Hirdetés
- Fehérbe csomagolva: Acer Nitro V 14 notebook
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- Hobby elektronika
- Androidos tablet topic
- Fujifilm X
- ZIDOO médialejátszók
- TCL LCD és LED TV-k
- LG LCD és LED TV-k
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kleroo
veterán
válasz tigribigri #90512 üzenetére
A Q80R-nek remek képe van(samsung is inkább lefelé lépked inkább már ahhoz mérve...), az másik liga. Csak elég régóta mocorgok a TVk világában, a belépő-olcsóbb TV-k képe mindig fika volt, hiába a csilliós kontraszt, meg a sok fancy adat. Ezért lepődtem meg, hogy az A6k képe tökre rendben van, tök okés. A Q80R-t a mérték miatt írtam, hogy nem egy Tescos Blaupunkthoz van szokva a szemem amihez képest nem vészes. Na meglesem majd valahol. A célszemélynek az A6k képe is elég lenne kb. Menütempóban és hangban kéne úgy igazán jobb.
[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz tigribigri #90509 üzenetére
RTINGs tesztre néztem rá gyorsan (compare), ott csak olyan dolgokban volt jobb ami nem annyira fontos. Mondjuk az ott nem mutatkozott meg h IPS vagy VA. Tippre ha élőben látnám, mindkettőre ugyanazt mondanám, hogy "aha, nem rossz" de a komolyabb ligától hasonló távra vannak. De majd vmikor meglesem. Mert a tónusok, színek, összhatást sokszor nem igazán mutatják meg a számháborús adatok
szerk: érdekes amugy, mert RTINGSen kifejezetten fika/gyenge a local dimming értkélése. Pedig igy jobban ránézve amugy jah, sztem a Q80R kb rosszabb papiron[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz tigribigri #90501 üzenetére
Hmm, aham, nem rossz, bár csak 1-2 nüanszban érzem jobbnak, gondolom alapvetően tök ugyanaz az élmény. (kicsit döcög, nem túl jó hang) Csak egy gyenguska, de semminél jobb local dimmingje van.
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
Kukk!
Barát-nőnek tervezek TV-t venni. Minél nagyobb, annál jobb
olyan 150-200 között akarok megállni, 65col vagy nagyobb; Netflix szépen menjen rajta, és a hangszórói legyenek normálisak, TVs szinten. (tehát nem az a szornyu cincogás amit a budget TV-k muvelnek) Mas kulonosebb igeny nincs.
A tesomnak nemrég vettem akcioban egy 58as Hisense A6k-t nagyon olcsón, 119ert. Ahoz képest kifejezetten rendben van, képre tök jó, hangra nem teljesen fos, menü sem vészesen döcög (mindezt egy fullosabb Q80R Samsungomhoz képest)... szóval Az A6k szintje majdnem jó, nem igazán kell lényegileg több. Mit javasolnátok? Van időm levadászni, ugyhogy akciókra várás is belefér.[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
emagon 75k a TCL 43DP600
és 90k az LG 43UN70003Szerintetek melyik best bang for the buck? (60éves hölgy, settopboxról HDMIn thome TVadást néz majd rajta 0-24. legyen hangos, mutasson képet, pont. fogyasszon kevés áramot )
Én pedig a lehető legolcsóbban akarom megúszni. Reméltem h 50k-ért lesz pár budget 43as szórva, de nem....50es a slágertermék(az nem fér el)
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
Legalja TV-kről mit tudunk?
43as kellene, se kissebb, se nagyobb.
IpTV nézés, semmi más, SD, 720p TV műsor.
Semmilyen aspektus nem érdekes, csak hogy hangos tudjon lenni, és straightforward legyen a logikája, használata.
Esetleg wifi jól jönne.
70k körül meg lehet úszni?Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz sutyesz96 #48077 üzenetére
Utolsó lehetőség, picit drágábban:
[qe65q82r]Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
Az OLED technológiájából adódóan szaggatja. Vagyis tökéletesen jeleníti meg, ami jelen esetben hátrány. (ultra konyhanyelven mondva).
A Probléma CX szint alatt van(tehát pl B9), mert nem képes jó minőségben elmismásolni ezt a problémát. Én 540re akciózva nagyon hazavittem volna a B9-et, de csalódtam. A Q82 penge. Mozgásban tök jó, és képben sem érzem magam hátrányban. Winwin(Ott pedig nem tartok, hogy 1m nagyságrend környékén adjak ki pénz TV-ért. Plane akkor ha egy cheapo 200k TV-vel egész jó élményt eleht elérni, 350k körül pedig alig-alig rosszabbat)
[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
Fura, mert custom,0,0-ban amikor totálisan offolva van minden, akkor szerintem totálisan jó, ennyit tud a 24fps. A konkrét szaggatás OLED-en jelenik meg. non-OLED tv-knél pikpak rááll az ember agya, hogy a kevés képkocka is mozgássá álljon össze. ÉS szerintem nem is nagyon szabad ezt szappanoperázni, nem véletlenül készült 24fps-sel, nincs már technológiai akadály bárhogy máshogy csinálni.
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
Q82 nálam is megvan, beüzemeltem kb.
Konkrét kalibráció még nem volt (nem világos h rtings beállításai milyen képmódra mennek rá)Frenetikus képe van. Csodás tónusok, színek, fekete dimminggel nagyon jó.
Brutálisan jó ez a nagy fényerő HDRrel párosítva.
B9et nézeggetm sokáig, és elhoztam volna 540ért pár hete, de a filmeknél teljesen elvérzett. Nyílvan nem egymás mellett nézem/néztem őket, de akárhogy vakarom a fejem, ez a dimmingelős VA panel nagyon ottvan az etalon OLED nyakán. Igazából számomra ugyanazt a képi hatást nyújtja, ugyanakkora a wow. Biztos van előnye OLEDnek egymás mellett nézve, de alapvetően egy ligának érzem(ahol a kép 80%-a fekete és nehezen dimmelhető, ott persze biztos kilóg a lóláb) De most így este egy Sony logo kezdetű filmnél, ahol csutkafull fekete volt minden, és végre nem láttam, hogy hol a képernyő széle, csak magát a Sony logot.... ollé!
Mozgásmegjelenítés tetszik custom,0,0-n szerintem hozza amit kell, illetve képes a 24fps nyújtani. Itt nincs olyan érzet mint B9nél, hogy diavetítést nézek. De a szappanopera effekt sokkal jobb mint B9 esetén, ha valakinek hiányzik a fluidabb élmény.
A samsungos ökoszisztéma is remek. S10+al annyira jól együtt dolgoznak csettintésre, hogy csodálatos.
Az ambient cucc pedig tök hülyeség, de jó móka bohóckodni vele.
1-2 dolog csalódáskeltő(menü nem fürgébb mint a 4évvel ezelőtti budget samsung), pár formátumot nehezebben eszik meg mint a 4 éves LG-m. Kicsit fapad a lejátszó, ogazából ebben a kategóriában elfért volna egy füles kimenet.
Szóval sok helyen bele tudok kötni, de összességében nálam hozza amit akartam. Tehát OLEDet ostromló képet, normális mozgásmegjelenítéssel, halandó áron.Szerk: A hangja meglepően jó, végre nem dobozból cincogás, nem kell mindenhez járatnom az áramzabáló hangcuccom vele
[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz Piftuka #47571 üzenetére
Akkor elmondhatjuk, hogy a Sony még 2020-ban is egészen normális minőségű/időtálló TV-ket gyárt? Szuper.
Habár nekem is van 9 éve napi darában működő LG-m, és 12 éves szintén napi dara Sonym, azok egészen más korban születtek; most már drasztikusan arra mennek a gyártók, hogy kb 5-6 év után kuka, nagyon sok, gari után betérdelő tv-ről olvasni.szerk: A sony 37u3000 családi TV a mai napig patent. Bal szélen egy minimális elszíneződés van 5cm szélességben, szerintem az is csak vmi ledgyengülés. Meg lehet ezeken az őskövületeken nézni az üzemórát? kiv lennék (napi 5órát tuti megy, 12 éve, tehát sacc 12k óra kell hogy legyen benne )
[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz Piftuka #47566 üzenetére
Mi baj? Hát pár évnél csak többet bírnak ezek a mai TV-k is. Az pedig azért nem mindegy, hogy a 3.évnek nekivágva van-e benne +1000óra üzemidő, mert akkortájtól jön képbe a kipurcanás/elhasználódás.
Ergo a mondjuk 6-7évet bíró TV-d helyett lesz egy 3-4-et bíró. Annyira nem jó deal szerintem.
De minden a konkrét példánytól függ. Mennyi óra ment bele, és mennyiszer volt áttörölgeve.
Azért ha 1 évet kint van, akkor 4-5évnyi átlag TV-nézésnyi idő belepörög. Plusz gondolom sokszor vannak takarítva, soksoksok porkarcot gyűjt.
Ennyit adott esetben egy "használt" TV sem szed össze, akár több év alatt sem.De ha kb csak kivették, ment 100 órát, 3x volt törölve, akkor jó deal erős árcsökkenés mellett. (de én ekkoris inkább vmi brutál akcióra várnék ahol 0km tv van szétakciózva)
[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz a.sebi #47389 üzenetére
Filóztam énis "túljóárú" TV-ken. Samu ha kiállítási darab, akkor felejtős szerintem.
LG-t nézd meg élőben UHD mozifilmekkel, és utána dönts. (Én Oled mámorban úsztam amíg nem néztem meg.Ízlés kérdése, de én hánytam tőle. CX már jó, de annyit nem fogok TV-re költeni.)Kb 1-2 hetente van valahol valami csodaakció, várj szerintem ilyesmire.
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz rainman72 #47203 üzenetére
Meg attól függ mire vár. 2019es Samuk kb elfogynak BF-ig, én nem mertem várni. Ennyiért is szuper vétel volt.
Meg lehet nem lesz olcsóbb. Nagyon nagy állatság van, kb 2hetente kijön vmilyen indokkal egy random "húúha" akcio. Franc se tudja meddig várjon.
Meg kell venni, aztan alt+f4 a témára, nem fájdítani a szíbet ha olcsóbb lesz mégis.Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz kisbalazs83 #47191 üzenetére
Nope, sajna nem volt időm pluszban levadászni. Ahol megpróbáltam, ott nem volt.
Végül Q82t behúztam, azzal volt jó érzésem. Amíg 75ös méretű, 7mm vastag, 24fpsben brillirozo oledek nem lesznek 400 korul, addig szolgal majd ez
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz rainman72 #47177 üzenetére
Dimming nélkül fele akkora kontraszt mint a fele annyiba kerülő TV.
Dimminggel pedig 2x "szürkésebb" a feketéje mint a fele annyiba kerülő TV (És még mindig érdemileg gyengébb kontrasztban ekkoris.A Q80R a besorolás/ár alapján eleve top liga
A kérdés, hogy kinek mi a véleménye, avagy mi fölött siklok el, hogy egy alapból kb 500k TV érdemileg gyengébbnek mutatkozik a 200k random budget TV-nél pár fontos adatban.[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
Most már szinte teljesen feltérképeztem a piacot. OLED-et kizártam, mert a B9 nem elégséges 24p-ben.
-65 col kell,
-kizárólag szemből nézve,
-95%ban este, sötétben,
-90%-an mozifilmekre.
Valamint xbox is fog rajta lógni, nem árt ha 100ms alatt van az input (kocajáték, nem fontos a penge inputlag)
Legfontosabb kritérium: minél feketébb fekete, minél OLED közelibb.
Nem annyira fontos: Talán a HDR fényerő, éjjel talán nem kell 1000cd/m2 hogy vakítson (?)Ebből a mixből itt tartok:
65Q82 360k-ért újonnan. Majdnem megrendeltem, de rting teszt alapján orrba lett rúgva a kontrasztja a betekintési szög miatt
65Tu8000 210k-ért újonnan ( elvileg top liga feketéje és kontrasztja van)
65Q70R 270k használtan gari nélkül (ez passzol a legjobban a kritériumaimhoz, de nincs újként sehol, jó áron)Tudtok valamit javasolni? a 360k nagyon a felső limitem ha nagyon sok pluszt ad a TV.
Nektek ezekkel a kritériumokkal megérné a közel dupla árat a Q80r a Tu8000-hez mérve? Élőben nem tudtam egyiket se megnézni. De adatok alapján a Tu8000 kb jobb arra, amire kell.
Tu8000 vs Qr82
kontraszt 6421 : 1 vs 3681 : 1 / 5721 : 1
Native Std. Dev. 0.513 % vs 0.650 % / 0.915 %Philips vonalon van valami hasonló? mert az ambilight nagyon tetszik
[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
Sziasztok.
Most csalódtam épp hatalmasat belépő oledben (B9)
55 volt a cél, de végül 65 lett a vágy (100k-t esett az ára) .viszont nem vettem meg, mert a 24p mozifilmek botrányosak rajta számomra, maradnom kell led vonalon.Mit javasolnátok? Látom 180k körül is van már 65-ös.
250-290ig szívesen elnyújtozkodom, ha érdemileg jobb a kép.
49Uf7707-et váltana, szerettem a képét a sávosodást, és az enervált sötét/fekete kezelést. Innen kéne képmeret és minőség terén is feljebb lépni. Kizárólag filmeket tolok rajta, illetve egy kis gaming. Semmilyen egyéb tulajdonság nem érdekes. 65 colon a lehető legjobb képmegjelenítés 180-290k között bestbuyként.
Köszönöm ha netán 70col, az se bajUi: Kicsit megbarátkoztam a Qleddel...most mát nem tűnik szánalmasnak oleddel pariba állitva.
[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
-
Kleroo
veterán
Sziasztok!
Agyam eldobtam, funból ránéztem aTV árakra. Durva, hogy mennyit estek 3-4 év alatt is ismét.
2016ban vettem etalon áron egy szuper kis LG-t. 49uf7707Igazából nincs vele bajom, úgy terveztem, hogy ezután OLED jön...de az még most is cefet drága.
Szóval ami meglepett, hogy 65col mennyire full mainstream...az azért érdemileg nagyobb. Lehet upgrade-elnék.
Ami érdekelne: picit jobb képminőség a nagyobb méret mellett, és ugyanúgy okos legyen, rádugott vinyóról mindent vigyen, dlna, hálózati dolgok, stb. Minden más hidegen hagy.
A magic remote-ot megszerettem, az azért előny.
TV adás sosem megy rajta, nem izgat ha kockásodna, buta a használata. Csak Netflix, Youtube, és HDMI-n kap jelet PC-ről.Van valami tuti tipp 220-250k körül ami megfelel a fent leírtaknak? tehát
-65col
-49uf7707 képminőség-énél picit jobb
-smartValamint ahogy nézem a QHD tech viszont jóval olcsóbb lett, ott 50-55 méret körül is van egész olcsó. Azon is elgondolkodtam, mert azért egy sima mezei IPS panelhez mérve elég bünti-jó képe van. Itt van vmi best bang for buck ajánlat 55-65 méret körül?
[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
Üdv urak! egy klasszikus kérdés.
Nincs speciális igényem, egy jól használható, jó képe készülék kellene, semmi speciális igény nincs.
Irányelvek:Wifi kell
43as legyen minimum
Lehetőleg Samsung
200k alatt álljunk megDe mi fontos: Egy aktuális szuperakciós valami kéne, ami pont befér 200k alá
Pl a foci VB ideje alatt euronicsban egy 43as LG szép képpel kemény 99.9k volt ami azért jó ajánlat, hisz nem érvágás a sok tudási hiányosság (csak a wifi )Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
Na mégegyszer.
Budget 43as TV-t keresek. A legelső tipus/modellt ami már nem gagyi, és nincs nála szignifikánsan jobb 1-2 ezer pluszért.
USB-ről tudjon jétszani, wifi/netflix, egyéb smart dolgok good to have.
Ez pl ennyi pénzért elég jó, nem?
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
Ahoy!
Kezd meghalni a TV-m. Bizonyos színtónusok, átmenetek nem stimmelnek.
Kéne egy új.
Kritérium: idős usernek, nem kell semmiylen okosság/élesség/szuper színek, semmi.
Funkciók (pendriveról játszan mindentfélét, esetleg netflix lehetőség, wifi)
Méret: mostani 91 centi széles 37es TV-nél kb 5-8centivel szélesebb fér be, így talán egy nagyon vékony kávás 43as bemehet a helyére.Navon/kínai sharp/random vackokokn felül kéne megtalálni a legolcsóbb megoldást.
Így fociVB alatt le akarok vadászni valami megaakciót. ötlet?
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
Ahoy!
Mediaban lesz a leárazás...
Szóval, én LG párti vagyok a Magic Remote miatt, de képbe került a Samu.
Samuéknál hogy van megoldva a samrt TV-k könnyű és egyszerű kezelése, mi az alternatívájuk a magic remotera?
Van esetleg vmi egyszerű ismertetőjegy arra,ha ez a rendszer már benne van? (illetve arra ha már egy fokkal komolyabb panel van benne)Kéne vmi 40col környéki bestbuy, amibe nem hulladék panel van, és "magic remote-os"
110-120környékén jó lenne megállni (ha már 55ös LG smart IPS MR is van 185ért )Hodor. Hodor? Hodooor!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Asszociációs játék. :)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Windows 11
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
- LG ( OLED65B36LA) 165CM 4K EVO SMART OLED ! UJ MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (SP-LFF3CLAXXXE) DLP SMART PROJEKTOR ! 2024 MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE75QN800AT) 190CM NEO Q-LED 8K PRÉMIUM ! AKCIÓ
- LG OLED (83C34LA) 210CM 4K SMART 120HZ PRÉMIUM OLED TV ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE65LS03B) 165CM Q-LED FRAME PRÉMIUM MODELL! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest