Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• LML

tag

Sziasztok.

Kb két-három hete nézegetek TV-ket, egy 65-70" tv-re lenne szükségem.
    Igazából szerettem volna 250 környékén megúszni, valamilyen BF akcióval de ahogy látom ez kb esélytelen :)
    Egy VA LED paneles 49" samsungot váltana, amivel tökéletesen meg voltam elégedve,( annak idején is a topic ajánlások alapján választottam) viszont hamarosan költözni fogunk, ahol az eddigi 2.5m távolság helyett 4.5 méterről fogjuk nézni a TV-t.

Kb mindenhol végignéztem a kínálatot, tegnap fent maradtam a MediaM ill. edigital BF miatt (de minek, máshol az alap ár olcsóbb mint a "szuper" BF árak.
    OLED/QLED stb- re nem szánnék annyit, mint amibe kerül, illetve egy 50" oled-et nem tudok egy 70" "LED elé helyezni csak azért mert OLED.

Amire használva lenne: FHD tartalmak, Sport (nascar, Supercars, RX, NFL), valamint Asszonynak háttérzaj szolgáltatására valami agyromboló tartalom (rtl tv2 ilyesmi FHD ben).
    4K, UHD, HDR meg a többi 3-4-5 betűs dolog nem érdekel.
    Valószínűleg nem fogok rajta játszani sem, ha pedig meglesz addig a TV míg időmilliomos leszek, akkor is csak vmi autós szimulátort PC ről.. :)
    DTS/Atmos, beépített mélnynyomó stb ilyesmi támogatás annyira nem szempont, van egy külső THX dekóderem és hangfalszettem ami megeszik mindent amit egy TVbe rakhatnak ebben a kategóriában.

Jelenleg az alábbi típusok vannak játékban:

Pana TX 65 EX610 (igen tudom h nem idei modell, de ez még Direkt VA paneles az idei IPS modellel ellentétben.
    Sony KD-70XF8305 (ebben Direct Led VA panel a kisebb modellekben található IPS panellel ellentétben, valamint ez valós 120Hzes. Számomra ez abból az okból előny, hogy, sok sportot nézek ), nyilván ez drágább, de összességében talán megéri azt a 60e ft különbséget.

Illetve valami még legalább 2 évig garis régebbi FHD modell használtan, de ez kb esélytelen, mert a mai fos kínálat mellett hülye lenne aki eladna egy ilyen TV. Vagy amiket találtam eladót, azért annyit szeretnének, hogy gyakorlatilag megvenném belőle a fent felsorolt új modelleket.

A Pana itthoni vásárlás lenne, a Sony Ausztriából érkezne, mindkét esetben 2 év garival számolok, és nem gond ha esetleg a garis problémát Ausztriában kell intézni.

Igen, tudom hogy a 9es Triluminos sony-nak jelenleg nincs párja, de addig nem ér a takaró, valamint arra h az esetek nagy részében csak háttérzajnak megy a TV, nem szánnék egy majd 500K-s tv-t.

Tanácsot, segítséget előre is köszönöm, meg azt is ha elolvastad mivel elég hosszúra sikerült. :)

• LML

tag

válasz AL #27496 üzenetére

Köszönöm szépen a tippet, efelett a modell felett elsiklottam.
    Ahogy nézem 250k ért elég Best Buy most, főleg 5 év garival.
    :)

• LML

tag

válasz LML #27513 üzenetére

" Köszönöm szépen a tippet, efelett a modell felett elsiklottam.
    Ahogy nézem 250k ért elég Best Buy most, főleg 5 év garival"

Lenne, ha lenne belőle 250 ért valahol :(
    Edigitalon annak ellenére h a webshop elérhetőnek mutatja, kosárba berakni már nem lehet, az alzan meg csak rendelni lehet, aztán vagy leszállítják 10 nap múlva vagy nem.. :(

• LML

tag

válasz AL #27517 üzenetére

Az alza hu és az alza cz is bennevan a listában, felmentem a beregisztrálós oldalra és megnéztem az ott elfogadott helyeket.

• LML

tag

Érdemes lehet várni, a pénteki BF-re, vagy ennél nem lesz jobb ajánlat?
    [Philips 65PUS8303/12]

Alapvetően is ennyibe kerül a TV máshol is, ahogy néztem, tehát tényleg ajándék hozzá amit adnak....

[ Szerkesztve ]

• LML

tag

Pénteken megérkezett a Philips 65 PUS 8303 Nanoled, végül is erre esett a választásom.
    Vannak pozitív és kevésbé pozitív élmények.

60fps 4K HDR ben brutálisan szép kép, telt színek, tökéletes mozgás, semmi után-húzás, semmi akadás, állítgatás nélkül is szép.
    Viszont mire 1080-ban és SD-ben számomra megfelelő beállítást találtam, az nagyjából 4 óra volt.
    Nincsenek globálisan alkalmazható egyénileg konfigolható paraméterek, minden jelforráshoz külön kell beállítani a TV-t, és ez nagyjából 25 állítandó paraméter mellett annyira nem vidám dolog. Mire PC-hez, USB hez, Youtube hoz, Hd hez és SDhez is beállítod, egy nap elmegy vele, és még a házimozihoz hozzá se állítottam.

PUS8303:
    Pozitív:
    4K HDR Tökéletes
    1080 Sport (nfl nba nhl amit néztem eddig, hibátlan, után-húzás nélkül)
    Szép külalak
    hibamentesen érkezett (se pixelhiba, se nyomódás, se karc)
    Kiváló hangminőség
    Ambilight tökéletes, és lehet használni a TV bekapcsolásától függetlenül is
    Az androidtól sokkal sokkal rosszabbat vártam, teljesen használható a szoftver.
    A távirányító minősége
    IPS, oldalról nézve is szép marad a kép.
    Brutális fényerő (15-30ig használjuk formátumfüggően, a gyári beállítás 65, azzal konkrétan kisüti a szemet)
    Jelforrásonként testre szabható kép és hang.
    Hozza az "aztakva" faktort mikor először látod.

Ami lehetne jobb:
    Teljes képernyős dolgoknál tökéletes a fekete, viszont ha fekete sávos filmet nézek, akkor az alsó felső 10 centin látszik némi bevilágítás, nem vészes, de ott van, plusz az alsó részeken nem teljesen fekete a fekete.
    Ugyan oldalra rendben van a panel, de függőlegesen azért van némi kívánnivaló, tehát jól be kell lőni a TV helyét mondjuk falra helyezésnél.
    A távirányító kaphatott volna egy érintős részt, és a középső OK gombot megcsinálhatták volna úgy, hogy csak középen menjen, ne a 4 irányú panel 90% áig OK legyen, a felette lévő 5 milliméteren meg az az irány amit valóban nyomni akarsz.
    Két talpa van a TV-nek (előre és hátra lóg be), mégsem áll rajta túl stabilan, számomra ez nem negatív, mert pár hónap múlva úgyis a falra kerül, de mondjuk akinek gyermeke van és a TV közelébe kerül az ne ilyet válasszon, mert gond nélkül magára borítja.

Negatív:
    A műsorújság és a csatorna infók betöltése botrányosan lassú, nem tudod úgy végigpörgetni, hogy ne kelljen megállni az adott csatornán hogy láthasd mi van műsoron.
    Nincs globális egyedi képbeállítás, minden jelforrást kézzel egyedileg kell konfigolni a nulláról.
    Nehéz, 38 kiló, előre hátra van talpa, egyedül esélytelen vagy
    A 230v csatlakozó a TV középvonalán van, és adnak hozzá egy 1m20 centis kábelt. Ha nincs otthon hosszabb, akkor beszoptad.
    USB portok a TV bal oldalán, mocsok szar helyen.

Volt egy kb 1x1 cmes üvegszilánk a dobozban, ami nem tudom hogy került oda, de azért annyira nem kellemes érzés mikor bontod ki a TV-t amit átvettél törés mentesnek, és kiesik a dobozból. Szerencsére nem a tv-hez tartozott, de konkréten majd összeszartam magam tőle...

Egyéb: A Futár aki hozta maximálisan korrekt volt.

• LML

tag

válasz StLui #28386 üzenetére

Nekem UPC, és CI kártya van a tvben. Az előző samsung előre betöltötte a TV bekapcsolásakor az összes csatornára. Így a bekapcs utána 1-2 percben ugyan nem volt infó, de utána viszont akárhova görgettél, láttad azonnal.

• LML

tag

válasz wolf033 #28392 üzenetére

Ebben is LG panel van, azért sz@r :D

Viccet félretéve, én kb 300 ért jutottam hozzá, mert adtak mellé egy XBOX one X et ajándékba két játékkal, ami 130 körül ér.

300e ftért nem veszel jobb TV-t itthoni boltból, áfát kifizetve, azt garantálom.
    Ha 450et fizettem volna érte mint amennyibe most kerül, gondolkodás nélkül visszaküldeném.

• LML

tag

válasz #46372352 #28390 üzenetére

Sajnos nincs.
    De egyébként a távirányító hátulján lévő billentyűzet egész jól használható.
    Szóval adtak is valamit, meg nem is :)

• LML

tag

válasz sakal83 #28477 üzenetére

Én a 8as sorozatú philipsel váltottam egy h6400 at, és még erre is azt mondom, hogy a H6400 simán pariban van egy mai 400 ezres tévével, pedig egy 4? éves modell.
    A 6400ban VA panel van tudomásom szerint, de valami csodánál fogva oldalról is teljesen jó nézni.
    Teljesen oldalról nézve konkrétan szarabb a mostani IPS tvm, amit konkrétan nem akartam elhinni.

Mindenesetre a H6400 out of the box simán lenyomja a mai modellek nagyjából 90-95%át ami nem oled, és nem 500e ft, szóval én a 9es sorozatú sonyra, vagy 9es samsungra váltanék a helyedben.

• LML

tag

Ilyen esetben mi a teendőm? Fekete háttér, teljesen sötét szoba és IPS panel, szóval csodát nem várok, de azért 450k-ért ennél csak többet kéne nyújtani.... 14 napon belül vagyok, csomagoljam és küldjem vissza, vagy kérjek azonnali cserét?
    Vagy vegyek egy ugyanilyet és ezt küldjem vissza, hátha amit küldenek jobb lesz? :)

Nem vagyok egy TV függő, de azért jó lenne ha az ünnepekre azért lenne TV a nappaliban :)

Egy hét használat alatt lett ilyen (a felső és alsó bevilágítási hiba kicsomagolás után jóval enyhébb volt, középen pedig egyáltalán nem volt folt) ,nagyjából 40 óra használat után hozta az alábbi eredményt.

Alzáról vettem. Telefonos ügyintéző szerint a leggyorsabb ha beviszem a bp-i üzletükbe, és cash-ben visszaadják a pénzt. Igen b...g, Sopronból a hátamon vigyem, de szigorúan állítva és most induljak, vagy holnap inkább, hogy még világosban odaérjek?

• LML

tag

válasz pinnacle #28581 üzenetére

65PUS8303

A felül lévő sarkoknál valamennyit erősített rajta a fényképező, viszont a középen lévő folt erősebb a valóságban mint a képen.

Nyilván együtt lehet vele élni, de azért ennyi pénzért nem ezt várnám. :(

• LML

tag

válasz Móncsa #28583 üzenetére

Nyilván nem úgy szólt a terv, hogy veszek egy szart, jó drágán..
    Alapvetően ez a modell több nemzetközi oldalon kapott a képminőségéért és a külső design-jáért ajánlott, és magasan ajánlott besorolást, gondolom ott nem álltak fent hasonló problémák, vagy csak simán fizetett tesztek voltak. Nyilván ez sosem fog kiderülni.

Oledet max 55 zollban tudtam volna ennyiért venni, annak is csak a legolcsóbb modelljeit.
    55" ra nincs szükségem, mert nekem kicsi. Van egy UE50H6400 as TVm otthon, és mivel a mostani 2.5m helyett nagyjából 4-4.5m ről fogom nézni a TV-t 3-4 hónap múlva, ezért NEM fogok 55ös Tv-t venni, mert értelmetlen. 800e ftot pedig NEM fogok elkölteni egy 65" TV-re, csak azért h OLED legyen.

Ha tudtam volna előre, hogy ez ilyen lesz, akkor vettem volna ugyanennyiért egy 75" LG-t nem mérgelődnék és nézném ugyanezt az állapotot, csak nagyobb méretben :)

Amúgy tegnap este kíváncsiságból elmentem az euronicsbe. Ami nem volt hasonló bevilágítási gondokkal küszködő modell, az a Qled samsung, és a 9es sorozatú Sony. A 8as sony szerintem egy fokkal jobb volt ennél, de annak is voltak gondjai, a 7es szerintem konkrétan szarabb.
    Volt egy LG 70" tán a 69xx sorozat, az kb ugyanilyen volt.

• LML

tag

válasz ron8 #28733 üzenetére

Tekintve hogy nekem ilyen esetben az alza visszavásárlást ajánlott fel, nem hiszem h érdemben foglalkoznának vele. Pedig én direkt jeleztem nekik, hogy inkább egy tökéletes csere készüléket szeretnék.

• LML

tag

ALZA-val kapcsolatban volt már valamelyikőtöknek 14 napon belüli csere / elállás problémája?
    Ugyanis 2 napja elvitte a futárjuk a TV-t, és előtte naponta 1-2 emailváltás mindig történt, normálisan válaszoltak mindenre, de az elszállítás óta semmilyen választ nem kapok.
    Tettek egy olyan ígéretet, hogy ha felveszi a futár a TV-t akkor az átvételi elismervényt ha elküldöm nekik, akkor azonnal elindítják a visszavásárlási, vagy csere folyamatot az én döntésem szerint.

A TV-t Csehországba vitte a futár, nem a budapesti központba, ami egy kicsit furcsa számomra.
    Azóta emailekre nem válaszolnak, telefonon pedig annyit mondanak, hogy keressem őket emailben.

A hétvégén viszont rendelnem kéne valamit, hogy még a jövő héten ideérjen, mert az kicsit sem vicces, hogy a karácsonyi időszakot TV nélkül húzzuk le. Én még elvagyok, de a Párom nem tudom hogy fogja hosszútávon díjazni a dolgot.

Ha viszont nem adják vissza a pénzt, akkor mit fogok kezdeni két 65" tv-vel?
    Főleg, hogy miután kicserélték, ki kell bontanom az újat kiderüljön, hogy ami gondom volt vele, az széria hiba-e, vagy csak azt a konkrét darabot érinti amit nekem küldtek.
    Viszont ha kibontom, akkor nem tudom bontatlan újként eladni, :F

• LML

tag

válasz ßrainiac #28925 üzenetére

Ips panel. Felső két sarok bevilágítási probléma, középen egy nagyobb fehér folttal. Igaz ezek kizárólag sötét szobában, fekete tartalom esetén voltak láthatóak.
    Egyéb tekintetben tökéletes volt a tv. Jó menü, gyönyörű színek, stb.

• LML

tag

Mai nap kaptam egy üzenetet az ALZA-tól, hogy visszaadják a pénzt, pedig én alapvetően cserét szerettem volna inkább.
    Bár kimondva nem volt, de ebből azt szűrtem le, hogy az egész sorozatot érintheti az a probléma amivel én visszaküldtem.

Korrektek voltak, mert ugyan némi noszogatásra, de előrevették az ügyemet amennyire lehetett.
    Szóval bár tartottam tőle h gond lesz, de kellemesen csalódtam. (kopp kopp kopp)

• LML

tag

válasz #46372352 #29126 üzenetére

Ha kiszállítják holnap a Sony KD-70XF8305-öt, amit a Philips 65PUS8303 helyett rendeltem, akkor tudok némi összehasonlítást végezni a VA vs. IPS vonalon.
    Amúgy IPS-hez képest a philips-et nagyon nagyon sokat kellett állítgatni, hogy az emberek bőrszín árnyalata nagyjából valós legyen.
    Alapvetően ha a több színnel dolgozó színskála volt bekapcsolva, olyan vörös volt az emberek feje egy NFL meccs közvetítésében, mintha mindenki bevágott volna fél liter töményet a meccs előtt :)

Ugyanakkor a 4K HDR videók viszont brutálisan szépek voltak rajta.
    Viszont az a baj, hogy kb 95% vs 5% az aránya a 4K nak a 1080-as tartalomhoz képest, ahol pedig elég siralmas volt az amit a VA paneles samsung után láttam az IPS-en.

Persze több nap állítgatás után el lehet jutni egy normális szintre, de most visszaraktam a VA paneles H6400-as Samsungot, és nem tudom kimondani egyértelműen, hogy -ha a hibáit nem számítjuk a philipsnek,- egy jobb TV lenne, mint amilyen a H6400 volt.

[ Szerkesztve ]

• LML

tag

válasz #46372352 #29129 üzenetére

Volt itt olyan fórumtárs aki rendelt ilyen TV-t, és hibátlan neki.
    Ha nem lett volna az a hibája a TV-nek ami, akkor én is csak pozitívat tudnék mondani, mert alapvetően gyönyörű és minőségi volt a készülék. Ami viszont a gyengesége (mint időközben másoknál is kiderült) az az edge ledes LG panel sajnos :(

Nekem ips glowing, bevilágítási hiba és egy fehér folt volt a bibi, ami ugyan a napi TV nézés közben nem feltétlenül jött elő, és nyilván egy harmad ilyen értékű készüléknél nem zavart volna, de azért majd 500k ért többet vár az ember. Alapvetően a legjobban zavaró a két alsó led hiba és a fehér folt volt, a glowing-al még együtt tudtam volna élni a sok pozitívum miatt amit a készülék tudott.

Esetleg érdemes lehet egy 7es szériát megfontolni, ott ahogy néztem VA panelt használnak egyes modellekben direct-LED el.

Próbaképpen elmentem az Euronicsbe, és az ott lévő 55/8303at is érintette ez a dolog, valamiért az alsó sarokban lévő két bevilágító ledet látni szemből. Nyilván a glowingot nem tudod megnézni, mert sehol nem kapcsolják le Neked az üzlet világítást :)

• LML

tag

válasz ßrainiac #29133 üzenetére

Az álmoskönyv szerint ugyanaz a paneltípus van benne, csak a méret különbözik szóval reménykedem :)
    Érdekes, hogy az 55" és a 65" os szériában más a panel... :F

• LML

tag

Tegnap megérkezett a Sony KD70-XF8305.

Próbálok összehasonlító észrevételeket írni a Philips 65 PUS8303-al összehasonlítva

Pro:
    70" kb ugyanannyi pénzért.
    -Egyértelműen jobb minőségű panel, nincs sehol bevilágítás hiba, teljesen homogén, nincs folt, nincs rossz helyen lévő led.
    -A fekete aránya, telítettsége sokkal-sokkal jobb, local dimming tökéletesen üzemel.
    -Gyorsabb szoftver (gyorsabb csatornaváltások, menük elérhetősége, bemenetek közötti váltásidő, jóval kevésbé látni akadást 4K tartalom Youtube-ról lejátszása esetén)
    Műsorinfó betöltése sokkal gyorsabb.
    Nem kell pofára fektetni a készüléket a talp felhelyezéséhez, ami sokkal masszívabbra sikeredett mint a philips esetén. Ez nem borul fel, ha hozzáérsz :)
    Jobban hozzáférhetőek a bemenetek, elég hosszú tápkábel.
    Jobb a médialejátszója.
    A távirányító jobban átgondolt, nincs félrenyomás.
    Nincsenek elmosódott színek oldalról sem, illetve nem változik a színhelyesség számottevően ott sem, ahol a philips már vesztett a kontrasztjából oldalról.
    Sport teljesen akadásmentes. Még tenisz esetén sincs a labdának számottevő után húzása.
    Out of the box fényévekkel jobb képe van mint a philips-nek volt. Kb 3 perc alatt az emberek 99%-ának megfelelő képminőséget lehet varázsolni belőle, nem kell napokig állítgatni mint a philips-et, nincs túltolva benne a piros mint a philips-ben volt.

Kontra:
    A panel a VA panel miatt enyhén mosott képet ad egy IPS hez képest (ez nekem nem jelent gondot, az előző TV is ilyen volt, ezt szoktam meg), egészen addig amíg HDR tartalom nem érkezik rá. Onnantól ez megszűnik, előkerülnek a "hiányzó" színek, megszűnik a túlszaturáltság.
    Full műanyag az egész, sehol egy fémkeret, egy szálcsiszolt borítás, a fekete keret miatt optikailag kisebbnek tűnik a TV mint amekkora valójában, nincs akkora "hűha" érzet mikor kiveszed a dobozból.
    Elfért volna benne egy mélynyomó a 8303 ban tv-hez képest nagyon jó hangminőség volt.
    (nekem ez nem probléma mert van audiorendszerem)
    Ugye ambilight nincs.
    Rettenetesen gagyi a távirányító. Mintha egy 40 ezres technika TV távirányítója lenne, nem is tudom hogy van pofája a sony-nak ilyet kiadni a kezéből, ez 2018 ban ennyi pénzért botrány.
    Ha folyamatosan nyomom a jobbra, vagy a balra nyilat (szerencsére viszonylag ritka) akkor bekapcsol a Denon erősítőm, akkor is, ha nincs összekötve semmilyen kábellel a tvvel :D :D :D Gondolom sikerült ugyanoda belőni a távirányító frekvenciáját.

Igazából ha nem a philips oled alatti csúcsmodelljét ( a 8505 csak a beépített soundbarral tud többet) vettem volna meg előtte, akkor valószínűleg semmi "gondom" nem lenne vele. Így az egyik szemem sír, a másik nevet, mert ugyan maga a panel fényévekkel jobb minőségű, de a körítés számomra kicsit csalódást keltő.
    Nyilván ezért van 9-es sorozat a Sony-nál, hogy ott fusson össze a tökéletes képminőség, a hozzá méltó design-al. De annyit már -számomra- nem ér egy TV.
    Ez is eléggé a határán volt annak amit hajlandó voltam kifizetni.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés