Hirdetés
- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
- Computex 2025: az Akko klaviatúráira nem mondható, hogy unalmasak
- Computex 2025: szinte mindenre gondol a Team Group
- ATX 3.1-es tápokkal gyarapodott az MSI MAG termékcsaládja
- Még mindig nem döntött az ASML High-NA gépeiről a TSMC
- Kedvező árú Philips OLED televízió a tesztpadon
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Projektor topic
- Házimozi belépő szinten
- Gaming notebook topik
- Steam Deck
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
denko
senior tag
Sziasztok!
Ismerösőm megkért h segitsek nézni TV-t neki.
-32 coll már elég lenne neki
-nem kell 3D
-lehetösség szerint okos
-max 80e-t szánna ráLehet olyat találni annyiért ami és nem gagyi?
Vagy inkább nem okos, csak okositanni egy google-casttal mondjuk jobban jönne ki?
-
Ninja-Metal
tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni.
Milyen TV-t érdemes venni az alábbi feltételekkel?
- Maximum 90 ezer Forint
- Teljesen átlagos használat
- 3 méterről lenne nézve
- 80-102 cm-es ideális képernyő átmérő
- Nem kell "smart-nak" lennieElőre is köszönöm.
-
olahmate1991
tag
válasz
olahmate1991 #5997 üzenetére
Közben megtaláltam, hogy ez 2015-ös modell.
-
olahmate1991
tag
válasz
#94529552 #5995 üzenetére
Köszönöm a gyors választ! Valóban jó vételnek tűnik. Egy problémám lenne vele, most kaptam az infót, túl nagy a tv nem férne be a neki szánt helyre (döntött fal miatt)!
Valamivel kisebb TV kellene! 81cm-es kellene, úgy néztem az a következő lépcső lefelé, ami 100cm alatt van.
Plusz 2016-os modell kellene. Gondolom jelentősebb az árnövekedés ebben az esetben. Ez a TV 2016-os modell lehet? -
törölt tag
válasz
Damage401 #5992 üzenetére
Nem érdemes erőltetni a droidot, amúgy is csak a Sony-féle jöhet szóba, és az csak 43"-tól létezik. YT-on kívűl elég nyűgös a tévén a smart dolog, ezért inkább a HDMI-t javaslom, amivel a gépeden mindent praktikusan megoldhatsz. Úgy tudom az okos kütyükkel se minden egyszerű. De ezt majd megoldod belátásod szerint.
olahmate1991 110k-ból van még a mai akció az MM-ben: [link].
PioDVD Már nem volt nekik origi darab a 42 LF652V-ből? -
Alex91
félisten
Hyundai ULS4005FE UHD Smart LED TV, errol mi a velemeny?
-
Damage401
senior tag
-
PioDVD
senior tag
No, voltam Metro-ban, végül a kiállított 42lf642v-t vettem meg 100-ért + 13 az 5 év töréses garancia. Majd kiderül, jó cálasztás volt-e.
Egyébként nem ezért mentem, hanem 137.5-ért van a 49lf632v, de aztán a 21 ezres garancia túllépte az ingerküszöböm.
Garancia: nincs benne a Pumma által linkelt füzet, biztos nem hivatalos import. Ha jónak tűnik, akkor megpróbálom a regisztrációt. Ha nem megy, akkor érdekes a helyzet.
-
olahmate1991
tag
Sziasztok! A segítségeteket kérném TV választásban. Vissza olvastam a hozzászólásokat, kinéztem már egy két TV-t. Szeretném ha ti is ajánlanátok nekem valamit!
Az alábbi két szempontot kellene figyelembe venni:
-Összeghatár 100k
-Smart TV -
apollo12
veterán
heló új tv szeretnék venni filmeket nézni meg játszanék rajta, melyiket lenne érdemes megvenni :
SAMSUNG UE40K6300AWXXH, SAMSUNG UE48J6200AWXXH, PHILIPS 49PUT4900/12, PHILIPS 40PFH4200/88, SONY KDL40WD650BAEP, PHILIPS 40PFH5300/88, SAMSUNG UE40J5200AWXXH, -
Bzzz
senior tag
válasz
#94529552 #5977 üzenetére
Köszönöm válaszod ,és még egy kérdés amivel kellett volna kezdenem igazából. A jelenlegi TV-nktől kb. 270 centire ülünk, ez egy régi Hisense 80cm átmérőjű HD Ready és hogy őszinte legyek a méretével meg vagyok elégedve.Nem lesz túl "kénylemetlen" ha most veszek egy 101-106 cm-es monstrumot? Nem fog a "szánkba lógni" egy ilyen hatalmas kivetítő? (nem tudom jobban megfogalmazni...
-
customer114
őstag
-
PioDVD
senior tag
válasz
#94529552 #5980 üzenetére
Nem utolsó webshop, de hivatalosan kereskedőket kiszolgáló nagyker. Ha mondjuk az Atomtv (hirtelen ők jutottak eszembe példának) hibás tv-t kap a nagykertől, hozzájuk sem megy a szerviz. És ugye a Metro-nál én vagyok az Atomtv. De ez csak spekuláció, mint írtam, az eladó sem biztos a dologban, de szerinte be kell vinni hozzájuk.
Reggel megpróbálom felhívni a Metro központi üsz-át, hátha tudnak biztosabbat.
Mondjuk az, hogy árulnak biztosítást, az arra utal, hogy tudják ők, hogy nem (csak) kereskedők járnak hozzájuk.
A garanciáról megvétel előtt csak annyi derül ki, amit írtam: anyaghiba és gyártási hiba esetén érvényes. De hogy ez mit takar, az nem. Így meg olyan gumiszabály, ami később még fájhat.
Reggelig megálmodom.
-
törölt tag
válasz
Damage401 #5978 üzenetére
32"-ból az LG 32LF650V(30 ms Input lag), és a Samsung UE32J6200(44 ms) a jobbak. De nem lesz az kicsi?
PioDVD A Metrótól szerintem én nem félnék, mégsem egy utolsó külföldi webshop, tehát a 2 év gari mindenképp ok, ha extrát is akarsz, akkor meg át kell olvasni a feltételeit. -
PioDVD
senior tag
Tud valaki biztosat a Metro-ban vásárolt Lg tv-k garanciájáról? Elvileg ugye 2 évig szervizeli az Lg, de... A Metro hivatalosan kereskedőket szolgál ki és így már nem is olyan egyértelmű. Kérdeztem az eladót, nem tudott biztosat mondani, de szerinte hozzájuk kell bevinni és küldik pestre. Ez ugye még az emag-nál is rosszabb. Hétvége lévén az Lg-t nem tudom megkérdezni, jövő héten meg már mindegy.
Másik fórumban beszélgettünk a kiterjesztett garanciáról. A Metro-nál is van a 2 féle, az olcsóbbnál 2 dolog van felírva: anyaghiba, gyártási hiba. Igazából nem vagyok meggyőződve róla, hogy egy panel- vagy alaplap hibánál nem mondják, hogy "nem hibás volt, csak elöregedett".
-
törölt tag
Szia!
SONY KDL43W756CSAEP vagySONY KDL40WD650BAEP(melyik a jobb?) A 43"-os, mivel a WD650-es eléggé alap képességű, és az összes közt a leggyengébb.
PANASONIC TX-40DS630E 3D vagy Panasonic VIERA TX-40CS630E (3d-n kívül van különbség) Ez elvileg egyforma, ha egyforma árban lenne, az újabbat venném(DS630)
SAMSUNG UE40H6400
LG 42LF652V Ennek lehet a legjobb betekintési szöge, mivel egyedüli IPS panelos az összesből, bár ritkán előferdülhet VA panellel is.
PioDVD +1, meg 4900.Damage401 Méret?
-
Damage401
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék TV vásárolni konzolhoz. (PS4) fontos lenne az input lag. Sok mindent nem kell, hogy tudjon a TV csak szép képe legyen Max Full HD és ennyi. Ár amire én gondoltam 220k. Ti melyik márkát és melyik típust ajánljátok? Illetve érdemes android TVt venni?
-
Bzzz
senior tag
Szia Pumma!
Szeretném a seígtségedet kérni tv vásárlásával kapcsolatban. Átolvastam több oldalt és az alábbi készülékekre szűkítettem a kört, 4 modellre és van amiből két félét is találtam ami talán jó lenne:
SONY KDL43W756CSAEP vagy SONY KDL40WD650BAEP (melyik a jobb?)PANASONIC TX-40DS630E 3D vagy Panasonic VIERA TX-40CS630E (3d-n kívül van különbség)
SAMSUNG UE40H6400
LG 42LF652V
Ami fontos lenne, hogy szép képe legyen ne ilyen higanymozgású, lehetőleg a betekintési szög is minél nagyobb és a wifi képesség is jól működjön és pendriveról minden evő legyen. Árban max 160.-ig mennék el.
Köszönöm válaszodat előre is.
-
SPeti1984
senior tag
És esetleg ezek 139-ért? Ezek is UHD-k. Főleg a második az euronics-es érdekelne.
-
törölt tag
sziasztok!
létezik olyan tv, ami pc-re kötve 100hz-et tud? (~32" fhd)
kb 10 éve az egyik gyártónál dolgoztam, és akkor belefutottam a legelső 100hz-es tévébe próbagyártás tesztelése folyamán, majd építtettem magamnak egyet. viszont otthon jött a feketeleves, hogy pc-re kötve maradt a 60hz.
változott azóta a helyzet?
mostanában belefutottam párszor a "valós 100hz-es tv" kifejezésbe, de szerintem nem erre utal.(#5972) BBéci
köszi a választ
bár az utolsó résszel nem értek egyet, mivel 10 éve tv-t használok monitornak.
bár nem tv-vel volt kapcsolatos a munkám, de az ott töltött időben mindig a tökéletes monitort keresetem. fotelben ülve kényelmesebb gépenzni, mint az asztalon görnyedve. -
PioDVD
senior tag
válasz
#94529552 #5969 üzenetére
Uhd persze, hogy más, de fhd-t írt és én is direkt.
Paná-t jó hogy írtad, mert ott nem akartam 6-os sorozatot írni, mintha lenne 603, amit nem ajánlottak, ezek szerint ott a 6-os nagyon változó.
Azt tudom, Lg és Samu fórumon van összefoglaló, érdemes megnézni, Sony, Pana nem tudom, azért nem azt írtam, hogy nézzen összefoglalókat. (Mondjuk azt nem tudom, frissülnek-e, mert Lg-nél mintha egészen más számok lennének a 6-oson belül, mint tavaly.) Telefonon lusta vagyok nézegetni.
-
törölt tag
-
TTévé
újonc
Sziasztok,
TV vásárlási tanácsot szereték kérni, amivel kapcsolatban több kérdésem is van, de előbb az elképzeléseim:
- 50 col körüli méretet szeretnék
- kb 3 méterről fogom nézni
- TV adásom IPTV, HD csatornákkal kegészítve
- LED
- 3D - NEM
- filmnézés (külső meghajtóról)
- Keret kb. 250eft-igA kérdések:
- Smart tv legyen, vagy sima tv "okosítóval"? (az okos funkcióval youtube-ot; online elérhető tv adásokat; online közvetítéseket szeretnék nézni, esetleg filmeket is jó lenne ezen keresztül letölteni)
- ha okosító, akkor mire figyeljek, mit ajánlotok?
- UHD, vagy HD legyen? (van értelme a fenti felhasználás esetén az UHD-nak, vagy inkább hátrány lenne - a felkonvertálás minősége miatt esetleg?)Köszönöm szépen előre is a segítséget!
Üdv,
T. -
PioDVD
senior tag
válasz
customer114 #5961 üzenetére
Fhd-ból minimum szintnek szokás írni:
Lg 6-os, Samu 6-os sorozat, Pana 630-tól, Sony 755-től. -
törölt tag
válasz
customer114 #5954 üzenetére
Átnéztem a Metro katalógust, és azokból egyet se vennék, azok a tévék alja, ami ott van. Viszont 80k, amíg van a MM-ban a Samsung 40J5100-as. Alap FHD tévének szerintem jó, és onnan 2 év gyári garanciás lesz, mert azért az se mindegy(és a + 2 év most). Az emagtól én is fáznék.
bladegery Ugyanazt a típust mondanám neked is, amíg van. Korábbi hsz-ben van link hozzá. Ha Smart tévé kellene, azok 100-nál drágábbak.
-
bladegery
senior tag
Sziasztok!
Mamam felhivott a Mediabol hogy jo lesz-e a tv amit akar venni, persze elotte veletlenul sem emlitette hogy akar tvt vasarolni, ugyhogy hazakuldtem.
Annyit sikerult kiszednem belole hogy 100k alatt szeretne vasarolni es olyan 40 colosat.
Mit ajanlanatok? Igazabol csak iptv-t neznek, ugy hogy lehet inkabb az arat kellene lenyomni.
Koszi. -
PioDVD
senior tag
válasz
customer114 #5954 üzenetére
Az emag garanciálisan problémás. A metro-t meg kell kérdezni, mi újság etéren.
Samu-nál utána kellene járni, hogy alap-e a 2 év garancia (reg-gel), vagy melyik bolt hogy adja. Azt hiszem, euronics-nál pont 1 évet láttam.
-
nonozoom
tag
Erről vélemény? Jó árban van Euronicsban.
Illetve jól is néz ki.
LG 40UF695V -
törölt tag
válasz
SPeti1984 #5951 üzenetére
Olvasni kell a teszteket, a felhasználói véleményeket, fórumokat, stb. Egyébként egy 40-43"-os UHD tévé nagyon még monitornak sem alkalmas. Még a jobb minőségűek sem.
Roachy Abból a 4 tévéből egyiket se venném, ha mégis nagyon választani kell, akkor a Samsung és Sony közül, inkább utóbbit. Hát elég vicces az a bolt, ami meegfelelő lenne, abból csak korlátozott helyi készlet van, pl. Samsung UE40J5100A (105k), mert : Ez a termék csak üzleteinkben vásárolható meg. Viszont van az MM-ben: [Samsung UE40J5100, most 80k-ból megkapod. Ez jobb a J5200-nál, és bomba áron van, amíg van. Hitel van ott is, érdemes megnézni.
Most néztem a szórólapot[link],
10 havi 0 THM hitel, vagy választható + 2 év MM-os garancia a tévékre. Smart tévének meg itt egy 42"-os LF5800-as. -
Roachy
senior tag
Sziasztok!
Anyámnak akarunk tv-t venni kamatmentes hitelre. Most van ilyen akció az euronics-ban ezek közül melyik az ajánlottabb?
PHILIPS 40PFH4200/88
SAMSUNG UE40J5200AWXXH
PHILIPS 40PFH5300/88
Ez még talán belefér, de csak ha annyival jobb mint a fentiek.
SONY KDL40WD650BAEP90%-ban csak tv műsor, nem számít mennyire okos, inkább melyiknek szebb a képe.
Viszonylag sürgős, mert holnap mennék vele megvenni. -
El Gringo
senior tag
Derűs napot!
Magentánál hogy zajlik az esetleges visszaküldés? Volt, aki visszaküldött valamit?
Veszek részletre (szerződéssel együtt kell gondolom), kibontom (gondolom futár megvárja - be is üzemelnétek előtte?), és ha, mondjuk, tele van pixelhibával, akkor vissza lehet küldeni itt is? Régen olvastam a fórum valamelyik topicjában, hogy aki szerződés mellett vesz valamit (telefon két év hűség), akkor ott a visszaküldés nem feltétlen működik. Mondjuk, ez a telefonoknál jött szóba, nem a tv-nél; itt ugye csak egy szolgáltatásra kell párhuzamosan hűséget vállalni, ami persze már van, de ugyanakkor a kezdőrészlet befizetve, a részletfizetésre is van egyfajta szerződés...
Itt akkor célszerű lenne csak helyben venni? Pl. kocsiba nem fér be állítva szerintem, a helyszíni bontogatás is érdekes lehet.Máshol nem akarok részletre venni egyéb bejelentési izé-mizék miatt
így amúgy sem adnák meg.
-
ProEvoFan
nagyúr
Samsung J6200 a kiszemeltem.Érdeklődnék a TVről mennyire jó vétel.
Egy hete rá vagyok pörögve a TV vásárlásra, de folyamat döntésképtelenné tesznek.TVnézésre (rajzfilm, sport főleg foci) filmekre használnánk és talán később rá lesz kötve egy PS4 is.Úgy általában érdekelne mit kapok ettől a modelltől.Valós 100mhz, ebben a kategóriában normális képminőség...stb. -
BBéci
legenda
válasz
IntelKiller7 #5946 üzenetére
Nem a Samsung topikra gondoltam, hanem a PH! Fórum egészére.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
moddingR #5937 üzenetére
PANASONIC TX-40CS630E kb. 60ms
LG 42LF652V kb. 30 ms
SAMSUNG UE40J6200 kb. 44 ms.
Ezeket PC módban hozzák, HDMI bemenetet kell PC-re módosítani(ikon választás)Gigi01 A JU 6000 a leggyengébb Samsung, egy kicsivel jobb lenne ez: UE48JU6400
SPeti1984
Nem szabadna megvenni csak az ára miatt. Igaza van az ismerősnek, elkerülendő típus/márka. Valaki kamu 4k-nak nevezte. Egy normálisan használható FHD-t vegyél inkább.
-
BBéci
legenda
válasz
IntelKiller7 #5940 üzenetére
Az a Samsung a Fórum legtöbbet ajánlott tévéje.
-
IntelKiller7
veterán
Sziasztok!
200e Ft-ig keresek TV-t. Mivel nem nagyon értek hozzájuk így inkább tőletek kérnék tanácsot.
LG, Samsung, Sony, Philips jöhet.
Amire használnám: FHD film nézés, Xbox One gamelés.
Smart nem lényeg, 3D-sem. Ha van nem gáz. FHD és 4K is érdekel. Minimum 40"Így első nekifutásra őt szemeltem ki: Samsung 48'' UE48H6400A
Köszönöm előre is.
-
moddingR
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudok dönteni az alábbi TV-k közül:
PANASONIC TX-40CS630E
LG 42LF652V
SAMSUNG UE40J6200Képminőségben, ha jól tudom hasonló mindhárom, illetve valós 100Hz-es mind. Viszont játékra is lenne használva, így számítana az inputlag nagysága, ez az amit nem tudok, hogy melyiknél a legalacsonyabb.
Árban a Panasonic lenne a legolcsóbb de nem olyan sokkal. -
SPeti1984
senior tag
Mi a véleményetek erről a TV-ről? 110-et megér szerintetek? UHD-s. Telekom lesz a szolgáltató ahol használni szeretném. Tudom, hogy a felbontása túltesz azon mint amit a szolgáltató nyújt, de hosszabbtávra vennénk tehát emiatt kérdezem. Régebben egy ismerős mondta hogy a Philips nem a legjobb választás a full hd-s felkonvertálásokban meg néha mintha szakadozott lenne a kép vagy valami ilyesmit mondott, és most ezért vagyok picit bizonytalan. Szerintetek?
Philips 43PUH4900/88
-
Gigi01
őstag
Ezeket nézegette: Pana TX50CX670E Samsung UE48JU6000
Max. 215-220-ig jöhet,estleg 50-nél kisebb,de 4K!
-
tomama
aktív tag
Nekem is kezd leszűkülni a kiszemelt tv-k köre.
LG 50lf652v
Samsung UE48H6400
árban kb egyforma.A 2 colon kívül van valami különbség a 2 tv közöt?Az LG a 220voltnál van 170-ért,szabad tőlük vásárolni?
Köszi! -
Soká
senior tag
"Egyik ismerőst elvarázsolta a 4K,lebeszélni nem akarom"
Én a helyedben diplomatikusabb lennék és azt mondanám, hogy a kijelölt árkategóriában nincs ajánlható típus, viszont ha nagyon ragaszkodik hozzá, akkor azt vegye meg, ami elvarázsolta. Ha bejön neki, akkor boldog lesz, ha meg rájön, hogy tévedett, akkor nem haragudhat rád.
-
Gigi01
őstag
válasz
kalmanchris #5927 üzenetére
Köszi,ennyi elég is.
Filipszet említett is,de én max. plazma szériákat ismerek,meg pár Samu,Sony fhd-t.
-
Gigi01
őstag
Sziasztok!
Egyik ismerőst elvarázsolta a 4K,lebeszélni nem akarom,mindenki azt csinál amit akar.
Lényeg,hogy minimum 50-es méretben venne 4K tv-t,szerintetek miket érdemes megnéznie?
A keret 200ezer környéke,nem több,már ezt is sokallja! -
Soká
senior tag
válasz
Tavares #5920 üzenetére
"akkor UHD-ban inkább LG-t ajánlod mint Samsungot?"
Nem én ilyet nem mondtam
de miután samsungot emlegettél ezért a samsungok számozását jeleztem. De az LG-nél is hasonló a helyzet, ezt már a többiek megírták az imént. Szerintem a pénz fogja eldönteni a dolgot, hogy mit kínál és mennyiért a telekom, ha náluk akarsz vásárolni.
-
Tavares
tag
az igazat megvallva a t-home jelenlegi készülékkinálatából szemezgettem, hogy mi lenne megfelelő, mondjuk olyan 150000 Ft-ig.
https://www.telekom.hu/lakossagi/keszulekek/televiziok
legelső sorban PS4-hez használnám, szóval szeretném ha az input lag 40ms alatt lenne (az se baj ha ezért állitgatrni kell pár dolgot), úgy gondolom ha nem monitorról hanem TV-ről beszélünk, akkor a 35-40 ms mondható még normálisnak
-
PioDVD
senior tag
válasz
Tavares #5920 üzenetére
Nem egészen, Lg-ből is a 7-es széria ajánlott uhd esetén.
Nem tudom, mivel küldenéd a laptopról a filmet, ha hdmi-n, akkor éppen nem indokolt a smart. Persze ajánlott fhd-nál (6-os mindkettőnél) alapból benne van. Viszont input lag szempontjából lehet, elég az 5-ös sorozatú tv, feltéve, hogy a laptopod nem tud 50/60 hz-nél többet küldeni a hdmi-n.
-
Tavares
tag
értem és köszönöm. elsősorban PS4-hez használnám, illetve a SMART-ot tekintve laptopról filmek átjátszására. azért gondolkodtam az UHD-ban, mert igy valszeg később kell cserélnem a jövőben. de ha jól értem, akkor UHD-ban inkább LG-t ajánlod mint Samsungot? LG-t már amúgy is ismerem, 3D full HD smart tv van a családban, teljesen meg vagyunk vele elégedve
-
Soká
senior tag
válasz
Tavares #5917 üzenetére
A dilemmádat valószínűleg magadnak kell megoldani, amiben a személyes megtekintés és összehasonlítás segíthet, ugyanis, ha visszaolvasol, akkor azt fogod tapasztalni, hogy az UHD-ről eleve lebeszélnek téged. egyrészt, mert ilyen kis méretben az UHD csak akkor élvezhető, ha monitorként használod a tv-t, tehát 80 cm-ről nézed, másfelől a Samsungoknál UHD esetében a "belépő" kategória a 7000-es széria.
-
a1connect
csendes tag
Sziasztok! Megjött tegnap a Sony KD-55X8509C, egy 42" LG LW5590-et váltott!
Első benyomások: SD adás jó minőségű SD anyag esetén élvezhető.
Sokgombos távirányítója fényévekre van a régi LG távtól, ha nem fordítom a tv felé, akkor nem érzékeli a TV-t és a világítást is szerettem az LG-nél. Fogása nem sokkal jobb egy téglánál.
Touchpados távja szerethető, még szokni kell.
UHD demókkal a képe fantasztikus. Piros-zöld színek élethűek.
Hanggal nincs gond, ha több kell, akkor házimozi bekapcs.
Beépített médialejátszók kukába valók, viszont a Store-ból telepített KODI remek, remélem a DTS hangot is át tudom majd az erősítőre küldeni.
Menürendszer kissé logikátlan számomra, nehezen találom meg a beállításokat, több testre szabhatóságot szeretnék egy Android rendszertől.Kérdéseim:
Hiányolom az időpontra programozható kikapcsolást, lenne hozzá Android app, ami ezt tudja?
Más "must have" alkalmazásokat tudtok ajánlani?
PC-n mivel érdemes az XML programlistát szerkeszteni? -
Tavares
tag
Sziasztok!
Samsung UE43JU6000 vs. LG 43UF680V?
Mindkettő 43"os UHD smart TV, árban is ugyan az, próbáltam rákeresni az input lag-ra, de nem találtam semmit. Tapasztalatok, tippek valaki?
Köszi
-
Zoleee19
csendes tag
Sziasztok!
1-2 hete követem a témát, úgy látom 150k körül az LG 49LF631V és a Samsung UE48J6200 a bestbuy.
E között a két típus között vacilálok. Spec szerint kb mindkettő ugyanazt tudja.
Jelenleg egy 72cm-es CRT-t nézünk, szóval akármelyiket veszem, nagy előrelépés lesz.
Képfeldolgozása melyiknek jobb? T-Home boxunk van és FHD filmeket néznénk rajta.
A másik dolog még, hogy a webOS 2.0 talán jobban használható a Samsung rendszerénél.
Ti melyiket vennétek? -
zodes
aktív tag
Szia!
Több helyről infót szerezve, de főleg innen, tegnap megvettem és be is üzemeltem a SAMSUNG UE48J6200AWXXH LCD TV-t.
Nem bántam meg!Hajnal félkettőig basztattam! :-)) A tükröződést is megnéztem még délután, amikor besütött oldalt a nap az ablakon. Szerintem marhaság. Bár lehet, ha az ablak szemben lenne a TV-vel lenne tükröződés, de akkor melyik TV nem tükröződne????
Érdekesség képpen mondom, hogy wifin néztem 1080p-s Youtube videót és akadás mentesen simán játszotta. Szerintem egy TV-hez képest a hangja is jó.
A kép az érdekes: Mellé tettem a Sony KDL40V5500 mellé és nem győzött meg. De ez szerintem szokás illetve szubjektív kérdés. Nem is az, hogy nem éles, vagy nem szép ezzel nincs gond. A kép tökéletes, de nekem a Sony képe valahogy élethűbb, igen ez a megfelelő szó. A Samu képe olyan mű.... de szerintem 48"-on majd "nagy nehezen megszokom"
Le lehet tölteni progikat...érdekes.
Egyszóval nagyon tetszik, pedig már 6 éve LCD-m van, tehát nem CRT.
Köszönöm nektek a tanácsokat és az értékeléseket, egyik legjobb fórum, már másodszor segítettetek!
Üdv: Zoli -
PioDVD
senior tag
-
Soká
senior tag
Én kíváncsi lennék a boltban szerzett véleményedre.
Férfiasan bevallom én az 50'-es kategória tévéi között egyszerűen nem láttam olyan érdemi különbséget, ami megkönnyítette volna a választást. Szóval, nem voltak olyan markáns különbségek, amelyek egyértelműen szembeötlőek lettek volna. Persze erre a témára is igaz, hogy tudni kell, mit nézzen az ember. A laikus szem kevésbé érzékeny a részletekre. A körítést meg egyszerűen elfelejtettem nézni... bár most azért feltűnt valamelyik fémszínű kerettel bíró tévénél, hogy a fém a sarkokban gérbe van vágva, vagyis nincs egybedolgozva az anyag, látszik az illesztés mint a képkeretléceknél. A fekete műanyag azért szerencsére egyanyagú.Esetleg még egy optikai csalódásra hívnám fel a figyelmet: a boltban - a nagyobb tér miatt -kisebbnek látszanak a tv-k. Én véletlenül tegnap is betévedtem a MM-ba és kíváncsian szemléltem, hogy a saját tv-m ott hogyan mutat és egyszerűen nem akartam elhinni, hogy valóban 50'-os az ott kiállított 50'-os TV. Tutira kisebbnek tippeltem volna 48'-nál. Szóval, becsapós.
Egyébként, csak érdekességképpen mondom az "kezdőknek", hogy az LG-nél az első beállítások alkalmával opcióként jelenik meg, hogy bolti vagy otthoni beállítást választok-e? Én utóbbit választottam, de azért kíváncsi lennék, hogy a bolti az milyen? Esetleg létezik valamiféle szabvány a bolti megjelenítésre vagy egyszerűen a bolti azt jelenti, hogy vegyük az értékeket jó etetősre: erős kontraszt, erős világítás, erős szaturáció, stb.
-
PioDVD
senior tag
Az általad írt tv az egyik ajánlott. Vagy LG lf63x, lf65x, Pana cs630. Utóbbi 2 már 3d. Sportra talán az lf63x jobb, mint az lf65x. Legalábbis 42-es méretben, mert összevissza variál az LG mérettől függően is.
Abban a 2 boltban, amit írtál, cetelem hitelkártyával kapsz 10 illetve 7 % kedvezményt, esetleg úgy pár ezrest spórolhatsz/fentebb mehetsz árban.
-
PioDVD
senior tag
Nem lebeszélni akarlak a Samu-ról, ha úgy tűnne, nálam is az egyik potenciális tv volt, de én egyel kisebb méretben keresek és ott a Samu 40, az LG 42 col-os és a nagyobbat szeretném. Igazából ennyi szól az LG mellett nálam (48-50 - nél már nem érezném gondnak), illetve ha 3d, akkor a passzív szól az LG mellett (megintcsak nálam).
Kinézetet megértem, nekem is elég... nem tetszős a fém keret, pláne pl. a Pana cs630 talpa. Nem azt nézzük persze, viszont azt látjuk akkor is, ha nem megy a tv.
-
dvd_R+
őstag
Eltudok menni media markt euronics vagy nem tudom.. megnezni igazából az a biztos , és egyet értek azzal hogy az a 1-2cm káva és talp , de pont az adja meg a végleges külsőt a tv nek és ha az nem tetszik színben vagy formában akkor megette a fene mert lesz 1 bazi nagy tv-m amire mikor rá nézek az az érzés fog el nem tetszik de jólvan az
és az meg már nem jó..
-
d4d
aktív tag
Sziasztok,
Milyen tévét ajánlanátok?
Elsődleges feladat: TV műsorok, főleg sport (Le Mans 24h, F1, foci, tenisz, olimpia stb) szolgáltató: Digi. Filmek (DVD, Blu-ray, különböző netes HD, FHD tartalmak)
Másodlagos: számítógép (notebook) rácsatlakoztatása (HDMI csatlakozó), aminek örülnék, ha pendriveról is tudna lejátszani különböző netről letöltött pl youtubeos mp4 kiterjesztésű HD videókat.
3D, ívelt képernyő és egyéb felesleges extrák nem érdekelnek. Legfontosabb a képminőség, lehetőleg a csatornák közti váltás legyen gyors/azonnali, méret 32"-48"-ig, felbontás FHD. Ár lehetőleg 100-120e körül, legfeljebb 150e. Legyen mögötte normális háttér is (garancia szempontjából).
Külsőre ilyesmi tetszene: Samsung UE40J6200
Illetve ha vannak tippek a beszerzési forrásra az is érdekelne. Budaörs útba esik tehát a MM, Euronics is szóba jöhet. A végén pedig szeretném megkérdezni hogy a pixelhibáktól vagy ilyesmiktől mennyire kell félni? Nem szeretnék ilyenbe belefutni.
előre is köszönöm
-
Soká
senior tag
Van lehetőséged megnézni élőben a tv-t? mert ha nincs, akkor kár rágódni ezen. Hidd el a gyártónak, hogy nem csinál nagy hülyeséget, igyekszik megtalálni az optimális arányokat matt és fényes kijelző között. De ha van rá lehetőséged, menj be egy áruházi tévéosztályra és nézd meg kikapcsolt állapotban a kijelzőket. Fogod látni a tükörképedet, a kérdés az, hogy mennyire?
Elsősorban filmnézés során lehet zavaró mert a filmekben vannak elsősorban sötét jelenetek. A sport, a hír, a természetfilm mind "jól" vannak bevilágítva.Amúgy érdekes nekem, hogy a "külső" ennyire számít. Mármint eg lapostévénél, ahol gyakorlatilag 98%a kijelző, ami minden tv-nél ugyanaz és a maradék 1-2cm-es káván meg esetleg a talpán lehet variálni,azon sem sokat. Én formatervezőként ezzel annyira nem foglalkoznék, mert olyan minimális felületkről van szó. Akkor már inkább a konstrukció merevségével, de az meg a dizájn oltárán már eleve fel van áldozva...
-
dvd_R+
őstag
Rendben értem hát így összegezve mindent úgy döntöttem hogy akkor Samu árban is jó a havi részlet is a legolcsóbb külsőre tetszik és akkor általatok leírtak alapjan tökéletes aztán majd 1-2 év múlva inkabb 2
majd egy akkor már elfogadható jó minőségű 4k 55" tv-t választok
Mert az az igazság a mostani 32" samu már eléggé elavult és rezeg recseg a hang is valamiert 1 hete kezdte el csinalni szóval cserélni szeretnék mindenkepp.. Köszönöm még 1x mindenkinek a segítséget -
PioDVD
senior tag
Én meg nem mondom, mennyire tükröz, nem én tapasztaltam. Szerinte nagyon, mások szerint meg minek kapcsol erős lámpát tv-zéshez.
Hogy az ips vagy az mva jobb, örök vita. Azt szokták mondani, az ips-nek jobb a képe oldalról (nem szemből) nézve, az mva-nak meg jobb a feketéje és a kontrasztja. Ezt tényleg neked kellene megnézni valamelyik boltban meg Te tudod, honnan néznétek a tv-t.. Van, aki csak szemből, mintegy moziként, más meg ugyanazt a tv-t nézi a konyhából, nappaliból, étkezőből, akár 7 m-t is "bejárva" jobbra-balra. Az én személyes (egyetlen) tapasztalatom, hogy a mm-ben nézett Pana 40cs630e képén nem láttam oldalról, hogy torzulna a szín/sötétedne a kép, pedig az is mva.
-
Soká
senior tag
Senki nem fogja helyetted eldönteni, hogy milyen tévét vegyél. Már az nagy segítség, hogy ha kapsz pár típust, amire érdemes leszükítened a keresgélést és kapsz szempontokat, hogy mire figyelj.
És tudnod kell a sorok között olvasni. Például, hogy amikor valaki azt mondja a Samura, hogy nagyon tükröz, akkor az nem jelenti azt, hogy a másik márka kevésbé tükrözne. És az is tuti, hogy aki ezt mondta, az olyan helyiségben tévézik, ahol nem lehet rendesen besötétíteni.
Engem ma délelőtt például az LG tükrözése zavart, mert éppen valami olyasmit néztem, ahol fél óráig egy sötét helységben kuksoltak a szereplők... Szóval, minden ilyesmi többtényezős. Most például az is zavart, hogy nem elég feketék a feketék. Aztán csak ezért kerestem valami űrben készült FullHD felvételt a youtube-on, amivel az OLED tévéket reklámozzák és máris nem éreztem olyan hiányosnak a feketéket.Ha vannak márkapreferenciáid akkor két dolgot tehetsz: vagy megpróbálod kiktatni vagy akkor elfelejted a többit és arra öszpontosítasz.
Általánosságban én azt mondhatom, hogy az árak nagyjából tükrözik a minőséget, az LG/Samsung nagyjából pariban van, A régi prémiummárkák némi felárért nyújtják ugyanazt illetve el kell döntened, hogy az 1-2 vagy 5 év garancia neked mit ér meg?
Samsungnál fontos szempont lehet, hogy gyári vagy bolti garanciát kapsz-e, Lg-nél, ha jól látom, ott kedvezőbbek a gyári gariztatás feltételei. (Persze te telekomnál vásárolnál, tehát ez nem szempont)
Így csak általánosságban mondom neked, hogy a 4-5 versenyzőre szűkített körből érdemes azt is szemügyre venni, hogy az adott pillanatban melyiket árulják a legnagyobb kedvezménnyel. Ez folyamatosan vátozik.
Ha a Telekomot nézzük, akkor most például kizárhatod az LG 652V-t mert azt irreális áron kínálják. -
törölt tag
válasz
csibuk666 #5895 üzenetére
Ez nem egyszerű, mert a focihoz edge ledest mondanak jobbnak, ami pl. a Panasonic TX-50DS630E, de az is igaz, hogy az LG a passzív 3D-je nagyon jó, de az meg direkt ledes: LG 50LF652V. Legjobb lenne, ha meg tudnád nézni valahol ezeket pendrive-on vitt anyaggal.
Ezek most a legjobb árak, de talán lesz jobb is. Vagy nem.
dvd_R+ Szerintem mindegyik tükröz, sajnos ezzel nincs mit tenni, de úgyis megnézed majd a tévéket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Horgász topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- trek81 károsultjai
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Kedvező árú Philips OLED televízió a tesztpadon
- Tudományos Pandémia Klub
- OLED TV topic
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kerékpársportok
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- További aktív témák...
- EarFun Air Pro 4 TWS Kék bontott szinte új fülhallgató 2év garanciával eladó - ELADVA
- BONTATLAN! Samsung HW-Q800F 5.1.2 hangprojektor/soundbar
- Logitech G935 Wireless
- JÓ ÁRON HIBÁTLAN 65" 4K UHD Samsung TV (UE65MU6102) Első tulajdonos..
- Samsung QE50Q80D Felsőkategóriás 127cm AI 4K Qled Smart Tv!(Szinte új dobozos)
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- 126 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4080
- HP Victus 16 - 16,1"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7640HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 - Win11 - 1,5 év gari
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Vadiúj SSD-k!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest