Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Házimozi  »  LG LED-LCD TV-k

(#10251) BlackJack80 válasza huncutka1029 (#10241) üzenetére

BlackJack80
(újonc)

Most olvastam el még egyszer a tesztet a geeks.hu-n a 47LM765s-es készülékről!
DVR-nél ezt írják: " A rögzítéshez használt meghajtót teljesen a tévéhez kell rendelni, azaz nem lehet rajta más, és a felvételeket sajnos nem fogjuk tudni PC-n lejátszani, mert az adást kódolva rögzíti a tévé."!
Nem tudom ha előtte felosztom két partícióra(egyébként ez gondolom lehetséges!?) akkor mit tesz a tv? Az egészet újraformázza?

(#10252) idegen lény

idegen lény
(lelkes újonc)

Szeretném megkérdezni, hogy az LG-32LW4500-as TV-nek is 37 ms az input lagja? Ha igen, akkor játékhoz ez soknak számít? Nem interneten, hanem csak Nintendo GameCube játékkonzollal szeretnék rajta játszani egyedül, de félek attól, hogy a TV-nek túl nagy az input lagja. Ha valaki játszott már ezen a típuson bármilyen konzollal, arra kérem, hogy írja le a tapasztalatait! Köszönöm!

(#10253) dock3r

dock3r
(újonc)

hello Mindenki!
ugy nez ki, hogy megveszem eletem elso tvjet.
Persze mi mast mint LG, ezek szimplan jok es kesz.
170 rol indultam arban, 42" es hogy nem kell 3D. Majd rajottek, hogy de kell 3D! :DDD
ameddig eljutottam, az a 42lm620s ami szerintem egy nagyon jo kompromisszumos megoldas, viszont most bizonytalan lettem, hogy egy 42lm660s vajon nem jobb-e olyan szempontbol, hogy magic remote es 5 evgar es beepitett wifi.
vajon az euronicsban teszem azt 10% os aruhiteles trukkel(azonnalkifizetve) mennyire kerulhetnek kozel a 620 hoz?
mit gondoltok? jo a 620 is? mert a 220e mar elegge a vege a lehetosegeimnek.
sajnos ma zarva az euro :P
szep napot!

(#10254) BrTH válasza dock3r (#10253) üzenetére

BrTH
(kvázi-tag)

Nekem az véleményem, hogy az 5év gar ami szempont lehet. A MRemote távolról meg pótolható ha nagyon kelne de nem szempont. A beépített wifi meg attól függ mennyire kell. nem lehet vezetékkel megoldani? Ha később még is kelne mennyi az árkülönbség a 660 és a 620 között? kijön belőle egy wifi stick?

By BrTH

(#10255) huncutka1029 válasza BlackJack80 (#10251) üzenetére

huncutka1029
(tag)

Ezt szeretnénk mi is megtudni,
Az LW széria nem kezel csak 1 partíciót, tehát hiába particionáltam két felé a vinyót, az egészet "kisajátította" a TV. Így nálam nem megy ez a megoldás.
Samuk közül néhány tudja állítólag, azt reméljük az LG is megoldja/oldotta az új modelleken
:-)

a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!

(#10256) BrTH válasza huncutka1029 (#10255) üzenetére

BrTH
(kvázi-tag)

Igen, igen ez nem is annyira lényegtelen kérdés. Remélem megtudjuk a választ valakitől jövő héten.

By BrTH

(#10257) BlackJack80

BlackJack80
(újonc)

Valaki látta már a 30.-ától érvényes euronics újságot?
Ismerős szólt, hogy az LM660-as készülék mellé adnak ajándékba egy Xbox 360-ast Fifa 12 játékkal 280e-ért!
Felénk még nem jött szórólapjuk, de ha ez tényleg így van akkor kedden reggel 9-kor már ott fogok tipródni a boltjuknál és valahogy összehozom velük ezt(pénteken hoztam el tőlük a tévét :F )!
Valaki erősítse már meg ezt az infót legyen szíves!

(#10258) Májküll válasza BlackJack80 (#10257) üzenetére

Májküll
(kvázi-tag)

Szia!

A szegedi euronics újságban a 42LM660S-hez pes 12-t adnak az ikszboszal ajándékba, de csak május 30.-tol kezdődik az akció.

(#10259) BlackJack80 válasza Májküll (#10258) üzenetére

BlackJack80
(újonc)

Helló!
Az még jobb is! Köszi az infót!

(#10260) GeneraL_XTX válasza BlackJack80 (#10257) üzenetére

GeneraL_XTX
(őstag)

Szerintem ezen nincs mit összehozni. Ha nem az akció keretében vetted a TV-t akkor nem jár hozzá Xbox.

Nem tudom mit vársz hogy csak úgy adnak egy xboxot ajándékba? :F

''Nagyon el vagy tájolva emberke!Ha értenél hozzá, tudnád hogy a 7900GT már támogatja a DirectX10-et!Ugyanis ezt úgy gyártották!!Csak majd a Vista driverben aktiválódik!''--By:Gefororce_9

(#10261) tigipuf

tigipuf
(fanatikus tag)

Avatar.2009.3D.BD25.MVC.DD.5.1.HUN-Mont.Ez,hogy mükszik 3D-ben?
Próbáltam iso-bol xbmc-vel de sima 2D jelenik meg.
Daemon tools, splash pro-val sem .Van 2 m2ts fájl.
Nem vágom ezt a blu-ray struktúrát,eddig csak half sbs filmekkel volt dolgom.

Az alligátorcsuka csak egy molyfing(most láttam a Discovery-n)!!!!

(#10262) GeneraL_XTX válasza tigipuf (#10261) üzenetére

GeneraL_XTX
(őstag)

Csak pc-n tudod lejátszani vagy 3D iso alkalmas médiaplayerrel.

''Nagyon el vagy tájolva emberke!Ha értenél hozzá, tudnád hogy a 7900GT már támogatja a DirectX10-et!Ugyanis ezt úgy gyártották!!Csak majd a Vista driverben aktiválódik!''--By:Gefororce_9

(#10263) tigipuf válasza GeneraL_XTX (#10262) üzenetére

tigipuf
(fanatikus tag)

Arról próbálom,MPC-HC,Splash-pro,(ráadásul xbmc tudja iso-ból is)de csak sima 2D.
Behalt az alaplapi HDMI csatim,öreg Geforce 7300-al van összekötve jelenleg a tv DVI-HDMI átalakítóval,lehet az a baj :F

Az alligátorcsuka csak egy molyfing(most láttam a Discovery-n)!!!!

(#10264) benjoe1 válasza huncutka1029 (#9943) üzenetére

benjoe1
(tag)

Mitől lehet, hogy bármilyen DLNA programot telepítek fel (Nero, Plex, Mezzmo, Serviio), egyszerűen nem látja a tv, "Nincs elérhető DLNA szerver" üzenetet kapok.
Ha kikapcsolom a tűzfalat (ESET Smart Secuirty), akkor sincs változás. Valami Win7 szolgáltatás probléma, vagy router beállítás nem ok?

http://vendeghazszarvasko.blogspot.com/

(#10265) dock3r válasza BrTH (#10254) üzenetére

dock3r
(újonc)

hmm, vajon meger +3 ev gari 40-50 ezer forintot?
sajnos az xbox meg nem erdekel...
mindenesetre koszi, meg agyalok mi legyen. :U

(#10266) BlackJack80 válasza GeneraL_XTX (#10260) üzenetére

BlackJack80
(újonc)

Nem várok semmit különöset, de korrekt az üzletvezető és szerintem meg tudom vele beszélni ezt a dolgot!
Meg egyéb okból kifolyólag a számlát sem állították ki ezt keddre beszéltük meg, de így lehet szerda lesz belőle! :DD
Egyébként a vásárlástól számított 3 munkanapig ha jól tudom minden indok nélkül visszavihetem a készüléket és cseréltetem vagy visszakérem az árát! És akár ott helyben megvehet ugyanazt csak az ajándék ikszboksszal(mondjuk ehhez elég vastag bőr kell! :B )

(#10267) BiP válasza BlackJack80 (#10257) üzenetére

BiP
(PH! addikt)

Ugye nem azt akarod mondani, hogy 280ért (amiből még lejön 10% cetelemmel) árulják majd ilyen akcióban? Nem szabad többet olvasnom ezt a fórumot, mert csak felbosszant :)

Újabban divat nem válaszolni a privátokra?! Megbeszélt találkozóra pedig illik elmenni vagy időben visszamondani. Én azt hittem, ez alap.

(#10268) Jester01 válasza BlackJack80 (#10266) üzenetére

Jester01
(PH! addikt)

Egyébként a vásárlástól számított 3 munkanapig ha jól tudom minden indok nélkül visszavihetem a készüléket és cseréltetem vagy visszakérem az árát!

Rosszul tudod, ez csak akkor van ha hibás a készülék. Hasonló dolog a 8 napos elállási jog, az valóban indoklás nélküli de csak webáruházra vonatkozik, személyes vásárlásra nem.

Jester

(#10269) BlackJack80 válasza BiP (#10267) üzenetére

BlackJack80
(újonc)

Azt jó lenne! :)
De van egy sejtésem hogy az akciós újságban lévő termékek nem vásárolhatók meg Aura kártyára, mert az már így pofátlanul olcsó lenne!
Én 255ért hoztam el a tv-t, de vígan kifizetem a +25-öt egy xbox-ért ha kell, mert szándékomban állt konzolt venni(igaz ps3 volt tervben)!
De ennyiért ezt ki nem hagynám!
A történetem egyébként az Aura kártyával kissé bonyolult nem is részletezném, de a lényeg hogy a számla nem lett kiállítva így remélem megoldható lesz ez az egész szitu!

(#10270) basel00

basel00
(újonc)

Sziasztok

Jövőhéten szeretnék venni egy LG LEd tv-t mégpedig 160-180e között!
Légyszives ajánljatok már tv-ket amik szerintetek jó és ebben az árban van!!

legjobban MKV filmek lejátszására kellene!

köszönöm a válaszokat előre is

(#10271) GeneraL_XTX válasza BlackJack80 (#10266) üzenetére

GeneraL_XTX
(őstag)

Nem jól tudod, a 3 napos visszavétel csak hibás termékre vonatkozik, ilyenkor azonnal cserélniük kell. De ha csak nem tetszik, akkor azt az adott üzletvezető hozzáállása válogatja,hogy visszaveszik-e.

Persze lehet hogy rendes lesz, de én nagyon nem hinném hogy a semmira gyk ingyen adna neked egy xboxot.....

(#10272) BlackJack80 válasza Jester01 (#10268) üzenetére

BlackJack80
(újonc)

Igazamiigaz! :)
Én is a "városi lengenda" hitben éltem! :U

(#10273) BlackJack80 válasza GeneraL_XTX (#10271) üzenetére

BlackJack80
(újonc)

Ez az üzletvezetőn múlik!
Annyi lenne részéről az egész, hogy szerdán "üti" be a tv-t és nem kedden!
Hálózatban dolgozik alkalmazottként és a részéről gyanítom mindegy, hogy hogy alakul, mert nem az ő zsebére megy!
De te miért nem akarod, hogy ingyen legyen egy Xbox-om??? :O

(#10274) BlackJack80 válasza GeneraL_XTX (#10271) üzenetére

BlackJack80
(újonc)

Ne bombázz... :)
[link]

(#10275) huncutka1029 válasza benjoe1 (#10264) üzenetére

huncutka1029
(tag)

router beállítás, vagy a TV- beállítása lesz a ludas
A vírusírtónál és a win tűzfalnál a nero automatikusan hozzárendeli a portját a kivételekhez
a Router beállításainál kutakodj szerintem, ott kapcsold ki a jelszavas védelmet, vagy a titkosítást, a routernek látni kell a tv-det.
Nézd meg a routeren a DHCP szerver engedélyezve van e, ha nincs akkor kapcsold be
Ez osztja ki az egy hálózatra csatlakozó portokat.
A DHCP client list-ben látod haogy hány eszköz van felcsatlakozva. elvileg 2 az első a PC, a második a TV

Ha ez megy akkor a neroban, plexben oszdd meg a mappát amit látni szeretnél a TV-n
Utána a DLNA hálózaton lesz egy PC -hálózat, és a nero.
a nero-ból tudod elérni a filmet, a pc-ből a mintazene, és társait....

(#10276) BrTH válasza dock3r (#10265) üzenetére

BrTH
(kvázi-tag)

Megér. Senki sem akarja azokat a negatív hullámokat. Ha meg az xbox miatt problémázol akkor annak az árából kb. fedezni tudod azt 40-50e szerintem.

By BrTH

(#10277) AMI-512

AMI-512
(újonc)

Sziasztok!

Most néztem egy LG 32 LW4500-as TV-t. Bekapcsoláskor, amikor az órát mutatja a sarkaiban erősebb a fény mint a közepén ez normális jelenség ,hogy a sarkokban erősebben világítanak a ledek vagy lehetséges valami hiba lenne ez?

(#10278) huncutka1029 válasza AMI-512 (#10277) üzenetére

huncutka1029
(tag)

ez az edge led technológia sajátossága
Lehet orvosolni a beállításokkal, háttérfény, helyi sötétítés stb,
normál esetben azért nem feltűnő, csak a full sötét jeleneteknél.

(#10279) AMI-512 válasza huncutka1029 (#10278) üzenetére

AMI-512
(újonc)

Értem szóval akkor ez van... ez az edge led...
Amúgy tényleg nem túl feltűnő ez a jelenség.
Köszönöm a válaszod. :-)

(#10280) synar válasza huncutka1029 (#10278) üzenetére

synar
(tag)

Én maximumra vettem a helyi sötétítést, így már nincs bevilágítódás a sarkokban. Lehet úgy belőni a többi jellemzőt, gamma, dinamikus kontraszt, háttérfény, fényerő, kontraszt, hogy nem vész el a részlet a sötétebb tartalmaknál sem.
Ízlések és pofonok, nomeg hw függő, de nálam ezek az értékek váltak be pc-ről hdmi bemeneten:
LG42LW4590
Videókártya: Nvidia GeForce 9500 GT hdmi kimenet.
haladó1
háttérfény: 70
kontraszt: 80
fényerő: 50
vízszintes élesség: 50
függőleges élesség: 50
színtelítettség: 35
árnylat: R4
TtueMotion: ki
helyi sötétítés: magas
speciális beállítások:
dinamikus kontraszt: közepes
zajcsökkentés: ki
mpeg zcs: ki
szuper felb.: ki
fekete szint: alacsony
színskála: normál
élkímélő: ki
színhőm.: meleg
gamma: 2.2
a többit alapértéken hagytam.
Ez csak a pc 2D, a TV adásoknál mások a beállítások, ha kéritek azt is leírom szívesen.
Nálam a pc típusú bemenetre állítva túl éles volt a kép, amin nem lehetett változtatni, ezért pl. a fekete betűk körül volt egy fényes udvar. Ezért kísérleteztem egy saját beállítással, ami nem biztos, hogy másnál is jó eredményt ad.

[ Szerkesztve ]

(#10281) idegen lény válasza synar (#10280) üzenetére

idegen lény
(lelkes újonc)

Nagyon ügyes vagy! :C Pont most akarok venni egy LG 32 LW4500-at, úgyhogy nekem nagyon jól jönne a TV-s beállítás, bár az ugye nem LW4590-es, de talán jó lesz arra is. Amúgy az LW4590-es miben különbözik az LW4500-tól? Mondjuk én nem fogom PC-re csatolni, csak úgy natúr fogom nézni a TV-t, de GameCube-bal szeretnék rajta játszani. De egy teszt szerint az input lagja relatív nagy: 37 ms, "akkor is, ha minden képjavítót kikapcsoltunk és a játék módot választottuk ki". (Bár a teszt az LG Cinema 3D LW650S tesztje, de szerintem a két típus nagyon hasonló.) Ezért érdekelne, hogy játszottál-e már rajta gyors játékot, konzolon vagy bármin, persze nem monitoron, hanem magán a TV-n? Mennyire zavaró az input lagja gyors, mondjuk FPS játéknál? Csak egyszemélyes módban érdekel, nem másokkal való játékban. Ha bárkinek van vele tapasztalata, arra kérem, hogy írja le! Köszönöm!

(#10282) benjoe1 válasza synar (#10280) üzenetére

benjoe1
(tag)

Én kíváncsi lennék a beállításaidra tv adásokhoz is. :K

http://vendeghazszarvasko.blogspot.com/

Útvonal

Fórumok  »  Házimozi  »  LG LED-LCD TV-k
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.