- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- TCL LCD és LED TV-k
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
szasanyi
félisten
Ne abból indulj ki ha vki egyedül, esetleg másodmagával néz tévét / filmet. VA panelnél leírték, hogy a kanapé két széle ami még jó lehet (20 fokosnál kisebb szög) aztán egyre rosszabb. Egy 4 tagú család plusz esetenként vendégek és máris nem jó. Nyilván akinek ez nem szempont az nem mérlegeli, de van ilyen ezt is el kell fogadni. És én nem csak ki-bekapcsolásra használom a távvezérlőt, mert nincs médiabox vagy egyéb tévézéshez szükséges kel, de van HBO Go, YT, stb.
Android rendszerű tévét kezelni borzalmas WebOS után, mint ahogy a távvezérlők is azok a Magic Remote után (ez konkrétan olyan, mint ha egérrel vezérelném a tévé funkcióit ami nagyon gyors és korlátlanul használható mindenre). Ezeket nyugodtan hidd el, ellenkező esetben győződj meg róla!
És tévé választáskor ez mind szerepet játszik, amik adott esetben értékesebbek mint az a képminőség különbség ami alig, vagy egy tévé esetén (ami ugye egyedül áll, nem egy másik és jobb mellett) nem is tűnik fel. -
StLui
veterán
válasz
szasanyi #29789 üzenetére
Tévé esetében a normális az lenne ha a képminőség számítana a leginkább szerintem. Utána lehet nézni a körítést. De ha fordítva, vagy egyenrangúan kezeljük, akkor megesszük a gyártók maszlagját.
Tévé távkapcsolóját ki és bekapcsolásra használom, esetleg bemenet választásra. (IPTV, általában még kártyára sincs lehetőség) Android, hát ha valaki ezen akar netezni akkor tegye, Hangminőség, melyik tévén van? Vékonyak, eleve nem lehet rajtuk jó hang, van rossz meg nagyon rossz, ha hangot akarok akkor erősítő és hangfalak.
Képminőségnél a betekintési szög, moziban se nagyon megyek ha nem kapok kb középre jegyet, otthon meg nem is értem. Ráadásul itt legtöbben olyan kis tévét akarnak, tudnak venni, olyan nagy távolságra, hogy végképp nem értem (mert ugye pl 3 ember 3 méter szélességben ülve minél messzebbről nézi a képet annál jobb szögben lesznek a szélen ülők is) -
Tukolp
aktív tag
Végül ezt rendeltem
https://www.mediamarkt.hu/hu/product/_lg-49sk8100pla-4k-suhd-smart-led-telev%C3%ADzi%C3
%B3-1262150.htmlTudtok nekem mondani róla véleményt?
-
szasanyi
félisten
Véleményem szerint az IPS, Edge LED és 60Hz nem túl nyerő triumvinátus, főleg 65"-on. Részletesen egyik tévét sem ismerem, bár a Philips 55" 8303-asát megnéztem 2x is és tetszett - szépek voltak a színek és éles a kép de az androig kiidegelt 1 perc alatt, olyan lassú. Ezen túl a távvezérlője batár nagy, nehéz + nehézkesen használható. LG WebOS 4 klasszisokkal gyorsabb, a Magic Remote meg fényévekkel jobb.
Én már 55" sem vennék olyan tévét amiben nem natív 10 bites panel van és nem Direct LED háttér világítású (nem véletlenül) úgyhogy javaslom nézd meg mielőtt veszel / rendelsz bármit! VA nálam is a szűk betekintési szög miatt esett ki, bár valóban jobb a fekete szintje és a kontrasztja (amik sajna többnyire 8 bitesek vagy androidos és nekem egyik sem jön be). Szintén nem előny, hogy az 55" és a 65+ között árban elég nagy ugrás van, és minél jobb a tévé ez árkülönbség annál nagyobb.Tukolp: várjuk a Te véleményedet!
Azért a mihez képest, és a milyen környezetben valamint milyen forrásból legyen benne, mert ezek nélkül nehéz értékelni egy-egy véleményt.
-
eM'82
addikt
nyár vége felé érdeklődtem itt TV-kről, és akkor még kicsit bővebb összeget szántam volna rá. Azóta elindultak a felújítási munkálatok otthon, így rá kellett eszméljek, hogy jó lesz nekem egy "emberibb" vagyon is az új TV-re.
Nem mellesleg a különbözetből tudok venni konzolt, hangrendszert is... így ár/érték arányban jobb buli.
400k (+/-pár ezer) plafonnal (lélektani határ v2.0) nézegettem új TV után.
Az alábbi TV-k vannak a finishben:
- SONY KD-65XF8577 . 350e
- PHILIPS 65PUS8303 - 403e
- Panasonic TX-65FX700E - 370eMindegyik fenti TVre 2 év gyári gari van.
Philips nagyon felejtős? Papíron nagyon jó paraméterei/tulajdonságai vannak (Micro Dimming Pro).A Samsung a DTS hiányával kiesett a körből, valamint az LG is az oprendszere miatt (igaz, a Panasonic kakukktojás a fenti listában, de ha annyira jó a képminősége, akkor marad a media-box + TV páros).
A Kodi-t mindenképpen megtartanám, jó lenne viszont ha a xiaomi box-ot nyugdíjazhatnám, így nem kellene többé külső eszközt alkalmaznom, hogy a TV-m valóban okos legyen. Ezért hajlanék az android-os rendszer felé.
Korábban pont nem volt szempont (2012-ben), tisztában voltam vele mit veszek.Felhasználás:
- főleg mozfilmek, sorozatok, YTube, focimeccsek, és most már Xbox One X isViszonylag sötét a nappalink (hívhatnám éjjelinknek is egész nyugodtan
) , így az esetleges tükröződés max. jobbról érkezhet a TV felé.
Korábban a VA-panelt gondoltam befutónak, de egy nagyobbacska családban már lehet a betekintési szög is releváns lehet.jöhetnek tapasztalati/ellenjavaslati kommentek is,
köszi
eM -
katalin888
aktív tag
Sziasztok!
Milyen 50-55" méretű tévék férnek bele 200ezer Ft-ig. Melyiket érdemes megvenni és miért?
Elég a full HD és a "marketinges technológiák" (nincsenek valós előnyük) se érdekelnek! -
storm3
senior tag
Sziasztok! Tv valtason gondolkodom, de nincs elottem konkret tipus es igazabol 'botszemu' mezei user vagyok ebben a temaban. Olyan kerdesem van, hogy :
43-49"-os TV-n kijon a HDR es a 4k,tehat a mostani 32" FHD Samut erdemes lecserelni es ha igen, mire? 90%-ban a PS 4 Pro-val menne, TV-t szinte soha nem nezek,max neha filmet de az nem relevans.A keret cca. 150k +-30, tudom ennyiert csodat nem kell varni, de jo par evre terveznek azert vele. Smart, ha van benne, az jo dolog, es a Philips ambilightje is tetszik.(bar egyik sem elet halal szamomra).
-
szasanyi
félisten
válasz
sakal83 #29784 üzenetére
Én ezt nem értem... komolyan érdekel, mert én nem vettem észre a klasszisokkal jobb képminőséget pedig 2x megnéztem. Szerinted mitől annyira jó, amitől nincs egy ligában pölö egy SK8500-zal?
Azt elismerem, hogy valóban jobb fekete szintje és jobb kontraszt aránya - de ez nem olyan mérték az SK8500+hoz képest mint a QLED vagy az OLED). Cserébe hátrányokkal együtt jár is mint a csökkent betekintési szög, a jobb esetben is csak átlagos kategóriájú távvezérlő, a bosszantóan lassú android, és a szintén gyengus hangminőség. -
-
ixos
csendes tag
Sziasztok, a segitsegeteket szeretnem kerni. 55 colos tvt keresek max 250k a keret. Jo lenne direct ledes, 100 hzes... letezik ilyen ebben a kategoriaban? Koszi
LG55SK8100 - ez pl milyen keszulek? -
zuza123
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni! UE49NU7102 és 50NU7402 között van teljesítménybeli különbség vagy csak a talp és a feláras távirányító és dizájn? Megéri a 7402 a felárat vagy inkább a 7102 válasszam. Film nézés és játék a cél, betekintési szög nem számít, a szoba elrendezése miatt csak szemből tudom nézni pár fok eltéréssel.
Köszi!
-
szasanyi
félisten
Ezek miatt jobb:
- nincs korlátozott betekintési szög
- sokkal gyorsabb, felhasználóbarát WebOS 4 oprendszer
- klasszisokkal tobb távvezérlő
- jobb hang
- jobb fogyasztás
- jobb ár
- jobb dizájn (szerintem)Amiben gyengébb (rosszabb):
- fekete szint és kontraszt (de ez lehet fel sem fog tűnni, ha azt nem látod)
- kicsit lassabb válaszidő, és gyengébb lokal dimming (de erre is igaz amit előbb írtam)
- Android több lehetőséget biztosít (a hátrányaival együtt persze)A két készülék erősségei és gyengéi miatt látatlanban nehéz dönteni, érdemes megnézni. Én berendeltem egy 55SK8500-at, mert számomra összességében jobb mint a Sony miközben olcsóbb is. De ugye nem vagyunk egyformák.
-
csizo
aktív tag
Az LG SK8500-nál mit jelent az,hogy IPS kozvetlen led panel/Full-Array Local Dimming/
-
AL
addikt
válasz
Matgabka #29775 üzenetére
Szia ! A méreteidet nem értem pontosan ( az első méret a hosszúság - a TV szélessége, vagy a magasság ? ). Nagyon kicsinek tűnik .
Itt láthatod néhány készülék méreteit. Eszerint még a 43 as méret sem fér el.
[link]
[link]
Az áruházak oldalain, vagy itt ebben a táblázatban is láthatod egy adott képernyőmérethez tartozó méreteket, ha a képméret megvan könnyebb keresgélni.
Üdv. -
AL
addikt
válasz
Krisz79 #29771 üzenetére
Szia ! Nem ismerem ezt a készüléket, de hasonlókat csak ettől drágábban kapsz. Ami jobb, az drágább is. Sony 55XF7005 : az MM ben 170 ezer, a Panasonic 55FX600, 633 még drágább és lehet, hogy Neked nem tetszene jobban. Az a legjobb, ha megnézed az MM ben és ha tetszik megveszed. Talán még a Samsung topickban van valakinek és tud vélemény mondani róla . Az elődje a tavalyi MU6102, 6122 sikeres volt.
Itt láthatod az adatait : [link]
[link] itt vásárlói vélemények is vannak :
[link]
Szerintem ajánlott + 3 év garanciát venni hozzá ( minden tévéhez ) . Ha jól tudom ezt később is megteheted az MM ben. Üdv. -
Matgabka
csendes tag
Sziasztok,
Tudnátok segíteni új tv-vásárlásban az alábbi feltételekkel?
- általános felhasználás (tv-csatornák, dvd, ritkán xbox);
- keret: 150-200e Ft;
- méret: egy 70x95 cm helyre kellene beférjen;
- 2-3méterről nézik;
- egyéb preferencia nincsen.Köszönöm!
-
kdavid86
tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni TV vásárlásban.
A keret ~170k (nyilván rugalmas vagyok, de 200 fölé nem szeretnék menni).
Olyan TV-t keresek, ami 49-es(talán 55) smart, lehetőleg VA paneles.
Előny, ha CI+ kompatibilis, illetve befér alá egy 80cm hosszú soundbar (vagy normálisan néz ki előtte) és ebből kifolyólag a TV hangja nem nagyon szempont.
Főként TV és filmezésre, hbo:go, netflix, stb. lenne használva(támogassa a különböző médiaformátumokat), játékra csak nagyon ritkán.Előre is köszi
-
szasanyi
félisten
Az, hogy megéri nem éri meg... sajnos drágák, és nagyon egyén (buxa) függő ennek megítélése. Szerintem jó tévé, az egyik legjobb IPS paneles tévé. Mindent tud, amit most tévé tudhat. Kivitele is szép. WebOS 4 a legjobb (nem csak szerintem, több teszt szerint is) a Magic Remote briliáns!
VA panelek jobb feketéje és kontrasztja biztos jobb (bár ezekből meg sok nem 10bites csak 8bit+FRC ami azért megint csak nem mind1), de olyan úgy sem lesz mellette, hogy nagyon feltűnjön. -
veze
őstag
az MM reggelre ( este méb nem ez volt az ár) engedett 30k-t ebből az árbol ( RGB, Direct led , 120Hz)
[link]
ennyiért ezmegéri? ( tudom, hogypofátlanuk sokat kérnek érte de nem szeretnék edge led , wrgb-s tv-t , az oled meg +160 még és ott kering a beégés fogalma, és mivel tv adás is sokat menne és naponta 4-5 órahosszát minimum.. ugy gondolom nem az oled az én tv-m most még)
vagy mi más lehet az alternatíva ?a fentiek szerint -
szasanyi
félisten
Samsung Q6FN témában, hátha segítség valakinek: alaposan utána olvastam és utána érdeklődtem ennek a belépő színtű QLED modellnek, sőt meg is néztem (többször is, bár nem alaposan tesztelve). Amiket biztosan tudok azok alább olvashatók:
- a Samsung demó nagyon szép volt, vibráló színekkel és nagyon éles, és fényes képpel jelenítette meg (szinte vonzotta az ember figyelmét a környező tévék ellenére is, bár nyilván nem egy gyenge darabot állítottak ki)
- ellenben a MM szakeladó szerint több benne a marketing mint a valós és a nem qled de PremiumUHD típusokhoz képest ő nem kimondottan ajánlja ~300k áron (szerinte a Q7 a minimum, de annak ársávjában sok választási lehetőség van, sőt kicsit többért már OLED is)
- vásárlói tapasztalatok alapján úgy tűnik ennél a Q6-nál elég sok a panasz (itt is van belőle, vissza lehet keresni) leginkább a nem homogén, bevilágításos panel miatt, de leírnak mozgás elmosódást, akadozást, stb.
- sajnos csak a tesztek egy része írja le ennek a belépő szintű QLED tévének a hibát, hiányosságait azokat is meg lehet nézni (az RTINGS pont nem tér ki ilyenekre)
Végül én elvetettem, mert a lutrit nem szeretem és nem olyan áron adják amibe ez beleférhet. Ezen kívül a Edge LED sem szimpi nekem, bár az még a Q7 és Q8 esetében is ott van (Q9 tényleg nagyon jó már szinte OLED kategória, de drágább mint pölö a kitűnő LG OLEDC8). -
adam900331
csendes tag
Sziasztok!
TV vásárlás elött állok. A Telekomnál az alábvi két TVt néztem ki. Melyiket ajánlanátok? A Samsung ívelt TVjét mennyivel másabb nézni a hagyományos sík képtől?
https://www.telekom.hu/shop/termek/LG+55UK6950PLB+SMART+UHD+4K+TV--TV+LG+55UK6950PLB++TIT?sku=jsku1754625495&contractType=home&paymentType=INSTALLMENT
https://www.telekom.hu/shop/termek/Samsung+55NU7652+IVELT+SMART+UHD+4K+LED+TV--TV+SAM+UE55NU7652?sku=jsku1754625616&contractType=newPostpaid&paymentType=INSTALLMENT&preselectedTariffplanBundleSkuId=sku2520077
Bocsi, de telóról csak így tudtam beilleszteni.
Köszi.
-
Tomi8822
tag
Üdv, Samsung 49q6fn szeretnék venni, mi a vélemény róla?
Rtings - en dse írták hogy az rosszabb mint a belépő nu7100 - nál? Van valakinek tényleg rossz? -
Joshi
titán
-
Vivira
csendes tag
válasz
szasanyi #29756 üzenetére
Köszönöm szépen, a "messze nem gyengébb annyival"-ban bízom.
Csak a kép minősége érdekel és bizonyos mértékben a design, a hang nem (erősítő, hangfal), okosTV részt nem használok, a távirányító a telefonom.
Persze igyekszem élőben látni őket, de tartok a fene tudja hogyan beállított áruházi példányoktól. Csak az alapján sem merek dönteni.
Köszi még egyszer! -
Mankó
veterán
55 col méretben mi az első 3 olyan tv, ami NEM ips panellel rendelkezik, vállalható paramétereik vannak és max 200-250 ezerbe belefér?
-
szasanyi
félisten
válasz
Vivira #29752 üzenetére
Az XF9005 nem éri utol sem képminőségben, sem sehogyan (hang, oprendszer, távvezérlő, dizájn) sem a Q9-et, az inkább az OLED tévékkel van partiban. Persze a Q9 a legdrágább LED tévék egyike, 75" méretben konkrétan horror ára van amihez képest a Sony "olcsó" de messze nem gyengébb annyival. [link]
Én 55" méretben láttam őket, de gondolom a nagyobb méret nem okoz nagyobb különbségeket. Az a legjobb ha megnézed meg valahol. -
741105
csendes tag
válasz
Vivira #29752 üzenetére
Én biztos nem adnék 50%-al többet. A két televízió között minimális lehet a különbség.
Ma láttam mind a kettőt. Nem egymás mellet, de nem messze.
Ahogy mások is írták már, ebben a kategóriában nem tudsz mellé lőni.
Mind a két televízió hasonló technikát alkalmaz, ezért írtam, hogy én nem adnék 50% pluszt. -
Zoló1981
tag
válasz
robesz26 #29739 üzenetére
Én is egy 49UK6470PLC vettem a szüleimnek, anélkül, hogy pont azt a modellt láttam volna.
Árban, méretben, kialakításban ez volt a megfelelő, amit meg is tudtam venni Karácsonyra, és bízom az LG-ben, a Thomson CRT korszak vége óta LG-t veszünk.
Nem tudtam, hogy "rossz" TV, mert az RGBW miatt nem "igazi", csak "hamis" 4k-s.
A hagyományos SD adással nem tud csodát művelni, sőt inkább kiemeli a hibáit.
Viszont a 4k UHD és HDR felvételek gyönyörűek rajta, WiFi-ről hibátlanul futnak a YouTube-on. -
Vivira
csendes tag
Sziasztok!
Én is segítséget kérnék. 1 hete olvasgatom ezt a fórumot és teszteket. Ami kikristályosodott ezek után az az, hogy szóba jöhet a XF9005 és a Q9FN. A méret 75. A teszteken a Q9-et jobbnak tartják valamivel, de az XF9005 is élmezőnyben van. Nekem nem sikerült találni olyan helyet ahol ez a két TV egymás mellett megnézhető, azonos tartalommal, profin beállítva. Árban nem elhanyagolható hogy 50%-kal drágább a Samsung.
Tehát az lenne a kérdésem, hogy valaki látta-e már egymás mellett, normális körülmények között ezeket és elfogulatlanul mi a véleménye róluk. Indokolja-e a képminőség ezt az árkülönbséget?
-
Shurycen
tag
válasz
Quqesz #29748 üzenetére
Hát köszönöm! Elolvastam, és eléggé el is bizonytalanodtam, igazából most már csak azt nem értem, hogy minek áldozzak 200k+-t egy 4K-s TV-ért ha kaphatok szart 150k-ért is.. nem hiszem el hogy ilyen árkategóriában nincs egy jó modell, aminek valóban szép képe van megfelelő tartalom esetén...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest