- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi haladó szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Vezetékes FEJhallgatók
- 3D nyomtatás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
AL
addikt
Sziasztok. Az MM ben holnaptól lesznek kuponnapok. Üdv.
-
Sziasztok, eddig Lg tvben gondolkodtam édesanyámnak, de most kitalálta, hogy szeretne rajta facebookon lévő videókat nézni... S elkezdtem utána olvasni ahogy nézem talán a Samsung és a Sony - androidos - tévéi amikben ez megoldható? Mit ajánlanátok az alábbi felhasználásra:
- facebook videók nézése
- youtube nézés
- rádugott vinyóról film lejátszás
- sima sd kábel tv
- esetleg böngészés
- árban szeretnénk 150e alatt maradni -
Zsolteee88
újonc
Sziasztok!
E 3 tv közzül melyiket éri meg legjobban megvenni?
1. Samsung UE43TU7102
2. LG 43UM7050PLF
3. LG 43LM6300PLA
Filmnézés, sport, PS4-re használnám.Esetleg más, hasonló árkategóriában (ha olcsóbb nem baj
)?
Igazából a 4K-t nem igazán tudom egyenlőre kihasználni, tehát nem kell hogy az legyen.
Köszönöm szépen a segítséget! -
parfish
tag
Üdv.
Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek. Egy elég sötét nappaliba szeretnénk egy tv-t venni. Nagyon nem vagyok otthon tv-k terén, mert az utolsót 7-8éve vettem és nyúzzuk mai napig is. Beteszem, mert ebből tudni fogjátok az igényeimet is
https://www.samsung.com/hu/support/model/LE46C530F1WXXH/
Tehát, ennek a képminége és mindene tökéletesen megfelelő, amire mi használjuk: néhány focimeccs és netflix laptopról, valamint ugyanerről böngészés. A nappaliba lévőnek is ezeket kellene tudnia minimum és ilyen képminőség mellett is bőven elvoltunk eddig is. Belenézve a kínálatba, már a 4k az alap. Ez rendben is van. Ha már új tv, egy böngésző, ami használható nem ártana. Szemből lenne nézve. A méret 65". Az a kevés sportcsatorna amit nézek digi kábelen jön fhd-ban box nélkül koaxon. A keret rá a leírt csekély igények miatt is a lehető legolcsóbb kielégítő termék. 200-230k mondjuk a teteje. Én eddig csak a garancia alapján nézelődtem, de ez nem hiszem, hogy elég szempont lenne. -
arewan
csendes tag
Na most engem nagyon megfogott az Ambilightos Philips.
Tudnatok nekem ajanlani valamilyet, ha esetleg van tapasztalatotok? Csaladi egyezkedes utan 250 a plafon, de azert lehetne kicsit alatta.
Jelenleg egy Sony KD-XH8096 van kinezve, felszereltsegben a Dolby Vision mellett plusz HDR10+ kulon piros pont a Philipsnek, egyedul a keptol felek.
Meret az kb mindegy, ami ebben az arkategoriaban szoba johet, illetve a minimuma jo lenne, ha legalabb egy 50-es.
Koszonom elore is, ha valakinek van tippje! -
rainman72
Topikgazda
A 43PUS7505 Philips IPS,mint a többi modele ebben a méretben!
Az 50 és 58" VA panles,valós 10bites panellel és direct ledes,ellentétben a Samuval!
Képminőségbe papiron jobb az idei Philips VA,mellette szól még a Dolby Vision, a Netflixhez!A Samu mellett max az HBO GO app ami számitásba jöhet! -
-
rainman72
Topikgazda
válasz
balazs1022 #47435 üzenetére
Amit be mernék vállalni az a Samu75TU7002-7102-8002
vagy a Philips 75PUS7805,ami egy hónapja 330volt,hátha lesz meg az idén ennyi!
Én inkább ezt venném/veszem ha lesz rá jó ár! -
balazs1022
őstag
rainman72: Korábban beszéltünk már. A 75-ös Hisense tv-t nem merem bevállalni. Hiába szép a képe, de a kisebb tv-iken mindegyiken akadozott a kép.
Esetleg te tudsz másik VA paneles 75"-ös tv-ről? -
Mauzes
addikt
Sziasztok, minden márkának van olyan funckiója, mint a Philips "Ambilight" vagy ez márka specifikus? Egyébként erről a funckióról tudtok tapasztalatokat megosztani? Hasznos vagy f*szság, egyszeri próba után sose használja senki, stb.
-
balazs1022
őstag
Sziasztok van most valami jó ajánlat 75"-os tv-re ami VA paneles?
Köszönöm!
-
-
ronson88
aktív tag
Hello,
egy 11 éves Sony KD-52W5500 cseréjét tervezem (ami egyébként hibátlanul működik és nagyon szép a képe) mert vágynék valami korszerűbbre.
Jelenleg szintén egy Sony készülékkel, a KD-55XH9505-tel szemezek.
Versenyben volt még a KD-55A9G modell is, de mivel egy elég világos helységben használom és sok tv műsor, azon belül sport a nézett tartalom, így az OLED tv-ket inkább elvetettem, mivel több helyen olvastam/mondták, hogy gyengébb a fényereje mint a FALD ledeknek.Tudtok valami konkrét negatívumot erről a modellről (55HX9505), ill. esetleg más gyártók hasonló termékeit ajánljátok-e? Ha igen, melyiket?
Előre is köszönöm a segítséget.
-
Kender23
aktív tag
válasz
Klemice #47416 üzenetére
Szia.
"Az LG UN7300 valamivel jobb, mint az LG UN8500, de a kettő között némi eltérés lehet a panel szórásából. Az általunk tesztelt UN7300 valamivel fényesebb, sokkal jobb a visszaverődés-kezelése, alacsonyabb a bemeneti késleltetése, és megfelelően megjeleníti a natív 4k-tartalmat. Az UN8500 azonban 120Hz-es panellel rendelkezik, támogatja a HDMI 2.1-et, és gyorsabb a válaszideje."
-
Klemice
senior tag
Sziasztok!
Az alábbi két LG típus között van valami különbség?
43UN74003LB és 43UN81003LB
Előbbi tavalyi modell, utóbbi idei. Utóbbin több hdmi csatlakozót találtam.
Köszi! -
Kender23
aktív tag
válasz
varmi2 #47412 üzenetére
Szia, ebből a keretből, ilyen méretben, főleg Ps4-re a Samu 8 szériát ajánlanám.
https://m.emag.hu/samsung-ue43tu8502-smart-led-televizio-108-cm-4k-ultra-hd-crystal-uhd-ue43tu8502uxxh/pd/DLPQFBMBM/?X-Search-Id=8836acbc31e8f845d727&X-Product-Id=62937857&X-Search-Page=1&X-Search-Position=6&X-Section=search&X-MB=0&X-Search-Action=view
-
AL
addikt
válasz
Remiel #47395 üzenetére
Szia. Tegnapi levelemben találsz néhány infót . Az itt ajánlott LG tévékről is jó vélemények vannak : [link] . Lényeges a panelválasztás, ezért azt fontos áttanulmányozni ( VA, IPS ), mert rossz döntés esetén nem lesz megfelelő a kép.
A Sony 55XG7096, 7077, 7005 ( szinte ugyanaz mindhárom ) VA paneles, ha látsz valahol ezt is érdemes megvenni ( nem androidos ). Ezeknek a kisebb változata a 49XG7005, 7096, 7077 már IPS paneles. Üdv. -
AL
addikt
válasz
gellei #47344 üzenetére
Szia. Az lenne jó, ha be tudnál menni egy nagyobb áruházba és ott a korábban kinézett tévéket az otthoni nézési távolságból és szögekből próbálgatnád őket.
Akkor láthatnád a különbségeket és az esetleges torzulásokat.
Azt konkrétan nem lehet megmondani, hogy a VA panel milyen szögnél kezd torzulni, mert gyártmányonként eltérő.
Üdv. -
-
Directors
senior tag
Sziasztok
Nem rég jártam itt TV vásárlás miatt.
Most egy Sony 42W650 van.Tudnék venni most HITACHI 55HK5601 , 5 év garival 108.000 Ft-ért , vagy Samsung UE55TU7102 136.000Ft-ért 2 év garival. Ti melyiket ajánlanátok ?
Csak filmezés lenne rajta meg TV-zés. Meg néha Youtube.
A jelenlegi Sonynál rosszabb képminőséget nem szeretnék. Így ha a kettő közül valamelyik gyengébb akkor egyből kilőném azt a lehetőséget. -
rainman72
Topikgazda
-
Baggio04
aktív tag
válasz
rainman72 #47401 üzenetére
Jajj igen, elnéztem. Megtaláltam az imént, csak valamiért nem azt írtam, elnézést!
Ez a Saphi rendszer vállalható? Tizenről meg WebOsról jókat hallottam, de a Saphiról kevésbé.
q60t feketéje vonzz egyébként eléggé, a sok sorozat miatt amit nézek (jelenleg ips paneles monitoron illetve a mostani tv-m is szintén ips)
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- AirPods Max 2024 A3184 Lila/Hibátlan/2026.12.13.Gar./p4261/
- LG OLED55G49LS 3 ÉV Gyári Garnciával
- Denon DRA-800H erősítő újszerű állapotban
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- AKCIÓ! DELL OptiPlex 3050 asztali számítógép - i5 7600 16GB RAM 256GB SSD GTX 1650 4GB GDDR5
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Asus ZenBook Pro UX7602ZM OLED notebook - i9 12900H 32GB RAM 1TB SSD RTX 3060 6GB WIN
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! - A világ legerősebb RTX A-s tervezőgépe (vapor chamberrel)
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest