- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- CES 2025: elárasztja a piacot a processzoraival az Intel
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- ASUS ROG Ally
- Milyen TV-t vegyek?
- Micro Four Thirds
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Hobby elektronika
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Aktív témák
-
Drughi
addikt
Szerinted ez a NVS 5100 mire képes?
Néztem összehasonlítást neten és pár ponttal jobb mint a mostani HD 4670em.
Ezzel meg is vagyok elégedve, szóval, ha hozza a szintet akkor nem lesz gond.Most van egy ilyen ajánlatom:
15.6" HD+ (1600x900) Antiglare LED • nVIDIA NVS 5100M • intel Core-i5 540M • 2048MB • 250GB • DVD+/-RW • WiFi • Bluetooth • Microsoft Windows 7 Professional312e Ft
-
válasz
frankie! #45896 üzenetére
az inteles
Viccet félretéve, valszeg a legkisebb telejsítményű lesz a leghalkabb, de nem hiszem, hogy csak a GPU típusa számít. Sokkal többet számít pl. a noti mérete és a konkrét típus, és itt oldalakat betöltően lehetne vitatkozni róla, melyik halkabb.
Az én gépem nVidia 8800GTS-es, de messze a leghalkabb minden eddigi - a kezeim között megfordult - modern notebook közül (leszámítva a réges-régi passzív hűtésű gépeket, de ez már 5-10 éve volt). Csak nem biztos, hogy megfelel neked a 20,1-es méret és a 7,5kg súly.
-
leyo76
senior tag
Nem éri meg a kapkodás, amúgy pont alattad van egy nagyon jó vétel
HP 6930p 2db akksival, magyar billentyűzettel, dokkolóval, 3GB rammal
-
frankie!
őstag
Azt írjátok meg legyetek szívesek, hogy melyik a leghalkabb ATI-s noti, ha a grafikus teljesítmény nem számít.
-
Magnum_
nagyúr
ahogy elnézem van már 8540p és 8440p, ugyhogy gyorsan meg is hirdettem a 6930p-met
-
Emu
őstag
Kicsit utánanéztem a 13-14" notiknak, 150e Ft-os kategóriában létezik ennél jobb vétel 2 év garral? Mert én nem találtam
ASUS K40IE
Válaszoljatok pls, mert ha holnap megrendelem megjön még hétvégéig -
plus44
veterán
Full fém burkolatú notebook mennyire van most a piacon? (nem macbook)
-
-
T-unit
őstag
Játékra mennyire sűrűn használnád mozgatás nélkül?Csak mert 270k nagyon nem kevés pénz és ennyiből kijön egy 12-13kilós gamer pc tft-vel hd5770-es asztali vga-val amin minden mai cím valóban gyönyörűen és bőven megfelelő gyorsasággal menne neked,ami ráadásul veri a jelenlegi mobil vga csúcsot, a hd5870-t is még teljesítménybe.Munkára,netre,filmre meg megfelelő lehet egy kicsi,könnyű,és ami a lényeg: nagy üzemdős netbook is olcsón.
Ha megfelelő Neked úgy is a felosztás h lenne egy mindennapra hurcolós netbook+ havi 1-2 alakalommal a kis gamer pc -ami nagyobb válltáskákba is belefér már mini ITX platformnak köszönhetően+ kis tft- akkor megérné bőven ezt az "áldozatot" a teljesítményért cserébe.
Ha csak noti, akkor meg 270k-ból pont kapni mobil hd5850-es gépet is, az is volt linkelve korábban.
P3TR!CK : Ph apró,ugyanaz a dell pl. ahova Te is írtál,és annyiból még örülni kell azt kapod. -
P3TR!CK
senior tag
Sziasztok.
Most szeretnék venni Notebook-ot 70-75 ezer forint környékén, jó a használt is.
Elvárásaim:
- 2 magos processzor (mindegy, hogy AMD vagy Intel)
- GeForce 8600GT vagy Hasonló tudású Ati videókártya
- Legalább 2GB RAM.
- 120-160GB HDD minimum
- WiFi
- Márka teljesen mindegyNagyjából ennyi. Valakinek valami tipp ? Köszönöm előre is!
-
slemo
tag
ez lenne a másik amit kinéztem [link]
Az előző "áldozat" ez: [link]
itt egy HP bár ez más árkategória: [link]
és egy másik HP: [link]
A VGA-k közti különbség érdekelne meg a márkák megbízhatósága
Ezek közül kellene választanomSajnos a beszerzési lehetőségek nagyon szűkek (annyira hogy csak onnan nézhetek valamit ahonnan a linkek vannak)
Előre is köszönöm a segítséget
-
adm
őstag
válasz
Drughi #45873 üzenetére
már az nvs is előrelépés lesz, de ha max-szel is dolgozol, akkor fx quadro-ra van igazán szükséged. mert a csak azokkal lehet teljesen kihasználni az autocad/3ds max performance driver-eket.
a quadro NVS 5100 amit a 8540p-be tesznek, az fx változata az FX 880 kerül a 8540w-be.
ami i5-tel, fx880-tel, hd+ felbontással renewként nem lehet sokkal több 300-350k-nál. -
slemo
tag
Hali
notebook vásárlásba fognék és érdeklődne ehhez mit szótok: [link]
Játékra kellene de nem fontos a full grafika csak élvezhető legyen. A max keret 270e HUF
eleinte 17"-os HP-t kerestem de már letettem róla mert elég drága. Segítséget előre is köszönöm -
leyo76
senior tag
válasz
superecneB #45878 üzenetére
-
leyo76
senior tag
válasz
superecneB #45878 üzenetére
hát én annyiban módosítanám a választásod, hogy celeron procit leváltanám egy komolyabbra egyébként a gép teljesen jó, nincs a hp-val semmi baj, gari is jó és a renew-től sem kell félni
samsungot a helyedben elfelejteném
-
superecneB
őstag
Módosult egy kicsit a lehetőségem notebook vásárlás kapcsán annyiban, hogy 130.000ft-om van rá 120.000 helyet. Ígyis ezt ajánljátok, vagy esetleg mást. Fontos, hogy magyar billentyűzete legyen. Felhasználási terület: Office, dvd film lejátszás (nem blu-ray vagy 1080p).
Riogatott pár ismerősöm, (akik annyira nem jártasak ugyan a kérdésben) hogy nem érdemes HP-t venni mert elromlik meg ilyesmi.
Milyen "márkájú" notebookot szabad vásárolni Magyarországon (amik nem igazán romlanak el vagy ha igen könnyen lehet a garanciát érvényesíteni)?
A renew notebook az használt vagy még a gyártás során találtak valami hibát ami miatt visszaküldték?
A Samsung notebookokról milyen tapasztalat van (hibás darabok és garancia érvényesítés területén)? ez egész tetszetős. -
Tenken
őstag
Sziasztok!
Szeretnék tippet kérni egy i3/5-ös notihoz 150-230 körüli ársávban.
Külön VGA nem kell (no game, film, stb), viszont az egyéb részei lehetnének kicsit jobbak az átlagnál (pl hdd sebesség, anyag használat stb..). Ha lehet led kijelzős és
fém "kabátos" tipp kellene (szerintem sokkal jobb az érintése mint a műanyagoknak).Segítségeteket előre is köszönöm!
-
leyo76
senior tag
válasz
Darth_Revan #45874 üzenetére
Példa értékű magyarázat
-
kulonc
csendes tag
válasz
Darth_Revan #45874 üzenetére
Ertem koszi
-
Darth_Revan
veterán
válasz
kulonc #45870 üzenetére
Az Intel® Core™ i3-330M processor több szempontból is jobb mint az Intel® Core™2 Duo Processor T6570:
1) újabb technológia, 32nm vs 45nm
2) L2 cache nagyobb, 3MB vs 2MB
3) az i3-ban van beépített I/O memory controller
4) az i3 is 2 fizikai maggal rendelkezik, viszont még van 2 thread-je is, tehát virtuálisan 4 magos, azaz bizonyos alkalmazások gyorsabbak alatta -
Drughi
addikt
Köszi
CAD, 3DS max és hasonló szoftverekkel "játszadozom", de van, mikor audio, video konvertálás megy a gépen, vagy éppen crisys 2 vagy MF2 stb
Szóval sokoldalú masinát kell néznem.
Most jelenleg egy XPS 1640em van (ami eladó) illetve egy melóhoz kapott TP T400, de ezt nemsokára vissza kell adnom és ehelyett vennék egy workstation / business modellt.
Első lehetőségként a TP T510 / W510 volt, de szerintem gyenge lesz az a vga benne.
Most az általad is említett HP 84 / 85 ös szériát nézegetem és nagyon bejön. A benne lévő NVIDIA NVS 5100 kártya is baráti így szerintem ez lesz az elsődleges szempont.
Ígértek is egy ilyen gépet jövőhét körülre, de még pontos specifikáció és ár nincs hozzá.
Igazából nyár végéig, szeptemberig van időm, de ha lesz lehetőségem, akkor lecsapok rá most.
Persze előbb elkell passzolni az XPS-t -
Emu
őstag
Sziasztok!
Laptopvásárlásban szeretném a segítségeteket kérni. 13-14" noti érdekelne, intel x4500nál komolyabb videokártyával. Két kikötésem van még mellette: min. 2 év garancia ill. legyen benne optika. Én ezt néztem ki első körben: [link]
Segítségeteket előre is köszönöm! -
kulonc
csendes tag
válasz
skinnyman #45867 üzenetére
a core 2 duo T6670
megsem, mert amelyikbe T6670 van, az ddr-2es memoriaval van.
amit neztunk ez
ASUS K50ID-SX105X Notebook, Intel Core 2 Duo T6570 2.1GHz, 4GB DDR3, 15.6 LED, 500GB HDD, GeForce GT320M 1GB, DVD SuperMulti, 802.11 b/g/n, Webcam, Bluetooth, HDMI, 6 Cell Battery, Windows 7 Pro 64-bit -
pyres
csendes tag
Sziasztok!
Erre: 45353- valaki?
Köszi! -
skinnyman
csendes tag
válasz
kulonc #45866 üzenetére
a 2. procinak mi a kódja? A videókártyák teljesítményügyileg ahogy én néztem közel azonosak, a második valamivel jobb mint a 1. és a 3. Szerintem mindenképp a 2. és a 3. közül válassz
A a C2D-s proci egy felső kategóriás T/P széria akkor mindenképp oda tenném a voksom, már csak a videókártya miatt is ^^
-
kulonc
csendes tag
Hi!
Segitsegeteket kernem notebook vasarlas ugyeben.
A haver laptopot akar venni, az ar 150-170 kornyeken.
Kineztunk 3 db asust, a legdragabb az egybol kiesett(mondjuk ez tul is ment a kereten)
mivel valami ultra gagyi a billentyuzete.elso, a legolcsobb:
amd turion 2.1 ghz
4gb ddr2
hd4570 vga
500gb hddmasodik:
intel core 2 duo
4gb ddr3
gt320
500gb hddharmadik:
intel core i3 2,16 ghz
4gb ddr3
hd5470
500gb hdd
-de ez nem tetszik mert tenyleg szar a billentyuzete-Jatekok kozul fifazasra, valamint fifa managerre kellene legfokepp. Az lenne a kerdes, hogy viszonyul a 3 VGA egymashoz, mekkorak a kulonbsegek? Es a processzorok kozott? Segitsegeteket elore is koszonom!
-
skinnyman
csendes tag
Talán még egy Acer-t tudnék ajánlani : ACER
szerintem jó márka, nem kell tőle félni, bár ezért sokan rágnák a fülem szerintem itt. A garikiterjesztés sem egy túl drága dolog (2év 25körül ha jól tudom).Ezzel a notival csak annyi a gond hogy van jóval olcsóbb változata 210k körül amibe ugyan i3 van, de ugyanez a videokari (ami mellesleg nem egy rosssz darab) és szerintem olyan radikális különbség nincs a két gép között hogy megérje a különbséget.
Mikor tervezed a vásárlást? Sürgős?
-
skinnyman
csendes tag
Az a Tecra nem egy rossz ötlet ^^ csak a keretet lépi kissé túl, nem tudom mennyire vagy rugalmas ilyen téren Slemo? Az a gáz h ilyen árfekvésig általában mindenből bivaly változatot kap csak épp a videókari ratyi... :S Játékra sajnos még mindig az asztali a csúcs ^^ Ha mindent feltétlenül kimaxolva akarsz játszani lehet fel kéne tornáznod a büdzsét.
-
slemo
tag
válasz
skinnyman #45859 üzenetére
teljesen igazad van. Szóval: lehetőleg 17", az esetek 90%-ában 220-ról menne. itthoni vásárlás előny, win7 nem lenne rossz mert az asztalin is az van és bejön. Márkákat tekintve HP, Dell, Fujitsu, Toshiba amiket ismerem valamennyire
Ui.: amit linkeltem az előbb az se lenne rossz csak nem tudom hogy bírná e a mostani játékokat (DIRT2, Crysis 2 majd, augusztustó maffia2) elviselhető felbontáson (1280*1024 minden más fullon)
-
skinnyman
csendes tag
M3OH:
Szerintem ez megfelel az igényeidnek és még dizájnos is, ugyan egy év a gari és a kieg. nem olcsó de a HP egy márka és a felszereltsége általában döntő érvÉn is pont a napokban veszek laptopot, nekem is ezt ajánlották a kritériumaim hasonlóak voltak mint neked, végül emellé esett a választásom mert 180k.ért be tudtam szerezni.
Ha esetleg más márka érdekelne inkább jelezd ^^ a többiek szerintem úgyis fognak még ajánlgatni
-
slemo
tag
hali
noti vásárlás előtt állok és érdekelne a véleményetek mert nem vagyok otthon ebben a témában. Játékra kellene a gép. Ezt ajánlották: [link]
A max ár 270e HUF
Válaszokat előre is köszönöm -
kutga
félisten
Sziasztok!
A Gateway notikról mik a tapasztalatok?
Konkrétan egy ilyennel szemezek:
[link]Nagyon tetszik benne az erős proci és a hatalmas akku, az üzleti kialakítás nem tudom mit jelent, de gondolom nem lehet rossz az összeszerelés minősége. Viszont magyar nyelvű tesztet nem nagyon találtam róla, a külföldiek megoszlanak.
Mindenképpen 12", max 13" méretben gondolkodom, ebben az árban (150k) eddig nem találtam olyan modellt ami konkurense lehetne.
-
M3oH
addikt
Sziasztok!
Segitsegetek kernem, mert laptop teren kisse "homaly" vagyok. Egy "foleg netezes, msn, filmnezes, neha jatek(persze nem crysis full grafon, de 1-2eves jatek azert eldocogjon)" laptopra kernek javaslatokat. A keret: max200K, ennyibol kellene a leheto legjobb/ak. Lehet tobbet is, mert a vasarlas kisse korlatozott, idohiany miatt. Thx -
spyduck
nagyúr
válasz
SeniorTilla #45839 üzenetére
Nem, azért annyira nem vagyok fanatikus. Este mindig gépről írok, már amikor
-
adm
őstag
válasz
Drughi #45850 üzenetére
szintén építész
milyen programokat használsz? a komolyabbak közül csak az autocad alapúaknak van közvetlen quadro támogatása, illetve az elterjedt 3d modellezőknek. ha pluszban használsz, pl 3dstudio-t, akkor egyértelműen fx quadro-ra van szükséged. játékokban is lesz némi előnye, de az adott programban sokszoros teljesítmény különbség is elérhető.
egy 8710w-t használok rajzolásra/modellezésre, a benne lévő mobil 8700gt alapú fx1600m az optimalizált driverrel simán hozza az akkori csúcs asztali 9800gtx nyers teljesítményét.kell róla számla? ha esetleg nem, akkor érdemes lenne a fiatal használt/bazáros a TP W500/510-eket, HP 8530w-eket nézegetnek, hátha felbukkan 1-1.
ha nem kifejezetten sürgős, vagy meg tudod oldani addig a sajátoddal, akkor várd meg míg megjönnek a renew 8440w/8540w-k. ősz elejére ígérték, és miután feltöltődtek a készletek viszonylag folyamatosan lehet kapni belőlük.
-
Drughi
addikt
Köszi a segítséget.
Igen 3D modellezés, építészettel kapcsolatos programok, tervezők és hasonlók. ezek a munka miatt.
Illetve otthon lenne rajta játék is (ha van idő rá), de ez másodlagos.300körüli összeget kapok a cégtől a dologra, amennyit én ráteszek, annyival több a keret, de nem igazán szeretnék sokat rákölteni.
Korábban Thinkpad T400am volt, most egy Dell studio XPS-em van, de ez nem pont hurcolásra szánt gép, hanem inkább a szoba dísze típus (ez saját gép, nem céges)
Ebben Ati HD 4670es vga van, szóval ezt a szintet kellene minimum elérnie az újnak.Thinkpadok nagyon nagyon komoly gépek, ha tehetném egy T400 / T500at vennék, csak sajnos a legerősebb vga benne egy HD 5145, ami elég sovány.
Hp renew gépek is jól hangzanak, fpleg egy komoylabb workstation modell, de azt kikell fogni. (notebookstore foglalkozik velük főleg, szóval őket figyelem folyamatosan)
Külső monitor és hasonlók pedig a mobilitás miatt nem játszik, mert egy irodába / építkezésre nem szeretném magammal cipelni (otthonra talán lesz majd véve)
-
skinnyman
csendes tag
válasz
Radian #45843 üzenetére
A billentyűzet ugyan angol de a noti magyar lokalizációs. Szóval úgy képzeld el a dolgot hogy a hosszú "i" ugyanott van mint azon a billentyűzeten amin jelenleg gépelsz (legalábbis ezt feltételezem) csak nincs ráírva h hosszú "i"
általában, ha boltba veszel ingyen és bérmentve felajánlják a matricázás lehetőségét, ez annyi h a "<" mellé ragasztanak egy "í"-t.
Szerintem vesd bele magad nyugodtan a ReNeW áradatba
megéri. Olcsó, minőségi és amin a legtöbbet problémáznak (bill), igazándiból csak egy hangyányi kis zavaró tényező ^^
u.i: A ReNeW egyetlen hátránya hogy 1 év a gari, és a hosszabbítás (1év) 50k körül van (Isten áldja Amerikát
).
[Ha véletlen hülyeséget mondtam bátran kijavítani ^^]
-
válasz
Radian #45843 üzenetére
A darabszám mindig korlátozott ezeknél, de általában idővel csak olcsóbbak lesznek, mint minden ilyen dolog. Tehát maga a választék nem fog elfogyni, erről a fogyasztói társadalom gondoskodik. A bill - matricázva - ugyanúgy használható, mintha magyar lenne, nincs semmi különbség. Csak a matrica.
-
-
Radian
csendes tag
Már régóta nézegetem a topicot és keresgélem szerte a neten a nekem megfelelő ár/teljesítmény/minőség arányú laptopot. Az előbb fedeztem fel a HP dv6 renew vagy remarketed notikat amikről beszéltetek és az apróhirdetésekben lehet rájuk találni. Meg kell, hogy mondjam nagyon felkeltették az érdeklődésemet. Ilyen teljesítményű gépek amik ráadásul jól is néznek ki és ennyi pénzért? Nagyszerű. Általában mindegyiknek ilyen gépnek angol billentyűzete van? Hogy lehet megszokni, hogyan írok ékezetes betűket?
Láttam olyan lehetőséget is hogy kérhetek bele magyar nyelvű bill-t,felárért,ez körübelül mennyi lehet? Ja és nem fogynak el? Mert a vásárlás olyan 1 hónap múlva lenne esedékes ha felvesznek egyetemre XD
-
szbence
csendes tag
válasz
SeniorTilla #45840 üzenetére
Köszi a választ!
A karikákat a designra értettem
.
Hát mostmár tényleg nem tudom melyiket vegyem
Még át kell gondolnom. -
válasz
szbence #45821 üzenetére
A dv6 billentyűzete nem kopik, maximum ha valami autószerelő használja zsíros-olajos kézzel. Neki viszont nem ez való.
Annyi igazság talán lehet benne, hogy többféle bill. van a dv6-osokban. Van fényes és matt felületű. A matt billentyűzet értelemszerűen minden gépben huzamosabb használat után hajlamos kifényesedni a közepénél, hiszen az apró felületi érdességek megkophatnak, főleg egy olyan felhasználónál, akinél a személyes higiénia - hogy úgymondjam - kifogásolható. Aki foglalkozik szervizzel, tudja, miről beszélek
. Ez nem azt jelenti, hogy maga a billentyű, vagy a karkater kopott lenne, de bizonyos fényviszonyoknál látható lesz. Erre talán megoldás lehet a külső billentyűzet vagy a kézmosás.
Én úgy láttam, hogy a dv6-osokonál a csicsás karikák már újkorukban is megjelentek, nem csak 5 hónaposan
Fene érti ezt...
-
-
Dave™
nagyúr
Sziasztok!
Egy HP 5310m-mel kapcsolatosan lenne kérdésem: a gép fél éves, rendszerint akkuról ment, sleepben, utóbb már hibernálva. Az akku ezalatt volt, hogy 0%-ra merült, többször is (nem az enyém, a tulaj elmondása alapján). Most csak hálózatról lehet használni, nem tölti az akkut (win alatt sem látszódik, a led sem világít). Mit lehet tenni? Eddig még ki sem volt véve belőle az akku, első körben egy kivételt javasoltam a tulajnak, de egyéb ötletem nincs, hátha valakinek van valami javaslata.
Köszi!
-
TaliGa
aktív tag
válasz
FishAir #45831 üzenetére
Sziasztok!
Szemezgetek egy Toshiba notebookkal, az L670-es sorozatból, viszont a legközelebbi hely, Ausztria, ahol meg tudnám venni (nálunk sztem nem forgalmazzák ezt az i5+HD5650+Bluray kombót). A kérdés, Toshibáéknál világgarancia van, magyarul itthon tudom érvényesíteni? 2. Win7 és a többi vicik-vacak honosítható legális okossággal? -
FishAir
senior tag
Sziasztok!
Laptop vásárlás előtt állok és nagy nehezen sikerült leszűkíteni a kört 3 versenyzőre:
ASUS K52F-SX082D
Toshiba L650-146
Lenovo G560ALeginkább netezésre és HD film nézésre lesz használva, hurcolva nagyon ritkán lesz. ASUS-nál az i5 a gigabit kártya és az ár nagyon vonzó, de a minőségről egyre rosszabbakat hallok. A Lenovonál meg sajnálom kifizetni az oprendszert mert úgyis egyből gyalulnám le. Tudom, hogy ezek a gépek egyébként is túl erősek a fent említett célokra, de nem baj az ha egy kicsit túl van biztosítva az ember, ki tudja mit hoz a jövő.
Ebből kifolyólag meglehetősen hosszú távra kellene a cucc. Szóval szerintetek melyik lenne a jó vétel? Ha valakinek esetleg van még ötlete ebben az árkatekóriában a fent említett célokra azt szívesen veszem.
-
Hippo
aktív tag
Sziasztok!
Samsung R730 laptop-ról hallottatok már? Tapasztalat esetleg? Megbízhatóak, érdemes beruházni egy ilyenre?
-
spyduck
nagyúr
válasz
Lacika2332 #45823 üzenetére
Megmondom őszintén ha nyugodtan szeretnék aludni akkor nekem is HP notit kéne vásárolnom nem pedig Acert.
Sajnos ez nem ilyen egyszerűVan olyan HP noti amit még az ellenségemnek (remélem nincs
) sem ajánlanék!
Alapvetően azért jó a HP SZERINTEM mert:
(1)10/10-es a szervize. Beviszed a gépet egy bármelyik HP partner szervizben, nem is kérnek számlát vagy garijegyet. Egyszerűen leolvassák a gép alján vagy a biosban lévő széria és termékszámot, h lecsekkolják a garancia meglétét.
Gyors az alkatrész beszerzése, beszerelése. Senki nem problémázik, roppant gördülékenyen megy minden. Mondhatnám a bürokráciamentes az egész
(2)Kitűnőek a business gépei (én pont ezért vagyok HP párti).
(3)RENEW - Olykor a normális vételár feléért meg lehet vásárolni a gépeket. Természetesen ebbe bele kell férnie annak, h megbékülünk a külföldi billel és az esetleges, hozzáteszem ritkán előforduló hajszálkarcokkal. Az, h hibás darabot kapunk, mint tényező ugyan akkora, mint ha új gépet vásárolnánk sőt talán még kevesebb is mert az újraértékesített gépek több tesztfázison is átmennek.Azonban tudtok-e oan HP notit mondani ami 200e forint környékén van, és játszani is lehet rajta?
Ha körül nézel itt az aprón, lehet kapni 140.000ft környékén olyan HP gépeket amiben HD4650 van. Az teljes mértékben alkalmas játékra.HD filmeket is jó lenne rajta nézni, és még valószínűleg tervező progikat is fogok rajta futtatni.
A gépek árát inkább a VGA & CPU befolyásolja. A te általad említett igényeket még egy átlagot tekintve olcsóbb gép is bőven kielégíti.csehországi szervíz tényleg aggasztó, holott sokan azt mondják, hogy semmi baj az Acer notijukkal.
Ezzel több probléma is van:
(1)személyes kontaktus hiánya, ami egy nem megismétlődő hiba esetén úgy is végződhet, h az adott gép nem lesz megjavítva.
(2)én még nem tapasztaltam de a fórumon többen is mondták, h ha az (1)-es pont megvalósul akkor akár a futár árát is kifizettetik.
(3)gyakran tűntek el gépek a szállítás közbenAzt természetesen azt hozzá tenném ha
(1)kerüljük a lakkos, fényes felületeket
(2)a MATT \ AntiGlare kijelzőt választjuk
(3)HP, Lenovo, Toshiba, Dell, Fujitsu gyártók közül választunk
és lehetőleg a BUSINESS kategóriánál maradunk akkor túl sok csalódás nem érhet minket. -
Lacika2332
csendes tag
Látom mindenki nagyon dícséri a HP-t. Megmondom őszintén ha nyugodtan szeretnék aludni akkor nekem is HP notit kéne vásárolnom nem pedig Acert. Azonban tudtok-e oan HP notit mondani ami 200e forint környékén van, és játszani is lehet rajta?
Ezalatt azt értem, hogy a játékok azért ne low grafon fussanak, hanem tényleg élvezet legyen rajta játszani. Persze egyetem alatt, nem biztos, hogy ez lenne a fő cél, de kikapcsolódni mindenképpen jó lenne.
HD filmeket is jó lenne rajta nézni, és még valószínűleg tervező progikat is fogok rajta futtatni.
Találtam olyan Acer notit, ami ezeknek a követelményeknek megfelel, de ez a csehországi szervíz tényleg aggasztó, holott sokan azt mondják, hogy semmi baj az Acer notijukkal. -
spyduck
nagyúr
válasz
szbence #45821 üzenetére
Ha játszani akarsz akkor ATI HD4650 alatt nem igen szabad kezdeni: [link]
Eddig jó pár notebookon próbálgattam a játékokat és elmondhatom, hogy az" i core" erőfölénye nem győzött meg. Én még mindig azt mondom, hogy egy Pxxxx-nél jobbat a teljesítmény, fogyasztás, ár és játékokban nyújtott teljesítménye alapján persze ha minden tényezőt nézünk, összegzésben jobbat nem találsz.
A Dv6-nak lehet lakkos könnyen karcolódó, maszatolódó külseje és elég érdekes tpouchpadja van de a bill biztosan nem kopik!Ha Notebookot választasz, akkor válassz olyat, aminek a felhasznált anyagok minősége megfelelő vagy éppen legalább elfogadható. Ha nem így teszel, akkor melegedni fog vagy az utaztatás hatására kisebb idő után szétesik, elromlik. A melegedés hatására az akkumulátorban lévő zselé kiszárad és az is könnyen tönkremegy.
Nagyon fontos a szerviz is mert szerintem nem szeretnéd ha a géped egy a legközelebbi Cseh szervizben időzzön hónapokig (Acer, Asus, Gateway). Sajnos van olyan gyártó is amelynek van magyarországi szervize de alkatrész ellátottsági problémákkal küzd. Ez természetesen a gyártó hibája és sajnos itt is előfordul a hónapokig tartó szervizelés (MSI).Ha mindezeket figyelembe vesszük, akkor csak is a következő gyártókból érdemes választani:
HP, Lenovo, Toshiba, Dell, Fujitsu.
Ha a külsőségeteket is figyelembe vesszük, akkor próbálj olyan gépet választani, ami nem lakkos, csili-vili borítású mert a kosz, piszok, maszat, karc könnyen meglátszódik rajta. Ha viszont te vonzódsz a lakkos borításhoz akkor próbálj meg fehéret választani, azon nem látszódik meg semmi.
Próbáld kerülni a fényes kijelzőt, mert egy jobban megvilágított szobában vagy akár külterületen tükörként funkcionál és így, magadon kívül nem igen látsz semmit. Vannak jobb minőségű fényes kijelzők is, de a matt kijelző a fenti szempontok miatt sokkal jobb.Összegezve:
(1) HP, Lenovo, Toshiba, Dell, Fujitsu
(2)lakkos, fényes felületek elkerülése (kivéve ha fehér)
(3)Matt kijelző -
szbence
csendes tag
Sziszatok!
Köszönöm a válaszokat! (T-unit, leyo76, chipland)
Az igazság az hogy alapból 140 ről indultam, hogy annyiért veszek, és most tartok 160 nál, nem igazán szeretnék többet költeni rá, és utánanéztem:
A Geforce 320m-es kártya nem sokkal jobb mint a hd 5470 es.
A Hd 4650 messze alázza ezeket.
Ja és a honlapon amit linkeltél az 5470es nél prios jelzés van a Crysisnél (tehát elvileg nem fut rajta) GTA 4, NFS:Shift szintúgy.
És youtube-on megtaláltam hogy a Crysis és a NFS:Shift is fut az Acer 5740G-n( valamelyik nem is low-on), tehát az a benchmark lista elég felületes.A Hp pavilion dv6 os, külföldi billentyű, ez eléggé hátrányos, a másik meg a proci AMD turion... proci sokkal gyengébb mint az i3, jah és külső, első ránézésre nagyon szép a notebook, jó marketing fogás lehet, DE néztem youtubeon jó kis videót 5 hónapos dv6 ról és bizony nem mondanak olyan jókat róla, kopik a billentyű, fölösleges csicsás karikák stb.
Emellett videóban tényleg veri az Acert, játékra valószínű jobb lenne, de én úgy látom az Acer se olyan rossz, és szerintem igazán játékra egy asztali való.
Várom a véleményeiteket, köszönöm!
-
T-unit
őstag
válasz
qMAGICq #45818 üzenetére
Már nem azért de kihozható miniITX 13kg-ból simán tft-vel,én ATX gépem 18kg 22"-os tft-vel...nem mindegy az a 2kg se.
Ráadásul már direkt oda is írtam CSAK akkor jó SZVSZ is a mini PC, HA ritkán lesz hordozva(ez megint relatív kinek mi számít ritkának,nálam havi 1-2 alkalom már pl az).
Igen,de 1 dolgot csak nem említesz: PCI-E szabvány immáron jópár éve nem változik,tehát tovább is kihúzható 3évnél PC sima vga cserével,míg notinál nincs mire cserélni.TFT-ből is már rég 16:9-esre gondolok,nem 5:4-esre.
Túl nagy ára van. -
adm
őstag
válasz
Drughi #45811 üzenetére
A lényeg, hogy 3D-ben jó legyen, ezért leglényegesebb a király videókártya benne.
ez azt jelenti, hogy rajzolsz és/vagy modellezel?
ha így van és a munkádhoz veszed a notit érdemes lenne egyből profi vga-ban gondolkoznod. (már csak azért is, mert amelyikbe profi vga kerül, az alkalmas a hosszútávú munkára is)nagyságrendileg egy középkategóriás mobil vga alapú profi vga, simán hozza az aktuális optimalizálatlan asztali csúcskártya teljesítményét. ez papíron 4-5x teljesítmény különbség is lehet.
a használt program(ok) szerint érdemes kiválasztani, hogy quadro/firegl. de a gyakorlatban a quadro-knak sokkal nagyobb a támogatottsága.
ennyiért újonnan, boltból csak a toshiba tecra-k férnek bele.
315k-ért pl ez. de ebben csak kis quadro van.a következő lépcsőn az igazi mobil munkaállomások lennének, de újonnan bőven a kereted fölött kezdődnek. érdemes lenne a fiatal használt/külföldről behozott modelleket megnézned. amik szóba jöhetnek:
hp 8530w/8540w - most egy eladót sem láttam, de rendszeresen akadnak eladók. a 8540-esekből 2-3 hónapon belül várhatók renew változatok, ha nem sürgős vétel, akkor valószínűleg a legjobb választás lehet. jóval nagyobb teljesítményű vga-val, valószínűleg a kereted belül.
dell precision - itthon nagyon ritkák és drágák. ebay-ről/angliából lehetne
thinkpad W500/510 - ketten hirdetnek 250-300k között több modellt.ha mégis sürgős a dolog, akkor egy mentő ötlet:
thinkpad T510 - 200k, ugyan az a T510 modell 190k-ért. hasonló konfig, mint a toshiba erősebb vga-val, de kisebb felbontással. a 115k-s különbözetből kijön egy dokkoló+23"-as IPS monitor... -
qMAGICq
tag
válasz
T-unit #45816 üzenetére
Igen, jobb megoldás lehet a mini pc. De ha valakinek szempont a mobilitás is, és mégis szeretne játszani, akkor ne folyton a ne vegyél ilyen notit vágjuk a fejéhez
Nekem is sok a 15 kg körüli súly. és a macerásabb összepakolás, továbbá a notit azért elő lehet venni akkuról, stb. Ez azért nem ugyan az mint az MSI 3,2 kg ja.Amúgy 3 évente a PC-t is bőviteni kell. Új proci, vga, ahhoz már új alaplap, új ram, vinyó helyett ssd, régi 3:4 helyett widescreen, dvd helyett blu ray és stb. ha nem folyamatosan bőcitesz 3 év után bizony teljesen le lehet cserélni a gépet. Persze egy hasolnó gép megvan feléből. De a mobilitásnak ára van.
-
T-unit
őstag
válasz
jokerman7 #45812 üzenetére
HP pavilion hd4650-el= 145-150k
22Geri22 : Mire kell?Ha játék is,most linkelt HP. -
T-unit
őstag
válasz
Drughi #45811 üzenetére
Ajánlok egy miniITX-es PC-t hd5770-el,(erősebb a mobil hd5870-nél is ami 300k felett leledzik bőven) [link],intel 3ghz körüli i3-al+kis 18,4"-os tft-t ami egybe nettó 13kg körül lehet(pc 8-9kg+tft 3,5kg+periféria max 1kg),nagy sporttáskába bele is fér(ha jó a ritka hurcibálás ha játékról van szó,és tft is tuti matt lesz, nem ugy mint gamer notinál
)+ sűrű hurcibálásra 80k-s netbook,ami kb. 1kg,még akár be is fér gép mellé nagy táskába.
-
T-unit
őstag
válasz
kergemarha92 #45808 üzenetére
Akkor meg ajánlom a már sokat linket aprós HP pavilionokat hd4650-el 150k-ért,és azon még játszogatni is lehet.Kár is 200k felett költeni notira, mert amúgyis túl hamar értéktelenednek ezek el,azt megjelenik 2-3év múlva 1 új cím ami tetszik,azt lesz hajbakapás mi a szarért nem fog menni értelmesen a 200-300k-s mobil masinán.
qMAGICq : "és még sokáig jó lesz médium majd low beállítás mellet."
Ez elég relatív,és mi lesz 2-3év elteltével ha beszarik mondjuk alaplap/vga gari lejárta után?PC-nél 30-40k-ból megoldod cserét,notinál meg 3év múlva is vehetsz egy gamer notit 250-300k-ért...ez a különbség sajnos,nem lehet értelmesen bővíteni csak újabb 300k-val. :/ -
22Geri22
csendes tag
Sziasztok
Ez: http://notebookstore.hu/hu/termekek/reszletek/4645_hp_probook_4515s_black_noir_notebook_renew_vc377esr/
Vagy ez: http://www.ipon.hu/webshop/product/acer_aspire_5738zg_444g50mn_lx.pp50c.045/141394
Üdv -
jokerman7
csendes tag
hy all
venni akarok egy notebook-ot
a max ár 150k lenne
már van is egy alternatíva mégpedig a :
-Acer Aspire 5740-334G50MN
-MSI CR620-064XHUnem kell egy gamer gép de azért na ...
-
Drughi
addikt
válasz
Drughi #45769 üzenetére
Üdv újra,
Kicsit átfogalmazom a kérésemet, hátha jön pár jó tipp.
Szóval kellene egy masina, amely min 14, max 15,6os
Max keret rá: 350.000FtA lényeg, hogy 3D-ben jó legyen, ezért leglényegesebb a király videókártya benne.
Ezenfelül szeretném, ha matt kijelzős lenne, a fényes sajnos nem jó számomra.Egyéb szempontom nincs, a többit már szinte mindegy.
Mit ajánlottok?
HP, Dell, Lenovo, Toshiba, Asus játszik csak.
MSI, Acer, Fujitus kizárva -
klambi
addikt
szevasztok!
olyan kérdésem lenne hogy 100.000 jó magyar dollárért tudnak hozni nekem vadiúj Point of View Mobii ION 230 némethonból.
amennyit olvastam róla marhaerős kis gép és sok színből is lehet választani, a kérdésem hogy szerintetek megéri-e a 100.000?
-
qMAGICq
tag
válasz
kergemarha92 #45808 üzenetére
MSI GX740 - 327 000 Ft
Jelenleg ez az egyetlen normálisan árazott "gamer" laptop, ATI 5870 el.
Ezen a mai játékok tuti elmennek, és még sokáig jó lesz médium majd low beállítás mellet.
Ha kevésbé fontos a vga, akkor 5850 el találsz Acert 270 körül. -
kergemarha92
csendes tag
válasz
T-unit #45765 üzenetére
Talán a mobilitás a legfőbb érvem a notebook mellett. Ha suliidőben hetente hazajövök (ezt tervezem), akkor két PC esetén 5 napig az egyiket, míg 2 napig a másikat használnám. A dolgaim nagyon hamar összekeverednének, kis túlzással semmit nem találnék meg. (Pendrive-val az adatátvitel megoldható lenne, de hosszútávon nekem kényelmetlennek tűnik.) Ezenkívül szükségem lehet egy laptopra az egyetemen is, egy PC-t mégsem cipelhetek be órákra. A hosszabb vonatúton a laptopon filmeket is nézhetek, ami számomra szintén nem elhanyagolható szempont. Csak a teljesítményt nézve egy asztali számítógéppel jobban jönnék ki, de úgy érzem, összességében egy laptop jobban kielégítené az igényeimet. Nem gamer laptopot keresek, csupán egy olyan hordozható masinát, amivel alkalomadtán játszhatok is.
-
abi67gel
csendes tag
kíváncsi volnék a véleményetekre:
http://www.cel.ro/laptop-notebook/notebook-dell-studio-1555-t6600-320gb-3gb-hd4570-l/
vagy
http://www.cel.ro/laptop-notebook/notebook-dell-inspiron1545-red-v14-t6600-320gb-4gb-hd4330-win7-l/
vagy
http://www.cel.ro/laptop-notebook/notebook-hp-probook-4510s-t5870-500gb-4gb-hd4330-linux-l/
román oldalról vannak, mert onnan tudok vásárolni, de érthető így is könnyedén
más ajánlatot is elfogadok
képtelen voltam eddig dönteni -
T-unit
őstag
válasz
Mercutio_ #45804 üzenetére
Sokkal erősebb annál a c2d-nél az újabb i5-ös cpu.Igen,gari úgy van itt, ill. picit gyérebb ott az akksi(47Whr vs 55Whr).
Azért a b sorozat jóval komolyabb széria,mint minőségileg, mint látható szolgáltatásilag is, olyan extrákkal pl. h dokkolhatóság.De ettől függetlenül az is megéri 150k-ért,lévén 50k nem kevés pénz,és azt is kell nézni mit használ ki ténylegesen ember. -
T-unit
őstag
válasz
Khelben #45773 üzenetére
Közbe mégjobban utánanéztem az egész miniITX-es ügynek,és ebbe a táppal együtt mindössze kb 5kilós házba még hd5770 is kényelmesen elfér,szóval jó volt amit írtál,csak épp az a túl kicsi ház nem stimmelt,ezzel viszont oké.
Lehet még egy hd5830 hosszt is benyelne ez a silverstone ház?Ha 28cm alatt van esélyes.
Mindenesetre megvan gamer noti ellenfele végre asszem,ami jobb alternatíva tényleg mATx-nél is mert egyszerűen könnyebb/kisebb. és jobb teljesítmény/olcsóbb notinál.
-
Mercutio_
félisten
válasz
T-unit #45789 üzenetére
Hm, pofás, bár egy számmal kisebbre gondoltam alapvetően
Jól értem csak 1 év a HP gari van és plusz 1 évet ad a cég?
Renew gépeknél nincs HP-s garikiterjesztési lehetőség, vagy rosszul tudom?Ez milyen lényeges dologban gyengébb az intelesnél?
Ha nem jön össze ennyi, olyan 150 körül ez jó választás, vagy ez nem teljesíti a lentebb vázolt feltétleket, van ennél jobb?
-
T-unit
őstag
válasz
leyo76 #45802 üzenetére
Nem tudom milyen 160k-ról beszélsz,viszont jobban utánanézve, akinek válaszoltam ráadásul egyik legdrágább helyről linkelte épp, de legolcsóbb ára amit láttam 169k,ami már mindjárt barátibb érte ha ennyiért tényleg megkapható,és így már igencsak jó vétel W7-el: [link]
Amire válaszoltam lényegében nálam egyértelmű,bocs ha másnál nem: -játékra- a hd4650-es pavilion jobb és picit még olcsóbb is,2év gyári garival,igaz az újraforgalmazott gép,de tök ugyanaz mintha boltból vennéd csak külföldi a bill. -
leyo76
senior tag
válasz
T-unit #45801 üzenetére
Hát ö nem teljesen osztom a véleményed, de végül is nekem mind1.
(egy jóbarátom noti szervizben dolgozik, márkaképviseletek megbízásából van munkájuk és többek közt acert is javítják garanciálisan és nem Brno-ban lakik.)
(160k-s gépről van szó ami egy 20-al megtoldva még nincs 200k, és azt egy év alatt ráér eldönteni hogy hosszabbít e vagy sem, tehát vásárláskor nem jelent plusz költséget, később ha megkedveli a gépet akkor úgy is rádobja azt huszast, ha meg nem akkor úgy is túlad rajta)
mod: sorry ha nyers voltam!
-
T-unit
őstag
válasz
chipland #45794 üzenetére
Nem gond h a HP-ba hd4650 figyel ami meg gyorsabb a gt320m-nél is: [link] Ráadásul itt aprón kifogható lazán 150k-ért.
Végülis ja nem döntő gari ha 1év elteltével alaplap/vga hibás lesz a noti,azt gyenge 50-100k-s javítási költségért nagyon szívesen cserélik szervízbe.Végülis aceréknél Brno-ba megy a noti, HP-t meg itthon is javítják de az is persze h jobb,+1-2év gari költség is acernál +10-20k amivel kapásból 200k körül járunk...
Amúgy W7 miatt tényleg nem rossz vétel lehet az a i3-as gép ha munka miatt fontos proci is(nem csak játékra kell), gt320m -el(ugye 9600m gt szint) csak vannak nem igen elhanyagolható tényezők notiknál.
Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mégsem lesz divat az atomerőműre kötött adatközpont?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Szólánc.
- Spórolós topik
- CES 2025: elárasztja a piacot a processzoraival az Intel
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad L13 Yoga Gen4 X360 Érintős! Ryzen 7 Pro 7730U 16GB RAM / 256GB SSD Magyar
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro 14 - 16" M4 MAGYAR Billentyűzet Azonnal átvehető DEÁK TÉRNÉL garanciával
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M3 Pro MAX 14 30GPU 36GB 1TB Magyar billentyűzet Azonnal átvehető.
- Thinkpad T480s 24GB RAM 1TB SSD (erős, könnyű, vékony gép) Windows 11 kompatibilis
- Dell Latitude 5510 15,6", i7 10610U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450 R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Zalman S2 TG Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest