- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Everest / AIDA64 topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Fellép a hamisított paszták ellen az Arctic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Napfénysüti #42499 üzenetére
gondolom a csuklótámasz nyikorog neki...
az szinte borítékolható ennél a szériánál.
-
törölt tag
tavaly nyáron áldozatul estem a dizájnnak, meg hosszú akkus időre volt szükségem és hirtelen felindulásból vettem egy timeline-t. gondoltam otthon foteltől-ágytól-asztaltól pakolgatni, autóba bevágni, konténerben kiszedni, vagy anyósülésen gépelni nem lesz gáz- természetesen csak szóló kóró volt. csiszre megfelelt a teljesítmény, a vga úgy-ahogy támogatta a hd-s anyagokat (a házimozizásra szánt cuccok feliratát, hangját végre jó volt laptop előtt összelőni). a hűtés volt a legelbaszottabb része. mivel a kis teljesítmény miatt szinte állandóan nyúzódott, alapból állandóan ment, meg bekapcsolgatott magas fokozatra (nem melegedett, egyszerűen 52 foknál váltott, akkus üzemmódba meg nem). a fw-ek egyre fosabbak lettek ebből a szempontból, akkusban is. aztán elkezdett nyekeregni a jobb oldala, ahol pakolgattam, ha egy picit erősebben megszorítottam. időközben az autópálya projekt lassan véget ért, az építőiparból a közintézmények felé vetődtek a szolgáltatásunk útjai.
akkus üzemidő annyira nem kellett, egyre jobban utáltam a venti hangját, egyre jobban nyekergett, egyre többet kellett 300-500 megás access adatbázisokban nyúlkálnom, keveselltem a teljesítményt, néha azért megnéztem volna valami hd-s jutyúb, egyéb ajánlót, ilyesmit. cserébe megszoktam, h alig van súly az ölemben, hasamon, a vékonyság nagyon bejött ergonómiailag, a szigetes bill. is. lett egy 5310m probook, az acer meg elment valami nevetséges áron 3 hónap hirdetgetés után.
a probookról itten fogalmazgattam meg pár dolgot:
[link]
[link]
[link]
a vuclikkal és maclikkal is ki vagyok békülve. általában a monitort szoktam csak nézni. egyszer jól össze kell fogdozni, utána bemattul
állítólag van hozzá valami szilikonos anyag, amivel lekenve sokat lehet javítani a az eloxált alu zsírtaszító képességén.
a billt meg a képernyőt övező fényes műanyag sokkal szörnyűbb, mint a fényes alu. karcolódó, csúnyán összeszed mindent. -
Uracs
csendes tag
Sziasztok!
Vásárolni akarok egy laptopot, és két típus között dillemázok, az egyik:
Notebook Dell Studio 1555 BK 15,6' C2D 2.53 4G 500
Notebook Dell Studio 1557 Blue i7-720 1.6 4G 500
Nem teljesen vagyok képbe a legújabb mobil processzorokkal, de amit tudok, hogy az I7-720 - as a belépő kategóriás I7 - es proci, ami 1,6GHz - en pörög alapból, de a Turbo Boost technológiával 2,8 - ra is felmehet a proci órajel.
Valaki el tudná mondani, hogy miről is szól ez a Turbo Boost cucc?
Lehet felesleges megkérdeznem, de ez a I7-720 1,6GHz - as proci teljesítményben sokkal többet tud, mint a Core 2 Duo 2,53 - as? -
Bluegene
addikt
-
amol
addikt
válasz
nVIPER #42490 üzenetére
Ezt találtam: "Azok számára, akik az újracsomagolt és átcímkézett termékek mai világában keresik a hitelességet, a Samsung tud adni. Egy Samsung notebook tele van ugyanis Samsung elektronikával, Samsung az LCD-panel, a memória, a merevlemez, az akkumulátor, Toshiba-Samsung az optikai meghajtó, de a cég állítja, hogy az alaplap és burkolat is Samsung, összességében az alkatrészek háromnegyede - egy Samsung notebook tehát nem csak a nevében az, hanem ízig vérig."
Bíztató ha igaz. Ennek ellenére én várnék vele. Mondjuk amíg lesz velük hazai (felhasználói és szerviz-) tapasztalat és amíg elfelejtik ezt a dukkót
Különben elég érdekes dolgok derülhetnek ki ha az ember rákeres mit melyik cég gyárt
-
lakisoft
veterán
Sziasztok! A Gateway notebook-ok gariztatásával kapcsolatban van itt valakinek tapasztalata? Előre is köszi!
üdv -
amol
addikt
Kihagytam a Tecrát. 300 alatt meg lehet szerezni egy R10-est SSD-vel, 3G-vel stb. Sajnos szervizigényesebbek mint kellene. A legtöbb innováció a Toshiba nevéhez fűződik, lévén az egyik legnagyobb tapasztalattal bíró márka (20+ év). Ott van egyből a Bluetooth...
-
amol
addikt
válasz
nVIPER #42484 üzenetére
A Studio XPS is zongoralakkos, jól elszúrták vele. Samsungot nem vennék, ezt már írtam.
A "multimédiás notebook"-ról pont az előző postomban írtam le a véleményem.
A 400k azért az emberek túlnyomó többségének irreális értékhatár. Én most ott tartok hogy nem tudom, számomra a T410 egy kicsit csalódás. T400 vagy Latitude E6400 de azok sem hibátlanok. Vagy Lifebook S sorozat. Az Elitebookok érintőpaneljével nem tudok megbékélni.
Ha bejön a Lifebook4Life akkor már nem kérdéses.Kiváncsi vagyok a Vostro 3400-ra, a V13 egész jópofa.
-
nVIPER
senior tag
Nem, úgy értem, hogy ez a két gyártó az, aki próbálja a legjobban mellőzni ezeket, persze a teteje az asusnál is szinte mind fényes, legalább a felső cover nem az, persze itt is van sok kivétel (sajnos). A szórakoztatólaptopoknál meg a 90% csak fényes anyagok sokasága, Lenovonál is.
-
amol
addikt
válasz
nVIPER #42481 üzenetére
Ez, hogy a HP szupergyártó ugyanolyan "megszokás" mint az hogy a FuSi ócska.
Lenovonak is van fényes gépe, az Asusnak pedig több is (ezt nem írtad el?). Ezek tipikusan olyan embereknek készülnek akik csak nézik a gépet, nem használják. A notebook egyre inkább dizájnos szórakoztatóközpont mint munkagép. Ezért vannak ezek az egyre szélesebb és laposabb kijelzők is, amiken netezni olyan mint a foghúzás. Meg a fullHD, Bluray stb. Nem tudom, én inkább egy méteres tv-n néznék filmet mint notebookon. Ha meg elutazom nyaralni nem azért teszem hogy azt bámuljam. -
amol
addikt
A 1015-ös Vostronak van egy típushibája, nagyon könnyen törik a billentyűzet feletti fényes műanyag felület két kijelző felőli felfogatása. Vásárlásnál jól meg kell nézni, aztán lehetőség szerint nem szétszedni.
-
Dollface
tag
Sziasztok.
Én is feltenném a kérdést ha már van ilyen topik
Szóval az asztali gépem régi,lassú,kerreg-berreg...cserélni kellene...Notebook-ot akarok venni,nem látom értelmét egy asztali gépnek.Amire használnám:
-kizárólag otthoni amatőr szintű felhasználás,semmiféle munka vagy ilyesmi...
-böngészés,letöltés,lemezírás
-játék abszolút nem érdekel mert konzolozom
-Winchesterből sem kell hatalmas méret,300 giga bőven elég lenne
-fontos a HDMI port mert egy Full HD-s LCD TV-re szeretném kikötni a 720p-s felbontású filmek miatt,ezeket mindenképpen akadásmentesen gond nélkül vinnie kellene...
-normális anyaghasználat
-lehetőleg fekete színben,az ezüst/szürke nem tetszik...Tetszik egy két Dell és Asus és HP modell is,nem tudom melyik márkát szabad megvenni zsanér ill.anyaghasználat szempontjából? Illetve nem tudom hogy milyen proci és memória kell a fentebb felsorolt dolgokhoz? Max. 150 ezerig keresek de ha olcsóbb az sem baj persze
Köszönöm előre is.
-
nVIPER
senior tag
Ebben igazad van. Sajnos ott tartunk, hogy az ilyen "szupergyártók", mint a HP is, nagyon kezd lecsúszni, még a prémium széria is, az elitebook, ott is a zárszerkezet szériahibás. Azért ha megveszek egy gépet több 100 ezerért, akkor annyit elvárok, hogy legyenek már az ilyen alap dolgok megcsinálva normálisan, mert egyébként egy nagyon jó kis cucc lenne. Az, hogy ilyen fos fényes idiótasággal vonják be a gépeket, az már nagyon kezd unalmassá válni. Nézd meg a Lenovot és az Asust.: A gépei többségében tudja mellőzni ezt a qva fényes plasztikot, csak ezek a gyártók nem? Csak azt nem értem mi a jó ebben, tényleg szép, de annyira használhatatlan is, és hányadékul néz ki, ha egy kicsit is használod. Ezek a csiricsáré gépek nem arra lettek csinálva, hogy ciplejük őket. Én ezt a csillogós dobozt félek még a táskába is berakni, annyira érzékeny....
-
amol
addikt
válasz
nVIPER #42476 üzenetére
Photoshophoz nem kell komoly hardver. De igaz, 150 alatt nincsenek nagy különbségek úgyhogy végülis mindegy. Nem arról van szó hogy nem jó arra a célra az a Probook de nem kell magasztalni. Belépő üzleti szintnek titulálják, ennek ellenére pillanatok alatt tiszta ujjlenyomat és a memóriabővítéshez atomjaira kell szedni. És ehhez jön a korábban említett hűtés.
HP-ból ami nem Elitebook azzal szemben vannak fenntartásaim. A Pavilion csiricsáré, fullplasztik, nem itthon szervizelik őket (pedig kell őket) és túlárazott. A Compaq6xx sorozat egy kb. 3 éve alkalmazott kávába kerül és botrányos a hűtése. Akkor már inkább Fujitsu Esprimo, hasonló áron nincs rájuk panasz. Igen, haladunk a korral. Van ami szarabb lesz, van ami jobb. Nem minden ugyanaz mint 4-5 éve.
-
amol
addikt
válasz
Bluegene #42458 üzenetére
"sztem nincs kompromisszumok nélküli noti"
Ez egyezik azzal amit én is írtam."ha nagy a képernyője akkor nehéz, ha kicsi akkor meg a billentyűzete is az"
Ha nagy a kijelzője akkor nem notebook. Ha kicsi... relatív kinek mi a kicsi, de egy 13 colos gép billentyűzete rendszerint teljes méretű, ha nem számoljuk a numerikus billentyűzetet (ami számomra nem hogy felesleges, de kizáró ok)"tényleg a Msi X-slim ről mi a vélemény?"
msi -
adm
őstag
nem feltétlen hardver problémája van a 4710s-nek. a proci+ram+vga+hdd annyit tud, mint bármely más modellben tudna.
a legnagyobb probléma talán a hűtéssel van. a tapasztalataim főleg szerkesztő és modellező programokon alapulnak, de nagyobb fájloknál ps használata sem nagyon tér el tőlük. a diszkrét vga nélkül valószínűleg probléma nélkül megoldaná a feladatát, de így alkalmatlanná teszi a gépet egész napos - nagy erőforrás igényű - munkára.
a másik a zsanér kialakítás. a zsanér lényegében a kijelzőn van, nem pedig a vázon és így a derékszögnél csak kicsivel lehet jobban kinyitni. a nem túl jó TN panellal már így is nagyon kis határok közt érdemes nézni (színhelyességről nem is érdemes beszélni). ezt tetézheti még, ha a jobb légmozgás miatt a hátulját megemelnéd, feléd dőlne a kijelző, ami így akár az asztallal derékszöget is bezárhat.
ezeket - szerintem - nem ellensúlyozza a jó renew-ár, a garancia és a hdmi sem..
(#42476) VSAMSUNG billentyűzet csere alapján notebookot ajánlani munkára? merész.
-
nVIPER
senior tag
Az adott körülmények között, amit írt a forumtárs, jó vétel az a probook. Nem egy idős konstrukció, tapasztalatom még kevés van róla. Eddig egyet hoztak szervizre, a billentyűzete ment tönkre, de 100%, hogy leöntötték, mivel a HP saját szervize nem vállalta a cserét garancia időn belül, nem véletlenül. Egyéb tapasztalatom nincs, kipróbáltam, nekem tetszett, nem rossz az anyagminőség ahhoz képest mennyit kóstálnak. Ez is melegszik, nem is kicsit... Te mit ajánlanál PS-re 150 ezerig?,, lett volna még egy Dell vostro ajánlatom.
-
OliApa
aktív tag
Sziasztok!
Laptopot szeretnék játékra, úgy 165 ezer volna rá. Ami fontos: i3, HDMI, 4 GB RAM, 1 GB VRAM.
Tudtok valamilyen jó ajánlatot? A gyerekemnek kéne, jó lenne, ha bírná a strapát... -
Kobe
veterán
válasz
Bluegene #42467 üzenetére
jók az i3asok, árban is emgfelelnének, de ha kicsivel többért már i5öst vennék, szerintem jobban járnék, i7es nem feltétel. Irtam, hogy fontos az akksi üzemidő, az i5ös tdtommal tudja ezt a váltogatást a dedikált és integrált vga között (energiát takarit meg) illetve vissza is tudja venni a proci sebességét (szintén energiát spórolva)
-
Bluegene
addikt
nézd meg amit belinkeltem iponos teszteket
én már i3-masat vennék
ezek közül is az Acert venném, halksága, minősége, szépsége és ereje miatt(kb olyan procija van mint egy c2duo 2,5 ghz=2,13 core i3 HT)
szal izmos
Ledes is(az összes i3mas a tesztben ledes)
mondjuk ha jétszanál is akkor az 5740G modell a jó, abba van egy videókari is
[link]még amit tudok ajánlani az Msi X slim X600:
-nem túl erős, +de van HDMI out, +nagyon szép és könnyű, +olcsó(107K!)ezek 15 colosak
-
Kobe
veterán
gebasz van sajna.....a régi laptopom szépen lassan hal meg (először akksi, majd dvd író, most a vga kezd elfüstölni) ultrabrutál loen FuSi, javittatni nem érdemes.
Szivem szerint nem vennék most notit, mert nincs egy sem ami tetszik, de muszáj leszek mostanában döntést hozni, holott korábban nem sikerült dűlőre jutni.Igények:
-nagy tárhely (500 gb)
-jó minőségű ledes kijelző
-fullHD filmlejátszás képessége
-2,5 óra üzemidő akksiról
-életképes garancia (nem 1 év)a keret rugalmas. 150től 240ig.
-
Bluegene
addikt
válasz
Krystos #42460 üzenetére
http://ipon.hu/elemzesek/core_i3_as_notebookok___2._resz/715/[link]
ezeket nézd, a második részben vannak olyanok amik játékra is jók
ill én a helyedben leginkább az Acer 5740G, vagyis a gamer változatú acert venném azt nagyon dicsérik
Ninoka: Kb 100-510k, gondolom ez 100-150 akart lenni, én Acer-t vennék, nemistudom
mondjuk core i3-as lapik sztem már a win7-re van driver, szal régebbit kell, talán HP 615?
-
Ninoka
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Egy barátnőm notebookot szeretne vásárolni, természetesen újat, és ehhez kérnék segítséget. Kb 100-510k-t szánna rá.
Otthoni használatra kellene neki, tök általános célra, net, szövegszerkesztés, msn, zenehallgatás, esetleg filmnézés, játék. Nem játszik új, nagy teljesítményt igénylő játékokkal, úgyhogy nem kell egy erőmű. Viszont minél nagyobb vinyó kellene bele, és dvd író. Mindenképp kellene bele vezetékes hálókártya, és wifi is. Ami a kijelzőt illeti, én 15''' körül javasoltam neki, gondolom ez teljesen jó általános felhasználásra. Vagy van értelme nagyobbat venni? Ja, és jó lenne, ha futna rajta az xp, már ha egyáltalán létezik még ilyen új noti.
Van olyan márka amit egyáltalán nem javasoltok, vagy olyan amit különösen ajánlotok? Esetleg konkrét tipus?Előre is köszi!
-
Tendd
tag
Meg tudnád mondani melyik a leggyengébb láncszeme az említett gépnek hardver tekintetében, amely korlátozza a többi teljesítményének a kihasználást ps használata közben? Nézegettem és 150 000 latt már van ddr3 memóriás i3 350m procis gép is. Igaz minden más téren rosszabb a hp-nál. Egy ilyenen jobban futna?
-
Krystos
csendes tag
Hy népek!
Szokásos kérdés, notebook 160-220 közt. Méretet tekintve valami közepes kategória kell, szóval amit azért tudok gond nélkül majd cipelni és nem valami bivalynagy meg súlyra is jól kezelhető.
Amit tudnia kéne: HD film lejátszása (nem baj ha proci 95%-on megy is, de ha akadás nélkül megy akkro OK), Windowsos legyen, játék terén tudjon okésan futtatni pár éves játékokat (perspec nem Crysisre gondolok hanem MT2W, stalker soc, Lord of the Rings Online stb.).
Tárhely terén minnél több annál jobb, amennyire én körülnéztem 320 giga körül vannak az megfelelő.
Meg gondolmo ez természetes de akksi bírja ameddig csak lehet.'Ennyi' lenne, remélem nem irreális elvárások ezek, nem vagyok túl tájékozott témában sajnos.
Jahigen vásárlás május-június körül lesz. -
lente89
csendes tag
Sziasztok
Az utolsó 300 hozzászólást elolvastam, és megtudtam egy két fontos infót
Most akarok majd notebook-ot venni és ez az ami érdekelne:
http://www.edigital.hu/Notebook/Sony_Vaio_VPC-EB1E1E/WI_notebook_+_Windows_7-p53486.html
Tudtok esetleg hasonló kategóriájút mondani amit érdemes lenne fontolóra venni??
Max 200k-ig mennék el összegben.Köszi előre is.
-
Bluegene
addikt
sztem nincs kompromisszumok nélküli noti
ha nagy a teljesítménye akkor vastag és drága
ha vékony dizájn(mac air, x slim) akkor vagy drága vagy lassú(CULV proc)
ha nagy a képernyője akkor nehéz, ha kicsi akkor meg a billentyűzete is az
egyszóval nem letéezik kompromisszumok nélküli noti, vagy mutass egyet, még a legerősebbnél is kompromisszumot kell kötni a súly és hang terén
tényleg a Msi X-slim ről mi a vélemény? a 15 colosra gondolok((x600), az is tetszik neki, csak gyenge a procija és nincs benne dvd
-
törölt tag
a noti világ már csak ilyen kompromisszumokkal teli.
pl. vettem könnyű, lapos, arállag strapabíró gépet, kapott ssd-t, gyors és erős (nem holmi ulv langyosvíz) kussban van, néha ugyan meg kell törölgetni. erre a múltkor majdnem kirámolták az autómat egy lidl parkolóban. úgyhogy most régi thinkpad x3/x4 sorozat után kajtatok, talán megúszom új akksival olyan 60k körül. az lesz az autóbabevágós hurcolós noti, ez meg a dolgozós. -
törölt tag
esetleg 150k-ért hasonló megoldás? mert addig max trollkodás a post.
másrészt ott van a 6xxxb sorozat, meg most a i-s 4x20, vagy a 5310, amik azért próbálják a csorbát kiköszörülni, és valami renomét adni a probook sorozatnak.
félre értés ne essék, nem voltak a kezembe, csak az 5310. de belefutottam pár rívjúba, mikor keresgéltem.
h én is trollkodjak, a 6x sorozatban amd proccok vannak, kellenének a fenének... -
faber24
őstag
válasz
nVIPER #42449 üzenetére
Igen...ezzel tisztában vagyok, de igazából egyrészt kevéssé érdekel ez a része (nem MW2-t akarom fullban futatni rajta), egyelőre egy olyan gépen gondolkozom, ami nagy kijelzőjű (hiába na, valahogy a 15"-al nem tudok megbékélni), van egy használható procija, fér cucc a merevlemezére, és olyanokat, mint pl. Dragon age, Runes of Magic, és társai, elfuttatja egy elfogadható méretben....ami pedig a legfontosabb: ki tudom vinni magammal külföldre, és nem kerül egy autó árába
Azt hiszem, ez a gép kb. ezeknek megfelel, csak nem nagyon vagyok járatos notebbok ügyben, leginkább a laptopok vga-kártyáinak lelkivilágát nem ismerem.... -
Tendd
tag
Sziasztok!
Tudna nekem valaki ajánlani notebookot 17,3" matt kijelzővel lehetőleg 150 000 körül, de inkább alatta, amin zökkenőmentesen, gyorsan lehet photoshopban dolgozni akár 500 réteggel és 200, 300Mb körüli fájlokkal is. A hangsúly a zökkenőmentesen és a 150 000-en van. Ha van egyáltalán ilyenKösz!
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Bluegene #42443 üzenetére
ha nem lesz nagyon hurcolva, akkor nem rossz választás. mert különben azért csak egy olcsó műanyagokból összerakott tepsi, ami karcolódik, jó pont, h halk.
3 évre bővített gart mindenképpen vegyetek hozzá.
ssd meg mérettől függ. 32 gb - 40 - 64 gb - 80, ami még nincs horror árban. -
Bluegene
addikt
-
törölt tag
válasz
Bluegene #42441 üzenetére
attól függ mire... hétköznapi, átlagos használatban notebookban szerintem nagy különbséget nem érezni. procigényes feladatokban gondolom, gyorsabb, nem melegszik annyira, jobb az akkuidő. de itt az 5400-as vinyó a gyenge keresztmetszet már rég. inkább egy olcsóbb noti, + ssd. tárhelynek meg venni a régi notivinyónak egy usb-s keretet.
-
Bluegene
addikt
érzésre sokkal jobb egy i3-mas noti mint egy core2-es azonos órajelen?
húgom szeretne notit, de sztem már csak i3 jöhet szóba
-
faber24
őstag
Sziasztok!
Erről a gépről érdekelne a véleményetek...mennyire használható ez, jobbára játékra/filmre, nyilván net-tel/offical nem lenne gond, ezért azt nem kérdezem.
-
jtzk
tag
Sziasztok. Notebook vásárlás előtt állok. 200ropi alatt szeretnék olyan gépet, ami tervezési feladatok ellátására is alkalmas (autoCAD, Inventor, PS...)
Strapabíró gép kellene.(suliba be kellene hordanom sűrűn)Subnotiban gondolkozok, de nem tudom, hogy mennyire lehetne ilyen feladatokra használni a kisebb kijelzőjű gépeket (13-14")
Valakinek valami tapasztalata, esetleg tanácsa ezzel kapcsolatban?
Vagy ki milyen gépet ajánlana nekem?
Köszi előre is a válaszokat -
FRENK1988
veterán
Ismerősömnek kellene egy lapos kb 200000 a határ. Elképzelése AMD ami min 2.6Ghz 512MB-s videókártya, 2 GB ram meg kb 250Gb HDD. És jó minőségű összeszerelése legyen.
-
rekid
addikt
A cikkben eléggé jol leirtak mindent, vigyel magaddal egy fülest, egy pendriveot rajta progikkal (ezzel mar az usb-t is teszteled), helyszínen úgyis van monitor csatlakoztasd fel, ha van sd kártyád azt is vidd magaddal.
Alaposan nezd vegig a házat nem repedt e és hasonlók.Windows: inkabb tisztan telepits.
-
MALK
tag
sziasztok, laptopvásárlás következik életemben mire figyeljek teszt progik ilyenek?
elolvastam a ph cikket avval már képben vagyok nagyjából.egy nem ide vágó kérdés. valakinek valami tapasztalata arról hogyan tudnék win vistát windows 7 re updatelni? előre is köszi
-
oliolioli
csendes tag
Sziasztok!Nincs valakinek ötlete, hogy Acer TM 8731-hez hol lehetne Win 7 recovery DVD-t szerezni? Köszönöm szépen!
-
Plazmacs
csendes tag
Üdv!
Egy barátom szeretne egy 200 ezer forint körüli Dell notebookot, ilyen árkategóriában mit tudnátok ajánlani? Más márka is szóbajöhet, ha van mellette elég meggyőző érv.
Előre is köszi!
-
sti10p
senior tag
Hi!
100-120e körüli notit tervezek venni, HP vagy Asus fele keresgélnék és főleg olyat aminek széles és szép minőségű kijelzője van. Tanácsoljatok valamit, köszi...
-
nVIPER
senior tag
válasz
BloodyEddie #42421 üzenetére
Na ezért is imádom az acer márkát.
-
BloodyEddie
őstag
válasz
BloodyEddie #42420 üzenetére
Ezt találtam az Acer 5942G-re, amit szerettem volna venni: [link]
Szerintem jó, ha ti is tudtok róla.Röviden az a gond, hogy hullámzik a képernyő képe, és nem tudták megcsinálni garanciában sem. Azt írják, szériahiba, de máshol nem találkoztam ezzel.
-
M4R1NE
tag
Sziasztok!
Van esély arra hogy bruttó 80-ból egy értelmes notebookot kapjon az ember? Nem kell semmi extrát tudnia, csak netezésre és filmezésre kéne. Milyen márkát ajánlotok?Köszi!
-
zsoltie14
csendes tag
sziasztok
sajnos nem sok időm van böngészni,így nagyon nem tudok utána járni milyen gépet vegyek..
tudnátok nekem ajánlani pár gépet,amire kell:
internet,msn
3d-s kaszinók
és filmnézés- és később(ha lesz rá keret)egy LCD tv-re rátudjam kötni.ha az ára alacsonyan lenne azt se bánnám
de a nagyon felső határ 200k
és azért gyors is legyen ha lehet
meg szeretném ha min2-3 évig nem kéne cserélni.előre is köszi a segítséget!!
-
nVIPER
senior tag
válasz
Mr.Grincs #42409 üzenetére
Az autószerelő barátom Acer-t vett magának. 1,5 éve megy. Eddig az akksi 2x adta meg magát, zsanér hibátlan, viszont kegyetlenül néz ki. A krémszínű házba már az olaj a fékpor beitta magát, gyönyörű látvány mondhatom. Autószervizes progik közül mik futnak rajta?: Autodata/vivid workshop data, etos, etka, VAGCOM stb. A mai autódiag programok, mint a vagcom is usb-t használ. Már egyre inkább feledésbe merül a soros. Én a helyedben egy jól összerakott strapabíró notebookot nézegetnék. A Felsoroltak közül a Toshiba Tecra sorozat aminek az alaplapja fogja is bírni a terhelést (téli hideg a műhelyben stb). Acer, asus kiesett ha hosszútávra veszel gépet. Lenovoba elég drágán kezdődnek a jó gépek, úgy mint a Dellnél is, ezért itt használtat néznék, Dell D830, IBM thinkpad T sorozat. HP-nál szóba jöhet a renew kategória amit a kolléga is linkelt, az is nagyon jó gép.
-
rekid
addikt
válasz
Hát ez az autoszerelo muhely függő dolog. Ha a laptop olajos kézzel adjadneki ganéba megy, (ami gondolom egy autoszerelonel megeshet) akkor egy regebbi ibm/lenovo thinkpadet abbol is R vagy T szériasat (Azokban roll cagae fém erősítés van) azokon talán még van soros port, vagy ujat és akkor szerzel hozza egy JÓ átalakítót.
Estleg szinten egy picit regebbi (1-2-3 éves) Dell latitude d630 vagy d830 ezeken alapbol van soros port, elvileg bírják a kikepzest gyakorlatilag nincs bennük roll cage de jobbak az atlagnal.
Vagy veszel egy ilyet ami az igenyeidet kielégíti mind hardveresen mind sorosport ügyileg, "olcsón" megvan viszont azert erre jobban kell vigyazni, de meg mindig alkalmasabb mint barmelyik consumer acer vagy asus. -
adm
őstag
válasz
acer-nál, asus-nál nem tudom melyik szériákban lehet soros port. toshibánál viszont a tecra-kon van esély. kb 170k-tól kaphatók.
arra céloztam, hogy valószínűleg egy 60-80k-s használt üzleti gép (dell-ek, hp-k, thinkpad-ek, toshiba-k) bőven kielégítik az igényeid. műhelybe, de még hordozáshoz is bőven jók lehetnek...
-
adm
őstag
válasz
Mr.Grincs #42407 üzenetére
egy autószerelő ismerős tapasztalatán okulva, gyárilag legyen benne sorosport, mert egy alap fél noti árát költötte különböző átalakítókra, mire megtalálta azt amivel az összes cucca megy. az xp kompatibilitást tudod ellenőrizni az adott modell oldalán, de akadnak még vista-s (xp-s) modellek újonnan is. egyébként megbízható - igaz használt - notit, megfelelő teljesítménnyel már harmad ennyiért is kapsz...
-
Mr.Grincs
veterán
Hali,
A téma adott. Melóra kellene a gép. Konkrétan autós programok futtatásásra hosszú távra.
Hibakód kiolvasás, törlés, módosítás, diagnosztikai programok futtatása, óra állítás, sw frissítés stb ilyen kategóriás programok futtatására.
XP-set tudom hogy már nem gyártanak de az lenne a legjobb.
Árban max 200 ezer ft lenne. -
nVIPER
senior tag
válasz
BloodyEddie #42403 üzenetére
-
BloodyEddie
őstag
válasz
nVIPER #42401 üzenetére
A Dell csak álom sajna, 200k körüli áron szeretnék notit venni, esetleg 220k, de afelett semmiképp. Lehet hogy beruházok egy Aspire 5935G-be, (GT240M, P7550) aztán ha olcsósodik az Asus vagy megjelenik a következő SXPS széria, veszek egyet abból
Egyelőre nekem ez (i3, HD5650 1gb) tűnik a leglogikusabb választásnak, legalábbis ilyen árban hasonló felszereltséggel nem találtam neki vetélytársat. Fontos a minőségi külső, az erős belső, a multimédia-gombjaim, a multitouch-pad, ebben az Acerben pedig úgy tűnik, minden egybenvan, kivétel az 500as HDD, a 320 nálam elég gyorsan be fog telni.
-
nVIPER
senior tag
válasz
BloodyEddie #42399 üzenetére
Hehe, mindig túlteszel rajtam
. Nekem is egy Dell Studio XPS 16-ra fáj a fogam, jövőre meg is veszem a továbbfejlesztett változatát. Nagyon jó anyagok, minőségi összerakás, szép kijelző, még viszonylag halk és hideg is ahhoz képest, hogy milyen hardvereket raknak bele. Az Asus N71-es szériájának útófejlesztése az amit linkeltél. Itt még nem lehet kapni, de ami késik nem múlik. Jó gép az is, ez is, de az új Asusokat még nem fogtam/szervizeltem. Asus mellett szól a DX11 -es kártya és talán a matt felületek. Melyiket akarod igazán? Ebben az esetben a Dellt venném mindenképpen..
Aktív témák
Hirdetés
- Új Dell 16 Inspiron 5630 FHD+ IPS i5-1340P 4.6Ghz 12mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- MacBook Air M1 (13", 8/256 GB) Szép állapotban, dobozával, töltőjével!
- Lenovo legion 5 gamer RTX3060 tgp130w 32gb ddr4 , 1.5 terra m2 ssd
- Eladó Lenovo Ideapad s145
- Lenovo ThinkBook 14" G7 Notebook! Intel Ultra 5 125U / 16GB DDR5 / 512GB NVME /
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Thinkpad T480s 24GB RAM 1TB SSD (erős, könnyű, vékony gép) Windows 11 kompatibilis
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest