- Hobby elektronika
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- ZIDOO médialejátszók
- Gaming notebook topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen videókártyát?
- HP notebook topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz
jorden06 #42297 üzenetére
Architektúrájában változott meg. Nem csak az órajel, az sp-k száma is nőtt, kb akkora váltást képzelj el mint anno a pénégyek' és a c2d közt. Direkt fullHD-ra van kihegyezve, több hangformátumot tud HDMI-n mint az amd, tudása kb egy radeon HD3200-4200 3D-ben. Ráfeküdtek a driverre is, notebookchecken valszeg régebbivel nézték, itt is tesztelték, csak a játékok elenyésző része nem indul már vele. Röviden: gma4500 vs intel HD graphic ég és föld.
147k-ért láttam i3-as toshibát, kicsit felette van 130k-nak de sztem megéri, ofkórz' intel HD graphic van mellette, +1év gar a 2 mellé 10k bruttó.szerk: ladik: Én a helyedben megvárnám még a vostro 3xxx szériát, elég ütősnek néz ki, 200k alatt lehet majd az alapmodell. 13.3, 14, 15.6, 17"-ban lehet majd kapni.
-
ladik
csendes tag
válasz
jorden06 #42298 üzenetére
Sziasztok!
Mivel kiderült, hogy a 250 Br még inkább a konzumer teteje így úgy döntöttem kicsit feljebb helyezem az árszintet. Leszűkítettem a HP Elitebook és a Lenovo T400-as széríára a válogatást. Inkább a T400 felé hajlok, de elfogult vagyok a barátnőm T40-e miatt (bár kicsit félek, hogy az a régi minőség már csak legenda...)
Ha véletlenül volt vki olyan szerencsés, hogy találkozott mindkét szériával - esetlegesen a konkrét típusokkal - annak szívesen venném az észrevételeit, ajánlásait.http://www.takforsys.hu/notebookok/hp/elitebook_6930p
http://www.notebookzone.hu/mid.php?l=LENOVO+ThinkPad+T400+NM38JHV+3G&mid=1&lkod=110&skod=2848 -
jorden06
senior tag
válasz
spyduck #42288 üzenetére
Nem tudsz véletlenül valamilyen gépet, amiben nem az Intel IGP van, 110-130 körül? NBS mostanában teljesen kifogyott az asis és renew gépekből, egyik ismerősömnek pedig szüksége lenne valami gépre, én meg úgy tudom, hogy a Toshiba pl. megbízható (ha már nincs készleten újraértékesített hp)
-
oliolioli
csendes tag
válasz
ro_bert17 #42294 üzenetére
Szia!
Két év garival, de csak átverés volt, mert hülyének nézett a csávó ezt írta emilben(a vége a lényeg): Itt vannak a laptop pontos adatai:Lenovo Ideapad U350 laptop barna
Processzor: Intel SU4100 (1,3GHz / 800MHz / 2MB L2 cache),
Memória: 3GB/4GB (PC2-8500 DDR3 1066MHz),
Merevlemez: 320GB/5400RPM SATA HDD,
Kijelző: 13.3" HD WXGA (1366x768) 16:9 with integrated Camera 1.3 MP);
VGA: Intel GMA X4500,
Egyéb: GB ethernet, Broadcom 802.11 b/g wireless, Bluetooth, 4-in 1 kártya olvasó (SD/MMC/MS/MS pro), 3x USB 2.0 port, HDMI port, Active Protection System (APS),
HSDPA: Ready
Akkumulátor: 4 cellás,
OS: Microsoft Windows 7 Home Premium 32 bit Angol/ Magyar C&L,
Garancia: 2 év szerviz
Szín: BarnaÉn jelenleg a munkám miatt Sarkadon élek emiatt úgy tudnánk megoldani,
hogy megad egy címet én megadok egy számlaszámot,
a vételár felét elküldi, amint megérkezett megy a
készülék elsöbbségi küldeményként az Ön által megadott
címre így másnapra megérkezik és amint megkapta küldi a vételár másik felét. A vételár legalja 100.000 ft, a gép még nem volt használva sem, tehát sérülés és karcmentes, 2 év teljeskörü garancia van hozzá. Ha bármi kérdése van tegye fel. Várom válaszát. Üdv! -
monosgeri21
tag
Hello!
Kinéztem egy Asus K50ID-t. Van itt olyan, akinek esetleg épp ilyen gépe lenne? Ha megosztaná a tapasztalatait, azt értékelném.
Esetleg ha valaki tud 170 ezerig hasonló/jobb gépet az írhatna.
Üdv! -
nVIPER
senior tag
válasz
Napfénysüti #42285 üzenetére
1 hónapon belül. Bár ez a cégnek megy. Én nyár körül akarok venni egy Studio XPS 16-ot magamnak, remélem jól döntök.
-
dev00
tag
Sziasztok,
Ezt a gépet néztem ki játékra, szerintetek jó választás vagy tudnátok jobbat ajánlani. Köszönöm.
Acer Aspire 5942g-334G50MN
Processzor típus: Intel Core i3
Processzor jellemzők: 330M (3MB cache, 1333MHz FSB) 2.13GHz
Memória: 4GB (2x2GB) két csatornás DDR3, SDRAM támogatással, akár 8GB-ig bővíhető
Merevlemez: 1x500GB merevlemez
Kijelző méret, felbontás: 15,6" WXGA HD
Kijelző leírás: 1366 x 768 felbontású, magas fényerejű (220-nit) Acer CineCrystal™ LED-háttérvilágítású TFT LCD
16:9 képarány
8 ms válaszidő
Optikai meghajtó: DVD-Super Multi duplarétegű író
Videovezérlő : ATI Mobility Radeon™ HD 5650 1 GB dedikált DDR3 VRAM, Unified Video Decoder (UVD), OpenEXR High Dynamic-Range (HDR) technológia, Shader Model 5.0, Microsoft® DirectX® 11, OpenGL® 3.1, OpenCL™ 1.1
Akkumulátor, üzemidő: 48.8 W 4400 mAh 6-cellás lítium ion akkumulátor:
• Akár 3 óra akkumulátor üzemidő
Acer QuickCharge™technológia:
• 80% -os töltöttség 1 óra alatt
• Gyorsfeltöltés 2 óra alatt kikapcsolt állapotban
• 3 óra alatt tölthető fel használat közben
Billentyűzet: LED-háttérvilágítású 86-/87-/91-gombos billentyűzet; fordított „T" kurzorelrendezés
10 funkcióbillentyű, 4 kurzor gomb, két Windows® gomb, gyorsgombok; beágyazott numerikus billentyűzet; nemzetközi nyelv támogatás
Acer PowerSmart gomb
Gyorsindító gombok
Acer CineDash 2.0 média konzol:
• Acer Arcade™
• hangerő szabályozás
• Media control (lejátszás/szünet (play/pause), megállítás (stop), előző(previous), követező (next))
• némítás, tartás gombok
Pozicionáló: Multi-gesture touchpad mutatóeszköz, amely támogatja az ujjal való: • görgetés • nagyítás • lapozás funkciókat
Audio: Dolby®-optimalizált surround hangrendszer, 2 beépített sztereó hangszóróval és Acer Tuba CineBass mélynyomóval az alacsony frekvenciás effektekhez
Optimalizált harmadik generációs Dolby Home Theater® audio erősítés, Dolby® Digital Live, Dolby® Pro Logic® IIx, Dolby® Headphone, Dolby® Natural Bass, Dolby® Sound Space Expander, Dolby® Inverse Filtering, Dolby® High Frequency Enhancer technológiák
True5.1-csatornás térhatású hangzás kimenet
High-definition audio támogatás
S/PDIF (Sony/Philips Digital Interface) támogatás a digitális hangszórókhoz
MS-Sound kompatibilis
Acer PureZone technológia két beépített sztereó mikrofonnal, irányított hang, továbbá visszhangmentesítő és zajcsökkentő technológiák
1 fejhallgató-/hangszóró-/vonalkimenet-csatlakozó (S/PDIF támogatással)
1 mikrofon csatlakozó
1 vonalbemenet-csatlakozó
Bővítőhelyek: 1 ExpressCard™/54 bővítőhely
1 Multi-in-1 kártyaolvasó (SD™, MMC, MMCplus™, MS, MS PRO, xD)
Portok: 3 USB 2.0 port
(1 USB 2.0 csatlakozó, eSATA csatlakozóval)
1 eSATA port
megosztva 1 USB porttal
1 HDMI™ port HDCP támogatással
1394 port
1 felhasználói infravörös csatlakozó (CIR)
1 csatlakozó külső kijelzőhöz (VGA)
Kommunikáció: Wi-Fi®: 802.11a/b/g/Draft-N Wi-Fi CERTIFIED™ vezeték nélküli hálózati kapcsolat
Gigabit Ethernet; Wake-on-LAN támogatás
Méret, súly: 382 x 274 x 26/39.5 mm
3.0 kg
Egyéb szolgáltatások: Integrált Acer Crystal Eye high-def webkamera: 1280 x 800 @ 30 fps felbontás
Acer Bio-Protection ujjlenyomat olvasó
Operációs rendszer: Windows 7 Home Premium -
jorden06
senior tag
Sziasztok!
Az Intel 4500GM-ről mit tudtok mondani? Milyen a 3D-s teljesítménye, elegendő régi játékokhoz pl. (Sims2, régi GTA-k)? Egy Toshiba L500-ast nézek, és a dedikált kártyával (HD5145) rendelkező modellek 30K-val többe kerülnek...
-
nVIPER
senior tag
válasz
Napfénysüti #42282 üzenetére
Igen, kicsit elavultabb a Dell. De ha jól tudom jön az új core i5 és 7 bele + nvidia nvs kártya
-
oliolioli
csendes tag
Sziasztok!
Erről mi a véleményetek, meg tudnám venni 110-ért bruttó: Lenovo IdeaPad U350, Intel SU4100 (1,3GHz / 800MHz / 2MB L2 cache), 3GB DDR3 1066MHz, 320GB / 5400rpm, GS45 chipset, 13.3", 1366x768 HD WXGA, Intel GMA X4500, 1,3MPix Camera, GB ethernet, Broadcom 802.11 b/g wireless, Bluetooth, 4 cellás akkumulátor, WWAN: beépítve, 4-in 1 kártya olvasó (SD/MMC/MS/MS pro), 3x USB 2.0 port, HDMI port, Active Protection System (APS), Windows 7 Home Premium 32 bit Angol/Magyar C&L, -
nVIPER
senior tag
válasz
Napfénysüti #42280 üzenetére
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
nVIPER #42279 üzenetére
Elég jókat néztél ki. Itt igazából dönteni szerintem szimpátia alapján lehet. Dellnek bazi nagy a felbontása de ha jól látom Lenovoban meg komolyabb a videokártya illetve ez már Core i7-es tehát modernebb hardvere van.
HP-ról nem tudnál specifikációt mutatni (notebookstore-on nézz körbe)?
-
nVIPER
senior tag
Itt vannak a jelöltek, szerintetek?
1.[Lenovo]
2. [Dell]
3. [HP elitebook 8540]
erről egyenlőre csak képem van bár láttam már 430 körül az egyik boltban. Mondjuk az elitebook széria nagyon tetszik. -
nVIPER
senior tag
válasz
Napfénysüti #42273 üzenetére
sl510
-
amol
addikt
válasz
Napfénysüti #42263 üzenetére
...
-
nVIPER
senior tag
válasz
Napfénysüti #42263 üzenetére
Ha tudsz ajánlani valami korrekt Lenovo-t akkor jó az is belefér. Bár a cégnél a 12db-ból már 3 küszködik az életben maradásért.
-
-
nVIPER
senior tag
Sziasztok. Prémium minőségű gépet keresek a céghez. Teljesítmény annyira nem fontos, lehet core i3, i5. Videókártya mind1 csak ne inteles legyen. A lényeg, hogy fémből vagy nagyon jó minőségű műanyagből legyen, min 14 - max 16,6-col nem kell a csilivili külső. Mit ajánlotok? Összegkeret max 600e :S . Mi a notebookok prémiuma minőségben? A Sonykat nézegettem azok rosszak? Apple felejtős és a Lenovo is. 3 évet jó lenne ha elmenne szerviz nélkül. Köszi a segítségeteket
-
oliolioli
csendes tag
válasz
oliolioli #42255 üzenetére
Még abban is kérném a segítségeteket, hogy ha netalán atom procis gép vásárlásra szorulok, akkor azok közül melyik a legjobb?Ez milyen szerintetek?
Lenovo IdeaPad S10-3t tablet, Intel Atom N450 Pinetrail (1.66GHz / 512kB L2 cache, Single Core), 1GB DDR2 667MHz, 250GB / 5400rpm, Intel GMA3150, 10.1"WSVGA 1024x600 LED backlit glare & Multi touch, 1,3MPix Camera, 10/100Mb Ethernet, Broadcom 4313BGN 802.11 b/g/n wireless, Bluetooth, 4 cell battery, 6-in1 card reader (SD/SD Pro/MMC/MS/MS Pro/XD), 2x USB 2.0 port, Dolby headphone, Windows 7 Starter English/Hungarian C&L, Cosmic Fekete - kockás design, Fehér belső -
C^^
őstag
válasz
Magnum_ #42242 üzenetére
Köszi.
Erről lehet tudni, hogy tényleg halk-e?
Közben én is szétnéztem jobban, és konkrétan ezek közül melyikről lehet tudni, hogy halk, és nem túl melegedős? Vagy kérdezősködjek az adott topicokban?
Esetleg ellenjavallat valamelyikkel szemben?TOSHIBA Satellite L500-1EQ
ASUS K50AB-SX073D
ASUS K50IN-SX153L
DELL Vostro 1015-113308 -
dev00
tag
Acer Aspire 5942g-334G32MN erről vélemény köszi.
-
Sziasztok,
Szeretném lecserélni a gépemet egy korszerűbbre.Ami fontos:
- Full HD kijelző (asszem 1920x1080), maximum 16 col körüli méret, 19:9
- Webkamera + mikrofon
- Jó hangja legyen, mert vájtfülű vagyok, főleg zenehallgatásra kell, külön fadobozos hangfalakra kötve és nem szeretném ha más alapzajok is beleszűrődnének
- Jó VGA, FPS-es játékokhoz
- Blu-Ray lejátszó
- Ne szaggasson nagy felbontású filmek lejátszásakor
- Ne melegedjen túlzottan egy-egy komolyabb használat során
- Wifi, BT
- Mindkét oldalon legyen USB, de jobbról is és balról is 1-1 db minimum
- Lehetőleg csendes legyen
- Windows 7 64 bit előtelepítve
- Maximum 300-350 ezer FtAmi nem érdekel:
- HDD mérete, mert SSD-t tennék bele
- Akkuidő, mert sosem használom arról, csak a munkahelyem és a lakás közt cipelemKülön kérdés:
- Előtelepített rendszer esetén mely típusnál miként lehet megoldani a másik vincseszterre történő visszaállítást? Csak azért kérdem, mert pl. az Acer rejtett partíciók nélkül nem hajlandó futtatni a visszaállító programot, amit nem szeretnék visszarakni, hogy ne foglalja a helyet.Nem sürgős a csere, de a jelenlegi gépemet elajándékoztam és aki kapja már nagyon várja. 1-1,5 hónapot ígértem neki...
Előre is köszi!
-
dev00
tag
Helló,
Acer Aspire 5740DG-334G32MN Szerintetek? Játékra lenne. Vagy lenne jobb tippetek? Köszi előre is.
-
oliolioli
csendes tag
Üdv. a szakértő társaságot! Notebookot szándékozok venni és a fórum olvasgatása után arra jutottam, hogy a HP 5310 tetszene de a drágábbik drága nekem.A celeronos verzió gyengébb mint egy atom procis gép?Ez két magos celeron? Olvasom, hogy nincs a kp-ben blútyúk ez bővíthető belső egységgel?Javarészt böngésznék a géppel, meg néha filmek is.
-
sfefe
addikt
Sziasztok!
Egy ismeros venne notebookot, max 140 ezret koltene ra.
Ő ezt nezte ki: msi cx500-402xhu
Leginkabb office hasznalat es pl Poirot maszkalos tipusu jatek amivel jatszik.Ez milyen lenne? Erdemes megvennie vagy inkabb tudtok valami mast ajanlani?
Koszi elore is a segitseget.
Udv: sfefe
-
errorcode06
őstag
Sziasztok !
Notebook vásárlás előtt állok, de konkrét tapasztalataim nincsenek így hozzátok fordulok.A munkámhoz kellene, szóval csak annyi lenne a feladata hogy képeket és tervrajzokat néznék és mutogatnék rajta, ill word, excel, powerpoint, adobe reader, stb. (nem fontos a nagy kijelző)
Internet nem igazán, (esetleg otthon, vezeték nélküli hálóval).
Fontos lenne hogy sokáig bírja (kb 2-3óra), és azért ne legyen túl drága. Úgy 100-150k forintot szánnék rá maximum, és ha megoldható, több év garancia legyen rá.
Ne fogjátok vissza magatokat
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Magnum_ #42247 üzenetére
Alapvetően nekem sincs bajom vele mert nem ahsználok széles USB-s eszközöket. Viszont bal oldalon a két USB port nagyon közel van így ha az egerem be van dugva és mellé még egy pendrive.ot is beteszek akkor nehéz kihúzni őket.
Zeratul: a varázsszó a kompromisszum. Tökéletes gép nem létezik így azt kell választani ami a legkisebb kompromisszummal jár.
-
bpx
őstag
"vicces" ez a topik
olvasom már pár hete, mert foglalkoztat a dolog, hogy notebookot kellene venni, de még nem határoztam el magam
mindenesetre azt már tudom, hogy legyen szó akármilyen gépről, mindig van valaki aki rosszat tud mondani róla -
Magnum_
nagyúr
válasz
Napfénysüti #42246 üzenetére
én örülnék, ha állitott usb nyílásom lenne
-
Napfénysüti
nagyúr
Lehet kicsit elfogult leszek mert ilyenem van 8 hónapja de megpróbálom összefoglalni:
Valóban üzleti gép nem is épp a beugró szint(magnézium váz, dokkolható, cserélhető ODD slot stb).
Ami hibája szerintem: kijelzője kissé fakó de legalább matt(mondjuk az enyém CCFL-es és nem LED-es), a két USB slot a bal oldalon állítva van és elég közel egymáshoz.
Viszont rettentő jó a hűtése, halk és hűvös a gép. Könnyedén szerelhető, jó a support. A billentyűzete viszont fenomenális. Én még ilyen jóval nem találkoztam a kiosztása gyakorlatilag egyezik az asztaliéval csak numerikus rész nincs. Viszont arra figyelni kell hogy az első szériákat szállították könnyített billel ami szar lett de ezt a szervizben cserélik.
Én imádom összességében az előző konzumer gépemhez képest ez fényévnyi ugrás volt és le nem cserélném.
Tény hogy elég drága gép de melyik business nem az?Itt a PH-n meg alternatív forrásból viszont nagyon jó áron hozzá lehet már jutni.
-
chron
tag
Sziasztok.Lenovo ThinkPad T400 jó noti?Ez tényleg felső kategóriás üzleti noti?Vélemények róla?Elöre is köszi
-
törölt tag
válasz
gpointplayer #42239 üzenetére
lehetni lehet procit cserélni. értelme egyelőre semmi, mert piszok drágák. majd pár év múlva talán.
négy órát elmegy egy töltéssel nálam. 5 óra felett van a culv-vel állítólag.
hdmi nincs, displayport van. kb. 3-4 k hozzá egy hdmi-re fordító csatlakozókábel.
hangja nincs a hűtésnek idle, meg közepes terhelés mellett sem. pár lémer csóka szerintem a 7200-as vinyót hiszi annak, ami valóban elég zajos. asszem a seagate. a toshiba már kevésbé. nekem toshiba van. jobban mondva volt benne. az most egy másik notiban van. a ssd meg gyors és kussban van. cserébe nincs akkora tárhely. -
Rocky_001
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
A napokban tervezek venni egy ilyen netbookot. ACER ASPIRE ONE AO752-742G25N A legolcsóbban asszem a MM láttam. Valaki tudna róla valamit mondani, mert sehol sem találtam róla semmi infot. Ilyen érdekelnének hogy üzemidő (mert ez a 6 cellás aksi sokat nem mond), mennyire hangos??
Főleg netezésre, videó nézésre (néha HD) és kisebb programok futtatására használnám. Illetve ha valakinek van valami tapasztalata vagy véleménye a gépben található hardverekkel kapcsolatban az infókat szívesen várom. -
C^^
őstag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani notebookot 120-140e Ft. között, ami megfelel az alábbi szempontoknak?
-Szövegszerkesztés, email, böngészés (matt kijelző)
-Mindenképpen HALK legyen, de azért tojást ne lehessen sütni rajta
-Legyen időtálló (normális anyagminőség, és garancia)
-WiFi
-DSUB vagy DVI
-Minél több USB
-Valószínűleg hálózatról menne a legtöbbszörKöszönöm a válaszokat előre is.
-
gpointplayer
csendes tag
válasz
gpointplayer #42239 üzenetére
Mindenhol csak a combos verzióról van teszt, a cerkásról sehol!Úgy látszik ilyet nem vesz senki!
Még a hangját szapulják nagyon.
-
gpointplayer
csendes tag
válasz
#95590400 #42236 üzenetére
Ami feltünt, hogy csak kb. három órát bír a noti egy töltéssel és nincs rajta sem hdmi, sem vga, de ettől eltekintve csak jókat írnak róla.Lehet, hogy a hat órát a celeronos procira érti a gyár?Most lehet, hogy nagyon hülyeséget fogok kérdezni, de lehet ebben esetleg procit cserélni?
-
Gzolo
senior tag
Sziasztok
Hamarosan notebook-ot szeretnék vásárolni, paraméterek kb már megvannak, de miért nincs olyan laptopgyártó, akinél lehet paraméterre keresni...Tudnátok ajánlani egy kettő típust, ami az alábbi kritériumoknak megfelel? :
-(lehetőleg)Core i3
-Geforce 230M(48 shader) /Mobility Radeon 4650/5165 (320shader) szintű graf kártya
-3 giga ram
-15 col képernyő, lehetőleg matt keret és ne tükröződjön
-Aksi terhelve (mondjuk film) menjen 2 órátMárka igazából mindegy, Acer előnyt élvezne ha lenne ilyen gépük jó áron. Legfontosabb igazából a videokártya, processzor ha nem is sokkal, de gyengébb lehet.
A gép a mostani régi egy magos AMD-met fogja kiváltani, és teljes értékű gépem lesz, nem csak utazásoknál használnám.Köszönöm, ha segítetek.
-
Matthewsz
aktív tag
Koszi a valaszt, a touchpad miatt felek mert godrokbol all es nem kidomborodik. Mennyire ujjlenyomatgyujtos a gep? Tegnap este egy acer keltette fel az erdeklodesem, amin ugyan nincs hdmi meg tobbe is kerul, de antiglare kijelzo meg miegymas. Arrol nem tUd senki semmit, megerei-e a felarat az asushoz kepest?
Bocs most nem tudom belinkelni a tipust ajfonrol, de visszalapozva megtalaljatok. -
törölt tag
válasz
gpointplayer #42235 üzenetére
-
gpointplayer
csendes tag
válasz
#95590400 #42234 üzenetére
Most teszteket olvasgatok, nézelődök.Ha esetleg még eszetekbe jut valami, akkor azt nagyon megköszönném!Nagyon húz a szívem az 5310m felé, mert szép is, meg kraft is van bőven, csak hát az ára picit borsos, de lehet, hogy akkor inkább most nem veszek telefont, hanem inkább ebbe ruházom be a teló árát is.
Még egyszer köszönöm a segítséget és bármilyen ötletet, tanácsot szívesen veszek! -
törölt tag
válasz
gpointplayer #42233 üzenetére
nem annyira. együtt lehet vele élni. a drágább, az általában szebb. de vegyél azért két készletet
a win alá meg ott van a sharpkey, ha meg kell variálni szofferesen a hozzárendelést.
sőt, ha nekem kellene most billt matricázni, fluoreszkálósat szereznék be, fekete alapon. gondolkodtam, h olyanra lehet átmatricázom egyszer a világítás miatt. bár azért annak kicsit borsosabb az ára. -
törölt tag
válasz
gpointplayer #42228 üzenetére
ha óccsósítás kell, akkor egyértelműen, amit linkeltem, renew a notebookstore-ból. 130 nettó ugyanaz az 5310m, csak a bill-t kell átcímkézni.
4310 is van renew-ben.
[link] -
gpointplayer
csendes tag
válasz
#95590400 #42227 üzenetére
A ramiris-ben néztem, ott az egyik hp 115+Fa a másik, ami neked van az meg 164+fa.ott azért van 50e különbség, ami nem kevés, de lényegesen jobb is a másik gép, mert nagyobb a proci, vinyo,memória, van oprendszer, bt, meg egyebek, de sajnos skócia van, spórolnom kell.A mostani notimban az idegesít a legjobban, hogy ha megnyitok egy olyan oldalt, amin youtube videó van beágyazva, akkor felpörög a ventilátor mint az állt, hossú másodpercekig görgetni sem lehet, na meg elég darabosan játssza a flash videokat is és a kijelző felbontás is csak 1024x600.Szal elég nehéz helyzetben vagyok választást tekintve és nagyon köszönöm a segítséget!!!!
-
törölt tag
válasz
gpointplayer #42225 üzenetére
szerintem, ha arról van szó, ne a 15k-s különbség tartson vissza, hanem inkább a renew miatti billentyűzet mizéria. ha jól látom, ez valami horvát termékkód. azaz szláv. szerintem ez nagyjából jó.
a hd flash-re, 720p x264-re a culv celeronok ippeg csiszre elegek. a 4500mhd dxva gyorsítása, khm. szar.
ha csak a két culv-s gép között kéne választani, akkor az asus. -
ro_bert17
őstag
válasz
gpointplayer #42222 üzenetére
A max. 130-ba nehezen fog beleférni két magos CULV. Ezt tényleg megkéne dobni pár lepedővel, és akkor nyugodtan fogsz lefeküdni éjjel egy flash videó megnézése után.
Az avman által linkelt pl. ténylég nagyon megérős.
Egyébként ha budget cut van, akkor maradnak a celeron ulv-k. Ezek sem annyira vészesek ám. Érdemes olvasni egy-két tesztet esetleg. Pl.
Bár itt két magosak vannak, de támpontnak jó.
Egyébként az UL20A-ban nincs gyári tunning. Ez csak az ul30vt-től felfelé, az meg már 190k környékén van. Nem csak a procit emeli 1,73 GHz-re, de a ram is 1066 MHz-en megy benne ilyenkor, minden plusz energia felvétel nélkül. -
törölt tag
válasz
gpointplayer #42222 üzenetére
ha megfelel a külföldi bill, amit matricázni kell, illetve a vékony enter, akkor bruttóban is van rá megoldás már:
[link]
1+1 év gar. a renew programról a honlapjukon olvashatsz.
ezzel a procival átlagos használattal (wifi, bluet., mobilnet) 4 óra körül van vége az akkunak mindent egyebet lehúzva, 800 mh-es órajelen.
de van már hozzá nagyobb, 6 cellás aksi, külön rendelhető bár itthon még nem láttam.
én nagyon meg vagyok elégedve az enyémmel. a teljesítményben nem kell kompromisszumot kötni, nagyon eltalált kis holmi. a fényes felületek sem zavarnak. nagyon.
plusz ennek a renew-nek matt a képernyője. csak a káva, meg a bill környékén ne használták volna azt az olcsó, könnyen karcolódó, vacak fényes műanyagot.
ennyi pénzért, ha van kedved matricázni, meg hozzászokni esetleg egy kicsit más bill kiosztáshoz, akkor nagyon megéri.
ja, a kuss része: a leghangosabb benne a 7200-as vinyó. én lecseréltem egy ssd-re. így teljes a csönd.
bár azért maximumon huzamos idő után elkezd tekerni a venti. de hamar lehűti. -
gpointplayer
csendes tag
válasz
#95590400 #42217 üzenetére
Szia!
Először is köszi, hogy vetted a fáradtságot és válaszolsz!Van asztali gépem, így ezt arra használnám, hogy esténként ágyban netezzek róla, meg elég sokat utazok és akkor is ezt használnám.Most egy asus n10j-t használok, amivel csak a képernyő felbontással van gondom, ill. azzal, hogy még egy youtube video is meg izzasztja. Fontos lenne a bt, mert bt-s egeret használok, meg az is, hogy a lehetőségekhez képest minél halkabb legyen, hisz javarészt éjjel a csendes hálóban használom.A HP tetszene, de nem akarok 164+fát fizetni olyanért, mint amilyen neked van.Szerinted a gyengébbik verzió nagyon gyenge lehet, az sem képes flash videokat lejátszani rendesen, mint az atom, lehet azt úgy bővíteni bt-vel, hogy ne foglaljon usb portot?Azért gondolkodtam az Acereken, mert elég sok helyen dicsérik, de nem akarok valami vackot venni. -
Magnum_
nagyúr
ez a gép odabasz
-
válasz
Matthewsz #42211 üzenetére
Nekem van 1 ASUS K51AC-SX001D laptopom, itt ajánlották még Októberben, és az Auchanban vettem még 114.990-ért. Játék ügyben fut rajta a COD2 persze nem max beállítással (1366x768-on) igaz nem játékra vettem, szóval csodát várni tőle
. Van rajta 4 USB, ami nem rossz, 1 HDMI, kártyaolvasó.
Jelenleg is Se7en 32 bit fut rajta, alapból FreeDos vagy mi volt rajta, akksija kb 3 órát bír ki netezés mellett, de főként hálózatról használom -
kutga
félisten
Sziasztok!
170k környékén milyen notebookot lehet manapság kapni, ami 15'6-nál kisebb, és diszkrét VGA-val szerelt?
15,6-os kategóriában HP 4510s-t néztem, az 165 körül van újonnan. A mostani gépem is HP (4310s), valami méretben hasonlót keresek.
14-es méretben néztem egy ilyet:
[link] -
törölt tag
válasz
gpointplayer #42216 üzenetére
az egyes aspiráns feledzsdel, egymagos, flash-hez harmatgyenge.
a méretből és az üzemidőből ítélve hordozva lesz. sokat? hova, merre?
a culv celeron asszem cache-ben különbözik az azonos órajelű pentium testvéreitől, meg abban, h nincs speedstep.
több mint fél évig használtam 3810t-t, core solo-val.
most egy 5310m-ről gépelek.
köröket ver rá a timeline sorozatra összerakottságban, anyaghasználatban.
teljesítményben nekem monnyuk sp9600 van, de 1,2 ghz környékén sok különbséget nem nem lehet érezni. talán csak, h jól tudom, az asusban lakozó SU7300
gyárilag húzható 1,7 ghz-re.
szóval, ha választani kell, akkor marad a hp meg az asus. 4310 kiesik, full műanyag, nyikorgós, tekeredő, semmi extra.
5310m: öt órát kibír. kis szofferes hekkeléssel (fesz és órajel csökkentése megy állítólag rajta), 6-ot.
pro:
magnézium tartalmú ház. palm rest szintén eloxált alumínium, szóval a lehetőségekhez képest masszív.
7200-as vinyó.
kontra:
nincs bt.
g-s wifi.
a fényes felület gyűjti az ujjlenyomatot.
rövidebb garidő. de olcsóbban bővíthető 3-ra.
UL20A:
pro:
hosszabb üzemidő
jobb felszereltség. elvileg húzható proci. (ebben nem vagyok biztos).
kevésbé gyűjti az ujjlenyomatot.
kontra:
csak fedlap alum. a ház kopogós műanyag. de azért eláég masszív jószág.
hosszabb garidő. -
gpointplayer
csendes tag
Még megtoldanám ezzel, ill. azzal, hogy nem lenne rossz, ha kibírna akkuról 5 órát wifi netezéssel és max. netto 130-at szánok rá.
ACER ASPIRE ONE AO752-742G25N 11,6"/Intel Celeron M743 ULV 1,3GHz/2GB/250GB/Windows 7 Home Premium (Fekete) netbook
Képernyő méret:11,6"-os, FelbontásXGA HD LED (1366 x 768), CPU:Intel Celeron M ULV 743 (1,3GHz, 800 MHz, 1 MB), VGA:Intel GMA 4500MHD
-
gpointplayer
csendes tag
Sziasztok!
Noti vétel előtt állok, de nem akarnék atomos gépet, mert idegesít, ahogy akár egy flash videóval is küzd.Kérdésem az lenne, hogy ezek közül melyiket ajánlanátok:ASUS UL20A-2X022V 12,1"/Intel Core 2 Duo SU7300 ULV 1,3GHz/3GB/320GB/Windows 7 HP (ezüst) notebook
Képernyő méret:12,1"-os, FelbontásXGA HD LED (1366 x 768), CPU:Intel Core 2 Duo SU7300 ULV (1,3 GHz, 800 MHz, 3 MB), VGA:Intel GMA X4500HD
ASUS UL20A-2X023V 12,1"/Intel Celeron Dual-Core SU2300 ULV 1,2GHz/2GB/250GB/Windows 7 HP (ezüst) notebook
Képernyő méret:12,1"-os, FelbontásXGA HD (1366 x 768), CPU:Intel Celeron Dual-Core SU2300 ULV (1,2 GHz, 800 MHz, 1 MB), VGA:Intel GMA X4500HD
ACER AS1810TZ-413G32N 11,6"/Intel Pentium Dual-Core SU4100 ULV 1,3GHz/3GB/320GB/Windows7 Home Premium notebook
Képernyő méret:11,6"-os, FelbontásXGA HD LED (1366 x 768), CPU:Intel Pentium Dual-Core SU4100 ULV (1,3 GHz, 800 MHz, 2 MB), VGA:Intel GMA 4500MHD
HP Compaq 4310s RED (VC427EA) 13,3"/Intel T6570-2,1GHz/2GB/250GB/DVD S-multi LS/ notebook + táska
Képernyő méret:13,3"-os, FelbontásXGA HD LED (1366 x 768), CPU:Intel Core 2 Duo T6570 (2,1 GHz, 800 MHz, 2 MB), VGA:Intel GMA 4500MHD
ACER AS3810TZ-414G32 13,3"/Intel Pentium Dual-Core SU4100 ULV 1,3GHz/4GB/320GB/Windows7 Home Premium notebook
Képernyő méret:13,3"-os, FelbontásXGA HD LED (1366 x 768), CPU:Intel Pentium Dual-Core SU4100 ULV (1,3 GHz, 800 MHz, 2 MB), VGA:Intel GMA 4500MHD
HP ProBook 5310m (VQ464EA) 13,3"/Intel SU2300-1,2GHz/1GB/160GB/DOS/notebook
Képernyő méret:13,3"-os, FelbontásXGA HD LED (1366 x 768), CPU:Intel Celeron Dual-Core SU2300 ULV (1,2 GHz, 800 MHz, 1 MB), VGA:Intel GMA 4500MHD
Sokkal gyengébb az ulv celeron proci mint az atom? A gépet javarészt böngészésre és videó nézésre használnám, fontos a bt is.
Köszi a segítséget! -
válasz
Matthewsz #42192 üzenetére
Ó, nekem már volt 4 renew HP gépem, és a jövőben is ilyet veszek. Ha minden igaz a jövő héten is veszek egyet a cégnek, mert a kollégám 2 éves gépe már kezd kiöregedni, ráfér a frissítés. Mind tökéletes állapotú, nullkilométeres gép volt.
A HP supportról és a Notebookstore garipolitikájáról csak szuperlatívuszokban tudok beszélni.
Pl.: Kb. 2 éve az egyik géphez Vista volt előtelepítve. Egyszerűen semmi nem ment jól rajta, a fő gond a CAD programok voltak, amik fagytak rendesen. Felcsaptam a HP weboldalát, 5 percig chateltem valami amcsi supportossal és egy hét múlva jött is az ingyenes XP telepítő lemez közvetlenül amerikából, mindez egy renew géphez. Szóval semmilyen hátrány nem éri a renew vásárlókat.
-
törölt tag
ez szörnyű. a gyártóknak van pofájuk olcsóért laptopot gyártani. a nép, az istenadta nép, meg megveszi. ahelyett, h venne az aprón valami használtat ugyanezért a pénzért. biznicet. h legyen hova pakolgatni a szobájában. esetleg a átvihetné a szomszéd szobába. ahelyett, h a csintalankodó kölykeit dobálná vele. esetleg fejbe verhetné a betörőt.
egy tömegcikké degradálódott az egykori státus szimbólum. és már az sem mindegy, h néz ki. pfúj. hol vannak már a régi szép idők, mikor a céges ne adj isten csencselt, flottás biznic kategóriás gépek mögül lehetett osztani az észt. ami ugye listaáron soha nem mozdult el 400k közeléből, de flottában a cég lehet a feléért megkapta.
bájdövéj, egy x40-el szemezek.anno könnyeztem, mikor láttam, haverom h bánik a cégesével. valaha fémilla felett volt, most 40k-ért látom. nem mintha szükségem lenne egy újabb laptopra, de birtoklási vágy birizgálja a hátsó agyam.
nem mellesleg, a múltkor feltörték az autóm. valamiért kurva ideges lettem volna, ha a lassan negyedmilla környékén tartó notim benne van és elviszik. -
Matthewsz
aktív tag
ACER Extensa 5635?
Nem tűnik rossznak... Már csak a hdmi-t hiányolom róla, de az még tűrhető, hogy nincs. -
ro_bert17
őstag
Nah hát nem vagyunk egyformák... Van akinek bejön a csillivilli. Biztosan nem véletlenül ontották eddig a szenya gyártók sem. (ha csak nem megtévesztésből)
Szvsz nem kell levágni a kezét annak, aki samsungra, vagy sonyra teszi rá azt...ha már egyszer az az igénye.
Én momentán egy igénytelen alak vagyok. Nekem tök mindegy, hogy fényes, vagy matt, gumis, vagy lakozott. Munkám mindkettőn ugyanannyi van. -
amol
addikt
válasz
ro_bert17 #42199 üzenetére
Igazából a Samsungokat sem a Samsung gyártja, mint ahogy a Vaiot sem a Sony (igen, asus is). Tudtommal különben a Sony már szinte semmit sem gyárt.
Próbáltam Samsungot, a billentyűzetig jutottam. Amelyik hullámzik mint a tenger, emellett fényes műanyag az egész az nálam nem nyerő.
-
csibor
addikt
GIGABYTE Q1580L-T3000 97K-ért találtam.Bár ez már kifutó típus,mégis mi a vélemény róla?Relatív hosszú távon,inkább HD4200 vagy X4500 vonalon érdemes gondolkodni
-
soldier2
őstag
válasz
Puby25 #42113 üzenetére
Ha meg aktualis:
Mire hasznalna legfokepp a baratnod? Mennyire fontos a hordozhatosag, (meret, tomeg)?
15,4-es meretben szerintem ezek kozul valogass:
http://www1.euro.dell.com/uk/en/home/Laptops/inspiron-1564/pd.aspx?refid=inspiron-1564&s=dhs&cs=ukdhs1
Nekem a harmadik lenne a legszimpatikusabb, a nagyobb processzor miatt.
Ha UK-ban netrol vasarolsz arra mindenkepp figyelj oda, hogy gyakran nem szallitanak ki csak arra a cimre ahol a fizeto kartyad regisztralva van. Marmost ha munkaidoben dolgozol, ez mar csak azert is necces mert nincs egy bolt ahova utanamehetsz. De ha megvan a pontos tipus, akkor amazon.co.uk-n pl rakereshetsz, lehet lesz tobb ajanlat is. (ha lesz pontos elkepzelesed, es meg aktualis akkor szivesen segitek ebben is)
Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 5510 15,6", i7 10610U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia
- Macbook Pro 13" - 2020, 4 mag i7, 32/512GB, touchbar - garancia ( 901)
- Macbook Air 15" M2 - 2022, 8/256GB, 1 ciklus, Apple garancia ( 103)
- Macbook Air 13" M3 - 2024, 8/256GB, 99% akku, Apple garancia ( 102)
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Gombászkönyvek egyben
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest