Hirdetés
- Riasztó topik
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Champipi
aktív tag
350 000 Ft alatt mit vennétek?
- Játszani monitoron fogok, nem a TV-n.
- De aztán meg fene tudja lehet majd befigyel egyszer egy PS5 jövőben
- Jó lenne 65" feletti és 100 Hz, de a frissítés miatt leeht nem férek bele a kategóriábaLG-t vennék legszívesebben, de a TCL meg Hisense vannak jó árban. Mondjuk ezek kínaiak, nem szeretném ha hazaküldené az adataim a TV kínába.
-
djhir
tag
válasz
ThorsHUN #82428 üzenetére
Szia! Olyanoknak szeretek tanácsot adni, akik figyelembe is veszik azt amit írok. Nos, én lecseréltem a TCL VA paneles tévéjét egy Hisense IPS tévére, egy 55U7HQ-ra. Sokkal szebbek a színek ez utóbbi készüléken, és nincs színtorzulás, csak nagyon oldalról. Hozzá kell tennem, hogy nincs szükségem sem netflixre, sem HBO maxra, sem Disney +ra. A TCL-en nagyon szép volt a fekete szín, de csak pontosan szemből. Xbox nincs, de mivel 120 Hz-es a készülék, nem okozna gondot a hsználata.
-
Alan[HUN]
senior tag
Akkor viszont töltenék egy rendes tanácskérést is, csak ezeket láttam feljönni, de egyáltalán nem vagyok semmilyen jónak elrontója
250k, ha nagyon jó deal esetleg 300k
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
Főleg film és sorozatnézés, youtube, gépről menne fixen egy jó hosszú HDMI kábellel
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
~2.7m, a jelenlegi albiba szerintem az 55" is simán jó lenne, de mivel ez talán egy hosszabbtávú befektetés ezért 65" lenne a cél, ha belefér.
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
Ha kell besötétítek, de azért ha nem közvetlen tűző nap süt be, akkor nem baj, ha látom rendesen. Jellemzően azért inkább este/sötétebb szobában fogom nézni.
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
Középről/enyhén oldalról, a jelenlegi kanapé kényelmes része a TV szélével lesz egy vonalban, vagy kintebb.
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
Netflix/Spotify nagy segítség lenne
HDMI, jack/RCA (mindenképp külső hangfallal lesz használva.
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
Amíg nem lóg ki nagyon oldalt, hogy akadályozza a hangfal elhelyezését, akkor mindegy.
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
Nincs, annyi, hogy IT-ban dolgozom és nem vagyok türelmes, szóval a nagyon lassú/macerás kezelés simán lehet nálam kizáró ok
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
Nincs különösebben, alap dolgokra simán lehet, hogy csak a telefonnal (IR) fogom használni.
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Mindegy, lényeg az ár-érték arány, bízom a szakértelmetekben -
Swami
senior tag
Ha valakit érdekel, az Alzán van egy használt TCL 65C835 311-ért.
-
nagy.geri90
csendes tag
Sziasztok!
Sikerült vennem az rtings.com-on olvasott összefoglaló után egy Hisense 55U7H-t. Utána kiderült számomra hogy eltér az európai piacos a review-ban értékelttől. Aztán derült ki számomra, hogy ez az op rendszer sem az HBO MAX-ot sem a spotify-t nem támogatja. Persze mindez vásárlás után.Tegnap vettem úgyhogy elállok a vásárlástól. De a hasonló hibákat elkerülve kérlek állítsatok irányba.
Tévére szánt összeg, forintban?
200.000 Huf2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
Kimondottan csak a netflix, HBO max, Disney +, Spotify és letöltött filmek nézésére használjuk.3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
3 méterről.
Minimum 50" a maximum nincs kőbe vésve, de az ár úgyis behatárolja.4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
Vegyesen, viszont nyugati fekvésű a lakás úgyhogy nap közben nagyon nagy fény ellenében kell dolgoznia a tv-nek.5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
Szemből kizárólag ketten.6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
HBO max, Disney +, netflix, Spotify7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
Nincs különleges igényem.8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
Nincs jelentősége.9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
Nincs ilyen.10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
Nincs ilyen.11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Csak új tv-t szeretnék.Köszönöm a segítséget, remélem tudtok néhány Best buy-t ebben az ár kategóriában.
-
Alan[HUN]
senior tag
TCL 65C735/65C835-ből ha lesz BF akció akkor a miniled miatt jobban megéri a 835? (Szegény 82 centis Samsungom nagyon szomorúan fest az albérletben, és BF alkalmából lehet meglépnék egy erősebb upgradet
)
-
ThorsHUN
őstag
És a Hisense 55U7HQ vs TCL 55C735 tekintetében melyik a jobb?
Xbox > film > tvEgyaltalan a hisense 55U7HQ mennyire javasolt?
(Bonusz kerdes: milyen fenyerotol ervenyesul a HDR a TVkben?
En mint laikus egy 10 eves samsung utan erzekelek ebbol barmit is?)
-
kano
nagyúr
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy LG 32LQ631 vagy Samsung 32T5302?
Köszönöm!
-
-
vegh001
csendes tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni Tőletek, hogy jó tv-ben gondolkodok-e. Két TV-t néztem ki, elég sok review-t, oldalt olvasgattam, hogy melyiket lenne érdemes. Végül ez a két modell maradt nálam: Samsung QE55S90CAT illetve a Samsung Q80B.A kérdésem, hogy megéri-e a kb 1,5-2x felárat az S90? Ekkora különbség lenne az OLED és QLED között?
Nem tudom fontos-e megemlíteni, de valószínűleg egy Samsung HW-Q800C soundbart szeretnék rákötni a kiválasztott TV-re.
Előre is köszi a segítséget!
Üdv,
Norbi -
Breaker
tag
Tisztelt fórumtársak!
Szeretnék TV-t vásárolni, melyhez a javaslataitokat kérném.
150-200k HUF2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
Szimulátoros vagyok, monitort cserélnék TV-re, mert cockpit épitésre nincs lehetőségem.3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
Kb 1m4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
Változo, leginkább mindkettő. Éjjel-nappal5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
Szemből csakis.6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
Semmire nincs szükség itt.7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
4K 60Hz minimum menjen, HDMI teljesen jó. 4070TI lesz mögötte.8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
Lényegtelen.9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
60Hz panel minimum. A simek 4K felbontásban kell menjenek ahhoz hogy a muszeres feliratok olvashatóak legyenek. Előny ha van G-sync támogatás, de nem feltétel. Éshát ebben a felbontásban csak DLSS-el fognak menni 60-80 FPS között.10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
Nincs semmi.11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Használt is szóna jöhet abszolút.Köszönöm,
Üdvözlettel
Breaker -
rainman72
Topikgazda
-
ThorsHUN
őstag
Sziasztok!
55 colos meretben a TCL 55C735-tel mi van kb egy szinten ami versenyezhet vele?
Javareszt film es jatek (XBOX) menne rajta, ritkan TV (akkor is leginkabb max meccs)
Néztem a hisense U7HQ-t, de ahogy nézem 55 méretben IPS és nem VA panele van.
Más márkától valami ami magasabb, mint 60 Hz-en működik és VA paneles?
(Nem értek hozzá, csak a monitorom VA paneles (Samsung) és úgy tudom azoknak szebbek a színei az IPSnél.
Köszi a segítséget!(Érdemes várni BF-ig?)
-
rainman72
Topikgazda
válasz
PrinceT #82409 üzenetére
Nincs külön 100hz-s tv csak 100/120hz.
Ha mindenképp Samsung kell akkor az 55Q70C vagy Q80C legyen.
Hogy mennyivel lesz olcsóbb BF-kor nehéz megjósolni.
[rtings összehasonlítás]
Érdemes amúgy figyelni az árakat,a TCL 55C805 mini ledje pár napja 250ezer volt ami sokkal jobb választás lett volna.
De a Q70C-vel kb egy szinten van a 240ezres 55C745 szintén TCL. -
repvez
addikt
válasz
Haas01 #82410 üzenetére
nem tudom, menynire digitalizáltak a szuleid, de sztem ök nem fogják kihasználni vagy felismerni, hogy az egyik egy kicsit jobb vagy a másik.
Az olcsobb is sztem ezekre a célokra is tökéletesen alkalmas , föleg mivel nincs 4k felbontásu TV adás sehol se igy nem lesz észrevehető külünbség azoknál.
Ha valamelyik streaming is bejátszik akkor más a helyzet , de ott se egetrengető különbésg amit egy 60as koru észrevenne.ott inkább a hozzá csatlakoztatott eszközök és a menurendszer számit sokat, de mivel mind a kettő egy márka igy ott se lenne változás.
A kettő közti különbözetet inkább költeném valami közös vacsorára vagy élmáényre velük, mint egy olyan featurre amit nekik nem is számitana egy sorozat nézésekor. -
Haas01
tag
Sziasztok!
60as szüleimnek vennék TV-t film és sport nézésre.
Ezeket néztem ki:
TCL 65C645 - 270k
TCL 65C735 - 305kMelyik éri meg jobban?
-
PrinceT
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni Tőletek, hogy milyen TV-t vásároljak.
Röviden az infók:
Keret:300-350k max
Felhasználás: Kb 2 méterről nézve, a nappalim elrendezése miatt nincs más opció.
Leginkább ps5-höz vennék újat, így kéne a 120hz vagy min. 100. Indokolt esetben lejjebb tudok menni, de nem szeretnék új tv-t venni 3 év múlva, ha nem muszáj. Valamennyi streaming, de ezt lehet lassan megugrom valami külső szolgáltatóval, annyira nem figyelem, hogy milyen a feketéje, meg milyen a bevilágítás, betekintési szög stb, csak "működjön" és ne legyen vele gond.Jelenleg ilyenem van:
https://www.arukereso.hu/led-tv-lcd-tv-plazma-tv-c3164/samsung/ue43ku6000-p336967136/Maradnék a samsungnál (de meggyőzhető vagyok
) , ezt néztem ki:
https://www.arukereso.hu/led-tv-lcd-tv-plazma-tv-c3164/samsung/qe55q80cat-p937271637/- Itt gondolom érdemes lehet megvárni a Black Friday-t hátha.
De más alternatívákat is szívesen meghallgatok.
Köszönöm előre is!
-
Freddzger
csendes tag
válasz
boborján2 #82348 üzenetére
+ #82382 Solymi81
teljesen valid. Normális 4k UHD forrásból + a tévé mindenféle hibajavítását és ilyesmi funkcióját (noise reduction, etc) kikapcsolva a vibrálás/bevillanás nem jelentkezik.
Eddig elég jó a cucc, még a saját hangszóróival is meglepően jól szól. (Nyilván mihez képest, de nem hallgathatatlan alapból.) -
uptobase
tag
Sziasztok,
Meglepő módon TV vásárlás előtt állok, sokat vacilláltam, hogy Philips vagy TCL, de azt olvastam, hogy TCL-nek vannak azért problémái, nyilván előny, hogy QLED de a sima TV adások felskálázása, panel hibák stb miatt lenne a Philips inkább.
Ti melyiket vennétek inkább?
Philips 55PUS8518
TCL 55C745Vegyes használatra tervezném, tv plusz streaming (4K), illetve félig sötétített vagy teljesen sötét szobába használnám. Játék egyáltalán nem.
Érdemes TCL-t választani, mert a QLED nyújt akkora előnyt a sima LED-hez képest, kontraszt, képélesség, fátyolosodás stb, vagy inkább a Philips?
Köszi szépen előre is.
-
@Jocó@
tag
Tisztelt Fórumtársak!
Gyerekszobába keresünk egy képdobozt. Tudnátok esetleg ebben segíteni?
Valószínűleg a DTS-en fog elvérezni a dolog, mert vagy nagyon "öreg" vagy 2023-as modellek lesznek jók. De hátha nektek van jobb ötletetek!Előre is köszönöm szépen, ha foglalkoztok a kérdéssel!
100000-1500002. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
Gyerekszobában második TV-nek, filmnézés NAS-ról (DLNA) és/vagy Disney+
Valószínűleg külső médialejátszóról fog többet menni.3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
A hely adott. Olyan 97 cm széles, kb 42" képátlóig jó.4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
Világos5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
A gyerekek képesek a csillárról lógva is nézni. Illetve a kvantumvilágnak megfelelően viselkednek. Megfigyelés alatt rendezetten nézik, ellenkező esetben rendezetlenül.6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
DTS codec. Van pár film a NAS-on ami ilyen hangsávos, nem szeretném újra "kikölcsönözni".
Kodi elméletben tud downmixelni. Bár még sosem próbáltam. Preferált lenne, ha a TV is tudná. Ha másnem passthrough módban, egy későbbi soundbar/erősítő meg lejátszaná. (Talán az LG C széria nem tudja a passthrough-t se? :S)Home Assistant integráció. Központi helyről akarom ki/be kapcsolni a tévét.
Emiatt 1. generációs LG WebOS nem opció, azt csak ki lehet kapcsolni.24p lejátszás. Van egy régi LG LB670V. A mai napig "simább" az azzal lejátszott film, mint egy külső lejátszóval pl Android box.
Egyelőre semmi. Se soundbar/erősítő, se konzol nem megy rá.8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
Lényegtelen. Konzolra fogom felrakni.9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
LG WebOS10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
Kedvelem a légegeret.11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Új a preferált. Miskolc is környékén használt is szóba jöhet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen NAS-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch 2
- Riasztó topik
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Huawei P20 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf FX 505G Gamer laptop. I7 8750H / GTX 1050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest