- Azonnali informatikai kérdések órája
- OLED TV topic
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Léghűtés topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Asztrofotózás
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Aktív témák
-
Cyberpunk
félisten
Hali sajnos az utóbbi időben eléggé leégtem anyagilag viszont egy notira szükségem lenne.
Szóval a régebbi terveimet kukáztam.
Viszont jobb lenne a 11-12"-os kategória viszont netbook-ot nem szeretnék.
Szóval 150k lenne a max keretem az sem baj ha kevesebb
Viszont gondolom ez a kategória a smartbook-ok elég borsos áron menne már legalább is ami komolyabb minőségibb.
Ezek között vacillálok: Acer Aspire 1810TZ, ACER Aspire ONE 752,
esetleg ez még beleférhet TOSHIBA Satellite T110.
Szerintetek?
Lényegében hasonló gépek a teljesítmény az elég lenne számomra viszont a minél hosszabb akkus üzemidő nem ártana. Egyszóval 8-órát jó lenne ha kibírna. -
babo91
csendes tag
Sziasztok! Lapos vásárlásán gondolkozom és szeretnék tőletek ajánlást,tanácsot kérni.
Elsősorban játékra (már kb 8 éves az asztali PC-m szal lemaradtam játékilag
ugy hogy szeretnék pótolni
) de ezen kívül netezésre, videózásra használnám. Úgy árban 150e-180e re gondoltam. Bár most találtam őt :
http://ipon.hu/webshop/produ/samsung_r580_piros_np_r580_js01hu/141322
és hogy mi a vélemény a samsung -ról, meg az igaz-e hogy ha op-rendszer nélkül kérem akár 20e vel lejjebb is mehet az ára. Szóval ajánljatok vmit nekemmert samsungéknál 230e azért nem frankó
-
dunkel
őstag
Sziasztok!
15,6" notit szeretnék vásárolni, a keret 150k. Cél "természetesen" a lehető legerősebb konfig.
Jelenleg ezt nézegetem: Acer Aspire 5740G-332G32MN
Vélemény, más javaslat esetleg? -
LonG
csendes tag
Sziasztok,
Mit tudtok a Dell Certified Refurbished illetve a Dell Scratch and Dent laptopokrol, mit jelentenek ezek pontosan (az elsot ertem, a masodikat nem). Mennyire megbizhatoak ezek? Garancia van e ilyenkor?
Koszi
-
didoc
csendes tag
Notebookot szeretnék venni.
Ezeddig ő lenne a kiszemelt szempont:
http://www.hej.sk/pocitace-prislusenstvo/obchod/1028331/aspire/acer-aspire-5740g-434g50mn/-úgy látom ár/érték-ben ez lenne a racionális választás
különösebben nincs szükségem nem integrált grafikus vezérlőre, mert itthon van xbox, de hát lehet majd főiskolán rám jön a játszhatnék és a 70 eurós felár, egy hd 5470-ert úgy vélem nem olyan vészes.Na de, afféle aggodalmam van, hogy félek, hogy ez a műanyag csoda tönkre megy, szóval a kérdésem az lenne, hogy végül is mennyire megbízhatóak az ilyen acerek, külső szempontból?
Vagy értelmesebb lenne venni pl egy integrált grafkártyás, nem i procis , vlm régebbi kiadásu dell-t, hp-t, esetleg vlm mást? -
WaW0x
csendes tag
Üdv! Gondolkodom notebook vételen.
Ezt a kettőt néztem ki:
ASUS K50AB-SX077D Notebook
Packard Bell TJ61-F2461-SB-015HG
Ti melyiket választanátok a 2 közül? Esetleg jöhet hasonló árfekvésben más is aminek ilyen vagy jobba teljesítménye.
Köszi előre is! -
Himym
senior tag
válasz
T-unit #42784 üzenetére
Okés azt hiszem leszürtem a lényeget.
Látom te jól értesz ezekhez azt megtudnád esetleg mondani, hogy miért csipog egy HP noti töltő tápegysége, áram nem jön át rajta csak sípol...Am itthon nem az országra gondolok hanem magamra mint felhasználó
a HPleszámítva a tápot baromi jó kis gépecske.
és a Sony notik vannak elönyben.
-
T-unit
őstag
Namost még nem is az h nem közkedvelt(jó akinek 10-15éve biznisz gép van a "segge alatt" még jó h nem imádni fogja,hanem nem nehéz kitalálni fikázza legfőképp),inkább minden egyes fórumozónak meg van a saját véleménye róla itt.Amúgy acert speciel én elmondhatom nem csak kipróbáltam,lassan 3éve van a tulajdonomba egy példány belőle,és lehet h műanyag csoda,de működik még,és ez nekem bőven elég is,nincsenek extrém igényeim h alu-mg ötvözetű ház,meg 10év múlva is ugyanúgy legyen működő elnyűhetetlen monstrum gép,(igaz kb addigra egy mostani 486-osnak felelhet meg)...ez mind szép és jó, no de milyen áron ugyebár?
Az már mellékes mi...nyílván ha tehettem volna áldozok én is 400-500k-t egy über biznisz csodára,vagy még inkább egy asis/renew HP elite csodára,egy szintén 500k-s gamer pc mellett mondjuk persze.
amol :Úgy-úgy. -
amol
addikt
válasz
hamham #42774 üzenetére
Mindegyik tartalmazza az Intel HD-t. Váltani akkor tudsz ha
1. van benne diszkrét video is
2. a gyártó ezt lehetővé tetteHogy melyik gép tudja ezt azt a gyártói honlapokon megtalálod, mindenesetre sajnos nem sok. Ez különben nem új dolog, váltható például t400/t500-ban, valamelyik vaioban vagy asus ul30-ban pedig azok még nem arrandale-esek. Msi-nek láttam ilyen modelljét i3-mal.
Én különben kötelezővé tennémOnnantól meg lehetne venni a legbikább gpu-s gépet is úgy hogy notebook maradjon. Amelyik forró, üvölt és hamar lemerül az nem az.
-
törölt tag
-
Welsing
csendes tag
Sziasztok!
Egy ilyen laptopot néztem ki,de szeretném a véleményeteket kikérni:
Acer Aspire 7740G-624G50Bn , 43,94 cm (17,3") Intel Core i7 620M (2,66GHz), 4GB DDR2, 500GB HDD, ATI Radeon HD5650 1024MBEsetleg van e valakinek hasonlóval tapasztalata.
A válaszokat előre is köszönöm!
-
negyedes
addikt
-
T-unit
őstag
Jó is lenne bolti,400 alatt.Igazából már az új modellek renew/asis gépeit várnám részemről.Jó gép nagyon a 8730w,de lássuk be nem egy mai darab már az se,minden számtech cucc szép lassan kezd elavulni idő után,persze az árához mérten mondom, de ez megint erős szvsz.
Himym : Jobban belegondolok,16" alatt még annak is lehet örülni tolnak egyáltalán bele hd5730-at is.hd5850-es gépeket amiket láttam mind 17,18"-osok már ami erősebb is.Így nincs jobb ennyiért elven, megkockáztatnám az MSI-t, -ha- pc+noti semmiképp nem jöhet szóba persze,mint végső megoldás.
valakiiii . 100k-ból újak közül még talán mindig inkább egy HP. -
valakiiii
tag
Sziasztok!
Remélem valaki tud segíteni.
Laptop-ot szeretnék venni , de mivel nem nagyon értek hozzá szeretném kikérni a tanácsotokat . Milyet lenne érdemes venni 100.000ft magasságában ? Nem játékra , hanem inkább film nézésre használnám .
Válaszokat előre is köszönöm!
-
hamham
tag
válasz
OliApa #42766 üzenetére
Tudnál egy pár sort írni róla , hogy mégis milyen?
"Nem a processzornak kell tudnia hanem a gépnek. Tehát a lehetőség adott lenne, csak nemigen használják ki."
Az Intel Arrandale proceszoraiban van integrált gpu, ezeknél h működik a váltás? Hol tudnám megnézni h melyik gép tudja ezt? -
Ezzel maximálisan egyetértek én is. Ízlések és pofonok, mindenkinek mások az igényei és persze a pénztárcája is. Ezzel nincs probléma, hiszen úgyis olyat választ az illető, ami tetszik neki és pénze is van rá. A gond ott van, ha csak azért is lenézzük azt a gépet, ami másoknak van, más igények szerint.
Talán eljön majd az idő, amikor ezen túl tudunk lépni, legalább itt a fórumon.
Egyébként, hogy mennyire szubjektív dolog, kinek melyik tetszik, alátámasztja az én példám is. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy megvehetném magamnak bármelyik EliteBookot, vagy magas kategóriás üzleti modellt. Volt nálam pár, adtam is el belőlük, stb. Azért használok ma is egy HDX-et, mert ez tetszik, az EliteBook pedig nem. Napi 10-12 órát megy a gép, én ezzel keresem a kenyeremet, tehát mondhatom magam profi felhasználónak. Soha nem hagyott cserben, mindig el tudtam végezni a munkámat vele, és ha időm akad, a szórakozásban (multimédia, GAME) is tökéletesen teljesít. Tehát BEVÁLT, elődeivel együtt.
-
-
FehérHolló
veterán
válasz
bmwsan #42755 üzenetére
Ha utazás közben játszol rajta mai komolyabb játékokat, nincs olyan noti, ami ~1.5 óránál tovább bírná 9 cellás akkuról. Pasziánszozni persze lehet vele.
Másrészt egy jó ideje 15"-os notikat utaztatok (és használok) hetente BP és Pécs között vonaton/buszon/stb-n. Nem élmény, mert elég nehezek. Gondold meg jól, hogy valóban szükséged van-e 17-esre, és nem csak azért kell, mert melengeti a lelked, hogy nem fér el melletted senki a buszon/vonaton, ha az öledbe veszed.vitko: Több online laptop áruház keresőjében be lehet állítani ilyen opciókat. Léteznek ilyen notik, amit szeretnél. A nagy felbontás viszont nem az olcsóbb kategóriára jellemző.
-
LLam
senior tag
sziasztok,
segedelmet kérek! Jó ideje nézegetem a laptopokat, lassan a pénzem is összeáll egy vásárlásra. Vannak ám kívánságaim, de most meg vagyok lőve, hogy melyik gépre illik leginkább a következő lista:
13.3 vagy 14.1 inch, tükröződésmentes ergo matt kijelző (esetleg anti-glare=tükröződés csökkentő)
c2d vagy i proci
minél erősebb dedikált vga gef9300tól felfelé
max 2.4 kg tömeg
slot load dvd vagy semmilyen
világító billentyűzet
led kijelzőez a fontossági sorrend is egyben. A legendás IBM/lenovo T61-ben gondolkodtam eddig de most itt a T400 vagy az X300-as széria, vagy ott a HP elitebook sorozat vagy esetleg Dell E6400 vagy XPS?
pls HELP!
-
sch_a
addikt
Sziasztok!
Egyáltalán nem vagyok otthon notebookok terén, viszont nem sokára szeretnék venni egyet. Az a baj, hogy fogalmam sincs, hogy egyáltalán milyen márkák között nézelődjek, stb..
Ahogy szemezgettem pár oldalon, az alap a két magos processzor lenne, e mellé kellene még egy olyan vga, amivel kezdeni is tudok valamit. (Nyilván nem ezen akarok játszani a legújabb játékokkal, de azért...) A maximum keret 150ezer. Tudtok valamit ajánlani? Vagy esetleg egy linket, ahol a legjobb árban megtalálom a gépeket? -
amol
addikt
válasz
SeniorTilla #42753 üzenetére
Mint írtam láttam már. Nem csúnya, de én például nem szeretem a csillogást.
Végülis nem rossz egy ekkora ha egész életét egy asztalon tölti de akkor már vannak ezek a monitorral egybeépített, külön billentyűzetes megoldások (á la i-mac) amik szerintem használhatóbbak. Fene tudja, ha lenne hozzá magyar bill. talán.
De nem tartom megbízhatónak a Pavilionokat, én sem ma láttam először notebookot és találkoztam problémákkal. Más is, és ennek hangot is adnak ezért érdemes figyelembe venni.Én nem vagyok bizniszbuzi. Nem dokkolok, nem használom a pöcköt, bár a 2. akksi sokszor jól jön. Szeretem a hosszú garanciát, a kiemelt szupportot, a masszív kialakítást, a jó hűtőrendszert, a merevlemez-védelmet, a matt kijelzőt (erre szükségem is van), a jól alátámasztott billentyűzetet, a hosszú akksiidőt és a minőséget.
Amelyiktől ezek nagy részét megkapom azt jónak tartom márkától és kategóriától függetlenül. Ebből kifolyólag nem nézem le a konzumert. Nyilván nincs minden játszani vágyó fiatalnak 3-400+ ezre egy játékra valamennyire alkalmas bc gépre. -
amol
addikt
válasz
SeniorTilla #42756 üzenetére
Isten bizony senki sem bukott rá a fórumból
-
Tendd
tag
Hosszas keresgélés után erre a gépre esett a választásom a photoshop mellé. Van valakinek tapasztalata a géppel kapcsolatban?
-
Dyingsoul
veterán
Hali!
Megálmodtam egy notebookot de nem tudom, hogy létezik-e!Leírnám, hogy mit szeretnék bele, ha valaki tud pont ilyet, vagy nagyban hasonlót, légyszi szóljatok.
-Képernyőméret: 15.x'
-Max felbontás: 1600x900 vagy 1680x1050 vagy valami ilyesmi.... (van egyáltalán ekkora felbontás 15.x'-os notebook képernyőn?)
-CPU: Core i7-7xxQM vagy Core i7-6xxM
-VGA: valami 1gigás ATI
-Winchester: mindegy
-memória: 4gbLétezik egyáltalán ilyen laptop? Próbálok keresgetni de nem nagyon találok. Eddig egy Asus n71jq találtam, de ez 17.x'-os, az meg nekem nagy lenne :S Mivel később tervezem a vásárlást (talán nyáron) ezért érdekel olyan laptop esetleg, ami még nincs piacon de majd jön.
-
válasz
T-unit #42758 üzenetére
Tudod, mi az érdekes? Az, hogy a biznisz kategóriát nem szidják azok, akiknek konzumer van, pedig vagyunk itt jópáran. Elfogadjuk, hogy nem mindenkinek tetszik a fényes felület és a csicsamicsa, meg multimédia. Én azt is elfogadom, hogy a matt kijelző sokkal jobban használható kültéren, mint a fényes, hiszen így van. De a másik oldal is tudomásul vehetné, hogy nem mindenki használja a gépét szobán kívül, és bent a fényes a nyerő. És ez csak egy volt a különbségek közül, amiben nem értünk egyet. Nem is kell, hiszen attól (is) szép a világ, hogy különbözőképpen gondolkodunk benne.
-
T-unit
őstag
válasz
SeniorTilla #42756 üzenetére
Amúgy tényleg undorító néha mennyire beszűkültek itt egyesek az "üzleti" világ gépeibe.Mintha csak egy féle igény lenne mindenkinél: az ami a saját maguké.Attól még h consumer egy gép nem jelenti azt csak szar lehet,más-mások az igények, nem vagyunk egyformák ennyi ,ma már sokan keresnek asztalit leváltó mobil teljesítményt,kár arra beszűkülni mint anno, noti=csak a munka.Az a múlt.Attól még jók az üzleti gépek,de el kell fogadni a másik fél igényeit.
-
válasz
#95590400 #42727 üzenetére
Ez igaz lenne akkor, ha nem szabályozná az akkumulátor működését egy ún. SMART elektronika. Emiatt és egyéb technológiai dolgok miatt egy akksit SOHA nem lehet a gépben teljesen lemeríteni, mert akkor már nem tudná biztosítani az energaiellátást. Tehát nem fog tönkremenni a Li-Ion akksid, ha a gépedben addig meríted, míg az be sem tud kapcsolni. Megóvja ettől a SMART.
Ha viszont kint áll a polcon/fiókban, és elfelejtekezel róla, nem tudja megmenteni semmi. Napról-napra jobban lemerül egészen addig, amíg már a SMART sem tud beleszólni. Jó megoldás talán az lenne, ha ilyenkor a SMART lekapcsolná a cellákat, hogy ne legyen kisülés. Nem tudom, ez megoldható-e vagy megoldott-e már. Ennyire nem értek hozzá.A formázás egyébként NAGYON fontos, mert ekkor válnak konkréttá a teljesen feltöltött és teljesen lemerült állapothoz tartozó jelszintek. Nézzétek meg, sokszor mennyi ideig megy 99-100%-os töltöttségi állapotban az első feltöltéskor. De CSAK az elsőnél, utána már nem. Gondolom ekkor tanulja meg, mi is a 100%.
Meleg környezet szerintem eleve adott, aki nem erre tervezi az akksiját, az elég gáz.
-
-
bmwsan
senior tag
Sziasztok
milyen notebookot tudtok ajánlani 250k-ig.
A lényeg egy 17"-os monitor és csak játékra lenne használva
Azért kell laptop mivel sokat utazom, de néha jó lenne egy picit kockulni,,
Előre is köszönet .
Üdv.: bmwsan -
paella
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Nem tudok dönteni, mivel nem értek a számítástechnikához.
A dell gépek tetszenek a legjobban,mert mindenképp rózsaszín laptopot szeretnék, és nem olyan drága,mint a sony vaio.
Nekem fontos,h mennyit bír, örülnék, ha az üzemidő nem csak 2-3 óra lenne. A másik nagyon fontos dolog, hogy photoshopolok és illusztrátorozom. De nem óriási méretű fotókat retusálok, csak tervezek, rajzolok.
És a harmadik fontos dolog, hogy nem szeretnék 160ezernél nagyon többet költeni rá, de jobb, ha az alatt van. Nagyon sokat gondolkodtam a macbookon, de nem tudom,h megéri-e, és pont emiatt nem szeretnék feljebb menni árban, mert akkor végülis ennyi erővel macbookot is vehetnék
Tudnátok segíteni nekem megtalálni az ideális laptopot? Igazából 2 jöhet szóba(mivel rózsaszínt szeretnék, tudom ez butaság), én csak ezeket találtam:
Dell Inspiron 1545-127 Pink
TulajdonságokTulajdonságok:
Dell Inspiron 1545-127 Pink
Operációs rendszer: Ubuntu Linux v9.04
Kijelző: 15.6" WXGA TrueLife (1366 x 768 fényes) WLED TFT
Processzor: Intel Core 2 Duo T6600 2.2GHz / 2MB / 800MHz
Memória: 2GB DDR2 800MHz (1 x 2GB)
Merevlemez: 320GB 5400rpm SATA HDD
http://www.minibook.hu/termek/dell-inspiron-1545-127-pink-01838
Régi ár: 159,613 Ft
117,100 Ft+Áfa
146,375 FtDell Studio 1537 115582 Rózsaszín
TulajdonságokTulajdonságok:
Dell Studio 1537 115582 Rózsaszín
Operációs rendszer: Nincs
Kijelző: 15,4" WXGA (1280 X 800)
Processzor: Intel Core 2 Duo P7450(2.13GHz,1066MHz,3MB)
Memória: 2x1GB DDR2
Merevlemez: 320GB
116,290 Ft+Áfa
145,363 FtDell Studio 1537 115580 rózsaszín
Operációs rendszer: Nincs
Kijelző: 15,4" WXGA (1280 X 800)
Processzor: Intel Core 2 Duo P7450(2.13GHz,1066MHz,3MB)
Memória: 2x2GB DDR2
Merevlemez: 500GB
163,938 Ft
131,150 Ft+ÁfaÉs 1 lila alternatíva : eltávolítás
DELL Inspiron 1564 15.6 HD Ready
Intel Core i3
2048MB
320GB
156.650.- FtMelyik a jó választás? Vagy ha egyéb ötlettel tudtok szolgálni,akkor szívesen veszem azt is!
Köszönöm!!!!
-
-
T-unit
őstag
Pedig volt, max 500k.Voltak elvárásai a srácnak,én meg arra válaszoltam,teljesítettem is amiket írt azzal a HDX-el, az más kérdés h egy 8730w jobb is,persze hogy jobb kár ezen rágni tovább a csontot,mellesleg jelenleg jócskán drágább is kb 200k-val,mellékes...
Himym : Ha ennyire fontos vga,akkor MSI, bár igazából egyiket se igen venném,1000€ annyira nem nagy szám pláne kint értük szvsz. -
Himym
senior tag
Kifutottam az időből.
Esetleg ehez mit szoltok?
Annyi a külömbség, hogy ez MSI a vga jobb 5730 és max csak 4 gb lehet benne nem 8 mint az Acerben árban mind2 ugyan az már csak a javaslatotok kellene,
Célom vele játszani és dolgozni 1000€-rónál többet nem adnék ki érte. Más ajánlatokat is elfogadok ha van jobb ez a méret maradjon nem kívánok 17zolosat.
-
Himym
senior tag
Sziasztok.
Tudnátok nekem szolgálni infórmáciokkal, hogy mennyire jó az Acer megbízható-e nem romlik el egy hamar hangos e a hűtése stb stb...
Én erre a notira gondoltam az Acertől de gondoltam megkérdezlek elötte titeket mert biztos jobban tudjátok mint én.
Amiket nézem róla youtubene gész jónak tűnik szépen néz ki meg jól futnak rajta a játéok highon...Az nem gáz, hogy a vinyó csak 5400rpmel megy nem 7200?
Köszi előre is a segítségeteket.
-
sislaciii
aktív tag
sziasztok! mit ajánlotok? notit szeretnék multimédiára, netre, egyebek. HD kijelző fontos, mint a numpad is. intelt szeretnék, de amd is jöhet. Lenovo G550G-t néztem, és esetleg K50AB-t, bár utóbbi AMD-s. árba olyan 115.000Ft
-
SZIGMA
aktív tag
A Li-ionos akkuval kapcsolatban,nem tényként írom,inkább csak a saját véleményem és tapasztalom.Mobiltelefon akksikra vonatkozik.
Ha túl merül,márpedig képes 0-ra merülni,akkor "bebikázzuk" csúnya szakszóval élve.
Minél inkább kihasználod az akkut,értsd,ha csipog az alacsony fesz miatt,akkor töltöd csak,annál jobb lesz neki.A gyakorlatban a "nincs memóriaeffektus" leginkább csak "nem olyan mértékű,mint a régebbi akkuknál".Több éve álló akkukat is elindítottam már és újraformáztam,gyakran mégis verik teljesítményben az új utángyártott akkukat.
Hangsúlyozom,mobiltelefon akkuknál!A laptopokban lényegesen bonyolultabb vezérlőelektronika van,így itt már nem nagyon lehet bikázgatni,de nem tartom hülyeségnek az időnkénti használatot,ha hálózati táplálás miatt az akku félre van téve. -
T-unit
őstag
Persze,próbálkozni lehet mindennel, de ha egyszer az oldalukon már hónapok óta nem látom kb. az nálam egyenlő azzal elvitték a készletet mint a cukrot, és ezen nem is csodálkoznék egy cseppet sem,mikor féláron szórták a felsőkategóriás noteszt.De semmi gond,idővel lesz az újabb szériából is remélhetőleg majd féláron.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
Napfénysüti #42738 üzenetére
Persze, igen, akkor úgy mondom a lemerűltség közeléig nem érdemes állítólag hagyni kifogyni az a LiIon akksit.
-
rekid
addikt
válasz
T-unit #42734 üzenetére
Arra gondoltál hogy fel kéne őket hívni tudnak e a közeljövőben hozni? Nekem is igy lett anno.
Proba cseresznye.Akksi: Mai napig ha veszel pl telefont az eladó azt mondja hogy vidd haza merítsd le és töltsd 24 óráig. Legutóbb ezt a szöveget pannonál hallottam egy honapja majdnem hangosan röhögtem. A poén az hogy barátnőm vette a telefont és itthon villamos végzettséggel napi elektronika bújással nem tudtam elhitetni vele hogy hülyeséget mond az eladó. Mert hogy ő az eladó biztos jobban tudja...
-
T-unit
őstag
Továbbra is megfoghatatlan példák link nélkül,látom nem tűnt fel mit szeretnék végre látni...de mindegy hagyjuk ha Te se tudsz linkelni.
Ráadásul még direkt említettem is előbb ha visszaolvasol és az én hsz-emre megy a dolog,h 300-ból nem igen lesz 8730w renew/asis-ba már, nyílván azt ajánlottam volna ha igen, de elnézést ha én nem ismerem azt a boltot ahol még szórják mint 1éve mondjuk.Az fix n.bookstore-ba biza nincs már annyiból fullHD-s se. -
válasz
marilllyo #42726 üzenetére
130eFt-tol: Asus K50Ab-SX073D
140eFt-tol: ACER Aspire 5542G
Ha meg ki akarod hasznalni a keretet, akkor 180eFt korul meg mar vehetsz K52-es Asusokat is i3-as procival 1 gigas 5470es videokartyaval, 4 giga DDR3-as memoriaval. Ezzel a geppel szerintem par evre letudva a laptopvasarlas gondja, ilyen kriteriumok mellettDe a HL2 a tobbi ket gepen is elfut szepen.
-
válasz
zoo8800 #42715 üzenetére
En a 3 marka kozul egyertelmuen az Asus-t ajanlom, a tobbi ket gyarto minosegevel nem igazan vagyok megelegedve. Ettol fuggetlenul lehet, hogy veszel egyet es soha semmi problemad nem lesz vele... de kisebb az esely, mint az Asusnal
Az Asusbol viszont annyi penzert mar van akar jobb procival is gep, pl.: ASUS K70AE-TY033D
Az altalad linkelt Fuji 154eFt a honlap szerint. Akkor mennyi is a keret ?
-
SZIGMA
aktív tag
válasz
#95590400 #42727 üzenetére
Azért tegyük hozzá,hogy a Li-ion akksiknál is észrevehető a különbség a formázás és töltés-kisütés miatt.Az csak reklámszöveg a telefonoknál is,hogy elég 1-szer formázni és minden frankó lesz,tapasztalat,hogy ha az első 3 ciklust teljes töltés-kisütéssel végigcsinálja az ember,az akku tovább bírja mind üzemidőben,mind élettartamban.Laptopakkunál ez persze kicsit más,a bonyolultabb vezérlőelektronika miatt.
-
adm
őstag
kiterjesztettem a keresést a 15" munkaállomásokra is. hátha...
-
törölt tag
válasz
SeniorTilla #42721 üzenetére
kövessük végig, ha jól értem, mit tanácsolsz.
merítsük le hetente, ha nem is muszáj. alapvetően mi is viseli meg? a teljes ciklus, bír belőle 1000-et.
merítsük le úgy, h nem lehet már bekapcsolni. mi is árt meg neki? ha túlmerül. ezt az elektronika hivatott megakadályozni, felesleges azt becsapva szórakozni.
ez a kisütés formázás teljesen felesleges a lion akksiknál. ami legjobban árt nekik, az a meleg környezet. illetve a kapacitását csökkenti a teljes ciklus. memóriaeffektusa nincs. az összes többi meseszöveg, vagy majdnem felesleges hülyéskedés /pl. tegyük be hűtőbe, 70%-on. -
marilllyo
veterán
Sziasztok!
Notit szeretnék de vmi olyasmit amin azért a hl2..(cs:source) szépen futna! Nagyon erős asztalim van de annyit nem játszom és a kihasználatlanság meg a kényelem egyre a noti felé húzna! Egyedül a cs ami még leköt!
Minél olcsóbban értelemszerűen de azért Fujitsut nem szeretnék!
Ötletetek van?!
200 alatt gondolom találok ilyet annyi a max amit ráköltenék...de ha 150 körül megúsznám annak már nagyon örülnék! -
amol
addikt
válasz
SeniorTilla #42719 üzenetére
"A HDX-eknek 2 év teljeskörű pickup and return garanciája van, ami itthon is érvényesíthető."
Mea culpa. -
-
amol
addikt
válasz
SeniorTilla #42719 üzenetére
Veled nem vitatkozom többet. Elég ha én tudom amit tudok, nincs szükségem arra hogy bizonygassam mihez értek.
Szerviz: nem HDX hanem Pavilion úgy általában.Ezennel kijelentem, hogy a SeniorTilla által forgalmazott Pavilionok nem szarok, csak az összes többi.
szerk: "Láttál már egyáltalán HDX-et, hogy azt mondod rá: böszme?"
Láttam. Mi lenne egy 18" gép, kecses? -
válasz
#95590400 #42702 üzenetére
Több, mint 10 éve használok notebookot, és mindig így használtam. Több ezer darabot adtam el ezalatt az idő alatt, és mindenkinek ezt a módszert javasoltam. NEm volt vele gond, ezért javaslom továbbra is.
Az akkumulátort használni kell, nem szabad állandóan feltöltve tartani, mert attól hülyül meg a végén.
-
-
Már ne haragudj, de fogalmad sincs akkor a HP garanciáról. A HDX-eknek 2 év teljeskörű pickup and return garanciája van, ami itthon is érvényesíthető. Láttál már egyáltalán HDX-et, hogy azt mondod rá: böszme? Vagy csak régi jó Feri Bácsink szóhasználatával éltél
Egyébként ha itthon nem javítják, akkor külföldi szervizesekkel beszéltél gondolom. Vagy ha hazaival, akkor mi alapján mondtak róla véleményt...hmm érdekes dolog ez.
Még egy kérdés: neked eddig hány HDX-ed volt, hogy ilyen jól tájékozott vagy felőlük?
-
zoo8800
veterán
Üdv.
egyik ismerősömnek noti kellene.
fontos dolgok:
nagy kijelző, minimum 16-ost képzelt el
min. 2 GB RAM
DVD meghajtó kell
árban 140 alatt legyen.
OS nem kell.ezeket néztük ki:
Asus K70IJ-TY118
FUJITSU Amilo Li 3910-UW5HU
MSI CR700-063XHUezek közül melyik lenne a legjobb?
vagy ha esetleg ajánlanátok valami tutitköszi
-
bleró
tag
sziasztok.azonos áron 3 noti közül válaszhatnék. 1.Acer 5732Z 15.6" WXGA CB / PentiumDualCore T4300 (2.1GHz, 1M cache, 800MHz FSB) / Mobile Intel® Graphics Media Accelerator 4500M (UMA) / 2x2GB DDR3 / 1x500GB / DVD-SuperMulti / 802.11bgn / 6 cell battery 2.Toshiba Satellite L500-1EQ. 3.Acer eMachine E725-442G25Mi .Az állapotuk és a gari hasonló.az 1 accer és a második acer között csak a felszereltég a különböző?Mert ugye az elsőben több a memori,meg a hdd.Vagy felejtösek ezek az acerek,és inkább válasszam a toshibát?légyszi segítsetek.üdv
-
soldi3r
veterán
hi!
latitude e5400-zal kapcsolatban érdeklődnék, mennyivel gyengébb mint az e6400? -
SZIGMA
aktív tag
Sziasztok!
Munkatársnőm megkért,hogy nézzek neki 1 laptopot.Teljesen általános felhasználásra,net,office,filmnézés,chat,stb...
130k van rá
Ami kellene:
15" kijelző
min 2GHz
min 2GB Ram
320 GB HDD
webkamera
WIFI alap,esetleg Bluetooth
XP vagy WIN7 menne rajta
TV kimenetre is igény lenne,de szerintem manapság ez már ritka,úgyhogy ez nem fontosamit néztem eddig:
HP 610
HP 615
Toshiba L500
Most láttam az edigi-nél akciós az ASUS K50IJ-SX148L 117900-ért.Valakinek van tapasztalata ezekkel a típusokkal,melyiket érdemes választani?
Minden szempont játszik:szervizháttér,típushibák,külső (mégiscsak nőnek lesz),driver support,ilyesmi..
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv!
Szigma
-
OliApa
aktív tag
Ezek a kártyák már nem fontosak? Az én új gépemen sincs bemenet, meg még egy jópáron.
-
bleró
tag
sziasztok.azonos áron 3 noti közül válaszhatnék. 1.Acer 5732Z 15.6" WXGA CB / PentiumDualCore T4300 (2.1GHz, 1M cache, 800MHz FSB) / Mobile Intel® Graphics Media Accelerator 4500M (UMA) / 2x2GB DDR3 / 1x500GB / DVD-SuperMulti / 802.11bgn / 6 cell battery 2.Toshiba Satellite L500-1EQ. 3.Acer eMachine E725-442G25Mi .Az állapotuk és a gari hasonló.az 1 accer és a második acer között csak a felszereltég a különböző?Mert ugye az elsőben több a memori,meg a hdd.Vagy felejtösek ezek az acerek,és inkább válasszam a toshibát?légyszi segítsetek.üdv
-
adm
őstag
válasz
Skypper #42704 üzenetére
- fényes, tükröződő kijelző nagyon fárasztó tud lenni rajzolás közben. autocadben meg kifejezetten.
- attól függően, hogy melyik verzióval és mennyi eszköztárral dolgozol a 1366x768 felbontású kijelző csak korlátozott munkafelületet ad.
- valószínűleg trend lesz a konzumer notiknál... a kijelző ennél is hátra hajlik, ami eléggé kötötté teszi a testtartást/távolságot. -
Skypper
csendes tag
válasz
T-unit #42696 üzenetére
Toshiba Satellite L500-1XR vagy
Toshiba Satellite L500-1XPaz XR már necces árban :S
szerintetek?? AutoCAD-re és játékra
-
hamham
tag
Sziasztok
Egy TOSHIBA Satellite L505-13D-t néztem ki magamnak van erről vkinek vmi tapasztalata(hűtés,anyaghasználat)?Miben másabb mint az l500?
Másik kérdésem, hogy ezek az új intel i procik közül mindegyik tudja a dedikált vga és az prciba integrált gpu közötti váltást? -
törölt tag
válasz
SeniorTilla #42666 üzenetére
ez tök jó módszer kinyírni az akku-t. bár ez kb. ua. a hitvita, mint a konzumer biznisz.
Aktív témák
Hirdetés
- Ukrajnai háború
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Háztartási gépek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- One mobilszolgáltatások
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro 14 - 16" M4 MAGYAR Billentyűzet Azonnal átvehető DEÁK TÉRNÉL garanciával
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M3 Pro MAX 14 30GPU 36GB 1TB Magyar billentyűzet Azonnal átvehető.
- Thinkpad T480s 24GB RAM 1TB SSD (erős, könnyű, vékony gép) Windows 11 kompatibilis
- Dell Latitude 5510 15,6", i7 10610U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia
- Acer Predator Helios 300 - 15,6"FHD IPS - i7-7700HQ - 8GB - 256GB SSD+1TB HDD - GTX 1060 6GB -MAGYAR
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bowers-Wilkins Pi7 S2 (2195084) (ELKELT)
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest