Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Vezetékes FEJhallgatók
- Gaming notebook topik
- Apple asztali gépek
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- CPU léghűtés kibeszélő
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Ventilátorok nélkül érkezik a Lian Li legújabb vízhűtése
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- SSD kibeszélő
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
triluan
tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani 49-50 " esetleg 55"-os tv-t. A keret 150-200 ezer ft. Ahogy olvasgattam, nézelődtem annyi fajta van, hogy én már elvesztem közöttük. Ha nem gond kellene egy full hd-és egy uhd variáns is vagy több is nem tudom mik most az ár/tudás/értékben a legjobbak. Valami jófajta kellene. Előre is köszönöm a segítséget.
-
frizso
senior tag
válasz TheSaint #14596 üzenetére
MU6102 belépő modell, a PU phillips nem ajánlott típus!
LG TV-t nézz, azok az ajánlottak 150 ezres áron.
Pár hozzászólással visszaolvasol sokat ajánlanak, és most a kupon akcióban van nagyon sok 150 környékén!Ezek közül mazsolázgass, ha a minőség is fontos és már a középkategóriában szeretnél TV-t venni. (az uj7-es sorozat már a középkategória teteje,Magic Remote, harman/kardon® hangrendszer )
Samsung TV terén Pumma tud majd segíteni!
Mellesleg a többi tudást is tőle loptam[ Szerkesztve ]
-
Tomi13
senior tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek erről a Tv-ről?
https://www.mediamarkt.hu/hu/product/_lg-55-uj701v-4k-ultrahd-smart-led-televízió-1230479.html
Ha minden igaz erre még van -16% kupon kedvezmény.
Vagy ennyiért tudtok jobb vételt?
Főleg sorozatokat,filmeket nézünk, néha Xbox és kb. 4 méter távolságra van a kanapé.
Nagyon köszönöm! -
TheSaint
aktív tag
Kérnék tanácsot én is a nagyérdeműtől:
40-43"-ban keresek UHD TV-t, átlagos felhasználásra, 150e-s keretig kb, tehát valami középkategóriában gondolkodnék.
Igazából kinéztem egy Samsung UE43MU6102-t, egyik kuponos boltban elég jó áron hirdették, de természetesen nincs belőle és nem is lesz már, mert "kifutó modell"....!? Itt ajánlottak még Philips-et a fenti elvárásoknak megfelelően, 43PUS6162/12, 43PUS6412/12 nem volt velük különösebb kifogásom, csak tartok a név mögött már nem tudom ki-hol tákolja össze.
Elnézve a kínálatokat a Samu-k képe valahogy szimpatikusabb volt, de azokon belül is volt szórás rendesen,
nehézen választanék.
Minden ajánlatot, tanácsot előre is köszönöm! -
frizso
senior tag
válasz frizso #14594 üzenetére
LG 43UH650V bent maradt véletlen az összehasonlításban.
40" környékén FHD-ban ez is jó vétel lehet: Samsung UE40J5100
[ Szerkesztve ]
-
zsolttt01
csendes tag
https://edigital.hu/osszehasonlitas?slugs%5B%5D=p489889&slugs%5B%5D=p489439
A dilemma : A pana nincs dts - ennyi negatívot sikerült szereznem; a sony ról még nem hallottam negatívot
-
törölt tag
A mostani akcióban 271k a 49MU7052, és ez hasonló a mostani tévédhez nemcsak márka, hanem panel típus tekintetében is. Kivéve, hogy csak 55"-tól 100 Hz-es a típus, de nem is a belépőmodellek szintjén van a mozgásmegjelenítése.
TA68(#14577) Amúgy is hibás volt az elmélkezése, mert a tévé a legfontosabb versenyszámban, a képminőség terén is jól teljesített.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
-NRGyP-
tag
Sziasztok!
A közeljövőben tervezünk TV-t vásárolni. 55 col méretben gondolkodunk, mivel 220-250 cm. távolságból néznénk, ezért a Full HD felbontás bőven elegendő. Házimozira nem nagyon használnánk, elsősorban TV nézésre (nahát ). Néha pár film vagy sorozat online, de inkább nagyrészt ismeretterjesztő csatornákat néznénk rajta illetve sportot. Mivel feleségem nagy sport rajongó, ezért jó lenne ha nem vérezne el a gyors mozgásmegjelenítésben sem. Tudom, erre a plazma a király, csak hát az már nem elérhető újonnan, az OLED adta előnyöket meg egyelőre nem használnánk ki, hogy annyit költsünk rá. Januárban megszületik az örökös, úgyhogy az első egy-két évben inkább csak a "háttérben" működne .
Láttam nem nagyon van már választék a FHD kínálatban, de mivel a szolgáltató (DIGI) csatornalistájában azért még bőven akadnak SD tartalmak is, jobb választásnak gondolnám mint a 4K-t, továbbá a felhasználási paramétereink sem indokolják a nagyobb felbontást.
Úgy látom a mindenféle áruházak és webshopok kínálatát az alábbi modellek uralják.
Melyik lehet jó választás szerintetek, vagy tudtok valami mást ajánlani?
Egyáltalán van érdemi különbség képminőségben, vagy inkább csak a szolgáltatásokat érdemes összehasonlítani? Bemenetek száma meg ilyenek...Szóljatok ha rosszul gondolkodom, és a 4K is jó lehet nekünk, de ahogy nézegettem a fórumokat egyelőre nekünk felesleges szerintem.
-
bazsimano
őstag
Sziasztok!
Kolleganom szeretne venni uj tvt! Nincsenek nagy elvárások, csak annyi, hogy legyen CI+ slotja!
max 80-100e es olyan 32"es legyen.azért legyen rajta a szokasos usb, hdmi bemenet...
Mi lehet a best buy? hol erdemes venni?
elore is koszonom a tippekt!udv
b. -
ACE-
addikt
Valaki írta rá: "Hálózaton, DLNA-n keresztül nem mennek a 4K videók. Csak külső merevlemezre megy a TV adás megállítása, felvétele. USB stickre nem"
Ez nekem pl. elég gáz lenne, rühelleném úgy nézni a filmeket, hogy folyamatosan ki-be húzogatom a vinyót, rámásolom, majd vissza.
Kérdésként fel is tenném, általános ez, hogy az UHD TV-k nem tudlak SMB hálózatról, ill. DLNA-n UHD filmet, esetleg HDR-el együtt, megjeleníteni, lejátszani? Engem olyan érdekelne 49-55" közötti méretben, ami tudja HDR10-et meg ezeket is, létezik ilyen?
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
-
triluan
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tv vásárlás miatt jelenleg egy 37lg2000 van de mivel végre felénk is értelmes fejlesztés volt a kábelszolgáltatónál ezt a készüléket odaadnám szüleimnek (nekik ez is előre lépés mert még katódsugárcsővest néznek).De itt kezdődnek a problémáim a keret rá max 210 000 ft. De nem tudom, hogy megér-e uhd- felbontásút venni vagy elég a full hd? Az uhd-én milyenek a full hd és a sima adások? Személy szerint én nem vagyok a 3d ellen sem. A mérete 49 "50" max. 2-és 4 méterről nézném (fotel-ágy) Én egyet találtam de az már kifutó termék és nem tudom mik a tapasztalatok vele. LG 49UF8507
Köszönök minden segítséget előre is. -
törölt tag
-
TA68
őstag
válasz Pro Koryak #14576 üzenetére
Az SJ850-et tesztelték.
-
frizso
senior tag
ha az ár nem szempont, akkor az sj810v felső kategóriás Tv az ajánlottabb! SUPER Ultra HD 4K Nano Cell display van benne, ez nekem nem sokat mond, de nagyon komolyan hangzik
Viccet félretéve a két Tv nem egy kategória, az sj jobb panelos, több funkciós, elegánsabb és emiatt 70-el többe is kerül. -
cotag
senior tag
válasz tomspice72 #14564 üzenetére
Ennél a DTS már megoldott?
-
zso79
őstag
49-es méretben az uj701v vagy az sj810v inkább az ajánlottabb?
-
frizso
senior tag
válasz barnabas22 #14568 üzenetére
-
frizso
senior tag
válasz barnabas22 #14565 üzenetére
Nem vagyok nagyon jártas a témában én is TV keresésben vagyok, már hetek óta, de az eddigi fórumos beírások és a sok felhasználói értékelés elolvasása után az tudom mondani Philips PU sorozat elkerülendő!
Szép kép, jó hang és itt ki is merül a TV tudása.
Bizonytalan, akadozó kezelő felület, hóbortos USB, problémás WIFI....., valószínű a TV tudásához nem megfelelő hardveres környezetet párosítottak, ezért is lett olcsóbb\rosszabb....Pedig eddig nekem csak jó tapasztalatom volt a Philips Tv-k terén, de úgy néz ki át kell térjek más márkára
Pumma: javíts ki, ha tévedtem!
[ Szerkesztve ]
-
barnabas22
tag
Sziasztok!
Erről a Tv-ről van valami véleményetek?
[link]167-ért jó vétel lenne? Egyáltalán mint Philips, mint márka Tv-ben?
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
danih
veterán
Az Androidos TV-k esetében lehet tudni hogy milyen hardverkörnyezet futtatja az OS-t? Proci, ram, háttértár, stb? Megy ezeken a Google Play? Vagy inkább valami Android alapú de saját, zártabb rendszerekkel dolgoznak?
Keresnék egy HDR-es 1080p-s TV-t (38-42") ami futtatja a KODI-t... -
törölt tag
válasz Green174 #14555 üzenetére
Azt nem tudom, mert a görbe felületet valahogy kompenzálni kell, de van itt topikja. Meg az LCD-s íveltség ront még a betekintési szögeken is. Ha rendszeresen többen néznék, akkor nem mindegy, mert oldalról elveszti a színeket, vagy a kontrasztot. Egyedül, esetleg 2 főnek használva még nincs gond sztem.
cotag A 6307-ről ők tudnának többet mondani.[link] [link]
Ennél pl. nincs nagy olyan nagy különbség.Van olyan is, hogy a nagyobb méretű tv hasonló áron van, vagy a nagyobb esetleg olcsóbb a kisebbnél. A gyártói vagy inkább kereskedelmi árképzés néha elég érdekes. De 60"-os tv is alig van gyártásban, és a nagyobb méretnél jóval nagyobb a méretnövekedés, mint lentebb pl. egy 43-49" viszonylatában. HDR szabvány még alakulóban van, demók már vannak, a tartalom majd egyszer lesz. Játékoknál már jobban használható.[ Szerkesztve ]
-
cotag
senior tag
Ez ajánlott?? LG 55"
A 60" -os tesója 320.000ft....
+10" 130.000ft???? Durva -
Móci
addikt
Sziasztok!
Felmerült nálunk is egy új TV vásárlása, 40" környékén gondolkodunk. Xbox, de leginkább filmnézés lenne a fő terület, amire használnánk. IPS panel szimpatikus, bár pontos típust egyelőre nem néztem.
Árban max. 130-140 ezerben gondolkodtam, nem tudom kevés-e ez a pénz egy ilyen készülékért. Smart és egyéb funkciók nem hiányoznának, de két HDMI kell.Előre is köszi a segítséget!
"...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."
-
rwin5
őstag
válasz #94529552 #14552 üzenetére
Értem, akkor meg kell bontani a szekrénysort, új lakásba költözök és nincs hely. Tudsz írni 40"-es méretben? Nézési távolság mindegy, mert odahúzok egy fotelt, konzol miatt kellene (ps4 pro) (nem tudom milyen áron mozognak eszek, őszintén szólva minél kevesebből megúsznám annál jobb volna, de max. 200e ft-ig) köszönöm!
az kimaradt, hogy most vásárolnám
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Dehogy szed. A tv képzeletbeli helyénél kivezeti az általad szükségesnek tartott vezetékeket, min. 1 méter ráhagyással, ha hosszú lenne, abból könnyű lesz lecsapni a felesleget. De ennyiből csak egy db ívelt UHD-t, vagy egy valamilyen üzleti célra gyártott FHD-t találtam[link], és egyiket se ismerem.
rwin5 No. 40" a legkisebb, ami 90cm feletti. -
rwin5
őstag
Üdv!
Nagyjából 80 centiméter széles helyre akarnék 4K tv-t vásárolni. Gyártanak ilyen "kicsi" méretben ilyet, vagy nem nagyon?
Köszi
-
cotag
senior tag
Pumma..
Szorult helyzetben vagyok.
Tudnom kellene milyen tévét veszek, mert a villanyszerelő szétszed.
Falon lesz, alatta soundbar.
Kezedbe teszem a sorsom
65" ez biztos. Keret maximum 350.000ft
Nézési távolság 4-5 méter.
Chromcast 2-t használom. Smart része nemérdekel a tévének.Sportot nem nézek.
Szemből nézzük majd, Tarr kft kábel tv, HD adók, és Full HD filmek javarészt.
Erre kérlek írj opciót/opciókat. Lehet Full HD és 4K HDR is.
Köszönöm előre is -
LanyUs
senior tag
Sziasztok!
Pár éve itteni tanácsra vettem egy 55H6400-at és tökéletesen elégedett vagyok.Sajnos kifutott a modell.
Egy barátomnak kellene hasonló best vétel ha van. Full HD, max. 200K és 3D nem kell.
Eredetileg Samsung UE40K5510 -et nézett 130 körül, de inkább rákérdeznék itt és rábeszéltem emeljen a kereten. Talán lehet kapni 55-ös méretben is valamit.Köszönöm!
-
BB555BBB
tag
Sziasztok,
49"-55" között keresem a legjobb ár/érték aránnyal rendelkező FULL HD készüléket 200K-ig.
Köszönöm a segítséget!
-
rento
őstag
Sziasztok!
Eléggé elkezdett mozgatni a 4k és a hdr-s téma, ezért gondoltam bekérdezek, hogy milyen tv-t lenne érdemes venni, ha 4k-t és 10bites hdr-t szeretném ha tudná. 50" körüli érdekelne, elsősorban samsung vagy lg. Jelenleg egy UE48H6400-s tvm van, de mivel eléggé érdekel a téma így lehet, hogy leváltanám. 200-250között lehet már valami ilyesmit kapni, vagy csak drágábban? Segítségeteket előre is köszönöm!
-
törölt tag
válasz Astrasattila #14540 üzenetére
Baky1987 Lemaradt a [link]
Pee-Tee A HDR-hez ezek az alap UHD tévék nem sokat adnak vissza, de kérdezd esetleg vzsryl-t. Ezért sztem keress másik szempontokat.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Astrasattila #14540 üzenetére
Itt írtak egy 32"-os típusról.
vzsryl Köszi!
Baky1987 Valamilyen külső eszköz, vannak ilyen topikok is. Milyen asztali médialejátszót?, Érdemes-e UHD Blu-ray lejátszót venni?, ZIDOO, Himedia, Mede8er, stb. -
Astrasattila
tag
Sziasztok!
Kérdésem az lenne, hogy 70-80 ezer Forint között milyen lehetőségek vannak? Csak a magyar "HD" adások mennének rajta. Sem PC, konzol, telefon nem lenne hozzá csatlakoztatva. Max egy pendrive. Tehát a képminősége lenne a fontosabb nem a tudása. Ebből kellene kihozni a legjobbat.
Köszönöm!
Attila -
vzsryl
nagyúr
válasz #94529552 #14536 üzenetére
Boltban néztem egymás mellett a 6307-et és a 6517-et, és abban reménykedtem, hogy az utóbbi többet tudna nyújtani. Nem akarok senkit lebeszélni a 6517-ről, de én annyi különbséget vettem észre, hogy szürke, és alul ívelt nagy talpa van.
A 6517 is ugyanolyan visszafogott minőségű műanyag, csak szürkére van festve, ráadásul képen hiába tűnt keskenyebbnek a kávája, élőben semmi különbség nincs. A képe elsőre semmivel se volt szebb és a menü sebessége se különbözik. Nekem nagy csalódás volt, mert azt hittem többet nyújt, de sajnos számomra semmivel hatott többnek, tehát inkább 6307-et vettem, mivel 13k-val olcsóbb volt.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
Pee-Tee
tag
Sziasztok
Az alábbi két készüléket néztem ki, az aktív HDR miatt az LG felé hajlanék, a keret max. 160-180; telekomos akciós hűséges vásárlással lenne megoldva ezért szűk a termékskála. gyors véleményt tudnátok mondani.
LG 49UJ635V 4K ULTRA HD SMART TV 160e .-
Samsung UE50MU6102 SMART UHD 4K TV 175e.-
-
Baky1987
tag
válasz #94529552 #14530 üzenetére
Szia!
Itt milyen lejátszóra gondolsz? Bluray vagy vmi házimozi? Esetleg összegyúrva mindkettő?
Olvastam, hogy a pana tv-k nem tudják kezelni a DTS-t, ami nekem majd fontos is lenne, de úgy voltam vele vmiért, hogy később foglalkozok a dologgal. De így, hogy megemlítetted...
Pontosan akkor mit kell beszerezni hozzá, hogy tudjak DTS hanggal ellátott mkv-kat lejátszani?
Melyik téma foglalkozik ezzel a fórumon belül?Nem igazán értek ezekhez
köszönöm szépen!
-
törölt tag
válasz otreck #14534 üzenetére
Mindkettőnek kiváló az input lagja, UH-nak 20ms, az UJ-nek 13 ms. Én a középszintű, és fejhallgató(jack) csatis 661V-re szavaznék, abban bízva, hogy a belépőszintnél jobb anyaghasználattal készül. Az idei hasonló szintű párja a 6517 lenne. Ez nagyobb színtérrel dolgozik, és magasabb képfrissítéssel, mint az UJ63.
[ Szerkesztve ]
-
KismAji
tag
Sziasztok, a közeljövőben terveztem, hogy veszek egy tv-t (ki gondolta volna ) és szeretném a segítségeteket kérni ebben.
Jelenleg ps4-hez lenne használva, illetve néha pendrive-on filmet néznék rajta,de a jövőben szeretném majd pc-re is kötni.
150.000 Ft-ot szánnék rá, a bestbuy-t keresem ezért az összegért.
Min 100cm-es legyen, ha nem megy a minőség rovására, akkor lehet nagyobb a képátló.
Nem szükséges a smart funkció.
Nem ragaszkodom az UHD-hoz, ha nincs ebben az árfekvésben használható darab, akkor lehet FULL HD is, a lényeg a minőség és hogy minél szebb legyen a képe.Ilyesmit néztem ki, ami tetszik is: Link
A válaszotokat előre is köszönöm.
Üdv,
Dani -
otreck
csendes tag
Sziasztok!
Eközött a kettő készülék között vacilálok:
- LG 43UH661V
- LG 43UJ6307Volt hasonló kérdés már a fórumban, de ha jól láttam arról nem volt szó hogy mekkora ezeknek az input lag-ja (korrigáljatok ha félrenéztem ), PC-re kötve használnám, nagyrészt film nézésre, de néha játékra is, és ezért érdekelne.
A 661-esnek 20ms körül lehet game mode-ban, ha jó volt a forrásom (youtube).Esetleg van valakinek ezekkel a TV-kel kapcsolatban tapasztalata, hogy melyik lehet jobb választás ha tehát játékra is használnám?
Előre is köszönöm!
Üdv, Dani
人を呪わば穴二つ
-
perecKING
senior tag
válasz #94529552 #14483 üzenetére
Köszi az istápolást!
Vezettem 3 órát megnézni...nagy kár volt. 5 alkalommal kérdeztem meg" van bármi karc, vagy akár 1db halott pixel?" Hát volt egy sérülés ami fehéren világított. Igy megmondtam a mahgamét....persze előtte megnéztem mit tud amúgy a készülék.
Hatalmas csalódás volt: Pc hdmi 4k demó - csúnya, usb 1080p 32gb Star Wars mkv - nem szép.
Hihetetlen! ennyire feladja a leckét az öreg Samsung LE46C750? letettem a 65" ról elég az 55" csak legyen 200hz és kövezzetek meg de én imádom a szappan opera effektet még az ikonikus filmeken is.55MU8002 itt Angliában nincs. MU8000 van de nem sikerült kiállítva megnéznem. Már azon is elgondolkodtam, hogy veszek használtan egy Lg oled-et (b6) de nem tudom az valójában milyen, azon kívül, hogy rettenetesen fekete a fekete....nálam az sokadik szempont. Inkább legyen éles, ne essen szét a kép az éleken, és legyen nagyon-nagyon gyors elmosódás és utánhúzás nélkül
Szóval merre tovább?
-
z123456z
őstag
válasz justice84 #14531 üzenetére
Én nézegetem ezt is, gyereknek lenne karácsonyra. Fogalmam sincs, melyik lehet jobb Nickeloedeon meg pc menne rajta főleg: Samsung UE32M5502 Ez utóbbi micro dimminges és bluetoothos, LG-t még nem veséztem ki annyira. Mindenesetre van köztük egy húszas.
Annyit még tudok, hogy webos magic remote nélkül nem annyira jó, inkább szenvedés, és sajnos ehhez a Lakatos Gézához nincs és nem is lehet.
[ Szerkesztve ]
-
justice84
aktív tag
Sziasztok.
Szülőknek néztem ki a LG 32LJ610V-t, a Hang kimenet 2 x 5 W-t írnak mennyire lehet szerény ez a hangteljesítmény? Vagy helyette van valamilyen jobb választás ebben az árban ~100K?
[ Szerkesztve ]
-
Baky1987
tag
Sziasztok!
50-es panasonic 4k-s (va paneles) tvt szeretnék venni. Most az edigitálban van is akció ezekre a készülékekre, azonban nem tudok dönteni két típus között. Kihasználásra kerülni az én esetemben a drágább készülék? Megéri a 100k-s felárat a drágábbik darab? A két típus:
Panasonic TX-50EX780E (338k)
Panasonic TX-50EX700E (239k)A készülék kb csak filmezésre / sorozatozásra, meccs nézésre lesz használva. 3d nem szükséges.
Köszönök minden segítséget.
-
hvs
csendes újonc
válasz #94529552 #14516 üzenetére
A Samsung 7-es sorozatara is igaz a panellotto? Siralmas...
Egyebkent azt a Samsungot ajanlanad? Esetleg mas titkos tipp?
TV-t meg nem vettem az amazonon, bar latom, hogy az alap garancian felul (amiben nem tudom mi van benne pontosan, gondolom egy nehezen ervenyesitheto bolti, plusz a gyari) 70 Euroert lehet venni egy teljeskoru 2-eves amazonos gararanciat, aki ovatos.
(A TCL-lel kpcsolatban kicsit utanaolvastam, es nem csak ott irnak rola jokat... Agyba-fobe dicserik, csak az a gond, hogy Europaba nem ugyanaz a model erkezik sajna, mint az Usa-ba... Az europai modelt inkabb a Samsung 6-os sorozataval teszik egy ligaba, nem a hetessel.
Ha a kinaiak kepesek jo telefonokat gyartani, miert ne lennenek jo tv-ben?) -
Dani82
senior tag
mezei filmezeshez, divx-ek, tvt keresgeljek, lcd led vagy plazma?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Amazonról? Az 55MU7009 egy ezresért. Nálunk 1+2 év regelős garival, ott nemtom mennyit kap.
Angelo69 Asszem ilyet keresel.(#14515) hvs Úgy látom Amazonon nem győztes a kínai, nálunk meg nem ismert. Egy példány tesztje nem biztos, hogy jó eredményt ad. Személx szerint én nem kisérletenék vele, te meg majd eldöntöd.
[ Szerkesztve ]
-
hvs
csendes újonc
válasz #94529552 #14512 üzenetére
Esetleg ez jo lehet? (ha jol latom, tesztgyosztes a rtings-en):
https://www.amazon.de/gp/product/B06VW5FFLD/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A3JWKAKR8XB7XF&psc=1
furcsa, hogy jobb eredmenyt picture quality tekinteteben, mint a harmadaval dragabb, 1000 Euros Samsung MU7-es sorozat...
-
hvs
csendes újonc
válasz #94529552 #14512 üzenetére
koszonom a gyors valaszt!
Az oled lenne persze a legjobb, B7-et 1700 Euroert talaltam az amazonon, ezert arra gondoltam, hogy talan egy jo ar/ertek aranyu modellel meg kihuznam nehany evig, amig az oledek forntjan is elindul az arverseny...
A hivatkozott budget samsung modellel hasonlo arban tudsz esetleg ajanlani vmit, ami biztosan VA paneles?
-
törölt tag
Nem rosszabb, csak más jellegű. A panelhiány miatt kénytelen ilyet is használni a Sams. A te igényeidnek a va felelne meg jobban(vagy oled), főleg ha már az előzmények is ezt indokolják, és ehhez szoktál hozzá. Itt az elődjét vették[link]. [link], de van aki behisztizett, amikor pár hónap használat után kibukott, hogy nem va panelest használ.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz PandaMonium #14506 üzenetére
Szerintem nincs jelentős eltérés köztük. Viszont ha telekomos lennél, most 85k egy 43LH500T, ami sötétben filmezéshez még jobb lenne, a más jellegű(va) panelja miatt, bár ott ez 2 év lekötéssel jár általában.
mantaxsz Nem csak egy 43UJ6517 vélemény miatt, hanem vélhetően a jobb anyaghasználat miatt is, meg hogy nagyobb színtér megjelenítésre is képes elvileg az alaptípusnál. Esetleg hátha bekerül valami komolyabb típus az edigi áfamentes akciójába hétfőn.
-
hvs
csendes újonc
Jo estet mindenkinek,
55 colost szeretnek, csak teljes sotetben, csak filmezesre hasznalnank, 4K-val lehetoleg.
Visszaolvastam becsuletesen, es ugy latom, hogy az alabbi model talan az ajanlott kategoriaba tartozhat:
https://www.amazon.de/gp/product/B06XGS3Q4Y/ref=ox_sc_act_title_2?smid=A3JWKAKR8XB7XF&psc=1
A gond az, hogy elolvastam a rting vonatkozo cikket a tipusrol:
http://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/mu6300
Ha jol ertem, a rting cikk aljan lathato szamozas szerint a 6300 amerikai megfeleltetheto a 6100 europainak, ime:
55" VA UN55MU6300 UN55MU6300FXZA UE55MU6100
Meg is nyugodtan, mert a rting-en is szepeket irnak osszessegeben, azonban a kommentekben egy nem USA-beli vevotol az olvashato, hogy:
"I recently bought the Samsung UE55MU6179 TV after reading the review of the MU6300 on your website, as I thought it also featured a VA panel from Samsung, Innolux, Sharp, AUO or whichever the manufacturer.
To my surprise I found out that Samsung provided my size with a PLS panel from BOE. Here is a picture from the secret service menu. It looks like Samsung does ship the MU6170 series with a VA panel for all the sizes but the 55".
Just wanted to point that out. I am not sure whether I will take the smaller 50" panel as I found out that the 55" PLS still fulfills my needs."Tehat pont ebben is PLS panel lenne. Kerdesem, hogy ez a PLS panel milyen? Rosszabb, mint a VA???
a 660 Euros arra azt hittem, ez jo ar lesz, vagy lehet, hogy megsem?
-
Angelo69
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, hogy jelenleg melyik a legjobb 40”- 43”-os LCD TV most a piacon.
Nem az ár az elsődleges.Előre is köszönök minden segítőkész kommentet!
"Én ilyen egyszerű gyerek vagyok, oxigént alakítok széndioxiddá... semmi váratlan fordulat."
-
PandaMonium
őstag
100k-ért FullHD-s 43"-asra, kizárólag filmnézésre az LG 43LH541V-at javasoltátok korábban. Kb ugyanennyiért van most akciósan eMag-on LG 43LJ500V. Ez ugye újabb sorozat, ami jó hír, de van olyan képe mint a 43LH541V-nek?
What I cannot create, I do not understand
-
-
Kiskokó
veterán
Helló!
Olyan kérdésem lenne felétek, hogy egy TV- válasz idejét hogy tudom a legkönnyebben kideríteni?
A gyári leírásokban sehol nem látom leírva hány ms a válaszideje.
Félig már most is aktuális de majd játszani akarok TV-n ezért fontos hogy ne legyen input lag!
Jelenleg egy Samsung UE46S7000-ren játszanék de itt még van monitorom.
Úgy tapasztalom, hogy ennek a Samunak bizony elég nagy az input lagja.
Jövőre ha költözök akkor pedig egy Sony Bravia KDL55W808C-n szeretnék játszani.
Úgy hallottam, a Sonyk jobbak ebben. De ha mégse van még egy Samu UE55K5500 TV- is.
De ezeket nem tudom kipróbálni most.Amúgy Samsungon van valami SW frissítés amitől javulhat bármit is a Tv ?
köszönöm
[ Szerkesztve ]
| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |
-
törölt tag
válasz mantaxsz #14497 üzenetére
A 661V-ről már olvashattál itt is pl. [link] [link] és ennyi van a 6102-re[link]. A belépőszintű 635V helyett én a 6517-et tenném a listába.
Gaerity Igen, ha konzolos játékra gondolsz, alkalmas hozzá, mint általában majd minden FHD tv. Viszont egy valódi gamer monitort egyik tv se igazán váltja ki.
arelimMilyen színű legyen?De komolyra fordítva: mennyit szánnál rá, milyen paneltípus, mire használnád, stb. Kicsit belelapozhatnál a topikba, hogy jobban képben legyél. -
törölt tag
válasz Tatyla #14472 üzenetére
Alkalmas, de az MU8002 is hasonló pénzbe kerül, és kicsivel még jobb is. De még el lehetne gondolkodni az 55MU7-ről is[link], ami a mérete miatt még jobb lenne, és ez a 49-es(60Hz-es) MU7-től eltérően 120 Hz-es tv.
Green174 Most nem tudom mennyi a határ, és ez igaz, csak 58", de jókat írnak róla: Panasonic TX-58EX780E
-
HT1986
újonc
Sziasztok. Ezzel kapcsolatban van valakinek tapasztalata, véleménye?
[link]
Itt ph-n 155 ezer.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lexus, Toyota topik
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Vezetékes FEJhallgatók
- Spórolós topik
- Gaming notebook topik
- Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán