Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD FX
- Házimozi belépő szinten
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen videókártyát?
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
droti25
őstag
válasz Foglalt név #89598 üzenetére
Ezekszerint én jó darabot fogtam ki.
Talán annyi, hogy nagyon oldalról nézve kicsit gyengül a kép minőség.(gyengének azért nem mondanám)[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz Foglalt név #89598 üzenetére
Akkor S90C a legjobb, ár érték arányt tekintve szerintem.
De mintha azt írtad volna, hogy nem kell samsung és oled sem igazán.Samsungon nincs dolby vision míg tcl-en van.
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Foglalt név
addikt
válasz Vhiktor #89596 üzenetére
"Ennyi pénzért": nekem a 55MQLED80 és a QE55QN90C egy áron lenne, a QE55S90C +10% a OLED55G39LA +50%.
A TCL + Nvidiára többen írták, hogy 144Hz-en az 1-es HDMI anomáliák voltak, 2-es 120Hz-el megy rendesen.
@droti25: a 24-es kisebb modellről is hasonlóakat láttam. Oldalról nézve gyenge a kép, nagy dinamikájú képeknél egy színek fátyolosak, fakultak, pontszerű fényeknél sokkal kisebb a fényerő(500 vs 2000nit), mint nagyobb felületeknél (visszafogja, hogy ne legyen a zónában felhősödés).
[ Szerkesztve ]
-
droti25
őstag
válasz Foglalt név #89593 üzenetére
Én múlthéten vettem egy TCL 65C805 tv-t és nagyon nem bántam meg. Az általad felsorolt hibákból egyiket sem tapasztaltam ellenben gyönyörű a képe, gyors a rendszer és számítógépre kötve is az egyik legjobb választás a VRR és 144hz-es tudásával.
Egyszóval eddig egy ÁLOM! -
Vhiktor
veterán
válasz Foglalt név #89593 üzenetére
Nézd meg az én teszteim. Azok függetlenek, validak.
Nagyon jó képük van, ennyi pénzért nincs semmi ami megközelítené.
Nyílván kalibrálni kell a legjobb képhez.De gyárilag sincs baj a gammával emlékeim szerint, csak a Mozi képmódot kell kiválasztani.
Betekintési szög néhány modelnél valóban nagyon gyenge. Nvidia kártáykkal mi baj ban? Nekem is az van, nincs gond.
Ha van keret G3-ra akkor az tuti választás.
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
rainman72
Topikgazda
Egy kiragadott részlet,a "Sharp leáll az Lcd panel gyártással" cikkből:
A döntés hátterében egyértelműen a kínai gyártók dominanciája áll, ami a Sharp távozásával tovább növekszik majd. A vezető kínai gyártók, mint pl. TCL CSOT, a BOE, a China Star és a HKC jelenleg az LCD piac nyolcvan százalékát uralják, olyan márkáknak szállítanak, mint a Samsung, a Panasonic vagy a Sony. Az LG Display és a Samsung Display már teljesen átálltak az OLED gyártásra, utóbbi teljesen maga mögött hagyta az LCD piacot, az LG Display pedig már csak egyetlen LCD-gyárat üzemeltet.
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
mc.g
aktív tag
válasz ad4m1337 #89581 üzenetére
Nemrég vettem TV-t, LCD-t szerettem volna a gyengeségei ellenére, a tartósság, és fogyasztás végett. Addig-addig merültem a témába, hogy nem találtam azt az konkrét LCD-TV-t ami tetszett volna, és egyre inkább az OLED felé terelődtem.
Kerestem teszteket, mert engem is nagyon izgatott ez a kérdés.
Az "rtings.com" tesztjeit is nézegettem vásárlás elött sokat, és ott arra jutottam, hogy nagyobb esély van, hogy egy LCD TV-vel idővel gond legyen (elsősorban háttérvilágítás anomáliák, pláne a többmezős miniLED, microLED, stb. típusoknál), hogy az OLED mellett döntöttem.
(Én konkrétan (az információk alapján) a WOLED-ből az OLED.Ex szériára (vagy újabb) pályáztam, mert itt elméletileg komoly lépés lett téve a tartósság, fogyasztáscsökkentés irányába (a kettő összefügg).
Természetesen bekapcsolva hagytam minden képernyővédő funkciót, és eleve alacsony (esti filmezéshez hangolva) fényerőn használom, de szerencsére jól látható nappal is. A Plazma után, a Panasonic OLED-tükröződéscsökkentő rétege nálam nagyon bevállt.
Az alacsony fényerő (szerintem) növeli a tartósságot, és energiatakarékos is (nálam, ez is ok volt a TV cserére).[ Szerkesztve ]
-
Foglalt név
addikt
válasz Vhiktor #89590 üzenetére
Futottam egy kört ezen a TCL vonalon és nagyon lelkesedtem az elején. De vagy lefizették az összes tesztelőt, vagy elég kínai. Papíron nagyon jól néz ki, mindent tud, amit szeretnék, de 4 tesztet néztem és mindenhol nagyon bazári képet mutatott (gamma, a delta E, stb.). Nem szereti az nVidia kártyákat és a betekintési szög is elég gyenge(ha a család nézne tévét), ráadásul többen írtak szoftveres bajokról: újraindulás, beállítások elvesztése.
Lehet bekockáztatok, rárakok 50%-ot és adok egy esélyt a G3-nak
De, és ezzel válaszok Quadgame94-nek is, nálam az OLE sötét módban is levette a fényerőt kb. fél perc után. Az LG G3 rtrings-es tesztben pedig kifejezetten említik is a két felvetett problémámat (ABL, beégés), mint lehetséges hátrány. Monitorként pedig nagyon sok nem rejhető statikus elem (menű, görgetősáv, stb.) van, amik ráadásul homogének is lehetnek, amin a pixel eltolás sem segít. -
JoceeHunt
őstag
Szerintetek mi az esélye hogy a TCL 85C845-re még lesz akció? A múltkori emagos 599.000-ről sajnos lecsúsztam, szombaton rendeltem volna meg és már visszavonták. Június 30-ig megy a gari hosszabbítás, így kezdek aggódni
Lenne egyébként hasonló alternatíva ebben a 600 max 700e-ben?
joceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt
-
Quadgame94
őstag
válasz Foglalt név #89588 üzenetére
Nekem csak fehér képnél veszi vissza egy idő után és akkor ha statikus képet hagyok kint. Van jónéhány dolog amit ha bekapcsolsz nem fog beégni sosem és lehet használni. Én sötét módot használok mindenhol. Böngészésnél is. Btorrent kliens is fekete. Sajnos ha vakitó fehér képet raksz ki akkor ott visszafogja venni, de sötét módnál nem. Én rengeteg skype, word, teams programot használok és teljesen szuper. Tálca és appok el vannak rejtve, de win gomb-al elő jönnek és kész. Egyébként a TCL 55C845 egy remek tévé képre. Szóval ajánlom mindenképp, de ne abból a Philips-ből indulj ki OLED vonalon.
-
Vhiktor
veterán
válasz Foglalt név #89588 üzenetére
Gyakorlatilag egy DV film is élettelennek tűnt vele.
Azért mert kevés a fényereje, illetve a tone mapping megoldása is más mint példáúl egy LG-nek. Ne ebből indúlj ki.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Foglalt név #89578 üzenetére
43PUS7956-ot használok monitornak (is), és meg vagyok vele elégedve, betekintési szög sem rossz 80cm-ről. Egy QLED valszeg' még jobb lenne, nem feltétlenül kell OLED.
TCL 43C645, 43C655, 43C735"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Foglalt név
addikt
válasz Quadgame94 #89586 üzenetére
Ami Philips specifikus volt, hogy pont ellentétesen a Samsung túlszaturált képével, ők nekem a túl természetest tolták. Gyakorlatilag egy DV film is élettelennek tűnt vele.
Az OLED maga nekem túl kényes. Programozás közben folyton levette a fényerőt; ha Windows update van, kapcsoljam inkább ki, nehogy beégjen; tüntessem el a tálcát, nehogy beégjen. Valakinek lefagyott a TV képernyővédője, úgyhogy a logót nézte utána mindenhol a kép közepén. Nekem ez így nem használati, hanem műtárgy.@11hh, Vhiktor: köszi az ötletet, végigfutom a TCL kínálatát is gyorsan.
[ Szerkesztve ]
-
Quadgame94
őstag
Nem tudom mi volt a gondod az OLED-el és hogy mik az elvárásaid de egy éve használok LG 42C2-t monitornak és tökéletes. Rá van kötve PC, PS5 és TV box is. webOS eléggé jó, és az új verzió pedig gyors. 55C3 miért ne felelne meg neked?
-
tigribigri
tag
-
Vhiktor
veterán
LG G3.
A 706-nak a fényereje is kicsi volt.Ha OLED nem jöhet szóba, akkor mini led t-vt kell nézni.
TCL C935, C845, C835, C805.[ Szerkesztve ]
-
ad4m1337
aktív tag
Sziasztok!
Ajánlott most 2024 -ben OLED tv -t venni, hallottam, olvastam, hogy kevésbé tartósak mint az lcd -k. Igaz ez ma is vagy csak városi legenda? -
Shoterq
újonc
Sziasztok!
A 3 közül melyiket ajánlanátok?
Gyerkőcnek lenne, elsősorban netflix, youtube és film nézés pendrive-ról!TCL 55P635
LG 55UR73003LA
LG 55UR78003LKElőre is köszönöm!
-
11hh
tag
Szia!
Én nem vagyok szakértő de most teszteltek egy tévét játékra. Link
Árulják kisebbe is, lehet megfelelő neked.Miért fontos a DV?
[ Szerkesztve ]
-
Foglalt név
addikt
Sziasztok!
Jó 10 éve TV-t használok monitorként.
Amit szeretnék, 4k 120Hz+VRR, szép kép, igénytelen eszköz (lsd. beégéses simogatások az OLED-nél), és lehetőleg minél több támogatott formátum.
A QE55Q8DNA után adtam egy esélyt az OLED-nek egy 706-os Philips személyében. A betekintési szög és az Ambilight kivételével elég komoly csalódás volt. 1 hét fórumolvasás és állítgatás után sikerült elfogadható szintre beállítanom, de azt a mennyiségű hisztit, amit a technológia hoz magával, nem kérem mégegyszer.
A TP Vision alkalmatlansága egy értelmezhető szoftver megírására, kapóra jött a garanciáztatásnál, de azt hiszem azt is magával vonja, hogy lemondok az Ambilightról.
A Samsungot eléggé utálom, de ahogy elnéztem, ha egy rendes igáslovat szeretnék, akkor a QE55QN90C az ár-érték bajnok. A DV hiányának nem örülök, és így leírva egész komoly mennyiségű kompromisszumot kell hozni így 2024-ben, hogy egy valag pénzért egy tv-t vegyek, de nem láttam jobb opciót.
A Sony X93L-ben lenne legalább DV, de nem is tudom, hol lehetne venni és azt is szemből kéne nézni, mint a 6 éves másik tv-t.
Tud esetleg bárki jobb opciót?[ Szerkesztve ]
-
Stealth
senior tag
QN90D.
Azt nem írják, hogy se DTS, de DV.-= Stealth =-
-
HagaNRG
őstag
Sziasztok!
55" méretben mit ajánlotok?
Elektro hétvége van az emagon látom (bár mintha mindig látnám), ebben Samsung 55 Q60 most 160k körüli áron jön ki. Ettől nem tudom, hogy van-e sokkal jobb? (99% Youtubera kellene, szóval semmi különleges képmegjelenítési igényem nincs, ellenben egy gyors BT távirányító mindennél fontosabb)Hálóba keresek valamit, semmi extra igény nincs... akár a 7000-es széria is tökéletes lenne, vagy valamelyik TCL, ha sokkal olcsóbb, de a Q60 már bevált és a gyors rendszer és a gyors BT távirányító miatt nagyon szimpatikus.
ugyanakkor ha pár tízezerrel többért volna 60", vagy 65" valami, akár Hisense, azt se bánnám. (Nem tudom, hogy a Hisense-ken továbbra is kétesen fut 1-2 streaming szolgáltató?)[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
Plazmanal a technológiából kifolyólag jól át volt verve a szem, így annak nagyon jó volt a mozgas megjelenitese.
Sokan visszasírják.[ Szerkesztve ]
-
mc.g
aktív tag
válasz Vhiktor #89571 üzenetére
Mindenkinek más a véleménye, de nekem a Panasonic GT60-as Plazma mozgáskompenzációja (extra képkockák beillesztése) kifejezetten bevállt (10éven keresztűl, a legalacsonyabb fokozaton használva), nem tapasztaltam (nem tünt fel) képhiba, de erősebb fokozatnál az egér késése már zavaró volt.
(látszólag ugyanezt a metódust használhatják az LZ-szériánál (OLED) is)[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz Magyusza #89558 üzenetére
LG G3. Sony A95L.
De mi az a show motion? Ha a 24p darabossaga zavar, akkor az sajnos ilyen, sőt azon tovább ront az oled rendkívül gyors valaszideje aki erre érzékeny.
Vannak mozgas javító funkciók minden márkánál, de mind képhibát és szappanopera effektet okoz, vannak akik a sony mozgas javitasara esküsznek, de ez egyéni ízlés kérdése, nekem az is nézhetetlen.
[ Szerkesztve ]
-
mc.g
aktív tag
válasz venom8888 #89557 üzenetére
Sajnos a fentebb említett (Philips 32PFS6908/12) TV-nél tévesen szerepelt az Árukereső-n, hogy Android-os, de nem, hanem saját fejlesztésű okos rendszert használt, ettől függetlenűl az egyik legjobb lehet a 32"-osok között.
Sajnos az újabb Philips-ek már más rendszert használnak...Ez van még Android-os, a Sony KD32W800P, de ez nem FullHD, csak HD:
[link]
https://www.arukereso.hu/led-tv-lcd-tv-plazma-tv-c3164/sony/bravia-kd-32w800p-p654576825/[ Szerkesztve ]
-
laci1892
őstag
Sziasztok! Pici segítséget szeretnék tőletek kérni.1,5 éves TCL c715 55" méretű tv-m lakásfelújítás alatt baleset érte. Kedves burkolónak sikerült hozzá csapni valamit. Így a bal széle megsérült, melynek következtében a kép bal fele megszűnt létezni.
Nem szeretném javítani hosszú gondolkodás után...
Így két kérdésem lenne.
-Ebben az állapotban szerintetek kuka, vagy érdemes érte minimális pénzt kérni.... eladni ebben az állapotban, vagy ne szenvedjek vele?
Második
- bő 310 ezer forintig van valami tippetek milyen irányba kéne szerintetek gondolkodnom, kíváncsi vagyok hogy, nektek mi a meglátásotok mi lenne a legjobb ár érték arányú tv nagyjából ebben az ársávban.
Köszi a segítséget.
-
Magyusza
csendes tag
Sziasztok,
Samsung 55-ös Q80 tv-m van pár éve.
Egyre inkább zavar a slow motion jelenség.
Sport esetén nagyon gáz, ha minden képjavítót kikapcsolok akkor meg a többi (film, tv műsor) az ami rossz minőség lesz.
Lecserélné a tv-t és mivel eddig minden tv-m Samsung volt és sokszor csalódtam, le is cserélném más márkára.
Mit javasoltok, ahol nincs ilyen jelenség? Ár nem igazán befolyásoló. -
venom8888
őstag
Sziasztok. A háloba szeretnek eg 80cm koruli smart tv t a netflix miatt. Valami olcso,de hosszutavu szerkezetet.
-
11hh
tag
válasz maestro_ha #89552 üzenetére
Gondolom Tcl 55C805-re gondolsz. Kell mellé venni valami olcsó ugyan úgy kuponos terméket. Így lejön a 10%
-
Quadgame94
őstag
válasz f4cg80 #89551 üzenetére
És minek neked a 144 Hz? Fogsz rajta FPS játékokat játszani? Vagy nem értem. Az E7KQ egy alap TV. Android TV vonalon TCL C645 ami jó választás is. Többit nem ismerjük. Nem véletlenül nem írtunk róla. Én tuti elkerülném őket, azok is alap LED tévék. C645 egy ismert és okés tévé.
-
Bilux
veterán
Lenne egy fóliás (kijelzőn kereten rajta van) 65" QLED Q95T Tv-m dobozával együtt
Milyen áron lehetne meghírdetni? Nagyobbra váltanék Köszönöm[ Szerkesztve ]
Ne feledd: amatőrök építették Noé bárkáját - profik a Titanicot!
-
maestro_ha
csendes tag
TCL 55C835 most emag 234e kuponnal, aki ilyet keresne.
-
f4cg80
tag
válasz Quadgame94 #89549 üzenetére
Köszi,de az is 60Hz csak, ennyivel jobb mégis mint a 144Hz-es E7KQ Pro? Vidaa rendszer annyira nem jött be, ezért vettem fel az Android TV-seket is a listára. JVC ha jól tudom a török Vestelhez tartozik, Sharpnak a fejlesztése viszont japán,csak a gyártás amit UMB-nek adtak, és nem találtam róla rossz véleményt német oldalakon/fórumokon sem,azt mondják ennyi pénzért nagyon jó.
-
mc.g
aktív tag
válasz HATÁRVIDÉK #89545 üzenetére
Sajnos nem fér bele a 300K-ba, de én LCD-TV-ben nem tudnék olyat ajánlani, amit én is elégedetten használnék, viszont van két alternatív tippem, ÉN mit vennék.
Én nem szeretem a VA-LCD panel képét, de főképp esti filmezéshez kellhet az IPS-LCD-nél jobb kontraszt. Az OLED amit inkább gyengébb fény mellett filmnézéshez ajánlott használni (vagyis nem túl nagy fényerőn), viszont tökéletes a kontrasztja (a fekete szint), jók a színei (VA-LCD-nél nem mindig), jók a látószögei (VA-LCD-re nem jellemző).(Mindenki maga dönt, azt vesz amit akar!)
48" Philips OLED Android-rendszerrel (2023 aktuális modell) 340K:
[link] https://www.arukereso.hu/led-tv-lcd-tv-plazma-tv-c3164/philips/48oled718-12-p967119402/55" Sony OLED Android-rendszerrel (2021-ben megjelent, vagyis 2021-2022-es modell) 350K:
[link] https://www.arukereso.hu/led-tv-lcd-tv-plazma-tv-c3164/sony/bravia-xr-55a83j-p653797683/Érdemes átgondolni a +50K kiadást a nagyságrendileg jobb élményért, és mindenre is használható "okos" rendszer végett.
[ Szerkesztve ]
-
tigribigri
tag
válasz Quadgame94 #89546 üzenetére
És pip van benne? Mert én nem találtam egyértelmű infot erről.
-
f4cg80
tag
Sziasztok!
Budget kategóriában QLED-ből melyik típus ajánlott?
60-70" között keresnék 250 ezer környékén, persze tudom, hogy nem lesz felsőkategóriás és oled sem.
A kinézettek:
Hisense 65E7KQ Pro (144Hz)
JVC 65VAQ8235 (5 év garancia, Android TV)
Sharp 70GP6260E (Android TV)Esetleg valakinek van tapasztalata valamelyikkel? LG 55 Nano-ról váltanék.
Előre is köszi! -
Quadgame94
őstag
válasz HATÁRVIDÉK #89545 üzenetére
Szia.
Kis kiegészítés: DisplayPort ninca egy tévén sem, falra rakható mind (Vesa szabvály), 55 inch fér el neked.
TCL 55C845 miniLED Android TV 300K
Más androidos nincs, csak sokkal gyengébb vagy drágább. LG miniLED és Samu miniLED is sokkal drágabb/túlárazott.
-
HATÁRVIDÉK
csendes tag
Sziasztok!
Nagyon nem vagyok jártas a TV-k terén, így segítségeteket kérem.
1. Tévére szánt összeg, forintban?
200-300ezer forint
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
kizárólag filmezés
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
a maximum méret szélességre 125, a magassága 80 cm
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
sötét szobában, este
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
kizárólag szemből
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
hiánya kizáró ok:
Netflix, Airplay, Pip
opcionális, de jó ha van:
displayport
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
hdmi, utp
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
Falra szerelhető
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
Android leginkább, de nyitott vagyok
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
-
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Csak új tv érdekel.Köszönöm a tippeket
-
Vhiktor
veterán
Szabványok vannak amiket betartanak a filmkészítés során (jó esetben). Ha nem szabvány szerint van megtekintve az elkészült film, akkor minden szín más lesz. Ha egy rec709-re masterelt filmet a tv natív színterével nézel meg, akkor egyrészt túlszaturált lesz minden és stb. Ez a lényeg, a többi nem érdekes.
Komoly megjelenítőkön nincsenek dinamikus kontraszt, color remaster, és egyéb ilyen beállíások, nem véletlenül.
De ez már off topic nagyon.
[ Szerkesztve ]
-
mc.g
aktív tag
válasz Vhiktor #89542 üzenetére
Én pont azt írtam, hogy a felvételt a rec.709 SDR szabvány szerint készítjük, nem a RAW nyersanyagra gondolok.
(a profi kamerát csak azért írtam, hogy ne egy webkamerára gondoljunk, szóval lehet egy jobbfajta otthoni használatra szánt is)
A célnak megfelelő kamerám mégcsak lenne, de nem tudok megfelelő mérést csinálni. Szerintem a funkció megalkotói is hasonlóan gondolkodhattak.[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
Nem akarok belemenni a részletekbe, de a kameráknak sokkal nagyobb a színtere még a bt2020nal is, illetve teljesen más gammat használnak mint a tv.
Egy kamera nyers anyaga nézhetetlen képet ad még mastering monitoron is.
A color grading/mastering során masterelik a nyers kamera képét a kívánt színtérre. Ha egy filmet mondjuk rec709 masterelnek és Te nem úgy nézed, akkor minden szín rossz lesz értsd nem szabvány szerinti. Nem véletlenül vannak szabványok.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
mc.g
aktív tag
válasz Vhiktor #89530 üzenetére
Amennyiben egy kamerával SDR videót készítünk, az leszűkíti a színteret, hogy beleférjen a rec.709-be, ezt a csökkentett színterű képet láthatjuk a TV-n. A "Colour Remaster" opció (amit fentebb említettem) kiterjeszti újra a képernyő képességéhez igazítva, ami biztos nem lesz tökéletes a valósághoz hasonlítva, de szerintem közelebb áll hozzá, mint maga a rec.709 korlátozott színtere.
(Szerintem hatékony, és elég jól van hangolva, mivel a pasztell, bőr, stb. színeken alig érződik változás, viszont az élénk színek még élénkebbek lesznek. Így a kép túlszaturáltság érzete nélkűl természetesebbnek hat. HDR/rec.2020 esetén erre nincs szükség, nem is választható ugyanez a beállítás.)
Érdemes lenne egyszer egy mérést csinálni, természetes fénybe kihelyezett pasztell, és élénk/neon tárgyak színét bemérni, profi kamerával SDR felvételt készíteni róluk, és egy Panasonic OLED képernyőjén visszamérni ezeknek a tárgyaknak a képét KI, illetve BEkapcsolt "Colour Remaster" funkcióval.
[ Szerkesztve ]
-
lala666
őstag
válasz Quadgame94 #89513 üzenetére
Jól írtad.
Saeco xelsis suprema 8889/00, Samsung 65S95B, Iphone 15 pro max, Apple watch9, Samsung galaxy Tab S8,. DELL Latitude 5501
-
lala666
őstag
-
szkutyi
addikt
Ha rögtön nem mondod neki hogy a hülyék a túloldalt vannak, akkor rád másznak és ez van! Én már a samsungossal is tudok úgy beszélgetni hogy tudja hogy nem fogok náluk vásárolni, és nem samsungot....persze először elég bunkon lekezelőn kellett tudatni velük hogy hahó én nem az az ember vagyok akiből hülyét tudnak csinálni. . Egyébként retek egy hely
Szerk: attól hogy tudtam velük beszélgetni, meg rohadt elfogultak és....-.- szanalom...Euronics Pécs viszont tcl csavók teljesen elfogultság nélkül álltak a dologhoz[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
És arról érdekes módon mélyen hallgatott, hogy Ő mennyi jutalékot kap
-
kiszu
senior tag
Ha akartok röhögni....
Ma bent voltam a budaörsi MédiaMarktba és gondoltam ranezek a C805 TCL re,. Abban nem hittem, hogy lesz 98 méretben kirakva, de konkretan semmi TCL termékük nincs.
Odajön egy samsung polos faszi, aki azt mondja"hál istennek nem forgalmazzák"
— mert a kínai gyártók kepfeldolgozása nem jó
— nincs normális markaszerviz, support
Mondom neki, hogy azért eléggé sokan szeretik és veszik azt olvastam.
- hol?
- prohardver mondom neki
- aaaaaa, az nem jó, ott lefizetett kommentelők vannak.
Tehát tudjatok róla, hogy utalás érkezik gondolom., 😂Inkabb rthings oldalt olvassak. Ahha, jó
Majd ajanlani akart Samsung QE98Q80 tévét, amire ő tud adni 250.000ft kedvezményt az 1.479.000 árból +ingyen szállítást,de ma - holnap erdemes lenne meglepni mert jövő héten mar nem tudja garantálni.— viszlat, mondtam neki
Azért osszehasonlitottam az rthings oldalon a samu es tcl 98 as modelljeit és a TCL nyert.
Nohát[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
Így van, ezt jelenleg semmi nem tudja. A dolby pulsar monitora sem.
De sok hdr film 1000 nitre van masterelve, p3 színtér mellett. Ezt már azért tudja néhány a mai tv is, persze a színek fényerejét ott sem mindig.
[ Szerkesztve ]
-
mc.g
aktív tag
válasz Quadgame94 #89532 üzenetére
LCD-TV-t vásárlás elött meg kell nézni szémelyesen a panel tulajdonságai/sajátosságai miatt (vakon nem vennék Panasonic-ot sem, hacsak nincsenek biztos/pontos információim róla).
OLED ilyen szempontból egyszerübb eset, ezért is mertem rendelni látatlanban (a hálószobai LCD-TV kiállítási darab volt akciósan, úgyhogy azt szemrevételezhettem).[ Szerkesztve ]
-
mc.g
aktív tag
válasz Vhiktor #89530 üzenetére
Tökéletes kijelzőtechnológia jelenleg nincsen (amiről én tudok, ami tudná a teljes REC.2020, színteret, tudná a teljes 10000cd/m² HDR-tartományt, jó látószögekkel, tűrhető energiaigény/melegedés mellett, úgy, hogy nem tud beégni, és tartós mindemellett).
Nappaliban oled van, de hálóban-gyerekszobákban 3db edge-led ips-lcd -t használunk (csak SDR-re) megelégedve. Le akartam cserélni a hálószobait a nemrég leváltott Plazmára, de feleségem nem akarta, ő szereti a mostanit, a gyengébb kontrasztja ellenére kellemes képe van, jó nézni (esténként sorozatokat szokott nézni rajta).[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
De bizony szétcseszi
színtérlefedettség nem függ a fényerőtől
Ez így van, de a color volume igen, HDR esetében a színek fényereje rendkívűl fontos, hiába nagy a színtér lefedettség, ha nincs mellette fényerő, akkor semmit nem ér HDR tartalmak esetében.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
mc.g
aktív tag
válasz Quadgame94 #89525 üzenetére
Ami ki van rakva, ahol néztem, az a fényerő (akár világos) beltérben bőven elég, a színtérlefedettség nem függ a fényerőtől, és igen, SDR-ben (REC.709) is ki lehet használni, a Panasonic-nak (talán másnak is!?) van egy olyan konverziója, ami nem cseszi szét a természetes színeket, mégis ki tudja használni a készülék színterét, gyakorlatilag az csinálja inverzben amit a kamera felvételkor, amikor összenyomta a színteret a REC.709-re (A plazmán, és a mostani OLED-en is ezt használom).
Az edge-led talán fapadosnak hangzik, de meg lehet csinálni tartósra, jó minőségre. A boltban egymás mellett volt ez, és egy Samsung. A 75JX940-nek a képernyője egy kemény tükörsima felület, a Samsungé az puha, vékony, tiszta hullám ahogy a lámpák fénye megcsillan rajta. Én inkább veszek egy fapadosnak számító, de jó minőségü megbízható készüléket. -
rainman72
Topikgazda
válasz atiska007 #89524 üzenetére
Hol laksz,sört szeretem!?
Jó az ingyen hitel,nekem is jött onnan egy hónapja más ebben a formában.
A képminőségbeli ugrást észre kell hogy vedd az biztos.
Most perpill nincs oledem,de ennyiért óriási vétel volt,vettem vna én is,de másba vagyok benne.[ Szerkesztve ]
-
atiska007
senior tag
válasz rainman72 #89523 üzenetére
Ha nem nézek ma ide be, bukta, mert ez a villámakció csak délig tart...
ÁK-n is a legolcsóbb jelenleg 489.000
Kapásból 120k maradt a zsebben.
Szóval dupppppla köszi!
Bár Cofidisre vettem, 20 hó, 0%, még van egy hitelbírálat. Így megérős, mert az avulás értékét az infláció fedezni fogja, minek adjam ki egyben a teljes vételárat
5 éves SONY KD65XF7596-t fog váltani, remélem ég és föld lesz az élmény[ Szerkesztve ]
Mittudomain!
-
mc.g
aktív tag
De gyártott még pár éve, pl. 75JX940, 75LX940 (az ...X900-as sorozat), egy 75JX940 -et néztem (kb.3éve megy max. fényerőn egy üzletben), IPS-es kijelzővel, széles látószöggel, nagy színtér lefedéssel (ez még pilzeni Cseh gyártás), ezt még merném ajánlani olyan helyre ahol szinte egész nap járatva van (és nem elsősorban esti mozizáshoz kell).
Azt mindenki döntse el maga, hogy a jobb-látószögek, természetesebb színek, (IPS) vagy a mélyebb-fekete, nem-pont-középről fakó-elszíneződött (VA) LCD típust preferálja-e !.
(Én az IPS-t preferálom, szeretjük, a hálószobában, és a gyerekszobákban is az van, este is szoktuk használni, filmnézésre is, a fiam is sötétben nyomja rajta a game-et, szép színek, jó látószögek...)
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Quadgame94 #89512 üzenetére
Köszi így gondoltam.
-
Wlac
Ármester
Köszönöm, átadtam neki az infókat.
“A száz év az emberi hülyeség monumentumainak eróziója szempontjából csak egy röpke pillanat.” - mazur
-
hyppo!
tag
Nekem egy Samsung 43JU6000 teljesít szolgálatot egyik hálóba, hiba nélkül. Kicsit lassúcska, de a célnak megfelel.
-
rainman72
Topikgazda
Alap szinten lassúcska a webOS sajnos,UR70s seria vagy ez a nanocell.
Igazából az Lg ára nem rossz,de kb ennyit is ér,IPS panel gyenge feketével alacsony kontraszttal.
A Samu Q60 ilyen szempontból jobb mivel VA,jobb fekete lesz és jóval magasabb kontraszt,a Tizen rendszer se döcögös rajta.Viszont magas az ára,nem igazán ér annyit,valahol 250e alatt lenne az optimális.[ Szerkesztve ]
-
Wlac
Ármester
Sziasztok!
Az öcsém keres tévét max 300k-ig, ebben kérnék egy kis segítséget.
Az egyetlen igénye gyakorlatilag a 65"-os képátló, illetve lehet majd a jövőben ráköt egy PS4-et. Ezt a két példányt nézte ki:[LG 65NANO753QC] és [SAMSUNG QE65Q60CAUXXH]
A kettő közül a Samsung szimpatikusabb neki, mert korábban is volt már Samsung tévéje, de mivel nem ért a technikai jellemzőkhöz, nem biztos abban, hogy megér-e annyival többet. A megbízhatóság is fontos számára, és itt most nem a műszaki meghibásodásra gondolok, hanem a szoftver szintjén. Az anyósomék LG-jéből egy szoftverfrissítés állítólag kiszedte a store-t (ezt továbbra sem akarom elhinni, de ők ezt állítják, én pedig személyesen még nem láttam), valamint a frissítések az én LG-mben is azt érték el, hogy akadjon a menü is, de legalább van egy reklámsáv a képernyő bal oldalán. Az általános tapasztalatok szerint a Samsungnál várhatóak ilyen szoftveresek "bakik"?
“A száz év az emberi hülyeség monumentumainak eróziója szempontjából csak egy röpke pillanat.” - mazur
-
Quadgame94
őstag
-
veterán
Mi az "erősorrend" az Lg oled tévéi között?
Értsd pl B3-C3-G2... stb... a még most kapható modellek érdekelnek. Köszi.
-
kipan
csendes tag
65-ös LG B3 most 366 eFt az EMAGon a villámajánlatok között. Ma 8-12 között. Még olcsóbb, mint tegnap
[ Szerkesztve ]
-
mc.g
aktív tag
válasz Quadgame94 #89502 üzenetére
Úgy jön ide, hogy még mindig működik, és hibátlan.
A minőség és a tudás/funkciók (kinek mire van szüksége) nem összekeverendő, nem azonos, nem azért megy valami hamarabb tönkre, mert kevesebb funkciót tud !
(Nekem is van 12éves hibátlan, homogén háttérvilágítású, IPS-alpha paneles Panasonic TV-m, és 10éves hibátlan beégésmentes Panasonic Plazmám ami helyett vettem nemrég Panasonic OLED-et.)[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- World of Tanks - MMO
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Path of Exile 2
- Asszociációs játék. :)
- Elemlámpa, zseblámpa
- AMD FX
- Házimozi belépő szinten
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest