- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fujifilm X
- Milyen egeret válasszak?
- OLED TV topic
- Házimozi haladó szinten
- Milyen videókártyát?
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Elég kompakt lett az MSI legfrissebb, Blackwell architektúrás VGA-ja
- Vezetékes FÜLhallgatók
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Juditkowwy87 #11921 üzenetére
Szerintem nem érdemes bogarászni, mert most 213k-ért
hivatalos helyről tudsz rendelni egy nagy 60"J6240-et, ami az utolsó ekkora ajánlott FHD, a sok alsó kategóriás FHD és görbe kijelzős 4k-s mellett.
Z.Greta 55KS7000 + 55KS8000, figyelni kell az árakat, hátha lesznek még akcióban.
-
Juditkowwy87
újonc
Sziasztok!
TV választásban szeretném a segítségeteket kérni, mert elvesztem a mostanában annyira előtérbe kerülő 4k-s tvk és egyre nagyobb számok világában (képfrissítés......)milyen paraméterre érdemes odafigyelni leginkább, hogy szép képű tv-t válasszon az ember?
- általában netről letöltött filmnézésre (720p/1080p), youtube-ozásra lenne használva, emiatt úgy gondoltam uhd helyett jobb lehet egy full hd-s készülék
- nézési távolság: 4-4,5 méter (a nagy távolság miatt érdemes nagyobb átmérőjűt választani gondolom....)
- Samsung telefonok vannak a családban, emiatt hogy könnyebben kommunikáljanak (meg egyébként is szimpatikus a márka) elsősorban Samsungban gondolkozunk.olvastam hogy a J6200/6300-as sorozatnak szép képük van, emellett melyik sorozatot érdemes még átbogarászni?
ezek merültek fel eddig
UE60J6240
UE55J6289
UE55J6300 (ívelt - ilyen távolságból érvényesül még a hatása??)A segítséget előre is köszönöm!
-
Z.Greta
csendes tag
válasz
Motion_Blur #11919 üzenetére
Akkor érdemes még várni 1 évet a cserével, mire ebben is merészkednek lejjebb az árak.
-
törölt tag
válasz
Z.Greta #11912 üzenetére
Valószínű, de nem lehet előre tudni, mert írták, hogy bizonytalan a panel helyzet a Samsungnál. Panel lottó, amilyent kapnak éppen. Eddig az 55" majd a kisebbeknél is előfordult más panel(nem va), mint szokásos.
A másik a H6200-hoz képest sztem csalódni fogsz a mozgásnál, mert ez csak 50 Hz-es, a H6200 pedig 100Hz-es tv volt, de majd látod.
Egyébként sokan megvették a pls paneles KU6000-et, és elégedettek vele.Kerni62 Mindegy, mert hivatalos boltból érdemes venni, az edigital, MM, stb. ahol csak KU6400-at találtam. Az 55KU6402 pedig magánimport.
-
Kerni62
tag
Hi! Mi a külömbség a KU6400 és a KU6402 között? Köszi
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Z.Greta #11912 üzenetére
Igen, ez 100% hogy VA paneles.
Egyedül az 55KU6000-et szerelik "gazdasági okokból" PLS (=IPS) panellel.
én LG 42LM620S-ről váltottam, de azt is szerettem nagyon
-
Z.Greta
csendes tag
válasz
Motion_Blur #11911 üzenetére
Ez a Samu ugye VA panellal van szerelve?
Egyébként igen, fontos nekem a fekete, régen még a 42LA660-as szériánál is ez volt a gondom az LG-vel, hogy szürke a feketéje. Most egy Samsung UA50H6200-am van, azzal egyébként elégedett vagyok, csak most "elérhető" áron van 55 colos és szüleimnek adnám a régit. Visszakanyarodva a témához a Samunak sokkal jobb a feketéje már ott is.
Gondolom 3 év elteltével ez is jobb lehet mint volt az enyémnél.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Z.Greta #11910 üzenetére
Én is ezek között vívódtam, végül a Samu lett. Előtte LG-m volt, megváltás a Samu feketéje... ha fontos neked is akkor nincs mit gondolkoznod. Betekintési szögnél elvérzik ugyan, de mi 3,5 méterről nézzük szemből. Így lényegtelen. Színeket szépen be lehet úgy lőni hogy ne legyenek túlszaturáltak. Én csak egy 4 éves LG FHD TV-hez tudom hasonlítani, de megdöbbentően gyors a TV, bekapcsolás után 2mp és megy a TV adás és ott a menü is. Youtube is repeszt, soha nem szaggat, nem gondolkozik.
Az már csak mellékes, de szempont hogy megjelenésre is gyönyörű a készülék, impozáns darab
Az új modellek semmivel nem tudnak többet, pont most tesztelték őket, annyi hogy 30-40%-al drágább a bevezető ár miatt.
-
Z.Greta
csendes tag
Sziasztok!
55 colos UHD tv-t keresek. Nézegettem több típust is. Alapvetően Full HD és majd 4K tartalmakat játszanék le rajta.
Fontos a jó képminőség és a DLNA megfelelő támogatása(bár ezt a Samu és az LG is megoldotta már régen), valamint a kettő közül ha döntő lehet, akkor a fekete lehető legjobb megjelenítése. Sok sötét képi világú sorozatot nézek, ezért ez perdöntő.
Amiket kinéztem:
Samsung 55KU6400
LG 55UH668VEzek ugye előző éves modellek, az újak hoznak valami extrát (sokkal jobb kép, vagy Smart rendszer így 230-240 ezer körül?)
Smart-ból egyébként a Youtube-ot használom ki, az legyen gyors. A Samsung és a Web OS3.0-as rendszer között melyik a gyorsabb? (Egyébként mind két tv 4 magos már?)
Válaszotokat előre is köszönöm!
-
Pug
veterán
Uraim, nagy kérdésem lenne.
Max 300K-ig, mi lenne a legjobb 4K-s TV?
(főbb igények, lehető legszebb szinek, IPS panel, kiemelkedő képfrissítés). -
GyurosAki
tag
Srácok! Kb 35-40.000-t megér egy 4 éves LG_42_LK455C?
Az eladó szerint egyetlen apró hibája, hogy a bal felső sarokban enyhe sötét folt van, ami csak teljesen homogén kép nézésekor látható. A személyes megtekintés alkalmával ez nem látszott, pedig nagyon lestük a kijelzőt. Később lehet probléma ebből?
Köszönöm. -
S314
újonc
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni.
TV-t szeretnék vásárolni kizárólag Xbox One-nal fogom használni.
Nem kell, hogy okos legyen és kb 1 méterről fogom nézni.
Max 70.000-et akarok költeni rá.
Melyik lenne a jobb választás?LG 32LH530V (Hz nincs megadva, de 900 PMI)
vagy
LG 32LF5610 (100 Hz, de csak 300 PMI)
Illetve egyéb javaslat? -
MASSlag
tag
Sziasztok!
250k körül (+-30k) keresnék 55"-os 4k-s TV-t (olyan távolságból néznénk, ahonnan már ebben a méretben élvezhető ez a felbontás). Elsődleges a képminőség és a kezelhetőség, használhatóság. Input lag nem számít, nem lesz konzol rákötve.
A smart rendszer csak akkor plusz, ha stabilan, jól működik, Youtube, Spotify Netflix támogatás előny.
Nem tragédia, ha teljesen buta a TV, vagy ha rossz a smart rendszere, de az alap kezelőfelület gördülékeny, max. veszek hozzá valamilyen okosítót.Bármilyen márkára, boltra nyitott vagyok (legális forrás, normális garanciával)
Ahogy néztem ebben a kategóriában főleg IPS paneles TV-k vannak, vagy akad normális minőségű VA is?
Köszi a választ
-
törölt tag
válasz
kovadam1 #11904 üzenetére
A kettő 49"-es közül valamelyik. Nagy, olcsó, gyors, és mindentudó, olyan nem lesz ennyiért. Valamiből le kell adni. Az LG-ben a Plex alkalmazásba van beépítve a Twitch a régebbi webos-nál. Meg itt van valamilyen más megoldás is[link]. Plex asszem a Samsungban is van, de a Twitch-et most nem tudom hirtelen. A K5500 gyorsabb.
-
kovadam1
tag
sziasztok! egy kis módosítás tanácsot szeretnék kérni hogy kinéztem ezeket a tvket
SAMSUNG UE49K5500 FULL HD SMART LED TV
LG 43LH630V FULL HD SMART LED TV
LG 49LH630V FULL HD SMART LED TV
szerintetek melyik lenne a jobb választás? Illettve appok/ gyorsaság tekintetében LG vagy samu
(twitch app létezik smart tvre?)
köszi előre is a válaszokat -
rfjanika
tag
A samsung ks7000 eléggé hiánycikk lett ahol meg van ott elég drága már.
Tudnátok ajánlani vmi típust ami ilyen paraméterekkel rendelkezik? Játékra is lenne használva. -
05Steve
tag
válasz
05Steve #11874 üzenetére
Erre valaki?
"Némi módosítás, bementek a media marktba, és azt mondták, hogy a 40" kicsi, így 49" kellene nekik,, ott nem választottak szerencsére, viszont most adott a kérdés, hogy 49"-50" ból mit érdemes venni amiben wifi és smart van az unokák miatt, illetve 150 nél nem több"
most e kettőt látom:
LG 49LH630V
vagy
Samsung UE49K5500
-
törölt tag
válasz
fzboxx #11897 üzenetére
Semmi lényeges különbség nincs. A méretük ellenére már elég drágák akció nélkül(161k), és csak a 6450 érhető el egyedüliként a MM-ban. Mivel csak hivatalos helyről érdemes venni, amint ezt olvashattad itt is többször.( a visszaolvasás erősen ajánlott mindenkinek, bármilyen fórumon is próbál tájékozódni)
FHD-be ezek vannak, előd és utód: UE40K5500 és UE43M5502[link]. -
chrisx1
tag
LG fórumban már kérdeztem, de érdekelne , hogy létezik-e alternatíva 50+ méretben full hd felbontással. LG 55 lh630v-vel szemezek. Ezzel kapcsolatban él a kérdés. 4k nem érdekel annyira, és a smart funkciók is lényegtelenek. Inkább a képminőség, és az input lag számít.
-
Gabesz87
veterán
Sony 55XD7005
Samsung UE50/55KU6000
LG 49UH6207Ezek közül melyik a legjobb? Mondjuk még mindig bizonytalan vagyok, mert józan ész szerint semmi szükségem 4K-ra. A TV nálunk normál TV használatra van, Telekom IPTV-vel, filmeket, ami jó, azt projektoron nézzük, de többnyire meg csak a hálóban ágyból. Csak most a nappaliba gondoltuk, hogy mivel úgyis átalakítunk, és a projektor felkerül majd a plafonra, a vászon mögé a falra tennénk egy TV-t, mert az augusztusban születendő gyerekünk később majd úgyis mesenézésre, játékra itt fog legtöbbet tartózkodni. Meg akkor már nyilván mi is....Telekomnál meg most van a Megantára a -50000 Ft.
Ahogy korábban is írtam már, szívem szerint a Pana 50DS630-at venném, csak nincs készleten, és attól tartok, nem is lesz. Fene tudja. Úgyhogy ezért gondoltam a fentiekre. Sonyról nem tudok semmit, Samsungnál azt hallottam, UHD-ből a 6-os széria erősen alap, inkább ne, LG-k meg sosem voltak nekem szimpik -
fzboxx
senior tag
Sziasztok!
Mi a konkrét különbség ezek között, tudja valaki?
Samsung UE40KU6400 és Samsung UE40KU6450Egyébként inkább képminőségre mennék, elég lenne az FHD is, nem kell 3D, és 40-43 coll között legyen.
Samsung nekem bejött, ezért maradnék ott.Köszönöm a tanácsokat.
Üdv, Zoli.
-
törölt tag
sziasztok. Sajnos elszállt a régi tv és most S.O.S kell vennünk egyet. Elsőre most ezt találtam vész megoldásnak. Erről valaki írni nekem egy véleményt, hogy milyen..?? köszönöm ! THOMSON 32HC3101
Illetve egyik ismerősöm szeretne venni egy tv-t. A három közül melyik a jobb? Ő neki csak játékra kellene , konzol párti.
-LG 49UH6207 UHD 4K SMART LED TV
-SAMSUNG UE50KU6000 ULTRA HD SMART LED TV
-SAMSUNG UE55KU6000 UHD 4K SMART LED TV -
kovadam1
tag
sziasztok! tanácsot szeretnék kérni hogy kinéztem ezeket a tvket
SAMSUNG UE49K5500 FULL HD SMART LED TV
SAMSUNG UE43KU6000 LED ULTRA HD SMART TV
LG 43UH6207 UHD 4K SMART LED TV
LG 43LH630V FULL HD SMART LED TV
LG 49LH630V FULL HD SMART LED TVszerintetek melyik lenne a jobb választás? Felbontásilag tudom hogy a 4K/UHD az szebb kép a HD nál. Csak az a kérdés hogy a nem HD tv adás milyen lenne rajta. Illettve appok/ gyorsaság tekintetében LG vagy samu
(twitch app létezik smart tvre?)köszi előre is a válaszokat
-
-
törölt tag
válasz
Tibcsó #11889 üzenetére
Panasonic tévéknél gond volt a magas input lag, ennél nemtom változott-e valamit. Az EX710 (HDR10 / HDR HLG) még ismeretlen, de a számozás alapján hasonló lehet, vagy ugyanolyan, mint a tavalyi 50DX700 és DX710. A jobbak a DX750-estől kezdődtek.
A két LG 8-as szériás pedig Super UHD minősítésűek, és magasabb kategória. Itt egy összehasonlítás. Az újabb SJ810 "Active HDR" (compatible HDR10 / HDR HLG / Dolby Vision) talán még jobb az előző évi UH8507-nél HDR (HDR10 / Dolby Vision), de nincs benne 3D tudás és drágább is.Raypapa Az 50UH635V tudja a helyi fényerőt, Magic Remote vehető hozzá(kb. 10k), és tudásra ua mint a 40-es UH630V, ami szintén nagyobb tudású, mint a KU6000. A nagyobb méret pedig nem árt.
-
tibbike01
őstag
Sziasztok,
150ezer és 50" környékén az LG 49LH630V tévétől van jobb vétel manapság?
-
Tibcsó
aktív tag
Sziasztok!
Ezek közül szeretnék választani, mi a véleményetek, melyiket ajánlanátok.
PS pro + film nézés a fő használat:
Panasonic TX-50EX710
LG 49SJ810V
LG 49UH8507 -
Raypapa
tag
Sziasztok!
A sokat látott véleményformáló szakiktól kérdezném tisztelettel:
-Samsung vagy LG?
- Samsung UE43KU6000 vagy LG 40UH630V
- oldalvilágítás vagy teljes megvilágítás?
- a helyi fényerőszabályozás kellene
- 2,5m-ről nézzük, méret 40-50" között
- mindenre (PC, XBOX, HDTV, médialejátszó)
- ha LG, akkor magic remote képes kéne
- Mi az a technológia, ami miatt a fenti modellek 120-130 000 Ft-os áránál jóval többet érdemes kifizetni? (Max, 200e-ig)
Tudtok tapasztalatot megosztani, ajánlani, mire kell figyelni, mi a parasztvakítás stb.?Köszi szépen!
-
Ragefull
csendes tag
Sziasztok.
65" uhd TV-k közül mi a legeslegjobb ár-érték arányban?
A keret nem lényeg, csak az ár-érték arány!
Köszi a segítséget
-
törölt tag
-
deja vu
addikt
válasz
#94529552 #11882 üzenetére
Lehet, hogy ő olcsóbb TV-t vett, amikor beszéltem velük személyesen, akkor azt mondta nekik a főnök, csak szakvéleménnyel veszik vissza. Akkor kevesebb mint 24 órája volt nálam. Csak annyit mondtam, hogy nem azt kaptam mint amit szerettem volna, és szeretném ha visszaadnák a pénzt. Boltos barát mondta, hogy első körben legyek kedves, és ha szemétkednek csak akkor induljak be. Nem egyből úgy kezdtem ami az igazság, hogy a boltos olyan kamuhegyet rám zúdított, hogy mekkora szar a Samsung, LG ehhez képest. Nem mondtam mennyi hazug eladó van, hanem szépen, hogy nem erre számítottam.
Megyek oled topicba.
Szia!
-
törölt tag
válasz
deja vu #11877 üzenetére
A mediamarktból van? Más azt írta, hogy csak úgy simán visszavitte tegnap a pénteken elhozott tévét oda, és azonnal visszavették. Na mindegy.
Ja, bocs nem javítani akartalak, csak leírtam amit tudtam a témáról. A másik, hogy nem érdemes az egyik tv márka topikjából kérdezni másik márkákról, de már tudod az eredmény, ami csak elfogult és féloldalas lehet. Az OLED-ekről nem sokat tudok én se, csak amit a topikjában olvasok. Bár oda is beírogatnak külsősök, akik a saját, tapasztalat nélküli véleményüket ismételgetik, mert OLED-et csak üzletben láttak, vagy ott se.
Tudom, hogy nem rossz az XD93, de nem is csúcsmodell, mint neked mondták. Olvastam, hogy Sámsung marketingezik az egyik tag, meg hogy mellé tuti nem lőttél, de sztem nem ismeri a típust, és hát azért nekem ezek nagyon viccesek.
djbrusic K5500-on is tűrhetően megy a menü, de Emagról nem ajánlott Samsungot venni a rosszabb garis feltételek miatt(román bolti gari), vannak hivatalos boltok, ahonnan gyári háttérrel, és rendes garival veszed, ha rám hallgatsz. 49LH630-hoz képest megéri az 50 UH635V is a többletet, mert ebben gyorsabb a menü, a jobb a hw-nek köszönhetően. Ha még lehet venni.
-
JegesEmber20
aktív tag
válasz
JegesEmber20 #11815 üzenetére
Erre valaki?
-
djbrusic
csendes tag
válasz
#94529552 #11873 üzenetére
Akkor a 6000-est kilőttem, viszont most jelenleg nem találok sehol 5500, 5600-ast.
A 50UH635V picit drágább médiában most 170 ezer (edigital-on már 220 ezer), de megéri ezt a plusz 30-40 ezer forintot pl. a LG 49 LH630V (most akciósan 143 ezer forint) szemben?
Egyébként ebben a kategóriában a Samsung vagy az LG a jobb választás?Inkább választok egy FHD-t de jó hardverrel, mint hogy meglegyen az UHD de csak szívok vele mert gyenge.
De ha azt mondjátok, hogy 170-ért a 50UH635V tudja már a dolgát az UHD ellenére akkor megfogadom a tanácsotokat!Köszönöm!
-
szamovar
tag
Szüleim szeretnék lecserélni régi tv készüléküket. Igényeik nem nagyok:
- telekom kábel iptv-n sugárzott műsorok nézése,
- havonta 1-szer külső adattárolóról film illetve családi képek akadásmentes megnézéseEgy jó minőségű full hd tv-re gondoltam. Méretekben a 110-130 cm lenne ideális.
Tavaly sokan ajánlották a samsung h6400-as modellt, de azt már sehol sem találom.
Árban 200 000Ft-ig mi jelenleg a bestbuy ezen igények szerint?
-
deja vu
addikt
válasz
#94529552 #11873 üzenetére
Na rendeltem még egy TV-t (kivételesen rendeltem, és elállhatok még), egy LG 55E6V-t. Ez már jó lesz? Ez már egy felső kategóriás OLED elvileg, de majd kijavítasz, hogy ez is középkategóriás. Ennek a fapadosabb olcsóbb belépő kategóriás változatát írja az rtings.uk a legjobb 55-ös TV-nek. Akkor csak nem rossz, meg ez elvileg jobb is. Kinézetre is sokkal szebb mint a LG belépő oled B, meg C család. Megnéztem azért mindet élőben, és abszolút csúcsnak képminőségben 900 ezer, 1 millió alatt ez tűnt a legszebbnek.
Mondjuk annyira nem rossz a Sony 55XD93, de vissza küldetem. Persze ki kell hívnom a Sony szervizt és ha hibátlan akkor az ő szakvéleményükkel 3 napig még visszaveszik. Hibátlan mivel ment vagy 2-3 órát. Akkor visszakapom a pénzem teljesen.
Ettől az LG-től azt várom, hogy leessen az állam, remélem le fog.
-
Kerni62
tag
Sziasztok! Tudnátok abban segíteni, hogy a Panasonic TX-P42X20E plazma tv müködik a UPC Ci kártyával?
-
05Steve
tag
-
törölt tag
válasz
djbrusic #11870 üzenetére
A 6000-est kerüld, az gyengébb uhd-ből, mint az 5500 FHD-nek. Akkor már inkább az utóbbit. Ha UHD-t, akkor az 50UH635V 4 magos proci, jó hardverrel, mint ami a FHD-ben van. most 170k-ért ez a jobb vétel, de lehet csak ma estig vannak az akciók. LH-UH, az a 2016-os FHD és UHD jelölés. Az M5502 ugyanolyan mint a K5500-5600, csak jóval drágább.
05Steve Szülőknek tévézésre, miért vennél nekik uhd-t? A 106k nagyon jó ár a K5500-ra, de csak ma annyi szerintem. -
törölt tag
-
djbrusic
csendes tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék sürgősen kérni!
Tv-t keresek 49-50" méretben, Samsung, lg és Sony márkák merültek fel eddig, bár a Sony úgy tudom hasonló minőséget drágábban kínál.
Az összeg 150 ezer forint környéke, de ha érdemes inkább gyűjtök hozzá még 30-40 ezret ha lényegesen jobbat kapni annyiért.Fullhd a minimum, bár ahogy látom a piacon nagyon terjed a 4K is. A 4K-hoz nem ragaszkodom, mert valójában nem használnám ki. Kicsit paradoxon érzésem van a nagyobb felbontással kapcsolatban mert logikusan azt gondolná az ember, hogy uhd tv-ben erősebb hardver van de mi van ha mégis alul méretezett modellt választok és jobban jártam volna egy arányaiban erősebb, de csak fhd tv-vel?!
Tv, filmnézésre használnám NAS-ról, YouTube, tehát alap dolgok. Semmiképp nem szeretném, hogy szoftveres gondok legyenek, lefagy, laggol, vagy csak szimplán lassú!
A média markt-ban a hétvégén egész jó akciók vannak, ha gyorsan kapnék választ nagyon örülnék!
Eddig ezeket néztem, de nem tudom, hogy jó úton járok-e:
Samsung UE50KU6000 (ez most pl. akciósan 153 ezer Ft. )
6072 +20000ft-tal miben tud többet?
Samsung EU49KU5500-5600 ez azon kívül, hogy csak fhd miben gyengébb a 6000-nél?LG 50 UH635V
LG 49 LH630V
LG 49 UH664VSony Bravia 48WD650
A modell kódokból nyilvánvaló az első szám a képátlót jelenti, de talán ha érteném, hogy pl. az UH és az LH modellek között mi a különbség vagy hogy a Samsungnal a KU az mennyire jó akkor könnyebben eligazodnék a piacon.
Előre is nagyon köszönöm!!
-
Zozo55
csendes tag
-
05Steve
tag
sziszatok,
szüleimnek keresek tv-t 40", most a media ban az akciósok közül e kettőt néztük ki melyiket érdemessebb?
esetleg egyébb javaslat 120 ezerig? /wifi,smart/előre is köszönöm a segítséget
-
Kispotter
tag
Sziasztok! Véleményt szeretnék erről a típusról: lg49uh664V
(Igazából már meg vettem, de azért kíváncsi lennék!) 2 hétig nézegettem neten teszteket tvket. És nekem ez tűnt a legjobb választásnak!
-
törölt tag
Valóban, ahhoz képest hatalmas lesz a 49" is, az 55-öst meg lehet hogy visszaküldetné veled.
Bár az ajánlások szerint nem is olyan nagy lenne akkora távolságból. Az edigitalos 49K5500 sztem jó lesz. Majd a tv szolgáltatónál váltani kellene digitális csomagra, ha még nincs, mert ezeken már scart csatlakozó sincs.
Zozo55 Más márkában hasonló panellel, mint az előbbi volt, 40" UHD-ben az LG 40UH630V van, de már kezd elfogyni. 40-es körüli OLED nincs, Qled se biztos, de azt meg szintén az OLED árakhoz lőtte be a Samsung. Akkor jó gyűjtögetést. -
Zozo55
csendes tag
válasz
#94529552 #11862 üzenetére
köszi
Sztem az 5-ös széria visszalépés lenne, és úgy gondolom, h ejött már az uhd ideje. Vagy nem? Amúgy más márkáknál érdemes nézelődni, vagy a Samu a legjobb? OLED/QLED van annyival jobb mint amennyivel többe kerül?
De sztem még gyűktök egy kicsit, mert ha már tvt kell cserélnem, akkor lépnék előre egy katágóriát. -
rwin5
őstag
válasz
#94529552 #11862 üzenetére
Nem tudom, szerintem az 50"-es elég. Lemértem ma ~380 centi távolság van nagyjából a tv és a kanapé között, lehet annál nagyobb szerintem már túl nagy. Nálunk amúgy sem volt divat sosem a nagy tv, szerintem édesanyám most sem cserélné le ezért is veszem neki ajándékba. Így szerintem az 50"-es is már egy akkora óriás lesz számára, hogy bőven elég. Jelenleg asszem egy 63 centi átlóson tv-zik, így tényleg mondhatom hogy nincsenek nagy igények, viszont a pénz tényleg rá van szánva, viszont jó pár évig nem hiszem hogy cserélné-nk.
Én tényleg azt veszem amit te legjobban tanácsolsz, úgy hogy amelyik mellett mondhatni Te döntesz az lesz.
Boltba külön nem akarok szakértői véleményt kérni, mert lehet rám sóznak valami gyengét látván hogy mennyire sötét vagyok a témában, neked pedig olvastam a munkásságod, úgyhogy inkább rád hagyatkoznék.
-
törölt tag
Most úgy láttam, hogy nincs nekik egyik se(online), de 2 hétig még lehet. Most csak a drágább újdonság van, a UE49M5502[link] van. De ugyanez van az edigitalba olcsóbban, szintén gyári garival, és van nekik a 49K5500 is[link]. Vagy már 55" lenne a cél?
Zozo55 Az tényleg korrekt volt. Alsóbb kategóriás, 5-ös szériás FHD[link], vagy inkább már UHD-t vennél? Utóbbira 40KU6450. Mert cél a gyári garancia is, gondolom.
-
rwin5
őstag
válasz
#94529552 #11859 üzenetére
Semmilyen szinten sincs hozzáértésem az új tvkhez ezért is kérdeztelek. Olvasgatom a topikot és azok alapján gyűjtögettem, hogy kinek mit ajánlanak abban az árkategóriában amiben én is keresgélek. 4K biztos nem fog menni, olyan minőségben még én sem szoktam neki szedni filmet.
Nálam egy szempont a fő, hogy az MM-ben lehessen kapni, de mint ahogy küldted is a linket azzal nincs baj.
Most esedékes a vásárlás 2 hét múlva.
akkor az amit linkeltél? (a 49K5500 nincs MM-ben) vagy az 5600 volna a legjobb? [5600mediamarkt]
-
törölt tag
Igen, a KU6450-et, de ha neked az új modell a csábítóbb, még ha gyengébb is(mert van ilyen), akkor pedig az 50MU6102 mondanám, mert az első ívelt, hajlított kijelzős. De akkor meg már jobb vétel szerintem az 50UH635V, és még olcsóbb is 171k-ért.
De miért UHD-t vennél neki? Ha gyengébb felbontást, és SD adásokat is néz, akkor egy 49K5500 vagy K5600 jobb lenne. Ha HD és FHD és 4k-s anyag menne, akkor ok az UHD. Én így látom. -
rwin5
őstag
válasz
#94529552 #11856 üzenetére
Akkor végül is ebben a méretben és az árkategóriában (~200e ft) a másik kettő társától eltekintve hanem úgy összességében is a 3. tv a legjobb választás? Édesanyámnak venném ajándékba. Nála csak a pendrive-ról való filmnézés + a sima tv nézés volna a használat; semmi extra.
-
törölt tag
Az MU61-62 az a belépőszint, Pur Color, a KU64 és az idei MU64-es széria pedig Active Color, tehát jobb képalkotó technológia, van Bluetooth, és műholdas tuner, amik még hasznosak lehetnek, ezért az utolsót.
Gigi01 Általában jóval kisebb oldalról, és nem mindegy melyik panel van benne, mert a Samsungnál a panel lottó miatt 3-4 különböző gyártmány is lehet. De ezt már inkább tőlük kérdezd meg[link].
Új hozzászólás Aktív témák
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Formula-1
- Politika
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Peugeot, Citroën topik
- Revolut
- Gitáros topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
- Csere-Beszámítás! HP Omen Gamer laptop! I7 7700HQ / GTX 1050Ti / 32GB DDR4 / 250SSD+1TB HDD
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest