Aktív témák
-
stifi
senior tag
válasz
Shrike7973 #44868 üzenetére
tök mindegy, hogy hajtás után hagyod-e lehűlni, és úgy kapcsolod ki, vagy csak simán - ez nem egy turbós autó, nincs benne olaj vagy olyan alkatrész ami igényli az ilyesmit..
a hűtőbe rakni az akkut kb annyit ér, mintha az aprópénzed tárolnád ott - sokkal hasznosabb az akkut pár hetente lemeríteni használattal, illetve 12 órát tölteni, attól függetlenül, hogy sokat hurcolod vagy állandóan hálózaton van
-
kutga
félisten
Sziasztok!
Egy könnyű, 12,1" vagy 13,3"-os laptopot keresek, elsődleges szempont a minél nagyobb akkuidő, ennek megfelelően vmi CULV processzorral szerelt masinát kellene választanom.
Amiket nézegettem:
Lenovo U350 széria, bár nekem az ára kicsit borsos, ha esetleg van vmi olcsóbban, szívesen várom az ötleteket.Alap programok+netezésre kell, a teljesítmény nem lényeges túlságosan de azért az oprendszert vigye. Várom az ötleteket.
-
csibor
addikt
válasz
SolidBrass #44889 üzenetére
Inkább 2 magos kivitelben vedd meg ~15K val drágább,vagy Auchan-ban kamatmentes részletre van Packard Bell 120K-ért Danube-s gép.Vagy esetleg tegnap láttam 105K-ért Celeron T3100-es P Bell-t.
-
SolidBrass
csendes tag
Sziasztok!
A véleményeteket szereném kérni:
MSI (CR610X-003HU) notebook:
AMD Sempron M100 (2.2GHz),
3GB DDR II 16\" ,
Ati HD4200, (1366x768),
320GB (5400rpm, SATA),
WLAN b/g/n, HDMI,
Webcam,
LAN 10/100, DVD-RW Super-Multi,
6 cellás akku (4400mAh),
kártyaolvasó,
2.48Kg,Kb. ennyi amit tudok róla, egy ismerős kérdezi és én bevallottan nem igazán értek a notikhoz.
Azt mondja otthonra, némi kis munkára(?).
Előre is köszönök minden hozzászólást! -
stifi
senior tag
még ha elég is lenne ez a gép ezekre a célokra (amit kétlek), akkor sem érne meg 160ezret, akkor már inkább másikat válassz.
a timelinex 200 alatt annyival jobb vétel, hogy össze sem lehet hasonlítani a kettőt, és 3 év garancia!ha a kiszemelt gépekhez ragaszkodsz, egyrészt csalódni fogsz, másrészt ha akarsz hozzá garanciát venni, 3 évre 25e körül tudod bővíteni, akkor meg már egy timelinex kerül annyiba
az su4100 processzor és az intel 4500 videókártya egy corei3 és radeon 5470-hez képest (ezek vannak a 3820tg-ben, 190ezer körül) max papírnehezéknek jó..
-
elnofx
tag
Sziasztok! Tudnátok nekem ajánlani firewire csatlakozóval rendelkező laptopokat 200-250 ezer forintos árkategóriában?? Köszi!
-
rekid
addikt
válasz
Khelben #44880 üzenetére
Hat ez igy elegge nehez lesz. normalis 17 colos ilyen arban és meg hitellel is.
talán: 4710s probook renew bar itt nem tudom van e hitel. itt elvileg tuti van.
Asusok meg msi-k vannak még javareszt AMD procikkal amit nemszivesen ajanlok.
Ez a probook sem a kimondottan ajánlottja a hp-nak de szvsz jobb alternativa.
Én megpróbálnám meggyőzni a usert -amennyiben lehetséges- hogy inkabb egy 15-öst vegyen kesöbb meg löjjön hozza egy 22es monitort. Ha ugy sem hordozza. 15-ösöknél azert mar joval nagyobb a kínálat ebben az árban.
A nagy vinyórol meg annyit hogy inkabb legyen a laptobban egy közepes meretű (160-250Gb) és külső vinyót használjon ami lehet nagyobb. Ez több szempontból is jobb megoldás. -
-
Khelben
nagyúr
Jóreggelt. Ismerősnek keresek notebookot kb ilyen specifikációval. Fontos a 17-es kijelző (nem lesz cipelve), wifi, bluetooth, kb ennyi. Alaplapi vga elég, minél nagyobb hdd, ramból is elég 2 gb. 130-140ezer a felső határ, jó lenne olyan helyen, ahol egyszerűen elintézhető hitellehetőség van.
-
rekid
addikt
1. Hordozhatóság: minél könnyebb legyen, és ezért is szeretnék 13-14" os gépet.
Na most ez a képatloju kategoria javarészt business kategóriáju laptopokat fed le. Ezeknek az a jo tulajdonsaga (felteve ha korrekten van megcsinalva) hogy keveset eszik és nem melegszik. Ezt nyilvan ugy erik el hogy sem a videokartya sem pedig a proci nem erőmű. A rossz hír az hogy a cs-source nem fog neked szepen futni egy intel x4500-on (javarészt ezeket pakoljak bele) illetve futni fog de nem lesz 100fpsed. Tovabba miutan ezekben a gepekben nincs bika hardver igy nem melegszenek annyira és nem is hangosak. (Gyakorlatilag alig kell huteni).Általanos igazsag, hogy amiben combosabb videokartya van az melegedni fog. Hogy mennyire az a konsturktöröktol fugg. Ebben igazan jok a nagyok IBM HP Toshiba DELL De itt is vannak kakukktojas modellek amik felresikerulnek.
Nagy gyartokrol: Sokszor az arban benne van a nev is. Tény. Viszont - josetben- ezzel egyutt egy korrekt gepet kapsz amit hosszu eveken at fogsz megelegedessel hasznalni vagy ha megse akkor a leheto legkisebb kellemetlenseggel meguszod a szervizt.
Acer es a kisebb gyartok ugy tudnak eletben maradni hogy combosabb hardvert adnak olcsobban. Namost ez nem mindig sul el jol. Biztosra veszem hogy az altalad linkelt gep melegedni fog nem is kicsit. A szervizuk sem a legjobb. -
Fleed
aktív tag
válasz
SocketA #44865 üzenetére
Rendben, köszi. Szóval 2 fontos szempontom van:
1. Hordozhatóság: minél könnyebb legyen, és ezért is szeretnék 13-14" os gépet.
2. Üzemidő: 4 óra minimum
Továbbá hogy ne legyen hangos, ne melegedjen, illetve néha játszanék rajta régebbi játékokat (cod1, mohaa, nfs...) és HD-t bírja (HDMI kimenet sem árt). Igazából csak ennyi.Szerk.: 160e Ft alatti gépek jöhetnek szóva.
-
elnofx
tag
Sziasztok! Tudnátok nekem ajánlani firewire csatlakozóval rendelkező laptopokat 200-250 ezer forintos árkategóriában?? Köszi!
-
WRoli
tag
Sziasztok
érdekelne a véleményetek,milyen noteebokot vegyek
És nem is a paramétereire vagyok kiváncsi ..mert az OK
Hanem hogy ugyanazon paraméterű gépek márkától eltérően más árakat tudok felfedezni
Érdemesebb-e úgymond márkásabb terméket venni??
Vagy nem jelent Különbséget egy Acer, vagy egy IBm különbség?!?
üdv -
Dr.Burn
őstag
Olyan gep erdekelne engem ami core i7 processzorral szerelt illetve valami jobb videokartyaval van parositva. Jatekra kellene 17-es kijelzovel. Markara nincs kikotesem.
Mit tudtuk ajanlani?
Az ar kb. 300-400e ft-ig oke, de nem banom, ha olcsobb. -
waccamár
senior tag
válasz
Shrike7973 #44870 üzenetére
A mostani asusomat gariztattam már, és nagyon korrektek, és gyorsak voltak, meg voltam velük elégedve.
Akkor ezek szerint a DELL-nek csak a neve nagyobb, azért drágább?
Másik hsz-re: annyira nem számít a beépített kártyaolvasó, mert van külsőm.
-
Shrike7973
senior tag
válasz
Shrike7973 #44870 üzenetére
Fotózás miatt csekkold a kártyaolvasó típusát, mert az Asusnál csak 3in1, Dell-nél 5in1..
-
waccamár
senior tag
Sziasztok!
Laptop-cserén gondolkozok, jelenleg egy 3.5 éves ASUS laptopom van, ami eléggé haldoklik, zsanér eltörve, dvd-író nem működik, szóval eléggé leéltem. Persze még bőven használható, viszont lehetőségem lenne venni új laptopot.
Nézegettem a kínálatot, kettőt néztem ki, ami az én elvárásaimnak megfelel.
Az egyik egy ASUS K70IC , a másik pedig egy Dell Vostro 1015 . A linkek alatt megtaláljátok a specifikációit.
Kb. ebben az árkategóriában gondolkozok. Ami a DELL mellett szól, az a plusz egy év garancia, ami az ASUS mellett, az pedig a nagyobb kijelző (fotózok, és jól jön a szerkesztéshez), a jobb proci (mennyivel jobb? én annyira nem értek hozzá), illetve ha jól láttam, akkor a DELL-nek beépített videókártyája van, ennek pedig külön saját nvidia, de javítsatok ki ha tévedek.
Szóval a kérdés, hogy szerintetek melyik éri meg a kettő közül? Illetve ebben az árkategóriában mit érné meg venni?
Igazából csak teljesen átlagos itthoni felhasználásra kellene. A lényeg hogy gyors legyen. Súly nem számít, mert csak nagyon ritkán hurcolászom, legtöbbször az asztalomon van, egész nap bekapcsolva.
Mint említettem fotózok, de a mostani ASUS A6RP laptopomon is boldogulok, úgyhogy ezután akármi lesz, nekem előrelépés lesz.Illetve még jó lenne HD videókat akadásmentesen lejátszani, a kettő laptop közül melyik alkalmasabb erre?
Játszani NAGYON ritkán játszok, fél évente egyszer pár órát, úh az teljesen mellékes szempont, hogy hogy mennek a játékok. A mostani laptopomon is ment a HL2 és a Portal, igaz hogy nagyon low beállításokon, de számomra élvezhető volt az is
A vásárlás pár hónap múlva aktuális csak, egyelőre információkat gyűjtök.
Tanácsot szeretnék kérni az ügyben is, hogy hol érdemes venni? Szegedi vagyok, itt van egy pár nagyobb bolt, de akármilyen megoldásra nyitott vagyok...Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Shrike7973
senior tag
válasz
Shrike7973 #44862 üzenetére
Igazad van abban, hogy egy Pavilion specifikus topikban kellett volna ezt a kérdést feltennem, ezért elnézést, de köszönöm a segítséget.
Ellenben most egy notebookokra általános kérdést tennék fel:
Ha ilyen magasabb teljesítményű laptopról van szó, mint az enyém, ami felpörög 3D terhelés alatt, akkor ugye nem szabad kikapcsolni addig, amíg visszavesz alap fordulatszámra a venti? Gondolom először hagyni kéne lehűlni, és azután kikapcsolni.
Nem tudom, hogy te írtad-e, de ez a hűtőbe teszem az aksit amíg nem használom komoly? Elemeket tudom, hogy érdemes berakni, de ezt is?
Van olyan, aki itt így tárol aksit? -
tariattila
veterán
Üdv...DELL Vostro 1520-ról mi a véleményetek ?
esetleg alternatívaként mást tudtok ajánlani (ár/érték arányban jobbat???)
köszi -
Hat ha leirnad, hogy milyen gepet es milyen felhasznalasra keresel. Mert pl 15colosban egesz jo kis jatekos gepet is kaphatsz. Vagy van akar 9 cellas gep jo procival, integralt videoval. Szoval ezert mondom, hogy kezdjuk elorol. Elhiszem, hogy mar leirtad, de nem fogom megkeresni, ne haragudj
-
Fleed
aktív tag
válasz
SocketA #44860 üzenetére
Ezt jól látod, hogy nem értek hozzá, ezért is írok ide.
Szóval igen, azt mondtam először, hogy nem jó az integrált vga, meg hogy erősebb proci kell, de mondtátok, hogy ilyet 200e fölött keressek, úgyhogy már letettem róla. A segítségeket köszönöm, majd még írok ha jutottam vmire.
-
válasz
Shrike7973 #44862 üzenetére
Az eszkozkezeloben nezd meg a Hardverazonositot, az alapjan meg tudod kereseni. Vagy szedj le egy masik DV6-os bt drivert. De ezt nem ebbe a forumba kellene irni...
-
Shrike7973
senior tag
Hali!
Pavilion DV6-ban van Bluetooth, Device Manager ismeretlen bluetooth eszköznek mutatja. Automata driver frissítéssel nem tud mit kezdeni, HP oldalán nem találtam semmi bluetooth letöltést.. Megoldás? -
válasz
dublen #44855 üzenetére
Parametereiben jo a gep, de az a haz borzalmas, nagyon hasonlit az e-machines hazara, szoval nem egy csucsminoseg. En inkabb akkor mar 5542-eseket ajanlanam, igaz, hogy gyengebb a proci (M300) meg csak ddr2-esek vannak benne, de legalabb egy elfogadhato hazban lakik. Vagy az uj k50-es Asus kozul valamit...
-
Te magad mondtad az elozo hozzaszolasodban, hogy eros CPU-t megkeresel, meg nem integralt videokartyat, erre mutatsz egy Atom kozelito szintu ULV-s procit, meg integralt alaplapi videokartyat, aminek nincs sajat memoriaja. Most akkor mi is a helyzet ?
Csak a meret szamit ?
Szerk.: Szerintem nem vagy tisztaba a dolgokkal. Toltsd le ezt a tablazatot: [link]
Es nezd meg, hogy melyik proci hanyadik helyen all. Amit pl irtal Su4300-as az a 15 colos gepekben levo egymagos Celeronnal van egy szinten... most kepzelheted, hogy ez nem egy eromu -
smatte
tag
Sziasztok!
Apámnak keresek gépet 160e Ft környékén.
Igények: i3 proc
3 GB DDR3 ram
320 GB HDD
HDMI kimenet
3 USB kimenet
videokártya 512 MB vagy 1 GB.A fentiek figyelembevételével kérlek javasoljatok nekem egy jó készüléket.
Köszönöm! -
dublen
csendes tag
Érdekelne erről a laptopról egy vélemény.
http://www.cel.ro/laptop-notebook/notebook-acer-as5732zg_444g32mn-t4400-320gb-4gb-hd4570-l/
Ha van vkinek ilyen v hasonló, örülnék egy véleménynek! -
Tonyo
őstag
Lenovo u550 ről tudtok mondani valamit?
-
rekid
addikt
Még annyit tennek hozza hogy itt be is fejeződött a kinalat.
Legalabbis más gyártóknál tuti nem fog kapni hasonlo parameterekkel rendelkezőt.
A 13-14 colos kategoria javaban business és ott biza a videokartya nem jatek miatt van hanem max hd-tv projector. Illetve tudok ellenpéldát de azt kicsit huzosabb aron adjakElitebook 8440w
-
Fleed
aktív tag
válasz
SocketA #44850 üzenetére
Korábban írtam már, azért nem mondtam, de am 150e Ft környékén keresek 13-14" os kijelzőjű gépet, ami jó üzemidővel ( 4-5 óra legalább) rendelkezik, és fontos a hordozhatóság ( könnyű), de ezek mellett bírja a HD-t meg régebbi játékokat ( szóval nem integrált VGA, meg gyenge proci).
-
-
TOZ
addikt
válasz
Napfénysüti #44775 üzenetére
A P seriaban elegge bivaly vga van... Tobben pedig M6400as Dellel nyomulnak, az is eleg CADre optimalizalt allat...
-
z0li
csendes tag
A lényeg hogy itt Szlovákiában lehet kapni
-
válasz
dabadab #44828 üzenetére
Igy van, kikapcsolja 5%-nal a vezerloelektronika, ezzel nincs is baj. Viszont ha igy kiveszed az akksit, es allni hagyod, akkor 5% ala fog esni a fesz., serul az akksi.
"Ha a gépet szinte állandóan a tápról használjuk, érdemes kivenni az akkumulátort, de egy hónapban egyszer járassuk meg (teljes feltöltés-lemerítés)." - laptop.hu
-
konzol01
csendes tag
Hello!
A kérdésem az lenne, hogy megéri-e a plusz pénzt az i5-ös proci, és a dedikált videokártya? (hétköznapi használat, pár film, CAD tervezés) Érezhető nagyon a hiány vagy nem nagy a különbség? Köszi előre is! ( a kiszemelt a Sony Viao EB sorozata! )
-
rekid
addikt
válasz
kistigris007 #44834 üzenetére
Most igy hirtelen neztem de ha valós ez a 11ezer körüli pontszám (3dsmark06) 8800gs-nél akkor jo melyen a zsebedbe kell nyulnod hogy olyan lapost vegyel ami hozza ezt a szintet.
laptop video kartya benchmarklistaHogy kik az ajnalott gyártók az relatív, de IBM/Lenovo, HP, DELL,Toshiba négyessel kicsi az eselye a melle nyulasnak bár naluk is van 1-2 rosszul sikerult nem ajanlott darab.
-
csibor
addikt
Auchan akciós újságban van Packard Bell notebook 120K-ért,de nincs feltüntetve a pontos típus.Nincs ötletek melyik lehet?AMD’s Danube Platform Athlon II p320 processzorral van szerelve.
-
kistigris007
csendes tag
NOs, nekem bőven lenne kérdésem. Először is milyen márkát érdemes venni?
Milyen proci válik be(2 magos proci legyen)?
Milyen videókártyát érdemes nézni? Előssorban olyan keresnék, ami tud annyit, vagy többet mint a 8800 GS PC-knél, de ha nem fér bele az árba, akkor se szretném egy 8600 GT szintje alá adni. Az árkorltot nehzé meghatározni, hiszen Romániában lakom, tehát kicsit másak az árak, de kb 150000. -
z0li
csendes tag
Valószínűleg egy Acer Aspire 5738G-654G64MN lesz a kiválasztott, kb 165 ezerért szerintem megéri:
- Intel Core2 Duo Processor T6570 (2M Cache, 2.10 GHz, 800 MHz FSB)
- ATI Radeon HD 4650 1GB
- 2x2GB DDR3
- HDD 1x640GB 5400rpm
- 6cellás aksi
- nincs hozzá windowsMagyarországon mintha nem lehetne kapni...
A 6cellás aksi meddig bírja? -
EkSYS
senior tag
Sziasztok!
Nem tudjatok foglalkozik valaki olyannal hogy az USA-bol behoz notebook-ot?
-
rekid
addikt
válasz
Shrike7973 #44818 üzenetére
Akksi elhasználódottság 0-5-7%-ig normalis renew illetve asis gépeknél, sőt sokszor az újaknál is tekintve hogy van amikor hónapokat, fél - egy évet állnak raktáron. Ettől nem kell félni.
Asis már nem nagyon lesz csak renew. Nekem az asis 8530w 5% élhasználódottsággal kerult hozzam fóliásanViszont hogy ne érjen meglepetés, minden -többek tapasztalata alapján -NBS-ben lehetőséged van tesztelni a gépet így az aksi állapotát is megnézheted.
-
dabadab
titán
válasz
SocketA #44811 üzenetére
Már miért kellene Li-ion akksin lemerítést csinálni?...
"Ha 5% ala esik benne a feszultseg, serulni fog akksi."
Ugyan a túlzott kisütéstől valóban sérülhet, de pont ezért van saját vezérlőelektronikája, hogy még azelőtt kikapcsolja, mielőtt sérülne, vagyis akkor sérülhet, ha 0% alá megy.
-
Tonyo
őstag
Itt is megkérdezem, mi a véleményetek a Lenovo u 550 ről? Ha van valakinek ilyen kérem írjon arról, hogy mennyire melegszik és mennyire hangos.
-
berger05
csendes tag
Hello
Mi a véleményetek a Samsung gépekről? Mennyire megbízhatóak?
Két gépet is nézegetek az egyik Sony, a másik Samsung, nem igazán tudok dönteni.
Itt van a Samsung:
http://www.laptopsdirect.co.uk/Samsung_R580-JS04UK_Core_i3_Laptop_NP-R580-JS04UK/version.asp
És itta Sony:
http://www.laptopsdirect.co.uk/Sony_VAIO_EB1S0E-WI_Core_i3_Laptop_in_Silver-White_VPCEB1S0EWI/version.asp
Szerintetek melyik a jobb? Melyik megbízhatóbb és jobb akár játékokhoz is(nem a legújabbak)? Melyik videokártya jobb, az Intel vagy az Ati?
Köszi -
válasz
Distinct #44824 üzenetére
Bocsi, en csak a szaraz tenyekre alapoztam, nem ismerem a jatekokat.
Ez esetben akkor ajanlanam a TOSHIBA Satellite L500-1XP mivel i3-as proci van benne, ez kozepes 5145-os, de ez legalabb uj kartya.
Ezutan jonnek meg mindig ket ev garival az Asusok, de abbol meg nem lesz i3-assal es videokartyaval ebben az arfekvesben.
Acerbol egy ev garival van pedig a 5740G a Toshibahoz hasonlo felszereltseggel.
Illetve most van 4650-essel szerelt DV6-os Pavilion, ebben van a legerosebb VGA, de ezek is alt. csak egy ev garival vannak. -
Distinct
csendes tag
Sziasztok! Épp laptopvásárlás előtt állok, a keret rá nagyjából 160k (-+10) , leginkább filmnézésre és játékra(WoW) lenne használva, sajnos nincs nagy tapasztalatom laptopok terén, az ár-érték arány és a minőség lenne a legfontosabb, válaszotokat előre köszönöm.
-
válasz
Shrike7973 #44818 üzenetére
Lehet hozza matricat kapni 200Ft-ert, es fel lehet matricazgatni. 2000eFt kornyeken akar vilagitos matricat is lehet kapni. De meg magyar billzettel is megeri siman a gep.
Muterodtol meg kerj hozza taskat, van Pavilionos taska is, a szep korokkelP Na de ne offoljuk szet a topicot
Igy nez ki: [link]
-
Shrike7973
senior tag
-
Shrike7973
senior tag
válasz
SocketA #44816 üzenetére
Nekem angol bill. van, felajánlották boltnál bruttó 15k-ért a magyar bill-t, de nem kell. 10 éve gépelgetek, normál esetben nem kell nézzem hogy mit hova nyomok...
Egyedül talán az extra karaktereknél lehet idegesítő... amiket nem használ minden nap az ember, pl a fok ° jel, ha nem tudod fejből eddigi használat alapján akkor necces.
Viszont pont ezért töltöttem le elég jó képet netről amin meg tudom nézni mit nem találok.. -
válasz
Shrike7973 #44810 üzenetére
Lehet, hogy Nalad karcolodott meg. Ujracsomagolt termek, apro karcok lehetnek rajta, de szerintem ennyit meger, hogy 30-50%al olcsobban megkapod. Es jobban is fel vannak szerelve a kulfoldi modellek, illetve sok valtozatot nem is lehet magyar billzettel megvenni. Pont ez a lenyege az egesz Renew meg Asis programnak. (pl. Asisnel ha nem zavar, hogy valaki par napig hasznalta a gepet, meg hogy valami javitva van benne, akar 3-400eFtal olcsobban megkaphatsz egy gepet.)
-
-
Magnum_
nagyúr
válasz
Shrike7973 #44810 üzenetére
az enyém full-full hibátlan.
-
válasz
Shrike7973 #44808 üzenetére
Rosszul gondolod. Az akksi allas kozben is veszit a toltottsegebol. Par hetente illik egy lemerites-feltoltes ciklust csinalni rajta. Ha 5% ala esik benne a feszultseg, serulni fog akksi. Win 7 eseteben lehet rossz maga az akksikezeles is, de alt. a programok nem tevednek. Akksira toltore 1 ev garancia van.
Profik szerint az akksit 40%-on toltve, a hutoben kell tartani -
válasz
Shrike7973 #44804 üzenetére
Eloszoris teszteld le a sebessegedet router nelkul, akkor megtudod, mi a max. sebesseged. Amugy valoszinuleg ott van a problema, hogy a feltoltesi es a letoltesi szal nem csipi egymast
Hasznald a Cfosspeed-et, azzal ki tudod hozni a maxot a torrentbol, dc-bol. De asszem ez egy masik topic
-
Shrike7973
senior tag
válasz
Shrike7973 #44803 üzenetére
Kiegészítés a témához: A laptoptól 30 cm-re van a wireless router az asztalon, semmi akadály köztük. Így utorrentel, anyám gépe kikapcsolt állapota mellett töltök csak 300 kb/s-el..
Ez wifi korlát?
Amúgy a Router egy RT-G32 Asus darab. -
Shrike7973
senior tag
Hali!
Pavilion Dv6-osomhoz vettem Asus Wireless Router-t.
Szeretnék érdeklődni, hogy lehet-e befolyásolni a megosztási arányokat.
Értem én ezt arra, hogy én meg anyám gépe közt van megosztva a net.
Anyám gépére UTP kábelen megy a net, enyémre wifin. Szeretném ha a 8mbit-es net úgy lenne megosztva, hogy 6mbit/2mbit, persze anyám rovására, mivel ő csak google/mail-re használja a gépét, semmi letöltésre meg ilyenek.
Továbbá szeretném kérdezni, hogyha renew egy laptop, mint az enyém, akkor ha három nap alatt nem sikerült észrevennem semmi extrát, pedig 2005 óta benne vagyok a PC világban, csak desktop téren, nem pedig laptopok terén. Előbbi mondtatomra arra utaltam, hogy egyszer kaptam egy figyelmeztetést, hogy a renew cuccokkal nagyon vigyázzak. Lehet nagyon mázlista vagyok, vagy nem tudom, de nekem még egy karc sem volt a csillogó-villogó Pavilion DV6 laptopomon. Eléggé meg vagyok elégedve amúgy az integrált HD4650 1GB-al, minden fut max részletességgel natív felbontásban, amit eddig feltettem (Shift, Venetica, Batman AA), csak max 2 vagy 4x szűrőket használok... Szóval laptophoz szerintem ez korrekt.
Bocsánat a lefetyelésért, második kérdésem az lenne, hogy az gáz-e, hogy első nap everest azt írta ki nekem az akkumlátorra, hogy 7% elhasználtság.. mert aki figyelmeztetett, említette az aksira való ügyelést is. Ezt csak a második nap checkoltam, addig hálózatról futott, itthon is laptop, addig az aksi egy szép tokban pihen, szerintem ez így jót tesz neki, nem használódik... jól gondolom?
Aktív témák
Hirdetés
- 16" macbook pro m1pro.
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
- Acer Predator Helios 300 - 15,6"FHD IPS - i7-7700HQ - 8GB - 256GB SSD+1TB HDD - GTX 1060 6GB -MAGYAR
- Utolsó darab - 1M helyett - MacBook Pro Retina 14 M4 - 10C CPU / 10C GPU / 24 GB RAM / 1 TB - MAGYAR
- Macbook Air 15" M3 - 2024, 16/256GB, bontatlan, Apple garancia ( 101)
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- HP ProoBook 745 G7 laptop /Ryzen 3 4300U/4GB DDR4/256GB NVMe (Erősen "B" kategóriás esztétikailag)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest