Hirdetés
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hiei555
aktív tag
Hali! A mostani TV-t tervezem cserélni 50/55 colosra, PS5/PC gamingre (VRR,Freesync,G-sync is jó lenne) ,filmezésre (netlfix HBO...),youtube... Ahogy igy gyorsan végig szaladtam a fórumon láttam sokan a TCL C765 Premium QD-Mini LED 4K TV ajánlották meg találtam most egy ilyet Hisense 55U7NQ ami akciós most. Tudnátok picit segíteni hogy melyiket lenne érdemes vagy esetleg másmilyen típust ajánlotok 300FT kb? Szóba jöhet OLED is csak az gondolom drágább de a képe nem tudom mennyivel jobb, úgy hallottam hogy ezek a QLED/MINI led is jó már, de javítsatok ki. Köszi
-
Quadgame94
őstag
válasz
freeland0806 #94047 üzenetére
Edge LED, gyengébb fényerővel. Gyengébb TV.
-
freeland0806
tag
Sziasztok!
Végül sajnos hiba miatt vissza kellett küldenem a TCL 43c 655 készüléket. Ebben az árkategóriában és méretben mennyire jó alternatíva a Samsung QE43Q60DAUXXH QLED tv? Igazából ezt néztem ki helyette és eddig olyan túl sok rosszat nem olvastam róla, egy valaki a ghostingot említette árukeresőn a vélemények között. Ez mennyire jellemző? Vagy beállítás függő? -
Bondix
aktív tag
válasz
rainman72 #94041 üzenetére
Ahogy néztem kb ugyan az a kettő tudása kép frissítésbe is.
Annyi h a Samsung ugye appok területén más de ami streaming kell az van a HBO nincs de az nem is..Viszont nagyobb a képernyő a Hiense és mind kettő QLED
A meghibásodás kb ugyan annyi esélyes lehet a Samsunggal is vannak bajok mostanában kontra Hiense ami nem elterjedt de azért elég sokan dicsérik tehát nem no name márka.
Így laikuskent.
Mind a kettőben van AirPlay ami nekem fontos IPhone miatt.
-
freddyadu
senior tag
válasz
Quadgame94 #94040 üzenetére
Köszönöm!
Egyel kisebb méretben valami ajánlatod van? -
g0dl
addikt
Látom nagyon népszerű itt a TCL és Hisense.
Kérdésem, hogy ezek hogy állnak a frissítésekhez? Okos tv esetén nem mindegy, hogy mennyi ideig lesznek használhatók az alkalmazások. -
Bondix
aktív tag
válasz
rainman72 #94034 üzenetére
Akkor QLED lesz már csak abba kéne dönteni h
Samsung 65" Q60
vagy
Hiense 75"Ezek vannak a Telekom oldalon ami a keretbe fér.
Azért a 65 és 75 között van különbség képernyő nagysagba azért vacilálok de a Samsung még is Samsung és nem ismerem a Hiense márka de ott van neki a 75" azért kérdezem csak.
-
Snoop27
őstag
-
freddyadu
senior tag
Sziasztok!
100k
Netflix, digi online, youtube
2.5 méter, hálószoba
Sötét
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
Szemből
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
Netflix, youtube, digi online (ez talán böngészőben fut)
Bluetooth füles, hdmi
Mindegy, falon lesz
Nincs ilyen
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
Nincs
Csak újKöszönöm szépen!
-
rainman72
Topikgazda
Idei Hisense oled [55A85N 370e]
-
rainman72
Topikgazda
válasz
Bondix #94033 üzenetére
Aki dicséri az nem látott még jobbat,mivel ez a legalapabb.
Viszont mivel mind2 edge led a fekete egyenletességgel lehetnek gondok.
Viszont színekben meg fényerőben már a belépő Q60 is jó lesz.
A 2 Hisense-t nem ismerem,nagy difi nem lesz köztük szerintem,de egyikse nagy durranás,inkább az E7 ha muszáj. -
Bondix
aktív tag
válasz
rainman72 #94032 üzenetére
"A Crystal uhd csak egy jól csengő marketing" ezt itt a topikba sokan írják tény de azért van aki más fórumon dicséri de elhiszem így legyen a Qled.
De!
Ezt a márkát nem ismer és nem tudom mibe más mint egy Samsung de 75" és Qled azért jött mint kérdés és ha esetleg jobb választás akkor e kettő Hisense között mi a különbség?Hisense 75E7NQ 75 4K Smart QLED TV SMART 4K UHD QLED TV
Hisense 75A7KQ 4K Smart QLED TV -
Bondix
aktív tag
Sziasztok
Két tv jöhet szóba az ár miatt és Telekomnal szeretnénk így szűkítve kettő között vacilálunk
Samsung QE65Q60DAUXXH QLED
Samsung UE75DU7172UXXH Crystal UHD LED TVA nagyon képernyő miatt érdemes elengedni a QLED -et?
Ha olyan nagy különbség nincs akkor azért a 65" és 75" számít mint képernyő nagyság. Én a 75" felé hajlok de ez a Qled és Crystal van aki ezt van aki azt dicséri és így pasz...-A QE65 VA panelos a UE75 nem tudom
-Nappal is este is lenne használva tv (80% nappal) és streeming és ps4 de az ritkán.
-Távolság mind két méretre megoldható az nem probléma. -
Fuzz0419
újonc
Sziasztok!
Vacillálok két tv között,
TCL 43C655 43" (130 e Ft)
SAMSUNG QE43Q60DAUXXH QLED (140 e Ft).Ki melyiket ajánlaná? Főleg streamingre lesz használva.
Köszönöm előre is mindenkinek!
-
pdave
aktív tag
200e Ft
tévénézés, filmek külső vinyóról, néha játék
3-5 m, max 50 colos fér el a nappali bútorban
is-is, napközben telibe besüt a nap, akkor a gyerekek nézik inkább, mi este
leginkább szemből, minimálisan oldalról, az egyik gyerek a szőnyegről alulról
nem használok streaming szolgáltatást, vezeték nélküli kivetítés nem lenne rossz, ha normálisan működne, app nélkül (pl LG-re nem tudtam kirakni app nélkül a Xiaomi telómat)
jack jó lenne, más nincsMost az Euronics-ban akciósan 200e a TCL 50C805 tv. Ezt néztem, hogy miniledes, korábban láttam áruházakban miniledest sima tv mellett (TCL-ben is, másban is), és meggyőző volt a különbség. Érdemes más márkát is néznem? Ahogy láttam, ott ennyiért nem adnak miniledest még, inkább a 250-300 ársávban. Van tényleges különbség képminőségben a nagy márkák miniledes tv-i meg a TCL között?
-
rainman72
Topikgazda
Philips 65Oled718 MM 450e.
Samsung 55Q60D 190e
Hisense 55U7NQ 240e -
HateEternal
tag
válasz
Quadgame94 #94022 üzenetére
Akkor a 765 jobb is mint a 845, vagy csak az ára miatt éri meg jobban.
Köszönöm a gyors választ!
Holnap valszeg meg is rendelem akkor majd. -
Poti73
csendes tag
válasz
Quadgame94 #94021 üzenetére
Köszi! Akkor azt rendelem.
-
Quadgame94
őstag
válasz
HateEternal #94016 üzenetére
C765 egyértelműen.
-
Poti73
csendes tag
Sziasztok! Egy ki segitséget kérnék,meĺyik tv lenne jobb választás: 65 LG C4
65 Samsung S90D -
Pocokk
tag
válasz
arny14 #94012 üzenetére
Erre direkt rákérdeztem az eMAG-nál az általuk forgalmazott TCL 65C765 kapcsán és azt a választ kaptam, hogy az eMAG által forgamlazott termékekre háztól-házig garancia van, nagy termékek esetén meg a szervíz száll ki az adott címre. Szóval ebből a szempontból nem marad el az Euronicstól.
-
kenicsab
tag
válasz
HateEternal #94016 üzenetére
Szia!
Nekem 65c805 (C755!) van még 300k volt, viszont ha ma kéne választanom a megismert tulajdonságok alapján a C765-t venném és csakis online! az már más kérdés hogy futárral v. átvevőponton.
-
HateEternal
tag
Sziasztok,
Olvasgattam, nézegettem és TCL tv fut nagyon ahogy látom.
Max 400 ig tudnék elmenni és 3 készüléket nézegettem.
65" készülékről lenne szó és a 805, 845, 765. Árban kb 50k a különbség most fölfele és érdeklődnék, hogy szerintetek melyik most a "best buy"?
350-ért láttam a 765-öt Euronicsban és nem tudom, hogy pl a 845 megéri-e a +50k-t vagy 310 ért ugyan azt tudná a 805.
Nézegettem összehasonlító oldalakat, de laikus ember lévén nem nagyon értettem/láttam a különbségeket.
Természetesen "hosszú" távra terveznék, de ugye tvben az nem sok sajnos.Előre is köszönöm a segítségeteket!
-
tatabike
őstag
válasz
Dark_Spirit #93981 üzenetére
Szia, én most vettem egy 43" TCL-t, itt ajánlották, és nagyon bejött, brutál jó tévé, sokat, tud, szép a képe és a fényereje is nagyon jó. 150k környékén lehet kapni. Pontos típus: TCL 43C655 QLED Google Smart 4K LED TV
-
arny14
tag
válasz
rainman72 #93938 üzenetére
Amúgy oké ALZA meg EMAG ad 5 év garit, csak a garztatást azt valszeg neked kell csinálni nem? Telekom és Voda meg ugye ha nincs ott előfizetésed akkor bőven kifizeted abban a különbözetet. Szal lehet jobban megéri venni EURONICSBA pl és venni még rá 2 év plusz garit. Nulla 0%-os thm-el mondjuk 10 hónapra az plusz 2k. És ők kijönnek érte, elviszik, vissza hozzák.
-
Vhiktor
nagyúr
Újjabb zseniális bolti kalibráció, úgy látszik nem csak nálunk hanem Szlovákiában is megy a kóklerkedés:
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
Quadgame94 #94007 üzenetére
Ezek még beleférnének ha tényleg megéri az extra 50k árban.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
Quadgame94 #94007 üzenetére
MiniLED-re nem számitok, az is gondolom OLED kategória árban. A TCL 65C745 milyen azokhoz képest?
-
Tigerclaw
nagyúr
300k-tól nem több.
Mindenre, nagyrészt streamek, youtube, xbox sx
65 inch
Mindkettő
Jellemzően szemből
HBO Max, Netflix, Skyshowtime, Disney+, Prime, Apple TV+, Airplay 2, jó lenne használhatóbb böngésző is
Optikai kimenet, modern HDMI bemenetek 3-4db, 4k 120Hz esetleg. Freesync szerű szolgáltatás, amit a modern konzolok tudnak.
Mindegy
Márkában Samsung, LG, Sony, Pana, Philips, Hisense, TCL, Sharp?
mindkettő jöhet ha van, de csak az utóbbi lenne szerintem esszenciális.
Csak új.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós kamerák
- Forrmell.enn
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bittorrent topik
- Hálózati / IP kamera
- Eredeti játékok OFF topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- AKCIÓ! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Samsung Galaxy Watch Ultra LTE 47mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest