- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- 3D nyomtatás
- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- CES 2025: notebookdömping az Acertől
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- CES 2025: AI a grillsütőben
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen széket vegyek?
-
PROHARDVER!
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsizske
kezdő
Sziasztok!
Egy zsír új számítógépbe szeretnék egy stabil, megbízható vincsesztert SSD mellé adattárolásra.
MAX 23ezer ft-om van ráSzempontok:
2-3 TB tárhely
Megbízható
Viszonylag gyors[ Szerkesztve ]
-
Edgar2621
őstag
Sziasztok!
Milyen merevlemezt javasoltok kizárólag képek és videók tárolására, valamint - ritkán - kijelzőn megjelenítésére?
A fő hangsúly a megbízhatóságon és a hosszú élettartamon van. A keret kb. 20-25ezer forint, méretben a cél 1-2 TB.[ Szerkesztve ]
XO: Gollami26
-
Melon87
tag
Helló!
Számítógépen futó médiaszerverhez keresek megfelelő 4TB-s háttértárat!
Főként videókat tárolnék rajta.
WD red-et éspurple-t néztem, nem tudom melyik lenne megfelelő vagy esetleg van e ezektől jobb választás.Válaszokat előre is köszönöm!
-
Skyhunter
őstag
válasz King Unique #63792 üzenetére
Jogos.
-
Skyhunter
őstag
Sziasztok, egy kis segítséget kérnék.
Külső, 2,5" merevlemezt keresek, maximum 25k értékben, 1 TB tárolókapacitással. Családi fotók, videók lennének rajta, hosszútávon tárolva, megőrízve. Évente 2-3 alkalommal vennénk elő.
Mit ajánlotok?
thx
-
titán
válasz Zοltta #63789 üzenetére
Ugyan ez kb. Adattárolás, nas, torrentezés stb. Amelyik olcsóbban jön ki. A redek parkolgatnak azért, purple nem szokott. Purple 3tb már van 25-26k között 3 év garral, 4tb purple 31800ft. Érdemes ezeket is megfontolni, később esetleg szükség lehet még tárhelyre és 5-6 ezer forintért kapsz pluszban 1tb-ot. Nincs mit!
-
SPeti1984
senior tag
Sziasztok!
Adott két használt laptop HDD ami közül az egyiket megtartanám másikat pedig odaadom valakinek. Szerintetek melyiket érdemesebb saját részre választani? Mindkettő 500gb-os
-hgst hts545050a7e380 5400 rpm-es 3 órát futott csak és 18 indítása volt SATA 300-as Olvasás ~100mb/s Íás olyan 68Mb/s körüli tehát ez a lassabb de keveset használt.
-Seagate st500lm021 7200 rpm-es 2500 órát futott és kb 600 indítása volt SATA 600-as Olvasás ~144mb/s Íás olyan 140Mb/s körüli tehát ez a gyorsabb de többet használt.
Amúgy mindkettő 100%-os HD sentinel szerint.
-
Orgi
addikt
válasz redwhite78 #63786 üzenetére
Szerintem egál és ízlések és pofonok, bár ha nekem behalna az egyik rögtön gari lejárta után, biztos hogy a másikat venném, de ez az én privát véleményem.
[ Szerkesztve ]
-
Orgi
addikt
válasz redwhite78 #63781 üzenetére
Megelőztek, de Oázisban 36 hó a gari mindkettőre.
[ Szerkesztve ]
-
Zοltta
senior tag
Barátnőmnek kellene a gépébe adattárolásra,
Nekem egy 3tb-os Purx van, és jól teszi a dolgát Jelenleg egy 160-as alap seageteje van ( SEAGATE ST3160815AS ), de ez baromi karcsú és akarok neki a gépébe egy nagyobbat, legalább 1 terrást csak adat tárolásra, kép, videó ilyenek.Pontos jelölés kellene mint a PURX-nél is látható Egy Dell OptiPlex 760 tipusú gépe van..
Csak egy srác vagyok a nagy világból.
-
titán
válasz redwhite78 #63781 üzenetére
3 év garancia jár mindegyikre. Olyan helyen venném meg, ahol meg is adja ezt a kereskedő. Pl.
-
Zοltta
senior tag
Sziasztok!
Átlagos felhasználásra, most mik azok az 1-2 tb-os merevlemezek, ami best buy kategória ? persze 3,5 -es méretben köszi.
Olyan kellene amit ha beraksz a gépbe meg sem mukkan csak mikor dolgoznia kell
Csak egy srác vagyok a nagy világból.
-
titán
válasz redwhite78 #63777 üzenetére
Seagate IronWolf.
Igen.
-
redwhite78
aktív tag
Sziasztok! Meghalt a WD Red, termeszesen nem sokkal gari lejárta után. Milyen 5400-5900 rpm-es alternatívák vannak NAS-ba a WD Red-en kívül? Ahogy nézem az árakat ezek nem csökkentek semmit az évek alatt és a Red-ek továbbra is elég drágák.
Ha beletolok egy Seagate Barracudát, vagy egy WD Blue-t azzal rossz úton járnék?never go full retard
-
Rekro
aktív tag
Sziasztok!
Új gépet rakok össze és egy 512-es SSD mellé keresek 2-3 GB-os merevlemezt. A rendszer/játékok/munka nagyrésze az ssd-n lenne. Adattárolás/média/játék lenne használva a HDD. Erre a felhasználásra simán választok egyet az ajánlott " ALAP üzemre, 7200rpm" közül gondolom?
Érdemes 128mb-t venni vagy bőven elég a jóval olcsóbb 64mb erre a felhasználásra?
Köszi segítséget!
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz AiRLAC #63768 üzenetére
Ez lenne a terv, vagy OMV-zek, vagy kézileg összetákolom Debian alatt jóra, ez megy simán, jön rá egy Kodi és kész. (Vagy eleve Kodi-s rendszert teszek rá, az is Debian alapú, de az OMV is
meg a Volumio is)Igazából évekig volt vegyes raid-em 3x2TB HDD-vel anno, md0 raid1 családi fotókra (2 vinyó, a harmadik nem volt a tömb tagja, hanem különálló partíció, így logikai hiba esetén is védve voltam saját hülyeségemtől), md1 raid5 maradékra, aztán bontottam, nem kellett a NAS gép, most meg de, mégis. Soha többé nem bontok NAS-t
Én WD-kkel szívtam, de hogy hogy a fenébe, nem tudom. Mindenki imádja őket, alólam meg kihalt lassulva-betegeskedve egy 2TB Green, előtte 2db (!) 640-es Caviar Black, havernál szintén egy 640-es Caviar Black, végül meg alólam egy Blue... pfuhhh. Fázom tőle. De valszeg csak szar kezelés volt (boltban), vagy szar szériák. Tökugyanabban a lapban, táppal (FSP) mentek az utódaik is, a Seagate-ek, én azóta mást nem veszek. Ma már töknyolc mit veszünk amúgy, szvsz, ezek inkább csak érzelmileg determinálnak. Ahogy írtad, van jó és szar széria mindenhol, aztán vagy kifogod, vagy megúszod.
Köszi a véleményt.
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
addikt
válasz Dißnäëß #63762 üzenetére
Jó lesz. Rakj rá pl. OMVt és mehet a sima Linux szoftver MDRAID (Synology is azt használja).
Nekem is jó tapasztalataim vannak Seagate vinyókkal. Szar mindenből van, nekik is volt pár rossz széria (lásd Backblaze statisztika)
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz FatCutter #63764 üzenetére
Még nincsenek meg a HDD-k, így természetesen nem beszélhetünk tisztességes Raid alrendszerről.
De nyilván nem egy szekrénnyi EMC-re gyúrok én sem.Tudod mit ? Meggyőztél. Megveszem a másik kettőt
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
laci06
senior tag
Sziasztok!
Linux alá, szoftveres RAIDbe keresek nagyméretű 12-14 TB-os vinyókat. 4 db-ot vennék. Jelenleg kisebbek vannak, a Seagate Ironwolf szériából. Vehetem abból a 14 TB-osat (ST14000VN0008)? Ha jól látom ajánlott darab még mindig az Ironwolf.
-
655321
csendes tag
Sziasztok! Esetleg itt valaki erre...?
-
Dißnäëß
nagyúr
Sziasztok, építenék egy kis 3-diszkes raid5-ös NAS-t.
- Van egy megbízható 4TB-s Seagate NAS HDD-m (ST4000VN000)
- Nézhetek mellé 2db Seagate SkyHawk 4TB 64MB 5900rpm SATA3 -at szerintetek ? (ST4000VX007)A régi NAS HDD-m és a SkyHawk-ok is 5900rpm-esek, 64MB-sek, kb. nagyonegyformák, illetve a SkyHawk a folyamatos írásra optimalizált, kamerarendszerekbe (például) ajánlott modellek, így ebben a 24/7 üzemmód is benne van, amit a régi NAS HDD alapból tud amúgy.
Szóval én úgy gondolom, jó kis szett lenne ezekből. Nem érné meg eladnom a régi 4 terás NAS HDD-t apróért, egy 3. új SkyHawk-ra cserélve azt.
Semmi durva igénybevétel amúgy, sima olvasás, ilyesmik, tv alatt zümmögnének egy miniITX kis kocka konfigként Linux-on.
Próbálnám jó áron megúszni. A cél 8TB, azon bőven elférnék a statikus motyóimmal, így az asztali gépem ezektől tehermentesedne, viszont 1db 8TB-ben semmi redundancia nincs, így 3-al oldanám meg. (Ez már biztos).
Kérdés, mennyire jó így együtt, mert szerintem simán.
Köszi a véleményeket.PS: márkahű vagyok, WD-m már hullott el vagy négy, Seagate még 1 sem. Biztos van ellenpélda is, ennek "reciprokával", de nem vennék más márkát.
[ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
válasz arcitec #63756 üzenetére
(#63756) arcitec
Amit te ott lezavartál az tiszta Flame, ennek itt nincs helye.(#63757) Bella80_
Az első ajánlott, a második messzire kerülendő. Ott az összefoglaló, válogass, a sima Seagate Barracuda kerülendő, a Seagate BarraCuda Pro, SSHD, FireCuda, Skyhawk ajánlott.(#63758) MCGaiwer
Összefoglaló?[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
tibaimp
nagyúr
válasz Bella80_ #63757 üzenetére
Az SSHD (Solid State Hybrid Drive) tartalmaz valamennyi NAND flash memóriát, mint egy SSD! Persze csak 8GB-ot tehát jóval kevesebbet, mint egy normál SSD.
Állítólag ez így gyorsabb, mint egy "sima" HDD. Ezt nem tudom pontosan, mert sosem néztem.A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
MCGaiwer
addikt
12TB Hdd-k közül a sima (WD120EFAX) WD Red vagy a Seagate jobb most médatárolásra NAS-ban? Vagy az ajánlott ami most olcsóbb? Ugye ezek közül egyik sem parkol?
[ Szerkesztve ]
Amazon.co.uk, £50 értékű Gift Card cserélhető/eladó
-
Bella80_
tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy mi a különbség a SEAGATE 2TB SATA3 64MB SSHD ST2000DX002 MEREVLEMEZ és SEAGATE 2TB BARRACUDA 256MB ST2000DM008 MEREVLEMEZ között. Azt láttom, hogy az egyiknek a belső cache 256MB a másiknak 64MB de árban van különbség és nem tudom melyik a jó.
-
arcitec
addikt
válasz jim bcs #63755 üzenetére
De miért nem lehet érteni, hogy a hőleadásról (ra) írtam ,hogy nem lehet azt érteni,használja pc-be a kicsit,én nem vennék. A nagyokat sem hallani egyébként.Csak nem kell ezt vér komolyan venni,senki lett nem bántva, vagy mi... Egyébként,meg igazad van .. bocsi ..
[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
jim bcs
nagyúr
válasz laslo. #63744 üzenetére
(#63744) laslo.
3TB Toshiba P300
4TB Toshiba N300
4TB Toshiba X300
3TB Seagate Exos 7E8
4TB Seagate Exos 7E8 ST4000NM0115 512e
4TB Seagate Exos 7E8 ST4000NM0035 512n
4TB Seagate Exos 7E8 ST4000NM0085 4Kn
4TB Seagate IronWolf Pro
4TB Seagate BarraCuda Pro
3TB Seagate IronWolf
4TB Seagate IronWolf
3TB Seagate Skyhawk
4TB Seagate Skyhawk
3TB WD Purple
4TB WD Purple(#63750) arcitec
Pontosan te vitatkozol, csak éppen nincs igazad. Miért is kellett bele kötni? Hány db 2,5"-es hdd járt nálad az elmúlt 10 évben? Hány db 2,5"-es hdd van a tulajdonodban?(#63754) DEV_NULL
Nyugodtan mehetett volna az 1TB Seagate BarraCuda Pro ST1000LM049 vagy az
1TB WD Scorpio Black WD10JPLX az 5 év gari miatt, csendesek, halkak, hűvösek.[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
-
embe
nagyúr
válasz DEV_NULL #63748 üzenetére
Nekem most az említett médiaplayerben mint írtam egy 3,5"-os Purple van, csenden teszi a dolgát. De volt korábban 2,5"-os sshd-m is benne, mert az volt éppen akkor a fiókban.
Ha adattárolásra kell, akkor érdemesebb az alacsonyabb fordulatúak között (5400-5900 nézelődni.Saját vélemény, nem akarok ezen vitázni, mivel egy agyon szigetelt ház, így nemcsak a hangot, de a meleget is jobban bent tartja. Így lehet jelentősége a kevesebb hőt leadó, kisebb hőleadó felülettel rendelkező alkatrésznek.
-
embe
nagyúr
válasz arcitec #63746 üzenetére
De ez most mire válasz? Én a feltett kérdésre válaszoltam.
Szerinted nem tehető be? Nem "járható út"?
Egy Himedia Q10Pro-ba nekem pl. egy 3,5" -os 3TB-os Purple van, ismerem.Lehet nem kell hozzá, vagyis a 2,5"-oshoz átalakító, mert kapott a házhoz. Nekem is adtak mindhez.
Az is lehet egy kis méretű ház, amibe ez a fizikai mérete miatt jobban beszerelhető. -
arcitec
addikt
Akkor miért van nagyobb hdd? A notiban kevés a hely. Miért nem terjedt el az pc-re. PC-be nem azt tennék. A mai Puple, Red nem hangos, semmi hangjuk. Azt nem tudom melyik drágább,de attól tartok a nagyobb olcsóbb...Ráadásul külön beépítő keretet is be kell szerezni rá ami + költség lehet..
[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
DEV_NULL
őstag
Sziasztok!
SSD mellé asztali gépbe noti winyó járható út lenne, ha a hang a fontos? Adattárolásra kell, egy régi 500GB WD Caviar Blue-t váltana ami már elég zajos.
Első körben a Seagate Barracuda Pro-t néztem 1, vagy 2 TB méretben.
-
titán
válasz DonThomasino #63741 üzenetére
Amennyiben új csere vinyót küld a gyártó, a garancia újraindul. Ha refurb darabot küld, nem indul újra. Nem tudni mikor és miért küld ilyet vagy olyat.
[ Szerkesztve ]
-
DonThomasino
veterán
Sokszor látni garanciában cserélt eladó winyókat,
Ezek általában megjavított darabok, vagy teljesen új gyártás ?
Ilyenkor a garancia is újra indul ?" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
Alex91
félisten
válasz DonThomasino #63739 üzenetére
Itt mar esetleg megfontolando, bar 2 db-nal talan ez se akkora deal.
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Alex91
félisten
válasz DonThomasino #63737 üzenetére
Otthonra bevallalhato szerintem, de mondjuk ha csak 1-2 ezerrel olcsobb, akkor mar nem vennem...
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Alex91
félisten
válasz DonThomasino #63733 üzenetére
Ha raid-ben lesznek, es lesz meg a fontos adatokrol backup, akkor en siman bevallalhatonak tartom oket. Van itt, aki a tobb lemezes nas-aban ehhez hasonlo olcso lemezekket tett...
[ Szerkesztve ]
-
tibaimp
nagyúr
válasz DonThomasino #63733 üzenetére
Nem vagyok nagy profi ebben, de a NAS-ba nem a WD red/ Seagate Ironwolf NAS "szoktak" ajánlani? Mondjuk drágábbak, de ha jó helyről veszed +1 év gar!! Ezek 3 év garosak a Toshiba-k meg csak 2.
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
DonThomasino
veterán
válasz tibaimp #63732 üzenetére
NAS ba terveznék két 3TB os vasat,
de elég keveset találni.Szerintetek ez mennyire jó választás NAS ba?
Toshiba 3TB 64MB P300
Az összefoglaló szerint inkább alapüzemre van,
de a kedevező ár miatt nekem szimpatikus.[ Szerkesztve ]
" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
tibaimp
nagyúr
válasz DonThomasino #63731 üzenetére
Szerintem az egyik oka, hogy kevesebb típus lelhető fel eleve, pl.: a WD csak blue, purple, red szériákat gyárt valami oknál fogva ebben a méretben. Hiányzik a gold-->ultra és a black, purple/red pro is. Gondolom igaz lehet ez a többi gyártóra is.
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
DonThomasino
veterán
Mi az oka annak, hogy 3.5" méretben, nagyon kevés 3TB winyót
látok az ajánlott kategóriában ?" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
mufi
senior tag
válasz King Unique #63724 üzenetére
Hali,
Arukereson lattam, hogy van 2.5 TB-s, nyilvan az nem annyi ertelemszeruen...
https://www.instagram.com/the_parfumeour/profilecard/?igsh=MXVibW0wb29vb2x6ZQ==
-
King Unique
titán
Ez így nem fog menni, mivel egyrészt 2,5"-os HDD 2,5 TB-os tárolókapacitással nincs is, másrészt a 3-5 TB-os modellek mind 15 mm magasak. Vagyis ha 7 / 9,5 mm magas kell, akkor az jelenleg max. 2 TB-ig opció. Ha az utóbbi megfelel, akkor lásd a topik összefoglalójában lévő ajánlott modelleket.
-
DonMaster
addikt
Sziasztok
Nas/Home szerver torrent és DLNA filmnézős HDD-t keresek.(hálózati másolásnál szeretném ha az 1Gbits hálon helyel közel de pörögne maxon de legalább 100MB/s-en. )max 40e -ért (3,5")
4TB amiben gondolkoztam de nem tudok dönteni :
Wd red 4TB 32e ironwolf 4TB 35eami fontos hogy halk legyen, melyiket javasolnátok ilyen használatra?
[ Szerkesztve ]
LG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
mufi
senior tag
Sziasztok,
szeretnek egy legalabb 2.5 TB-os 2,5"-os lemezt, 9.5 mm magas lehet. Kepek, videok tarolasara lenne hasznalva, neha egy kis videoszerkesztesre...az oprendszert SSD futtatja majd. Koszi elore is.
https://www.instagram.com/the_parfumeour/profilecard/?igsh=MXVibW0wb29vb2x6ZQ==
-
embe
nagyúr
válasz King Unique #63719 üzenetére
Ok. Köszi!
Nem akarjátok megérteni a lényeget.
Ez most itthon a 4. gép lesz, amit hadrendbe állítok. Nem veszek bele meghajtót. A fiókban van ssd is, meg ez a 2 vinyó. A két vinyó közül megy bele az egyik. ( Közben beletettem a Scorpio Black-et) .
A felhasználási szokásokat figyelembe véve ez is bőven elég.
Nem kell engem meggyőzni az ssd előnyeiről. Azért használok a többi gépekben ssd-t. De itt ebben a gépben nem lenne jelentősége - mondom még egyszer tekintettel a felhasználási szokásokat amihez lesz rendelve ez a gép.
Egyébként egy 5400 volt benne eredetileg, és észrevehető a különbség a 2 vinyó között. Tudom az ssd még jobb, de .... -
King Unique
titán
Ha rendszermeghajtónak szánod, akkor kb. ugyan mindegy, mivel ilyen célra lassú mind a kettő, pláne Windows alá. Bár mivel 7200 RPM-esek, a tetű lassú 5400-as modellekhez képest egy fokkal azért jobbak lesznek. De a mai modern merevlemezlemezekhez képest kisebb adatsűrűségű lemeztányérokkal vannak szerelve és a puffer mérete sem túl nagy. Egyébként akár a Windows beépített WinSAT teljesítményfelmérő eszközével is rájuk lehet nézni így, az az elérési időket is kiírja és pontozza egy egyes értékeket.
Egyébként meg inkább SSD-t lenne célszerűbb rendszermeghajtónak használni abban a laptopban, ahogyan már említette más is, de te tudod.
[ Szerkesztve ]
-
embe
nagyúr
válasz tibaimp #63717 üzenetére
Igen tudom hogy jobb az SSD, de nem ezt kérdeztem.
Amúgy 6epárszázforinttól kezdődik.
Van is a fiókban egy 500-as Samsung 2 hónapos, illetve minden más gépben ssd van itthon. Valamelyikben SATA, valamelyikben NVMe.
De most ebbe a gépbe a 2 vinyó közül fog menni az egyik. Ezért is nem a "milyen ssd-t vegyek" topicba írtam. -
embe
nagyúr
Sziasztok!
Adott 2 laptop vinyó, közel azonos - kevés - üzemidővel.
Véleményetek szerint melyiket tegyem egy Lenovo T520-ba? Általános mindennapi használatra kellene.a másik jelölt:
WD Black Scorpio -
tibaimp
nagyúr
válasz cbm1974 #63712 üzenetére
Felejtsd el az SSHD-t, vegyél külön SSD-t a rendszernek, igazából egy 120GB-tól nem is kell nagyobb, ha csak a rendszer van rajta, meg külön HDD-t. Véleményem szerint.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz cbm1974 #63712 üzenetére
Te az ssd-hez képest kérdezted. Én használtam 74-es, 160-as, 320-as velocit és az utóbbihoz képest is fényévekre van egy ssd, még sata2-n is.
Használtál már SSHD-t?
Nem.
Én nem javaslom a raptorokat. Ha már veszel valamit rendszer alá az ssd legyen. Az a helyzet, hogy az ssd előnyét érezned kell, mert amire eddig vártál, ezután nem kell, nincs kerregés, nincs zaj, nincs melegedés.
[ Szerkesztve ]
-
cbm1974
tag
Köszi, de azért csak a leggyorabb vinyókról van szó..egy ideje Seagate Barracuda-t használok(7200.12), ami gyors a normál HDD-hez képest és nagyjából elégedett vagyok vele. Pár perc, amíg a rendszer használható lesz, de tele van az asztal és vagy 40oldalt kell betöltenie a böngészőnek. SSHD-t fogok hamarosan kipróbálni, szerinted akkor az is jobb lenne a raptornál? Használtál már SSHD-t?
Nem értem, miért van az SSD-vel egy árban a raptor...[ Szerkesztve ]
1. kapcsolatfelvétel módja PÜ...!!!
-
cbm1974
tag
Sziasztok!
Adott egy WD1600HLHX-60JJPV0 Western Digital VelociRaptor 160 GB 10000RPM
Mennyivel lehet lassabb a "leglassúbb" SSD-nél, ill. mennyit érhet meg? Általában az ilyen Raptor-ok mennyire gyorsak SSD vagy HDD viszonylatban? Tapasztalatokra lennék kiváncsi, nem ismert adatokra...
Előre is köszi a válaszokat...
1. kapcsolatfelvétel módja PÜ...!!!
-
No.01
őstag
Nonstop uzem + torrent melle SSD felejtos/nem ajanlott vagy az ujak mar birni fogjak?
-
Levi123
senior tag
Sziasztok!
Alap NAS-ba otthoni felhasználásra (Zyxel nas326) szeretnék 2x4TB HDD-t, az összefoglaló alapján NAS-ba ezek az ajánlottak:
4TB WD Red WD40EFRX 64MB, 3év gari, AF
4TB Seagate IronWolf ST4000VN008 64MB, 3év gariMelyiket éri meg jobban megvenni?
A Seagate IronWolf ST4000VN008 -ról nem találtam sok infot.
Arra gondoltam, hogy veszek egy-egy db-ot, de nem tudom, hogy az gond-e ha nem egyforma lenne a nas-ban.Köszönöm a segítséget!
Levi
-
titán
válasz milkabrams #63703 üzenetére
Te írtad, hogy nincs rá jó hatással.
-
milkabrams
őstag
Nem olyan ütésekről van szó ami bármi kárt okozna egy lenovo ideapad 520-ban, de mégis előfordulnak kisebb koccanások.
Ó, nagy volt az én lelkemnek bűne,/ és olyan nagy a rá mért kárhozat,/ égi fény rá hiába vetülne/ és enyhülést a sír sem tartogat:/ lent végtelen korokon át ont rá kegyetlen, bús átkokat.
-
titán
válasz milkabrams #63699 üzenetére
Ha időnként nekiütöd valaminek a notit, akkor nyilván ssd-t vegyél bele.
-
King Unique
titán
válasz milkabrams #63699 üzenetére
Azért az megint más dolog, hogy rendeltetésszerű használat mellett megy tönkre a HDD, vagy maga a felhasználó, illetve a nem megfelelő használat okozza a meghibásodást. Ha esetedben is utóbbi, az odaverés, leejtés stb. esélye eleve fennáll, akkor ilyen szempontból tényleg strapabíróbb lehet az SSD.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- Linux kezdőknek
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Ukrajnai háború
- Valorant
- Google Pixel topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- 3D nyomtatás
- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Western Digital 3.5" My Book 16TB - Új, Bontatlan - Eladó! 89.000.-
- Seagate BarraCuda Pro 10TB - 3.5", 7200rpm, 256MB, SATA3 - Új, bontatlan - Eladó!
- SK Hynix I WD I SSD 256GB M.2 2280 Pci-e NVMe HDS: 100/100 új 0 nap
- WD Black SN850X Game Drive NVMe PCIe Gen4 x4 SSD 1TB - PS5 kompatibilis eladó - 3 év garancia
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron -