Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok, tabletek  »  Sony VAIO

(#7151) jozsi-bacsi

jozsi-bacsi
(újonc)

Sziasztok

Néhány hónapja használok egy Sony vaio VPCSB1V9E laptopot.Minden rendben működik,de úgy 10 napja mintha hangosabban pörögne a ventilátor. Elindítom a böngészőt és úgy 1 perc után elkezd pörögni a ventilátor. Különösebb melegedést nem észleltem,miután kilepek a böngészőből szinte azonnal a ventilátor is kikapcsol.Kicsit furcsa ez nekem egy Lenovo T400 után aminek a hangját szinte sosem hallottam.Valakinek vmi. ötlete,hogy mi okozhatja ezt a ventilátor pörgést?
Ha már itt vagyok még egy kérdésem lenne: tud valaki olyan programot ami azt tudja mint a Lenovo Power Manager nevű programja? Vagyis egyénileg állítom be,hogy mikor kezdje el tölteni az aksit és mikor hagyja abba.
Köszi.

(#7152) Flam válasza jozsi-bacsi (#7151) üzenetére

Flam
(fanatikus tag)

takarítsd ki levegő spray-el, illetve lehet a böngészőbe van valami bővítmény ami igénybe veszi a gépet. Vaio Care-ben be lehet kapcsolni, hogy meddig töltse %-osan az akkumulátort.

(#7153) h1ght3chzor válasza Flam (#7152) üzenetére

h1ght3chzor
(fanatikus tag)

Ez a levegő spray engem is érdekel mellékesen, ha vkinek van elfekvőben egy, akkor dobjon már pü-t. :) :R

Egyébként a folyamatokat érdemes nézni igen, hogy melyik mennyire terheli meg a procit, az a baj, hogy alapból sok program, szolgáltatás fut, éppen a vaio előre telepített csodái miatt, az is lehet, hogy megterheli a gépet.

SOS keresek 3GS tokot, fehéret főleg, jó áron, azonnal Bp-en átveszem, pü-ben írj!!!

(#7154) Flam válasza h1ght3chzor (#7153) üzenetére

Flam
(fanatikus tag)

(#7155) jozsi-bacsi válasza Flam (#7152) üzenetére

jozsi-bacsi
(újonc)

A takarítást levegő sprayjel rendszeresen csinálom.
A böngészővel igazad lehet,ugyanis ha nem indítom el akkor teljesen normálisan viselkedik a gép.
Vaio care-ben én is megtaláltam én is a beállítási lehetőséget,de úgy nem tudom állítani,hogy pl. 30% alatt kezdjen tölteni és 95%-ál hagyja abba.Erre keresnék vmi megoldást,vagy ötletet.

[ Szerkesztve ]

(#7156) Donromi

Donromi
(újonc)

Sziasztok,

Egy kis segítségre lenne szükségem. Van egy Vaio VGN-FW41E/F típusú gépem.
Sajnos nem működik a hálózati elérésem LAN kábelen és routeren keresztül . A hiba oka, hogy a hálózati kábel nincs bedugva. A kábel jó, a hálókártya jó (másik gépel működik) a router jó (ugyan abban a portban egy másik gép működik). Hiába távolítom el a hálókártya driver-jét vagy a hálókártyát, nem tudom működésre bírni. A gépen WIN7 fut és az újra telepítés egyszer megoldott a gondot, de amint kiválasztottam az otthoni csoportot a hálózati beállításoknál ismét eltűnt a LAN-os kapcsolatom. A WIFI rendben működik.
Ha valaki tálálkozott már ilyen jellegű problémával, akkor ossza meg velem.

Üdv Donromi

(#7157) bok92

bok92
(őstag)

Üdv!
Az nálatok is előszokott fordulni,hogy a hangerőszabályzó nemes egyszerűséggel eltűnik, és nem lehet visszaállítani... :W
Az újraindítás sem segít mindig...

Miui 2.5.25 Om nom nom...

(#7158) acsati

acsati
(lelkes újonc)

Sziasztok!

Ezek a driverek közül melyiket kell letölteni&telepíteni, ahhoz, hogy működjenek az FN gombjaim? Nem tudja esetleg valaki? :R

(#7159) spiercell válasza acsati (#7158) üzenetére

spiercell
(fanatikus tag)

Ha minden igaz, akkor a vaio event service kell neked. Ha onmagaban nem mukodik, akkor a control centert is fel kell tenni.

(#7160) selenge

selenge
(tag)
LOGOUT blog

üdv! lenne egy kérdésem! Sony Vaio VGN-FZ31S típusú notinál olyan hiba áll fent, hogy a kijelzőnek nincs fénye, bekapcsol a gép, működik, de csak megfelelő fénynél látszik a kijelző ( gondolom háttérvilágítás szállt el), ez kijelzőcsere vagy videokari gond?

SZIASZTOK, ÚJ VAGYOK ITT! HOGY VAGYTOK? - Nyomd meg a CapsLock-ot!! - HUUUUU, KÖSZI, MOST MÁR NEM KELL TARTANOM A SHIFTET! pelsoingatlan.5mp.eu

(#7161) spiercell válasza selenge (#7160) üzenetére

spiercell
(fanatikus tag)

próbáld meg monitorra kötni, de 100% hogy kijelző hiba

(#7162) selenge válasza spiercell (#7161) üzenetére

selenge
(tag)
LOGOUT blog

volt aki azt mondta, hogy inverter vagy led hiba

SZIASZTOK, ÚJ VAGYOK ITT! HOGY VAGYTOK? - Nyomd meg a CapsLock-ot!! - HUUUUU, KÖSZI, MOST MÁR NEM KELL TARTANOM A SHIFTET! pelsoingatlan.5mp.eu

(#7163) spiercell válasza selenge (#7162) üzenetére

spiercell
(fanatikus tag)

Hát ha jól tudom az a kijelzőbe van beépítve

(#7164) acsati válasza spiercell (#7159) üzenetére

acsati
(lelkes újonc)

Huh, hát feltelepítettem mind a kettőt, de még mindig nem jó :( Nem kell valamit valahol a beállításokban állítani?

(#7165) spiercell válasza acsati (#7164) üzenetére

spiercell
(fanatikus tag)

Mi a pontos típus?

szerk: kozben latom a tipust: vaio care es settings utility series is sanszos.

[ Szerkesztve ]

(#7166) acsati válasza spiercell (#7165) üzenetére

acsati
(lelkes újonc)

Ez már vicces, mert még mindig nem jó :D Nem értem mi lehet vele, miért nem akarja az igazát. A némítás, hangerőszabályzás megy (bár nem jelzi ki), de más FN parancsra nem reagál. Mindegy, akkor megszokom így... :)

(#7167) Flam válasza acsati (#7166) üzenetére

Flam
(fanatikus tag)

mert szarul raktad fel.
Clean installkor oda kell figyelni a sorrendre, (csilliószor le lett írva keresd vissza) illetve a winupdate is kell neki.

(#7168) Stephan89

Stephan89
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Kb. két éve vettem egy VPCEB1E1E típusú notebookot, tehát a garancia valószínűleg már lejárt, de még a papírokat nem kerestem meg. A gondom az vele, hogy egyre gyakrabban dobálja el a wifit, mintha kézzel kikapcsolnám a gép elején lévő kapcsolóval, kialszik a zöld led is és a tálcán piros X jelzi, hogy nincs hálózat. Majd eltelik pár másodperc és visszakapcsol. Vagy csak próbál: bekapcsol, megint eldobja, pár másodperc eltelik megint és utána jól működik egy darabig.
Ezt megteszi már naponta kétszer-háromszor is. A probléma először az év eleje felé jelentkezett, de akkor még nagyon ritkán. Akkor még oprendszer problémára gyanakodtam.
Azóta viszont már újratelepítettem, kb. 2 hete és friss Windows rendszerrel is ezt csinálja. A gyárival is és tiszta telepítéssel is próbáltam.

Ja és természetesen a router hatótávolságán bőven belül van a gép, az egész házunkat lefedi a hálózat, még a kertet is. Ráadásul közvetlenül a router mellett is előjön a probléma.

Tehát ha jól sejtem, ez sajnos hardver hiba. Találkoztatok már hasonló gonddal? A Wifi kártya cseréje mennyibe fáj? Gondolom azzal lesz gáz.

Üdv.

[ Szerkesztve ]

(#7169) acsati válasza Flam (#7167) üzenetére

acsati
(lelkes újonc)

Jó, rendben akkor legközelebb már jobban oda fogok figyelni. Azért normális hangnemben is megértettem volna, nem is mondtam, hogy a gép meg a rendszer a szar. Elrontottam, felfogtam.

(#7170) Flam válasza acsati (#7169) üzenetére

Flam
(fanatikus tag)

teljesen normális hangnem volt. Nincs 2 hete, hogy belinkelték neked a telepítési sorrendet. :)

(#7171) acsati válasza Flam (#7170) üzenetére

acsati
(lelkes újonc)

Igen, azt el is olvastam, csak ugye akkor már késő volt szerintem. Aztán nem tudtam, hogy ennyire számít a sorrend, azért próbáltam most csak az FN gombokra megoldást kérni. De akkor nincs. Majd következő nagy telepítésnél már ügyelek erre :)

(#7172) BossBoss

BossBoss
(senior tag)

Kérdésem az lenne, hogy mennyire gáz ha a vaio-s progikat letörlöm? Illetve mi az amit semmikép ne töröljek?
Köszi előre is!

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok, tabletek  »  Sony VAIO
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.