-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mauzes
addikt
válasz
arewan #47602 üzenetére
Egy amatőr kérdés, de szerintetek egy 2012-es középkategóriás sima full HD Samsung UE40ES6100 szintű TV-hez képest szinte bármely mai középkategóriás TV nagy előrelépés lenne (mondjuk 150 ezer felett)? Fejlődött ennyit a TV és panel technológia, vagy ez a terület azért nem úgy működik, mint a telefonoknál (ahol tényleg minden esetben igaz lenne a fenti)?
Igazából csak azon gondolkodom, hogy minek újítsak be egy "túl" drága TV-t, amikor nekem inkább csak az a lényeg, hogy a régimhez képest legyen egy érdemi javulás. Ehhez talán elég akármelyik 200 körüli példány, míg ha a felsőkategória közelébe megyek, akkor beszopatom magam a jövőre nézve is, hisz onnantól kezdve minden további vásárlásnál is csak a nagyon drága csúcs TV-k fognak további előrelépést jelenteni...
-
rainman72
Topikgazda
válasz
arewan #47465 üzenetére
Nem lesz ott gond a VA panel szineivel se,max oldal irányba egy bizonyos szög után fakulnak,ennyiben jobb az IPS
Viszont ha nem nézitek nagyon lehetetlen szögből,akkor az se lesz zavaró!
Az idei LCD modelek nincsek nagy számba,pontosan 3 van ami átlag ár kategória,meg egy nagyon drága(PUS9435)7505 10bit,VA panel nincs ambi,ez kiesik,amugy jó ár/értékű
7805 10bit IPS-VA,ambi,Saphi
8505 8bit+FRC,ambi,android,
50-58 VA,65 IPS!Tavalyi model ami ambis és androidos az a PUS7304
Itt utánuk nézhetsz [link]120hz meg 2.1hdmi meg még nagyon ritka idén,olcsobb modelekben egyáltalán nincs!
-
Kender23
aktív tag
válasz
arewan #47445 üzenetére
Menj el egy MM-be és nézd meg mit mutaat élőben a tv...
Papíron jobbnak írják a Philips Va-t, de élőben egészen más a helyzet. A Philips Ips tényleg nagyon szép, de a Philips Va egyáltalán nem szép annyira, mint amekkora feneket kerítenek neki, és amit én láttam több Philips Va paneles tv-t, azok mellé nem egy LG Nano vagy Samu Qled volt kiállítva... Szóval itt a topicban kérdezni, érdeklődni nyugodtan lehet, sőt sokan segítenek, el is mondják a saját tapasztalatukat, de azzal semmi sem ér fel, mikor elmész mondjuk egy MM-be és saját szemeddel nem látod a tv-k közötti különbséget.. -
rainman72
Topikgazda
válasz
arewan #47445 üzenetére
Nem irtál méretet a Sony tvnek,de ahogy nézem a 49 és az 55"-os is IPS paneles!
Akkor Philipsben is ilyet akarsz?
Mert a Philipsnél az 50 és az 58 VA panel,az 55 és 65 pedig IPS!
Továbba szükség van-e HBO GO-ra,illetve androidra és az appokra, Plex stb...,mert ez is szempont!
Eddig akcióba a 65PUS7805 205e volt ami jó ár ekkora ambis tv-ért,egy hátránya h HBO GO nincs,mert a saját op.rendszerét a Saphit használja!
Viszont van androidos változat is más tipus számmal! -
Duppy
kezdő
válasz
arewan #47116 üzenetére
En is kineztem magamnak ezt a modellt.
De melle egy samut is rivalisnak. Qe50q60t
Kb egy kaliber a ketto.
Annyi,hogy a samu va panel. Qled
Igazabol a tesztek(mas meretben) hozzaszolasaiba lehuztak mind a kettot a sasszemu oled fanok. 😆 de hat ugye nem is 500ezer az aruk....
En perpill a sony fele hajlok. Az ips asszem.
A qledet szerintem nagyon promozzak de boltban semmi nagy kulonbseg nem volt,hogy azt vegyem. Emellett javitottak az androidon is szval mar nem szetesos instabil redszer. Nekem a samu Tizen egy katyvasz ebben a modellben.
Amit olvastam pro kontra,hogy a sony bluetoot nem mukodik jol. Nem nagyon parosit egyebb ezkozoket.
A samu meg nem jatszik le divx,xvid et. (Ez azert szar nekem pl,mert nem mindig akarok 1080pben nezni kozepkateg filmeket 10000000gigas meretben,ha letoltok....)
Asszony miatt meg netflix,hbo go,youtub kell. Az android 9 meg ami rajta van siman viszi meg par evig.
Viszont sztem erdemes varni glamourra,vagy blackfri.re
Csak akkor kuszik 200 ala barmelyik.
Amugy varom en is a szakertobb userek velemenyet,mert en sem ertek hozza annyira ahogy olvastatok.
Koszi
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Honor Magic 6 Pro - White - Használt, karcmentes
- Apple iPhone 15 Pro / 128 GB / 100% Akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest