Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- ZIDOO médialejátszók
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD FX
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
BluEyes
őstag
PANASONIC TX-50DS630E
PANASONIC TX-50CS630E
SONY KDL50W756CSAEP
SONY KDL50W755CBAEP
SONY KDL50W807CSAEPJól gondolom-e, hogy a két Pana közt, illetve a 755-756 Sonyk közt az 1-1 karakter eltérés a típusban csak apróságot jelent, és gyak. egyformák?
Ha így van, akkor az ímmáron 3 típus (630e-w755-w807) között mi az "erősorrend"? Ár nem szempont, mondjuk hogy egy árban vannak.
Továbbá a Pana esetén a gari kiterjesztés 5 évre még él, vagy már annak vége?Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
F e Z o
veterán
válasz #94529552 #6397 üzenetére
A H6800 használt, de patika állapotban van és még másfél év samsung gari van rá. A tv-t szemből használjuk kb 3 méter távolságból, így az oldalsó betekintési problémák nem játszanak. H6400-H6800 körül lesz valamelyik, jövő héten pont kerül a történet végére. Egyébként nagyon szépen köszönöm az eddigi segítségeteket.
H2O über alles!
-
törölt tag
válasz F e Z o #6395 üzenetére
Hogy kerülhet képbe a H6800-as, mivel 2015 óta nem forgalmazzák? LCD tévéken inkább a vétel ellen szól az ívelt kijelző, mert szinte csak középről lehet látni rendesen, oldalról teljesen elsötétül, és a színek meg kifakulnak.
.OM. Samsungnál a 43"-ban a belépőmodell, csak kapott egy kis okosítást. Nem ajánlott. Viszont ajánlott lenne pár tévés topik átolvasása, legalább pár száz hsz. erejéig. A Samsung tévés topik összefoglalót olvastad legalább?
pista1235 A legjobb 32"-os most a 32LF650V, hogyha még kapsz valahol. Annak híján talán a 3D nélküli utódja a 6047-es. A kicsit gyengébb K5500 és a DS600-as is erősen túlárazottak 32"-os létükre, mert példaként 10k-val többért 40" Smart FHD-t vehetsz, ami ajánlott tv. [link]
[ Szerkesztve ]
-
pista1235
tag
sziasztok!
32colos okos tv-t szeretnék vásárolni.
Az alábbbi 3 típust néztem:LG 32LH6047
Samsung UE32K5500
Panasonic VIERA TX-32DS600EA 2 koreai viszonylag új ahogy nézem, mi a véleményetek róluk?
Vagy esetleg más javaslat? 130k körül, FULL HD, OKOS TV.Köszönöm!
-
F e Z o
veterán
válasz Gustavson #6394 üzenetére
6200 kilőve, mivel nincs szemüveg, és smart távírányító sem, illetve árban sem igazán jó. Képbe került egy H6800 nem lenne sokkal drágább, mint egy H6400, mindez 48" méretben. Igaz H6800-hoz sem jár szemüveg, így azt külön kellene megvenni, viszont mellette szól az ívelt kijelző és a 2.1 hang, s nem utolsó sorban a készülék fekete színű. Alap tv műsor, illetve géppel összekötve filmek nézésére lenne használva, a smart része kilőve részemről, nem vonz.
H2O über alles!
-
Gustavson
tag
válasz F e Z o #6391 üzenetére
Szia!
Én kb. egy hete vettem meg a UE48H6400-t. Engem meggyőzött. Minden szempontból tudja azt, amit vártam tőle.
Tény, hogy nem mai modell, és vannak érezhető hiányosságai, de szerintem aki tud várni kb. 1mp.-el többet a menüre, annak nem lesz gondja vele.
Ár /érték arányban számomra ez volt a legjobb vétel.
Kép, hang, hálózat, NET, alkalmazások, Film/ média kezelés, 3D, 2db távkapcsoló, 2db szemüveg, stb., rendben van, nagyon eltalálták ezt a TV-t.
Eddig nem volt olyan eszköz/ fájl típus, amit ne ismert volna fel.
Én ezt a készüléket javaslom neked, de a döntés a Tiéd.Mouse driver not found! Please click OK!
-
El Gringo
senior tag
válasz F e Z o #6391 üzenetére
a tartozékok, ha jól tudom.
Szemüvegek és talán a smart irányító isł----ł Myprotein regisztrációs kód belépésnél: 7UAY-R1 ł----ł Crypto.com meghívó (50$) ł-ł Revolut-meghívó (VISA ingyen posta) ł-ł CURVE meghívó (5 angol font ajándékba + MasterCard ingyen posta) PRIVÁTBAN ł----ł 5% iHerb kupon: LQV119
-
.OM.
aktív tag
Sziasztok,
Erre a TV-re mondtok nekem valami rosszat?
(betekintés, sebesség, használat, csillogás, mittomén - szedjétek szét )Samsung 43" FullHD UE43J5500AW Smart LED TV
Köszi,
.om.ex .Oldman.
-
F e Z o
veterán
Mi a különbség a két samsung tv között? Már félórája keresem a különbséget neten, de nem találom.
UE48H6200 és UE48H6400H2O über alles!
-
GTheo
tag
Sziasztok!
- Kb. 150 e Ft-ig keresek TV-t
- Film laptopról + meccsnézés TV-ben + nagyon ritkán PS3 (majd később lesz PS4)
- Filmek FullHD általában
- 3D nem kell, UHD felesleges szerintem
- Ha lehetséges, akkor kábel nélkül tudjam a laptopon lévő filmeket nézniSamsung 48J5200-t néztem eddig, állítólag lehetséges hogy a MM-ban jelenlegi 150 e Ft-ról még lejjebb is mehet...
Más opció, javaslat?
Soundbart ha szeretnék hozzá, milyet érdemes?
Köszi
-
Osynho
addikt
Na, ha neon fénynél láttad a kontraszt különbséget, az sötétben/félhomályban nézve máris drasztikus különbséget jelent. Kimaxolt beállításoknál nem látod a színeket, a mozgásmegjelenítést szappanopera effekt nélkül, neonfényben nem látod a háttérvilágítás homogenitását, felhősödést, dirty screen effectet. A felbontással egyetértek, a képminőséget illetően sokkal fontosabb tényezőket nem vesznek figyelembe az emberek, csak négyká legyen. Egy vagyont biztos nem adnék lcd tv-ért.
-
KBL001
tag
egy hangfal-erősítő-kábel (nekem is 1400ft volt métere és ez még nem a legdrágább volt,de ez fért bele) az igen,annál nincs kérdés. azokat meghallgatod és sima ügy.
de itt ami a lényeg volt,hogy :
ugyanúgy nézett ki az összes film sample (amit leszedtem és vittem magammal),mind a két tv-n.
na már most: nekem nincs 4k blu-ray lejátszóm,se filmem és nem is lesz (az elmúlt kb15-20 év termését nézve,egyik film se éri meg a pénzt,amibe egy ilyen kerül). amiket meg lehet neten találni,azok meg tök egyformák voltak.
az 1080p és a 4k között látszott a különbség így is mind a kettőn.ami még nekem szempont,hogy a tv leginkább one-hoz van,de ezen megy a pc és nagy ritkán a tv.
game mode-ban a KS8000 ilyen téren jobb játékra,a maga kb 21 ms input lagjával szemben az X850C kb 39-ével. viszont a sony tv-je támogatja az 1080p/120fps megjelenítést pl.
a motion blur közel azonos,a samsung-nak meg nagyobb a kontraszt-ja kicsivel. ezek azok a különbségek,amik engem érdekeltek.
ezeket,amiket felsoroltam,mind tesztben olvastam. kivéve a kontrasztos részt. mert azt láttam is,hogy egy hangyányival jobb volt az árnyalat a KS-en[ Szerkesztve ]
-
Osynho
addikt
Ezt értem, de ez olyan, mintha egy Porschét és egy Ferrarit földúton hasonlítanál össze, majd kijelentenéd, hogy nem sok különbség van köztük. Aszfalton lehet, hogy lenne. Kivéve, ha direkt földútra vennéd ezeket, akkor teljesen jó a teszt.
Hogy mi ér többet és mennyivel az a szórakoztató elektronikai cikkeknél, érdekes kérdés. Elég csak a hifi szegmensre gondolni. Ér 10x annyit egy kábel? Egy erősítő? Hangfal? Hogy fejezed ki pénzben, amikor az egyiknél mosolyogsz, libabőrös a kezed, a másiknál nem?
-
Lacka89
aktív tag
Hi!
130ezer forintig keresnek TV-t min full HD, 3d nem erdekli anyamekat sem a smart funkciok. A lenyeg, h minnel jobb kepminoseg legyen min 107cm-en.letezik ilyen TV.? Te..o meg Au.h.n ujsagbol nezelodtek de mondtam h korbe kerdezek itt hatha van tippetek. Koszi
-
törölt tag
válasz LaZaRpEtEr #6378 üzenetére
Ezt a kettőt: LG 42LF652V és Samsung UE40J6200, utóbbit nem találtam most hivatalos eladótól, de még lehet hogy lesz nekik.
Takuun Az drága, és ahhoz képest csak HD-ready tv. Olcsóbban vehetnél FHD-t, alap: LG 32LF5610 és Samsung UE32J5100, de annyiból lehet venni jobb Smart FHD tévét is: LG 32LF5800.
-
BBéci
legenda
válasz LaZaRpEtEr #6378 üzenetére
Miért csak LG és Samsung? A Panasonic és Sony tévék szerintem egyértelműen jobbak. Korea vs. Japán.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
LaZaRpEtEr
csendes tag
Sziasztok!
40"-42"-es Smart Tv vásárlása előtt állok és a segítségeteket szeretném kérni. Lg és Samsung a két márka amik szóba jöhetnek. 3D-re nincs szükségem. 130k körül van a plafon árban. Egy megbízható, szép képminőségű tv-t szeretnék. Tudnátok ebben a 2 márkában ajánlani?
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
Takuun
aktív tag
Erről a TV-ről van infó, visszajelzés:
Érdemes lehet megvenni vagy van jobb ajánlat is?
-
KBL001
tag
pusztán arra voltam kíváncsi,hogy ugyanolyan környezetben kijön e a dupla árkülönbség és a válasz nem lett.
nincs kétségem,hogy a KS8000 sokkal jobb,de nem ér dupla árat,mert annyira nem látható rajta. ha 500 körül lenne,akkor elgondolkodtató,de 700ért a "kösz,de nem" kategóriasajna olyan meg nincs,hogy haza hozom mind a kettőt tesztelni és 2 nap után visszaviszem és eldöntöm melyik legyen
[ Szerkesztve ]
-
KBL001
tag
válasz #94529552 #6371 üzenetére
ezzel tisztában vagyok,de a lényegen nem változtat : adott körülmények közt,a megjelenítés hasonló volt.
és nem üzleti módot néztem
a teszthez használt sample-k (kb 1 percesek) pedig :
Deadpool és Revenant (4k)
Amazing Spiderman 2 + Zootopia és (az alap) Pókember 3 (1080p)
Midnight Special (SD)mondanom se kell,hogy utolsó felejtős mind a kettőn
de a 4k és 1080p közel azonos volt. nagyon minimális különbséggel.
viszont szoftver ügyileg a sony sokkal gyorsabb volt[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Így valóban nem lehet összehasonlítani, tesztelni, csak szimplán a pillanatnyi állapotukat nézegetni a tévéknek. Az üzleti mód lényege, hogy elvakítson a tv, felhívja magára a figyelmet max fényerő, kontraszt, háttérvilágítás mellett, hogy "engem válassz" . De amúgy igazad van, mert nem is lenne reális egy magasan túlárazott 55" LCD-re 700k-t fizetni a másik 350k-s ellenében. Annyiból már több féle OLED-et is lehetne találni.
u.bence A 4100-as semennyire. Ezért inkább maradj az előzőeknél, amik hasonló tudásúak.
Gstyler A gyári szerviz hozza-viszi és pár napon belül elkészül vele(Bp-en kimennek házhoz javítani, az még gyorsabb megoldás) A bolt általában futárt küld, és akár hetekig is eltarthat a javítás. -
BBéci
legenda
válasz Gstyler #6369 üzenetére
A gyártói jótállás a legtöbb esetben biztosabb, mert országos márkaszerviz hálózathoz lehet fordulni. Rendelet szabályozza, hogy mely esetben jönnek házhoz és viszik el a készüléket, de sokszor helyszínen javítanak.
Bolti esetén ki tudja, melyik sufniban dolgoztatnak, mert az a lényeg, hogy a lehető legolcsóbb legyen. Sokszor külföldre szállítják a készüléket, ami hetekkel meghosszabbíthatja azt az időt, amit tévénézés nélkül kell elviselned. Ha a bolt megszűnik, ugrott a jótállás is.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
törölt tag
válasz Gstyler #6361 üzenetére
Az is ajánlott, viszont tudd, hogy onnan nem lesz rá 2 év gyári gari, jó esetben csak 1 év, a többit a bolt intézi. Ár/értékben amúgy nagyon jó.
inferno88 Nincs tapasztalat, viszont belépő UHD létére túl drágán mérik azt a típust. Várd meg esetleg a hétvégén vagy az olimpia előtt/alatt hátha lesznek akciók, és egy magasabb kategóriást tudnál találni ennek az árában.
-
Osynho
addikt
Tehát mindenhol vakító neon világítás. Ez nagyban megnehezíti a képminőség megítélését. Gyári beállítások is mások az egyes tv-knél, ha csak gondolod, akkor nem nézted meg, nem állítgattad. Így viszont nem sok értelme volt tesztelni. :/ A különbség normális beállítások mellett, normális környezetben lesz látható.
-
KBL001
tag
-
KBL001
tag
válasz Dareiosss #6357 üzenetére
voltam mm-be,vittem pendrive-on sample-ket (4k,1080p és sd) és kipróbáltam mind a kettőt.
hát sok különbséget nem láttam közöttük. és sztem nem szar azért a szemem.
úgy néz ki,hogy az X85C lesz a befutó. ugyanakkor méretben ez 400,a másik 700.
nyilván van különbség a kettő közt,de ugyanazon file-okkal,majdnem tök egyforma volt. -
u.bence
csendes tag
Vagy esetleg még a 32PFH4100-as Philips is szóba jöhet nekem,nem tudom az mennyire kedvelt modell.
[ Szerkesztve ]
-
Gstyler
senior tag
válasz #94529552 #6359 üzenetére
Visszaolvasva láttam, hogy a J6200-at is többször ajánlottátok.
A 150K-s keretbe még épp, hogy beleférne.
Ez a modell továbbra is ajánlott kategória ugye?
[ Szerkesztve ]
-
u.bence
csendes tag
Akkor ha jól sejtem a Samsung UE32J5100 is hasonló koncepció az is 50hz-es? Ps4-hez venném a tv-t aztán azért kutakodom ennyire, egyébként vajon észrevehető különbség van a 50 és 100hz között ha ps4-hez használom? Illetve ti melyiket ajánlanátok inkább,a fenti Samsung vagy a 32LF5610-es LG-t? Köszönöm a válaszokat előre is
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Jamby18 #6356 üzenetére
Azokat egyiket se, vagy túl drágák, vagy gyengék, és az utolsó két említett gyártó nem ajánlott. 32" Smart tévét keresel, és 100-120 ezret adnál 1366 x 768 Pixel felbontást tudó tévére? 82k körül már kapsz egy jó smart 32"FHD-t az LG 32LF5800-at. 110k-ból már egy Smart 3D-s tévét is kapsz, ami jobb az összes előzőnél.
Gstyler Igen opciós, kb 10k-ba kerül egy Magic Remote hozzá.
-
Gstyler
senior tag
-
Petyamester
csendes tag
Ezeket jöhetnének szóba:
LG 55LF652V
Samsung UE60J6200
LG 65 UF671V
LG 60 UH6507
Samsung UE65H6400A régebbi modell miért nem jó? Szeptemberben pedig hátha leakciózzák még jobban!
Egyébként miért nem tudja lejátszani az UHD tartalmat wifin keresztül? Ha youtuben letudja akkor DLNA is tudni kellene, nem?
-
Gstyler
senior tag
válasz #94529552 #6346 üzenetére
Szia/Sziasztok! Egy kis segítségre lenne szükségem. Szülőknek kellene új tv-t néznem.
Igazából nekik nem is a technikai adatok a lényegesek, hanem inkább az, hogy könnyen kezelhető és megbízható legyen, szóval a gari lejárta után 2 nappal ne adja be a kulcsot. Mennyire jellemző ez a mai tvkre?
Egyébként 40-48"-os modellben gondolkodok, 120-150k-s kerettel.
Ezekhez a modellekhez adnak még klasszikus sok gombos irányítót?
Bocsánat a triviális kérdésekért, de nem vagyok otthon a témában és nem találtam összefoglalót!
Előre is köszönöm a segítséget
szerk: egy példa
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Petyamester #6348 üzenetére
Ha van helyed és lehetőséged akkot a nagyobb tv-t válaszd viszont nem kifutó modelleket, a felsoroltak már nem biztos, hogy kaphatóak lesznek szeptemberben.
Mivel a tv- beépitett wifije semmit sem ér, többnyire ac-t sem tudnak ezért UHD tartalmak wifin való elérése álom, nem fog menni. Vezetékes kapcsolat kell hozzá. Belső hálózatnál lémyegtelen, hogy milyen nem előfizetésed van. Routertől függ, hogy egyszerre hány klienst tud kiszolgálni ill. a DLNA szerveren amit a router futtat.
Nem ismerem azokat a TP-Linkeket, nem tudom mennyire jó a hardverük.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Petyamester
csendes tag
Továbbá lenne egy kérdésem:
Ha van egy nagyon jó internetem pl. Digi 1GB/s, van egy nagyon jó routerem pl. Tplink ac1750 vagy ac1900 és erre a routerre csatlakoztatom az 1 TB-os külső winchestert, akkor wifin keresztül az UHD/FHD filmeket akadás mentesen lejátsza a tv? Illetve ha van több tv a lakásban akkor lehetséges a winchesteren lévő adatokat akár egyszerre is kezelni?Köszi a választ!
-
Petyamester
csendes tag
Sziasztok!
Szeptemberben szeretnék tv-t venni, érthető módon már most elkezdtem nézelődni.
Amire használni szeretném: film, PS4 , youtube
A méret: 55-65" között legyen.
A legnagyobb kérdés talán: UHD vagy FHD?
Amiket eddig nézegettem:
Samsung 55/65H6400
LG 55LF652V
Samsung 60J6200Lehet, hogy érdemesebb lenne 60-65" körüli tvket nézegetni, mert ezt csak egyszer kell megvenni! Utána majd koplalok! Beszéljetek le róla, ha nem jó a nagy tv!
Ekkora képátlónál talán már a 3D is élvezhető lenne...Várom az ötleteket! Előre is köszönöm!
-
törölt tag
A J6200 középkategóriás tv, annál csak UHD-k vannak fentebb. A Samsung topikot kérdezd meg nyugodtan, de mint mondtam is, a 6-os UHD széria nem ajánlott, és a
JU6800-as
is ide tartozik. A KS8000 azért nem olcsó, mivel az első ami ajánlott a 55KS7000 is drága, és az még annál is magasabb kategória.anjani182 A Samsungot ha lehet hivatalos helyről vedd, ha 2év gyári garit szeretnél.
-
antistati
tag
-
törölt tag
válasz kiszpista900 #6338 üzenetére
Nem lehet ua, mert egyik 3D, és játékra is jobb a 652-es, ami kicsit valóban komolyabb. De te kérdeztél 40"-t.
A 40 és 43-as LF63x hasonló tudásúak.(#6339) u.bence 50 Hz, 100-as az LF 650V. A PMI elvileg egy összesített képminőségi jellemző az LG-nél, és arra szolgálna, hogy könnyebben tudjunk választani.
szamovar: Így tudom én is. Ez az 1 van. -
anjani182
őstag
Üdv!
2 TV kiszemeltem lenne. 50LGLF652V vs. 50J6200. 10e Ft kb. az árkülönbség.
Véleményeket kérnék! A Samsungban talán van Micro Dimming, ettől jobb lesz a kép?
Forever and ever, let's make this last forever.
-
szamovar
tag
válasz #94529552 #6337 üzenetére
Nézelődés után én is a UE48H6400-as mellett kötöttem ki. A kanapé és a tv állvány elhelyezkedése miatt, időnként mégis jól jönne az elfordíthatóság. Olyannyira nem divat, hogy ezen a típuson kívül mást nem is találtam. Jól látom, hogy ha nem fali konzolra szeretném rakni a tv-t, hanem tv állványra, akkor ez az egy elforgatható modell van a piacon?
Alcatel One Touch Max DB - Nokia 3310 - Nokia Ngage - Samsung E900 - Samsung P850 - Se w800 - Nokia N91 - Eten m500 - Samsung I900 - BlackBerry 9000 - Motorola Defy - Nokia E52 - Nokia Lumia 1020 - Apple Iphone SE
-
u.bence
csendes tag
Sziasztok! Nem tudja valaki esetleg hogy a LG 32LF5610-es modellnek mi a valódi képfrissítési aránya, 50hz,100hz? Mert a "300 PMI"-s marketingszöveg egy dolog de valódi adatot nem találni sehol
-
kiszpista900
aktív tag
válasz #94529552 #6336 üzenetére
Ertrm meg egy utcso kerdes...ugyanaz a. Belso ? Es csak meretkul. Van? 40 632v vs 42 652v vagy ha jol gondolom vmivel komolyabb. Belso az utobbi es kisebb input lag ez ez talan jobb jatekra😙 egy a lenyeg ne huzzon semmit maga utan ne akadjon es homalyosodjon...43 lf 630v rol itt phvam teszt nagyon jokat irtak ha tevedek bocsi de nem vagyok temaban jartas
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
törölt tag
Van ott 55"-os is, de nincs már komolyabb tv FHD-ből, vagy inkább UHD-t akarnál? A 6-os széria kerülendő az a Samsung UHD tv-ből, de olvass utána itt. A jobb féle 7000-es meg túlárazott.
kiszpista900 42-es és 32-es változata van, 40"-ban ezek vannak, és sztem ezzel sem lesz gond a képpel, csak ne analóg adást nézzen, de azt persze inkább egyik LCD-n se.
-
szamovar
tag
Lassan elkészül a teljes lakás, úgy hogy az új tv beszerzése is aktuálissá válik. Olvasgatom a fórumot, de nem tudok dűlőre jutni. A tv helye fix, akárhogy variálok 49-esnél nagyobb nem fér el, tehát ebben a méretben szeretném. Márkahűség nincs, kb 2-3 méterről néznénk, mindegy a felbontás és az ár. Ívelt ne legyen, okos funkciók érdekelnek. Ami nagyon lényeges, hogy mivel elég nagy a kanapé, szeretném ha forgatható lenne a a tv talpa. Ha valamit kihagytam mondjátok...
Alcatel One Touch Max DB - Nokia 3310 - Nokia Ngage - Samsung E900 - Samsung P850 - Se w800 - Nokia N91 - Eten m500 - Samsung I900 - BlackBerry 9000 - Motorola Defy - Nokia E52 - Nokia Lumia 1020 - Apple Iphone SE
-
-
törölt tag
válasz kiszpista900 #6327 üzenetére
Az a típus jó lesz, az a legnagyobb tudású FHD most.
KBL001 Jó nagyot. Pl. ez a 60"os J6200-as belefér, amíg el nem fogy, mert nem sok helyen kapható.
inferno88 Az a belépő/alapmodell, a
JU6000-es UHD típus nagyon nem ajánlott a Samsung topik szerint, viszont a 652V-t 50"-ban is megtalálod. Ezeknek a Smart része és a menüje újabb és modernebb, a bevált régebbi, de gyorsabb Netcast-tal szemben. -
törölt tag
Mindenki azt mond, amit akar, de inkább őket kérdezd a topikban, akik használják is, hogy melyiket érdemes >>.
fotozona.tk Hasonló UHD-s kérdés volt az LG topik-ban. Aztán majd meg kell nézni magadnak is a kiszemelteket, ha lehet saját anyaggal, amit pendrive-on viszel. Egyébként minél nagyobb típusszámút az adott kereten belül.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Sziasztok!
Ezek között vacilálok(Euronics-es THM-es akció miatt):
LG 50LF580V 180k
LG 42LF652V 140k
Samsung UE48JU6000 180kAmi fontos, az a DLNA vagy más vezetéknélküli stream támogatás a PC-ről, hogy ne kelljen kábelezgetni vagy adathordozóval játszani a szobák közt. Az az LG-knél adott.
3D nem érdekes
Youtube menjen
Az 50-es LG régebbi modell még Netcast-tal, a 42-es webOS-es. Ennek van bármi hátránya?
Én ezek közül választanék leginkább, de a samuknál vonzó a méret.
Mit tanácsoltok?[ Szerkesztve ]
Semper fi!
-
kiszpista900
aktív tag
Sziasztok haverom szeretne tvt vasarolni es kerne egy kis segitaeget ! Milyen tv tudnatok ajanlani neki 100 es 150k kozott es csak lg ami fontos ne legyen utanhuzas akadozas a legjobb lenne 102cm!!!koszonom
Errol mi a velemeny?42LF652V -
fotozona.tk
csendes tag
Sziasztok, tippek szeretnék kérni. 49 col-os talán LG UHD tv vásárlásán töröm a fejem 160-230 ig maximum. PC-ről illetve média lejátszóról lenne használva. Így ami fontos lehet az talán a kép minőség. Mire érdemes még odafigyelni? (pl csatlakozók vagy egyéb szolgáltatások terén) Illetve milyen típust ajánlatok?
-
szagnes69
aktív tag
Lenne egy nagyon buta kérdésem (tipikus szőke nős), de jobb félni mint megijedni. Ha internet vagy tv-csatorna szolgáltatótól veszem a televíziót, de olyan helyen üzemeltetjük ahol nem ugyanez a szolgáltató, mint nálunk, attól ugyanúgy használható a televízió? Tehát a tv-k esetében nincs olyan, mint a mobiltelefonoknál, hogy az adott szolgáltató telefonja csak az adott szolgáltató SIM kártyájával működik?
-
KBL001
tag
milyen tv-t ajánlanátok kb 300ig bezárólag? film és xbox leginkább.
-
veterán
Na annyival kiegészíteném, hogy 55 - 65' közötti méret érdekelne. BBéci azt mondja suxxx, te meg Pumma , hogy jó, na akkor most találjam ki, mi van...
Pumma ajánlani is tudnál valamit, ebbe a kategóriába ? Érdemes, olyat keresni ami 4k-ás is ? Valamit mondjatok pls
3njoy the Lif3
-
szagnes69
aktív tag
válasz #94529552 #6318 üzenetére
Köszönöm a segítségedet! Valóban fontos szempont a könnyebb kezelhetőség, apukám elboldogulna egy bonyolultabb menüvel is, de anyukám nem igazán. A 42LF652V picit drágább és úgy gondoltam, hogy esetleg amiatt jobb a tévé képe is, de ha nincs különbség, akkor a te ajánlatod lesz a jobb.
-
Paoloo
tag
válasz #94529552 #6318 üzenetére
Na ok,de ott van az is hogy érdekel más típus is ilyen összeghatárig.....
Amúgy nem lehetséges a kettő közül egyet választani? Egy UHD nem tud olyan FHD képet,mint egy FHD tv?
A nagyobbik Sony magasabb kategóriás,van benne triluminos,ezért gondoltam hogy talán az jobb képet ad FHD képanyaggal. Ez nem így van? -
törölt tag
válasz szagnes69 #6317 üzenetére
Mind2 tv-nek szép képe van, és jó lenne amire kérdezted, de te mondtad, hogy könnyebb kezelhetőség kellene a szülőknek, bár egyik se nehéz, de jóval egyszerűbb, hagyományos menüje van az LF58-nak.
Paoloo Sony topik? Bár akinek UHD-je van, az azt mondja majd sokkal jobbnak, a FHD-sek meg amazt, meg hogy minek neked UHD. -
Paoloo
tag
Sziasztok!
Ha e kettő közül kell választani,akkor melyik?
1 - SONY KD-55X8509C
2 - Sony Bravia KDL-55W809C
Csak a képminőség érdekel,más nem. A 100e ft különbözet megmutatkozik a képminőségben?
Esetleg eddig az összeghatárig más/jobb van? -
törölt tag
Hi!
Igazad van, valóban az OLED a legjobb, én is azt vennék, ha lenne "kedvem" hozzá . Októbert nem tudom, akkor már inkább a Black Friday idején novemberben. Vagy nemsoká lesznek talán akciók, pl. az olimpia idején, vagy kicsivel előtte.
kraftxld Szintén a 42" LF5800-at mondanám, vagy az LF580V, ha műholdas vételre is kellene.
-
BBéci
legenda
OLED-ből jelenleg nincs más, csak LG, de még vannak gyermekbetegségei, ezért én még 300000 forintot sem adnék semelyikért.
Az a kijelentés nem állja meg a helyét, mert szerintem az LCD-nek egyetlen előnye sincs, amit érdemes lenne egyesíteni a plazmák kiváló képességeivel.
Ezért nézek sok éve plazmatévét és egyetlen porcikám nem kíván mást.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
kraftxld
félisten
Szintén TV-t vennénk, röviden az igények
- Full HD
- Wifi
- Valami alap smart amin elröfög a youtube
- Minnél nagyobb képátló
- 100e max 120eKöszi!
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
veterán
Hi all.
Akarok venni egy 65' tv-et( igaz oktober kozepen) es szuksegem lenne a szakertelmetekre, mert nem vagyok nagyon otthon a temaban. Annyit viszont hallottam az elmult idoszakban, hogy most az oled lenne a legjobb valasztas, mert egyesiti a plazma es az lcd elonyeit? Ez a kijelentes megallja a helyet?
A keret 1 M, ha markat kene mondanom akkor lg, ha jol tudom ok jarnak elen az oled fronton.?3njoy the Lif3
-
szagnes69
aktív tag
Sziasztok!
A szüleim televíziót szeretnének vásárolni, elsősorban tévézésre használnák, illetve youtube videókat, pen-drive-ról filmet, képeket néznének. Maximum 150000 Ft-ot szánnának rá. Fontos lenne, hogy megbízható legyen a készülék, jól szervizelhető, viszonylag könnyen kezelhető.
Köszönöm a segítséget! -
Bogyi007
veterán
Telekomnál van Internet előfizetésem (Digi sajnos nálunk karcsúsított a maximum 8 megás sebességével) és most már hozhatok ki tévét az előfizetés mellé.
Tudom van máshol is kamatmentes részlet meg miegymás, de nekem egyszerűbb tőlük intézni mindent.
Tehát az alábbi készüléket néztem ki az Xbox mellé (is):
Ha lehet kérnék.véleményeket, tapasztalatokat a fenti készülékekről.
Köszönöm előre is!Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
törölt tag
Ennyiből 60"-ost vehetsz: Samsung UE60J6200A
brodarics Akkora távolságra inkább már 55-60"-os kellene.
Ennyiből játékra, filmre, és focira, és még nagyot is nem fogsz találni. Ennyiből meg találsz itt korábbi ajánlásokat 40-43"-os alap tévékre. Nézd meg Pl.: SONY KDL-40WD650-et de kompromisszumos lesz mindenképp. Falitartót minden tévés boltban kapható. A felfogatási pontot kell tudni hozzá(Vesa).
Sev!er Best buy nincs, de ez a 48"-os most jó árban van, amíg van.[ Szerkesztve ]
-
kokr
tag
Sziasztok!
55-60" körüli tv-t szeretnénk venni max 200-250e között.
Nem fontos a 3d,meg az okos funkciók,csak a képminõség,meg a megbízhatóság.A samsung 58j5000-ről mi a vélemény.
Előre is köszi! -
ziiu
csendes tag
Sziasztok. Új Led Smart TV vásárlás előtt állok és néztem ki pár TV-t. Mindenféleképpen használtan venném. Arra lennék kíváncsi, hogy az alábbi 2-3 típus közül melyik a legmegbízhatóbb, szervizelhetőbb, jobb, stb.. Sokat lenne használna a Wifi funkció és monitornak is gyakran lenne használva.
LG 50LA6208
Philips 55pfl5507k/12
Samsung UE46D6200 -
Sev!er
aktív tag
Sziasztok!
Ismerősöm szeretne TV-t vásárolni magának, de fogalma sincs (és nekem se), hogy most mik az ajánlott TV-k.
Leginkább ágyból nézné (2-3 méterről), falra szerelve. A lényeg, hogy szép legyen a képe.
3D nem kell.Ár: 150-160e Ft.
Megtudnátok mondani, hogy ebben az árkategóriában mi lenne a BEST BUY?
Előre is nagyon szépen köszönjük.
[ Szerkesztve ]
-
brodarics
tag
Hali!
Tv-t vennék, 100-ból jó lenne kihozni. 10-20 ezeret tudok felmenni ha megéri rászánni. PS4-hez (full hd) , gépről filmnézés, meg tv-kén sportműsorok, elsősorban foci. Okos tv funkciók abszolút nem érdekelnek. Ehhez kérnék segítséget merre induljak el.
Kb. 3-4 méterről nézném, attól függ épp hol ülök.
A másik ami fontos, hogy falra szeretném szerelni, és jó lenne valamilyen tanács, hogy forgatható tartót merre nézzek?
Köszönöm a segítséget előre is!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Jövedelem
- Autós topik
- ZIDOO médialejátszók
- Villanyszerelés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest