-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
shouryuken
senior tag
válasz shouryuken #2576 üzenetére
Bocs, az lemaradt, hogy ha ezért az árért van jobb 2d-s képű tv, akkor várom az ajánlásotokat, 3d nem feltétel.
-
5szabobercus
csendes újonc
válasz shouryuken #2576 üzenetére
Szia!
A H6400 - asokat minden teszt dícséri,Sőt a TOPTEN az egész 'H '
sorozatot.egyetlen dolog amiben gyengék:az Audio.
A fórumon is jókat írtak róluk a többiek.
Boltban is jobban ajánlották mint az ez évi 'J' sorozatot.
Ezek figyelembe vételével ma vettem egy 55H6400-ast,
Nem hiszem,hogy leárazzák ezeket a típusokat,de a Black Friday-t /Euronics,emag,Mall stb./esetleg várd meg!üdv
Berci
-
Dave567
addikt
válasz shouryuken #2701 üzenetére
Beépített lejátszó alapján nem választunk tévét, mert olyan mint a Smart, van benne, de nem tudja teljesíteni az elvárásokat.
Hol olvastad ezt ha szabad megkérdezni?
-
törölt tag
válasz shouryuken #2773 üzenetére
Melyik tévére? Mert nem mindegy, a Samsung 7-es széria mindkét helyen 1+2 év garanciás. Azért mert ez prémium kategória. Amikor megveszed 1 éved van, és be kell regisztrálni, hogy érvényes legyen a +2 év. Aki nem tudja ezt vagy figyelmetlen, az bukja a 2 év garit.
6-os és alatta csak 1+1 évet kapnak.
De olyan is van, hogy most a Pana Smart tévék 5 év garit kapnak a gyártónál (ezt is be kell regelni). Na, most ezt nem mindig tüntetik fel ezek a drága üzletek a terméknél, aztán így online biztos többen megveszik például az Euronics-os vagy MM-es biztosítás jellegű + garanciáját. Biznisz.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz shouryuken #2775 üzenetére
Mindegy, mit írnak, mert a samsungnál a regisztráció a lényeg, a boltból kihozva csak az 1 év lesz rajta. De majd látod.
-
shouryuken
senior tag
Nade a hatos szériára hogy kapod meg a +2 évet?
Vagy akkor nem állítanak igazat / megtévesztenek?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz shouryuken #2777 üzenetére
Azt mondtam hogy nem kapsz rá +2 évet, de velük zongorázd le, hiszen te beszéltél velük. A 6-os széria 1+1 év onnan, de már leírtam korábban is. Lehet hogy ajándék?
#2778) assemble Csak a J5000-est forgalmazzák, ezt írtam is neked. Egyszer ezt ajánlottam a másik topikban, és szólt valaki, hogy ezt nem kéne. Pfff. De konkrétabbat nem tudok.
-
5szabobercus
csendes újonc
Szia!
Szintén 6400-ast vettem .Nekem meg azt mondta az Eu,hogy 6400 felett jár a 2+1évÜdv
Berci
-
Fehérsólyom
aktív tag
válasz shouryuken #2792 üzenetére
Az "alanyi jogon" járó garancia 1 év. Ezt regisztrációval +1 évvel (azaz kettő évre) meg tudod hosszabbítani. Ez eddig benne van a 6400-as alap vételárában.
18.740Ft-ért ezt az 1+1 évet további 3 évvel meg tudod hosszabbítani így érve el az 5 évet. Ezt a konstrukciót az UNION a Samsung Magyarországgal karöltve nyújtja. Mindezt pedig az Euronicsban. -
Fehérsólyom
aktív tag
válasz shouryuken #2794 üzenetére
Ez az ár az UE55H6400-as esetén volt ennyi.
-
nagypasztor
tag
válasz shouryuken #2809 üzenetére
Lehet, hogy ekkora nem fér be a szekrénysorba. Úgy látom, hogy a 40-es az ezalatti legközelebbi méret. Abban a méretben is ugyanez a helyzet? Vagy más a spec?
Vagy 43-48 között már csak az lg lf632, ami hasonló minőség? Tényleg a képminőség számítana. Nem fontos sem 3D, sem smart, bár utóbbit lehet, hogy valamire használnám.
-
törölt tag
válasz shouryuken #2803 üzenetére
Így van igen, mindkét változat van az üzletekben. Több a VA panel az esetek szerint. Mert volt aki az IPS-est vadászott, és alig talált. Már beírtam nem rég az azonosítás módját. Bár, ha tetszik a képe, akkor teljesen mindegy.
Amit még a 630E-ről tudni érdemes, hogy nem tud adást rögzíteni, és ezért ugye Timeshift funkció sincs benne.
Érthetetlen, hogy ezt miért hagyták ki belőle. Hátha valakinek ez is tervben van, azért jobb ha tudja. Az edge led sem biztos, panelből sok a variáció. Lehet hogy ami UK-ban edge ledes, az itt direkt led. De lehet fordítva is.nagypasztor Hasonlóan jó a 43-as is, a tesztje itt van.
-
assemble
addikt
válasz shouryuken #2873 üzenetére
Szerintem azert latni a kulonbseget 2m-rol ilyen meretnel is, megha a 4k-nak szerintem is inkabb nagyobb merettol (pl 55"-tol) van igazan ertelme.
"a jatekok rosszabbul neznek ki majd rajta, mint fullhd-n, nem beszelve a brutal input lagrol, ami majd az upscalinggel jar"
Errol van valami forrasod? Tapasztalataim szerint a negyed akkora pixelek nem szoktak rosszabbul kinezni (sot..), es az upscalinget (bar nyilvan implementacio fuggo) szerintem alapvetoen illik parhuzamos hardvernek csinalnia, igy nem nagyon kene fuggnie semmifele felbontastol.. -
assemble
addikt
válasz shouryuken #2880 üzenetére
Mar az elozo konzolgeneracio kimenete is 1080p volt. Aztan valojaban ott tartunk, hogy meg a mostani konzolgeneracioban is rengeteg jatek nativ felbontasa kisebb (foleg xbox one-on rengeteg 720p jatek van, ami nevetseges, ps4-en azert jobb a helyzet), szoval sokszor mar az 1080p-s kep is felskalazott, igy ezzel az erovel 720p tv-t is eleg lenne venni, mert sok jateknak nincs annal se jobb nativ felbontasa. Miert rontana a felskalazas barmit a minosegen? Ha barmit csinal vele, akkor altalaban inkabb javit rajta, mert el tudja simitani az eleket, stb. Plane hogyha eleg kicsik a pixelek, ami egy 4k-s tv-n valszeg fennall.
Azzal egyetertek, hogy szemelyesen meg kell nezni, mindig az a biztos. -
assemble
addikt
válasz shouryuken #2884 üzenetére
Abban az ertelemben nem javit, hogy nem lesz tobb informacio a kepen, ugyanakkor egy alacsony felbontasu jateknal amin pl nincs AA es nagyon reces, azon egy kicsit tud segiteni is egy kis felskalazas (vagy blur-ozes), ezt tapasztalatbol mondom. Hogy pedig hogy skalaz fel egy konkret jatek, egy konzol, vagy egy tv, az mind-mind implementaciofuggo. Egyaltalan nem biztos, hogy amit a jatek/konzol csinal, az barmivel jobb lenne, mint amit egy jobb tv probal csinalni..
Egy 4-szer akkora keppont suruseg a kepminosegre szerintem csak pozitiv hatassal lehet. Ha a felskalazas az egvilagon nem is csinal semmit, csak minden pixelt 2x2 pixelen jelenit meg, sztem azzal sem lesz rosszabb a kep, es annyit meg talan ugy is javithat, hogy legalabb joval kevesbe latod rajta a fizikai pixeleit a tv-nek.[ Szerkesztve ]
-
Lyistvan
csendes újonc
válasz shouryuken #2922 üzenetére
Igen tudom h nem túl etikus dolog, de nagyon úgy néz ki h nincs is rá szükség mert megkérdeztem van raktáron és ha holnap 1 óráig megrendelem szombaton már át is lehet venni!
-
Lyistvan
csendes újonc
válasz shouryuken #2925 üzenetére
Sajnos ezt én se tudom !
Meg én is kérdeztem hogy a kettő az csak a méretben tér el?Esetleg aki tud erre a kérdésre választ adni az írjon!
még a samsung topikban felteszem ezt a kérdéstKöszi
-
törölt tag
válasz shouryuken #2930 üzenetére
Talán a panel miatt nem sokan vették az 50"-ost. Inkább 48" vagy 55". Gyári garancia a 48"-ashoz van a hivatalos viszonteladóknál.
-
Lyistvan
csendes újonc
válasz shouryuken #2932 üzenetére
így van én is így gondolkodok
de már az is megfordult a fejembe h megveszem 50lf652V ezt is nagyon dicsérték és 2015 ös modell!
Csak azért akarom a samut mert van kép a képben funkció és így egyszerre tudnék 2 focimeccset nézni pl! -
Osynho
addikt
válasz shouryuken #3086 üzenetére
Nem volt sokkal drágább a 48AS640. :-)
-
blaca83
őstag
válasz shouryuken #3096 üzenetére
Ez ajánlott modell?
A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.
-
blaca83
őstag
válasz shouryuken #3101 üzenetére
Köszi!
A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.
-
ZoPád
tag
válasz shouryuken #3245 üzenetére
Sziasztok!
Az LG 43LF5400 mennyire ajánlott az árkategóriájában? ( ~110)
Pendrive-ról való lejátszással lehet valami baja? Konkrétan mkv filmekre gondolok.Because this is the "Oh no, you didn't say that!" generation, where a shocking comment has more weight than the truth..
-
AcHanGE4
tag
válasz shouryuken #3308 üzenetére
Ehh, az kimaradt. Viszont nem tudom miért van házhozszállításnál akkor hogy 0-999 Ft. Rendelési összegnél 100 ft. Afelett ingyenes.
-
Dave567
addikt
válasz shouryuken #3271 üzenetére
Hát biztos a Samsung, de ez nem is lenne kérdés..
-
b_alazs
tag
válasz shouryuken #3427 üzenetére
Köszi az infót!
-
shouryuken
senior tag
válasz shouryuken #6034 üzenetére
Utánaolvasva az aquat inkább kerülöm. Szóval marad az edigital.
Vagy mégsem... ebben a pillanatban fogyott el[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz shouryuken #6034 üzenetére
Az itthoni Samsung képviselet kedvezőtlenebb hozzáállása miatt ajánlatos hivatalos garival venni, de ezt itt is leírták, csak el kell olvasni. Sőt, én extra garit is vennék a Samsunghoz, a vétel utáni regisztrációnál is lehet venni, a honlapon +2 évet. A menü csak az elején lesz használva.
Bzzz Ha átolvastad a Philips topikját, akkor az összes mostani tévéjükkel problémák vannak, maga a topikgazda is írta nemrég. Az android ott csak minimális szerepet kapott, szóval nem pont az ott a hibák fő forrása, hanem általános. A garancia és a nyűgös, gyenge hatásfokú szerviz sajnos további elijesztő tényező.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz shouryuken #6038 üzenetére
Nem, azt csak a hivatalosra. A webshopokban más jellegű, biztosítási alapú garit lehet venni.
-
törölt tag
válasz shouryuken #6040 üzenetére
Az nem egyszerű, ha esetleg valamelyik multinál nem találsz kirakva. Telefonon nemtom mennyire sikerülhet keresni? Régebben az atom/raktár nevű boltoknál ki volt írva, hogy éppen melyik panelos van nekik az adott méretben, vagy mind2, mert olyan is volt. Ezért ők már ismerhetik a dolgot, a többit nem tudom.
-
törölt tag
válasz shouryuken #6044 üzenetére
Igen, van olyan, hogy online már elfogyott, és van 1-2 db, pl az MM-ben. Egyébként Edigi, MM, Euroncs, meg a multiknál van gyári gari, a webshopokban nem valószínű, de majd kiderül, hogy be tudod-e regisztrálni. Amit írtam összefoglalót, ott van minta a topikban a hivatalos garipapírra, valamint megkérdezheted őket a konkrét üzletekről.
[ Szerkesztve ]
-
sbravub
csendes tag
válasz shouryuken #6094 üzenetére
olvastam a hozzászólásokat hogy VA panelest keres mindenki, ezt webshopos vásárlás esetén csak úgy derül ki ha külön rákérdezek igaz ? nyilván boltban megtekintve találok rajta olyan matricát ami ezt jelöli.
Egyébként Panasonicból tudsz egy konkrét típust mondani ? mert itt általában mindenki a samsung, lg vonalat erőlteti, ritkábban sonykat és még ritkábban a panákat.
-
PioDVD
senior tag
válasz shouryuken #6104 üzenetére
Én hz-ügyben visszább lépnék 1 kérdéssel: 50/60 vs 100/120 hz mire vonatkozik? Az lcd panel képessége?
-
PioDVD
senior tag
válasz shouryuken #6107 üzenetére
A vásárláson túlvagyok, az elméletben bizonytalanodtam el.
Lehet, rosszul kérdeztem: a valós 100 (120) hz-es tv 100 (120) képet tud megjeleníteni mp-enként vagy többet?
-
BBéci
legenda
válasz shouryuken #6161 üzenetére
Akkor van igazán értelme az összehasonlításnak, ha mindegyik készülékből kihozod a maximumot, ami csakis műszeres kalibrálással érhető el.
Mivel az a boltokban kivitelezhetetlen, legalább valaki hozzáértő ember állítsa be szemre azokat a menüpontokat, amik hatással vannak a kontrasztra. Ezen kívül ajánlott a teljes sötétség, mert erős környezeti fényben még a szánalmas kontrasztú IPS-ek is elfogadhatóan mutatnak.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
ateszm
senior tag
válasz shouryuken #6161 üzenetére
Tegnap végignéztem ezeket a tvket, de mivel kiemelt módban mentek fos minőségű anyaggal,így egyformán szar volt a 60K-tól az 1millás tv-ig mind. Szerintem az 50DS630al nem nagyon lehet mellé nyúlni.
Fanatikus Fanatec^*^ rallysimfans.hu -/- 55gz1500 -/- Epson EH-Tw9400, Homatics 4k Pro, Kinhank G1
-
ateszm
senior tag
válasz shouryuken #6175 üzenetére
Hamarosan W755 , DS630 teszt első kézből...!
Fanatikus Fanatec^*^ rallysimfans.hu -/- 55gz1500 -/- Epson EH-Tw9400, Homatics 4k Pro, Kinhank G1
-
ateszm
senior tag
válasz shouryuken #6177 üzenetére
3D...de engem az nem izgat... (pontosabban 756 lett)
[ Szerkesztve ]
-
shouryuken
senior tag
válasz shouryuken #6184 üzenetére
Mielőtt leírnád, hogy ezt is rosszul tudom, igen - tisztában vagyok vele, hogy az utolsó betűkből kiderül, hogy milyen a panel, de 5 felhívott boltból 2 tudta biztosan, hogy ips van náluk csak, a maradék 3 azt sem tudta, miről beszélek.
-
törölt tag
válasz shouryuken #6184 üzenetére
A tesztoldalak 44-et mértek. Már hogy mértem volna én magam, amikor nincs hozzá műszerem? Venni ezért nem fogok.
Ott lehet VA-t venni, ahol van éppen. Saját magának kell mindenkinek megkeresni, honnan tudhatná itt más, hogy melyik boltban mit árulnak?! -
törölt tag
válasz shouryuken #6187 üzenetére
Csak ignoráld, köszönöm . Sajnos még a tesztekkel sem vagy tisztában, de tovább nem segítek neked semmit. Azt írom majd be, ha félrevezető dolgokat írsz, mint most is a linkeddel együtt a fals értékek közlését. Teszt és teszt, input lag és input lag közt is van különbség, de nem mindenki tudja.
-
ateszm
senior tag
válasz shouryuken #6190 üzenetére
Itt ülök a fotelben(tűkön)és várom a futárt...
-
törölt tag
válasz shouryuken #6189 üzenetére
Ha tisztában lettél volna, akkor nem írsz fals adatokat, félrevezetve másokat. Ennyi a lényeg, te megtetted.
-
törölt tag
válasz shouryuken #6193 üzenetére
Azt a tesztet már nem jegyzik. Csak nem mindenki tudja, egyesek meg nem értik meg, pedig írva vagyon. (Ignorálás?) A személyeskedés itt tilos!
Szerk.
Ne mutogass egyet se, aki itt beírja az értékeket, az tudja, hogy csak a Bodnar féle tesztek számítanak, a régi módszer nem volt pontos, de nézz utána ha érdekel.[ Szerkesztve ]
-
ooloo
őstag
válasz shouryuken #6251 üzenetére
Szia ,
A készüléket 4 méterről nézzük .... az UHD tévét azért vettem , mert vannak UHD felbontású filmjeim .
Kellemes napot !
Semmi sem olyan veszélyes a "demokráciára" , mint amikor az emberek szabadon választhatnak!
-
Hopkins_001
aktív tag
válasz shouryuken #6255 üzenetére
Hol lehet az adott készülékekről megtudni,hogy hány soros ez a mozgásfelbontás?
Például erről [link] -
Hopkins_001
aktív tag
válasz shouryuken #6257 üzenetére
Pedig ez a cx700 sorozat nagyon szimpatikus volt nekem is.
40-43 colos uhd tv-t melyik gyártótól érdemes venni?
Monitornak is használnám,sok film,játék nem.
Jelenleg 32colon vagyok full hdban,nagyon keveslem a pixeleket. -
shouryuken
senior tag
válasz shouryuken #70787 üzenetére
Elnézést, még ez is elfér: 55" TCL 55P615.
Ami furcsa, hogy olcsóbb egy tizessel, mint az 50-es -
Kiskutya
veterán
-
Rafter75
junior tag
válasz shouryuken #70788 üzenetére
jó áron van, vedd meg, mig el nem fogy
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen monitort vegyek?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Óra topik
- Fotók, videók mobillal
- Ukrajnai háború
- Azonnali fotós kérdések órája
- Egérpad topik
- NVMe/SATA tárolóbővítés az Orico dokkolójával
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest