: 841 nap 6 óra
Második WD10EZEX: start/stop: 925, load/unload: 904 üzemidő: 403 nap 7 óra -
King Unique
titán
Az itteni összefoglalóban is szerepel, hogy (egyes) Seagate merevlemezeknél a parkolás állítása a HDAT2 programmal lehetséges. De amúgy akár az előbbi válaszban említett módszerek is megteszik a HDS-sel.
Ha csak 433 db parkolás van eddig, az kb. semmi, bár az is számít, hogy mennyi üzemidőnél. Valamint ha megnézed az adatlapját, akkor látható, hogy 300 000-es névleges limit van megadva, amihez képest a 433 kb. elhanyagolható.
-
cocka
veterán
És Seagate-et mivel gátolsz meg, hogy parkoljon?
Firecuda: ST1000DX002
indítások/leállítások száma: 29
Parkolások: 433
-
King Unique
titán
válasz
Surfym@n #63145 üzenetére
A WD 2,5"-os Blue sorozata parkol, de azért nem kell ezt annyira túlaggódni, meg eleve 600 000 a névleges limit, ami megint nem kevés. Tiltani akkor szokás, ha nagyon intenzíven parkol és rövid üzemidő alatt irreálisan magas értékek jönnek össze, amit meg lehet nézni a SMART-ban Windowson pl. a HDS segítségével. Meg ugyanezen programnál szükség esetén a lemezek leállásának akadályozásával, valamint a program regisztrált változatában az APM átállításával is lehet mérsékelni, tiltani a fejparkolást. Vagy másik opció a WD saját programja (wdidle3), de az hivatalosan a 3,5"-os Green sorozathoz készült, viszont használható akár más WD merevlemezekhez is. Az utóbbi témának amúgy saját topikja is van itt a fórumon. De még egyszer, nem feltétlen kell a parkolást annyira túlmisztifikálni és erővel tiltani. Ha szükséges, akkor pedig akár az előbbi szoftveres módszerek is megteszik az OS-en belül, nem feltétlen muszáj firmware szinten belepiszkálni a wdidle3-mal, ami rossz esetben akár még balul is elsülhet.
-
Surfym@n
senior tag
FireCuda-k helyett beruháztam a 2TB WD Blue (WD20SPZX) HDD-kbe, ezek már szépen teszik dolgukat 2-en egy 1TB samsung 860 evo msata ssd mellett (soha nem gondoltam volna hogy 5 TB hellyel fogok garázdálkodni egy thinkpad w530-ban)
Kérdés, hogy a 2TB-os vinyók is parkolnak? van hozzájuk szoftver, vagy ez csak asztali hdd-k esetén jön szóba?
-
Chaser
legenda
válasz
King Unique #63140 üzenetére
ohhhhhhhhhhhh, fáradt vagyok
Lex Icon szintén :d
-
Lex Icon
senior tag
válasz
Chaser #63136 üzenetére
A 465 7%-kal kevesebb az 500-nál, ami összecseng a GB és GiB közötti 7,4%-os különbséggel (1 000 000 000 vs. 1 073 741 824).
-
-
Chaser
legenda
válasz
King Unique #63131 üzenetére
az 500-as ssdm-m 465gb ntfs formázás után, tehát itt is 5%, hdd-nél is ugyanennyi eltérés rémlik
-
Orgi
addikt
Hosszas utána olvasás és érdeklődéseket követően lecseréltem 2010-es WD Greenem egy Seagate Ironwolfra (WD Red ellenében), eddig minden szupi vele, bár volt vagy 4 óra az adatok átmásolása... Remélem 3 év múlva is ugyanezt írnám majd
Szintén Oázis Computerben vettem, mert ott megadják rá a 3 év garit. -
peestike
senior tag
sziasztok!
nem folyamatos üzemre, hanem mentésre használnék egy wd purple 3 terrás vinyót. ez jó választás, vagy lenne jobb helyette? amennyiben lenne jobb, érdeklődnék, hogy mi?
esetleg beszerzési helyre is lenne megbízható bolt, vagy jók azok is, amiket az árukereső dob?
köszönöm! -
Masooo
aktív tag
válasz
King Unique #63131 üzenetére
Köszönöm ez lehet a megoldás!
Csak boxra kötöttem: a menet: zacsiból ki - becrux-ba be - boxba be usbvel - ott felismerve formázta - kb 6 perc lehetett és utánna megnéztem a media menüben. Próba felvételt is csináltam sima / hd adásról is, minden jónak tűnik. Kikapcsoltam az időeltolást így nem is pörgeti, ahogy nézem lekapcsolta mivel épp nem kell használnia.
Igazából csak ritkán veszek fel mert nem sokat járatom a tv-t de a kerékpáros versenyeket tervezem rögzíteni majd meg pár olyan adást ami miatt nem akarom a napom megszakítani, hanem megnézem mikor jólesik. -
King Unique
titán
válasz
Masooo #63129 üzenetére
Ha FAT32 / exFAT / NTFS fájlrendszerre formázta, akkor azoknál max. pár 100 KB / MB szokott lenni formázás után a lefoglalt terület egy bruttó 1 TB-os merevlemeznél. De ha pl. Ext3/4 fájlrendszerre, akkor azoknál már reális az az 5%-os eltérés a nyers tárolókapacitástól (931,5 GiB).
De amúgy az nem derült ki, hogy a 886 GB-ot hol nézted, hol használod a gondolom USB-n csatlakoztatott HDD-t. Ha a médiabox mutatta azt és csak azzal használod, akkor esélyes az utóbbi felállás. Ha PC-n, Windowson is, akkor viszont kérdéses, mert az eleve nem kezeli natívan a linuxos fájlrendszereket és ilyenkor a lemezkezelőben is meghajtóbetűjel nélkül és többnyire inaktív opciókkal jelenik meg a partíció (Ext4 példa).
-
Masooo
aktív tag
válasz
King Unique #63127 üzenetére
Köszönöm nektek!
Nem tudom megmondani milyen rendszerrel dolgozik, de elkezdek rákeresni érdekesség miatt. kaon na1000hd a beltéri amit sajnos cserélni sem tudok sajátra.
-
King Unique
titán
válasz
Masooo #63126 üzenetére
Az SI / IEC átváltásnál nyilván nem, mivel a bruttó 1 TB = 0,91 TiB = 931,5 GiB (bővebben). Viszont ha a médialejátszó particionálta a HDD-t és valamilyen linuxos fájlrendszerre formázta, akkor reális lehet. Például az Ext4 alapértelmezetten előre lefoglal a formázásnál kb. 3-5%-ot a teljes tárterületből. A 931 és a 886 között pedig pont kb. 5%-os különbség van.
-
Masooo
aktív tag
Sziasztok
Ma felbontottam az 1 terrás z5k1 2.5 merevlemezt.
Tv-re tettem a hdboxba kötve. A box formázta is, ami tartott neki 4-6 percet max.
Ezek után 886 gb maradt a hasznos hely. Ez elfogadható a kb 10% veszteséghez mérve?
Kellett volna elötte fotmázni pcben is?köszönöm.
Maga a wincsi korrektnek látszik, bontatlan új volt, zárt fóliában, valóban nagyon csendes működés közben is, edig melegedést sem észleltem rajta, köszönöm az ajánlást és eddig részemről is ajánlott darab.
-
Czimby
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #63124 üzenetére
WD purple ami 3év garos és még árban sem veszélyes
-
Sziasztok!
Általános felhasználásra keresnék HDD-t, 1-2 hónapja már érdeklődtem, nem tudom, változott-e valami.
Szóval 2 vagy 3 terást szeretnék, a P300-at néztem ki, itt elég kicsi az árkülönbség (17,5k vs 21,5k) a két méret közt.
Megfelelő vagy van érezhetően jobb nem sokkal drágábban?
Kb ugyan ennyi a Barracuda is de 64 helyett 256 cache-el.
250 SSD mellett lenne a mindenes, szóval doksik, zenék, filmek, játékok, családi fotók, minden ami nem OS és nem program itt lenne.
Van olyan magyar webshop ahol adnak rá 3 évet? Van olyan picit drágább vinyó amire van 3 év?Köszönöm!
-
Masooo
aktív tag
válasz
King Unique #63119 üzenetére
Átléptem a megfelelő topikba és ott körülírtam a dolgot kicsit jobban
-
King Unique
titán
válasz
Masooo #63116 üzenetére
A topik témájához viszont olyan szempontból kapcsolódik, hogy magának a HDD-nek nem igazán jó a túl sok indulás / leállás és fejparkolás, mivel ezek igénybe veszik a mechanikát és hosszabb távon élettartam-rövidítő hatásuk lehet. Igaz a 2,5"-os merevlemezek sokat kibírhatnak, de azért azoknál sem teljesen mindegy és van egy határ. De a lényeg ez esetben az, hogy ha tartósan nem használod, akkor inkább célszerűbb kihúzni, kikapcsolni, mintsem "üresen" járatni és feleslegesen szaporítani az előbbi műveletek számát.
-
Masooo
aktív tag
válasz
King Unique #63117 üzenetére
Nem a tv-n van illetve lenne a hdd mert szolgáltatói oldalról nem megoldható az. Viszont, hogy ne OFFoljunk akkor tovább amiért eleve
Köszönöm, vmi ilyesmit kerestem -
King Unique
titán
válasz
Masooo #63116 üzenetére
Ez a téma itt elég OFF, mivel belső merevlemezekkel foglalkozik ez a topik... Ha a kérdés feltétele előtt használtad volna a fórum keresőjét, vagy elolvastad volna ezen topik összefoglalóját (végét) + a jobb felül a téma tudnivalóknál a társtopikokat, akkor láthatod, hogy van külön topikja a 2,5"-os külső házaknak (is).
De hogy megspóroljuk a plusz köröket, igen van olyan külső ház, amit keresel (példa). Azon van be/ki tápkapcsoló, valamint DC 5 V tápbemenet [kép] külső áramforrás számára, viszont azt (nyilván) nem mellékelnek hozzá, hanem külön kell megvenni. De tápellátás szempontjából ha van a tévén 2 db, 500 mA-es USB-port, akkor adja magát az Y-kábel használata. Ha "HDD 5V 1A" jelölésű a port, akkor viszont eleve nem téma, az bőven jó ilyen célra. Aztán nem muszáj 0-24-ben a tévén lógatni az eszközt, ha nem használod, akkor nyilván ki is lehet húzni az USB-kábelt és akkor a külön tápkapcsoló sem létszükséglet a külső házon.
-
Masooo
aktív tag
Sziasztok
Olyasmire lennék kiváncsi, hogy találtatok e már olyan hdd 2.5 házat ami esetleg külön áramforrásra köthető és nem usbről vagy nem csak arról kapja az áramot?
Itteni ajánlás alapján vettem egy wincsit a tvhez, de örülnék, ha külön áramforrásos házba lenne tehető ha van olyan, mert nem akarom, hogy minden bekapcsoláskor (mikor a hdbox bekapcsol) az is bekapcsoljon és fölösbe tekerjen egész nap.Köszönöm
-
válasz
Vágottszemű #63112 üzenetére
Nem lesz lassabb, mert még a sata2-t sem használja ki egy merevlemez.
-
Chaser
legenda
válasz
biztos h nem lesz lassabb, pH@rasztvakítás a sata3 hdd, kb annyit jelent, csatlakoztatható sata3 interfészre
-
tibaimp
nagyúr
válasz
Elméletileg:
A SATA 2 elméleti 3000 Mbit/sec = 375MB/sec az adatátviteli sebessége, a SATA 3, ezzel szemben elméleti 6000 Mbit/sec = 750MB/sec az adatátviteli sebessége. Persze ennyit nem tud, de tudjon mondjuk ~300MB/sec-ot, és azt sem tud egy HDD sem, szóval szerintem nem lesz lassabb, de még nem próbáltam!
-
Vágottszemű
kezdő
Ha veszek egy Sata3as merevlemezt és sata2be kötöm, akkor lassabb lesz? Valahol azt írják igen, valahol azt, hogy nem.
-
Chaser
legenda
válasz
King Unique #63109 üzenetére
sztem ezek nem olcsók, csak reális árak maximum
-
King Unique
titán
válasz
kusztax #63105 üzenetére
Hát nem éppen mai darab egyik sem és van már bennük egynéhány km. De legalább korrektül le van írva, hogy mennyit mentek és HDS screenshotok is mellékelve vannak. Bár a rövid önteszt helyett a részletes önteszt és / vagy a teljes felületteszt lett volna a biztosabb.
Vagy választasz a topik összefoglalójából ajánlott merevlemez(eke)t és az(oka)t veszed meg újan, garanciával, ha belefér az anyagi keretbe.
"Biztonsági mentéseket tennék rá a családi képekből, videókból."
Ha már ilyen olcsón hirdetik őket, akkor vegyél többet, vagy akár mindet.
Ugyanis ez esetben a lényeg az, hogy eleve több offline és / vagy online tárolón legyenek tárolva a fontos adatok, vagyis legyen több biztonsági másolat függetlenül attól, hogy milyen HDD-t veszel. -
Czimby
addikt
WD Red és Purple között mi a lényegi különbség?
Filmeket tárolnák és néznék róluk, de nem torrenteznék vagy hasonlók.
Valahol olyat olvastam, hogy a Purple nem javítja a hibákat -
kusztax
tag
Helló,
Mennyire féljek innen venni egy HDD-t? Biztonsági mentéseket tennék rá a családi képekből, videókból.Vagy inkább csak letöltésre használjam?
Itt vannak a winchesterek, az 500 GB-osra gondoltam, mindkettőre: HDD-k Hardveraprós link
-
Dzsekó
addikt
válasz
Vágottszemű #63098 üzenetére
Migrate OS to SSD kell neked. Mindhárom fenti szoftver tudja ezt. Ez csak az OS-t rakja át.
De egyébként ami mindent átrak, az is jó. Megcsinálod a tükrözést, utána a felesleges partíciókat törlöd.
A Migrate OS tos SSD-vel a partíció törlést megspórolod, mert az tényleg csak az OS partíciót /partíciókat rakja át. -
Chaser
legenda
válasz
szlibud #63100 üzenetére
500mb-os ssd 25k-ig biztos belefér (((( : de jó 500gb-osat is kapsz valóban picivel többért ( :, samsung 860 evo 5 év garral 26e ft, de olcsóbban is van pl crucial ami még használható
hdd-t napokban néztem, 1 tb-ost találtam 13e-ért, 2 tb-osat 23-4-ért 2,5"-ost
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Politika
- Milyen házat vegyek?
- Windows 11
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Óra topik
- Apple MacBook
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Leica kamerával szerelték a Xiaomi Civi 5 Prót is
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
- Lexar NM790 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6500 MBs - Eladó!
- Toshiba Enterprise Capacity MG09 18TB - 512MB, 7200rpm, SATA3 - 100/100 -as - Eladó!
- Synology 3.5" 8TB SATA3 HDD (HAT5310-8T) Új, bontatlan, garanciával!
- (új, bontatlan) 500GB Kingston NV3 PCIe 4.0 NVMe M.2 (Foxpost:+1400Ft)
- Gigabyte AORUS 2TB M.2 NVMe PCIe 3.0 SSD!
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Csapj le az új MSI MPG B550 GAMING PLUS-ra most! 0% THM-RE is!
- Samsung Galaxy S22 Ultra / 12/ 256 GB / Gyárifüggetlen / 12 hó Garancia
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest