Hirdetés
-
PROHARDVER!
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. szeptember
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
CheGhost
aktív tag
Sziasztok!
A jelenlegi rendszeremet szeretném fejleszteni (esetleg lecserélni).
Jelenleg a szolgáltatói eszköz bridge módban van, ki van kapcsolva a wifi rajta. Ezt követi egy Linksys WRT1200AC routerként, amin openwrt-t használok, ez szórja a wifi-t, és osztja a netet kábelen. Továbbá egy switchet használok az egyik szobában.A lakás (Bp-i) kialakítása és a környezet (-ben található sok egyéb wifi) miatt a lakás átellenes pontján gyenge, szakadozik a wifi. Erre szeretnék megoldást találni.
A legjobb egy mesh* rendszer kiépítése lenne.
De ebben az esetben sajnálnám a Linksys-emet kihagyni a "játékból".
A másik véglet egy repeater beüzemelése, de ez mindig távol állt tőlem, olyan "semmire sem jó" megoldásként él a fejemben (ezek árában butább routereket lehet már kapni, azzal meg különálló AP-t tudok csinálni).
A kettő között egy új AP lenne (talán gazdaságilag legolcsóbb, beállításilag bonyolultabb, ami jó nekem) a megoldás szerintem. Ezzel pedig a szakadásmentes váltást veszíteném el, ha nem tudom (pl. openWRt-ben, vagy saját rendszerében) valami beállítással megoldani.
A sebesség, ahogy látszik (1200Mbps) nem nagy követelmény, inkább a stabilitás és az elérhetőség/lefedettség a fontosabb, amit ki akarok alakítani. Ezeket az eszközöket természetesen kábellel kötném össze.
Van szerintetek valami, amire nem gondoltam, vagy milyen megoldásban érdemes szerintetek gondolkoznom?*mesh: pl. Asus AImesh képes routerekkel, vagy dedikált pl. TP-Link Deco, esetleg drágább speciális eszköz (nem jut eszembe a márka neve)
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Asus ProArt Gamer PC Intel Core i7 14700HX/RTX 4080 Super/64GB RAM/4TB SSD konfig eladó jó áron
- 5530 15.6" FHD IPS i5-1235U 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- AMD RYZEN 3 - 5 / DDR4 / NVME SSD / HDMI / Normál magas vga is rakhato bele , nem SFF méret
- X1 Yoga 6th 14" 4K+ IPS érintői7-1185G7 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam aktív toll gar
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 12700E / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1 TB SSD
- Samsung Galaxy A53 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 16GB 256GB 1 év garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 8-16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest