Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Krissz5435
aktív tag
válasz #94529552 #15295 üzenetére
Köszi a választ. A 2 év lekötés igazából nem lenne gond, mert júliusban lett megkötve minden újra, így csak pár hónapot tolódna ki az egész, ami nem baj, mert itt tanyán amúgy is a T a legolcsóbb.
A tesztet én is néztem, csak az a samsung még a T-nél is 45k-val több lenne., ami azért jelentősen több, ha azt nézzük, hogy a smartot soha nem használnám, sem a lejátszóját, mivel géppel lenne összekötve mindig. A szervízháttere lehet, hogy jobb, de pl az M vagy az emag is max 2 évet vállal rá, de ugye a panának most van akciója, hogy kiterjeszti a garanciát 5 évre, ami a mai tv-k viszonylatában nem rossz, főleg, hogy fizetni sem kell érte.Viszont itt nem tudom ez konkrétan mennyire lehet rossz:
"Amellett megfelelő forrásról remek a 4K és Full HD képminősége, viszont SD televíziózásra gyenge, homályos a képe, és a még mozgásmegjelenítése is akad. (A BFI-t aktiválva pedig a képe vibrál.)"
Azért néha sd is menne rajta, szóval nem tudom milyen lenne, az a baj ha személyesen látnám, akkor el tudnám dönteni, de tegnap voltam az MM-ben, de panából volt kb 3 tv-jük. Az meg nem valami sok.
Majd meglátom még mi lesz.
"Ha én pm-et kapok válaszolok is rá. Ezt mástól is elvárom akinek írok."
-
Zsolto
őstag
És értem, hogy ez itt alább az LG saját videója, de a felbontással kapcsolatos tévhitet elég meggyőzően cáfolja (és amúgy is érdekes):
Ez vagyok én: https://sites.google.com/view/zsoltkaldos/home
-
Zsolto
őstag
Nabasszus, ez elég gáz. Másfél hónapja olvasgatok tévékről, de eddig ezzel sehol nem találkoztam, és pont LG-t gondoltam venni. Akkor van még egy kör olvasnivalóm. Köszi a figyelemfelkeltést!
Szerkesztés:
Úgy látom, azért ez nem egy olyan nagy ügy. Az, hogy ezek az LG tévék 3K felbontásúak lennének, erős túlzás, sőt csúsztatás, mert ahogy írják, a legtöbb szabvány a felbontást nem krominancia (színmegjelenítés) hanem luminancia (sötét-világos csíkok) alapján számolja, ami logikus is. Állítólag a színlátványra gyakorolt hatása elhanyagolható, a fényesség viszont még jobb is lehet, de lényeg, hogy vakteszten a nézők (és a HDGuru emberei) se nagyon tutak különbséget tenni az RGB és az RGBW paneles tévék között.Az is kiderült, hogy egyéni érzékenység kérdése a dolog. Egy valami gondolkodtatott el, ennek még utánanézek, állítólag a nagyon apró betűs feliratok és vékony vonalak megjelenítésénél _lehet_ _talán_ felfedezni különbséget, ha öt centiről nézed a képernyőt. Mindegy, szóval azért jó tudni erről.
Van valakinek saját tapasztalata?
[ Szerkesztve ]
-
Pro Koryak
addikt
válasz #94529552 #15283 üzenetére
Értem, türelmetlen vagy vele, de amilyen terjedelmű szöveggel kioktattad, le is írhattad volna a választ a kérdésére és ugyan annyit vagy talán még kevesebbet gépeltél volna
+ megy belőle a vitatkozás, még több felesleges válasszal, anyukázással a végén.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz tototos #15287 üzenetére
bali75 A J52-es széria már elég régi, játékhoz se a legjobb,( ráadásul outlet), szerintem keress másikat. Ebben a boltban nem láttam olyat a méretben, amit érdemesnek találnék.
Krissz5435 Jó árban van, de ugye 2 év lekötés kötelező, de azért lesznek vele kompromisszumok. [link] [link] A tesztelő inkább a Samsung MU61-es belépőjét javasolja helyette. Utóbbinak smart része, lejátszója és a szervizháttere is jobb. Ez a felbontás szerinti ajánlott távolságot írja le[link].
[ Szerkesztve ]
-
bali75
csendes tag
Sziasztok!
Segítsetek légyszíves, Tv-t vennék 100k ért konzolos játékhoz,filmnézéshez. Már kb 2 hete olvasom a fórumokat, nézem az akciókat de dönteni nem tudok. Írtok inputlagról meg herzekről, képfrissítésről, amiket az adatlapokon sokszor meg sem találni.A Grx EO-es kinálatról mi a véleményetek? Pl.:[link][ Szerkesztve ]
-
kmaro
csendes tag
válasz tylerhun #15292 üzenetére
Eddig ha a Panasonic kiszolgáltat és elégedett vagy én újból egy panát vennék pl ex700 vagy ex600 át.
Amúgy tudtad ?:
Annyi a LG nem 4k csak 3K írd be a google-ba LG RGBW olvasd el. Nem az alap 3 szint használa R=Red piros G=Green zöld B= Blue kék ez lenne a RGB minden gyártó ezt használja kivétel az LG.
Az összes LG-k RGB+W azaz W=White fehér semmit nem tud a fehér megjeleniteni csak világítani így spórolnak az áramon így lesz a LG!A+ A panasonic meg A.
És ezért a (W) nem lesz 3840x2160 csak 2880x2160 azaz 3K ezzel nem farmolni akarok vagy mi... szép a 3K-s tv is nekem is volt LG 3K tv-m 6207-es és tényleg szép volt a képe csak zavart a 3K meg azért egy valós 4k adaton látszik azért 3K bőven de 4k alatt nem veszed eszre.
Meg inkább xbox one s UHD felvonásban homályos egy kicsit a 2880x2160 felbontás végett.De 140k 4k tv-tol ne varj csodát max panasonic ex780-felfelé vagy VA panel legyen és Edge led.
[ Szerkesztve ]
-
tylerhun
tag
Kedves fórumtársak!
150.000 forinttal bezárólag keresek vállalható teljesítményű - képminőségű UHD TV-t.
Jelenleg az LG 49UJ6307 került az érdeklődésem középpontjába, mivel nagyjából 140.000 forintért el tudnám most a hétvégén hozni az egyik üzletből. Filmnézésre kellene, sporteseményeket alig nézek, nem sokat játszanék (már ha egyáltalán), jelenleg egy Panasonic TX48C320E szolgál ki.
Előre is köszönöm a tanácsaitokat.
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=tylerhun
-
smekone
tag
Sziasztok!
Na végre én is TV tulajdonos lettem,a szerencsés egy LG 55 SJ810V.
Egyenlőre még csak ismerkedek vele, később jön majd egy komolyabb beszámoló
-
Krissz5435
aktív tag
Hello!
Nézegettem ezt a telekomos Panasonic TX-55EX600E 4K tv-t, amit 173k-ért meg tudnék venni.
Viszont nem csak filmnézésre lenne, hanem játékra ÉS böngészésre is.
A bajom az, hogy az asztal limitációja miatt kb csak 1 méterről nézném a képernyőt, de ha ágyban fekszek, akkor máris 3-3,5 méter lesz a távolság. Alapban géppel lenne összekötve, és onnan menne minden tartalom (4k is). A kérdés, hogy megéri-e a tv, vagy van-e valami komolyabb baj vele, amiért ennyire olcsó, vagy most szimplán ilyen jó árban van, illetve a távolságban lesz-e probléma?"Ha én pm-et kapok válaszolok is rá. Ezt mástól is elvárom akinek írok."
-
tototos
őstag
Sziasztok!
32"-os TV-tkeresek. Nem kell smart, csak fullhd. Árban 70 ezer forint környékét céloztam meg.
Köszönöm
-
törölt tag
válasz aticcs #15284 üzenetére
Alap tv+S905-re tippelek. Lényegében a smart a különbség. Arról meg itt van egy link
gamegod Ismerni kellene hozzá a 4 év gar. feltételeit. Elvileg az is előfordulhat, hogy gyári garis legalább az első 2 év..., mert voltak náluk ilyenek is. Akkor pedig a + 2 év már bónusz. -
aticcs
csendes tag
Sziasztok!
Mivel járok jobban?
LG 43LJ515V + s905x tv box,
vagy smart TV (LG 43LJ624V, SAMU UE43M5502)Telekomos TV vásárlás lenne.
A SMART-ságon kívűl van egyéb hátránya az 515V-nek a többi felsoroltakkal szemben?
Atis
-
törölt tag
Szerintem is, és ha már a döntés is megvan, akkor nézz be az OLED topikba, ha érdekel a dolog, bár lehet, hogy már késő.[link].
::djuice:: Az ilyen türelmetlen, kötekedő és azonnali "seg(g)ítséget" igénylők miatt nincs idő másoknak is segíteni, meg sokaknak ilyenek miatt kedvük sincs írni egyszerűen. Offoláshot ott van az Off topic gomb.
-
gamegod
senior tag
megéri az emagos 4 év garancia? nagyon rápörögtem erre a tvre
OnePlus 8T / PSN: gamegod0893
-
ZephX
senior tag
válasz Castell #15260 üzenetére
Nekem is tetszik, meg semmi bajom sincs vele. Csak a másik Philips az fehér keretes és valószínűleg azért nem tűnt fel ennyire. Meg amúgy tényleg HD ready árban vettem Full HD-t, úgyhogy semmit sem szólok.
z123456z
Ezért néz ki így mert a telefonommal csináltam képet, ami meg sötétben ugye nem olyan jó. Plusz a Philips tévék, ha nem találnak jelet, akkor ráhúznak egy fakító réteget a felületre. Ha megy egy film pl. akkor sokkal kevésbé látszik. -
-
::djuice::
csendes tag
-
törölt tag
válasz ::djuice:: #15275 üzenetére
Semmi gond.
több konkrét kérdésre választ se kaptam!
Már így is többet, mint néhányan, ha nem tudnád ez egy fórum, itt nincs miért, és nincs kinek reklamálni.
Mint a mondás szerint, ha adnak fogadd el, ha ütnek szaladj el.
2 módon lehet találni valamit: nyomsz egy F3-at és beírod amit akarsz, pl. Jvc, aztán ha kevés a találat, akkor van az oldalon egy nagyító jel, gyorskeresés itt felirattal. Nálam működik, nézd: Jvc[ Szerkesztve ]
-
Speedo
tag
Sziasztok!
TV vásárlás előtt állnék, és az lenne a kérdésem, hogy melyik modell lenne a legjobb választás a következő paraméterekkel:
40"
fullHD
smart funkciól (filmek lejátszása, youtube kliens)
továbbá sajnos a keret elég szűkös ~125k.Előre is köszönöm a válaszokat.
-
Batib
őstag
válasz #94529552 #15272 üzenetére
Úgy látom sokakban még nem tudatosult, hogy a régi nagy nevek sajnos már korántsem ugyanazok mint voltak.Írtam egy kis összefoglalót, hátha hasznos lesz. Bizonyára ki lehet még egészíteni, ill. ha hiba van benne, javítsátok.
Sony, Samsung, Panasonic, LG - Saját néven, saját termék
Vizio, Hisense - feltörekvő kínai márkák (biztos van még több is)
Philips - TPV Technology (China)
Thomson - TLC Telephone Communication Limited (China)
Blaupunkt - UMC Universal Media Corporation (Slovakia)
Sharp - Foxconn (Taiwan) EU részleg: UMC
Grundig - Arcelik (Beko) Törökország
JVC, Toshiba, Daewoo, Hitachi, Hyundai, Graetz, Telefunken, Waltham, Aiwa, Akai, Funai, Polaroid stb - Ezeket a márkákat részben vagy egészében a török Vestel gyártja Ezenkívül gyartott Panasonic, Sanyo néven is és még sok áruházi márka (pl Technika, Universum) is az övé. (https://en.wikipedia.org/wiki/Vestel)Az optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken
-
törölt tag
válasz Rysystem #15265 üzenetére
A garihoz ezt írják: A TERMÉKET HIVATALOS MAGYAR GARANCIÁVAL SZÁLLÍTJUK, ami a Samsungnál a gyártó honlapján lévő regisztráció után lesz 2 év. De kérdezz rá. A többi gyártónál nincs ilyen, pl.: 43UH603V: 24 hó gar. Másik, hogy Csak üzletünkben, most ez vagy elírás, vagy nem tudom, mert ezt is írja: 10-15 napos szállítás mindkettőnél.
CTM Nem tudom mekkora akciók lesznek még, nemsoká Joy napok, de ha elfogy a készlet valamiből, azt fel se rakják az oldalra. MM-nél most nincs 49" 670 és 701 se. Nem is lehet rendelni, mint pl a 43"-t, de azt is leveszik, ha már az általuk látható készletre kiterjedő rendelés van. De annál még legalább az ár biztos, csak pár hetet lehet várni kell. Csak a 49UJ6517 van, ami csak külsőre más a 670V-től.
::djuice:: Az is Orion, csak nem olvastál vissza, mert akkor tudnád.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sony Bravia XD vagy XE sorozat jó lehet? Néztem 48-55" méretben őket, még csak neten, leírás alapján jók lehetnek, de nem találtam panel infót róluk. Érdemes ebben az irányban nézelődnöm 200-250 között
[ Szerkesztve ]
-
a2d2
addikt
Sziasztok!
BF keretében gondolkozok TV cserén.
Az euronicsban kiállítva láttam milyen szép képe van a 65-ös Sony-nak, asszem ez volt az: [link]Van ennél jobb ár/érték arányú készülék?
TV-re, filmnézésre és PC-s játékra lenne használva.Köszönöm!
A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
::djuice::
csendes tag
Üdv!
Olyan tv-t keresnék, ami wifi-s smart, 80cm körüli képátlóban (tv és sz.gép monitoros felhasználásra vegyesen).
Nem tudom használt piacon érdemes-e ilyet keresgélni már vagy inkább az akciós újakra érdemes kicsit még spórolni, mint pl. ez a JVC? (mennyire ajánlható ma ez a márka v. típus, esetleg mi ami nagyon kerülendő?)Amúgy eredetileg olyan 40-50 közt gondoltam elsődlegesen rászánni pénzt, de Oriont meg társait azért nem akarok. Sajnos többnyire az új típusok boltban ennek majd a duplája, ezért is érdeklődöm, van-e olyan ami még ajánlható?
Illetve hallottam olyat, hogy a 2012 előtti smart modellek nem játszák már le a youtube tartralmat. Ez is bejönne még akkor a terület szűkítésébe...
Nagyjából ennyi, ill. hogy érdemes-e esetleg a közelgő black fridayre koncentrálni vagy ott is inkább csak a kifutó modelleket szórják akcióra?
Köszi![ Szerkesztve ]
-
z123456z
őstag
válasz gamegod #15267 üzenetére
De igen. Asszem én is beruházok egy ilyen 3K-s Lakatos Gézára. De továbbra is bizonytalan vagyok a méretben és a felbontásban is.
Szerintem nem igaz, hogy nincs. A legtöbb készülékre az írják, hogy nincs. Kamu, nehogy elmenj, azt akarják, hogy online vedd.
[ Szerkesztve ]
-
gamegod
senior tag
LG 43UJ701V - 152990 mediamartk - RedFriday
ez eléggé bestbuy akció most, nem?
viszont raktáron nincs, ha most megrendelem ezen az áron kapom nem?![ Szerkesztve ]
OnePlus 8T / PSN: gamegod0893
-
CTM
csendes tag
válasz #94529552 #15257 üzenetére
Nálunk igazából kicsi a lakás, maximum 3-3,2m-ről tudunk tv-t nézni, abból is digitális sd vagy HD adást (Már amikor előfizetünk, mert egyelőre nincs tv-nk és online nézzünk tvgo-t 24 colos IPS monitoron, meg persze HD filmeket.)
Az 55UH650-ből pedig úgy néz ki utolsó darabok lehettek, mert már nem elérhető az oldalon. Nem tudom mennyire lett volna "túl nagy", már ha létezik ez a kifejezés tv esetén. (Kicsinyíteni is lehet gondolom, ha éppen rosszabb minőségű lenne egy műsor.)
Így viszont lehet maradok a 49UJ670V-nél vagy 701V-nél ha közel egy árban lesznek, nagy eltérés esetén pedig inkább előbbi.
Mennyire várható, hogy lesz még jobb ajánlat másik üzletben vagy esetleg Black Friday-kor akár MM-ban is ? (Úgy érzem az 55UH650-es inkább alkalmi és egyszeri lehetőség lett volna.)(#15263) jano_77: Láttam sajnos, időm sem volt átgondolni, tekintve, hogy mostanság nem alappillére a webáruházaknak, nem számítottam rá, hogy jobb tavalyi modellek még felbukkanhatnak.
-
-
UlicA
újonc
Sziasztok
Szertnék TV vásárolni és nem tudok dönteni
nem tudom hogy jó öttlet de ezt a kéttőt néztem ki
Philips 55PUS7502
Sony KD55XE8096
ha tudtok segíteni vagy más alternatívát mondani azt megköszönném -
jano_77
nagyúr
válasz jano_77 #15253 üzenetére
Sziasztok.
Erre illetve a 15251-re senki nem adna nekem egy kis útbaigazítást? Hálás lennék, mert TV-ben nem vagyok sajnos ennyire otthon.
PLS(#15256) CTM: ma már azt írják a honlapon, hogy nem elérhető termék (55UH650)! Tegnap 23:35 még elérhető volt.
[ Szerkesztve ]
"egyenlőek között is mindig vannak és lesznek egyenlőbbek"
-
bazsimano
őstag
nem ide tartozik annyira de hatha tud segiteni valaki...
tud valaki budapest 13 keruleteben vagy kozel egy jo tv kabeles szakboltot? elore is koszonom!
-
Castell
aktív tag
Edge Led, ez a velejárója... Ill. ennyi pénzért ne várj csodát, korábban már írtam, hogy a mi Philipsünk is felhős valamelyest, minket egyáltalán nem zavar, mert tv nézés közben nem látni. Persze felfogás kérdése is, mert ha rááll valakinek az agya, akkor mindig azt fogja lesni...
Mindenesetre nekünk kép és hangminőségre abszolút bejön. Az összes javító funkció ki van kapcsolva + a dinamikus kontraszt, plusz be van kalibrálva minden érték manuálisan, ezzel sikerült úgy belőni a képet, hogy szebb a kép, mint a családban lévő belépő LG tévénken.
Szóval ne ess kétsége mert a 60 ezres kategória pont egy lélekvesztő. Itt bizony még a nagy márkák is kompromisszumokra kényszerítik a vásárlót. Az alap kiindulás legyen kb. az, hogy Vestel (török) gyártmányt ne nagyon... Minden más már szóba jöhet még a talán a kínai is.
[ Szerkesztve ]
-
z123456z
őstag
MM-nál remek árak lettek. Erre lépnie kell valamit az edigitalNak és az euronicsnek is.
-
törölt tag
Ha van elég tér hozzá, akkor megéri az 55-ös, főleg annyiért. Mint itt írják, hogy az SD adáshoz 4 méter távolságtartás ajánlatos[link]. Szerintem a hangrendszer nem sokat számít, az MR pedig utólag is vehető ezekhez. A nagyobb ráadásul jobb féle edge ledes panelt kapott, 55" alatt pedig azok direkt ledesek[link].
-
CTM
csendes tag
Sziasztok!
Idén szeretnék 4k TV-t venni, kb 200k-s keretből. Eddig a befutók:
LG 49UJ670V (~188k)
LG 49UJ701V (~188-198k akcióban)
Új versenytárs:
LG 55UH650 (~170-180k akcióban)Eddigiekben csak az első kettőben gondolkodtam, szeretem, ha viszonylag újabb (jobb?) modellt tudok megvenni. Magic Remote nem igazán érdekelt, azt nem tudom, hogy a 670V-hez képest a hangrendszer miatt megérné-e felárat a 701V ?
Viszont most látom akcióban a Media-ban az 55UH650-et, ami ránézésre hasonló tudású mint az előző kettő, bár régebbi modell, de nagyobb. Sajnos kereső alapján nem sok véleményt találtam róla. Megéri megvenni 2017 végén ilyen árban, vagy vaciláljak tovább az eredeti versenyzők között ? Illetve ettől függetlenül minőségben a 670V és 701V azonosak ha nem számítom a Magic remote-ot és a hangrendszert ?Előre is köszönöm a segítséget!
-
törölt tag
válasz Rysystem #15250 üzenetére
Csak annyit kérdeznék, hogy látsz itt Hyundai és egyéb noname csodák vételéről beszámolni, vagy nagyobb számban érdeklődni? Arról már nem is beszélve, hogy csak 1 év garanciás, és a Scart és VGA csatlakozókkal nagyon modern darab lehet.
De hasonlóképpen a Philipsek se népszerűek, akár android, akár a saját op rendszerrel voltak, talán nem véletlenül. Sajnos ezek nem a megbízható stabil működésükről híresek. Utóbbi a 3 hetes átfutással üzemelő szervize miatt is eléggé kérdéses volt, változás pedig nem valószínű, hogy van náluk. -
ZephX
senior tag
Sziasztok!
Végül vettem egy Philips 32PFT4132-es tv-t 57 000 Ft-ért.Van egy kis bevilágítása oldalról, ami tudom, hogy szokott lenni. Nem olyan vészes, mint a képen, mert a telefonom nem tudott jobbat, csak egy kicsi a bal alsó sarokban.
Vagy inkább vészes?
[ Szerkesztve ]
-
jano_77
nagyúr
válasz jano_77 #15251 üzenetére
Most vettem észre hogy az 1-es versenyzőt rosszul írtam be.
A jó induló: PHILIPS 55 PUS 6262 UHD Smart Ambilight LED"egyenlőek között is mindig vannak és lesznek egyenlőbbek"
-
ron8
senior tag
Sziasztok! Sony KDL50W829 3D LED TV ajánlott kategória?
-
jano_77
nagyúr
Sziasztok.
Kinéztem 2 TV-t, és a véleményetek érdekelne pro és kontra!
1. PHILIPS 50 PUS 6162 UHD Smart LED
2. LG 55UH650 4K UHD Smart LEDEsetleg ebben a kategóriában vmi egyéb jobb opció?
Köszönöm előre is.
"egyenlőek között is mindig vannak és lesznek egyenlőbbek"
-
Rysystem
csendes tag
válasz Zsolto #15234 üzenetére
Köszönöm.
Szerintem is ez lesz.
120 Ezer Ft-ért már kinéztem két TV-t:
Hyundai ULS43TS298
Samsung UE40KU6000
E kettő között, melyiket érdemes venni? -
törölt tag
válasz Bogyi007 #15248 üzenetére
Részben, ja. 1-2 hete indult a forgalmazás, és természetesen nem a telekomra gondoltam, de mindegy. Van a T-nek 1 vagy 2 típus, az nagyon komoly, tartós és hosszú távú forgalmazás, ezen felesleges annyira örömködni . Lehet csak a készlet erejéig akár, de majd kiderül.
-
Bogyi007
veterán
válasz #94529552 #15247 üzenetére
Ha a Thomsonra írtad a külföldi webshopot akkor részben igazad van. Valami kis cég forgalmazza még. Telekom a nevük és valami fura Magenta színben tolják.
[ Szerkesztve ]
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
törölt tag
-
sakal83
addikt
Gyors kerdesem lenne:
Pana As640 vs ex700
Erdemes a csere 45kert?
Felhasználás: Tv nézés kocafilmnezes Max hd minőségben.
-
Waikiki
tag
-
Bogyi007
veterán
válasz Partizan182 #15237 üzenetére
A Tlc itthon Thomson néven jelen van...
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
törölt tag
válasz Partizan182 #15239 üzenetére
Azt nem tudom, de az LG már a 8k Oledet vizionálja, és a kisebb 40-49.es méreteket is[link] gyártani fogja.
-
törölt tag
válasz Partizan182 #15237 üzenetére
Te ne is vonj le semmit, mert tévedésben vagy, itt új itthoni tévék is vannak.
Viziot kár vizionálni, mert itt nincs, nem is hinném, hogy lesz, a tisztán kínaiakat meg egyelőre jobb elfelejteni. Jobbat nem tudnak, sőt, és rendesen olcsóbbak sem tudnak lenni. Jah, fejlődött a Samsung, úgy, hogy egyre több ips paneles tévéje van, és panel lottó a köbön. A QQLED QE55F még a sokkal olcsóbb MU7-8-akat se veri, csak a vételárban -
Partizan182
senior tag
válasz #94529552 #15236 üzenetére
Vizio meg a TLC hiányzik nagyon az itthoni piacról, ők hozzák stabilan a budget VA élményt. Ehhez képest itthon a 200k alatti árszegmensben szinte egyeduralkodó az IPS.
Ahogy az IPS, a VA technó is fejlődött 2010 óta, pláne a (Samsung) out-of-the-box színhelyessége, hosszútávú következtetést a régi otthoni tévék képe alapján nem vonnék le.
-
törölt tag
A betekintési szög és
az esetlegesszebb színek miatt. Most is megvan ez az előnyük, nekem van itthon mindkét fajta. Otthoni tévézésre, és konzolos játékra is jobb az Ips panel, nemcsak olyan helyekre. Az alsó kategóriában tud gyenge lenni a va paneles, és kisebb méretben sokszor inkább hátrány, azért használnak ips-t jobban.
szabi__memo Mindkét fajtának megvan a megfelelő kontrasztja. Nem kell ezt túllihegni, veszi mindenki, ami neki jobban bejön, és amit meg is tud fizetni.z1RoX Pontosan melyik típus érdekel? FHD-ben a Smart változatokban van DTS, UHD-ben mindegyikben. Dolby mindnél van.
-
TA68
őstag
válasz Partizan182 #15233 üzenetére
A nem teljesen sötétben tévézés, nem egyenlő a fényárral. Egy kis darab led szalag van a tévé mögött. A 80-as háttérvilágítást csak infóként írtam, de nem szoktam levenni. Azért nem is írtam a beállításaim közé.
"Kicsit home-made HDR->SDR konverzió ha belegondolsz"
Ez egy minden alapot nélkülöző vélemény. -
Zsolto
őstag
válasz Rysystem #15229 üzenetére
Szerintem nem. Nem kizárt hogy találsz valamivel olcsóbban készüléket, de a szállítási bonyodalmak, a gari érvényesítésének bonyolultsága jó eséllyel lenullázza ezt az előnyt. Itthon is elmebeteg nagy a választék.
-
Partizan182
senior tag
Látod, fényárban filmezésre nem is gondoltam, HDR alapvetően sötétbe való (Spectracal: "For HDR, the industry is considering 5 nits (cd/m2) to be a desirable surround luminance level.", ez kb 4 gyertya fénye).
Így elhiszem hogy nem zavaró, bár megfosztod magadat az árnyék-részletektől (alacsony brightness + maxra húzott dimming töri a feketét rendesen) és a magasfény-részletektől (80-ra csapott háttérvilágítás + HDR bright világosabbra veszi a sötétebbnek szánt képpontokat, ezzel kevesebb tér marad a tényleg világos részleteknek). Kicsit home-made HDR->SDR konverzió ha belegondolsz
Marad a 10bit graduation meg a szélesebb színtér, azért a semminél több.
-
törölt tag
Helló!
Egy barátom keres alapvetően konzolos és PC-s játékra 55-ös TV-t ami képes 4k-ra 60Hz-en, minimum HDR 10-es és mindezeket legalább 3db HDMI 2.0-ás bemeneten keresztül is tudja. És ami a legfontosabb ne legyen Androidos!
Az utolsó pont miatt én nem tudtam neki mit javasolni...
[ Szerkesztve ]
-
krx21
nagyúr
válasz szabi__memo #15227 üzenetére
A drágább quatum dot (qled, triluminos stb.) panelek. Az adott típus színlefedettsége, leginkább csak a jobb tesztekből derül ki.
[ Szerkesztve ]
-
mutyi
őstag
Nem 300 ezer hanem 328680 Ft, persze még ez is 50 ezerrel olcsóbb,mint a legolcsóbb webes ár.
Engem is érdekelne, hogy mennyire számít jó vételnek az LG 65UJ634V készülék.
Én még egy Samsung UE55MU6102 készüléken gondolkodom.MU6102 vs MU6402 között mi valós különbség van?
-
Rysystem
csendes tag
Sziasztok!
Nekem lenne egy kérdésem - TV vásárlásnál, külföldről érdemes rendelni? Ha igen, melyik webshopból, vagy ebay/amazon/aliexpressz-es eladótól? Mert nekem fontos, hogy ne kelljen ÁFA-t és/vagy VÁM-ot fizetnem, csak a garanciát Magyarországon is szeretném érvényesíteni (márkagarancia alatt).
Maga a TV tulajdonságainál fontos, hogy 4K legyen, illetve 100 CM, vagy afeletti képátlóval rendelkezzen.[ Szerkesztve ]
-
Trash
tag
Sziasztok!
Konzol mellé te ebből a kettő közül melyiket ajánlanátok??
Philips 50Pus6162 VA paneles, input lagról nem találtam adatot.
vagy
PANASONIC TX-49EX600E IPS panelesAmi nem tetszik a panánál, hogy nincs benne bluetoth. Nekem meg van egy 2.1-em ami bluetooth-on keresztül működtethető.
Melyiket ajánljátok? -
krx21
nagyúr
válasz szabi__memo #15225 üzenetére
Ugyanakkor valaki szereti. A betekintési szög és az esetleges szebb színek miatt.
Visszont a kontraszt így alakul IPS vs VA között, 1:700-1000 vs 1:3000-5000 között...
Az újabb jobb VA panelek esetében az IPS szebb színei, már kevésbé vagy egyáltalán nincs meg...[ Szerkesztve ]
-
krx21
nagyúr
válasz szabi__memo #15222 üzenetére
Hát kevés helyre. Ha nagyobb fényerejű helyiségben használja valaki. Például egy tömegközlekedési helyen, mint reklám, vagy információs felület, lehet Ips-t tennék. De még egy sörözőben mint TV is lehet fontosabb a betekintési szög mint a sötében domináló kontraszt. De otthonra én soha nem vennék ips-t.
-
TA68
őstag
válasz Partizan182 #15189 üzenetére
HDR film indítása után 3 képmód közül lehet választani. HDR eredeti, HDR világos és HDR élénk. A HDR eredeti és a HDR világos már alapból is jó, csak keveset kell rajta igazítani.
Én a HDR világos módot használom, a következő beállítással:-Fényrő 46
-Zajcsökkentés Ki
-Helyi sötétítés Magas
-TruMotion Ki
A többi marad alapon."És nálad nem tolja az egész képernyő magas fényoszlopokat a hdr mód local dimminggel?"
Sötét szobában természetesen látni, de nem szoktam teljes sötétben tévézni.
A háttérfényt 80-ra is le lehet venni, az még nem csökkenti a film élvezeti értékét. -
z1RoX
tag
Az új lg tv kben csak dts kodek van? Dolby abszolut nincs? Valamint plex app van hozzajuk?
-
maszibmw
tag
Én vasárnap vettem meg az UE49MU6452-t. MM akcióban 228 volt. Jellemző használat UPC kábel mediacard-al. Meglepően jól kezeli az SD tartalmakat is, sokat tesztelgettem a különböző modelleket az euronics-ban és a MM-ban. A full hd M5502 a nyomába sem jön, ennek gyönyörű a képe, és hihetetlen gyors a menüje. Vettem hozzá egy "normális" távrányítót is, mivel szülők használják. Kell még egy DAC a Toslink-ről a fejhallgató miatt.
Nagyon szép képe van ennek a BOE panelnek, és a betekintési szöge is fsntasztikus.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Sidositanaka #15198 üzenetére
Igen csak hasonló tudásszintű tévék, a másodikról van itt egy beszámoló.
Bogyi007 Keresd meg itt, hogy tudja-e.
Hiei11 A legolcsóbb Samsung 65-ös az MU6102, ezeket én nem találtam, outlet-es tévéknél jól meg kell fontolni a választást. A nem túl jó minőségű dolgok miatt elég lenne egy F6400, ha azok közül választasz. -
kmaro
csendes tag
válasz Oszi90 #15213 üzenetére
Jól teszed én csak a 6 éves fiam és a 1 éves kislány végett nem vettem sony-t mert ha össze törikell VD nem 400k-500k bukok csak 200k előtte Samsung volt nem a legjobb de legalább full HD VA panel Edge led 50hrz de az kevés meg a 60hrz is kevés a 100hrz lenne a tuti de nem kockázatatam.
Vettem egy panasonic 4k tx49ex600e 140k ért.
5 év garival. Ami sajnos kissé felhősre síkeredett de ez nem márka függő mindenhol van felhős jelenség. Jövőhéten viszem gariztatni.[ Szerkesztve ]
-
Bogyi007
veterán
Slimem van jelenleg (amin nincs optikai kimenet) és az a cirka különbség 30000 forintot takar...
Xbox One S konzolom is van - az tud 4K-ra felskálázni játékokat és tud önmagában 4K BR filmeket lejátszani. Jobban a box miatt akarok tévét venni és a filmlejátszás miatt, de azért a Slim gépre is gondolok ezért nem árt ha annak a hangja nemcsak sztereó volna a Tv végett - s talán egyszer majd lecserélem a gépet egy Pro-ra de még nem mostanság (Xbox One X nincs tervben)Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
kmaro
csendes tag
-
Bogyi007
veterán
Pl az hogy Ps4 Slim esetén passthrough-olja-e a Hdmi-n bejövő az 5.1-es hangot a tévé az optikai kimenetén kifelé?
-
Oszi90
csendes tag
Sziasztok!
Tesóméknak keresek tv-t, 43" max mert ekkora fér be, illetve a közel jövőben lesz mellé egy PS4.
Ár max 150. Best buy modellek ebben a kategóriában?
Előre is köszönöm!! -
Teal'C
veterán
Sziasztok
Most tervezek tévét venni.
Fő felhasználási forma pc ről film lejátszás és mese sokszor nem túl jó minőségű. Ezt azért írom mert nem arra kell ,hogy 4k filmeket nézzek.
Elvárás 65" 70" 75" ennél nagyobb már nem fér be.
Igazából azt nem tudom eldönteni ,hogy ezekben a méretekben elég-e a full HD
Ezeket néztem:
Telefunken 65" UHD
Sharp Aquos 70" F HD
Samsung ue65ku6400 UHD
Samsung ue65f6400 F HDEgyszónak is száz a vége nem kell ,hogy kiszúrja a szemem az éles kép. Jelenleg egy Samsung ue55h6250-esem van F HD
A segítséget előre is köszönöm.
"Nagy az Isten állatkertje és alacsony a kerítés" Nem már nincs kerítés!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest