Aktív témák
-
hattrick
tag
Sziasztok!
Van bruttó 250eFt-om új laptop vásárlására. (picivel mehet fölé is)
Amire kellene:
-itthoni használat, kevés cipelés
-alkalmazásfejlesztésekre
-photoshopra
-webes fejlesztésre
-filmnézésreAmi tutira kell hozzá:
-hdmi
-min 15,4" kijelző, de a 17,3 is jó lenne, ha nem jobbElőny a minél jobb processzor, természetesen. Kb 500GB hdd kellene, ha több az sem baj.
eddig ezeket néztem ki:
dell studio 1555 - 245eFt
hp pavilion dv7-2160ef - 260eFtSzeretném a segítségeteket kérni a döntsében.
Köszönöm
ht -
Jancsi72
csendes tag
Sziasztok!
Notebook után nézelődök mostanában, egy hónap múlva pedig szeretnék is venni.
Ami fontos, hogy ne intel legyen a videókari és a proci pedig kétmagos legyen. De sajna a keret csak 130 rá. A szokásos film+net+játék felálláshoz kéne, de tudom ilyen árban játékhoz nem találni, ezért az ha kimarad az nem olyan nagy gond.
Sajnos nem értek én ehhez, még sosem volt laptopom, ezért kérnék egy kis segítséget. Ti mit ajánlanátok? -
OddMan
őstag
válasz
Chaser #41791 üzenetére
Most néztem a régi 5XXX C2D procimban tényleg nincsen SSE4.1 támogatás. Hát akkor ez miatt lehet annyira lassú még úgy is, hogy majdnem 2Ghz-en van járatva.
ntomka: Remélem fent vagy valamilyen torrent oldalon, onnan tölthetsz valamilyen 1080p x264 mkv filmet vagy esetleg egy kisebb sample-t és azzal tudsz tesztelni.
-
ntomka
nagyúr
válasz
Chaser #41791 üzenetére
Így van! Akkor ezt megbeszéltük.
Más: pár napon belül nekem is meglesz az új gép. Ha érdekel valakit valamilyen program kapcsán, hogy mit nyújt az i3-350m, az linkeljen, szívesen letesztelem majd. Persze nem elvetemült több GB-os programokra gondolok, inkább teszt jellegű dolgokra.
Pl az itt tárgyalt videó lejátszást meg is nézném, mert az engem is érdekel, szóval arra máris jöhetnek a linkek. -
Chaser
legenda
válasz
OddMan #41779 üzenetére
Ezek ellenkezőjét senki nem mondta
Még mindig átsiklasz azon a tényen, hogy az SSE4.1 besegít, az meg destop fronton c2d-ben csak E7/8xxx-ben volt, másban nem, így régebbi nyilván kevés enélkül. Ahogy néztem ez az utasításkészlet direkt ilyen kódolós-dekódolós folyamatok gyorsítására lett kifejlesztve.
avman: Szép bitráta, szép kódolás
nagyon 1iket se néztem, a killa_samplek nem gördülékenyek, csak érdekességképp mondtam. Nem sokat néztem, de film az mind jó volt amiket neten találtam. Kmplayerrel vagy vlc-vel játszom le őket. Tv-n sincs a gond a minőséggel. Adj linket olyanhoz ami szted biztos nem megy, aztán megnézem, de ne killa_sample legyen, hanem valami filmelőzetes. Olyan mkv amit meg xarul kódolnak, megfoghat sokkal erősebb cpu-t is, mint az enyém.
ntomka: Akinek kell vegyen i5-öt, bár CAD nem arról híres, hogy 1 magot használna és ezzel beléphetne a turbo, de mindenki arra költi a pénzét amire akarja természetesen
-
lorcsi
veterán
válasz
brumi1024 #41788 üzenetére
hú, basszus ez így nagyon jó. jó ez a felszereltség
köszi !kali: ide írtam be mire kellene
-
válasz
Karavik #41760 üzenetére
ha ipon, akkor nem lesz gond!
a notiban opcionálisan van bluetooth, vagyis előkészítés az van benne, aztán pontos típus függvénye, hogy a bluetooth modul adott benne, vagy sem! az illesztő az előkészítés miatt adott a gyártó részéről, hiszen őt nem érdekli, hogy melyik szériásat veszed, ha van benne modul - vagy utólag teszel bele -, akkor tudd mivel illeszteni, és kész!
2 gb memória esetében és 32 bit oprendszert tennék fel!
a hd 4200 integrált vga azért annyira nem régi, hogy kifutó legyen adott kategóriában (sőt...), és nem is olyan gyenge az integrált táborban; link & linklorcsi; link
-
ntomka
nagyúr
válasz
Chaser #41769 üzenetére
Ez te vagy. De akinek számítási teljesítményre van szüksége, annak érdemes elgondolkozni egy i5-ön. A vga árán amúgy is meg lehet spórolni, mert ha nem játszik valaki, akkor a gma hd is több, mint elég. CAD alkalmazásoknál amúgy is szükség van minden lóerőre.
Szubjektív véleményem. -
lorcsi
veterán
ennek az amd procija miylen intelesnek felel meg ?
T3xxx vagy T4xxx szintnek ?
-
OddMan
őstag
válasz
#95590400 #41780 üzenetére
Ez bizony tényleg így van, egyetértek.
Egy régebbi 2GHz-es C2D is kevés a szoftveres 1080p HD lejátszáshoz.
Szerintem a C2D procik közül egy 2.5GHz-es már elboldogul az 1080p-vel ffdshow-t használva.
Persze i3-as proci még nem járt nálam így elképzelhető, hogy nagyot fejlődött és kisebb órajelen is képes megbirkózni a feladattal. -
törölt tag
válasz
Chaser #41777 üzenetére
Fentebb írtam egy T6xxx van a gépemben, ami ált-ban még 6x200-on is viszi az 1080p filmeket 5.1 hang mellett, bármilyen hw-es videosegítség nélkül.
milyen bitráta, milyen kódolás, milyes kodek? mert, h egy értelmes bitrátán és normális beállításokkal kódolt x264-et nem fog elvinni ezen az órajelen, de még a maximumon is gázos, főleg ffdshow-al, az fix. -
OddMan
őstag
válasz
Chaser #41777 üzenetére
Itt egy teszt, ez alapján úgy néz ki, hogy az i3-330 a P8800, T9500 procikkal van egy szinten.
Ha ez tényleg így van, akkor szerintem szinte biztos, hogy viszi szépen az 1080p-t. -
Chaser
legenda
válasz
premete #41770 üzenetére
Én nem kételkedtem az ssd-ben, csak relatíve -meg nem raltíve is
- drága. Persze vannak lassabbak, van topikja, vásárlás előtt szét lehet nézni, de azért a leglassabbak is kb hozzák egy 3.5"-os hdd szintjét és ugye teljesen hangtalanul. 40k környékén van elég gyors kingston, csak annyit sokallok érte mikor pár hete-hónapja 30-ért volt, de az ssd árak elszálltak.
A cpu-d a torbo boost elődjét tudjaV.Szabee: Ha árat is írtál volna mellé...
én a helyedben még azért belekalkulálnék +2év garkiterjesztést, kb 20k körül megvan, 1 év garral notesz az lófac.
OddMan: Writeonlyból lépj át read&writeba
Fentebb írtam egy T6xxx van a gépemben, ami ált-ban még 6x200-on is viszi az 1080p filmeket 5.1 hang mellett, bármilyen hw-es videosegítség nélkül. Cpu-ban van SSE4.1, az sokat dob a kódoláson. Az i3-makban is van, de még SSE4.2 is, azonkívül klasszisokkal gyorsabbak azonos órajelen, mint egy T6-os cpu, plusz még van 2 virtuális száluk is, tehát lényegében 4 magosként viselkednek ha fizikailag nem is azok.
Nem csak az ati vga tud videogyorsítást, már régóta az nv is, az intel is tudott már az előző generációban is, de az nem volt fényes. Viszont az i3-ak mellé tokozott új intel vga már tökéletes fullhd-ra és hangátvitel terén túl is mutat az amd jelenlegi megoldásán. -
OddMan
őstag
válasz
V.Szabee #41775 üzenetére
Hát most annyi kiderült, hogy egy 1.8GHz 2 magos cpu az még kevés.
Nekem van egy 1.9GHz-re húzott C2D 2 magos cpu-m és azon is akadoznak az 1080p filmek. Szóval ezért nem vagyok biztos abban, hogy egy 200Mhz-el gyorsabb cpu már elégséges lehet. Igaz az i3-as prociknak sokkal jobb az architektúrájuk, kisebb 32nm-es gyártástechnológiával készültek van Hyper-Threading és SSE4.1 és SSE4.2-es támogatás. Persze amíg valaki nem próbálja ki, addig ezek alapján csak találgatni lehet, és találomra nem akarok 150e ft. kifizetni. -
V.Szabee
tag
-
OddMan
őstag
válasz
Dorian #41772 üzenetére
Én is pont ezzel az acer-el szemezgetek. Ha tudnám, hogy a cpu elég az 1080p mkv x264 fájlok lejátszásához akkor meg is venném. Természetesen a lényeg, hogy nem hardveresen hanem az ffdshow használatával a cpu nyers erővel képes legyen akadásmentesen lejátszani az ilyen filmeket. Azt tudom, hogy az ati vga kártya hardveresen képes a hd gyorsításra, de ilyen esetben nem lehet semmit állítani a képen, ráadásul néhány esetben a készítők nem tartják be a szabványt és ilyenkor nem is kapcsolható be a hardveres gyorsítás, ha gyenge a cpu, akkor máris akadozni fog a lejátszás. Szóval én ezért szeretem jobban az ffdshow mpc-hq párost.
-
V.Szabee
tag
Üdv!
Szerintetek van ennél ([link]) jobb ár/érték arányú konfig most? Vagy van esetleg valami, amit helyette javasolnátok? Egyáltalán milyen mostanában az acer? Köszi!
Rövid leírás: ACER Aspire 5740G
Intel Core i3-330M 2.13Ghz processzorral, 2Gb DDR3 memóriával, 15,6"-es kijelzővel, 320GB merevlemezzel, Linux operációs rendszerrel rendszerrel, DVD-RW meghajtóval, ATi Mobil RadeOn HD5470 integrált videókártyával és 1 év garanciával. WiFi: Igen, LAN: 10/100/1000Mbps /Gigabit/. 4db beépített USB port, webkamera, kártyaolvasó, bluetooth. -
premete
veterán
válasz
Chaser #41769 üzenetére
Régebben én is kételkedtem , de mióta SSD-s laptopom van, látom mit tud; bár vigyázni kell, mert vannak ssd-k, amelyek egy jobb 7200-as hdd szintjét tudják csak.
Az órajel és szorzó emelést már az SU9600-as procim is tudja, úgy váltogatja, hogy nem is tudom követni, fsb 100/200, szorzó 6, vagy 8, vagy 9, akkor 1 mag és 1.8 GHz.
Akkuval én is jártam úgy, hogy kétszer csontra lemerítettem, majd teljesen feltöltöttem, és az everest szerint több %-ot javult.
Mivel tudom, hogy érdekelnel a sebességek, az e4200-as hirdetésemhez betettem az ssd és cpu összehasonlítást, szerintem érdekes. [link] -
Chaser
legenda
válasz
ntomka #41765 üzenetére
Majd az idő eldönti, én 20+ k-s felárat nem adnék érte, akkor inkább több ram, vagy elgondolkoznék egy ssd-n.
Eddig nem is tűnt fel, hogy a 1564-ről kispórolták az esata-t is, megvárom még a vostro 3500-öt, de annak meg az ára lesz sok(k)....a 1525-ről csak cpu+igp terén lenne előrelépés, meg a zsanér kialakításában, többiben meg csak visszább lennék, nem 1xű ezszerk: OddMan: Azt kell mondjam igencsak túlteljesít rajta. Viszont a T6xxx szériában is van SSE4.1, ami besegít a HD lejátszásban, úgy tapasztaltam a legtöbb 1080p filmet 5.1 hang mellett is viszi 6x200 low órajelen, pedig nálam csak x3100 intel igp van.
szerk2: Múltkor mondtam, hogy az akuelhasználódás mértéke nálam nemhogy megállt, hanem csökkent. Mikor vettem 16% volt, rá kb 1 hónapra 13, most 11. Minden sw ezt mondja amivel néztem, ez mitől lehet?
-
-
OddMan
őstag
Melyik az a legkisebb mobil cpu ami még képes 1080p mkv x264 filmeket lejátszani ffdshow-al?
Ezt a notit néztem ki magamnak. Ezen van hdmi és s/pdif kimenet is, ami nekem nélkülözhetetlen. -
-
Karavik
veterán
Köszi a segítséget!
Innen rendeltem: [link]
Minden pc-s cuccom innen származik és még sose volt gondom velük, de most sötéten látom a jövőt...
Igen Bluetooth illesztő van fenn az asus honlapon, viszont Bluetooth, mint funkció elvileg nincs a gépben
Egyre furább a szitu...Kösz a tippet az atk-val kapcsolatban.
Melyik oprendszert tegyem fel szerinted, Win7 64 vagy 32bit? (csak 2GB RAM memória áll rendelkezésre) A proci elvileg támogatja a 64bitest is...
-
Balu1975
csendes tag
Sziasztok!
Notebookot szeretnék venni 200e ig kinek mi a véleménye milyet vegyek igazából multimédia terén használnám de jó lenne egy kicsit ha menne rajta játék is! -
TheFradiMan
csendes tag
Csao!
Segítségeteket szeretném kérni, laptop vásárlás előtt állok.
Már több mint 3 hónapja böngészek utána, s találtam számomra majdnem minden téren megfelelő gépet. Ez az: Asus K72JR-TY021D [link] Először ennek a típusnak egy kisebb kijelzőü változatát néztem ki (k52 tipusszámú),de mint hosszas böngészés utána kiderült, nemzetközi fórumokon ezt írták: "High pitch noise" -t ad ki. Egyből elálltam. Viszont ugyanazzal a konfiggal és csak kijelző mérete nagyobb már nem írják ezt a bizonyos hibát a K72-nél!
Valakinek van ilyen tipusú gépe, tapasztalata?
Valami ötlet, tanács e-tipussal kapcsolatban?
U.i: még gondolkodtam azon is hogy külföldről rendelem meg, mivel olcsobb lenne, de mi van ha meghibásodik? Aztán küldözgethetem ...
Válaszotokat előre is köszönöm!
Üdv. TFM -
Chaser
legenda
válasz
ntomka #41751 üzenetére
Ez is ott van: "The maximum frequency of Intel® Turbo Boost Technology is dependent on the number of active cores."
Amit linkeltek intel bemutatót ott is 1 magnál húz el a turbo, több magnál nincs akkora órajel. Ha alapból minden magnál tudná, akkor mi szükség lenne rá? Tehát a maximum órajel amit turbohoz adnak meg, az 1 magra érvényes, a többire nem. Azt meg nem a cpu-nak kell tudnia mennyi magot használ, hanem az OS-nek, eist/c1e sem működik megfelelő sw/driver nélkül.
-
sztomi89
tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni.
Nővéremnek keresnék laptopot 125-130ezer Ft körüli áron.
Amire használva lenne Office alkalmazások, néha film. Kinézetre annyira nem fontosA kijelző min 14" kéne hogy legyen, ill. még egy lényeges szempont, hogy megfelelően lehessen gariztatni, ha ne adj Isten hiba történne vele (pl. Hollandiában).
Oprendszer nélküli v. linuxos lenne jó ill. a jó hordozhatóság, arányaiban strapabíróságLinkeltek itt fentebb még Lenovo G550et, Asus K szériát, de teljesen tanácstalan vagyok.
A válaszokat előre is köszönöm!
-
Lakers
tag
Sziasztok!
Hamarosan Notebook cserét kéne végrehajtanom. Alapból kinéztem magamnak a Lenovo Ideapad G550A típusát. De ugyanakkor az új Dell-ek is felkeltették az érdeklődésemet, amelyeknek corei3-as procijuk van.
Nekem elsősorban a zenei szerkesztések, felvétele miatt kéne. Magyarán studió munkákhoz, amelyhez az erős proci (persze nem kell túlzásba esni) és sok ram elsőszámú alapkövetelmény, meg a winyó méret
. még Hp pavilon6-ban gondolkodtam... Csak ezekkel az a baj, hogy majdnem 3kg-sak, a kisebb tömegű, vékonyabb notik meg hát sajnos nem rendelkeznek elég erős procikkal... vagyis a tesztek alapján a renderelésben a sima intel Core procik jobbaknak láttam mint a CULV.
1. Kérdésem az lenne, hogy a T6600-as nál jobbak a Corei3-asok, és hogy miben/miért? Esetleg várjam meg az elterjedésüket.
2. Arra van lehetőség, hogy aktív 3D-s (geforce vga-s) laptopok is lennek a közeljövőben? (ez csak olyan extra kérdés)
A válaszokat előre is köszönöm.
UI: szeressék egymást az Ubuntuval
-
technoboy19
tag
A packard bell notikkkal kapcsolatban van valakinek tapasztalata?2 év gari volt egyre amit ma néztem.
core i3 prockó van benne, egész jól összerakott darabnak tünt, lehet meg is vettem volna, csak sajna beállitottam a bankkártyámra keretet, hogy mennyi pénzt lehessen egy nap levenni, de lehet jobb is ez igy. -
értem úgy, hogy; ebben a régióban hivatalosan, gyártói láncolattal (még?) nem forgalmazzák, de sok webshop behozatja innen - onnan, tehát ha nem kamu helyről lett megrendelve, akkor leszállítják!
a magyarországi support nem kimondottan foglalkozik azon szériákkal, ami nálunk nincs hivatalosan forgalmazva, de azért rávehetők, hogy segítsenek ebben is! -
válasz
Karavik #41744 üzenetére
újabb széria, ebben a régióban (még?) nem forgalmazzák, de az illesztőkkel nem lesz gondod, a win 7 alapban illeszti és frissíti az illesztőket! azt sem tartom kizártnak, hogy kapsz illesztős lemezt a notihoz - bár függvénye lehet annak is, hogy honnan szállítják...
a bluetooth esetében azért van fent illesztő, mert azzal szokott problémázni is a win 7 több széria esetében is!
a vista alá kiadott atk illesztőt húzd majd fel win 7 alá, szükség lesz rá!
honnan rendelted a notit?negyedes; sok ismert üzlet/webshop forgalmazza, ha ilyetől rendelte, akkor egyik lehetőség sem adott, mert amúgy nem rossz széria!
-
negyedes
addikt
-
Karavik
veterán
"A kulfoldi honlapok ismerik ezt a tipust sot vmivel tobb driver is rendelkezésre áll.
itt"ezen keresgéltem én is előzőleg.
"Valamint ha nincs más akkor vistas driverek is jok szoktak lenni win 7 alá."
Igen csak ez esetben nincs választék.
"Ellenben remek példa arra hogy mielőtt bárki kivág az ablakon ennyi penzt nezzen utana hogy mire teszi azt".
Teljesen igazad van, megtanultam a leckét.
-
rup1u5
nagyúr
Grafikai munkára milyen laptopot ajánlanátok? Elsősorban a kijelző tipusa lenne fontos, hogy normális szinei legyenek photoshop-hoz, illustrator-hoz. És hát emberi árban kéne, hogy legyen nem ilyen megborult 300K-s árakon.
Nem értek a notebook-okhoz így fogalmam sincs melyek jöhetnek szóba. Mac kizárva! Szívesen vennék néhány iránymutatást notebook guruktól. -
-
ntomka
nagyúr
válasz
Balage85 #41731 üzenetére
Nem feltétlenül. Ha nagyobb kijelzővel megveszed ugyanazt a tudást és minőséget, akkor az általában drágább is. Ha pedig ugyanazon az áron van, akkor ott szokott lenni valami hátulütő is, pl ugyanazzal az akkuval adják, mint a kistesót, így az akkuidő a nagyobb kijelző miatt sokkal rövidebb lehet.
Ha megfigyeled, ugyanazt az árat általában valamilyen alkatrészen érik el, pl i3-as proci helyett i5-öt tesznek bele.3-4GB memória között 1-2 évig még általános felhasználás mellett nem igazán lehet észrevenni majd különbséget. Viszont amennyire tudom, az új autocadnek a 2GB az, ami alatt nem érdemes elindítani.
Hosszú távon mindenképp kamatozol a több memóriából. Persze a 3GB-ot úgy lehet elérni, hogy 1+2GB-os modult tesznek be. Egy 1GB-os modul cseréje 2GB-ra, vagy épp 4GB-ra olcsóbb, mint pl egy i3-as cseréje i5-re, ami ráadásul nem is biztos, hogy kifizetődő.
Szóval ha i5+3GB és i3+4GB mellett kéne döntenem, akkor az előbbi. Később meg egy memória ár "zuhanás" után viszonylag olcsón lehet bővíteni.
Én azt javaslom neked, hogy ismerve a cad alkalmazásokat, ha komoly méretű rajzokat tervezel, akkor az keményen neki fekszik a procinak (főleg notiban, amiben a vga nem hiszem, hogy sokat dob rajta), szóval az i5 kifizetődőbb lehet hosszú távon. Általános felhasználás mellett nem sok különbség van, de ha a turbo boost bekapcsol, azért csendben lehagyja az i3-at számítás igényes feladatoknál.
(#41732) szoltn: Toshiba L500-1Q, amennyiben tetszik neki. Jobb szervízháttere van. Egyébként Asus K50IN-SX153L.
-
szoltn
csendes tag
Kedves mindenki!
A barátnőm szeretne laptopot rendelni és tőlem kért tanácsot (125k ig).
Én az ASUS K-szériájából javasoltam neki gépet, mert az tetszett is neki külsőre és ez a nőknél néha elsődleges szempont. Meg mert van rá két év gar is.
Azonban van három gép, melyek közül választani kéne:
Toshiba L500-1Q
T4300
GL 40 chipset
GMA 4500
2GB DDR2
WIFI b/g
nem ledes kijelző
4000 mAh akkuAsus K50IJ-SX258D
T4400
GL 40 chipset
4500MHD
2GB DDR2
ledes kijelző
WIFI b/g/n
4400 mAh akkuAsus K50IN-SX153L
T4300
3GB DDR2
NVIDIA MCP75L chipset
G102M VGA
ledes kijelző
WIFI b/g/n
4400 mAh akkuKöszöm a választ!
-
Balage85
tag
válasz
ntomka #41702 üzenetére
Ahogy nézem ezt lesz a legnehezebb eldönteni... Majd beugrok valahova aztán próbálgatom. Viszont ha jól látom akkor érdekes módon hiába nagyobb a kijelzőjük, ugyanabban az árban vannak.
Ja és még annyi, hogy mondjuk 3 és 4gb memória között mennyire érezhető a különbség? A programjaimnak általánosságban 2GB kell. i3 vs i5? Túl nagy különbség mondjuk nincs árban, de megéri?
-
ntomka
nagyúr
válasz
semetka #41724 üzenetére
Érdemes megfontolni ennek az előrendelését. Biztos forrásból tudom, hogy nem sok fog érkezni belőle az országba.
A konfigja kiemelkedő ezen az áron. De ha nagyon necces, akkor marad ez. Ilyen felszereltséget jobb minőségben drágábban kapsz, illetve ugyanilyen áron max gyengébb gépet, pl dell vagy toshiba környékén.
Acert nem javasolnám, csak 1 év gari van rá, meghosszabbítani nem olcsó, az oprendszer pedig sokat dob az árán, na meg tesztek szerint minőségben jobb lett az asus. -
rekid
addikt
válasz
Karavik #41726 üzenetére
A nagy vilag nem csak magyarországból áll ugyhogy don't panic take it easy....
A kulfoldi honlapok ismerik ezt a tipust sot vmivel tobb driver is rendelkezésre áll.
itt
Valamint ha nincs más akkor vistas driverek is jok szoktak lenni win 7 alá.
A grafikus kártya nagyon vicces emrt az amd átlinkel a notebookgyarto honlapjaraÍgy kizarasos alapon szerintem a win7 lerantja maganak az összes tobbi driverrel együtt.
Ha nem akkor is kell legyen megoldás.
Ellenben remek példa arra hogy mielőtt bárki kivág az ablakon ennyi penzt nezzen utana hogy mire teszi azt.
Az asus hiatols szuportja pedig nonszensz, meg csak egy google-t sem kepes hasznalni. -
Karavik
veterán
Sziasztok,
megrendeltem életem első notebookját: Asus K70AE-TY033D oprendszer nélkül.
Hétfőn érkezik meg a gép, gondoltam előkészülök a telepítéshez, ezért meglátogattam az asus support weboldalt, hogy leszedjem a szükséges illesztő progikat Win7-hez. Megdöbbenésemre Windows 7-hez semmilyen driver nincs, csak bios flash. Vista-hoz dettó. Egyedül XP-hez vannak elérhető driverek de azok közül is hiányzik a VGA-é.
Felhívtam a mo-i asus support, és ők még csak nem is hallottak erről a notebook típusról. Azt mondták rendeltem egy nemlétező Asus notebook-ot (ennyit a támogatásról...)
Megnéztem a mo-i asus weboldalt és valóban nincs rajta ez a gép.
Elkezdtem aggódni! Driverek hiányában hogy fogom én erre feltenni a Win7-et? A 64 biteshez elég erős ez a gép? (elvileg Win7 és Vista kompatibilis)
Előre is köszi a válaszokat! Esetleg van már valakinek ez a "nemlétező" típus?
-
rekid
addikt
válasz
snow.man #41720 üzenetére
Ez igaz de a renew árak ha mennek is lefelé eléggé késleltetve ugyanis igy is nyomott áron adják, valamint ezt a configot azert nem csak az i-s proci dobja meg ott a két winyo a Blueray és a videokartya sem épp egy gyenge darab persze ott az ujdonsag is. ha ezt az egeszet egy genaracioval lentebb viszed ott vagy a 200ezres kifuto C2D pavilionoknál.
Sőőt Az elitebookoknál ez épphogy forditva történt ugyanis én megvettem az asis 8530w-met 215e-ért most 230 a 8530p ami ugye gyengébb videokártyás verzió. (sot a kijelzo felbontas is kisebb) persze meg igy is bőven listaar alatt van.
lorcsi: En a toshibat vennem ha ezek kozul kellene valasztanom. Jobb a gariztatas (van itthon szervizük amellyel eddig nemnagyon volt gond) és a prci is mar ujgenerációs. Persze a masik ketto is kiszolgalna a hugod igenyeit.
-
lorcsi
veterán
ezek közül szerintetek mi éri meg a legjobban
vagy hasonló alternatíva is jöhet (lenovo, dell)
húgomnak lenne, hosszú távra. irodai alkalmazásokhoz, filmekhez..néha játék
packardbell-el mi a gond ?
nem hallottam róla jókatés ezek a fényes felületű asosok mennyire tartósak?
zsanér elég sérülékenynek néz ki -
snow.man
tag
Persze, a billentyűzet nem magyar. Éppen ki lehet cseréltetni, de hp-éknál semmi sem olcsó. Néztem külföldön is ennek a notinak az árait, mindenhol jóval drágább még renew-ban is. Viszont nem tudom, hogy érdemes-e még várni, mert a vásárlás nem olyan sürgős. Én úgy érzem, hogy a core i-s processzorokkal rendelkező laptopok árai menni fognak még le...
-
V.Szabee
tag
Sziasztok!
Erről mi a véleményetek? Vagy esetleg tud valamelyikőtök ebben az árban ajánlani valami ehhez hasonlót?
-
snow.man
tag
Erről a notiról tud valaki rosszat mondani?
-
rekid
addikt
válasz
Zoli bácsi #41711 üzenetére
-
Reszi
tag
-
soldier2
őstag
Sziasztok. Laptopvasarlas elott allva tobbe kevesbe sikerult is valasztanom, legalabbis szukitenem a keretet 3 laptopra. Amiben tanacstalan vagyok az a videokartya, ugyanis a 3-ban haromfele van. GeForce® GT 330M , Radeon™ HD 4650 Graphics, Radeon™ HD 5650. Tudnatok segiteni hogy ezek kozott mi az erosorrend? A Geforce is hardveresen dekodolja a HD videokat? mert errol nem talaltam erdemi infot sehol? Koszonom
-
semetka
őstag
Öcsémnek ballagásra laptop lesz és nekem kellene kiválasztani hogy melyik a jó. Én benne vagyok a számítástechnikában de laptopból annyi van hogy már elegem van. Szóval én Acer vagy Asusban gondolkodnék, Core i3-as procival és egy Ati 5650 vagy valamilyen hasonló Nvidia. Ilyen laptop kellene nekem. Segítsetek légyszi.
-
Zoli bácsi
őstag
Tesztelték az Iponnál az I3 procis gépeket. [link] Nézelődöm, mert a másfél éves Emachines E520-asom menne az asszony pajtásnak, én meg néznék valami "komolyabbat", az alsó kategóriában persze. A teszt után nagyon szimpatikus nekem a Packard Bell, bár nagyon nem ismerem a márkát. A tesztben kihangsúlyozták, hogy szép a kijelzője, és oldalról is látható. Na, és a hangja is jól szól. Hát igen, filmet néznék rajta többek közt.
Kérdezném hogy milyenek ezek a Packard Bell gépek? Mint márka, hallottam róla, de nem nagyon találkoztam vele M.O-on.
A fórumot olvasgatva eddig Toshiba fele mentem volna, de ez a teszt felkeltette a figyelmemet. -
rekid
addikt
válasz
rinpocse #41705 üzenetére
Mondjuk egy ilyen?
Ebben benne van az intel uj generacios procija i-csalad és amire te hasznalanad tokeletesen eleg, egy notebbook szinten kb also közepkategorias videokartya ami a videonezeses igenyeket boven kielegíti valamint egy ket jatekkal is tudsz jatszani ami nem a legujabb és nem full grafikan pl cod2 medium beallitas 20fps korul...
csatlakozok megvannak amire szukseged van, a supportja jó, mitahogy a szervizelése is, és még penzed is marad hangszorokra. Azoknal meg logitech, valamint creative, plusz egy ket genius-t erdemes megnezni. szvsz.Persze ez csak egy a sokból, ha egyel regebbi CPU platform is megfelel -core 2 duo- (az igenyeidet az is kiszolgalna) akkor mondjuk a hp pavilionok (dv6) közt is szetnezhetsz, azok kimondottan multimediara kihegyezett joszagok, táviranyitoval meg mitomén még
A garanciaval és supportal ott sincs gond.
-
rinpocse
aktív tag
Mit vegyek az alábbiakra: zenehallgatás (otthon), filmnézés (HD is) TV-n is (HDMI), net, játék elvétve
Ami számít: minőség (hang, kép), megbizhatóság, WIFI.
Milyen hangfalakat ajánlatok a noti mellé?
-
ntomka
nagyúr
válasz
Balage85 #41701 üzenetére
A kijelző méretet abszolút neked kell eldöntened. Itt a legjobb az, ha valahova bemész, ahol ki vannak állítva gépek mindenféle méretben, és megnézed, hogy mi az, ami még nem túl nagy neked.
Nyilván a 17-es a nagy felbontás miatt a legelőnyösebb tervezéshez, persze a legnagyobb is minden tekintetben.
-
Balage85
tag
válasz
ntomka #41700 üzenetére
Köszönöm! Nagyon sokat segítettél!
Nagyon nem vagyok otthon a notik világába (nagyon régen még a pc között otthon voltam, de ma már ott sem). Ahogy nézem azért lesz majd választék.
Kijelzőméretben mekkorára menjek? Nekem így látszatra nem nagyon ezek és az az 1-2" különbség számomra semmi. Bár így belegondolva a 13-as kicsi a 15-ös sok, de nincs benne tapasztalat hogy melyik milyen.
Aktív témák
Hirdetés
- Különlegesség! ASUS ProArt StudioBook Pro W500G5T i7 9gen NVIDIA Quadro RTX 5000 MAX Q 16G
- MacBook Air M1 8GB/256ssd/Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 87%/p4239
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M3 Pro MAX 14 30GPU 36GB 1TB Magyar billentyűzet Azonnal átvehető.
- 27% Számlával! HP Gaming! 16.1" IPS 144Hz / 7640HS / RTX 4060 / 16GB DDR5 / 512GB NVMe! BeszámítOK
- Macbook Pro 13" - 2020, 4 mag i7, 32/512GB, touchbar - garancia ( 901)
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- ASUS 18W USB ADAPTER
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest