Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Milyen van most, vagy milyen paneles érdekel? Best-buy nincs, mert kinek mi. Ráadásul FHD-ben csak alsó, vagy középső kategória alsó szint van mostanra. Igen, az smart, abban az LG webos3-as UHD tévékben gyors és jól kezelhető, de csak 1 féle panellel van, azért is a fenti kérdések.
DjEszti Annak nem a legjobb a lejátszója, de elvileg a népszerűbb formátumokat vinni kellene neki. A gyártó honlapján nézd meg esetleg, hogy mit írnak.
mrx Kérdezd őt, én nem látom a felhőkre panaszkodni. De arról is olvashattál már, hogy az, az LCD-re jellemző dolog, és márkafüggetlen. De telefon alapján tévéket megítélni nem szerencsés. Nem azt írtam, hogy milyen szar a kínai tv, csak mindenre gondolni kell. Jótállás, gyári háttér, támogatás, szerviz, tartósság, stabil működés, stb. Ha megveszed, legalább többet tudunk meg róla. Egyébként is online rendelésnél 14 napig indok nélkül elállhatsz, de nekem mindegy, elmondtam amit gondolok róluk.
-
mrx1212
tag
válasz
#94529552 #13977 üzenetére
Hát ebben van valami ha beszarna akkor valóban gáz lehet 1év után.De lehet hogy elmegy addig mint egy Samsung,Lg!
Azért elgondolkoztat a dolog mégis,az hogy kínai nem biztos hogy szar a telefonom is az aztán mégis jó sőt!
FHD már nem akarok.Sok verzió nem marad nehéz ügy hisz itt korlátozott a választékom: /Home/
Samsung UE50MU6102 ennyiért viszont már ez is szóba jöhetne LG 55UJ6307 de hát ez IPS és ahogy olvasom a véleményeket van ám felhősödés probléma durván,és a kínai csoda ami ugye 40e olcsóbb mint társai Thomson 49UC6406 Hát nehéz ügy! Hihetetlen hogy ha az ember tv akar vásárolni így kell lottózni mert mindegyiknek van valami nyűgje!
-
kisÁdi
aktív tag
Sziasztok!
Egy PS4, PS4 Pro konzolhoz milyen készüléket érdemes nézni? Sajnos ebben a témában nem vagyok jártas, így minden adat hasznomra válna. Konzol mellett még Netflix, YouTube menne rajta. Játékok miatt nem a érvényes a minél nagyobb, annál jobb kifejezés, hiszen sok multiplayer tartalom lenne.
Árat nem tudok írni sajnos, mert egyelőre azt sem tudom milyen kategóriában keressek. PS4 Pro-nál nem számítana, ha nem 4K-s, FHD is megfelel, bár ha van normális árban már elfogadható 4K az is érdekelne.Előre is köszönöm a segítséget!
-
DjEszti
tag
Sziasztok!
Tegnap vásároltam egy Sony KDL-49WD757SAEP típusú tv-t amihez egy szintén Sony külső winyót használtok.
Mi alapján lehet meghatározni hogy melyik mkv formátumot fogja lejátszani? Egyik jó, másik nem... nem tudok kiigazodni rajta, x264-es codekelésűek.Bocsi ha rossz helyre írtam.
-
AsusBoy
senior tag
Ezek közül melyik tudja a smart view funkciót illetve melyik smart tv?
Koszonom!!
-
AsusBoy
senior tag
Sziasztok!
Samsung Full HD -s Smart tv-t szeretnék vásárolni.
200.000Ftnál drágább ne legyen.
Smart View funkciója legyen.Képátmérője legyen minél nagyobb. ( persze ami a kereten (200.000ft) belül marad.)
Legyetek szívesek ajánljatok nekem .
Koszonom
Udv AsusBoy
-
TA68
őstag
válasz
markussandor #13987 üzenetére
Szerintem valami beállítási gebasz lesz, mert nem panaszkodik senki a tulajok közül a képminőségre.
-
törölt tag
válasz
markussandor #13987 üzenetére
Azért ezt ne vegyük készpénznek, csak tippeltem, mert akár szándékos is lehet. Nem próbáltam átállítani se. Ha még egyszer ott jársz, próbáld meg beállítani, ha engedik.
-
markussandor
senior tag
válasz
#94529552 #13984 üzenetére
Igazad van, tényleg van valami gixer a 43"-os UJ6307-nél. Vagy az üzleti mód hibádzik, vagy még arra is gondoltam, hogy gyengébb panel lehet benne. Teljesen más volt, amit az 55" változatról mondanak.
Köszi a választ!
Az ember azt hinné, hogy ugyanazon betű és számkóddal jelölt készülékek ugyanazt a minőséget nyíújtják eltérő képernyőméretben...
-
törölt tag
válasz
paraaa #13981 üzenetére
Szerintem nem érné meg az EX633, mert ugyanazt bőven hozzák ezek is, akár olcsóbban, és jobb szoftverrel. A 701V-hez már Magic Remote is jár. Az EX700 va paneles, aminek az előnye sötét környezetben jönne ki inkább.
brummmogo 3D már nem nagyon van, esetleg használtban. Pl. 190k amit nemrég linkeltem 55UH650.
Mukucs Van rá mód, olvasd el amit pl. itt írnak a DLNA-ról. Válassz árat és méretet[link]. -
Mukucs
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék egy TV-t, amit csak arra használnék, hogy lehetőleg vezeték nélkül rácsatlakozzak egy Dell XPS 13 9350 notebookkal, filmeket azon nézném inkább, mint a 13" os kijelzőn.
Van erre valami mód?
Sokat nem szánnék rá, mivel TV.-zni nem fogok rajt, csak ha filmet, videót akarok nézni nagyban, akkor legyen valami.
Köszi előre is!
-
törölt tag
válasz
perecKING #13978 üzenetére
KS 7-es és 8-as széria is jó, az még prémium, viszont az MU nem az, idén csak a Q széria az. Itt alig vesz valaki íveltet, de OLED-nél már nincs hátránya. Miért nincs 55MU8000? Van ott még az olcsóbb 55MU7000 is, az csak kicsit gyengébb[link].
markussandor Igazad van, tényleg van valami gixer a 43"-os UJ6307-nél. Vagy az üzleti mód hibádzik, vagy még arra is gondoltam, hogy gyengébb panel lehet benne. Teljesen más volt, amit az 55" változatról mondanak. Most az 55UH650-es van akcióban(190k), és ez már nem is a belépőszint.
-
htc07
addikt
Sziasztok,
Nem akarok reklámozni, csak gondoltam bedobom ide, MM-ben egész jó akciók vannak most: [link]
-
la_cc
addikt
Sziasztok!
Mi most a best-buy ~ 50"-ban full HD-ban és UHD-ban?
3D-re és ívre nincs szükségem. USB és HDMI legyen dögivel.
A TV legfontosabb funkciója az a stabil hálózati kezelés lenne DLNA-n és WIFI-n, mert itthon router-ről nézek mindent. Ez lenne a SMART funkció talán?
Köszi előre is!
-
paraaa
csendes tag
Sziasztok!
Tv vásárlásra készülök. Leginkább játékra(PS4 PRO) használnám. LG-re, Panasonic-ra gondoltam. Mi a véleményetek a Panasonic 49EX633-ről? Megérné? Esetleg várjak, hogy az EX700 kicsit olcsóbb legyen? Mia különbség a 2 között? Vagy érdemes lenne egy LG UJ701V?
Üdv!
-
KFORboy
senior tag
Sziasztok
Én is belefutottam a dilemmába...
Plazma vagy LCD (abból is inkább LED)Alapvetően nem TV-zésre kell...
PS-re amit előveszek hetimax 4x pár órára
Néha filmet fellökök rá és ennyi...Ami szempont, hogy 1080p, 100Hz-es képfrissítés, minimum 80 centi képátló, nah meg persze HDMI van de ez alap, mint hogy az is, hogy szép a képe kontrasztos,stb...
Használt piacLED LCD terén olyan pont 32" (~80cm) az a méret és ezen periféria ami benne marad a 40e HUF-os ingerküszöbömben... csak kár, hogy el van most borulva az itteni apró meg még le is van pusztulva a 32" kínálat. Előnye, hogy energiatakarékos, meg ugye eleve megbízható technológa.
Plazma terén viszont jelentősen kedvezményesebb áron vagy épp nagyobb képpel megkaphatom ugyan ezt...
Csak ugye a plazma szeret beégni, kiszivárogni és elfakulni... stb...
És azon kívül hogy böhöm nagy, ami még elmegy, 5x annyit eszik mint az LCDMindezek ellenére tekintve a felhasználasom, lehet előnyösebb volna plazmában gondolkodnom, keresni egy jó állapotú példányt?
-
brummmogo
tag
Sziasztok! Tv vásárlásra adnám a fejem de előtte a tanácsotokat kérném. 50-60 méretben 190-230 ártartományban. Nem hajlított képernyővel, okos funkciókkal, filmezésere és játékra. Esetlegesen passzív 3d támogatással. (LG preferált.) Köszi.
-
törölt tag
válasz
mrx1212 #13976 üzenetére
Elég csak abba belegondolni, hogy mi van, ha 1 éves működés után bekrepál az a kínai TCL csoda? Kidobjuk, és veszünk még egyet? Van itt szervize egyébként, vagy alkatrészellátása? Bár manapság komplett egységeket, panelt vagy elektronikát cserélnek inkább, ezért költséges a javítás.
A biztonságnak is ára van, nemcsak a minőségnek.
A 6102 Samsung belépő szint, olyan amilyen, és nem is tud műholdvételt, arra másikat kell keresni, vesa 200 vagy 400, azt nem találtam. De erre 1 éven belül még extra 1 vagy 2 év gyári garit is lehet venni.
A Samsung UE49MU6402 biztos jobb lenne, de az nem annyiba kerül, vagy a Pana 50EX700E.
Nem javaslok másfélét, ha egyszer a va panelest szoktad meg. Esetleg ha világos helyre lenne, akkor mehetne egy ips is, de elég egy olcsóbb FHD is, csak annak kicsit lassú a smart és a menüje, de az nem mindenkinek fontos. Van ott va paneles Sony WD650 FHD, de abban sincs műholdas tuner. -
mrx1212
tag
válasz
#94529552 #13972 üzenetére
Először is nagyon köszönöm válaszod,segítséged!!!
Megmondom neked őszintén hogy a Samsungtól már félek!
Az LG 50UH635V vásárlása előtt vettem egy ilyet: Samsung UE49KU6400SXXH amit három napon belül vissza is küldtem mert katasztrófa volt! Bevilágítás brutális teljes sötétben fekete háttérnél,szinte mindenhol,nem csak egy sarokban! Valamint a Műhold DVB-S2 sat tunner is katasztrófa volt benne nem jött be minden csatorna!
Ennél viszont frankó minden LG 50UH635V!
Van egy régi Samsungom is na az még most is jó : Samsung - LE40C650
Nagyon gondolkozom a dolgon:
Samsung 50MU6102 mondjuk ez már 40e plusz!
Egyébként ez jónak számít ? Ez 400x400 vesa méret ? Samsung nem 200x200 volt?Egyébkét ott még LG -ben mit ajánlanál esetleg?
Flisten01 fórumtárs most olvasom rendelt egyet kíváncsi lennék mit mond majd!
-
gulliver123
csendes tag
Sziasztok,
TV vásárlás elött álok. Kinéztem a típusokat amik szimpatikusak számomra. Legföképp youtube, és filmnézésre használnám. Bizoyntalan vagyok a WFI hálozat kiépítésben. A mostani TV-k mennyire használják ki a 802.11 ac5 GHz-t? 802.11 n sebességű wifis router nem elég a megbízható adatforgalomhoz? Milyen tapasztalataitok vannak?
Köszönöm a segítségeteket előre is.
-
markussandor
senior tag
Sziasztok!
Kb 2 hónapja kérdeztelek titeket, kaptam is iránymutatást, amit ismét köszönök!
De, észrevettem, hogy a Telekom is árul TV-ket, nem is rossz áron, ezért feljebb toltam a lécet, és ezt a modellt néztem ki: LG 55UJ6307
Az LG topikban volt róla 3-4 bejegyzés, ott egy kivétellel mindenki dicsérte.
Viszont hétvégén a 43"-os kisöccsét (LG 43UJ6307) megnéztem személyesen az Auchanban, de annak a többiekhez képes borzasztóan szar volt a képe, olyan, mintha elfelejtették volna a demó módot bekapcsolni...
Fakó volt, és sötét. A látottak alapján nem venném meg. Eladót meg nem kerestem, mert a vásárlás leghamarabb 1-2 hónap múlva fog csak eljönni...Szerintetek nem kell aggódnom, és csak demó mód nélkül volt beüzemelve?
-
törölt tag
válasz
mrx1212 #13955 üzenetére
mrx1212
Annyit találtam róla, hogy a Thomson a kínai TCL-nek lett a márkája. Nem a legjobb értékeléseket kapta itt, olyan, amilyen, én a noname tévékhez sorolnám ezt a márkát. Ráadásul mivel csak: GARANCIA ÉS JÓTÁLLÁS: "1 év teljeskörű garancia a készülékre", ezért is hanyagolnám. Ha va paneles kell, van másik, pl. van ott a Samsung 50MU6102 UHD, vagy 49M5502 FHD. Nem egy csúcs tévék, de olyan biztos van, mint a TCL-féle, a 2 év gari is lényeges.(1+1év, vagyis regelni kell majd) Bevilágítás és felhősödés az LCD-k nél nem zárható ki, csak az a fontos, hogy ne legyen zavaró mértékű a használat közben.
Még egy LG 50UH635V-t kellett volna rendelni annak idején.Tamagocsi123 UH6257
Flisten01 Ha keresel találsz te is infókat. -
Tamagocsi123
tag
Sziasztok. Lenne egy kérdésem a hozzá értöktöl. Melyik tv érdemesebb választani a kettő közül. Tv nézésre, film, pc játék. A két kiszemelt: Philips 55pus6412/12 ambilight vagy LG 55 UH6257 köszönöm a segítséget.
-
törölt tag
válasz
FuRiONight #13967 üzenetére
Mindenkinek a képminőség a lényeg. Értem, hogy neked ez a 2 a legjobb, de mi alapján? Van mindkét márkának topikja, majd ott utána tudsz olvasni a működésüknek, ha van időd, és érdekel. 780E többeknek is van, úgy láttam, viszont az XE 9005-ről még nem olvastam beszámolót, vagy véleményt olyantól, akinek van is.
do3om Melyiket cseréled, ha nem titok? -
do3om
addikt
Hi
Az ősz végi akcióknál megpróbálnám lecserélni jelenlegi TV-m. Mivel majd gyorsnak kell lenni azonnal tudnom kéne mi az amit megérni választani, de nem vagyok otthon a témában. Vannak ajánlott márkák, azon belül típus vagy szériák?Ár max.200e (itt remélhetőleg valami akciósból befér majd normális darab)
Méret min. 50 de inkább 55" Ívelt kizárva (nagy a szoba, felesleges)
Hangja legyen jó mert egyenlőre nem használok külön eszközt erre a célra.
Játszani nem játszok.
Net : kábel nem játszik, a wifije legyen használható.
4k nem feltelel, nincs rá tartalmam! -
FuRiONight
addikt
-
törölt tag
válasz
FuRiONight #13965 üzenetére
Mármint mit? Az előbbit másnak írtam.
Mert én biztos nem adnék ki majd' 400k-t egy 49-es tévére, amikor annyiból már egy jobb 55-öst lehet venni. Vagy már OLED-et is, de milyen panelest keresel? Tévén használtál már droidot?
-
FuRiONight
addikt
Hali!
Tv vàsàrlàs előtt àllok. Az e-digitalban nèztem tv-ket, ez a pedig egèsz jó àr/èrtèk arànyunak tünik:
sony kd49xe9005. A kérdésem: mi a vèlemèny a tv-ről, mennyire ajànlott illetve màs gyàrtóknàl mi van helyette?Előre köszönöm
-
nOvOp
senior tag
Sziasztok!
43"-os UHD tv-t vennék. Én az LG 43UH661V típust néztem ki. Ez most 135 körül elérhető. Tudtok ajánlani ennél jobbat ebben az árkategóriában (~140K)? Ez ugye tavalyi típus (?), érdemesebb a 2017-est választani (viszont az jóval drágább)? Köszi. -
törölt tag
válasz
mcdennis #13954 üzenetére
Úgy gondolom, hogy a tv okosító mindig és minden tévével működik, továbbvihető, a tévés alkalmazás meg nem egy biztos pont. De a linkeken is nézelődj, érdeklődj.
Meridius11 Sztem attól nem várható gördülékeny és stabil smart működés, csak az ára csábító. Helyette én ezeket mondanám: Samsung UE43M5502 + Samsung UE40K5502
-
foxymaci
senior tag
Sziasztok!
32"-ban most mi a csúcs? Tesómnak kellene egy jó tv ami smart, fullhd, viszonylag jól szól amíg nem lesz házimozi meg nem tudom van ips paneles még ebben a méretben esetleg?
Előre is köszi! -
Meridius11
aktív tag
Sziasztok,
100-110k környékén keresek új tv-t, elvárások
- legyen SMART (Netflix, Youtube app, gördülékeny streamelés PC-ről)
- ha lehet inkább VA panel, de ilyen áron csodát nem várok
- talpak ha lehet ne terpeszkedjenek túl szélesenEgy Philips 43PFS5301 -et néztem ki, vélemény? Javaslat?
-
Sziasztok,
Projektorról váltok tévére (költözés miatt), de sajnos nem vagyok képben a mostani technológiákkal. Mivel sokat fog menni Xbox-al ezért alapkövetelmény, h HDR-es legyen. Használtan nézelődök, és két készüléket találtam ami szóba jöhet: az egyik egy LG 60UH8507-es a másik pedig egy Samu UE60KS7000-es, mindkettő 300k alatt elérhető. Próbáltam itt is rákeresni erre a két típusra, de sajnos nem lettem sokkal okosabb. Úgy tűnik, h a Samu jobb választás lehet a 10 bit illetve a kisebb input lag miatt, viszont arra csak bolti gari van (1év) szemben az LG-vel amire még több mint 1 év hivatalos LG garancia érvényesíthető.
Ti melyiket ajánlanátok? Köszönöm előre is!
-
mrx1212
tag
Pumma ahogy olvasgatom te jól értesz a tévékhez!
Tudnál segíteni véleményt mondani?
Egy tévét szeretnék vásárolni mivel a Home-tól szeretném korlátozott a választási lehetőségem és az ár is fontos az oldalukon ezen három darabon gondolkozom mint lehetőség.
Amire kellene film nézés és egy Ps4 pro konzol.
Amire kényes vagyok az a felhősödés,bevilágítás probléma.
Ez különösen felkeltette a figyelmem de sehol nem találok semmit róla sőt csak nálunk kapható máshol nem, Thomson 49UC6406 4K miért? korábban is kérdeztem nincs valami vélemény infó ezen típusról??
A másik szobában egy LG 50 UH635V lóg amivel elégedett vagyok ! /VA panel/ itt nincs bevilágítási,felhősödés sem!
Thomson 49UC6406 4K 140.000 - VA panel
LG 49UJ635V 4K 160.000 - IPS
LG 49UH6207 UHD 4K 164.000 - IPS
-
törölt tag
válasz
Kistuzolto #13944 üzenetére
55MU8000
mcdennis Egy Chromecast2-vel, vagy egy még több dologra használható s905-ös tv okosítóval minden tévén működhet a dolog.
-
mcdennis
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy a telenor my tv alkalmazást tudom e nézni megfelelő TV-v? Létezik-e ilyen? Elvileg a Sony? Philips csinált Androiddal szerelt okos TV-ket.Előre is köszi a válaszokat!
-
törölt tag
válasz
Palesztin994 #13947 üzenetére
-
törölt tag
Ebben a mostani akcióban pont kijön annyiból az LG 55UJ670V, és igen, ez webos3.5, ez tényleg jó.
Samsungtól az MU64-es típusok hasonlóak, még panelre is(ips) Más jobb vételt most nem tudok.5150head Nem sokkal több ez a kettő, és jobbak annál. Nézd meg itt: , ez a kategória mind 50Hz-es tévék, és a TruMotion képjavítóval elérik a 100Hz-et.
-
Tybee000
aktív tag
Sziasztok!
Mit tudnátok ajánlani az alábbi paraméterekkel?
- 4K felbontás
- 40 col környéke
- média center (még) nem lesz, így lehet benne okosság is. Egyébként itt melyik OS a javasolt?
- normális input lag üzemmód játékhoz PC-ről vagy xbox-ról
- 200k HUF és környéke, de nyitott vagyok az alternatívákra isKöszi
-
Palesztin994
aktív tag
válasz
Palesztin994 #13946 üzenetére
még ez tetszik nagyon, de nem tudom a sony manapság ugyan az a minőség-e, mint régen.
Sony Bravia KD-49XE7005B
-
Palesztin994
aktív tag
válasz
Palesztin994 #13945 üzenetére
néztem sony braviát is. nem igazán tudom eldönteni. 200-210 ig szeretnék max elmenni és 49 colos 4k-s, hdr-s smart TV kéne, a lehető legvékonyabb kávával. melyik lenne a legjobb?
-
Palesztin994
aktív tag
válasz
Palesztin994 #13942 üzenetére
Még az LG 49UB850V - n gondolkozom. Ez nem ívelt, de 3D-s. Melyik a jobb, ez vagy a Samsungok? Az ívelt max a desing miatt jobb szerintem.
-
Kistuzolto
csendes tag
sziasztok, szerintetek melyik a jobb választás?
UE49MU8000, UE55MU8000
vagy
UE49KS9000
Válaszokat előre is köszönöm!
-
törölt tag
válasz
Zozo55 #13939 üzenetére
Mert magasabb kategóriába tartozik, és jobb minőségű a kivitelezése is, mint a belépőmodellek. + van benne műholdvevő, magasabb a képfrissítése, és jobb színképzés, stb. Ő most vette, hátha ír majd egy részletes beszámolót a tapasztalatairól neked. Továbbá még ezeket olvastam róla: [link] + vélemény az idei Samsungokról.
Azért mondtam a 43" UH661V-t az emagtól, mert hivatalos itthon 2 éves gyári garit adnak vele. Szerintem az egyik legmegbízhatóbb márka, rugalmas és gyors szervizzel is rendelkezik. Ráadásul nem olyan kekeckedősek, mint némelyik másik.
gabe_t Nézz át ide.
-
Palesztin994
aktív tag
Sziasztok!
3 TV-t néztem ki, mind a 3 Samsung, mert ebben az árkategóriában csak ezeket láttam amik jónak tűnnek és íveltek, valamint 4K-sak.
Érdekelne, hogy szerintetek érdemes-e megvenni őket, illetve, hogy mi a különbség a 3 között és melyiket érdemesebb választani.SAMSUNG UE49MU6202KXXH
SAMSUNG UE49KU6100WXXH
SAMSUNG UE49MU6272
Szívem szerint a UE49KU6100WXXH - t venném, mivel ez a legolcsóbb és nem látom, hogy miért jobb a másik 2 ami drágább, mind a 3 smart,UHD-s és HDR-es ha jól látom.
-
5150head
senior tag
Sziasztok.
Szemezgetek a LG 49UJ635V -vel, elég jó áron van most, csak sehol sem találom, hogy hány Hrz-es ez a tévé. Lehet h láma kérdés, de tudnátok segíteni?
Esetleg más hasonló tv ami mondjuk jobban megérné? Csak LG érdekel.
Köszönöm -
Ombi5
őstag
válasz
#94529552 #13937 üzenetére
Akkor leirnam amire szuksegem lenne,es miket gondolok,hatha igy tudsz ajanlani:
Igazabol nem tervezek hozza konzolt,mert pc-n jatszom. Filmeket neznek rajta 4K,full HD erositon keresztul kotnem ra! Philipsbe tetszik az ambilight. Samsung ,Lg ami meg szoba johet,sokan jobban szeretik az lg menujet pl,ahogy olvasgattam.. 55" meretben nezelodom...
-
Zozo55
csendes tag
válasz
#94529552 #13929 üzenetére
Köszi, de szerintem várok a következő hónapig és akkor a drágábbat veszem meg. 40MU6452, akkor azt mondod 180 környékén ez ilyen bestbuy vétel, mint anno a h6400? Miért olyan ajánlott ez a tv? Ha jól látom ehhez már jár okos távirányító is?
Látom az lg-t emagból ajánlottad. Mennyire megbízhatóak? Mert én régebben sok rosszat olvastam a róluk főleg a gariztatásról.
-
gabe_t
csendes tag
Sziasztok !
Ma vásároltam egy LG 43uj701v -t és az lene a kérdésem, hogy az UHD-s 4K-s Tvknél van még pixel teszt ?Valamint van még olyan beállítás amit érdemes utána olvasni és elvégezni vagy csak a képernyő-mód változtatása amivel kell foglalkozni ?
-
mrx1212
tag
Thomson 49UC6406 4K valaki nem tud valamit erről a tévéről nekem az ára és kijelző mérete és a VA panel miatt szimpatikus gondolkozom rajta? Vélemény,esetleg valakinek van?
-
scream
veterán
Sziasztok!
Egyelőre csak nézelődök, érdeklődök a témában, szóval még semmi konkrét.
Mivel nagyon helyszűkében vagyunk, főleg szabad falfelülettel, így az maradt, hogy a plafonra raknám a TV-t. Nem a legesztétikusabb megoldás, de a semminél biztosan jobb.
Viszont nem tudom, hogy milyen készüléket nézzek. Amire használva lenne: sorozatok, filmek (FHD) lejátszása NAS-ról, Netflixről, stream nézése Twitch-ről, illetve hasonló oldalakról, YouTube videók (vloggerek) videóinak nézése. Amire nem lenne használva: TV adók nézése, TV adások rögzítése, stb. Nem tudom igazából, hogy nekem inkább egy nagyobb monitor vagy TV készülék éri-e meg, esetleg projektor + vászon (bár ez nem hiszem, hogy ugyan annyi pénzből, hasonló minőséget lehetne kihozni).
A keret egyelőre 200k, mindennel együtt (plafonra mount, készülék).
Érdemes-e az egészbe belefogni ennyiből? Ha igen, akkor milyen készüléket nézzek?
-
Ombi5
őstag
Sziasztok! 55" kornyeken 4K tv-t szeretnek venni. Maximum 200-250 kozott, kerhetnek kis segitseget. Illetve mire erdemes figyelni?
-
törölt tag
Méret/ár szerint verhetetlen ajánlat lenne, igaz volt már 200k-ért is ugyanez. De van egy dolog, hogy az itthon forgalmazott J6240 nem tudja a 100Hz-et, pedig az összes többi J6200-as igen. Itt beszéltünk róla. Még a kezdeti Tizen rendszere is elég lassú(bekapcsolás, boot idő, smart rendszer, stb), de az annyira gondolom nem érdekel. Ha ezek nem zavarnak...
cucumber87 Az árakat magad is látod, hogy jó az itthonihoz képest, de inkább ott találsz több infót az >>OLED-ekről.
-
cucumber87
tag
Sziasztok!
Az alábbi tévé ebben az árkategóriában jó vételnek számít? (Németországban most 3000€)
Köszönöm a véleményeket és egyéb ajánlásokat is ha úgy gondoljátok van jobb vétel.
-
d4nl
tag
sziasztok!
60"os fhd tvt tervezek venni, a kiszemelt pedig a Samsung UE60J6240, amit most 240.000-ert meg is lehet kapni. szerintetek erdemes varnom black fridayre vele vagy egy hasonlo alternativaval? sokkal tobbet nem nagyon szeretnek ra kolteni es meretben se mennek 60" ala. tudtok esetleg masik tvt ajanlani?
udv es koszi! -
törölt tag
válasz
Zozo55 #13924 üzenetére
Szerintem a 135k-ért rendelhető középszintű UHD-t: LG 43UH661V remek áron van most. Gyors menü, és jó smart rendszer, jó lejátszó. A honlapról az ajánlott üzletre juthatsz(emag), és hivatalos gyári garis lesz.
Jaa, csak később vettem észre hogy H6400-ad volt előtte, ami va paneles, amit előbb mondtam az pedig ips.
Sajnos 43-asban a Samsungból csak a belépőszintű 43MU6102 érhető el ennyiből, ami a samsungos panel lottó miatt csak elvileg va panel. De ennél jobb lenne a 40MU6452, de ez jóval drágább. Még annyit, hogy ezek itt mind 50 Hz-es, míg a te tévéd 100 Hz-es volt.cintula187 Olvasd el Maxx írásait[link], ő is hasonlókat nézett ki elsőre. Mivel ugyanolyan panel, de a Panának a szoftvere gyengébb, amellett többe is kerül....ő elégedett a választással. Ha az idei szériából választanál, akkor hátha lesz holnaptól akcióban egy annál még jobb típus hasonló árban, pl. a 6517-es. A 670V-t lehetett rendelni az MM-ben 226k körül még a múlt héten, de azóta nincs a kínálatban náluk.
-
cucumber87
tag
Sziasztok pspro mellé keresnèk 600 ezer Ft körül 4k tv t (Sony előnyben min 55 ' de minden jó tippet köszönöm)
-
fireproof
őstag
Sziasztok!
Édesanyámnak keresnék Tv-t.
Lehetőleg Smart Tv-re lenne szükség. Pendriveról szeretne filmet nézni. Átmérőben elég lenne egy 80cm-es. Semmi más különösebb kívánsága nincsen.
70K-körül lehet kapni már valamit használhatót? -
törölt tag
válasz
Ottó58 #13899 üzenetére
Azért a Panát, mivel a listádból csak 1 használható márka maradt. Én csak azt merném megvenni közülük, és most nem a panel volt a lényeges. De a 40J6200 is ajánlott, és az is va paneles. A 32P3020K-t nem ismerem, hogy milyen panel van benne, de te se írtad, hogy milyet szeretnél.
Az 1 millió dinamikus parasztvakítással én nem foglalkoznék, amit ott írnak.(#13902) Waldemar Én is most jártam ott. Láttam 3 hasonló kategóriás UHD tv-t egymás mellett a polcon. Középen egy Sony túlszaturált, retina kiégető fényerővel és színekkel, a két oldalán egy Samsung és egy LG egészen fakónak látszó beállítással és alacsony fényerővel. Egyértelmű, hogy a drágábbat akarták eladni, azért volt a promóció.
-
Zozo55
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni.
Egy ideje nem követem a tv piacot és kicsit bajban vagyok. Nyár eléje óta nincs tevém, de az utolsó egy h6400 volt. Most szeretnék egy 40-43as UHD tvt. Lg vagy Samsungot preferalnek. Leginkább filmezésre és youtubozasra használnám ritkán tv adást néznék. Mit tudnátok ajánlani 140ezer környékén? -
törölt tag
válasz
cintula187 #13901 üzenetére
200k körül a 605V fér bele, ami szinte teljesen egyezik a többi UH61 és 62-es szériákkal[link]. De nem sokkal többért még a magasabb kategóriából is lehet találni időnként[link], és azért hasonló árban a kicsit jobbat érdemes választani. Pl. az 55UH650V-t is a hét végén 200k körül adta, de péntektől elvileg megint akcióznak, mert annyira megemelték az árakat mostanra
KraRe 32" alap FHD-k, kevés csatlakozóval: Samsung UE32M5002 vagy ezek, Ilyen az 530V, de az LJ500V is hasonló hozzá, mert az utóda.
-
cintula187
addikt
válasz
cintula187 #13901 üzenetére
Panasonic is szóba jöhet még.
-
TCr
veterán
Komplett, teljes készülékekről beszélünk nyilvánvalóan azonos kategóriáikon belül (ugyan nem tényszerűsítve sem márkát, sem típust), nem a csupasz panelekről.
Ahogyan az előtte lévő fórumtársak is írták, a panel egy dolog, a mögötte lévő elektronika is nagyban beleszól a képalkotásba. -
Honnan veszitek ezt az "IPS színhelyesebb" dolgot?
Soha, egy tesztben sem olvastam még ilyet, de még csak hasonlót sem.Őőő, hány éve nem használtál internetet?
De kérlek ne gyertek a "profi monitorok mind IPS panelesek" szöveggel, mert nagyon nem egy kategória.
Egy apró buta kérdés, szerinted, ha monitor terén az IPS panel messze színhelyesebb, mint TN/VA társaik, akkor majd a fizika megváltozik, csak mert TV-ről beszélünk?
Senki nem mondta, hogy valakinek ne tetszhetne jobban a VA, jobb a fekete, nincs mit vitatni.
Van akinke meg a jobb betekintési szög és a valósághűbb színek jönnek be, a'la IPS, kinek a pap, kinek a papné.Csak az alapvető tényeket ne próbáljuk már elvitetni, könyörgöm...
-
BoneDragon
veterán
Ugyan az gyártja a tv és a monitor paneleket is (na jó van még 1-2 aki gyárt még panelt), de a mögötte lévő elektronika más. Kérdezd meg olyat aki kalibrál tv-t, vagy monitort... Attól, hogy valaminek jobb a feketéje nem jelenti azt, hogy színhelyes is. A VA nem színhelyesebb az IPS-nél és soha nem is lesz. Pont.
-
TCr
veterán
válasz
BoneDragon #13911 üzenetére
Honnan veszitek ezt az "IPS színhelyesebb" dolgot?
Soha, egy tesztben sem olvastam még ilyet, de még csak hasonlót sem.Komolyan kérdezem, nem vitaindítóként és főleg nem flame indításként!
De kérlek ne gyertek a "profi monitorok mind IPS panelesek" szöveggel, mert nagyon nem egy kategória. -
BoneDragon
veterán
Sajnos így nem sokat lehet leszűrni.
Amúgy VA panel feketéje jobb, IPS színhelyesebb. Viszont ha már ha valaki tv-t vesz és azon ugye filmezni szokott, akkor VA panel a befutó.
Ezen kár vitázni, aki teheti és tetszik neki a VA, vegye azt.Ezt nem feltétlen neked címeztem, hanem a topicnak.
-
AGE-T
őstag
Sziasztok!
Mit érdemes venni ezekkel a paraméterekkel?
UHD
55-60
HDR 10 (10bites panel)
Input lag ne legyen túl nagy, játszanék is rajta.Köszönöm a tippeket!
-
TCr
veterán
válasz
stilo18 #13905 üzenetére
Nincsenek túlhúzva a színek, gondolom a Samsungod kijelzője miatt látod így, mert azokra (alaphelyzetben) viszont jellemző ez.
A napokban egyik fórumtárs felett pár valóban túlszaturált képet a VA paneles tévéjéről, ami átment végül fikázásba mind a fórumtárssal, mind a VA panellel szemben.
A képeket azért linkeltem, hogy az a néhány okostojás is lássa, hogy milyen egy viszonylag jól beállított VA paneles tévé képe.
-
válasz
#94529552 #13897 üzenetére
Köszönöm a választ, igen, ez elég egyértelmű, és elég is. Csak gondoltam nem korlátozom be 40-43-ra hátha van egy 43,5 colos valamiből
Inkább a minőség, tartósság, egyéb tulajdonságok számítanának. A 4 amit linekltél azok ajánlottak? A K5500 elég szimpatikus a hangrendszere és a smart miatt. Persze az 120, míg a többi csak 95-105. -
Waldemar
csendes tag
Nemrég sétáltam a kisfiammal a Media Markt-ban, nézegettük a televíziókat elég sokáig, egyszer csak megrántja a kezemet. Apa itt álljunk meg! Vele kb. szemmagasságban, egy kisebb állványon volt a tv, egy nagyváros éjszakai képét mutatta. Nézem milyen, hát Sony 55XE8505. Tényleg szép volt.
-
cintula187
addikt
Sziasztok!
Ismerősömnek keresek okos tévét. Preferált márkák LG (pl LG 55UH605V), sony, Samsung.
50-55 col között.
200-220.000 között.
Nagyon nem vagyok ő meg pláne nincs képben a jelenlegi modellekkel.
Ívelt kép meg a többi paraszt vakító baromság nem kell.köszi előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Anime filmek és sorozatok
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- Trollok komolyan
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Akvarisztika
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 8GB 256GB 14" FHD 1év garancia
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest