-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Metacska
aktív tag
válasz
Quadgame94 #90098 üzenetére
Köszönöm, van függöny és redőny is.
A miniLED és OLED közötti különbség megvan.Mégis melyiket válasszam?
A TCL-nél bloomingra panaszkodnak, illetve az OS is "állítólag" logikátlan, néha kifagy - lassú, de nem általános hiba, van akinél kiütközik van, aki nem tapasztal ilyet. -
Quadgame94
őstag
válasz
Metacska #90095 üzenetére
Szia. TCL 55C845 egyik legjobb miniLED a piacon. Nagyon szép képe van és 290 ezerért jó ajánlat. LG 55B3 OLED is ennyi. OLED szebb képet ad, de a fényereje kisebb is. Nappal gondolom nem full napfényre gondoltál, azért függöny vagy redőny kicsit el van húzva nem? Akkor ajánlom nagyon, mert mégiscsak OLED.
A felbontáshoz annyit, hogy "2K" filmeknél nincs. Gondolom itt 1440p-re gondoltál? Ezt helytelenül sokan 2K-nak írják, de ez ugye QHD. Ha viszont 2048x1080p-re gondoltál akkor nem szóltam.
Néha azért menjen HDR is rajta. Az adja majd meg mennyire szépe a képe mind a kettőnek.
-
turtle72
csendes tag
válasz
tigribigri #90056 üzenetére
Sony, LG, Samsung termékek között egy sincs ami elég jó lehet ezekkel összehasonlítva? LG 55B3 pl? Köszi!
-
Metacska
aktív tag
Sziasztok,
Új TV választásában szeretnék segítséget kérni:
Maximum 300 000 Ft
Leginkább streaming, gyermeknek napi rendszerességgel USB-n keresztül HDD tárakról mese. Illetve PS4 Pro
2 méter távolságra van a kanapétől, 55 col-ban gondolkodom.
Világos nappaliba kerül, jellemzően este menne, de napközben is előfordul, hogy használjuk.
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
Általában ketten, többnyire szemből, esetleg enyhén 10-20 fokban oldalról
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
Max (HBO), Netflix
Optikai kimenetre a hangrendszer miatt szükségem van, legyen rajta legalább 2 USB-A csatoló a HDD-k miatt.
Mindenképpen középen legyen.
Nincs ilyen preferenciám, legyen (remélhetőleg) megbízható hosszabb távon.
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
Jó lenne a megbízható szoftveres támogatás, folyamatos frissítésekkel. Többnyire 1080p-ben filmezünk, de a 2k és 4k is érdekes lehet.
Új készülék, garanciávalKöszönöm!
-
John D'oh
aktív tag
válasz
Quadgame94 #90093 üzenetére
rendben, ha ettől neked jobb a lelked
-
pistabyte
tag
Sziasztok.
Tv vásárlás előtt álok, és abban kérném ki a véleményeteket.
75 vag 85 colos mini ledes tv-t keresek, leginkább filmre és játékra (Pc-re lenne kötve a tv, esetleg később ps5)
Eddig a TCL C805 tipussal szenezgettem, de ha esetleg lenne jobb ár/érték arányú tv akkor azt szívesen várnám. -
venom8888
őstag
válasz
Quadgame94 #90044 üzenetére
Nah müködik a hangalapu kereses is a 70k s tv men:))
-
-
doser0717
aktív tag
Szép estét.
LG oldalán a hétvégén 15%-os kupon van, van a promóban pár TV is, köztük a 65"-os C3. Így most 467.500 Ft-ra jön ki ingyenes szállítással. Nem tudom van e/volt e mostanában jobb ajánlat, de úgy döntöttük ez lesz ennyiért a kiválasztott.
Ha 14 nap alatt befut jobb akkor majd visszaküldjük... -
d.toth91
tag
Sziasztok,
TV-t keresek az alábbiak szerint, napi 1-2 óra átlagos felhasználásra.
150-180k HUF
Leginkább film, néha kis játék jatekkonzolon (jelenlegi és előző gen Xbox)
Kb 2,5-3 méterről a nappaliban
Vegyes lenne a felhasználás ilyen téren
Szemből, az előtte lévő kanapéról, általában ketten nézzük
Streamingbol minél több, annál jobb, esetleg AirPlay nem hátrány de nem is szempont
HDMI-N kívül semmi extra
Lényegében mindegy, lehetőség szerint 1 méternél ne legyen a két talp közti táv több
Nincs ilyen
Nincs
Csak új
Eddig a Hisense különböző szériáit nézegettem, de az egyik nagyáruházban kifejezetten lebeszéltek róla.Előre is köszönöm a segítséget!
-
Lameh
csendes újonc
válasz
Csabi1984 #90061 üzenetére
Hát én pl. most visszaküldtem (mert túlságosan tükröződött a világos nappaliban) egy kifogástalan 77 colos C3-as LG-t. A fóliát a képernyőről is csak 1/3-ig húztam le és olyan buborékmentesen-óvatosan engedtem oda is vissza, amennyire csak tudtam. Mindent visszacsomagoltam a helyére, ahogy eredetileg volt, ezzel együtt már nem origi, de aki azt megveszi, szerintem nagyon jól fog járni.
-
Lameh
csendes újonc
Sziasztok!
Tapasztalatot osztanék meg röviden: úgy fest a Samu OLED 77S90C tökéletesen bevált a világos nappaliba az LG C3 tükröződős tipródást követően (visszaküldjük - ne küldjük, végül 14. napon visszaküldtük). Végül nagyon örülünk, hogy visszaküldtük a C3-ast, tényleg szép képe van, de KIZÁRÓLAG sötétben lehet élvezni szerintem!
Mindenkinek ajánlom világos helyiségbe jó szívvel, aki OLED-et szeretne QLED helyett a Samsung S90C-t!Hozzáteszem az LG Support előtt le a kalappal minden szempontból kifogástalan volt! A 77G3-nak szívesen adtam volna még esélyt, de ugye már sehol nem elérhető.
Köszi a sok tanácsot, tapasztalatot, amit a fórum adott az elmúlt hónapban, rengeteget tanultam tőletek!
-
ryke1
tag
Ez mennyire jó: Hisense 50E77NQ QLED-Fernseher 4K UHD, QLED ?
A Samsung LE40C650L-SQ02 még müködik, különösebben nem vágyok új tv-re, de az EB miatt most olcsobbak, lehet hogy venni kellen egyet?
Esetleg milyen 50"-es ajánlott max. 700-800 euro öszzegért? -
rekid
addikt
válasz
Quadgame94 #90078 üzenetére
Köszönöm!
Van esetleg ajánlott fali konzol ehhez a mérethez? A fix rögzítésen kívül semmi nem kell. Két okból: Minél keskenyebb legyen, hogy az ágyvég és fal közötti távolságból minél kevesebbet bukjak, illetve a nappaliban lévő tv konzola mindenfelé állítható amire a gyerek 2 perc alatt jött rá és nyilván azóta non stop állítgatná. -
rekid
addikt
válasz
Egy kis Columbo, azaz: csak még egy kérdés.
A TV és szem távolság 250 centi lenne. Ez pont a 60" terepe lenne de a szimaptikus tcl 805-ös szériából vagy 55 vagy 65 van. A feleségem feliratos filmet szemüveggel néz moziban is. Jól gondolom, hogy emiatt 65" lenne a jobb?
-
rekid
addikt
válasz
Köszönöm!
-
rainman72
Topikgazda
válasz
Quadgame94 #90065 üzenetére
UR80-tól már van MR.
-
_DiEGO_
őstag
válasz
A Magic Remote nem számít neki ha nincs. Holnap mennek Keszthelyre ejuronicsba körbenézni.
-
Kolnok
csendes újonc
válasz
Quadgame94 #90066 üzenetére
köszi!
-
_DiEGO_
őstag
válasz
Azt még látom, hogy a NANO -esetén 5. gen proci: α5 Gen5 AI Processzor
a másiknál 6. gen proci van: α5 AI processzor 4K Gen6
- gondolom az újabb a jobb ? -
_DiEGO_
őstag
Sziasztok!
Szomszédom TV-t kell hogy cseréljen kijelző végett. Már 3db nagy fekete folt jelent meg neki kellemetlen rossz helyen. Kinézett magának 2db LG TV-t és nem tudja melyik lenne a jobb választás. A kerete adott, azért csak eme kettő lehetőség max 150K
Ebben szeretnénk segítséget kérni, hogy:
TV talpazat közép-pont lényeg volt.1. LG 43NANO763QA 43" [link]
vagy:
2. LG 43UR81003LJ 43" [link]
Jómagam a másodikat javasolnám, de ez egy dolog. Nem vagyok jártas benne.
Technikailag, kép és hangban melyik a jobb választás? Köszi a segítséget előre is -
Kolnok
csendes újonc
Sziasztok.
A tavalyi év végén vettem egy TCL 65C805 tv-t és nagyon elégedett vagyok vele. Azt a tv-t szeretném majd a hálószobába és egyben a dolgozószobába (vagy inkább csak dolgozó sarokba) használni, mivel új helyre költözöm ezért a nappaliba keresnék új TV-t.
Szeretném megint a segítségeteket kérni, hogy 350-400 e forintig milyen tv-t érdemes venni? A 65 colos méret nagyon bejött nekem így méretben hasonlót keresnék.
Továbbá a TCL 65C935 mist az euronicsban 370 ezer, megéri az árát szerintetek?
Köszönöm előre is a segítséget!
-
Csabi1984
addikt
Mit gondolok az "újracsomagolt termékről"?
Nekem nem feltétlenül azzal van bajom mi van ha hibás mert ez új terméknél is előjöhet hanem az, hogy nekem ne mondjamák azt, hogy egy bontatlan új termék ugyanaz mint az újracsomagolt. TV az van benne meg minden de még is más érzés na. -
atti1848
senior tag
Ha két héten belül valahol lesz rá nagyobb akció, lehet mérges leszek magamra, hogy nem bírtam vele várni
-
Quadgame94
őstag
válasz
MasterDeeJay #90054 üzenetére
Aki nem ért hozzá annak pont, hogy a böngésző nem kell. Ott lesznek az appok a főoldalon. Azokat megnyitja és kész.
-
tigribigri
tag
Akkor 200k felett, 300k-ig bezárólag jelenleg a következők férnek be, amelyek ár/érték arányban jók (szerintem):
TCL-ek tudás szerint növekvő sorrendben:
TCL 55C745
TCL 65C745
TCL 55C805
TCL 55C845Hisense-ek tudás szerint növekvő sorrendben:
Hisense 55U7KQ
Hisense 55U8KQEz szigorúan 300k-ig van, mert akad például TCL 65C805 is, de az már pl.: 320k...
Illetve most nézem, hogy amit az előző hozzászolásomban ajánlottam 200k-ig bezárólag a Hisense 65U6KQ ára leesett 200k-ról 188k-ra. Szerintem 65"-os mini-ledes TV annyiért ajándék. Én még 220k-ért vettem 2 hónapja...
-
atti1848
senior tag
válasz
atti1848 #90002 üzenetére
Sziasztok.
Ma már megint 499.490 Ft a 75c845 . Mitől lehet ez, hogy 1 nap alatt változik az ára? Az emag chaten azt írták, hogy nem újracsomagolt, mert olyat át sem vennék. Vagy csak szerencsém volt?
Mit kell néznem a dobozon, hogy lássam, hogy nehogy újracsomagolt legyen? Gyári TCL ragasztással van, a kijelzőn telibe védőfóliával?
-
válasz
Quadgame94 #90053 üzenetére
Mindenre fel kell készülnöm. Nem hozzáértőnek lesz. Ezért kell minden hülyeséget is támogatnia.
-
Quadgame94
őstag
válasz
MasterDeeJay #90050 üzenetére
Okos monitor: Samsung M5 vagy M7. Van több méretben is és felbontásban is. Egész jók. Ezeken van netflix és más streaming app... minek böngészőn megnyitni?
-
Stealth
senior tag
válasz
MasterDeeJay #90050 üzenetére
Én vennék egy minipc-t monitorral.
Sosem értettem miért kell TV-n böngészőt futtatni, majd ott streamelni.
A TV nem erre való - szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! HP Omen Gamer laptop! I7 7700HQ / GTX 1050Ti / 32GB DDR4 / 250SSD+1TB HDD
- Motorola G34 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!)
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R5 3550H / GTX 1650 / 8GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest