- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Everest / AIDA64 topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Fellép a hamisított paszták ellen az Arctic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ktg3
őstag
Közben update:
Após megnézte az Euronicsban a 75C745-öt.
Azért 330K mert állítólag ott áll egy éve bemutató példányként.
Így felejtős volt, de annyival jobban tetszett neki, a képe mint a Samu Q60 hogy meg tudtam győzni, hogy 430-ért inkább rendeljen egy 75C805-öt bontatlanul.
Úgyhogy ez lett a vége.
Közben nézegettem még a Hisense 7K-kat, 380K, de azért a C805 papíron jobban néz ki azért. -
ktg3
őstag
#92846Quadgame94: Köszi. Belefér a keretbe, utána kérdezek.
Amúgy most dumáltam az öreggel és teljesen nyitott a TCL-re. Tény, hogy az első kérdése az volt, hogy kínai mi?
Mondtam neki, hogy TCL 75C745 olcsóbb és jobb mint a QE75Q60DAU és megértette/elfogadta.
Még alkudozunk : ) -
ktg3
őstag
Sziasztok,
Rokonéknak szeretnénk egy tévét venni. A szemük már nem tökéletes.1. Tévére szánt összeg, forintban?
4-500k
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
Sport, természetfilmek, film/sorozatnézés.
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4m körul, 75"-ra gondoltam (ennél nagyobb szerintem nem fér el)
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
Alapvetően viszonylag világos a szoba, de direkt fény nem érné a TV-t. Vékony függöny mindig be van húzva.
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
Mivel elég messze van ezért a nézési szög elég kicsi.
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
Netflixet szoktak nézni, de ez gondolom mindengyik TV-nél alap. Semmi extra igény nincs ilyen téren.
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
Semmi extra igény.
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
Itt csak annyi a megkötés, hogy egy 150cm széles TV állványra rá kell hogy férjen, de szerintem az még az oldalsó lábakkal is beleférhet.
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
Eddig valami fapados VA paneles samsungjuk volt. Szerették, mondta, hogy nem bánná, ha Samsung lenne, bár szerintem meggyőzhető másról is.
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
Semmi.
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Csak új.Tudnátok típust és beszerzési helyeket ajánlani?
Én nem vagyok nagyon pro a témában. Amit néztem, hogy Ebben az ársávban egy QLED-es Samsung akár jó is lehetne. Illetve látom, hogy a TCL-ek most nagyon mennek.Egy Samsung QE75Q67DAU ilyen 400 körül lenne (Euronics).
-
ktg3
őstag
Megjött közben a samsung 55NU7073. Elsőre teljesen jó, pláne az árát figyelembe véve.
Annyi negatívum, hogy a 2 alsó sarkoban van 1-1 kicsit sötétebb nem egyenletesen világított folt, ami teljesen egyszínű világos képnél látszik. Nem tudom, hogy ezért érdemes-e gariztatni, vagy lehet-e. Valós tartalom nézése közben nem észrevehető.I/O téren nagyon fapad --> 2HDMI, 1 USB, Ethernet, wi-fi, Bluetooth. Mondjuk nekem más nem kell.
Amin viszont meglepődtem, hogy milyen jó a feketéje a VA panelnek. Ráengedtem egy screentestet és amikor teljesen fekete képernyőre váltott, akkor azt hittem, hogy kikapcsolt a TV
Van típushoz adott ajánlott kalibráció, alapbeállítás? Fényerő 42-n volt 50-ből, azt levettem 35-re azon kívül mást nem állítottam eddig.
-
ktg3
őstag
válasz
szasanyi #29718 üzenetére
Nézem.
Ha ugyanaz a panel, akkor ez az ajánlat igencsak jó.
-
ktg3
őstag
válasz
szasanyi #29716 üzenetére
MM-ben direkt próbáltam nézni az Edge LED és a Direct LED közötti különbséget, de laikus szemmel az ég világon nem szúrtam ki semmit. Hozzá kell tenni, hogy nem kértem, hogy homogén hátteret tegyenek be.
Azt jól látom, hogy ezek között csak annyi a különbség, hogy több kimenet van és kicsit jobb a tuner némelyiken. Panel egyforma?
-
ktg3
őstag
válasz
ßrainiac #29710 üzenetére
Aha, hogy itt a trükk.
Samsung is svindlizik ilyesmivel? Melyik gyártók igen?
displayspecs-en samsungoknál nem látok RGWB-t, LG-k nél igen.Még anno régen mobiloknál volt olyan kijelző aminek nek RGB elosztásban voltak a pixelei, sokkal rosszabb képe volt, hiába volt ugyanaz a felbontás.
-
ktg3
őstag
Voltam ma MM-ben megnézni párt TV-t. Eddig a LG 55UK6300MLB lett volna a befutó, mert szolgáltatótól egész jó áron meg lehetett volna venni, ráadásul 2+3 év kiterjesztett garival és kamatmentes részletre is.
Ránézésre viszont hatalmas csalódás. Kb. a leggyengébb képe volt az összes TV közül. Még egy olcsóbb thompsonnak is szebb képe volt.
Rákérdeztem, hogy ez tényleg ilyen-e vagy csak nincs jól beállítva, erre azt mondta hogy ezek ilyenek, az LG panelek kicsit halványabb nem olyan hivalkodó színekkel operálnak ellenben a Sony, Samsung, Philips panelekkel.
Fényerő is elég gyenge volt a többihez képest, színek is halványkák (nyilván meg lehetne szokni, de ha van adott árkategórián belül jobban tetsző panellel, akkor inkább azt fogom választani).Néztem a SAMSUNG 50NU7103-ast is. Ugye ez elvileg VA paneles. Túl nagy lényegi különbséget nem vettem észre az IPS-hez képest ha nem 120 fok plusz szögben néztem a panelt. Amúgy ez a samsung PAnel sem győzött meg.
Ami ebben az árkategóriában (20K-val volt több mint az LG, azaz 170K) sokkal jobban tetszett az pl. ez a fajta --> SONY KD-55XF7077SAEP
Úgy általánosságban ha tetszik egy Thompson vagy egy Philips TV képminősége, akkor azokat is meg lehet venni nyugodt szívvel vagy maradjon az ember a Sony, Samsung, LG, Panasonic vonalon?
-
ktg3
őstag
válasz
Móncsa #29603 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
LED-es TV-kel naggyon nem vagyok képben, ezért is kérdeztem be ide. A mostani TV-nk Samsung PS50C6500. Gondolhatod, hogy nem mostanában votl az utolsó vásárlás
Azért az alzát listáztam, mert ott viszonylag nagyobb a merítés egy helyen és általában elég jó árak is vannak. A beszerzés forrása kb. mindegy.
A +3 év gari nagyon jól hangzik.(#29605) AL: Ez a sony eléggé bejövős. Kinézetre messze a legjobb, mondjuk BP-ről ezért nem kocsikáznék ki, de azt írják hogy ingyenes lenne a szállítás. Érdemes így is beleugrani hogy nem láttam. Ahogy nézem ez azér jóval magasabb kategóriát képez, mint azok amiket linkeltem.
Főleg szemből néznénk a TV-t.
A megvilágítások módja között van lényeges különbség? Edge vagy direct LED? -
ktg3
őstag
Sajnos a régi 50"-os samsung plazma TV-nk kezdi megadni magát.
150K-ig nézelődök 55"-os TV-ket (nagyobb nem fér el, kisebbet nem szeretnénk).
2.5m a nézési távolság.Nem kell semmi extra, android TV box lesz rákötve. Csak tartalomfogyasztásra kell.
Nézem pl. az alza ajánlatait 55" 150K-ig és 17 találatot is kidob. Ezek közül melyik lehetne a legjobb nekünk?
Panel típus, HDR, élettartam (garancia), dizájn (külső \ anyaghasználat).Ezeknél esetleg jobb ajánlatot tud valaki?
Előre is köszönöm a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sweet.tv - internetes TV
- World of Tanks - MMO
- Milyen autót vegyek?
- LEGO klub
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik
- Laptop csatorna inditasa 2023 vegen YouTube-on?
- További aktív témák...
- Intel Core i7-13700K Processzor
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- HYNIX 1x4GB DDR3 RAM eladó
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest