- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Autós kamerák
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen házat vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Aktív témák
-
ambrus14
tag
Nem rossz ez a hp sem! De szerintem a t410-be a valamivel gyengébb videó kártya mellett egy jóval erősebb i5-sel van szerelve! Memória pedig ddr3 van benne!
-
válasz
epinephrin #45293 üzenetére
Eddig egyszer talalkoztam Samu szervizzel, teljesen atlagos volt a "kiszolgalas".
-
Azert egy 5650-est kicsit vicces also-kozepkategorianak nevezni. Az Ati 39. helyen all, az NVidia meg 105. Akkor az NVidia az szupermini kategoria?!
Ezen kivul:
Ati: DirectX 11, Shader 5.0, 128 bites
NVidia: DirectX 10.1, Shader 4.1, 64 bitesMint mondtam, en is Lenovo parti vagyok, de azert nem itt kene legendakat kitalalni
-
cantu99
csendes tag
Én úgy olvastam hogy acerekre márcsak aug.1-ig lesz 3 év gari ez igaz??????
"2010. június 30-ig 3 év garanciával vásárolhatod meg az acer legújabb szupervékony, szuperhosszú üzemidejű, szuper erős notebookjait." - de basszus én később akartam megvenni
-
buherka
addikt
válasz
Shrike7973 #45279 üzenetére
Rosszul tudod...ezek az USB-s Logitech cuccok USB-ről veszik fel a hangot is és nem jack-ről...épp ezért egy rakás szarok egytől-egyig.
Az USB-n keresztül kapott feszültség jól bezavar a hangnak.
Az egyik kollégám ilyen LOGITECH Z-205 Portable USB noti hangszóró megvételére kért meg. Meg is vettem neki...10.5K volt.
Neki egy T43p-s ThinkPad-hoz kellett, zenehallgatásra. De megvétel után kipróbáltam a T500-as gépemen, mert azért csak kiváncsi voltam a hangzására.
Megmondom neked őszintén, hogy vidáman kerepel benne a merevlemez amikor dolgozik, meg úgy minden "belső" gépzaj hallatszik a hangszóróban.
Alapjában véve veri hangzásra a noti hangeltőjét, de valami eszméletlen sercegés és kattogás hallatszik a háttérben.
Ugyan ezt a betegséget tapasztaltam a Samsung Pleomax USB-s hangszórónál is...pedig azt még egy másik notival próbáltam ki. Vittem is vissza a francba másnap a boltba és ott vissza is adták a pénzt.Valami eszméletlen bénán van megoldva a zajszűrés ezekben a kütyükben.
Jól gondold meg, hogy veszel ilyen USB-s cuccot...főleg ha ilyen white fülű vagy, hogy minden kattanást és pukkanást meghallasz.
Nálam amúgy is leszerepelt a Logitech hangfal ügyben, mert nekem is ordít éjszakánként az X-530-ból a rádió esténként.
Néha még a rendőrségi forgalmazást is hallomSzerintetek jó döntést hoztam?
Szerintem nem. -
adm
őstag
válasz
ambrus14 #45290 üzenetére
rengeteget. a papíron 3-4-5x gyengébb középkategóriás mobil vga a drivernek köszönhetően megelőz, de még nagy átlagban is legalább közel egyenlő teljesítményű egy kortárs felső kategóriás asztali vga-val. a drivert veszed meg, amit sajnos már nem lehet a konzumer kártyákhoz feltenni.
14" méretben eddig nem volt igazi mobil munkaállomás, csak a hp-tól jön a 8440w hamarosan. a lenovo kisebb munkaállomásai (T61p, W500 és W510) is minimum 15"-ok. így legalább 15"-ben kell keresgélned, de már ezek is csak 2,5-3kg-osak.
ezt a T61-et csak akkor válaszd ha nagyon sürgős a dolog, nem baj ha csak fél évig rá garancia és mindenképpen 14"-es kell.
a használtak közül itt van pl ez a 8530w. igazi mobil munkaállomás, 200k, közel 2 év garancia van rá. fx quadro-val és T9400-vel és 64bites win7tel.
természetesen nem mindegy, hogy miket tervezel, vagy hogy hol tartasz a tanulmányaidban.
nyilván nem ugyanaz kell egy ipari görgőhöz vagy egy olajfinomítóhoz... -
adm
őstag
válasz
SocketA #45288 üzenetére
annál a quadro-nál, amit direkt cad és 3d programokhoz találtak ki jobb az az alsó középkategóriás ati? autocad performance driverrel? meg dedikált catia driverrel?
hajaj...
összehasonlításul a mobil fx1600m-em, ami mobil 8700gt alapú és még egy asztali 8600gt-nél is gyengébb lazán veri 3dstudioban az asztali 9800gtx-em.
(#45287) ambrus14
persze a munkától és az anyagi lehetőségeidtől is függ, de érdemes lehet egyel erősebb quadro-s modellt keresned. garancia vesztés nélkül nem lehet cserélni, meg körülményes is, de a jövőben nagyon jól jöhet a plusz teljesítmény. -
válasz
ambrus14 #45287 üzenetére
Lenovo parti vagyok, de ez esetben talan az Acer jobb valasztas, hiszen joval erosebb a videokari, ami egy 3D-s tervezoprogramnal jol johet, illetve mivel 14 colos gepekrol beszelunk, ezen nem tul jo tervezgetni, jobb kulso megjelenitore kotni, az Acerben pedig van HDMI, T410-esbe legjobb tudomasom szerint nincs.
Bar, a Lenovoban meg a proci erosebb... jajj, nehez ez -
válasz
Shrike7973 #45279 üzenetére
Sajnos az eladoknak igaza van: Ha nem reprodukalhato a hiba azonnal, akkor nem fognak vele szorakozgatni, kiszamlazzak Neked a szallitasi koltseget, illetve egy bevizsgalasi dijat is, ami nem lesz olcso, es a geped is ugyonolyan allpotba kapod vissza. Vagy probald meg piszkalni, hogy mindig elohozza, vagy jo a Te megoldasod is, igy jobb hangzasod lesz, ha meg kesobb lesz nagyobb problemad, akkor majd beirod ezt is, es kicserelik.
-
pussymano
csendes tag
az lemaradt hogy, a "Viszonylag olcsó" 70-120eFT között lenne
-
pussymano
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok nekem ajánlani olyan laptopot, ami:
-Viszonylag olcsó árfekvésű
-Csendes
-Nem melegszik
-Akadásmentesen viszi a 20-30GB-os HD filmeket
-HDMI-kimenettel rendelkezik, vagy legalább DVIJáték nem érdekes, de ha a sims 3 fut rajta, vagy Dirt 2 az előny (:
Van esetleg valakinek ilyen eladó? használt érdekelne főleg
-
ambrus14
tag
Szerintetek melyiket?
t410 vagy acer 4820tg -
Shrike7973
senior tag
Hali!
A véleményeteket szeretném kérni arról a döntésről, amit ma hoztam.
Visszamondtam a garanciáztatás folyamatát, felhívom a futárt és a HP-t, hogy ne intézzenek semmit, mert megpróbálom megoldani a problémát, a következő módon amit le is írok.
A problémám nem recsegés, hanem műanyag berezonálás. Vagyis lehet a szereléssel van gond, de időszakosan előforduló probléma. Vagyis multkor végignéztem bnőmmel egy filmet, 1,5 óra, semmi rezonancia. Máskor este játszok, 1 óráig jó, aztán berecseg egy-kettőt. Szóval periódikusan, igaz keveset, de akkor előfordul, és húzza az agyam, sajnos nem tudom leszarni.
És csak a jobb oldalról jön, nem is a hangszóró részről, hanem a legfelsőbb jobb csücsöknél, a műanyag végénél, lapton egzakt sarkán.
Tegnap összeállítottam egy oldal szöveget, kinyomtattam a szervizeseknek, hogy ez van. Hogyan hozzák elő a problémát, mellékeltem egy mp3 fájlt asztalon; mit kérek tőlük stb. De tegnap 4 óra mulva, hogy ellenőrizzem a munkám, kipróbáltam, és ugyanaz a szám, aminél anno rezonált a müanyag, most nem, sőt: másfél óra alatt zenehallgatással nem tudtam előhozni. Valamelyik szakértő mondta, lehet hőtágulás miatt: megterheltem erős flash lejátszással böngészőn a procit is, és utána sem. Csak este, 3-4 óra után jött elő, kb 2-3x or, aztán kis szünet után megint nuku.
Na most ezzel felhívtam pár PC boltot itt Kecskeméten. Mindegyik boltban megbízok hozzáértők, mind azt mondta, hogy felesleges elküldenem, nem lesz vele semmi. Ameddig nem produkálja egyből, nem lesz semmi...
Fülesen mégse recseg, se nem rezonál. Az anno azért volt, mert jetaudio lejátszóban a BBE és BBE Viva effekteket használtam, x százalékon, meg egyéb beállításokat is eszközöltem, amiket előző PC-men egy Asus DX7.1 17.000 Ft os hangkártyával szoktam meg. Szóval sima Media playerrel semmi recsegést nem tapasztaltam, innentől kezdve egyértelmű a fülesnek a szoftveres baja. Kipipálva.
Szóval úgy oldanám meg a problémát, hogy leszarom a garanciáztatást, és veszek 7.000 Ft-ért egy Logitech V10 hangfalszettet, 2.0, sztereo, usb ről veszi fel az áramot, de jackről a hangot. Szerintem korrekt lesz. Ha pedig ezek után is tapasztalok bajokat, akkor majd foglalkozok a garanciáztatással.
Szerintetek jó döntést hoztam? -
drlovi
aktív tag
válasz
SeniorTilla #45277 üzenetére
pl ?
-
-
drlovi
aktív tag
-
maharbal77
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni tőletekLaptopot keresek 180E maximális árig
néhány paramétert már sikerült kiszűrnöm (nem vagyok nagyon otthon a sz.gépekben)
tehát:
Lenovo, Dell és HP az elsődlegesek
HDD: 320GB - 500GB
proci: intel core 2 dou, i3, i5
proc. seb: 2.1-2.2 GHz
Ram: 3GB -4GB
garancia: 2-3 év körülSzóval ezekre tudtam leszűkíteni. Egy normális gépet szeretnék, ami azért kibírja a megpróbáltatásokat.
Esetlegesen a videokártyához ha tud vki, akkor írjon, hogy melyik az ami azért jó fajta
Előre is köszönöm nektek -
ro_bert17
őstag
Sziasztok!
Nem kicci, de occó notebookot keresek egy ismerősnek.
A keret szigorúan max. 110k. Új, min. 2 év gar, odd legyen benne, ms. op. rendszer, részletre vennék. Összvissz ennyi a szempont.
Ha valaki tud valami akciót, esetleg konkrét boltot is ajánlani, megköszönném. -
-
ringlet
csendes tag
Pár óra múlva tervezem ezt a gépet megvenni:
Lenovo ideapad G555A
Mobile AMD Athlon II M 320 2 magos, 64 bit 2.1 GHz
Memória 2 GB
Merevlemez 250 GB
Radeon HD4550
Akku teljesítmény: 4400mAhKérlek benneteket, ha valakinek van rossz tapasztalata, vagy jó, vagy bármi amit hozzáfűzne ne kíméljen!
Köszi a gyors válaszokat! :-) -
stifi
senior tag
válasz
Shrike7973 #45255 üzenetére
az egyikben hangszórót cseréltek, a másikban biosfrissítés volt a nyerő, de volt olyan is amit visszavásároltak
nem tudom már melyik márka melyik volt
de ez régebben volt, nem találkoztam mostanában ilyennel, és lehet nem is ugyanarról a jelenségről beszélünk -
berger05
csendes tag
Sziasztok!
Két gép között vacilálok, hogy melyik legyen, ebben kérem a tanácsotokat:
az első egy Sony:
http://www.laptopsdirect.co.uk/Sony_VAIO_EB1S0E-WI_Core_i3_Laptop_in_Silver-White_VPCEB1S0EWI/version.aspa második pedig egy Toshiba amire most találtam rá:
http://www.laptopsdirect.co.uk/Toshiba_Satellite_Pro_L650-165_Core_i3_Laptop_PSK1KE-00N014EN/version.aspSzerintetek melyik a jobb vétel?
Melyik a megbízhatóbb?
Filmezésre, játékra, netezésre, használnám.Köszi a segítséget
-
válasz
epinephrin #45266 üzenetére
Ha 15 colban gondolkoztok: Samsung R530
Alatta nem tudok ilyen arban csajosat mondani. -
epinephrin
csendes tag
Sziasztok!
Barátnőmnek szeretnénk laptopot venni. Keret: 150.000Ft
Az árban benne kell lennie:
-WIN7
-320GB vinyó
-minimum 2 év szerviz, fontos lenne hogy magyarországi szervize legyen!
-könnyű
-DVD meghajtó, Wifi, 2 magos proci, de ezek már szinte mindben vannak ilyen áron
-és idézem: "lányos" legyenamire használná: netezés, excel, powerpoint, word, filmezés
Köszi előre is!
-
Geri824
csendes tag
Sziasztok!
Laptop vásárlás előtt állok, 2 gép van ami közül nem igazán tudok választani.
Asus K52JR-SX077D
199e ( Win7 nélkül, Ati 5470 vkarival, 2 év garanciával)
(Windowst sajna meg kell vennem)Acer Aspire TimelineX 5820TG-434G50MN
240e ( Win 7-el, Ati 5650 vkarival, 3 év garanciával)Szerintetek...
Köszi....
-
Amarena
csendes tag
Meg a többieknek is
-
T-unit
őstag
válasz
mclaren777 #45252 üzenetére
Hoszutávon meg,bár ne felejstük el asztaliból is lehet int. vga-sat venni,kis energiagazdaságos procival,ami életbe nem fog nagyon 80-90w-nál többet enni LED tft-vel együtt.
-
Tonyo
őstag
3 közül melyik jobb választás?
1. Asus u30 jc [link]
Sokan nem ajánlják az asus-t, de minden van benne + plusz fém ház és 2 év gari+ optimus.
2. Acer Aspire TimelineX 3820TG [link]
Minden van benne, kivéve dvd, de 3 év gari, tudom fos szervíz..
3. [link]
Minden van benne, csak 2 giga rammal saknos, 2 év gari!!
Szóval?
-
mclaren777
senior tag
Erről a notiról mi a véleményetek?
Ennyiért van jobb?
TOSHIBA Satellite L500-1XP -
DaviD202
aktív tag
Sziasztok
Tudnátok notit ajánlani 100ezerért?
Lényeg h menejen rajta a Doom3/Tiberium Wars szintű játékok.
Új vagy használt mindegy, méret mindegy.
köszi -
mclaren777
senior tag
Sziasztok!
Szerintetek megéri évi kb -15.000 ft fogyasztáskülönbség miatt notit venni asztali helyett? -
törölt tag
Na úgynézki 143eFT-ért meg lenne az említett
MSI CR620-064XHU 15,6"/Intel Core i3 330M 2,13 GHz/4GB/500GB/DVD S-multi/FreeDos notebook
Az jó ár szerintetek érte? -
stifi
senior tag
válasz
Shrike7973 #45245 üzenetére
ha ilyen recsegő, pattogó hangról van szó (esetleg a mély hangszóró rosszalkodik), akkor már sok ilyen géppel találkoztam (acer, dell, hp egyaránt)
mindegyiknek a win7-tel volt baja, de mindegyiket megcsinálták garanciában -
törölt tag
válasz
snow.man #45213 üzenetére
majdnem. általában 96% környékén kezd rátölteni (sőt, egyes ibm-eknél biosból lehet állítani, mikor kezdjen el tölteni). csepptöltés, mint olyan nem létezik a notiknál, még csak hasonló sem.
az akksinak pont az nem tesz jót, ha beletolsz egy ciklust feleslegesen. alapjában véve egy dolgot utál nagyon, a magas hőmérsékletet. a merítéssel-töltéssel feleslegesen melegszik, és feleslegesen kerül bele a ciklus. az elektronika valóban kaphat pontosabb adatokat ebből kifolyólag, de értelmét ez miatt én nem látom.
szóval, ha nem egy elbaszott melegedős konstrukció, akkor felesleges bármilyen bűbáj meg hókusz és pókusz azzal a szerencsétlen akkuval, hagyni kell a gépben oszt jóvan. inni, enni nem kér, vissza nem pofázik...
ez egy ilyen visszatérő csont a topikban. -
-xXx-
tag
Udv,
szeretnek venni egy notebookot, a kovetkezo dolgokat tartanam fontosnak:
1. Megbizhatosag, tudom hogy egy gepbe sem lehet belelatni, de azert megis jo lenne nem szemetet venni.
2. a Starcraft 2 stabilan fusson (nem feltetlen kell jo grafika; megj. az sc2 inkab cpu igenyes)
3. az ar (ha sc2re jo lesz akkor mas is fog menni ami nekem kell, igy hat az ar marad)
pl. egy ilyenre gondoltam mint ez.
Ennek az ara kb. 165e Ft.
kb ilyen arba szeretnek.Varom az otleteket
elore is koszonom!!
-
törölt tag
válasz
snow.man #45213 üzenetére
"(amikor hálózatról használod a gépet, lemerül az akksi 99%-ra, rátölt, remerül 99%-ra, rátölt"
Erről beszéltem én is. A cégeknél a legtöbb esetben így használják, van amelyik noti még el sem mozdult Klárika asztaláról és állandóan a 220-ba van dugva. Ilyeneknek amúgy tök felesleges noti, de magyarázd meg a hülyéjének... ez presztízs...
-
stifi
senior tag
válasz
b.bone #45240 üzenetére
esetleg egy acer timelinex LX.PTB02.144? 190 körül megvan, és corei3, 5470-es vga, 8 óra üzemidő, most 3 év garancia
értelmetlen mellette bármilyen culv integrált kártyával, szvsz
itt biztos nem lesz gondod a játékokkal, még az újabbakkal sem, ugyanakkor kisfogyasztású készülékként is tudod használni.nem mellesleg a notebook.hu-nál van olcsóbb szaküzlet is, de sokszor vannak kiemelt, jó ajánlataik, de ez a thinkpad edge nem ilyen
alapvetően támogatom az elképzelést, hogy szaküzletben vásárolj, de ezt a modellt máshol is meg tudod venni pár ezressel olcsóbban, hasonló kiszolgálás mellettcsak akkor venném ezt, ha valamiért ragaszkodsz hozzá, de nem racionális vétel most.
-
echterion
nagyúr
válasz
T-unit #45231 üzenetére
Köszi.
Igazából az a gondom, hogy jelenleg nincs erre kp, hirtelen jött a lehetőség, úgyhogy egyenlőre úgy néz ki, csak valamilyen áruhitelből fog menni (tudom, ráfizetés, pénzkidobás, stb., de hosszútávon bőven megtérül az angliai keresetből, sőt, lehet az egész család kiköltözik). Még esetleg megnézem a személyi kölcsönöket, de azok meg pár hét, mire elbírálják, viszont hó végéig kell valami mindenképp. -
b.bone
senior tag
Sziasztok,
Szeretnék egy notebook ot 13" -os kijelzővel. Eredetileg 150K körül szerettem volna, de rájöttem, hogy kevés lesz, szóval az új felső határ 200K.
Levelezésre, e-bankozásra meg netezésre használnám.
Ami kicsit megnehezíti a döntésem, hogy nem volna rossz ha menne rajta a CIV4
Na meg legyen CULV-os és egy WIN7 is legyen benne az árban.Ahogy néztem a CIVnek elég egy Gforce3 Ti200 szintje ami ha minden igaz valahol 5-6 ezer pont között kap 3Dmark 2001 ben és ha igazat mond ez a [link] akkor ezt a szintet még az Intel 4500MHD is hozza.
[ezt] a notit néztem ki végül. Kérdés, hogy megy-e rajta a civ, meg hogy mennyire érdemes notebook.hu-nál vásárolni.
-
törölt tag
válasz
Shrike7973 #45229 üzenetére
még kodek is lehet esetleg... próbálj ki egy vlc-t. bár az is túlvezérli egy picit a hangot, de belső kodekes.
-
adm
őstag
válasz
Amarena #45236 üzenetére
a fiatal (fél-1 éves) használt eszközöktől mennyire idegenkedsz?
1. a wacom tábla ára adott, újonnan 80+áfától indul. lehetne nézni használtan, vagy ebay-en.
2. szkenner 30+áfától A4+, film/dia adapteres, ccd érzékelős pl a canontól.
3. olyan fullhd/wuxga felbontású 23-24" monitorok, amiket már érdemes kalibrálni és grafikai munkára is alkalmasak, a következő jellemzőkkel bírnak:
- tág betekintési szögeik vannak
- 6+2bites helyett 8(+2/4)bites színszámítással dolgoznak
- valamennyire egyenletes a háttérvilágításuk
azok az *-IPS esetleg *-PVA panellel szerelt monitorok.csak nagyon feltételesen: 52k+áfától kapható a samsung F2380, illetve 60k+áfától a F2380M. az utóbbinak több bemenete van, több forrást tud fogadni egyszerre.
67k+áfától már kapható a dell U2311, vagy 80k+áfától a nec EA231WMi esetleg 88k+áfától hp zr24w. ha fotózol/feldolgozol jól jöhet a wide-gamut, amit legolcsóbban a dell U2410 tud 105k+áfától. 3-4-5 évre is veszel egy monitort, érdemes rá áldozni.szintén érdemes elgondolkozni a használtakon. a dellekre 4 év szerviz,a hp-kra 3+2 év szerviz vagy helyszíni garancia van, gyakorlatilag egy pár perces teszttel nincs rizikó.
4. márkától függetlenül passzív hűtésű vinyó, 1T 20k+áfától, 1,5T 25k+áfától.
5. én a nyomtatót átgondolnám, hogy kell-e egy alap tintasugarasnál (~10k), esetleg olcsó lézernél több (25k). egyrészt sok helyen adnak diákkedvezményt (ha máshol nem a suliban biztos) és otthon úgysem tudsz olyan minőségben nyomtatni, mint egy profi lézeren. másrészt egy 6 patronos nyomtatatóba még a kis patronokkal is könnyen kerül huszonezerbe a teljes csere. annyiért elég sokat lehet nyomtattatni.
6. nettó 80+30+80+20-kval számolva marad nettó 190k-d.
nettó 190k-ért olyan strapabíró noti, ami
- bírja a napi 8-10 órás munkát,
- a kijelzője viszonylag nagy felbontású,
- a vga-ja esetleg besegít a számításokban, (CS4-ektől számolhat a gpu is)
- viszonylag szabadon bővíthetők/cserélhetők a komponensei
- értelmes világgaranciával rendelkezik
- meg vannak a szükséges portjai (dp/hdmi a monitorhoz, több usb, esata/firewire a vinyókhoz) újonnan nincs túl sok.érdekes lehet ez a dell studio nettó 188k-ért, de ezt sem egész napos munkára találták ki. határozottan érdemes lenne körbe nézned a fiatal használtak között!
egyébként ez az összeg, amennyiből kijön egy közel kompromisszum mentes asztali gép (4magos procival, 8 gb rammal, dp vagy hdmi kimenetes vga-val). esetleg jóval kevesebből összerakhatsz egy jól bővíthetőt, esetleg vehetsz még egy 17-19" monitort, vagy megmaradhat a második 24"-es árának kb a fele. ha államilag akkreditált suliba jársz, akkor kaphatsz ingyen ms termékeket a campus vagy az msdna programon keresztül.
"mert éles megbízásoknál jól lehet prezentálni róla."
ez persze a területtől is függ, hogy dtp vagy fotó inkább, de ha kicsi igény is van a színhelyességre, akkor egy tükröződő, kalibrálhatatlan*, alacsony betekintési szögekkel megáldott noti kijelző kb semmit sem ér.
* olyan egyszerű a vezérlésük, hogy még a 4-5k-t sem éri meg a kalibrálás.nem lebeszélni akarlak a notiról, csak gondold át alaposan mire van szükséged.
-
Amarena
csendes tag
Ja, és a részletes lista
mióta kitört a nyár, azóta rágódom az ügyön, és próbálok okosodni a neten, de csak egyre jobban elveszem a sok adat közt :S, meg hát kérdezgetek mindenkit, de konkrét tanácsot még nem igazán kaptam. Wacomokat néztem a grasshoppernél, ott eléggé beleszerelmesedtem az Intuos4-be. Remélem, felnövök hozzá, mert eddig még digipadom sem volt XD.
-
Amarena
csendes tag
Sokáig gondolkoztam, hogy asztali, vagy laptop. Végül azért döntöttem utóbbi mellett, mert éles megbízásoknál jól lehet prezentálni róla. + harmadévben szeretnék Erasmusra kimenni, oda is jól jönne, viszont addig biztos nem veszek újabb gépet. A régi pc-m elég vacak, egy ismerősöm matuzsálemnek nyilvánította szegényt, a CS3 meg szeret összeomlani rajta... Igazából folyton meggondolom magam, nagyon nehéz eldönteni, hogy melyik a jobb befektetés
Egy asztali se lenne rossz, két szép monitorral
)
-
Amarena
csendes tag
a keret 400 000 (nettó, úgy néz ki)
-
-
T-unit
őstag
válasz
echterion #45224 üzenetére
Ha már ennyit költesz rá,legyen minimum a hd4650 és tuti minden játék gyors lesz neked,wow meg pláne natívon is.
Használt semmiképp?1év garis hd4650-es pavilion akad még azért aprón 150-ért: [link] És jobb azoknál az acereknél,én is apróról vettem egy alig használtot,bőven bolti ár alatt végül,ajánlom.Gt220-nél is gyorsabb a hd4650.
-
Amarena
csendes tag
Alapvetően ide kapcsolódik a téma, pls. segítsetek!!! Elsőéves egyetemista grafikus hallgató vagyok. Mostanra sikerült összegyűjtenem némi keretet laptophoz+egyéb kiegészítőkhöz. Összeírtam egy listát arról, hogy mi kéne. Bármilyen javaslatnak, tanácsnak, ellenvetésnek örülnék; de leginkább a laptoppal és a monitorral vagyok bajban...Tudnátok ajánlani vmi izmos, de pénztárcakímélőt?
Laptop
- elsősorban Adobe CS5 programok - akár párhuzamos – futtatására (gyors, stabil rendszer)
- a rendszerkövetelményekről ezt találtam:
http://www.photographyuncapped.com/adobe-cs5-master-collection-system-requirements/best-photoshop-cool-tips/2010/04/
- memória: min 4GB RAM!!!
- méret: kb. 15”
- ráköthető monitor
- alacsony fogyasztású aksi
- könnyű, könnyen hordozható
- wifi
- Windows7 (64 bit)Monitor:
- méret: min. 24”
- wide
(- színhelyes beállíthatóság)
– Samsung talánWacom tábla:
- Intuos4 A5 (M-medium)+védőfóliaMultifunkcionális készülék/ szkenner és nyomtató külön:
- min. 600 DPI felbontású szkennelés
- A4-nél lehetőleg kicsit nagyobb szkennelő felület
- gyors, pontos- fotóminőségű nyomtatás
- külön cserélhető patronok, gazdaságos
- különböző papírfelületekre, fóliára stb.Külső merevlemez:
- méret: 1000GB -
Shrike7973
senior tag
válasz
Shrike7973 #45228 üzenetére
Főleg mélyebb hangoknál jön ki, recsegés tényleg a legjobb szó rá. Meglepő, hogy magas hangoknál jön ki. Hallgatok zongora darabokat, és semmi.
-
Shrike7973
senior tag
Helló!
Itt van egy Pavilion DV6 2-3 hete, párszor írtam, biztos ismertek már.
Eléggé kétségbe vagyok most esve, mert a hangszóró recseg, és ha bedugom a fülest, akkor is recseg. Pedig nem kéne.
Ez az egész úgy indult, hogy a jobb oldalon néha berezonált. Műszerész informatikus különtanárom jött órára hozzám, őt megkérdeztem, azt mondta, hogy 3 eset lehetséges:
1. Szennyeződés került a laptop hangszóró membránjáta, azért rezonál be mind2 hangszóró.
2. Túlhajtom a hanszórókat, és kicsit pihentetgetni kell őket, újraindítás után meg stb nem fog recsegni.
3. Gyárilag hardware hiba.De most azt tapasztalom, hogy full recseg youtube videó, megnéztem aztán más mp3-akkal is jetaudio-n, illetve fülesen is néztem, azon is..
Gondolom indulhat a garanciáztatás..
-
premete
veterán
válasz
semetka #45220 üzenetére
A csepptöltés ott sem játszik, értelme akkor van az akku kivételének, ha egy elbaltázott konstrukció a notebook, és melegszik benne az akku, a mai gépekben olyan helyen van, ami legmesszebbre került a hőtermelő dolgoktól, mint cpu, gpu. Egyébként, ha pedig 2 havonta nem használja valaki akkuról, akkor sok értelme nincs a laptopnak. Jobb akkuk 300 töltési ciklust kibírnak általában.
-
echterion
nagyúr
válasz
T-unit #45221 üzenetére
Lol, nem is figyeltem, hogy mennyi ideje kérdeztem itt utoljára.
Csak mostanában komolyabban nézelődöm (asszony megy ki Angliába jövő hónaptól pár hónapra), és nem tudtam, mikor kérdeztem itt utoljára, úgyhogy benyomtam a nevem a keresőbe.
Ezen kettő között gondolkodom jelenleg:Szerinted? Hajlok a gyorsabb proci felé. Mondjuk, egy WoW elfut a gyengébb vga-n is, az erősebb mellett meg gyenguszabb a proci. Áh, ezek a fránya kompromisszumok. Nehéz így jól dönteni.
-
failed
tag
Sziasztok!
Mit gondoltok erről? HP Pavilion DV6 1223eg
Fősulira meg játékra kellene, mert eladom az asztalim, és keresek egy 2in1 megoldást, mert külön notira nem igazán van pénzem.
Ha esetleg van valakinek, akkor személyes tapasztalatokat megoszthat nyugodtan
-
echterion
nagyúr
válasz
T-unit #27040 üzenetére
Köszi a választ.
Megnéztem, amit ajánlottál és egy kérdésem van vele kapcsolatban: nem túl gyenge az a proci a vga-hoz?
Amúgy közben agyaltam azon, hogy később mire is fogom használni majd a notit, és igazából lehet, hogy egy olyat kéne inkább választanom, amiben egy jobb proci van, meg valami közepes vga, mittomén, pl. egy 5470-es ddr3-as vram-mal. -
válasz
szab.gabor70 #45200 üzenetére
Ezen az oldalon csak 1 ev garit adnak a gepre, pedig a keszulekre 2 ev gyari garancia vonatkozik! Mashol megkapod ennyiert ket ev garival...
-
premete
veterán
-
snow.man
tag
válasz
#98593280 #45211 üzenetére
A formázás nem feltétlen csak vásárlás után ajánlott. Egy hónapban egyszer jót tesz az akksinak. Nem a folyamatos töltés nem tesz jót, hanem a csepptöltés (amikor hálózatról használod a gépet, lemerül az akksi 99%-ra, rátölt, remerül 99%-ra, rátölt, stb). Persze, az sem jó, ha túl sokat áll az akksi, érdemes azért használni néha (mondjuk hetente) még annak is, aki csak otthon használja a laptopját. Túl sokat tényleg nem lehet trükközni az élettartammal, de már fél év, egy év is sokat számít...
-
törölt tag
válasz
T-unit #45209 üzenetére
Az Asus nem hiszem h most megfelelne a vevőnek, mert van neki egy és nem nagyon dicsérte. Maradnék az MSI-nél. Köszi azért!
(#45208) snow.man: Te írod h a folyamatos töltés nem tesz neki jót, akkor minek hagyod rajta éjszaka? Olyan h formázás max az akksi megvásárlásakor ajánlott, de később minek?
Az akksit ki lehet venni belőle és csak 220-ról járatni, azt aláírom, bár az sem jó, ha túl sokat áll. Amúgy meg mindegy, mert 2-3 évnél szerintem úgysem bírnak ki többet.
-
snow.man
tag
válasz
semetka #45204 üzenetére
Én itthon hálózatról használom a laptopom, úgy, hogy ki van véve belőle az akksi. A folyamatos csepptöltés nem tesz neki jót. Csak akkor teszem be, ha viszem valahova a gépet. Meg kb. havonta lemerítem "teljesen" (szigorúan csak 3-5%-ra!) és töltöm egész éjszaka (= "formázás")...
-
törölt tag
válasz
T-unit #45203 üzenetére
Szerintem is ez elég klafa, i3, keveset fogyaszt, 4GB DDR3, 2 év helyi Albacomp-os gari, ahova nekünk kapcsolatunk is van. Nagyon nem is láttam több 4GB-os i3-as gépet 150 körül... van egyáltalán??
(#45204) semetka: Szerintem úgy jobb, hogy gyakran feltöltöd és leüríted, mozogjon az az aksi. Ha állandóan 220-ra van dugva, az megöli az aksikat, rövidebb idő alatt purcan ki.
-
semetka
őstag
Akinek van otthon laptop ahhoz lenne ey kérdésem.
Érdekelne hogy otthon hogy használjátok? Akksi kint van és hálózatról vagy akksi bent és hol be van dugva a konnektorba hol nincs? Hogy jobb az akksinak? -
törölt tag
Üdv! Ismerős 150 max 170k-ért notit venne. i3 cpu kell és 4GB DDR3, ezt néztem ki:
MSI CR620-064XHU, 150k, 2év gar, vélemény? Thx.
Ja általános használat, irodai dolgok esetleg full hd film, de azt az Intel GMA HD szerintem tudja. -
T-unit
őstag
válasz
Sambora89 #45199 üzenetére
Te tudod,tény i3 egy elég erős proci munkához már,korábbi c2d p8600-al egy szint.Pavilionba meg a vga jóval erősebb,ellenben csak 1év garis.Vedd fel a kapcsolatot hírdetővel szállítással,én csak renew program olcsósága miatt ajánlgatom,meg lehet én is azt venném ha szánnék notira annyit.
szab.gabor70 : Nemrossz,ennyiért lehet is venni.
Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro 14 - 16" M4 MAGYAR Billentyűzet Azonnal átvehető DEÁK TÉRNÉL garanciával
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M3 Pro MAX 14 30GPU 36GB 1TB Magyar billentyűzet Azonnal átvehető.
- Thinkpad T480s 24GB RAM 1TB SSD (erős, könnyű, vékony gép) Windows 11 kompatibilis
- Dell Latitude 5510 15,6", i7 10610U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia
- Acer Predator Helios 300 - 15,6"FHD IPS - i7-7700HQ - 8GB - 256GB SSD+1TB HDD - GTX 1060 6GB -MAGYAR
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Bomba ár! Dell Latitude 5411 - i5-10400H I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest