Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
szasanyi
félisten
-
AL
addikt
válasz
arny14 #29086 üzenetére
Szia ! Ez egy 100 Hz es IPS paneles készülék . Ha csak szemből nézed és főleg filmeket, akkor jobb a VA panel, de az csak a 49xf8505 ben és a 9005 ös sorozatban van. Mindkét paneltipusnak vannak pártolói és" ellenségei". Szerintem ez felhasználás és ízlés kérdése, ezért próbáld megnézni mindkét készüléket, hogy lássad a panelek közötti különbséget. A VA panelnek jobb a kontrasztja és élethűbb a feketéje, de rosszabb a betekintési szöge, mint az IPS nek. Ennyiért szerintem jó üzlet. Ajánlatos a Sony márkaboltokban + 3 év garanciát venni hozzá. Ezt egy éven belül megteheted. A + garancia árai üzletenként eltérhetnek. Üdv.
-
polonic
félisten
válasz
sakal83 #29095 üzenetére
Köszi az infokat. Nem szoktam egyébként a tv-ket áramtalanítani. Csak kikapcsolom a távirányítóval és annyi.
Ezzel nem lesz gond.5 év garit ad most az LG, ha telekomnál veszik a tv-t. Ez is adott lesz akkor szerencsére.
Úgyhogy meg is rendeltem. Most már csak érjen ide minél előbb.
Amikor elkezdtem megírni a hsz-em, akkor a tiéd még nem volt itt. A rendelés pont elment.
Nem napi használatra gondoltam az 1-2 óra játékkal vagy a 4 órás sportcsatornával. Csak alkalmanként. Sport mondjuk heti egyszer. Játék még nem tudom. Gépen sem játszottam naponta.
Ami mondjuk naponta menni fog, az esténként egy film, jó esetben. És nem tv műsorból. Az csak nagyon ritkán.A tesztet köszi! El fogom olvasni.
-
szasanyi
félisten
válasz
polonic #29094 üzenetére
Egy jó készülékteszt és igen jó értékelés. A felvetett kérdés jogos, de ott is csak utalás van rá mint lehetséges problémára. Én ezért vetettem el az OLED tévék (no, meg az áruk sem vonz éppenséggel), és vhol azt olvastam, hogy napi ~3 órát meghaladó használatra nem javasolják (általában az OLED-et, nem típusspecifikusan).
-
sakal83
addikt
válasz
polonic #29094 üzenetére
van rá esély, de az általában extrém használat vagy eleve hibás valami a tv-ben. Eddig cserélték a kijelzőt beégénél és 5 év azért eléggé biztos. Én TV-zek egy régebbi oleden és nincs beégés, pedig sokszor rohad egy csatornán. Monitornak biztos nem használnám, de 1-2 óra játék szeirntem semmi
+a B8 már újabb modell, ahol jó sok védelem van, továbbá FONTOS, hogy nem szabad kikapcsolás után áramtalanítani. Beszéltem LG szerelővel, aki elmondta, hogy nagyon ritkán cserél magánembernél beégés miatt panelt. Ahol sok beégés van az az áruházak és a cégek, ahol egésznap ugyanaz meg ÉS áramtalanítják estére, így a beégés ellnei védelem nem tud lefutni kikapcsolás után.
Annyi előnye van az OLED-nek és olyan, amivel nem nagyon lehet versenybe szállnia az LCD-nek. Egy Q7 de leginkább egy Sony XF90 már elgondolkodtató, ha valaki retteg a beégéstől, de az is fényévekre van a kontraszt és a betekintési szög miatt az Oled-től. Én XE90-et és Pana EX780-at is néztem Oled mellett sőt cseréltem is vissza LCD-re, de nem bíram ki, így újra OLED lett.
Nekem legjobban a korláltan betekintési szög és este a feketeszint hiányzott borzalmasan. Én csak jaasolni tudom DE 5 ÉV garival. Azért az ördög nem alszik
(bár a az XF90-re és a Q szériára is javalott az árszintje miatt.)
-
AL
addikt
válasz
#45553408 #29082 üzenetére
Szia ! Mindegy, hogy milyen márka, mert mindegyikből lehet hibás darabot kifogni. Sajnos Nekem már több garanciális cserém volt és mindegyik márkás készülék. Ezért ajánlatos (bármilyen készüléket veszel) + 3 év garanciát venni hozzá, hacsak a gyártó eleve nem 5 évet ad hozzá. Ez regisztrálás után szokott érvényes lenni. Végső döntés előtt nézd meg, próbálgassad a kiszemeltelet, mert mindegyiknek más a képe, hangja, menüje. Ne otthol érjen a csalódás, hogy az Neked nem tetszik. Nézd át az előző napok levelezését elég sok 55 ös készüléket találsz köztük, mindenféle árkategóriában. Üdv.
-
Mexbacsi
tag
Sziasztok! Tudnátok ajánlani 43"felett de 50"ig ritka tévézésre(, de gyakori filmnezesre (pendrive, szgep) valamit? 4k annyira nem fontos bár gondolom ilyen méretben ez már alap. Szeretnék wifit, az sem baj ha smart bár igazából ezt a részét nem használom. Keret kb. 130k lenne. Hangszóró sem lényeges az külön menne gépről.
-
f1joe
újonc
Sziasztok!
...egy éve lecseréltem az 55"-os régi jól bevált samsung plazmám a hipermodern 4k 70"coll smart ledre....már az első hét után a pokolba kívántam az összes led tévét én is meg a családom is...azt elfelejtették közölni a tisztelt gyártók hogy kb fél óra után nézhetetelen a kép bármilyen beállításnál....kb kifolyik a szemed és mindenhová néztem csak a tvre nem bírtam már ....ismétlem bármilyen beállításnál....ill. ha fényerő 1 es és a háttérvilágítás kb 20% alatti akkor kb nézhető csak ugye már nincs mit, mert a filmből,műsorból sem látok semmit...iszonyúan becsapva érzem magam.....a plazmát vissza tenném, de sajnos megváltam tőle...ezt meg feladtam,eladtam nemrég...mielött még kihajítottam volna mérgemben az ablakon...szóval ezek a készülékek is "szenzációsak"...megy az őrűlt előre rohanás,a "fejlődés" és közben pont a lényege vész el ..mint mindennek ebben a baromira kényszeredetten felgyorsult "csodás" modern világban..(jelezni szükségeltetett volna a t. gyártónak hogy...:."emberi felhasználásra alkalmatlan")..és ismét csak az egyén fizeti meg az árát....vele,velünk fizettetik meg ....és megint ,mint manapság az esetek többségében, úgy érzem magam hogy ismét becsaptak és megkárosítottak,hűlyére vettek..........vissza sírom a plazmám....ill.teljesen tanácstalan vagyok hogy hogyan tovább tv ügyben...valami azért csak kellene ismét......vagy kukázzak egy régi plazmát,lcd tévét???
Vagy projektor?Persze azokat sincs lehetőség kipróbálni jellemzően a mi kis hazánkban.....és ha ismét kifizetek 3-400 ezret egy próbálkozásért ami nem váltja be a hozzá fűzött reményeket ,akkor azt hiszem hogy meglehetősen mérges lennék ismét,mint korábban a "szuper" 4k samsung lednél...és talán joggal...
......valakinek ötlet,hozzászólás,hasonló tapasztalat?Ha van valakinek tapasztalata,ötlete,szívesen venném ....
Köszönettel....F1joe -
polonic
félisten
Erről a TV-ről mi a vélemény?
Samsung 55Q7FN
Telekomnál most 360 ezer Ft. Neten beírva nem olyan sok infot találtam róla.
10 bit, VA panel és 100 hz, igaz?65-ös Q7F-ről N nélkül van info, PH teszt is.Ott azt íták a megjelenéskor 1,1 millió volt.
Mit takar az az N betű a végén, meg miért ilyen nagy az árkülönbség a 65-ös között?
-
arny14
tag
https://euronics.hu/termekek/sony-kd55xf8505baep-4k-ultra-hd-smart-led-tv/p/219861
Ez ennyiért most eléggé bestbuy nem?
-
MHA
csendes tag
Sziasztok!
Melyiket választanátok az alábbi kettő közül 55" méretbe?
Samsung Q6
LG B7 tudom, hogy ez tavalyi, de az OLED miatt elgondolkoztam rajta.
Beégésre mikor kell számítani? pl. Ha naponta 2-3 órán át megy ugyanaz a csatorna 1 év alatt beég a logó vagy ennyire azért nem vészes a dolog?u.i. Ha bárkinek van tapasztalata a fenti két készülékkel ne tartsa magába a véleményét.
-
AL
addikt
válasz
bach66 #29067 üzenetére
Szia ! A képbeli minőségi különbségek a nézett anyag minőségétől is függenek. Minél jobb a tévé képfelbontása annál jobban kihozza a műsor hibáit, de a jó műsor egy nagyobb felbontású tévén csodás tud lenni. Mérlegelned kell, hogy mire szeretnéd használni ( milyen anyagot nézel rajna ). Érdemes lenne vitt anyaggal kipróbálni a kiszemelt készülékeket és akkor láthatóvá válna a minőségbeli különbség. A felvenni tudtommal csak tv műsort lehet, de még nem próbáltam. A direct led elvileg jobb, ha jóminőségű a panel. Üdv.
-
KubanitoS
veterán
válasz
#45553408 #29070 üzenetére
Ahogy én látom a dolgokat ez nem az a téma, ahol 28-féle bestbuy modellt fogsz látni árkategóriákra bontva. Ekkora különbség egyszerűen nincs a tévék között.
Be kell menni valahova, ahol személyesen meg tudod nézni a kiállított modellek képminőségét és azalapján kell választani olyat, ami megfelel az igényeidnek.
Ez a válasz nyugodtan mehet pethYeti kollégának is.
-
pethYeti
addikt
Sziasztok. Nővéremnek szeretnénk tévét vásárolni ~100 cm és maximum 120 ezer forintig. Smart téve, és valami ismertebb márka. Extra igény nincs.
Köszi.
-
LML
tag
Mai nap kaptam egy üzenetet az ALZA-tól, hogy visszaadják a pénzt, pedig én alapvetően cserét szerettem volna inkább.
Bár kimondva nem volt, de ebből azt szűrtem le, hogy az egész sorozatot érintheti az a probléma amivel én visszaküldtem.Korrektek voltak, mert ugyan némi noszogatásra, de előrevették az ügyemet amennyire lehetett.
Szóval bár tartottam tőle h gond lesz, de kellemesen csalódtam. (kopp kopp kopp) -
Quqesz
nagyúr
-
Ideg
aktív tag
Sziasztok!
Totál amatőr vagyok TV témában szóval bocsi a kérdésért de Direct led vs Edge led. Pro és kontra? thx
-
ron8
senior tag
válasz
#46372352 #29071 üzenetére
Sehogy sem tudok normális képet kihozni belőle. Vagy túl barnás vagy tul sötét vagy a hdr nem működik jól mindig van valami... Igaz nekem pc-re van kötve de ott elvileg minden jol be van állítva. Próbáltam usb-vel úgy már tűrhető volt, de a hang az szaggatott mint az állat... Érdekes hogy a fullhd tv-vel semmi gond nem volt soha. És itt egy középkategóriás tv-ről lenne szó... Kezdem azt hinni hogy nem elég kiforrott ez a 4k tv dolog...
-
ron8
senior tag
Sziasztok! Annyit tudok hogy próbáltam a Philips PUS7503 típusú tv-t és nagyon nem jön be, pedig ha jol tudom ez egy középkategória. Helyette mit ajánlanátok?
-
Voice24
őstag
Lehet, hogy hülye kérdés, de megkérdem:
Panasonic esetében 55-ös méretben, zömmel tévénézési használattal, van szemmel is jól látható különbség a 500-as, 600-as és 700-as széria képminősége között? Tehát arra gondolok, hogy pl. egy 550-es után a 600-asra felkiált az ember, hogy húb+, és ugyanez megvan a 600-as után a 700-as esetén is? Vagy inkább csak az 550-es után a 700-asra nézve lesz húb+? -
bach66
tag
Szia AL!
Nagyon rendes vagy, hogy foglalkozol a kérdésemmel! Nagyon köszönöm!
Megtaláltam a MediaMArktban, amit írtál: PANASONIC TX-32FS400E
Ez valóban modernebb, ebben már van HDR, meg rögzítés USB-merevlemezre, viszont ez csak HD és nem FullHD.
Ez mennyire jelentős különbség? (Persze tudom, mi a különbség, de ez kb 2 m-ről mennyire számít?)
Érdemes nem csak FullHD TV-ket keresnem?Egyébként az USB rögzítés csak a TV-műsort tudja felvenni, vagy a rákötött Set top box -ról érkező műsort is?
A Sony KDL-32WD757 Full HD Smart TV -ről mi a véleményed?
Jónak tűnik, de elég drága (ahhoz képest, hogy csak 32 colos...)A PANASONIC TX-32FS400E direkt LED, a másik kettő (a Sony meg a másik Panasonic -PANASONIC TX-32DS600E) edge led. Melyik a jobb? Ráadásul a Pana FS400-ra 5 gari jár...
Nem könnyű váasztani....Nagyon köszönöm a segítségedet!
-
pucz
senior tag
Sziasztok!
Tv-t szeretnék venni. Nem nagyon szoktam TV-t nézni, de már mostanság igényt tartanék rá.
Tehát ezáltal sok ismertem sincs benne.
Ami nekem lényeg legyen: Smart legyen (telefonos kapcsolódás miatt). 4k felbontás, szép, éles kép, és smooth legyen. Gépre lenne rákötve, TV adás kb soha nem menne rajta.
Samsung, LG előnyben.
Bocsi a noob kérdésért, tényleg konyításom sincs hozzá.
-
Sziasztok!
Apóséknak van egy 4 éves Samsung UE40H5303 tv-je. Bekapcsolás után nem ad képet, csak hangot. CI slotról van használva, programot tudnak váltani vele. Én arra tippelek, hogy elmehetett a háttérvilágítás, de persze gariidőn kívül.
Szerintetek megérheti a javíttatás? Illetve tudtok saccolni, hogy mekkora lehet a költsége, feltéve, hogy a világítással van csak probléma?
-
saiyajin
senior tag
Sziasztok! Kinéztem egy LG 49UK6200 készüléket. Bármi ellenvetés vagy javaslat? Árban kb. 500euro a keret. Előre is köszi!
-
AL
addikt
Szia ! Ha jó a FHD, akkor a Sony Tévéket nézd meg. Ha 4K, akkor Panasonic 49fx600 , Sony 49xf7005. Ezek most az Extreme digitalban 150 ezer. Érdemes nézegetni az akciókat, mert az 55 ös is volt már hasonló jó árban. Ismeretlen helyen ne vásárolj, mert baj lehet a javíttatással. Üdv.
-
AL
addikt
válasz
Anonymus23 #29050 üzenetére
Szia ! Ha lényeges, hogy oldalról is jó legyen a kép, a szín akkor inkább IPS kell. De VA paneleknél (készülékeknél) is eltérő ez a torzulás, ezét sem szabad általánosítani. A Panasonic 49fx780 IPS, 100Hz. Erre 5 év garanciát is kapsz. Az a biztos, ha személyesen elmegy az ismerősöd és ezeket mind megnézi, próbálgatja. A Samu qled is jó, de a 49 es csak 50 Hz es. Üdv.
-
AL
addikt
válasz
bach66 #29036 üzenetére
Szia ! Mindkettő IPS paneles, de különböző a háttérvilágításuk. A 28766 os levél alsó felén lévő oldalon megtudod nézni az adatokat, csak a jobb felső sarokba kell beírni a típusszámot. Érdemes megnézni mindkettőt, mert a kép egész más mindkettőnél (minden típusnál). Szerintem nézd még meg a Sony hasonló készülékeit is. Az előbb említett táblázatban össze is tudod hasonlítani őket. Sokszor csak az okosság a különbség egy egy Sony modell között. A Panasonic készülékekre most 5 év garanciát adnak, a Pana oldalán megnézheted, hogy ez is köztük van e. A Sony árai még sokszor márkaboltonként is eltérnek. Érdemes az akciókat figyelni. Üdv.
-
lezuvius
őstag
válasz
qpakcovboy #29049 üzenetére
Ugyanaz, mint a Q7-es modell csak fémhátlapa van. Alig valamivel drágábban ott a 65B8 OLED az egy teljesen más szint képvisel a Q8-hoz képest.
-
NoMagix
addikt
válasz
BenceShearer #29054 üzenetére
Mind a kettő VA paneles, ezt élőben jobb eldönteni, hasonló árban vannak!
A Philips ambilight-os, nekem szimpatikusabb, és talán jobb a vas is a benne, mert 2/16Gb-os.
Láttam philips va panelest a tescoban, meglepen jó betekintési szögei voltak, és szép színei, pedig gyengébb típus volt! -
BenceShearer
aktív tag
Sziasztok!
PHILIPS 50PUS7303 és LG 50UK6950 között vacillálok.
Filmezés, UPC, meccsek , YOUTUBE.
Ki mit javasol?
Köszönöm
-
Anonymus23
veterán
válasz
runner 125 #29051 üzenetére
Igen, de attól meg már nem messze van az LG 55B8 (nekem ez van), de így hamar el lehet jutni a végtelenségig
Én ezzel kezdtem, hogy OLED, de abban nincs ilyen "kicsi" kijelző. -
szasanyi
félisten
De igen, mert ha nem is abszolút módon viszont a 3-ból a legjobbat akarod.
Szerintem nézd meg milyen a képük, a paramétereiből meg kiderül milyen a bemeneti késleltetés illetve a. játékmód mennyire használható.
lorinser: nincs róla teszt, értékelés amit nem tartok jó ómennek. A vastagság nálam valamennyire szempont a tv elhelyezése miatt (nappaliba belépve pont az látszik oldalról).
-
runner 125
nagyúr
válasz
Anonymus23 #29050 üzenetére
Nagy kár, h nem megoldható a nagyobb, ugyanis az XF9005-ből kb 30k-val több csak az 55". Baromi jó tv a kategóriájában, én azt venném 49"-on is.
-
Anonymus23
veterán
Sziasztok, milyen natív 100/120Hz-es TV-t tudnátok ajánlani, aminek a képminősége is megfelelő?
VA paneles preferált. 49" a max ami befér (szélesség olyan ~112 cm, de ha olyan, akkor azért az 50"-os befér 113-114cm, de ahogy láttam a legtöbb 49" az 110 cm körül van.Sony-kból az alábbiak a versenyzők:
49XF8505
49XF9005Samsungból nem tudom melyik az ami 100Hz-es és VA, a Q6 szériát néztem, de az 50Hz-es, bár elég szép a kép rajta.
Akinek lesz a TV annak egy Samu 40F6500 volt/van csak elromlott, és minimum az a képminőség kellene, (most vittek vissza egy olcsóbb Philipset, mert sehogy sem tetszett a kép (alapvetően csak gyengébb bitrátájú műsoroknál dobta le a láncot, de oldalról nézve nagyon elment a szín is rajta állítólag, hiába könyörögtem, hogy ne olyat vegyenek).Samuból mit ajánlanátok?
Köszönöm előre is a javaslatot! -
qpakcovboy
őstag
Sziasztok!
Mi a vélemény a Samsung QE65Q8FNATXXH 65" QLED SMART LED Televízió (2018) TV-ről? Túl sok magyar nyelvű tapasztalatot nem találtam. Valakinek van ilyen készüléke?
-
lorinser
senior tag
válasz
szasanyi #29043 üzenetére
Hogy miért nem említik, nem tudom.
A vastagsággal kapcsolatban: alumínium a keret, ezen kívül hátul van egy plusz hangszóró a mélyeknek. Ezek gondolom növelik a vastagságot, de én pl. elölről szeretek TV-t nézni így nem nagyon érdekel, hogy egy TV 7 vagy 10 cm vastag. -
robesz26
tag
Sziasztok!
TCL 32DS520 típusról van valakinek tapasztalata? Gyerekeknek kellene főleg mese nézéshez usb-ről és xbox-hoz. -
szasanyi
félisten
Én is TV vásárlás előtt állok, ezért többet megnéztem és még több tesztet elolvastam. Egy dolog biztos: emberi áron nincs olyan, hogy legjobb. Függ attól mi az elvárásod, mire és hogyan (milyen körülmények között) használod. És szintén nagyon fontos, hogy ami nekem tetszik az nem biztos, hogy neked is. Korábban le is írtam én mit tapasztaltam.
-
gg72
veterán
Sziasztok! A Telekom karácsonyi akciójából melyik TV-t lenne érdemes megvenni, főleg XBox-ra és igénytelenebb tévézésre. :-) Második TV-nek lenne.
SAMSUNG 55NU7102 (138000 Ft)
LG 50UK6300MLB (120000 Ft)
PHILIPS 55PUS6503 (115000 Ft) -
Tomi8822
tag
Sopron
-
Tomi8822
tag
Üdv van valakinek tapasztalata, hogy raktáron lévő készülék esetén a média markt, vagy extrém digital küldi gyorsabban a terméket (vidéki szállítás)?
-
laceb
tag
Sziasztok!
filmek,sport, játék(Fifa 19)
Keret: 140.000.-
távolság 3m
okos : igen
IPS
méret: 121-127 cm3 méterről nézzük, a kérdésem : 4K vagy Full HD?
Mivel több évre vesz az ember tv-t 4k-t vennék, de a távolság miatt Full HD-tMit javasoltok?
-
bach66
tag
Üdv mindenkinek!
Helyszűke miatt sajnos csak 32 colos TV-ben gondolkodhatunk.
A legfontosabb természetesen a kép minősége (természetesen FullHD alap).
TV-box van, tehát az okos funkciók nem annyira fontosak.Milyen konkrét típust javasoltok?
Én egyelőre két típussal szemezek: Sony KDL-32WD757 Full HD Smart TV
Ez megéri az árát?Vagy a másik: PANASONIC TX-32DS600E
Előre is köszönöm a javaslatokat, esetleg tapasztalatokat.
-
Quqesz
nagyúr
válasz
szasanyi #29034 üzenetére
Látod nekem meg nem. A samu Q6fn mellett volt egy LG és ugyan az a demo képnél a fekete az lg-n fekete volt, a samun meg szürke. Ráadásul nekem nem tetszett a samu túlszaturáltsága. Pedig v 20x oda vissza megnéztem. De kinek a pap, kinek a papné. Azt vedd meg, amelyik jobban tetszett, ne azt, ami másnak. Most itt nézem a sony-n a filmeket(dvd,4k yt-ról, digi műhold) és nem bántam meg. Persze a menüt áttúrtam és módosítgattam(kapásból nem élénken van a kép)...
Ha a Q6fn tetszik, akkor azt vedd, sztem nem jársz vele rosszul! -
szasanyi
félisten
válasz
Quqesz #29030 üzenetére
Hát én nem értem, mert egyértelműen jobb értékelést kapott a SONY készüléke, de ennek ellenére - ahogy azt írtam is -, a Samsung előtt volt a hű, ez tényleg frankó! érzés. Annak ellenére i, hogy a Samsung világosabb környezetben volt, majd egy szintet visszavettem a képbeállításban. Sajnos nincs lehetőségem máshol, alaposabban megnézni, tesztelni mi az / hol van az amiben valóban jobb.
-
arny14
tag
Sziasztok!
200k körül keresnék 55" körüli tv-t, leginkább ytube, netflix, és xbox one x lenne a cél!
Max ketten néznénk, 3-4 méterről szemből.Van-e ebben a kategóriában bestbuy készülék?
-
Janusz001
őstag
válasz
Darth_Revan #29025 üzenetére
Én azt látom, hogy ez a tv már nem rendelhető.
-
Quqesz
nagyúr
válasz
szasanyi #29013 üzenetére
Akkor azt kell venned. Sztem nem fogsz 300e alatt jobb alternatívát találni. A másik az, hogy alap sémával szerintem egyik tv sem olyan, amilyet szeretnél. A régi sharpom is olyan volt, hogy fél napig állítgattam, utána mindenki seggreült milyen szép a kép. Most a Sony-t is állítgattam és nekünk bejön. Az a lényeg neked tetszen.
-
Pedro78
senior tag
Sziasztok. Kinéztem egy tv-t (SAMSUNG UE55NU8002TXXH) online és pendrive-ról film nézésre, ps4játékra venném. Véleményeket szeretnék, illetve opciót ebben az árban jobb készülékre esetleg. (250k médiában.)
Leírásokat már olvastam róla, azok alapján nem aggódnék, de azért érdekel hozzáértők véleménye is. Köszönöm.
-
Janusz001
őstag
válasz
Darth_Revan #29022 üzenetére
Telekomosként én már nem látom ezt a tv -t.
-
Janusz001
őstag
válasz
Darth_Revan #29017 üzenetére
Pana tv hol 100e?
-
Voice24
őstag
Hali!
Max. 200 ezerig van elfogadható választás 49 vagy 55 colos méretből? Jobb lenne az 55-ös, de nyilván ott már kompromisszumokat kellene kötnöm a képminőség terén. Nem néznénk túl közelről, kicsit átalakult a nappalink, így az eddigi 42-es plazma menne egy másik helyiségbe, ide meg kellene egy nagyobb.
Nem vagyok videofíl, de azért nem a legalját szeretném nézni képminőség terén. Az extrák nem baj, ha vannak, de nem az az elsődleges szempont.
49-es és 55-ös méretből is szívesen fogadom az ajánlásokat. -
AL
addikt
válasz
laci06 #28978 üzenetére
Szia ! Ha nem bontott és hazai garanciát adó üzletben veszed, akkor jó ár. A jelzett oldalon már 250. Ez a TV : VA paneles, edge ledes , 100 Hz és androidos. Ha szemből nézed és főleg filmre használod, akkor ez a jó panel (VA). Ha oldalról is, akkor IPS kell, mert a VA panelnél oldalról torzulnak a színek. Ennek az 55 ös változata IPS és szintén IPS a 100 Hz es Pana fx780. Az Emagot nem ismerem, de tudtommal külföldi szervízzel javíttat, ezt érdemes megérdeklődni. (az nem a legjobb) Üdv.
-
Darth_Revan
veterán
Sziasztok!
FIlmhez+játék konzolhoz (Xbox+PS) melyiket javasoljátok az alábbiak közül?Panasonic TX-49FX600E 5 év garival 100.000 Ft
Samsung UE49NU7172UXXH 2 év jótállás 133.000 Ft
Jól látom, hogy a Samsung VA paneles a Panasonic pedig IPS? Ha jól látom akkor megér +33k-t a Samsung?
TI melyik mellett döntenétek és miért?
Köszönöm
-
AL
addikt
Szia ! Méretet nem írtál. Ebből az összegből már 55 ös oled is kapható. Ha azt nem szeretnél, akkor a qled, vagy a jobb minőségü ledek közül tudsz választani : Sony xf9005 VA panel, gyengébb de 100 Hz es xf8505 IPS panel , Panasonis IPS fx780. Az utóbbi 2 készülék 55 ös méretben 300 körül van az MM ben, tehát 65 ös is kijön az összegből. A qledekből is már sok van, nagy különbséggel. A 28766 os levél alsó felén lévő oldal jobb felső sarkába beírva a típusszámot előjönnek az adatok. Néhány készüléknél mérettől függően változik a kijelző. Az előttem szólók sok hasznos infót leírtak, érdemes elolvasni . Üdv.
-
Readi
tag
Valaki tudna vàlaszolni?
Milyen tv-t ajánlotok 450000ft-ig 4k, 100-120hz, jó miliszekundumost. Pc-hez lenne játékra,online film nézésre -
sakal83
addikt
válasz
szasanyi #29013 üzenetére
Kb egykutya a ketto. Bar az xf90 jobb
de minden szubjektiv.
Ez a 300pluszos arsav mar kozel van az oledhez ami viszont verhetetlen. De 250 260kert a q6 jo vetel. Az xf90 is csak 300k alatt emlitheto szerintem.
A samsung jol promotalja a termekeit a mediaban is. Azert lattad rosszabnak az xf90et
de a q6 is teljesen vallalhato. Na azalatt minden filler penzkidobas lcdre szerintem 150ktol. Xf85 ex780 az ips paneljevel 180kt ha megernek...
-
szasanyi
félisten
válasz
sakal83 #29010 üzenetére
A helyzet az, hogy most értem haza a MM-ból és "rosszabb a helyzet" mint előtte.
Megnéztem a Samu Q9-es tévéjét, és ott seggre ültem. Fantasztikus képminőség, színek, fekete és még a betekintési szögek is. Persze 500k fölötti áron, szóval nem mérvadó számomra de tényleg lenyűgözött.
Ezután néztem meg a Q6FN-ot ami őszintén szólva nagyon szép volt még a Q9 után is (az árát tekintve különösen) és azután mentem a Sony XF9005B -hez. És csalódott vagyok mert az egyáltalán nem nyűgözött le, sőt... fakóbb színeket és gyengébb feketét mutatott mint a Samsung Q6FN
Persze nem ua. a demó ment mindegyiken, viszont mind maximum képminőséggel volt beállítva. A Samu képe még akkor is jobb volt, miután visszavettem a kép Élénk beállítást Normál-ra.ßrainiac: azt egyrészt nem ajánlották, másrészt 55" kell mert nagyobb nem fér be.
-
Tomi8822
tag
Üdv, euronics 3 év kiterjesztett garancia megéri, vagy lehúzás?
-
AL
addikt
válasz
Kristof_94 #29000 üzenetére
Szia ! Ha a 28766 os levelem alsó felén lévő oldalon a jobb felső sarokba beütöd a típusszámot előjönnek az adatok és össze is tudod hasonlítani a készülékeket. Sajnos ennyiért nem kapsz 100 Hz est. Üdv.
-
szasanyi
félisten
válasz
Gaben92 #29004 üzenetére
Igen, afölött valóban elsiklottam.
Így halasztódik a dolog mert legalább 4-5 évre tervezem a tv-t ezért rád hallgatok és nem veszem meg a gyengébb minőségűt. Sajna a másikra meg nincs elegendő keret.
Bár, hogy őszinte legyek számomra nem is ér annyit mert az baromi sok pénz. Már a 300k sem túl ésszerű, és több biztosan nem lesz erre a hobbira. Majd nézegetem, aztán hátha beesik a kívánt értékhatár alatt.
Koszi! -
Cece04
tag
Sziasztok,
Budaörsi mm-ben 184 ez a philips 49' androidos 120hz tv.
Nem nagyon láttam ilyen áron 50 hu felettit , jó vétel lehet?
-
Gaben92
őstag
válasz
szasanyi #29003 üzenetére
így látatlanban nem tudom elképzelni, hogy a SONY készüléke annyival jobb lenne amennyivel drágább
Látatlanban nehéz is, de hidd el, ha látnád el tudnád képzelni. Én láttam. Az XF9005-nek (szerintem) még a Q7-nél is jobb képe van, pedig az drágább. (Ha esetleg átsiklottál volna véletlenül rajta itt leírtam a dolgokat)
+1 egyik esetben sem tesztelik a tévé tuner és/vagy USB videólejátszási képességet
A tesztek amcsik, ott meg nem nagyon van már olyan, hogy valaki tunert vagy USB-t használ. Apple TV, Netflix, stb. megy leginkább. Nekem is például megvannak az ingyenes csatornák, amiből nézem néha a FOX-ot, de azt is csak amiatt mert tanulom a nyelvet és itt eredeti szinkronnal, feliratozva megy minden.USB lejátszási képességeket meg azért felesleges tesztelni igazából, mert a durvább (HEVC, x264) formátumokat hardveresen kezeli az összes felsőbb kategóriás TV, xvid-et meg régebbi SD tartalmakat meg simán lekódol CPU-ból a cucc.
Manapság az egyetlen fontos dolog a képminőség, mert ha tényleg 4k HDR-ezni, stb akarsz akkor úgy is veszel egy médialejátszót. (Nekem is itt az Apple TV 4k alatta mert meguntam a szenvedést a médiaszerverekkel)
-
szasanyi
félisten
Köszönöm az eddigi infótat mindenkinek!
Időközben átrágtam a két készülék alapos tesztjeit is: Samsung 55" Q6FN 270k vs. Sony 55" X900F 330k
Számomra két dolog jött át szinte biztosan (illetve +1) de javítsatok ki ha tévedek!
1. nincs egyértelműen jobb választás, mert több szempont alapján vannak eltérések pro és kontra
2. így látatlanban nem tudom elképzelni, hogy a SONY készüléke annyival jobb lenne amennyivel drágább (+60k ugye, ami nem kevés ám)
+1 egyik esetben sem tesztelik a tévé tuner és/vagy USB videólejátszási képességet (egyiket sem értem, de az elsőt végképp nem hiszen ez csak egy qrva tv)
Gyanítom, hogy nemleges lesz a válasz de azért megkérdezem: van-e esetleg jobb, vagy legalábbis megfontolandó alternatíva 300k-ig?
-
Viper26
nagyúr
válasz
LG oldalán is érdemes megnézni.
-
South Velen
addikt
válasz
Egyik sem 100Hz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Anime filmek és sorozatok
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- Trollok komolyan
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- További aktív témák...
- Beszámítás! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- ASUS 18W USB ADAPTER
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P71 - i7-7820HQ I 64GB I 512SSD I FHD I Nvidia 6GB I W11 I Cam I Garancia
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest