Hirdetés
- Riasztó topik
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Partizan182
senior tag
Flém, IPS, egyéb témakörhöz:
Valahol érzek relevanciát a plazma defense force üzenetében (mégha a stílus nembegyere is), sokaknak a VA/IPS rövidítések semmit se mondanak, egyáltalán nem evidens hogy mindenki tudja, milyen kompromisszumokkal jár egyik/másik.
Hülyenemvagyokban egyáltalán nem jön ki a különbség, demo módba rakott készülékek szikrázó kékes fénycső alatt, felesleges hasonlítgatni. Egy másik fórumon egy ilyen bolti "tesztelés" után elhangzott hogy nincs is olyan komoly különbség az IPS és az OLED feketéje kötött, nuff said.
Marad a fórum meg a hozott feltételezések, mégpedig:
- Csak az IPS a színhű, minden más túlszaturált szar (heló Samsung circa 2005, azóta történt egysmás)
- Nappal nem kell jó kontraszt, az csak dedikált moziszobában jön ki scifit nézve
- Oled beég a francba meg milla felett kezdődik
- 250-ért lehet fasza közép-felsőközép tévét kapniHa megnézzük a hazai vs. külföldi AV fórumokat azért nagyon látszik a különbség, míg odakint kizárólag VA/OLED pörög, itt mindenki az IPS tévéken rugózik. SZVSZ az ember vagy spóroljon valami rendesre (ami sajna mostanában inkább 400k-nál kezdődik), vagy vegye meg a legolcsóbbat amit talál.
Én sem látom hogy az Oled/FALD VA világában mi keresnivalója van a 300k+ szegmensben az IPS-nek, óriási a képminőségbeli szakadék. De lehet hogy csak szaralak vagyok.
-
törölt tag
válasz
Antonio #14403 üzenetére
El se tértünk volna, ha nem trollkodnák szét a topikot rendszeresen ugyanazok.
Úgy látom, hogy UH850V már nem kapható. Ezen felül 3D már csak OLED-ben lesz(55EG910V), amiről a topikjában találsz több infót. Ez 3D-re is sokkal jobb.Elvileg ugyanolyan lesz, mint 3-4 éve, minimum, de azóta fejlődött is a technika. Persze azért a más jellegű panel megszokást igényel, mint nála, a más menü rendszerrel együtt. Vagy a méret növekedés is. Az is lehet, hogy nem jön be, de az is, hogy igen. De ez minden új cuccra érvényes.
Ezek után 3D tévé már csak használtban lesz, pl. hardverapró, vagy outletekben, pl,[link], de kevesebb garanciával, és azért 3-400k-s tévénél az 1 év gari nem sok. Többen is vettek onnan pl. LG 58" UH635V UHD-t(ez nem 3D), de az "csak" 200k körül volt.
Nehogy megszóljanak, hogy LG-ről kérdeztél.De hátha adnak tippet, jobbat ugyanannyiért, és a "vezető tv gyártóktól", amire Sony, és Panasonic-ot mondanak. Ilyet is csak az mond, aki nem ismeri a mai viszonyokat.
-
Antonio
senior tag
válasz
#94529552 #14402 üzenetére
... és hogy visszatérjünk a topic eredeti értelméhez
esetleg erre ajánlás? [link]
közbe rájöttem hogy passzív 3D tv -t már csak LG ben találok ha találok.
Az említett régi 7éves 40 colos VA panelos (?) Samuhoz képest vajon a "gyenge" fekete/ mennyire vehető majd észre egy újabb IPS LGn? feltételezve hogy sose nézzük totál sötétben ...most hirtelen eszembe jutott hogy szüleimnek legalább 3-4 éve vettem karácsonyra egy egyszerűbb FHD 3D LG-t (gondolom IPS panel az is)de így utólag visszagondolva sose vettem észre a feketével vagy oldalsó led világítással kapcsolatos hibát, persze nem is kerestem
-
törölt tag
válasz
Dave567 #14396 üzenetére
"
azóta cseppet sem változott."He???
Na, ez nagyon nem igaz(már megint egy régi dogma), sajnos leragadtál a múltban. Ne tudd már jobban, hogy akinek van és használ ilyen tévéket, az mit lát rajta.
Nem egy kis régi monitor alapján kell ítélni. A Sony topikban miért nem osszátok az észt, hogy ne vegyék az LCD-t va panellel se, mert az OLED-hez képest nagyon gyenge a kontrasztja?
Persze látszik, hogy itt csak a vita keltés folyik, főként a saját magatok szórakoztatására. Pedig ez a fórumtopik nem arra szolgál. -
Rbert
aktív tag
Sziasztok!
MM- ben 7-13% -os akció a nagyobb Tv- k-re! Okt.1-3 -ig. -
törölt tag
válasz
Pro Koryak #14391 üzenetére
Nem vélemény volt, hanem szapulás, Flame. Mert fogalmad sincs, hogy mennyi a kontrasztja amit Rbert nézett, és valótlan adattal(ami hazugságnak mondható) téveszted meg az érdeklődőket. Saját maga hasonlította őket, OLEDet, LCD-t, és azokból is többfélét.
Ha pedig valaki a saját szemének hisz, nem másoknak, és akaratod ellenére tetszik neki valami, az miért fáj neked? Nem tudod elviselni?
Te mint LG tulaj játszod itt az LG hatert, flameltek és trollkodtok ketten plazmások, és ez elég gáz. Ez nem plazma topik, ahol dicsőség az LCD és az OLED szapulása!
-
TA68
őstag
válasz
Pro Koryak #14379 üzenetére
(#14379) Pro Koryak és (#14367) Dave567
Méltatlan hozzátok és legfőképpen a fórumhoz az hiszti, amit csináltok. -
Pro Koryak
addikt
Az miért trollkodás, ha megírom a véleményem egy 5-600e ft-os tv-ről pláne ha van helyette (sokkal) jobb képminőségű ugyanennyiért? Pl. lg sj 810/850 széria vs pana ex780/sony xe9000 ...
-
Ottó58
senior tag
Már egyszer írtam: át kellene nevezni a topkot: milyen Goldstar tv-t, bocsánat, milyen LG tv-t vegyek-re?
Másról nem is szól a fórum, csak az LG-ről.
Biztosan valakinek érdeke a reklámozás, nem is vitatom, de ez NEM A REKLÁM HELYE!
Jártam pár üzletben, LG, Samu mind bekapcsolva, néhol láttam Panát, Sonyt, utóbbiak gyengébb képre beállítva, megkérdeztem az ismerős eladót, miért? Válasz:megsúgom, ezt kell eladni,-mondta ő.
100-200k-s kategóriában ilyen gyengék lennének a vazető tv- gyártók (Sony, Pana). Nem hinném.
Ja, egyik helyen láttam Sharpot, a legszebb képe volt, de 82"-s így nem foglalkoztam tovább vele. -
Sage83
aktív tag
Sziasztok!!
Új tv vásárlás előtt állok, és kéne egy kis segítség!
55 zoll uhd az ár max 270 ezer ft!
Amit eddig néztem Lg 55uj6517
Mennyire ajánlott? Esteleg valami más alternatíva?
Válaszokat előre is köszönöm!!
Üdv
-
törölt tag
Megkérdezném a többi fórumtársat, hogy mi a véleményük a két plazmás itteni "segítő" tevékenységéről és a beszólásairól?
Hogy-hogy nem lehet nekik megérteni, hogy ez egy fórum, ahol ő is beírhatja a javaslatait, és majd a kérdezők eldöntik, hogy mit hasznosítanak belőle. Hogy ezt a piszkálódást, LCD utálatot és Flame-et miért kell itt elviselnünk?
-
Dave567
addikt
válasz
Pro Koryak #14379 üzenetére
Milyen Lg-d van ?
-
törölt tag
válasz
xinosz #14350 üzenetére
Attól függ mik a prioritásaid panel ügyben. Kell-e a nagyobb oldal betekintési szög, amit az UH661 is hoz?
A két első va paneles és az MU6502 lenne a jobb vétel, ha az íveltség nem akadály. Én a belépőszintű XE7005-öst kihagynám, sztem a felsoroltak közül a leggyengébb az op rendszere, ez még a sokat kritizált droidot se kapta meg, nem mintha az annyira jó rendszer lenne, de jóval nagyobb tudású ennél, bár lassulások és fagyások még mindig nem zárhatók ki. A két utsó, közép szintű tv kb. pariban van egymással, és mindkettőnek van jelenleg olcsóbb alternatívája[link], csak más a talp rajtuk, bár MM-nél lehet, hogy csak reggelig.goodwill Az MU7 vagy MU8-at az X85 szintjére tenném, kivéve, hogy az MU szériával a droidos anomáliákkal kéne vesződni. Itt pl. össze lehet hasonlítani, az MU8 és MU9-et, és az X850E-t kiválasztva. Valamint érdekes a tény, hogy a fórumtársnak van több va paneles tévéje, és egy rövid 65" droidos kitérő után[link], már csak Samsungja van. Éppen most vett egy Samsung 82"-os
MU7002-es tévét[link], [link], ott a többi véleményéről is olvashatsz. Az LCD paneltípus és a márka téma saját döntés, és egyéni szempontok és igények számítsanak. Az biztos, hogy most k. drága az SJ850(már-már 65-ös OLED árban adják
), de még 7-es széria is 512k.
Ha a komolyabbak közül vennél, és nem sűrgős, akkor nov elején, kb. a BF előtt szoktak a legjobb árak lenni, ha jól emlékszem. EX610(va) és XD750(ips), a 2 márkánál a belépőszint, és ezeket csak akkor, ha az ár a fontos.Vajon a két plazmásnak mi fájhat, hogy egy LCD-s topikban okoskodnak
-
Mazka05
őstag
Sziasztok!
A segítségéteket szeretném kérni! Két és fél év használaok egy LG 50 colos okos tv-ét, amit oda ajándékozom édesanyámnak, ezért vásárolnom kell egy másikat, akkor már egy mérettel nagyobbat vennék, 200-250k körül áldoznék rá, a kérés, hogy min 2 év garancia legyen, de jobb lenne ha lehetne plusz garanciát vásárolni, mivel ennek is a panelje több mint két év után elfáradt és cserélték. A tv-hez egy mini pc van kötve erről mennek a filmek(többnyire 1080p), valamint egy xbox one.
-
Pro Koryak
addikt
válasz
#94529552 #14363 üzenetére
Az lg ips/edge led(+most éppen nanocell is) panelek híresek a kiváló kontrasztjukról.
Ehhez nem kell nagy szakértelem, hogy rájöjj mégsem. Tök mindegy éppen minek nevezik el.Ha nem jöttél volna rá, azért írtam múltkor, nekem is lg van, mert azt hitted csak fikázom az lg-t alapból.
Holott nem, csak helyén kellene kezelni az ilyen super uhd nano/qled...stb tv-ket. -
goodwill
tag
válasz
#94529552 #14349 üzenetére
Szia,
köszönöm a választ.
Beférni befér majdnem bármi, mert 4,3m széles a fal és utána még az étkező jön. a kanapé is 310cm széles.
Köszönöm a javaslatokat, van MM kapcs. megnézzük mire megyünk a kimaxolt official úttal.Nekem ezek tetszettek:
Lg Oled G5B6J most akciósan 1,25M helyett 948e (ha kell valakinek, nekem már ez sok...feleség mellett)
Pana TX 65EX610E 365e
Sony KD 65XD750Baep (330 körül)
Sony Kd 65XE8577 (még nem tudja, de olyan 520 körül)
Lg 65SJ850V (még várom az árat, szerintem 600 körül)A két Samsungot hova tennéd ebbe a listába(oled nélkül persze...), hivatalos árral.
Nagy köszönöm!
-
gghrtz
őstag
Vegul dontottem: LG 55LH630V
Ezt fogom megvenni. Koszonom a segitseget!
-
Antonio
senior tag
Sziasztok,
A következőkben kérnék segítséget:
régi Samu ue40d5000 ünk van, és házimozi install után a tv-t is valami korszerűbbre szeretnénk cserélni.-max 400 e környéke
-méret <55-60-65>, amivel kicsit gondba vagyok (40 után minden nagyobb) ... persze 65 lenne az igazi de nem lenne túl nagy -agyonnyomná- a szobát? ha meg lenne használt/akciós oled (ami így is max 55 ben elérhető anyagilag) az meg nem lenne túl kicsit? ha már kiadunk egy rakás pénzt az elkövetkező 5-8 évre?. mert minden csak akkor derül ki ha szobába be van rakva,
- 4k HDR stb okosságok (mást már úgy se kapni)
- prioritás: passzív 3D (tudom már csak elvétve lehet találni, mert 2017-es range be már nem kerültek bele)milyen készüléket tudnátok ajánlani aminek érdemes utána nézni?
1. pasziv 3D (gondolom jobbára LG)
2. 3D nélkül.pl így hirtelen LG 60UH850 ről mi a vélemény?
köszi -
törölt tag
válasz
Attila2011 #14365 üzenetére
Hogy mennyire látható, az egyéni, a legtöbbünknél nincs panasz az 50-esre.
Van például: az idei belépő modell a Samsungnál: 50MU6102,
bár itt a linken aki tesztelte ezeket, azt írja, hogy nem a legjobb választás.... A 49MU6402-t már dicséri, de e méretben nem va panelt raknak bele, vagy a tavalyi elődje a Samsung UE49KU6450, és még a Pana 50EX700E. Mindkét márkának van itt topikja, ha kérdeznél vagy olvasnál róluk.Winne Még 3 év garival? Az nagyon király.
-
törölt tag
Van benne mindkettő, de azért nézd át rendesen, és próbálj ki mindent rajta.itt van róla egy írás.
Dave567 Köszönjük Emese! Kár, hogy te se tudod milyen a képe, vagy mennyi a kontrasztja, csak jössz ide támogatni a trollt. Ezért érdemes fórumoznod.
Annyira sokat segítesz ezekkel a beszólásokkal mindenkinek, ja, nem, semmit, sőt...Flame és trollkodás amit művelsz, vagyis tiltott tevékenység a fórumon. -
Dave567
addikt
válasz
#94529552 #14363 üzenetére
Ha valaki nem ajánlja itt az Lg-t, és gagyi tévének mondja, mivel tényleg az is, és marha alacsony a kontrasztja , ami kb sima televízió nézésére alkalmas, az már rögtön trollkodás?
Nem mindenki fog veled egyetérteni, remélem tudod. Sőt én se, de OKÉ legyek troll akkor, és legyél boldog. -
törölt tag
Szerintem az egy remek és drága felső kategóriás tv volt. A smart része már nem a legmodernebb, de azt meg lehet oldani külső eszközzel, ha fontos. Ha érdekel, tudsz rá egy beárazást kérni.[link]
gratzner Azt nem tudhatom, hogy hirtelen mi a gond, de itt a hely, ahol inkább érdemes ezt megkérdezni[link]. Vagy megnézni, hogy mások mit írnak a témában, és egyéb technikai dolgokról is ott találsz infót.
-
gratzner
tag
Sziasztok!
Próbálgatom pár napja az új lg 55uj670v TV-t és nem felhőtlen a boldogság :/ Ha van ötlet, vagy magyarázat, kérlek ne tartsátok magatokban!
- UHD tartalom youtube-ról szépen játszódik, de USB 3-as pendrive-ról akad (nagyon sűrűn, kb 3-4 mp-enként)
- Sima FHD ugyanerről az USB 3 pendrive-ról szépen megy, de az imént egy film közepénél kiírta, hogy bezárja az alkalmazást, hogy memória szabaduljon fel.Utánaolvasva a TV áraknak, nincsenek elrugaszkodott elvárásaim egy alsó-közép kategóriás TV-vel kapcsolatban, de azért 250-ért ne akadjon már egy film 4 proci maggal...
szerintem.
Mit nem állítottam be vajon?
Köszönöm!
-
törölt tag
+ treend Van itt egy vélemény az SJ810V-ről.
Rbert Pro Koryak csak trollkodik már megint, biztos nagy öröme lehet ebben. Ő a régi plazmája alapján ennyire nagyon okos ám.
Köze nincs ahhoz, hogy milyen az SJ850 tudása, csak beírt hasra ütés alapján számot.
Attila2011 Ennyiből nagyon nincs 100Hz-es, de VA panelesből sincs nagy kínálat. -
Winne
nagyúr
Sziasztok!
Mi az általános vélekedés a Panasonic TX-50AX800E tv-ről? Érdemes beleugrani megkímélten használtan?
-
muszurkefal
aktív tag
Sziasztok!
Szüleimnek keresek nappaliba TV-t.
Nekem egy Sony KDL-50W755C-m van, ehhez hasonlót keresek nekik is FHD-ban.
Ez 2 éves modell, az újakat viszont nem ismerem.
Melyik szériából érdemes válogatni?
Keret: 230K -
Attila2011
aktív tag
válasz
Attila2011 #14344 üzenetére
Erre valaki? Vagy nincs a piacon adott feltételeknek megfelelő, ajánlott készülék, adott áron?
-
Rbert
aktív tag
válasz
Pro Koryak #14358 üzenetére
Nem csak olvastam, és nem a nano tech. miatt. Hanem élőben mit láttam..
-
treend
csendes tag
Üdv!
Egy ilyen tv-t néztem ki: LG 49SJ810V
Szeretném kikérni a véleményetek róla.
Érdemes-e megvenni vagy van jobb is max 300-értA válaszokat előre is köszönöm.
-
HUNgabus
senior tag
Üdvözlet
Érdeklődnék a nálam hozzáértőbbektől, hogy létezik-e olyan tv ami :
-VA paneles
- 4k vagy legalább FHD
- passzív 3D
- wifi, amire a telefon képe kitehető
- 50" környéke
- első körben 200.000.- hufirodába kellene, alagsor, teljesen sötétet lehet csinálni,
mikor nincs meló mehetne a film, sorozat nézés,
néha dartsozunk is, ezért kellene a wifi telefon képesség hogy ki tudjuk tenni az eredmény számlálót
általában 2m nézném, ezért az 50" környéke,
4k csak azért hogy a FHD 3D jó minőségben menjen, ( sok ilyen mozim van, nekem bejön )
preferált márka talán a Panasonic, Sony, LGmnagyon köszi
-
Rbert
aktív tag
válasz
goodwill #14348 üzenetére
Szia
Én is 65'-t akarok venni és a múlt héten voltam TV-ket nézegetni,tesztelni. a Sony kiesett mert nagyon lassan reagált a táv parancsaira (Android),majd nézd élőben az LG SJ 850V képét! Szerintem túlmutat az összes Led Tv képén.Ebben valami Nano technológia van,amiatt feketébb a fekete. De az Oledbe szerelmes lettem...
Ja...saját forrást (4K,Full HD, Demók) vittem nem azt amivel elkápráztatják a népet. -
One79
csendes tag
Tv vásárlás előtt állok. Kb 300k amit szánok rá. 50-55col, UHD, wifi, bármilyen eszköz könnyen csatlakozzon, hálózati NAS-t elérje, fejhallgató kimenet, BT, esetleg 3D, A+ energia felhasználás. A legfontosabb azonban a képminőség. Eddig a legkevesebb kompromisszumot az Lg 49SJ810V követelte. Várnék javaslatokat, érveket, ötleteket. Köszi!
-
droti25
őstag
válasz
#94529552 #14297 üzenetére
Szia
Amit kinéztem eddig az a LG 55UH615V volt viszont már nem nagyon van csak az MM-ben ahol már 200 ezer.
Az lenne a kérdésem hogy ennél jobb választás lehet e és megér e kb15 ezer Ft többletet egy idei modell LG55UJ6307-es?
Olvastam itt felhősödésről, ez valóban igaz? -
törölt tag
válasz
cyber86 #14339 üzenetére
Belefér jó néhány, és vannak is linkelve a topikban ésszerű megoldások, de milyent szeretne és milyen felhasználásra? Az se mindegy, hogy honnan, milyen garanciával. Van ugyan egy ömlesztett, ár szerinti lista vzsryl-től, de egy része nem kapható, vagy csak nem ajánlott üzletben lenne. Pl. Samsungot, ha lehet inkább csak hivatalos helyről, a szigorúbb garancia miatt.(webshopból csak 1 év gyári gari jár, ami LG-nél 2 év) Illetve miért venne valaki alsóbb szintű tévét, amikor a jobbat és újabbat is vehet. A húszféle ismeretlen és bizonytalan minőségű, és ismeretlen gyártási, vagy szerviz hátterű tévét se ajánlanám, ha annyiból ismert márkát, gyári garist vehet valaki.
AliHonda911 Ezt a kettőt találtam, ami megfelelő megoldás lehet FHD smart tévére ennyiből, ha találsz neked is ismert webshopot köztük, akkor onnan. Legjobb lenne a gyári garis, de hivatalos helyről nincs ennyiből. YT megy rajtuk, és a böngésző is, bár utóbbi kissé nehézkes dolog egy tévén, és a gyorsaságuk se a legjobb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- Riasztó topik
- Milyen NAS-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch 2
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro - Deep Purple - Használt, karcmentes
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Beszámítás! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával működéssel
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest