Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Házimozi belépő szinten
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- 3D nyomtatás
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Mini PC
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gaben92
őstag
-
BenFe
tag
Sziasztok!
Véleményetekre lennék kíváncsi, 55"-os 4k tv 2méter 30cm-ről nézve nagyon közelinek számít? Sajna az a méret van jó árban a kiszemelt példányból.
Leginkább film nézés és HD-adások nézése történne rajta, de néha sd-is....Illetve ugyanaz a Típus miért drágább 49"-ba? Ugyanaz a panel van mindkettőben...
[ Szerkesztve ]
-
Gaben92
őstag
válasz #49155328 #31396 üzenetére
Azt nem árt tudnod, hogy (bár nem ismerem a modellt, specifikációk alapján) a jelenlegi TV-d VA paneles, Direkt LED-es és ami még fontosabb 100Hz-es. A 6950-ben is VA panel van, viszont Edge LED-es és csak 50Hz-es. A panel ugyanúgy 8 bit mindkettőben, csak a 6950 kicsit szoftveresen megvan még tolva, ennek fényében mérlegelj.
Ettől függetlenül ekkora méretben szerintem a legjobb vétel a 6950.
If it ain't a Rotor, it ain't a motor.
-
-
törölt tag
Sziasztok!
Ezt a tvt nézegetem, elég jó áron van.
4 méterről néznénk. Filmek, sorozatok, PS4 menne rajta.
Most egy Samsung UE60J6240-es tv lóg a falon.Ez jó lehet helyette?
[ Szerkesztve ]
-
Gaben92
őstag
válasz Grizzlu #31393 üzenetére
Leginkább ezért... Nem azért van háztól házig gari, mert olyan jó fejek, és nem is véletlenül viszik Bukarestbe javítani a cuccaid, hanem azért mert az eMag-nál forgalmazott termékek nagy részére nem érvényes a magyarországi garancia. Az én laptopom 4 napig volt az Asus szervizében Budapesten, ahova bevittem hétfőn, megcsinálták és csütörtökön érte mentem. Ha behal a TV-d, 2 hét múlva kijönnek, elviszik, 2-3 hét alatt megcsinálják, mivel a szerviz terhelt mert az összes országból oda viszik a szarokat, aztán megint 2 hét még visszakapod.
Csak gyorsan válogatás nélkül pár dolog, de lehet még keresgélni a neten. Ez csak 2 topik néhány hsz-e és egy blogbejegyzés...
[link][link][link][link][link][link][link][link][link]
Szerk: Csak amiatt, hogy teljesen világos legyen mindenkinek mit is jelent a linkelt mondat a vásárló számára hasznos nyelven, kicserélem a felesleget a lényegre. A félkövér lesz az enyém.
Az eMAG által forgalmazott termékek jelenleg
bolti garanciávalMagyarországon nem érvényesíthető garanciával rendelkeznek, így a javítás kizárólag az eMAG-on keresztül oldható meg. A termékekre háztól-házig garanciát biztosítunk, mivel szervizünk Bukarestben található és csak Romániában él a garancia.[ Szerkesztve ]
-
Quqesz
nagyúr
De milyen tartalmakra? Mert lehet jó tapasztalat lenne az itt érdeklődőknek. Gaben ami technikai adatokat felvázolt azt meg is értem. Hatalmas bitráta, ehhez kevés a tv sztem is.(nálam 1500kbps is már hatalmas filmeknél 😃, max ha bluray-t teszek be, de nincs sok)
Én egy régi Philips bluray lejétszón vettem észre, hogy már az 1080i60fps is sok neki, szaggat, akadozik.[ Szerkesztve ]
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
Gaben92
őstag
Nem tervezek venni, jó nekem az XF9005. Csak kíváncsi voltam, hogy te tudsz-e valami 55"-es 100Hz-es VA-t 200-250 között, mert én is akárhogy gondolkoztam, csak a Q6 jutott eszembe 270-ért. A Sony-nak az ilyen árban mozgó modelljei például 55"-en már mind IPS-ek, bezzeg 49"-en a legtöbb VA...
Zilko87: Black Panther, The Last Jedi, Venom, Mission Impossible. Ami érdekes, hogy 42Mbit-es HEVC + TRUEHD + Atmos még okés volt felirattal is. Kicsit magasabb bitrátán már előjöttek kadenciaproblémák, apróbb röccenések, stb, a Dolby Vision pedig teljesen lefekteti. A probléma az, hogy nem tudom azonosítani mi a probléma, mert FHD Anime + ASS felirat is produkált már ilyet, arra meg nem lehet ráfogni, hogy amiatt van mert BD50...
[ Szerkesztve ]
-
Zilko87
tag
válasz Gaben92 #31383 üzenetére
" A 4k tartalmaim 90%-ával nem boldogul az XF9005. Igaz amiatt mert hasonló mindegyik mint a fent linkelt..."
Ez elég félrevezető azért, igaz csak egy hónapja van ilyen tv-m, de még nem volt olyan 4K HDR atmos-os film amit ne vitt volna.Sőt, igazából mindent vitt idáig.. Természetesen nálam alap, hogy feliratosan nézek mindent.
Tényleg csak a kíváncsiságból, neked miket nem vitt? jöhet privátban is. -
AL
addikt
Szia ! A kijelzők között sok különbség van . VA - IPS és a háttérvilágítás edge, vagy direct Led.
A VA inkább szemből ajánlott, nagyon jó a kontrasztja és jobb a feketéje, mint az IPS nek, de rosszabb a betekintési szöge. Ha oldalról is nézitek, akkor jobb az IPS, de az a legjobb, ha egy nagyobb áruházban teszteled őket. [link]
Ezek mint natív 100 Hz - es panelesek . Csak a 49 - es Sony XF8505, 8577, 8096 - os VA paneles ( ugyanaz apróbb eltéréssel ) . A többi IPS paneles. A Sonyk androidosak. Az LG- t nem ismerem, de az oprendszerét és a magic távirányítóját sokan dicsérik.
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
Ezek 250 körüli áron vannak. Bármelyiket veszed ajánlatos + 3 év garanciát venni hozzá. Az MM nél és a Sony márkaboltokban ezt utólag is megteheted. [link]
Üdv.[ Szerkesztve ]
-
Gaben92
őstag
Nagyon kőbe van vésve a 250? Csak mert ez pont az az árkategória ahol szerintem most nem éri meg az 55"-es TV. Kicsit drágábban már kapsz Q6-ot, vagy ha IPS kéne akkor 8503-at. (Tudom, utóbbi eMag-nál csak 253, de onnan senkinek se kéne vásárolni...)
Szerintem manapság laptopban az FHD, TV-ben a 4k a minimum. Ez alatt nem érdemes pénzt adni semmiért még akkor sem ha most csak FHD-t nézel rajta. Ki tudja mit hoz a jövő.
[ Szerkesztve ]
-
Gaben92
őstag
válasz Gaben92 #31383 üzenetére
Kifutottam a szerkesztési időből.
A film egy QNAP TS251+ NAS-on van ami egy TP Link Archer C7 routerbe van kötve (Gbit-es LAN), a TV pedig WiFi-n csatlakozik a routerhez 5GHz-en. Ha kicsit messzebbről videózok még a router is látszik mert rögtön a TV mellett van, szóval jelerősséggel is minden rendben.
[ Szerkesztve ]
-
Gaben92
őstag
Rövid válasz. Ameddig nem akarod szerencsétlen TV-t bonyolult dolgokkal terhelni addig használható, ha már kicsit komolyabb igényeid vannak akkor médialejátszó kell.
Röviden a problémák (a lista nem teljes, ezek csak a legáltalánosabbak).
- A TV-ken 100Mbit a LAN, a WiFi még ha 5GHz is nem túl combos általában emiatt simán előfordulhat nagyobb bitrátájú filmeknél, hogy megakad. Lehet pendrájvozni.
- HDR képre .ass vagy .pgs felirat ültetése megöli a legtöbb TV-t.
- HD jellegű hangok hasonlóképp
- Samsung esetén nincs DTS támogatás
- kadenciahelyes lejátszás szerencse kérdése
- Ha nem támogat a TV-d valamilyen formátumot lokál média esetén néma marad, médiaszerver esetén transzkódolás jön amire ha kliens oldalon akarod csináltatni (amit a Plex nem tud) megfekteti a TV-ben fekvő SOC-ot, szerver oldalon meg attól függ mid van, mennyire teszi le. NAS-on TRUEHD vagy DTS AC3-ba konvertálása esélytelen, i5-7200u-val szerelt laptopon (tapasztalat) szintén, erős gép kell oda
- és még sorolhatnám napestig.Nagyon leegyszerűsítve a dolgot, amíg szinkronos filmeket nézel az AC3-as magyar hangsávval felirat nélkül addig menni szokott a dolog, de előfordulhat probléma. Ha mégis normális hangot szeretnél, akkor venni kell egy médialejátszót.
Valaki kérdezte korábban, hogy az istenben sikerült megfektetnem az XF9005 lejátszóját. Pontosan így.
Bár rohadt halk a videó, óvatosan hangosítsatok mert sok helyen azért nem hallani mert tényleg nincs hang a TV-n. Videó is szaggat, hang is kihagy, kb ennyit lehet várni egy olyan TV beépített lejátszójától aminél több formátumot nem is tudom hirtelen támogat-e bármelyik TV.
A teljesség igénye miatt a lejátszott videó fontosabb adatai:
Videó: 67208kbps, 4k HEVC, Dolby Vision
Hang: 48kHz TRUEHD Atmos 7.1
Felirat formátum: PGSSamsung sem jobb, Pana sem jobb, LG sem jobb. Ugyanezt egy 15k-s médialejátszó viszont kadenciahelyesen röccenés nélkül röhögve...
Quqesz: A 4k tartalmaim 90%-ával nem boldogul az XF9005. Igaz amiatt mert hasonló mindegyik mint a fent linkelt...
[ Szerkesztve ]
-
gbr88
csendes tag
Sziasztok!
Igények:
- 55"
- fő felhasználás: sportközvetítések, youtube és twitch (utóbbiak könnyű elérése/használata fontos lenne), filmek/sorozatok
- keret max 250k FtKiegészítő kérdés: manapság már csak 4k-ban érdemes gondolkodni? Nincs hátránya jelenleg a 4k-nak ha még a nézett tartalmak nagy része nem 4k? (azt is figyelembe véve persze, hogy az ember tv-t legalább 5 éves időtartamra tervez venni...)
Köszi előre is!
-
gsc73
aktív tag
Erre a kérdésre én is keresem a választ, de még nem találtam meg...:-)
Itt olvasgatva pár hete, nekem az derült ki, hogy a Samsung elég sok mindent nem támogat, így elméletben a Pana jobb lehet, de alapvetően az a megközelítés, hogy inkább vegyen az ember egy média lejátszót.
Én sem szeretnék, de kezdek rá hajlani, mert "sokan mondják"G.
kedvenc szavaim: palack, flakon, kredenc, fridzsider, ibrik, trafik, szvetter, fregoli, rezsó, sparhelt, vájdling, szifon, gardrób, partvis, spejz, tégely, drót, abrosz, lavór...szocreál.
-
lovi8
tag
Sziasztok,
tv-t keresek ezekkel a feltételekkel:
-4K
-játekra
-55/60 coll
-HDR
-max 400K Fta válaszokat előre is köszönöm
-
Winne
nagyúr
Köszi!
Akkor még olyan kérdésem van, hogy melyik márkának jobb általában a beépí•tett multimédia lejátszója, a Panának, vagy a Samsungnak? A mostani Sony nagyon sok filmre dobja már, hogy nem támogatott audióformátum, ezért akarok újat venni, nem akarok külön lejátszót.
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
Zoló1981
tag
Jé, és tényleg!
LG SK9500: a világ legjobb nanocellás LED LCD tévéje?
Kipróbáltuk a 4K-s, HDR támogatású, webOS 4.0 rendszerrel bíró készüléket.Zoló, a segédM. - Samsung Galaxy S7 | acer aspire E15 | LG 32LA620S | LG 55UH850V | LG G2 mini (D620r)
-
Gaben92
őstag
válasz harusakura1 #31371 üzenetére
Attól függ mit fog csinálni a gép. Egy TrueHD-AC3 konverzió elég brutál tud lenni, de őszintén szólva a pontos követelményekkel nem vagyok tisztában. Nálam az i5-7200u-t volt ami megfogta bár az nem egy “erőgép”.
Én Apple TV 4k-t használok, de az egy viszonylag drága cucc (60-70k), de egy Amilogic box a töredékéből megvan és mindenre jó amire az ATV 4k, csak kicsit többet kell állítgatni a dolgokat, de az egyszeri meló. Nálam is csak amiatt van ATV, mert sokkal egyszerűbb volt beszerezni itt a messzi északon. Milyen asztali médialejátszót topikban kérdezz rá, aztán visszatérünk a TV-re. De ha van egy jó szervered ami el is bír a transzkódolással (UHD filmek lejátszása topik) és nem zavar, hogy pörgeti a gépet, illetve, hogy lehet kép és/vagy hangminőségvesztés akkor nem feltétlen kell lejatszó.
A döntés a te kezedben van.
-
harusakura1
tag
válasz Gaben92 #31370 üzenetére
Ah okee, igy teljesen ertheto. A regi gepemet akarom ala rakni, egy FX-6300-as proci van benne, az szerintem elbirja ezt a terhelest. Tudnal esetleg ajanlani akkor medialejatszot? Ha nem olyan nagy tetel, akkor veszek, ezen nem fog mulni
A viragbolt masneven enkor webaruhaz
Ja es szarjanak be a gyartok a hulye liszenszeikkel. Kifizet az ember egy kisebb vagyont es ilyen dolgokon sporolnak, hihetetlen.Megdobállak vadkörtével!
-
Gaben92
őstag
válasz harusakura1 #31368 üzenetére
A Plex úgy működik, hogy a kliens ami TV-n vagy médialejátszón (tovàbbiakban lejátszó) fut megbeszéli a szerverrel (ahol a filmjeid vannak), hogy mit támogat a lejátszó hardvere. Ameddig a videó és az audió is támogatott addig a Plex szerver csak átnyomja a forrásstream-et a kliensnek, az meg a lejátszó codecjeit használva szépen lejátssza. Viszont a Samsung nem licence-eli a DTS-t például. Ezesetben a Plex kliens szól a szervervek, hogy ezzel ő nem tud mit kezdeni, és a szerver átkódolja AC3-ba például. Viszont ez erőforrásigényes, egy NAS-t simán megfektet, tényleg “szervergép” kell hozzá. A Plex csak szerver oldalon transzkódol, de kliens oldalon még rosszabb lenne a helyzet, mert a NAS-okban lévő CPU egy atomerőmű a TV-kben lévőhöz képest.
Aztán ha még ha a TV támogat is minden formátumot (nem szokott), akkor is még ott vannak az olyan problémák mint az ass és pgs feliratok HDR esetén. Ilyenkor a Plex HDR-SDR konverzió után a képre égeti a feliratot szerver oldalon és úgy kúldi át, szóval mindenképp transzkódol szerver oldalon. Ezt ki lehet küszöbölni olyan kliensekkel amik támogatnak kliens oldali dekódolást hardveres gyorsítással, de például Sony esetén különösen problémás a dolog, mer bár (szerintem) az XF9005 most az LCD csúcsa, a Sony nem engedélyezi a hardveres dekódolást a külső lejátszóprogramoknak, mint Plex, Kodi, stb. CPU-ból pedig nem tudja megoldani a TV.
Emiatt javaslom mindenkinek egy médialejátszó beszerzését. Egész olcsón lehet kapni jókat, de akine mondjuk ezt pluszban nem tudja rászánni, ott a TV-re szánt keret csökken. Egy 150k-s TV-n filmezni még mindig jobb mint egy 170-180k-son nem filmezni.
Amúgy mi a t.köm az a virágbolt?
-
Jackie_Chan
senior tag
Hali!
Úgy áll a helyzet,hogy egy LG 55sk8100 tipusú tv kerülne a családba.239e. most az edigitalban.
Véleményekre/tapasztalatokra lennék kíváncsi pozitív,negatív egyaránt érdekel.
Esetleg van jobb választás ebben(max 250e.) az ár kategóriában ettől?"Az nem hozhat változást aki nem tűnik ki a tömegből!" "Sic Parvis Magna" "Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." "Két dolog határoz meg téged: A türelmed amikor nincs semmid, és a viselkedésed mikor megvan mindened."
-
harusakura1
tag
válasz Gaben92 #31360 üzenetére
Kb 3-4 meter a tavolsag. Csak szembol neznenk. En azt hittem, hogy a Plex-ben van beepitett lejatszo. Nyilvan viragbolti verzios filmek/sorozatokat neznenk ezen keresztul. A felirat lehet maceras, baratnomnek nem olyan jo az angolja, filmnel nem igazan tudja meg folyamatosan processzelni a szoveget. Media lejtaszonal chromecastra kell peldaul gondolni?
Megdobállak vadkörtével!
-
Gaben92
őstag
Az SK9500-at én nem is értem hogy gondolta az LG. Kis túlzással csak jobb TV-ket lehet venni annyi pénzért mint amennyibe kerül. Én még az SK8500 árát is túlzásnak tartom, de lényegesen jobb vétel a 9500-nál mert kb local dimmingben jobb és még így is gyenge.
-
Hzi
aktív tag
Sziasztok!
Mai tesztben eléggé lehúzta a Prohardver az SK9500-at:
https://prohardver.hu/teszt/lg_sk9500_teve_teszt/lg_sk9500.htmlTabról nem tudok vmiért linket betenni. )
A lényeg: még kevésbé költök 250-300k-t tévére. Esetleg majd mikroledre?
[ Szerkesztve ]
Hogy vagy te itt? Jóóóól!
-
AL
addikt
Szia ! Mindkettő alap 4K TV, de szerintem ezen az áron megfelelőek. A Panasonic VA, a Sony IPS kijelzős és mindkettő direct led.
[link]
[link]
Itt láthatod az adataikat : [link]
[link]
Bármilyen készüléket veszel ajánlatos hozzá + 3 év garanciát venni. Az MM ben és a Sony márkaboltokban ezt utólag is megteheted. Vásárlás előtt érdemes üzletben megnézni őket. Üdv. -
AL
addikt
válasz #04441088 #31345 üzenetére
Szia ! Elnézést, hogy kritizálom a választásod, de 5 - 6 méterről ilyen kicsi méretet nem fogod élvezni.
Ha elfér a nagyobb, akkor még egy kicsit gyűjtve hozzá legalább 55 - ös kellene.
Egy áruházban kipróbálva az 5 - 6 méteres nézési távot látni fogod, hogy szinte semmi sem kivehető.
Érdemes figyelni az akciókat, legtöbbször hétvégén vannak jó több tízezres engedmények.
Tavasszal a típusváltásnál még olcsóbbak lesznek a tavalyi ( most kapható ) készülékek.
A YT - on csodás 4K filmeket lehet látni, de ahhoz is nagyobb méret kell.
Ha telekomos vagy ott is nagyon jó akciók vannak, de csak az ügyfélszolgálatoknál tudják megmondani, hogy mennyi a kedvezményed. Üdv.[ Szerkesztve ]
-
AL
addikt
válasz toyee09 #31347 üzenetére
Szia ! Elég kicsi a választék .
Az egyik legjobb 220 körüli áron : Sony 49XF8505, 8577, 8596 ( ugyanaz apró eltéréssel ) . Ez Natív 100 Hz , VA panel és Androidos. Ennek az 55 - ös változata már IPS paneles. [link]
Komolyabb, még jobb minőségű testvére az XF9005 . A 49 és az 55 - ös méret is VA ( ez a legdrágább )
Olcsóbb a Samsung Qled . 49 - es méretben a Q6 - os natív 50 Hz, de az 55 - ös már 100 Hz.
Itt láthatod az adatokat :
[link][link]
Üdv.[ Szerkesztve ]
-
AL
addikt
válasz Walter_White #31355 üzenetére
Szia ! Ezen az oldalon néhány készüléknél előjön, csak a jobb felső sarokba kell beírni a típusszámot .
[link]
Üdv.[ Szerkesztve ]
-
Gaben92
őstag
válasz harusakura1 #31343 üzenetére
Mekkora nézési távolságról beszélünk? Szemből csak vagy oldalról is? Plex-en keresztül mit szeretnél nézni, csak mert a beépített lejátszók nincsenek éppen a toppon (Samsungon nincs DTS, HDR + .ass vagy .pgs felirat sok TV-nél problémás lehet, stb), szóval nem ártana tudni mert előfordulhat (meg amúgy ajánlom is), hogy kell majd egy médialejátszó.
vp1: Semmilyent ha IPS kell. 250 alatt 65"-en nincs válogatás. Samsung NU7102 és NU7022 ami befér a keretbe, de mindkettő VA és Edge LED. A különbség annyi a kettő között, hogy előbbin van plusz egy HDMI és egy USB. Mindkettő VA paneles és edge ledes. A linkelt Thomson-t nem ismerem de ennyi pénzért én nem várnék sokat tőle. Tesztet se találtam, bár nem túrtam fel érte a fél netet, de ugye ami a google első oldalán nincs az nem létezik. Annyit tudok róla, hogy elvileg az is VA peneles, de ilyen gyártóknál sose lehet tudni mennyire megy a panellottó.
staker: A Thomson-okat abszolút nem ismerem (meg úgy senki nagyon, kivéve akinek van), úgyhogy nem nyilatkozom. A 43LK5900PLA-t kapásból kizárnám mert Full HD-t nem veszünk 2019-ben , az UK6300-at én az RGBW kijelző miatt nem nagyon támogatom szóval a maradék kettőt nézném meg a helyedben élőben. Alapvetően más konstrukciók, a Samsung VA, Edge LED, a Pana IPS és Edge. 5-6m nézési távolságra amúgy szerintem rohadtul kicsi lesz, nem fér be nagyobb.
toyee09: Ha VA kell és valós 10 bit akkor Sony XF9005 bármilyen méretben, Samsung Q6FN 55"-ben, (a 49"-es nem valós 10 bit (meg nem is 100Hz)), bármelyik Q7FN.
Walter_White: Tesztekből. Specifikációknál nem fogod látni, mert míg monitornál kérkednek vele, TV-nél nem lehet. Épp nemrég jött a bomba hír, hogy az új OLED-ek akár már 13(!!!) ms-et is fognak tudni. (A 3 felkiáltójel csak irónia, itt kifejtettem a véleményem.) 20+ ms amivel lehet kalkulálni TV függően. Egyes olcsóbb modellek (de tényleg a nagyon dzsunkák) akár 100ms feletti értékekre is képesek. Nézz rá a kinézett TV-k tesztjeire ( nem árukeresős értékelés, hanem ahol műszerrel mért értékek vannak ).
gjo: Rossz topik. Itt valószínűleg hamarabb kapsz választ.
-
Kotix007
csendes tag
válasz Csigavair #31333 üzenetére
Szia!
Nekem LG 50UK6950-em van. Meg vagyok vele elégedve, bár az elsőt vissza kellett küldenem, de második nekifutásra sikerült! A Magic Remot-ot imádjuk, szerintem nagyon jó és hasznos kis kütyü. A WebOS gyors és letisztult eddig nem volt vele probléma. Első okos TV-m, de nekem bejött nagyon. Youtube-n UHD HDR videóknál eléggé belassul a rendszer, de egyébként eddig hibátlan. Képével meg vagyok elégedve szép kontrasztos, szerintem megéri az árát! Átlag felhasználó igényeit elvárásait úgy gondolom kielégíti, az enyémet legalábbis biztos![ Szerkesztve ]
-
gjo
tag
Sziasztok!
TCL 43DP603
Film alatt a felirat sárga és túl vékony a betűtípus, meg kicsit lejjebb is tolnám, hogy lehet állítani?
Sehol nem találom.. -
Winne
nagyúr
Urak 40 colon a fullhd még nem ronda? Csak a multimédia lejátszó lenne használva rajta, nincs tv adás, kb 2 méterre van a szemünktől.
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
Gabesz201
csendes tag
Sziasztok!
Most az egyik nagy szolgáltatónál kedvezményesen kaphatóak TV (is) az újonnan kötött szerződések mellé.
Konkrétan:
PHILIPS 65PUS7303/12 ULTRA SLIM 4K AMBILIGHT UHD LED TV
PHILIPS 55PUS7503 UHD 4K AMBILIGHT TV
PHILIPS 43PUS6503 SMART UHD 4K TVEzekről van tapasztalatotok? Vélemények?
Olvasgattam, írták hogy a bluetooth kapőcsolata gagyi, nem ismer fel kb semmit - ez nekem nem számít, nem is akarok ezen keresztül hozzákapcsolni bármit is.
Jobban érdekelne a képminőség, az android sebessége, illtve hogy hogyan birkózik meg a tartalmakkal..Köszi előre is
-
AL
addikt
válasz mediumgecso #31346 üzenetére
Szia ! Olvas el a 30930, 31117, 31154 es leveleket ott találsz néhány ajánlatott ( az árak már nem ugyanazok, mert naponta változnak ) és infókat, hogy mire kell figyelni. Választás előtt érdemes egy nagyobb üzletben végignézni, próbálgatni őket. Ha VA panelt választotok, akkor a Sony 55xf7005 , vagy 7077 es ( nem androidos ) most az MM ben 170 ezer. Üdv.
-
toyee09
csendes tag
Sziasztok! Tv vasarlas elott allok es segitseget szeretnek kerni! Ps4 prohoz (valos) 10 bit VA panel 49-55 col kozotti Tv szeretnek venni! Barmilyen tipp, tapasztalat erdekelne! Koszonom
[ Szerkesztve ]
-
mediumgecso
őstag
válasz #04441088 #31345 üzenetére
Sziasztok!
Egy ismerősöm kért fel hogy segítsek neki tv-t venni, de nem vágyok otthon a témában.
Ezt a Tv-t nézte ki:
Tudnátok javasolni bármilyen gyártóju Tv-t aki kb 160e környékén mozog? Igazából csak filmnézés, de azt sem a legjobb minőségben, csak egy sima FHD.
Nagyon köszönöm.
Pisti
Pixel 9 Pro 256GB Hazel // Garmin Forerunner 965 // Garmin Edge 1050 //Canyon Grail CF SL
-
törölt tag
Sziasztok!
TV vásárlás előtt állok.
Mindenféleképpen Smart TV-t szeretnék venni, de amúgy csak YT nézése plusz heti 2-3 film lenne a cél.
5-6 méterről lenne nézve, ezekre kaptam elég jó ajánlatot, Ti melyiket vennétek?THOMSON 40FD5406 SMART LED TV
THOMSON 43UC6306T 4K UHD SMART TV
LG 43LK5900PLA FULL HD SMART TV
LG 43UK6300MLB SMART UHD 4K TV
SAMSUNG 43NU7122 SMART UHD 4K LED TV
PANASONIC TX-43FX550E 4K UHD SMART -
vp1
csendes tag
Üdv mindenkinek! Két kérdéssel zaklatlak titeket:
1. A Thomson tévék szerintetek kerülendők? Most a 65UC6406 jó áron van a M*d**M*rktban.
2. Milyen tévét ajánlotok 250 ezer alatt, 65", IPS?
Köszönet -
harusakura1
tag
Sziasztok!
Kovetkezo honapban szeretnek TV-t venni a lakasba. Eddig nem volt semmilyen keszulekem. Max 150k-t szeretnek aldozni ra. Hagyomanyos TV nincs bekotve, nincs szukseg ra. Ellenben egy Plex szerver biztositana a tartalmat szamunkra, valamint kikapcsolodaskent neha egy kis PS4-es (nem tudom, hogy szamit-e, hogy pro?) jatek is menne rajta. Tudtok nekem ajanlani valamit legyetek szivesek?
Ha valamilyen plusz parameter kell, akkor jelezzetek, fogalmam sincs mit kell ilyenkor figyelembe venni. A merete igazabol nyilvan minel nagyob annal jobb, ugye?[ Szerkesztve ]
Megdobállak vadkörtével!
-
Gaben92
őstag
válasz Zoló1981 #31341 üzenetére
Háááát....
Őszintén szólva, a 13ms input lag az pont az, hogy akit zavar az input lag annak ez is sok, akit nem annak meg a mostani értékek is megfelelőek. Marketingnek mindenesetre jó, de számomra inkább az eARC üdvözlendő, annak látom értelmét is.
[ Szerkesztve ]
-
Zoló1981
tag
Újdonság - ha valaki még nem olvasta volna...
Igen alacsony input lag és gamer funkciók az LG OLED tévékben
A variálható frissítési frekvencia is megjelenik az idei csúcsmodellekben.Zoló, a segédM. - Samsung Galaxy S7 | acer aspire E15 | LG 32LA620S | LG 55UH850V | LG G2 mini (D620r)
-
Zoló1981
tag
válasz Gaben92 #31338 üzenetére
Igaz, ha jól emlékszem csak a dimming zónák számában van eltérés (48 az 56-tal szemben - vagy hasonló).
Most egyébként is az 55SK8500 nagyon jó áron van, több helyen is 276 000.Zoló, a segédM. - Samsung Galaxy S7 | acer aspire E15 | LG 32LA620S | LG 55UH850V | LG G2 mini (D620r)
-
Selynelar
aktív tag
válasz Zoló1981 #31337 üzenetére
Üdv,
Panasonic-kal én is szemezgettem,mint írtam. De mint egy teszt alapján külföldi fórumon kiderült: LG panel van a készülékben Szóval ezek szerint jobban járnék ha Pana helyett LG-t vennék.
SK8500 és 9500 között én is vaciláltam főleg,hogy elvileg nem sok különbség van a kettő között,csak az ára. Az SK8500 és 9500-ban is az a7-es képvezérlő proci van. Szóval képminőségben nem igazán van különbség. Nos nekem ez lenne a fontos Annyit pedig nem ér a 9500. Ha pedig már annyiért mennék,mint amennyi a 9500 akkor inkább a stabilabb képminőségű és mozgásmegjelenítésű Sony lenne a nyerő Nagy ez a dilemmma Régen CRT vagy Plazma. Naná,hogy plazma. Most QLED,OLED,MicroLED, és az egészet már megelégeLED.
Az a helyzet,hogy mindegyik technikának meg van a velejáró hibája. Bár a külföldi oldalakat azért nem éri meg olvasgatni,mert tökéletesen ellentéte azoknak a készülékeknek amit idehoznak vagy itt gyártanak vagy itt kalibrálnak,ha kalibrálnak.
Erről jut eszembe egy cikk,amikor azt ecsetelték,hogy amit behoznak az országba az rohadtul más minőség.
Sajnos ebben igazat kell adjak.Szeretlek Magyarország
Viccet félretéve. Azért köszönöm.
-
Gaben92
őstag
válasz Zoló1981 #31337 üzenetére
SK9500 szvsz nem ér annyit amennyit kérnek érne, én legalábbis nem fizetném ki a felárat. Ha IPS kell az SK8500 jó választás lehet (szerintem sokkal jobb az FX780-nál), az SK9500-ban kicsit jobb a local dimming (de még így is elég gyengécske sajnos), viszont egyiket sem lehet az XF9005-el egy lapon említeni (a betekintési szöget kivéve).
[ Szerkesztve ]
-
Zoló1981
tag
válasz Selynelar #31319 üzenetére
Szia!
Itt a fórumon pont a Sony XF9005 és a Panasonic FX780 szériákat ajánlják.
Én amatőr vagyok és LG párti, és az SK8500-zal szimpatizálok, és ahogy néztem nem tűnik gyengébbnek a drágább SK9500 szériától.https://www.displayspecifications.com/en/comparison/63f74e316
[ Szerkesztve ]
Zoló, a segédM. - Samsung Galaxy S7 | acer aspire E15 | LG 32LA620S | LG 55UH850V | LG G2 mini (D620r)
-
Gaben92
őstag
válasz Csigavair #31333 üzenetére
MM-ben 170 a PHILIPS 49PUS8303/12.
Igaz, hogy csak 49" nem 50" viszont valós 10 bites panel benne és 100Hz. Ennyi pénzért elég jó deal. Igaz, hogy IPS panel, szóval nem lesz olyan feketéje és kontrasztja mint egy VA-nak, de a valós 10 bit és a 100Hz miatt (szerintem) sokkal jobban megéri mint egy 8 bites 60Hz-es VA.
Zilko87: Próbálj meg 4k HDR tartalmat nézni .ass vagy .pgs felirattal, és dobj rá egy TrueHD7.1 hangsávot. Ha jól emlékszem valami ilyesmi kombó volt, de nem vagyok 100%-ig biztos benne. A feliratnak tuti köze volt hozzá. Bármilyen külső lejátszóprogramot megfektet. A beépítettel még csak-csak működgetnek a dolgok de azt is lefektetettem valamivel, na meg annyira fapad, hogy inkább vettem egy ATV 4k-t.
[ Szerkesztve ]
-
Csigavair
tag
Sziasztok!
Tv vásárlás előtt állunk. 160-170k a max keret és minimum 50" kéne. Nem nagyok az elvárások, tudom ekkora összegbe nem kell wow faktort keresni, de ami a lényeg: ne legyen bughalmaz a szoftver és a lehető legszebb kép természetesen. A hangzás az mindegy, úgy is külső megoldás lesz alkalmazva.
Ezt a modellt néztem:
Philips 50PUS7303Ebben az árkategóriában van valami best buy készülék?
[ Szerkesztve ]
-
Gaben92
őstag
-
Walter_White
senior tag
válasz Gaben92 #31313 üzenetére
Van 3db HDMI port rajta, tehát ha jól értelmezem itt a 2-es és a 3-as port tud 4K\60hz-t a HDMI kábeltől függően (HDMI 2.0)
Supported Display Resolution
• Computer inputs on HDMI1: up to 4K UHD 3840x
2160 @30Hz, up to FHD 1920x 1080@60Hz
• Computer inputs on HDMI2/3: up to 4K UHD
3840x 2160 @60Hz
• Video inputs on HDMI1: up to 4K UHD 3840x
2160 @30Hz, up to FHD 1920x 1080 @60Hz
• Video inputs on HDMI2/3: up to 4K UHD 3840x
2160 @60Hz -
Gaben92
őstag
válasz Selynelar #31327 üzenetére
Gondolom nem nagyon volt ott beállítva a tv.
Inkább túlságosan beállította valaki. Ez így jött ki a dobozból, semmit nem csináltam. Áruházakban előszeretettel kapcsolnak be vivid módot meg maxra tolják a képjavítókat, stb anélkül, hogy tudnák mit csinálnak...
-
Selynelar
aktív tag
válasz Gaben92 #31326 üzenetére
Ami azt illeti láttam már élőben. Tetszett nagyon is. MM-ban még rá is tettek egy tv adást,de valami kegyetlenül nézett ki rajta. Gondolom nem nagyon volt ott beállítva a tv. (Élesség,kontraszt,képmód stb). Ezért is tűnhetett ocsmánynak. De a kép amit te küldtél mérföldekkel szebben néz ki. Maga a készülék,csatlakozásai tetszik. Mint írtam még gondolkodom,hogy hogyan tovább,de valószínűleg ha csere lesz,akkor Sony. Úgyse volt még előtte Sony tv-m A Samsung most valahogy nagyon lefelé ível a ranglétrán. Legalábbis számomra. Bár ugye ízlések és pofonok.
További szép estét mindenkinek.
-
Senator
aktív tag
Sziasztok!
Hatha erdekel valakit... Eleg jo az ar fuggetlenul minden mas egyeb "vitatematol" -
Gaben92
őstag
válasz Selynelar #31321 üzenetére
Csatornaváltás 1,5-2mp között van, mikor hogy. A talpáról nem tudok nyilatkozni, bontatlanul áll a dobozban. Egy IKEA Uppleva állványra van felrakva
Az SD-től sehol nem kell csodát várni. Igyekeztem kivárni neked egy totál előnytelen pillanatot ahol nagy kontraszt van a színek között (rózsaszín számok ), hogy teljes képet kapj, de természetesen képen nem adja annyira vissza. (Kattra nagyobbodik. ) Főleg mivel sötét van, így a telefon kicsit "szemcsésen fényképez ilyenkor". Ennyi telik egy 5,5 éves 5S-től sajnos.
[ Szerkesztve ]
-
Selynelar
aktív tag
válasz Gaben92 #31320 üzenetére
Köszönöm a gyors válaszod. Nos a Sony XF9005-ön nagyon sokat gondolkodtam. Sőt külföldi oldalakon is azt ajánlják qled helyett. A lejátszási problémát már megoldottam egy Sony UBPX-700-as lejátszóval,ami kegyetlen,hogy mindent lejátszik. Még olyat is amit egy Dune 4k pro sem. DTS-sel is nagyon barátságos. Semmi probléma nem volt eddig velük.
Annyit hadd kérdezzek még,hogy a tv adások milyenek a sony-n. Persze nem lehet csodát művelni,de milyenek az sd adások rajta? S hogy viselkedik csatornaváltásnál? Olvastam olyat,hogy eléggé lassú. Igaz ez?
Milyen a talpa? Tartja stabilan a tv-t?Előre is köszönöm a válaszod.
-
Gaben92
őstag
válasz Selynelar #31319 üzenetére
Ha olyan kell, hogy besza..sz és nem akarsz OLED-et akkor XF9005. A VA-tól nem tudom miért kezdtél el hirtelen parázni, mivel jelenleg is egy VA panelt nézel. (Tudom QLED, de az egy felmpimpelt VA)
XF9005 mindent tud mint a Q7 csak (szerintem) jobb. Kontrasztban elvileg erősebb a Q7 egy picit de ugye ez FALD és elég jól teszi a dolgát a local dimming. A HDR is jobban teszi a dolgát és betekintési szögben is kb ugyanott van mint a Q7. Egy szó mint száz, szerintem az XF9005 jobb TV a Q7-nél. (Itt kell megjegyeznem, hogy vádoltak már elfogultsággal mert nekem is XF9005 van a nappaliban, viszont nem véletlenül azt vettem a Q6/Q7 helyett.)
Másrészről viszont DTS hiánya miatt ne cserélj TV-t szerintem. Vegyél egy Apple TV 4k-t inkább, vagy egy androidos médialejátszót, mert a beépített lejátszó csak bohóckodás mindegy milyen TV-t veszel.
Nekem az XF9005 alatt ott az ATV 4k, mert nem volt kedvem szenvedni a beépítettel. (Azt tudnod kell a Sonyról, hogy tiltja a hardveres gyorsítást a külső lejátszóprogramoknak. Ergó Kodi, Plex stb ha 4k-t is akarsz nézni (neadjisten HDR-t, neadjisten felirattal) kapásból felejtős. A beépített lejátszón kívül semmi se működik normálisan emiatt az Androidos Sony TV-ken. Tartsd meg a Q7-et és vegyél egy ATV 4k-t. (Vagy ha sok a felesleges pénzed akkor vegyél egy XF9005-öt és egy ATV 4k-t. )
[ Szerkesztve ]
-
Selynelar
aktív tag
Üdv Mindenki.
Most már kezdek tényleg tanácstalan lenni.
Annyi készülék van és annyi típus,hogy már nem is tudom melyik legyen
De remélem,hogy valakinek lesz valami okos ötlete/tanácsa.
Ebben a pillanatban van egy Samsung Q7FN-s készülékem. De mit is mondjak nem igazán vagyok vele boldog. Nem a képminőség miatt,hanem a dts hiánya(melyet megoldottam egy blueray lejátszóval,ami mindent lejátszik),s a one connect box miatt. A one connect box pattog-recseg. Azt mondta az üfsz,hogy ez a melegedés-hűlés miatt van. Ok.Fine. A képminőségéről csak annyit,hogy azért érzékelhető utánhúzás,sőt edge led-es,ami eléggé látványos főleg sötétben. Ezekután gondolkodtam azon,hogy lecserélem.
Nos vannak is kiszemeltjeim,melyekre szeretnék ötletet-tippet kérni.
Keret olyan 350ezer körül lenne. Max 400-ig mennék el,de akkor legyen a tv olyan,hogy besz..sz.
Főleg tv-adás és filmnézésre lenne használva. Nappal és este is. A Tv nem konkrétan szemből lenne nézve,mivel sarokban van ezért kicsit el van fordítva az ágy felé de jobban nem tudom,mert akkor ablak alá kerülne.
Kiszemeltjeim és érveim,ellenérveim ellenük:1.LG 55SK9500-IPS miatt jó lenne,Fald Led miatt jó lenne,Garanciális ügyintézés az LG-nél korrektebb. Negatívuma az a bizonyos 'black light bleed" amiről már írtak itt.
2.Sony 55XF9005-VA-ja bizonytalanná tesz. Androidja bizonytalanná tesz. Motion-ja állítólag nagyon jó. Talpa enyhén szóval instabilnak tűnik. Márkaneve pozitívum,de ettől nem biztos,hogy a készülék tökéletes. Bár melyik az.
3. Panasonic 55FX780E- sajnos erről nem sokat írt eddig senki. Ez talán lehet pozitívum is. Mert vagy tényleg nincs vele gond vagy SENKI nem vett ilyet
Oledek- egyszerűen kilőve,pont azért,mert elég sokat nézek tv műsorokat. Nos ha annyi pénzt költök Oled-re: azért vicces,hogy odakeljen figyelnem: Nehogy egy csatorna logó beégjen. Főleg,hogy a párom szinte egész nap vagy a natgeo-t vagy a travel channel-t nézi. :SNos ha esetleg van valami tipp vagy tanács,hogy melyiket érdemes megvenni. Vagy drága Samsung-os szervizet nyüstöljem azzal,hogy vizsgálják be a készülékemet,hogy a működését ez a recsegés-ropogás tényleg nem zavarja be a one connect box-nál. Bár ennyi pénzért röhej,hogy ilyen gyenge lenne a box kávája
Összességében a Q7 elég sokat hoz képminőségben ha 4k-ról van szó. De az a fránya utánhúzás ne lenne.
...Előre is köszönöm a válaszokat.
-
AL
addikt
válasz Grizzlu #31314 üzenetére
Szia ! Sajnos a mostani készülékek megbízhatósága kiszámíthatatlan. Lehet, hogy évekig jó lesz, akkor megéri, de a fél év múlva lejáró garancia után elromlik, akkor kidobott pénz. Ha nem sürgős a vásárlás, akkor érdemes figyelni az akciókat . Van olyan olcsóbb készülék, amelyre csak 1 év, de van olyan is amelyikre 3 - 5 év garancia van. 60 ezerért most 32 es méretben kapsz LG - t, de más "névtelen" készülékek 40 - es méretben is vannak. Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
Gaben92
őstag
válasz Grizzlu #31316 üzenetére
Én ezért nem adok el szinte semmit. Mondjuk én igyekszem úgy vásárolni, hogy (ha nem szarik be) hosszú távra kielégítse az igényeimet. Áll a szekrényben egy 8 éves Lenovo G580, sokáig kiszolgált, bagóért lehetne eladni. Akkor már inkább legyen ott "backup"-nak. Barátnőm régi laptopja ugyanez, de mivel 1 backup elég itthonra azt odaadtuk inkább a faluban egy rászoruló kislánynak akit jól ismerünk.
Telefoncsere is lassan aktuális (iPhone 5S megjelenés napján vásárolva szóval 5 és fél éves), mert ennyi idősen, főleg az itteni hidegben nem bírja az akkuja már. Pedig amúgy teljesen tökéletes lenne nekem most is... Az is marad a fiókban fesztiváltelefonnak, mert a kutya nem venné meg. Amennyit kapnék érte annyiért inkább megtartom.
[ Szerkesztve ]
-
Grizzlu
tag
válasz Gaben92 #31315 üzenetére
Ezt utálom ebben a technokrata világban. Kifizetsz rakás pénzt azért, ami egy év múlva szart sem ér.
Nekem mondjuk megérné. Ilyenkor mindig úgy vagyok vele, hogy öt évvel ezelőtt beszart volna mindenki, ha ilyen tévéje lett volna, most meg bagóért meg lehet venni, csak mert kijött egy újabb, ami egy év múlva szintén senkinek sem kell már.
Az értékvesztése viszont egyre lassul.
MSI MAG Z590 Tomahawk WIFI, i5-11400F, Intel ARC380, 2x8 GB DDR4 Kingston HyperX Fury 3000 Mhz, BeQuiet PurePower 12M 650W
-
Gaben92
őstag
A betekintési szöge biztos hogy rendben volt, mert IPS. A VA paneleket érinti ez a probléma, ott is van amelyiket jobban, van amelyiket kevésbé.
Én tuti a 50"-es Samsungot venném a helyedben, már csak a méret miatt is. Sokat számít az a 7" hidd el. Ha viszont kell a nagy betekintési szög akkor inkább egy Sony 49XF7596-ot javasolnék. Az most elég jó árban van MM-ben.yodayoda: Akkor VA-t vennék mindenképp, de közben kiderült, hogy a korábban említett XF7005 is az 55"-es méretben, bocsi a rossz infóért. A 7102-vel nincs tapasztalatom, úgyhogy annyit tudok mondani, hogy specifikációk, tesztek alapján gyengébb mindkettőnél. Volt egy fórumtárs aki annyira nem volt vele elégedett, hogy visszavitte és vett helyette egy Panát. Én még mindig a 50UK6950PLB-re szavazok.
Cece04: Az attól függ mik az igények. Sony ebben a méretben elvileg IPS, Samsung VA. A Sonynál ez még nem egy androidos modell, és az oprendszerét annyira nem ismerem. Lehetséges, hogy nincs HBOGO ahogy írták. Ha fontos az ár én a Samsungra mennék rá, vagy akkor már többért egy LG 50UK6950-re.
Walter_White: Tudásra nem sok különbség van köztük, (bár az Orionról nem nyilatkozom, azt nem ismerem még csak specifikáció szinten sem.) ilyen esetben meg általában a képméret a döntő tényező.
Fejből nem vágom, mindennek utánakeresni meg nincs időm, de amit mindenképpen megnéznék a helyedben azok a HDMI bemenetek. Nem minden TV tud 4k60-at minden HDMI bemenetén pedig gondolom kettőt azért elvárnál. (Az enyém 4-ből 2-n támogat például)If it ain't a Rotor, it ain't a motor.
-
-
Quqesz
nagyúr
válasz bekecs76 #31307 üzenetére
Ha moziszobázol(tehát teljes sötétség, max tényleg vmi derengő gyér fényforrás) akkor VA. Ha normál nappali, ahol este is ég a pl mennyezeti lámpa(meg sok tv adás nézése), akkor jó az ips is. Nagy átlagban sztem mind2 használható mind2 helyen, csak be kell állítani mindegyiket.
[ Szerkesztve ]
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
bekecs76
tag
Lenne egy kérdésem, amikor írjátok, hogy Va vs IPS panel, betekintési szög, sötét vagy világos szoba, stb témakört... Ilyenkor a világos szoba vs sötétszoba alatt mit kell érteni? Mi számít világos szobának? Nyilván egy kirakatban elhelyezett tv, az igen. Valamilyen nagy szupermárket is annak számít gondolom. Egy óriási ház nappalija, a gazdag negyedben, ahol az egyik teljes fal üveg, gondolom az is világos szoba.
Nálam az otthoni körülmények általában olyanok a panellakásban, hogy ilyenkor téli időszakban amúgy sincs valami hude nagy fényáradat a nappaliban. Nyáron amikor szikrázó napsütés van és netalán tán tv-zek, akkor inkább leengedem a redőnyt félállásba, hogy ne tűzzön úgy be a nap. Esti filmnézésnél meg általában mindig hagyok valami gyengébb fényforrást égve, hogy ne korom sötét legyen a szobában. Szóval ilyenkor is VA előnyösebb? -
Walter_White
senior tag
Sziasztok! PS4 Pro-hoz, illetve PC- játékhoz keresnék 4K-s TV-t. Smart funkciók nem lényeg.
Kinéztem párat:ORION 55OR18UHD ---> ezzel is az ára miatt. (bár márka szinten nem tudom)
Samsung UE55NU7023
Philips 50PUS6503 ---> ezzel nagyon szimpatizálok. - erre húzok
LG 43UK6750PLD
Samsung UE43NU7022 ---> illetve ez is szimpatikus
SONY KD-49XF7005BAEPMelyiket választanátok?
[ Szerkesztve ]
-
StLui
veterán
-
Quqesz
nagyúr
-
StLui
veterán
LG Oled 2019
Nálam azt hiszem eldőlt , ilyen tévét szeretnék, de ez drága lesz, majd csak egy év múlva lesz rá esély, addig meg veszek egy Sony-t XF75-85 valamit a tavaszi akcióba, és kiderül nagyon tetszik-e, vagy átrakom máshova, 1-2 év múlva, és lesz majd oled akkorKönyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
Gaben92
őstag
“Valós” HDR OLED-en kívül semmin sincsen ha szigorúan vesszük.
A hivatalos standard szerint 1000nit peak brightness kell, 0,05nit fekete mellett. Ez 20.000:1 kontrasztot jelent, vagy pedig 540nit peak 0,0005nit fekete mellett ami1.080.000:1 kontraszt. Mivel az OLED-ek kontrasztja gyakorlatilag “Végtelen:1” nekik van esélyük egyedül teljesíteni a “valós HDR” követelményeit amire valós körülmények között (szóval nem tesz pattern, hanem film megy rajta) az újabb OLED-ek képesek is.
Ezek mellett ugye kell még a 4k, valós 10 bit és legalább 90% P3, de ez mind sima liba ha OLED-ről beszélünk. De némelyik nem OLED már ezeken is elhasal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óra topik
- Házimozi belépő szinten
- EA Sports WRC '23
- 3D nyomtatás
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ukrajnai háború
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest