- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- OLED monitor topik
- 3D nyomtatás
- Tápválasztás PC-hez: ne ezt rontsd el – Tech Percek #8
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Projektor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gorgocska
tag
Srácok Melyik Tv ajánlanátok nekem :
LG 49UH6207 UHD 4K SMART LED TV 163000ft
Samsung UE50KU6000 Ultra HD SMART LED TV 172.500
egyszerüen nem tudok dönteni vagy valakinek ötlete 180 körül max 3d nem kell de uhd szeretnék.köszi -
drmotto
őstag
Sziasztok!
LG 32LH6047
Gyerekszobába vennénk tévét, max 80 cm fér el, 100k alatt. Telekom kínálatból vásárolok, ez az egy szimpatikus. Esténkénti tévézésre lenne csak használva, másra nem.
Köszi -
törölt tag
válasz
Phed88 #10489 üzenetére
Ha 43" UHD-t keresel, akkor a tudása alapján, és az UH66x szériának a használói szerint jó vételnek mondható. Van hozzá Magic Remote is és az input lagja is alacsony(23 ms). Az UH6507 is hasonló de ahhoz nincs MR táv. Vagy akár ezt a-szintén- vasárnap estig kedvező árban(125k!) lévő 40" UH630V-t is dicsérik.
-
törölt tag
Nyugodtan, és köszönjük
, tehát akkor a K5500-at kell venni, aki adást rögzíteni akar. Mondjuk a dizájnja engem se nyert meg a K5100-nak, de a Smartok meg jóval drágább. Ezekért is mondom, hogy hasznos dolog kipróbálni a szükséges funkciókat.
Akelaus A két LH-s közül az 541V-t nézd meg, erről egyes helyeken azt írják, hogy PVR-es, meg jobban is néz ki az edge ledes kijelzővel, mint az 510, ami nem valószínű, hogy tud felvenni. Vagy a smart tévéket célzod meg, pl. ez most a hétvégén 110k, igaz ott meg Scart-ot hagyják le, viszont van helyette optikai audio és fejhallgató kimenet. Optikain minden hangot ki lehet vinni a tévéből, és jobb minőségben, mint a scart-ról.
-
59Laci
csendes tag
Sziasztok!
Tv vásárlás előtt vagyok
Samsung UE50KU600
ezt néztem ki, szerintetek van ebben az
árkategóriában jobb? (3D nem érdekel)Köszönöm a válaszokat.
-
Akelaus
senior tag
válasz
#94529552 #10493 üzenetére
Köszönöm a választ! k5100 volt nálam kb. 10 percig amíg a futár előtt kibontottam, és ment is vissza a scart hiánya miatt. Lehet ma már nem akkora dolog, de a házimozink csak azon képes csatlakozni. Két Lg maradt nálam amin esetleg elgondolkoznék, az egyik ez: LG 43 LH541V (ez szerepelt a kérdésben) a másik pedig ez: LG 43LH510. A felvétel igazából nem akkora kritérium van egy olyan ami képes rá. Ami rákerülne az az xbox. Mivel az első típusnál a lag alacsonynak tűnhet, így ezért kaptam fel a fejem a válaszra.
Batib: Nyugodtan szólj bele, mert qrvára nem vagyok otthon a tv-s témában, csak 2 hete kínlódok mi legyen véve, és szétolvastam már a fejem. Noname márkát nem vennék, hiába vannak gyanúsan jó áron. (strong, gogen, stb..)
-
Batib
őstag
-
törölt tag
válasz
Akelaus #10492 üzenetére
Az újabb kiadás 40K5100 szreintem jobb lenne a J szériásnál. A K5500-5600-as még attól is jobb, csak ezek már drágábbak. A scart-on továbbítja mind2 a hangot, de csak a tévé adás hangját adja ki, úgy tudom, és hogy Felvétel külső adathordozóra (USB) mind2 tudja, de inkább jobb kipróbálni. Pendrive-ból nem mindegyik lesz jó, és sztem csak alkalomszerűen érdemes azzal rögzíteni, mert könnyen tönkre mehetnek, jobb megoldás a merevlemez.
-
Akelaus
senior tag
válasz
#94529552 #10487 üzenetére
Hello!
Láttam a válaszodat az 5-ös szériás Lg-re. Úgy látom te eléggé képben vagy ezekkel a dolgokkal. Abban tudnál segíteni, hogy a Samsung esetében ez melyik széria lehet körülbelül? Én az UE40J5100-at néztem, ami kisebb ugyan mint a kérdésben szereplő Lg. Ami még esetleg érdekelne engem, az mennyire igaz hogy az Lg tévék scarton keresztül nem adnak le hangot házimozi felé, a Samsungok ellenben igen? A pvr-funkció pedig még ennyire is ismeretlen előttem, ott úgy tudom a Samsung képes pendrive-ra rögzíteni az Lg viszont csak merevlemezre. (Ennek e két tévének ilyen tekintetben nem néztem utána)
Köszönöm!
-
törölt tag
válasz
Nagato92 #10482 üzenetére
Samsung 40K5500[link] 1 év gyári garival(A termék regisztrációja esetén: +1 év) tehát regelni kell a Samsung honlapon a gyári számmal.
Ramos_
Szinte teljesen egyformák, annyi hogy az LH510U olcsóbb, de van benne DVB/S2 műholdas tuner pluszban.
CoolBoy323 Amit ramos nézett 3-mal előbb HD-képes tévék, vagy ha közelebbről néznék mint 1,5 m akkor FHD, az üzleteikben meg 15% kedvezmény van, úgy tudom 02.12.-ig, vagyis vasárnap éjfélig, vagy amíg van készleten. Innen 2 év gyári gari jár hozzá, és most olcsóbb is mint az online webshop-okból. -
Phed88
újonc
Sziasztok!
TV-t szeretnék venni, az alábbi paraméterekkel:
- max. 43 col
- TV/Film nézéshez (DLNA/Samba) kellene, esetleg később XBox-hoz
- lehetőleg minél szebb kép
- 2 usb
- 2 hdmi
- max. 170KEddig ezt nézegettem: [LG 43 UH668V], erről mi a vélemény? Vagy egyéb javaslat?
Előre is köszi! -
CoolBoy323
nagyúr
100k környékén keresek tvt. 32" vagy felette.
Felhasználás: nagyszülőknek háttérzaj, szóval semmi extra. Ezért a keret is gondolom csökkenthető jócskán...
-
törölt tag
Valószínűleg igen, 5-ös szériás alap FHD tv, és ezeknek alapból alacsony input lagjuk van, viszont kevés csatlakozóval, 2 hdmi 1 usb, de nincs rajta pl
fejhallgató kimenet.
mrThomi A TCL errefelé nagyon ismeretlen márka, talán csak magánimportban jöhet ide, mert biztos kicsinek találják a kínaiak a piacunkat rá.Bigmasterl Én nem tudok a 603-asról tesztet sehol, talán guglizz rá. Annyi, hogy alsó kategória, belépőmodell, és ahogy haladunk felfelé a számozásban, úgy egyre többet tudó és jobb tévét találunk.
-
Ramos_
tag
sziasztok
2 tv között vacilálok
tudna vki segíteni abban hogy a két tv között pontosan mi a különbség?
LG 32 LH510Ués hogy vmelyik esetleg nem-e nem ajánlott kategória?
ezen kívül, hogyan lehet pontosan tudomást szerezni a lejátszott formátumok típusáról ha a leírásokban nem szerepel? a készüléket rendelni sztném és nincs media markt a közelembennagyon köszönöm ha vki segít
-
SVLaller
senior tag
válasz
Filithey2016 #10477 üzenetére
Pólus MM-ben 264k volt -20% akcióban, még maradt 1db. Olcsóbb tévét szerettem volna de ennyiért nagyon jó vételnek gondoltam, remélem nem bánom meg.
ja és bontatlan dobozos volt, nem a kiállított.
-
sad_Vamp
őstag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni TV vásárlás ügyben. Egy ismerősnek kell TV. A fő kritérium a képminőség és inputlag. Főleg Sport, Film (külső lejátszóról - ha jól tudom Dune) és Konzolás (valószínűleg PS4 vagy PS4pro) lesz rajta.
Ár/méret/üzlet alapján a következő modellek jöhetnek szóba:
4K- PANASONIC TX-55DX603E (CIERNY) 699€
4/3K- LG 55UH6257 750€FULLHD- SONY KDL-55W807C (STRIEBORNÝ) 719€
FULLHD- PANASONIC TX-55DS503E (CIERNY) 649€
FULLHD- LG 55LH615V (STRIEBORNÝ) 649€
FULLHD- LG 55LH6047 629€Ki mit ajánl? esetleg van más lehetséges versenyző ami ebben az árban, de jóval jobb/megfelelőbb ezeknél?
-
Nagato92
újonc
Hellosztok
Vasárnap szeretnék jó kis tv-t venni, specifikáció ft max 125 -130 ezernél ne legyen több ilyen árértékben nagy elvarásaim nem nagyon lehetnek, de legyen szép képe főleg filmézhez lenne használva smart tv kb 108 cm legyen és ne legyen lassú MM oldalon nézegetem de ahogy írták szinte minden tv ugyan olyan de még is melyik legyen előre is kösszönöm a választ
-
Dniel
tag
válasz
Filithey2016 #10480 üzenetére
Nem sajnos a kettőt nem lehet együtt adni ez két külön promó
-
Dniel
tag
válasz
Filithey2016 #10477 üzenetére
Kispesten az 55UH7707-et valóban ennyiért adják.
-
Bigmasterl
tag
Tudtok olyan oldalakat ahol teszteket lehet olvasni tévékről? Konkrétan LG 49 UH603V típussal szemezek és arrol gyűjtenék be infót, viszont nem találtam érdemlegeset. Előre is köszi
-
mrThomi
addikt
Valaki erre ?
TCL U65S7906
fökepp ps4 pro es filmhez kellene, illetve a smart funkciok jutub stb...sajnos nem ertek a paraneterekhez hogy mit kell nezni.
egy masik kiszemeltem samsung 55KS7590 bar ugye ez kisebb meret de arban ugyan az.
-
fanuc
csendes tag
-
törölt tag
A 650 csak YT-ot tud, böngészője nincs, ha jól tudom, és alacsonyabb kategória a másik 2-nél. A Pana és Samsung közül utóbbinak jobb a lejátszója, és a képe is szép, a DS500E-t meg kell nézni, de DTS-hangot például nem tud lejátszani, és így gond lehet ha csak ilyen van a filmben. Vagy őket is lehet róla kérdezni[link].
Robert82 Lehet, hogy már nem olvasod ezt, de ezt találtam a két 7707-ről.
bghistvan Gyengébb a többinél az UH6257. De addig variálsz, amíg elfogy a 60J6240, bár nekem 8 -
-
törölt tag
válasz
bghistvan #10469 üzenetére
Hogy kinek melyik a legjobb, az eléggé egyéni, neked kell mérlegelni. Teljesen más jellegű a plazma(nálam ezek kimaradtak, de pl. az LG plazmát nem nagyon dicsérik itt), még azt se tudom, hogy gyengébb vagy magasabb kategória, de egész más lesz az LCD-k képi világa, bármelyiket is veszed.
Filithey2016 Nem ugyanarról van szó, a 7707(299k) jobb a 7507-nél, és a 668V-nél, de amott lista is van ahol látod a kategóriákat és a tulajdonságokat is. Utóbbi kettőből a 668-ast venném, és még konzolhoz játékra is ez a jobb(input lag). A garanciát jól tudod. Van még a csakis az online vételhez kapcsolódó 14 napos elállás lehetősége is. -
Filithey2016
csendes tag
válasz
#94529552 #10468 üzenetére
Hello!
Akkor ezt most vagy elírták, vagy nem egyről beszélünk
Én a [7507]-es típusról kérdeznélek, ami 237K.
Te 7707-et írtál, vagy ugyanarra gondolunk?Az [55UH668V] pedig 246K-30K lenne.
Ennek alapján 20K a differencia, Te melyiket vennéd?
A FH az sógoromnak lenne, ott az LG 49LH630V a kiszemelt.
Ha online rendelem MM-ből, akkor 2 év gyári garancia van, ha helyszínen veszem pedig ki lehet terjeszteni, ezt jól tudom?
Köszi a segítséget!
-
koii
tag
Sziasztok!
Én is szeretnék kérdezni tapasztaltabb emberek arról ,hogy a három TV közül melyik lenne ajánlottabb ?
A média file-ok lejátszása is fontos lenne, valamint a szép kép és tartósság. Internet elérésével WiFi-n.
Sony Bravia KDL-40WD650B
Panasonic VIERA TX-40DS500E
Samsung UE40K5500
Ezeket néztem egyelőre.
Köszönettel
Koii -
bghistvan
senior tag
válasz
#94529552 #10468 üzenetére
Hát valójában nem feltétlen csak a fekete miatt szeretnék váltani,hanem a régebbi plazmámhoz képest azért a kontraszt,képfrissítés,smart tulajdonságok és a szebb élesebb színvilág miatt.
Ugye amit ajánlottál ,megnéztem a Samsung UE60J6240 FullHD típust,nagyon bejött,és volt alkalmam összehasonlítani az LG 55UH6257-el ,ami viszont pocsék volt annak ellenére hogy UHD minden tekintetben.
Viszont egy pár hozzászólást visszaolvasva említetted az LGUH668V típust ,ami most jó áron van,és az lenne a kérdésem,hogy ez az LG UHD jobb vajon mint a Samsung? Illetve szebb képet ad mint a 55UH6257? -
törölt tag
válasz
Filithey2016 #10464 üzenetére
Ez a 2, amiket kérdezel, szinte ugyanolyan képességű tv, csak más talp van, és a H/K hangrendszer, de az kb. lényegtelen. A 7707 lenne az ajánlott a 7-es szériából, ha belefér a keretbe 299k-ért. Azért ha a 246-kból levonunk 29k-t amit elkölthetsz, tehát 217k
egy 55UH668-ért, ez nem semmi ár most szerintem. Vannak itt is, vagy a topikban is akik ezekből valamelyiket használják. De majd eldöntöd, vagy még FHD is képben van? Tavalyi 3D-s UF850V-m van.
bghistvan Úgy emlékszem, neked plazma után kellett valami jobb feketét tudó tv, ezért a J6240, bár azért ez se tökéletes egy OLED-hez mérten. Amikről most szó van azok IPS-es tévék. Egyébként korrekt beállítással, jó forrással, HD és az feletti felbontású anyagokkal ezek is szép képet produkálnak. -
[-HERO-]
senior tag
Sziasztok!
Erre az MM akciora nekem is megjott a kedvem egy tv hez.
200k-s keretig es 43-49 col kozott melyik 4k tv a leg idotallobb?
Filmeznenk rajta, net meg egy xbox is ra lenne pattintva.
Elkezdtem nezni oket de lassan mar minden tv-t egyformanak latok -
vond
MODERÁTOR
válasz
Hooper #10457 üzenetére
Az a Sony azért egy kicsit más kategória képminőségben, árban meg főleg. 60, esetenként 100-120 ezer forint a különbség. Abból már egy plusz tévét is lehet venni.
Ha tényleg van raktáron (eléggé kifutó már) és odaadják ED-ban 240-ért, akkor hajrá. 300-at már nem adnék érte.
-
Hooper
őstag
Köszi!
Pro/kontra esetleg?
LG 55LH630V
Sony Bravia KDL-55W809C -
yoogie
aktív tag
Sziasztok, ennyiért megérheti ez a Sony 40WD650? Vagy esetleg kicsit többért Samsung vagy LG készüléket? Olvastam róla itt a hozzászólásokat és a tesztet is róla, de a legtöbb esetben inkább a másik kettő márka ajánlott..
-
törölt tag
válasz
Filithey2016 #10444 üzenetére
FHD-ből az LH630V-t, mert ez a legnagyobb tudású a 2016 LG FHD- tévékből. Szép képe van, jó menüje, csak kicsit lassú a menü meg a smart része a 2 magos proci miatt. Nem mellesleg, ez most akciós az MM-ben 135k árban van mint az utána jövő és csak 5-ös szériás LH570V. Az LH590V meg még drágább is.
Az UHD-ből az 55UH668V a legjobb ezekből, és most bomba áron van az MM-ben. 289k helyett 246k az ára, és még 10%-ot Ajándékkártyára adnak, amit 5 évig bármelyik MM-ben levásárolhatsz. Ez 4 magos, gyors, jár hozzá a Magic Remote is, ami kb. 10k lenne. Szóval dupla akció, én is így vettem tavaly az 55-ös UHD-t.
nemlehet Valószínűleg jobb lenne a kártya+ modul, csak akkor majd rád hárul a programozás, és a csatornarendezés folyamata, persze az sem nehéz dolog, de van itt upcdirect topik is, és egy összefoglaló is[link].
-
Gstyler
senior tag
válasz
silver87 #10451 üzenetére
Hát ezt bizony mindenkinek egyénileg kell eldönteni, hogy melyik zavarja kevésbé.
Én az LG mellett döntöttem (7707), nem mondanám, hogy csodálatos a feketéje.
A gyári beállításnál majdnem 100-on a fényerő és a háttérvilágítás is, én ezeket levettem 50 alá, így filmnézés közben nem igazán veszem észre. A stáblistánál látható csak igazán, ahol nincs más csak fekete és fehér, de ott is igazából csak bosszantó, hiszen ott már nem oszt nem szoroz.
Most a Nat Geos MARS sorozatot néztem, gyönyörű képet ad a TV.De még egyszer mondom, hogy ezeket egyéni preferencia alapján kell eldönteni, hiszen mindegyik panelnek van előnye és van hátránya. Jobb nem lesz ez a bizonyos fekete, de nem veszélyes...nekem.
-
nemlehet
őstag
Tudom ez nem pontosan ide tartozik, de mivel itt vannak a leginkább otthon a TV ügyben itt kérdezem.
Mivel a UPC ótvar beltériket ad a Direct-hez és 3 havonta kell visszavinni valamelyiket (meg amúgy is gyenge a funkcionalitásuk) arra gondoltam beruháznék egy CI+ kártyába, hogy megszabaduljak a felesleges dobozoktól.
Mivel elég nagy szórás van árban ezért ezzel kapcsolatban érdekelnének a tapasztalatok. Arra külön felhívták a figyelmet, hogy CI+-kell a kódolás miatt. A TV-n van ilyen slot és parabola antenna bemenet is, szóval elvileg nincs akadálya. Keresgéltem aliexpressen is, de ott szerintem más néven fut, mert vagy tök más dolgokat találtam vagy annyira drága volt, hogy ott biztos van valami turpisság.
-
silver87
tag
Igazad van. De akkor is borzaszt a gondolat, hogy megvenném az LG-t ami nem olcsó és vágynék a Samsungra, hogy basszus pedig azzal milyen szép lenne kép. És ugyanez fordítva, hogy használom a Samsungot és bosszankodok, hogy nincs 3D-m de ha LG-t vettem volna akkor lenne és most de megnézném uhd 3D-ben a Avatart például. :S
Az esetek 90%-ban behúzott redőnyökkel sötétben filmezek és félek csalódást és bosszankodást okozna az LG világító szürke feketéje.
Nagy a dilemma...
Új hozzászólás Aktív témák
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Aorus Elite B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX3060 12GB Asus TUF GT301 600W
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest