Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • madgie

    titán

    Írok pár sort az LG 58UH635-ról én is, ha nem baj :)

    A topikban visszaolvasva echterion hozzászólásai alapján ugrottam bele ebbe az outletes vételbe, nem bántam meg. Alapvetően tök jó ez a tévé, a Smart része relatív gyors, a VA panel LCD-hez képest ügyes kis kontrasztot tud összehozni, a színek is jók, hála a wide gamut-nak és az aprólékos beállításoknak. Az elős nap amúgy megrémültem a plazma után, bekapcsoláskor ugye nagy fényerőn tolja be az LG logót, akkor ordít, hol és mennyire világít be a LED. Normálisan beállítva nincs komoly felhősödés, ámbár az LCD az LCD, ha kellően leveszem a fényerőt, hogy normális fekete legyen, akkor a max fényerő messze van a "HDR-szemégetéstől", hovatovább a régi plazma jobban tudott vakítani, hirtelen fehér képernyőnél. 50" méretről 58"-ra átszokni körülbelül három és fél percbe telt, az asszony amúgy mindig szokott morogni az ilyen húzós cuccoknál ,de ezt a tévét ő is hamar megszerette: a képe is tetszik neki és a külseje is.

    Nekem egy bajom van igazából, pont a Plex-szel: az LG Content Store-ból letöltött Plex valamiért hülyén skáláz. Úgy értem 720p anyagokat csúnyán jeleníti meg, majdnem olyan, mintha valami SD anyag lenne. Írtam itt régebben, hogy van egy régi Popcorn Hour A-210 meg egy Apple TV-m, így azokon is meg tudtam nézni ezeket az anyagokat.

    Az A-210 ugye egyszerűen csak hálózati lejátszó, ott nincs átkódolás, ellenben hiába régi a hardver, annak megy a legszebben a skálázás (720p-nél), Egyébként az SD anyagot is ez jeleníti meg a legszebben ezen a tévén (tudom, 2160p-re 576i, agyrém :D).

    Aztán ott az Apple TV, amin szintén van Plex: szebben jeleníti meg a 720p-t, mint az LG Plex-e, sajnos. Majdnem A-210 szint, teljesen jó.

    1080p-nél nincs ilyen nagy különbség, csak nüansznyi, de hát 1080p-t 4K-ra skálázni nem nagy tudomány, leegyszerűsítve egy pixelből csinál négy pixelt oszt csók.

    4K anyag amúgy átmegy Plexen, a gond az, hogy mivel ezek HEVC kódolásúak, így a Plex szerver automatikus átkódolja őket H264-be. Ez ugyan megoldható az i7-5775C-nek hála, de gondolom a H264-4K adatfolyam már túl combos, hogy normálisan átférjen, nagyon gyakran pufferel a Plex a tévén. Kár, hogy nem lehet beállítan ia szervert, hogy a HEVC simán menjen át, gondolom a tévé hardvere simán bírná (és ugye majdnem fele a fájlméret HEVC-ben).

Új hozzászólás Aktív témák