- Hardver vagy nem hardver, az itt a kérdés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- iPad topik
- Használt VGA / videókártya ajánló
- Apple asztali gépek
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Androidos tablet topic
- Fujifilm X
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
denko
senior tag
Sziasztok!
1x már kaptam itt segitséget és beváltak az ajánlatok, most ismét kérdeznék tőletek.
Héten elromlott 1 ismerősemnek 6xxx szériás 40 colos 3 éves Samsung TV -jé, kijelzője kuka lett.
Keres valamit helyette ami minőségibb lenne:
-Nem kell 3D
-Nem kell UHD- nem ez a lényeg
-Nem kell hogy Ivelt Legyen-40-50 Coll között
-Inkább Szép képe legyen
-120-150 max adna rá
-Lehet Okos, lehet nem is.Mik a nyerő Szeriák ebben a kategoriában?
Köszönöm előre a válaszokat!
-
leslieke
Jómunkásember
-
nonozoom
tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy kb. 2,5 m távolságra mekkora méretű tv-t javasoltok? Talán még a 40" lenne ideális, de sajnos ahogy látom kezd teljesen eltűnni ez a méret. Attól tartok, hogy a 42-43" meg már ki fog nézni a szobából... -
katonaza
csendes tag
Kedves Fórumtagok,
keresem a 15 éves Sony Trinitron utódját, hátha tart már ott a technika, hogy együtt tudnék élni egy panellel.
Méret: max. 94cm szélesség (~40")
Alapkövetelmény:
- Nincs diavetítés (azaz ultragyors mozgás megjelenítés, tehát a lehetséges maximális MCI/PMI/BMR/...)
- Nincs zsizsegés (állókép hátterének folytonos változása)
- Nem tükröződő kijelző (nem pipere tükörnek lesz)
- Szobában, világosban is legyen teljesen élvezhető
- CI slotJó lenne:
- Dual tuner, PIP/PAP, amivel a reklámok alatt nézhetek más csatornán értelmesebbet.Nem kell:
- 3D
- Android
- UHD, 4K
- Ívelt kialakításSzeretném kérni véleményetek, javaslatotok.
Lehet új, de akár használt is érdekes lehet.Köszönöm,
Zoltán -
geryyyy
tag
sziasztok!
TV vásárlás előtt állok.
Még most konkrét dolgokat nem mondanék, még csak szeretném leszűkíteni a kört.
Nappaliba lenne, egy komolyabb szerkezetet szeretnék (ez lenne a fő TV-m).Mindenképp fontos számomra a jó kép- és hangminőség, külső tárhelyről való akadálymentes lejátszás, 3D, Smart funkciók, Wi-Fi.
Annyira nem vagyok képben a mai technológiával, mit gondoltok a 4K-ról?
Hosszabb befektetés lenne a TV (mai szinten hosszabb, 5 évnél több azért).
Csak valamiért nem tudom elképzelni, hogy egy kb. 120 centis (vagy afölött nem sokkal) TV-n olyan durván észrevehető a különbség a 4k és a full HD között.Szóval így első körben a 4K kérdés lenne a fő kérdésem.
Köszi előre is.
-
törölt tag
válasz
shouryuken #6044 üzenetére
Igen, van olyan, hogy online már elfogyott, és van 1-2 db, pl az MM-ben. Egyébként Edigi, MM, Euroncs, meg a multiknál van gyári gari, a webshopokban nem valószínű, de majd kiderül, hogy be tudod-e regisztrálni. Amit írtam összefoglalót, ott van minta a topikban a hivatalos garipapírra, valamint megkérdezheted őket a konkrét üzletekről.
-
törölt tag
válasz
shouryuken #6040 üzenetére
Az nem egyszerű, ha esetleg valamelyik multinál nem találsz kirakva. Telefonon nemtom mennyire sikerülhet keresni? Régebben az atom/raktár nevű boltoknál ki volt írva, hogy éppen melyik panelos van nekik az adott méretben, vagy mind2, mert olyan is volt. Ezért ők már ismerhetik a dolgot, a többit nem tudom.
-
törölt tag
válasz
shouryuken #6038 üzenetére
Nem, azt csak a hivatalosra. A webshopokban más jellegű, biztosítási alapú garit lehet venni.
-
törölt tag
válasz
shouryuken #6034 üzenetére
Az itthoni Samsung képviselet kedvezőtlenebb hozzáállása miatt ajánlatos hivatalos garival venni, de ezt itt is leírták, csak el kell olvasni. Sőt, én extra garit is vennék a Samsunghoz, a vétel utáni regisztrációnál is lehet venni, a honlapon +2 évet. A menü csak az elején lesz használva.
Bzzz Ha átolvastad a Philips topikját, akkor az összes mostani tévéjükkel problémák vannak, maga a topikgazda is írta nemrég. Az android ott csak minimális szerepet kapott, szóval nem pont az ott a hibák fő forrása, hanem általános. A garancia és a nyűgös, gyenge hatásfokú szerviz sajnos további elijesztő tényező.
-
shouryuken
senior tag
válasz
shouryuken #6034 üzenetére
Utánaolvasva az aquat inkább kerülöm. Szóval marad az edigital.
Vagy mégsem... ebben a pillanatban fogyott el -
shouryuken
senior tag
Sziasztok!
Egy ue55h6400 vásárlásán töröm a fejem, a tuti VA panel és a menü sebessége miatt döntöttem emellett.Szerintetek hol érdemes megvenni? Az aquaban két év garival adják, de gondolom ez nem a klasszikus samsung garancia. Ez miben is tér el attól?
Az edigitalban 15k-val drágább, de ha azt mondtjátok megéri - akkor inkább ott veszem.A másik kérdésem az lenne, hogy 3d-s filmet pc-ről gond nélkül le tudok majd játszani régi hdmi kábellel?
(teljes felbontású, illetve interlaced) vagy cserélnem kell?Köszi!
-
törölt tag
Szívesen!
Digitális adással megy? A jobb hangzás miatt mondtam volna a 42LF561V-t például, de most már késő.
Bzzz 40"-os Sonyból csak alacsonyabb kategóriásak vannak: Sony Bravia KDL-40WD650B és Sony Bravia KDL-40W705C. Nézd meg esetleg a Panát. Talán a Samsungoknál jobb feketéje van. Van fóruma is. A Philips nem nyert?
-
Roachy
senior tag
válasz
#94529552 #5953 üzenetére
Köszönöm a választ, végül egy LG 43LF5400 lett a Bestbyte-ból.
Megkérdeztem anyámat és győzött a méret mint elsődleges szempont.
Szerintem jó kis tv, remélem nem nyúltam vele nagyon mellé.
Eddig egy 72centis képcsöveset nézett, amikor beüzemeltem neki majd leeset az álla, hogy mekkora. Az alap gyári beállítás viszont elég szar, szürkés, élettelen képet ad. Meg is ijedtem elsőre, de jól beállítva nagyon szép a képe, csak tökölni kell vele. A hangminőség nekem elég gagyi, de anyám elégedett vele. -
Bzzz
senior tag
Sziasztokl!
Végre sikerült kicsit leszűkíteni a kört, az alábbiak lettek a kiszemeltek:
SONY KDL43W756CSAEP (ebből nincs valami ugyanilyen csak 40-esben?)
PANASONIC TX-40DS630E
SAMSUNG UE40H6400
SAMSUNG UE 40 J5500AWXXH
SAMSUNG UE40J6200Szerintetek melyik lenne az ideális,az alábbi dolgok figyelembe vételével:
Szép legyen a feketéje,élénk színek, ne legyen felhősödés (ezért esett ki a "néptévé" LG 42LF652V).
SMART TV, ami lehetőleg gyors is legyen.
Beépített wifi.
Csatorna váltás gyors legyen.
USB/HDD-ről menjen jól a filmek lejátszása.Köszönöm előre is a segítségeteket.
-
törölt tag
válasz
bowlinggolyo #6026 üzenetére
Sokan vesznek tévét náluk, meg elég régóta működő üzlet is, de ugye ezt mindenki maga dönti el. Ha nem sürgős, talán pénteken lesz még akcióban megint a multiknál. Mert a fullos biztonság csak a hivatalos boltokkal van meg, mint EDigi, vagy MM. Én mondjuk a Mall-tól se félnék, mert egy nemzetközi cég, ht gépeket már vettem náluk, vagy a tévéraktártól, stb. Más az aquában bízik meg, de valaki nem venne onnan, mindenki másképp látja. A Garanciával nem lesz gond, mert az LG-nél a gyári szerviz teljes 2 évig ellátja, vagyis a boltit nem is kell/érdemes igénybe venni. Samsungnál sajnos csak 1 évig vállalják, ezért ennél inkább ajánlott a hivatalos gari, ha mód van rá.
kinghaxor Ugyanezt mondanám, hétvégén ennyi volt az MM-ben is, esetleg péntekig vársz, hátha, de az még nem biztos. Talán nézz be a topikba is. Van ott fontos Összefoglaló is.
-
-
kinghaxor
aktív tag
válasz
#94529552 #6023 üzenetére
Köszönöm a segítséget! Igazából belefér a 163 is, az a 13 már nem oszt nem szoroz. Úgy sem egy évre venném. Azt még azért megkérdezném, hogy azok közül a boltok közül ahol ennyi az ára, melyik számít ajánlottnak, megbízhatónak?Árukereső szerint elég sok helyen van 163 körül. Melyik boltban lenne érdemes megvenni garancia szempontjából?
-
bowlinggolyo
csendes tag
Sziasztok!
Hosszas olvasgatás után arra jutottam, hogy az LG 42LF652V-t szeretném megvenni. Egy olyan kérdésem lenne, hogy mi a véleményetek a 220Voltról? Csak a garancia miatt érdekelne.
A választ előre is köszönöm!
-
Spenike
tag
Sziasztok
Tv vásárlás előtt állok én is T-től venném a lehetőségeim:
- Samsung UE40J6300
- Samsung UE43JU6000
- Samsung UE43J5500esetleg
- Samsung UE48H6400
De ez szerintem már felesleges lenne nekem nagy ..Amire kell csak Tv nézés nettezés...
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Ninja-Metal #5999 üzenetére
32"-os alap tévék, vagy egy 40" J5100, ami webshopban rendelhető 90k alatt, viszont ajánlott lenne inkább hivatalos helyről venni, még ha drágább is, a 2 év gyári garancia miatt.
Bacusuz Ha engem kérdezel, most válaszoltam egy hasonló kérdésre a (#6013)-as hsz-ben. Ha abból nem derülne ki, annak a tv-nek nem a Sharp cég a gyártója, hanem ismeretlen szlovák, román vagy talán török cég/ek.
-
Bacusuz
őstag
Sziasztok
Erről a sharp tv-ről mi a véleményetek?
-
Ninja-Metal
tag
Sziasztok!
Esetleg erre valaki? Nem találtam érdemleges alternatívát, hiába olvastam vissza.
-
kinghaxor
aktív tag
Sziasztok. Tudna nekem segíteni valaki tv vásárlás ügyében? A tv-khez nem igazán értek és nem szeretnék nagyon mellé nyúlni. A keret maximum 150000 Ft. A kritérium annyi lenne vele szemben, hogy legyen kicsi az input lag-ja és legyen szép a képe. A későbbiekben egy konzol és egy htpc is rá lenne kötve. (Egyenlőre csak a htpc van meg. Azt HDMI-n csatlakoztatnám. Gondolom a konzol is azon keresztül csatlakozik majd.) A nappali elég nagy, kb. 4 méter a nézési távolság. Nem tudom mekkora jönne ki normális minőségben az adott keretből. Smart, 3D funkciók nem kellenek. Nem tudom mennyit számít, de a csatornák kábelen jönnek, nincs beltéri egység, sima koax csatlakozó van. Van most valami best buy az említett keretből ami megfelelne nekem? Tudtok ajánlani valamit merre induljak el?
-
Bóti
senior tag
válasz
#94529552 #6015 üzenetére
Vissza is olvasgattam, meg kicsit jobban bele is ástam magam a dologba, így módosult is egy-két dolog.
Képátló: jó lenne a 100 cm körüli, de nem biztos, hogy megér 20.000 Ft-ot (nekem) a 80-ashoz képest.
Mindenképp kéne scart, legalább 1.
Miracast is kellene, ugyanis mindkét telefonunk képes rá.
HDMI az ugye alap, az a laptopok miatt, de az kb mindben van.Néztem a samut, és visszább az egyik LG-t is, a samsungban nincs scart...
Emellett a képfrissítést nem találom szinte semelyik TV-nél, de minimum 100 Hz-es kellene.
Illetve néztem az LG ezen két modelljét:
32LF5800 - netcast
32LF632V - webOSAzt tudom, hogy a webos az újabb, de nagyon sokan szidják, viszont a netcast-eset meg inkább ajánlják, mint a samsungokat.
Szerintetek?
-
Bóti
senior tag
Köszi!
-
törölt tag
Samsung UE40J6200 [link] Vagy az itt korábban ajánlottak közül is nézelődhetsz. Sajnos az MM-ben most értek véget az akciók , de biztos lesz még(talán a hétvégén megint).
DVB-T, DVB-C szabványok, azok a földi és a kábeles vételt jelentik. Van még a DVB-S/S2, ami műholdas vételt jelent.66zio Vannak igen, ha visszaolvasol, mert méretet nem is írtál.
-
66zio
aktív tag
Van valami ajánlott tv max 100 ezerig? Full hd, led és az se baj ha smart, de ez gondolom kilőve.
-
törölt tag
válasz
Beca1990 #6011 üzenetére
Ismeretlen, bizonytalan minőség és funkciók. Persze jót kérdeztél, de visszakérdezek: Láttál már noname tévékről pozitív beszámolókat hosszútávú hibamentes használatról, és problémamentes működésről, jó háttérrel? Gyors megbízható szervizről, tartósságról szoktak írni? Nézz át a javítós topikba is. Tessék itt van onnan egy keresés: noname. A topiknyitó szaki véleménye:Török és noname csodák.....ár érték arányban jók, nincs gáz ha két év múlva ki kell dobni, jöhet a következő.
Most hiába sorolod az összes névtelen, legolcsóbb darabot. Van 4 gyártó, amelyik termékeit lehet ajánlani, és nem zsákbamacskát veszünk velük. Az ajánlásokból biztos tudod, hogy melyek azok. A többit meg saját kockázatra... -
Bóti
senior tag
Sziasztok!
Tegnap este behányt a tévénk.
Nézelődtem, de nem igazán tudom, hogy mi az, amit megérné venni, ebben szeretném a guruk segítségét kérni.
Igen, tudom, jobb, ha megveszed egyben, de sajna most nincs annyi, hogy csak úgy tudjunk másikat venni, szóval csak euronics, edigital, vagy mediamarkt, tesco stb (áruhiteles helyek) jöhetnek szóba.
Kritériumok (kompromisszum képes vagyok):
HDMI, WiFi, jó volna 2 scart, RCA, USB
SMART tévét szeretnék mindenképp, mert egy jó darabig, most úgysem tudunk majd váltani.
100 cm, vagy afölött, Full HD LED (a led nem kritérium).
DVB-T, DVB-C szabványok (bár ezek kötül nem tudom, hogy melyikek azok, amiket mindenképp jó, ha ismer).És persze az ár: Nagyjából 120.000 (15-20 havi hetel esetén az még elviselhető törlesztőrészlet).
Előre is köszönöm a segítséget!
-
kano
nagyúr
Sziasztok!
Vásároltam a MM-ban a hétvégi akciózások közepette egy LG 42LF652V tévét. Sötét szobában, sötét képnél látszott, hogy az egyik sarokban bevilágítanak a ledek. Visszavittem, kicserélték és az újnak pedig a másik alsó sarkában van ugyan ez. Hangsúlyozom, hogy csak teljesen sötét képnél látszik és csak sötét szobában.
Szerintetek jobban járnék, hogy ha visszavinném és mondjuk vennék egy Samsung UE48H6400A-t vagy azzal is lehet ilyen probléma (tudom, hogy a technológiából adódóan lehet, de kérdés, hogy a Samsung mennyire figyel az ilyen hibákra)?
Köszönöm! -
törölt tag
válasz
olahmate1991 #5997 üzenetére
Ugyanaz 32"-ban: LF5800 90k-ból nem lesz 2016-os Smart FHD 32"-os tévéd. Ha többet adnál érte, akkor se biztos, hogy ennél jobbat találsz.
denko Alap tévének: LG 32LF5610[link], Smart 32"-os az előbbi LF5800-as, aztán majd eldöntik kell-e a smart-os. Ezek megbízható tévék.
Bzzz Talán sokkal hitelesebb választ adnának az ilyen tévét használók az LG topikban. Szerintem már puszta olvasással is sokat megtudhatsz.
-
pack1212
csendes újonc
Sziasztok!
Nagyjából egy árban van most LG 40 LF632V és a SAMSUNG UE 40 J6200. Kérdés, hogy melyiket válasszam? Legfontosabb jellemezők: szép képminőség, jó hangzás és akadásmentes hdd-ről való filmlejátszás. Utóbbinál ne jelentsen gondot nagyméretű HD, FHD .mkv kiterjesztésű fájlok lejátszása.
Még annyi az észrevételem, hogy a Samu fogyasztásához háromszor annyi van írva, ez lehetséges?
Előre is köszönöm.
-
Beca1990
senior tag
Technika 55" SM55-240-AW15 Smart TV -ről valakinek infó? tapasztalat?
TESCO -ban nincs kiállítva csak a dobozban.
Milyen a képe? illetve a képfrissítése?
köszi -
PioDVD
senior tag
Megnézem majd, de ez nem az enyém lesz (illetve nem én nézem), nagyon nem molyolok majd vele. Első blikkre az itt írt beállítás fakó, kissé sötét képet adott, az "eredeti" sokkal jobb.
Amit tudok, hogy feketém nem lesz, mert ips a panel.
Ja, sárgás nálam nem volt a kép, de csak m4 hd-t tudtam nézni, a többi analóg szinte mind. Felhőt, bevilágítást nem láttam (mondjuk az elsőről lövésem sincs, milyen), de nem is kerestem nagyon. Majd jövőre, a saját tv-nél igényesebb leszek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- Hardver vagy nem hardver, az itt a kérdés
- World of Tanks - MMO
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Tőzsde és gazdaság
- iPad topik
- Mesterséges intelligencia topik
- Használt VGA / videókártya ajánló
- Politika
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
- Keresünk dokkolókat
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest