-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
3. emeleten ugyanez a daikin van nálunk, nem panaszkodott még senki
körbefüleltem a környező klímákat, legjobbak közt van hangban, mellettem levő szomszédé az speciel traktor ehhez képest, mitsunak van még egy hasonló áru modellje r32 gázzal mint az ftxf, greet sztem a legvégére hagyd a sorban
-
Exoon
csendes tag
Sziasztok!
Kettő klíma között vacillálok:
DAIKIN FTXF25A [link]
illetve:
GREE GWH09YC AMBER [link]
A szerelőm a Gree felé hajlik meg igazából én is, nem tudom, hogy a Daikin jobban megéri e?!
Ezt a Gree-t 2 hete szerelték fel egyik munkatársamnak, felmentem meghallgattam, szerintem csendes volt a beltéri/kültéri is. Igazból engem a kültéri hangja érdekel jobban, mert egy panellakás 3. emeletén lenne beszerelve és nem akarom, hogy a szomszédok elkezdjenek panaszkodni. Még nem lett eldöntve, hogy 2,5 KW vagy 3,5 KW lesz beszerelve, jövőhéten jönnek felmérni. ( szoba mérete alapján elég a 2,5KW).
Esetleg milyen klímák jöhetnének még szóba kb. ilyen árfekvésben?
Üdv.
-
konyi79
addikt
válasz
konyi79 #31193 üzenetére
A Daikin honlapját túrva ezt találtam, ami kültérivel elfér, és már R32-vel töltött is. Ez mennyire számít jónak? Ez a titán-apatit szűrő + légszűrő mennyire marketing bullshit, illetve jó?
Esetleg jobb tipp? -
konyi79
addikt
Sziasztok,
Tudtok ajánlani olyan megbízható klímát, ami kültérijének a szélessége megáll 650mm környékén?
Ha nincs, akkor helyette mobil klímát, de lehetőleg 2 csöves kivezetéssel, ha egyáltalán létezik olyan?Az igény a szokásos 6x4m szoba mellé: Minél olcsóbb, hangtalan bel és minél halkabb kültéri
Szóval olyan 250-300k-ba beleférhetne, 3,5kW szerintem elég. A beltéri legyen valami Hepa szintű szűrővel szerelve, Wifi kellene.
Köszi. -
Chaser
legenda
válasz
Daffni2 #31185 üzenetére
nagyon érdekes lenne
ha olyan tetőtér aminél a cserép alatt nincs hőszigetelés akkor igazad van, de általában olyanban galambok laknak ( : valószínűleg semmivel nem rosszabb mint egy 5-10. emeleti panel, elég sok tetőtéri lakásban láttam klímát, meg éreztem működés közben
-
Daffni2
addikt
válasz
Lasersailing #31179 üzenetére
(Gree-ről a TÁBLÁZATOK alapján azt olvastam, hogy leghangosabb a halk üzemmódja --> igaz ez?)
Gree Amber 3.5 kW
A csendes üzemmódban nem lehet hallani a beltéri működését.(azt a kurv@ faliórát kivágom)
-
canniball
nagyúr
válasz
A japánokhoz is van wifi adapter, csak külön kell megvenni. Daikinhoz ~10k-s, Mitsubishihez ~30k-s összeg rémlik.
-
TaliGa
aktív tag
válasz
Miklósbácsi #31168 üzenetére
Köszi!
-
Lasersailing
senior tag
válasz
Bocsánat néhány kiegészítés:
- mindhárom oldalfali split klíma
- mindhárom 3 méteren belül van a beltéri + kültéri
- Érden szeretném a klímákat telepíteni
- ill. most találtam Panasonicban van wifis, japán is, csak a webklima-nál nem láttam wifis verziót, és itt ajánlottnak is tűnik. Bár olcsónak nem mondanám... -
Viktoár
addikt
Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni mobilklíma ügyben. A feleségemmel arra az elhatározásra jutottunk hogy beprobálkozunk egy mobilklímával. Sajnos ezen a téren teljesen inkompetens vagyok. A tetőtérbe szeretnénk egy készüléket mert ott bőven 30 fok felett van a hőmérséklet míg az alsó szinten még tűrhető.
Úgy gondoltam hogy a felső szintet elválasztom a lépcsőháztól így marad egy ~27 m² -es és ~ 62 légm³ -es hűtendő terület.
Ezt szeretnénk kellemes hőmérsékleten tartani amikor kint kánikula van. Tudom hogy vannak hátulütői a mobilklímának de afelett most hunyjunk szemet.
(barkácsolós apuka vagyok, megoldom a "tökéletes" kivezetést.)
Milyen készüléket ajánlotok ami elfogadható kategória, nem eszi meg a villanyórát és nem olyan a hangja mint ami felszállni készül?
(természetesen a kategóriáján belül)
-
Lasersailing
senior tag
Sziasztok,
Sajnos a legrosszabbkor, de még épp festés előtt szeretnék klímát csináltatni. 3 hét múlva szeretném felszereltetni.
Beszéltem pár céggel, találtam is olyat, akinél még talán beleférne, de mindegyik kínai márkát javasolt (még kizárólag telefonos érdeklődésnél tartok), ami némileg elbizonytalanított, hogy jó cégekkel beszéltem-e... (mondjuk volt aki ismert és szombat délelőtt sem veszi fel a telefont, onnan meg nehéz vásárolni) (persze az is lehet, hogy ő azért nem vette fel, mert épp dolgozott...)
A hűtendő helyiség 50 négyzetméteres, galériás. Ha jól értelmezem ide 5kW körüli teljesítményű kellene. Ezen kívül amiket még szeretnék:
- wifin vezérelhető legyen
- csendes üzemmódban minél halkabb legyen
- esetleg szűrő ha ki tudom fizetni (kínainál menne, de van ahol már nem) --> egyébként ez mennyire hasznos akinek van tapasztalata?
- ősszel fűtő funkciót is használnánk (ehhez is kell a wifi)Akikkel beszéltem:
- Volt aki szerint még jó ide a 3.5kW-os is. Még én kezdtem el győzködni, hogy az nem lenne-e kevés
- Volt aki Gree-t ajánlott (Gree-ről a TÁBLÁZATOK alapján azt olvastam, hogy leghangosabb a halk üzemmódja --> igaz ez?)Szívesebben vennék japánt, de japánból nem találok wifi-set. Létezik japán wifis (megfizethető) klíma? Ha igen, tudnátok linket küldeni (privát / publikus, amelyiket szabad)
Ha japán nem jön össze, akkor LG / Samsung-ban láttam wifi-set, azok jobbak, mint a kínaiak?
(Mondjuk munkahelyen LG-hez nincsen alkatrész. OK, hogy tízéves, azaz jogilag rendben van, de otthonra olyat szeretnék, amit meg lehet javítani szükség esetén)Vagy melyik kínait szabad és melyiket nem?
Amúgy nincs kínai fóbiám, csak mindenfelé olvasottak alapján tartok tőle (Pedig a robotporszívóm kínai (Xiaomi) és nagyon jól teszi a dolgát)(Amúgy lesz még két kis szobába is klíma, de azoknál valószínűleg ugyanazon márka legkisebb gépe megfelelő lesz - kb 10-12 négyzetméteres szobák)
Remélem nincsen olyan gyártó, aki jó nagy klímát gyárt, de a kicsije katasztrófa
A két kicsi egymás mellett lesz szabad ide duál-t, vagy továbbra is él, hogy két mono klímát érdemes?Előre is köszönök minden segítő hozzászólást!
-
Chaser
legenda
válasz
kicsi kecske #31172 üzenetére
maradt a mennyezetinél, ami szintén nem olcsó, ezért
-
Chaser
legenda
többünknek "szendvicsben" van, ugyanazon a falrészen egyik oldalt kültéri, másik oldalán beltéri, csövet meg ahogy mondták, feltekerik a kültéri mögé
sztem keress olyat aki ért is hozzászerk:
kicsi kecske
talán lanyus csináltatott ilyet
"meg a szellőző nyílások stb.. 4 db mondjuk 100e max." 100-ból biztos nem jön ki, az amit te szeretnél az drága móka -
Feriboy2
aktív tag
Lehet 3 méteren belül. A kültéri és a beltéri között lévő csőnek kell 3 méteresnek lennie. Ha közel vannak egymáshoz akkor általában feltekerik a kültéri mögé a megfelelő hossznyi csövet.
Szerk: nekem nem így csinálták van kb. 50 centi cső, és hangos is a klíma mint egy zetor (whirlpool)
-
-
kicsi kecske
tag
Sziasztok!
Még mindig pörgök ezen a légcsatornás klíma kérdésen.. többet írtátok már, hogy a multi klímát felejtsem el, inkább rakjak 2 beltéri+kültériset jobban jövök ki. Ezért előre is köszi azt a tippet.
Viszont ha már ilyen nagy tervezgetésben vagyok akkor utána néztem kicsit és gondoltam mi lenne, ha úgyis szabad "padlástér" van és álmennyezet, tehetnénk be légcsatornás klímát.. akkor kb nappali+konyha + 2 háló + dolgozó kaphatna külön nyílást és akkor gyakorlatilag 4 helyiséget tudunk hűteni egyszerre.Ezzel kapcsolatban lenne szükségem némi felvilágosításra, mert kb 1 hete bújom a netet, de úgy látom elég részlegesek az infok. Ilyen mondjuk 4 szobás rendszernél megoldható a szobák külön hűtése, hőmérséklet szabályozása? Ezen légcsatornás klímák között létezik olyan ami wifin is működtethető, nem csak ilyen IR távirányítóval vagy termosztát szerű fali megoldással?
Valamint ha nézünk egy netto 100nmes újonan épülő házat ahol 30as porotherm tégla a fal, 15ös a külső szigetelés a kornak megfelelő modern jól szigeteltek lesznek a nyílászárók és a fűtést nem kell megoldani, mert lesz végig padlófűtés.. akkor kb mennyibe lehetne kihozni egy ilyen rendszert? Sacc per kb.. meg nyílván a szigetelt légcsatorna cső métere sem tudott még előre de kb 4 szobás elrendezésnél ilyen 5m/szoba részre saccolok.. ahogy nézegettem a netem az eszközök árát akkor egy kb 8-10kWos eszközt ajánlottak 80-100nm-re. Az ilyen 500e körül volt (Daikin).. + még hozzá a cső ami kb 4x5m saccra kb 20-30 ezer lehet?! meg a szellőző nyílások stb.. 4 db mondjuk 100e max.. tehát ha durván nézem kijönne ilyen 600-700 között + beszerelés?
Tudnátok mondani tapasztalatokat, esetleg nagyjából árakat, hogy kinek mennyibe fájt egy ilyen ha csak hűtésre kell?
Vannak buktatói a dolognak egyébként? Jobban hibásodnak az eszközök.. drágább a javítás stb..? -
mizu
aktív tag
Srácok! A bel- és kültéri egység nem lehet 3m-en belül?
wtf
szerelő szerint -
Daffni2
addikt
válasz
Raiden_47 #31164 üzenetére
Split klíma nem jöhet szóba?
Nem rossz az a Whirlpool de mindenképpen a nagyobb kell:http://www.whirlpoolplaza.hu/show.php?id=1153
Nálam a konyhában üzemel,6x1.7 m ablakfelület van.14 órától folyamatosan süti a nap.Tisztességesen le tudja hűteni,a többi mobilhoz képest csendes.
A Sencort felejtsd el.
-
Miklósbácsi
tag
válasz
TaliGa #31160 üzenetére
A nyitott hosszúkás kifúvónyílás felső vonalában keresd a tévesen gombnak leírt fülecskét. Annak aztán a jobbra - balra csúsztatásával elmozdulnak a légterelő lamellák is.
Ha igaz, kettő is van a fülecskéből a rés felső részén. Az egyik a légáram bal felét, a másik a jobb felét irányítja. -
tomic
addikt
Klíma vásárlás előtt állok de a minap az egyik kollégám azt állította, hogy magán személy nem tud venni vagy nem vehet klímát csak szerelő. Ez igaz? Kicsit furcsállom gondoltam előbb megkérdezem mielőtt tovább lépnék.
-
Chaser
legenda
-
Raiden_47
csendes tag
Sziasztok.
Emeleti szobába szeretnék egy mobil klímát venni. Kettőt néztem ki, mik a tapasztalatok róla?
Illetve, mivel még nem volt semmilyen klímánk, mire kell figyelni a vásárláskor?
1. [link]
2.[link]
Egy 540X430-as szobába kerülne, gondolom ide elegendő lenne egy job lehűtésre, általában 32 fok van fent nyáron, 25 lenne a cél.
-
Jose26
tag
Sziasztok,
erről a klímáról mi a véleményetek?
https://www.premiumcool.hu/klimaberendezesek/bosch-klima/bosch-oldalfali-inverteres-split-klima/bosch-climate-8500-3,5-kw-os-inverteres-split-klima.html
amire nekem kellene arra elegendő (a leírás alapján), hátha van vkinek tapasztalata.
Eddig Samsungom volt ami 14 évet szolgált, de költözéskor a lakásba hagytuk és azóta is teszi a dolgát.
A mostaniban midea van amit szívem szerint felgyújtanék a fenébe akkora szar. (anyilván nem lehet általánosítani, de soha többet midea)ezért néztem ki ezt a típust.
köszi előre is a válaszokat.
-
TaliGa
aktív tag
Sziasztok,
Daikin FTXB-nél a vízszintes légterelőt (nem a swinget) hogyan lehet állítani? Látom, hogy ott van belül egy-egy fül, de a kézikönyv gombot ír, és az se világos, hogy működés közben szabad e (mert, amikor nincs bekapcsolva a függőleges nagy légterelő takarja)? -
Ryder1
senior tag
-
zodo
nagyúr
Bocs a rajz minőségéért de talán ebből is vehető...
Első sorban a nagyobb szobát de kisebb hálót is szeretném hűteni.
Alapesetben a pirossal jelölt, saroktól 1 métere került volna a jobb oldali falra a beltéri.
Ideálisabb a háló ajtajához közelebb a zölddel jelölt helyre tenni. Elvileg ide lesz rakatva.Viszont hogy a kábelezést ne kelljen bámulnom, lila helyre tenni a beltérit nagy hiba?
Sárga csík a kábelezést ábrázolja és úgy gondolnám hogy a háló ablaka alá kerülne a kültéri, háló falán futhatna kábel csatorna ill. a megfelelő távolságba át lenne ütve a nappali felé egy lyuk ahol esztétikusan mutathatna a beltéri.Mennyivel lenne rosszabb a hűtés hatásfoka a hálóra nézve?
Tudom, nagy meló áttörni a panelt és maradjak inkább a zölddel jelölt hely mellett aztán tegyek valami futónövényt a csatornára? -
sequator
senior tag
válasz
gaben1117 #31139 üzenetére
A másik ok, hogy az erkélyen legyen, hogy ne látszódjon az utcafrontról. Nálunk a 8. kerületben idén kora tavasszal megkínálták egy településkép védelmi bírság lehetőségével azokat a szomszédokat, akiknek az utcafrontról látható volt a kültéri. Kötelezték őket a le/átszerelésre, ha el akarják kerülni a bírságot. Kb 2-3 héten belül egy kivételével az összes lakó átszerelte az erkélyre.
sautia
-
Daffni2
addikt
válasz
Elektrosokk #31145 üzenetére
Kevés lenne oda.
-
földszinten gázzal fűtünk (padlófűtés kb 30-35 nmen... + 18 nm garázs) emeleten 3 szobában klímával fűtünk...
januári gázszámla volt a legtöbb 10.000 ft... most 2 hónap volt melegvíz (3000-4000 Ft alapdíjjal)
januárban 600-650 kWh körüli áram fogyott a normál fogyasztásunk 200-250 kWh körül van tehát a fűtés kb 400-450 kWh-t vitt el a három klíma.Szigetelés:
- padlás 35cm
- fal 10 cm
- földszint padló 5 cm + 8 cm esztricht beton -
Halilaci
csendes tag
Sziasztok!
Klíma vásárlás előtti tájékozódásban vagyok. Melyiket a jobb, megbízhatóbb? Ezeket néztem ki az autómata szárítás funkció miatt is: Hitachi RAK-25RPD vagy Toshiba SEIYA RAS-B10J2KVG-E -
Ryder1
senior tag
Sziasztok!
Klímát szeretnénk családi házunk emeletére, ehhez kérnék egy kis segítséget. A két szoba hűtése lenne az elsődleges szempont.
Lépcső kb így néz ki, teljesen nyitott, elég nagy üres tér van ott.
Mindkét szobában új, műanyag nyílászárók vannak redőnyökkel. Egyik szobában egy erkélyajtó, egy ablak, másikban két ablak. Többi helyiségben régebbi fa ablakok vannak redőny nélkül, de egész jól szigetelnek.
Két padláshelyiség ajtaja értelemszerűen folyamatosan csukva van, klíma szempontjából így sok jelentősége nincs. Többi helység ajtajai a nap nagy részében nyitva szoktak lenni.
Házon nincs szigetelés.
Hova, milyen és mennyi klímát lenne érdemes rakni szerintetek? Jól sejtem, hogy a nyitott lépcsőház miatt talán a két szobába kéne 1-1 klímát rakni?
Le tudná hűteni két klíma az emeletet úgy, hogy ne nonstop menjenek, vagy esélytelen és jobban járnánk a szobákba szerelt klímákkal és csukott ajtókkal, hogy legalább a szobák hőmérséklete megfelelő legyen?
Szereléssel együtt max 250 ezerrel gondoltam klímánként.Bónusz kérdés. Székesfehérváron megbízható klímás céget tudtok ajánlani?
-
Elektrosokk
veterán
válasz
Mangosztán #31143 üzenetére
Ez sem rossz ajánlat.
-
Daffni2
addikt
válasz
Mangosztán #31143 üzenetére
Oda,ilyen körülmények mellett kell a 3.5 kW
Gree Amber ami eléggé megbízható,több mint 2 év távlatában is.
180 000 ért nem fogsz kapni megfelelőt, ez alá nem érdemes menni:https://www.webklima.hu/gree-gwh12acc.htmlDe inkább 20 000 többért az Amber
-
Mangosztán
tag
válasz
Daffni2 #31142 üzenetére
Szia!
Tetőtérben (ma 29,5 fok volt jellemzően napközben ) egy max 14 nm-t kellene hűtenie, de mivel nincs szigetelés és elképzelhető hogy az ajtó is nyítva lenne ami az előtérbe nyílik ( ez olyan 20nm lehet ) így került szóba a 3KW feletti.
Szeretném ha nem döglene be két év után és nagyon max 180.000-t tudnék a klímára költeni.
Fontos lenne továbbá hogy minnél halkabb legyen a fenti tervezhető összeghatáron belül.
Ahonnan venném, ott nem sok a lehetőség.
A Syen lett volna, de arról meg lebeszéltek, hogy akkor már inkább Gree.Üdv.
-
Daffni2
addikt
válasz
Mangosztán #31137 üzenetére
Hol akarod használni?
Mekkora helyiséget kellene hűteni?
-
Chaser
legenda
válasz
gaben1117 #31139 üzenetére
az erkélyajtó mellett/fölött van nálunk, ha nagyon akarom látom, de egyébként nem
ha kiállsz az erkélyre miben zavar? komolyan érdekelén rá is szoktam nézni néha, milyen korrekt felépítésű kültéri, amikor takarítani kell, picivel egyszerűbb lesz mint ablak alatt
madárkák is picit könnyebben költöznek úgy bele, ha nincs szem előtt, persze ha minden kötél szakad rakja oda az ember, de ha van erkély akkor az adja magátszerk:
Flashcash
nálunk a szomszédban nem tudom milyen van, a daikin mellett olyan mint egy traktor -
gaben1117
senior tag
válasz
Chaser #31129 üzenetére
Nem akarok én senkit sem szopatni, de miért vegyek el helyet az erkélyből ha nem muszáj? A látványról már nem is beszélve, hogy nem akarom ezt a szart nézni állandóan a nappaliból vagy ha kiállok az erkélyre.
Az áramos tanácsodat szerintem megfogadom, ez volt az egyik terv az én fejemben is, hogy a holker mögött végigvezetem a beltériig, aztán ott már csak tud a szerelő kezdeni vele valamit.
-
Mangosztán
tag
Sziasztok!
Ez a klíma mennyire csendes : link ?
Esetleg ebben az árban van ami jobb vétel úgy hogy halkabb?Köszönöm.
-
feco70
senior tag
válasz
Tyler Durden #31125 üzenetére
Én ebbe a kurva melegbe egy percet se várnék
-
Chaser
legenda
válasz
EQMontoya #31118 üzenetére
sztem opatni' akarja a szerelőket, ott az erkély, van rajta hely, de tegyük az ablak alá, ott könnyebb lesz majd szétszedni ugye, amikor nagytakarítást kell benne csinálni ( :
gaben1117
a sarkot nem feltétlen tudod szétfúrni, valszeg ott hegesztett vasbeton van a falak találkozása miatt, felviszed szépen a holker takaróba a delejt, beltéri helyénél meg leengeded, mivel a plafontól a beltéri teteje max 10cm, kb semmi nem fog látszani belőle, onnan majd átkötik a kültéribe, ennyi, az a piros téglalap a rajzon kicsit fentebb kerül, ha túl lentre rakják, nem érvényesül a kéményhatás, h elegendő levegőt tudjon behüzni a lakásból a beltériszerk:
Tyler Durden
sztem félreérted, nem azt mondta, h tavasszal drágább a klíma, és ősszel olcsó, hanem azt, h az őszi árhoz képest drágult tavaszra az ár, ami tart most is, meg nyilván tartani is fog
mondjuk ha így kánikula közepén nincs rá szükséged, mert várnál őszig, akár várj még 1-2 évet, hátha olcsóbb....lesz ( : -
kelzsoca
félisten
válasz
Tyler Durden #31125 üzenetére
Tavaly év őszétől kezdve drágulás történt, a Daikin klímák is jelentős mértékben emelkedtek.
-
Jose26
tag
Sziasztok,
ugyan tudom, hogy nem adok-veszek témakör (nem is kérek pénzt érte) de van egy midea dual klímám otthon amit le fogok cserélni mert korszerűsíteni szeretném.
Nem egy mai darab, az egyik beltéri rendesen ontja a hideget a másik max langyos ergo lehet tölteni kell (R407c közeg) ami egy kisebb vagyon, így inkább beruházok egy újra.Így abban az esetben ha valaki SZAKSZERŰEN leszereli - értem ezalatt hogy ért hozzá, és az sem baj ha van papírja hozzá - akkor elviheti ingyen amennyiben számára értékekt jelent.
Max 2 csomag haribót kérek cserébe a gyerekeknek.
Fontos nem MEKK ELEKET keresek, hanem aki felelősségteljesen tudja leszerelni.
kérésre küldök képeket, semmilyen extra alpin munka nem szükséges, mindien könnyedén hozzáférhető egy sámliról is akár.
helyileg bp 4 ker káposztásmegyer 2-ön van.
Privátot küldjetek kérlek.
-
válasz
dr.bubo #31117 üzenetére
mi próbáljuk a komfortot és a a környezettudatosságot ötvözni... azaz feleslegesen nem használjuk az áramot - télen az egész napos járatással gázt váltottunk ki - (értsd az évi 5000 kWh fölött ennyit tudunk megtermelni most napelemmel, de tervezve van még cirka 3000 kWh plusz termelés ha felfér a tetőre)... Következő téli szezonnál viszont a cél az optimális gáz és áram fogyasztás beállítása...
Más téma de raktam egy domoticz-rpi-sonoff rendszert 1-2 fogyasztóra s így havi szinten sikerült úgy ésszerűsíteni a fogyasztást, hogy a komfort nem változott:
- locsolás optimalizálással napi 200-300 W körül spórolunk a szivattyún (cirka 60 locsolásos nappal számolva 12-18 kWh... nem sokde minek pazaroljunk s a szivattyú is kevesebbet megy napi 15-20 perccel)
- másik projekt a melegvíz ami szintén akkor kapcsol csak be amikor otthon vagyunk és kell ezzel cirka havi 1000-2000 Ft gázt spórolunk meg a korábbiakhoz képest s a keringtető szivattyú (5W-os) nem megy 0-24-ben csak napi 1 órát kb...
- illetve a redőny vezérléssel is optimalizálunk télen nap felöl vannak felhúzva a redőnyök nyáron nap felöl vannak lehúzvaHavi rezsink így átlag 7-8e Ft (4e víz, 3e gáz, 0 villany)
-
-
feco70
senior tag
válasz
Tyler Durden #31122 üzenetére
Én összel rakattam, tényleg olcsóbb volt. Tavasszal ugyan az a klíma sokkal drágább volt
-
Még 1 kérdésem lenne klímavásárlással kapcsolatban: környezetemben páran okoskodnak, hogy várjam meg a telet, mert akkor olcsóbbak a klímák + a beszerelés. Én akiket megkérdeztem senki nem támasztotta ezt alá, maximum annyi előnyt mondanak, hogy nincs olyan terhelés, mint nyáron, így hamarabb be tudják vállalni az adott munkát.
-
fjudors
aktív tag
válasz
Miklósbácsi #31082 üzenetére
köszönöm
Két beltérit, és egy kültérit akarok.nincs hely két kültérinek.
A kérdésem inkább arra irányult, hogy ajánlott budapesti szerelő, esetleg ajánlott „gazdagságos ” típus
mert árajánlatban anno 400-900 között kaptam..állja értelenszerűen nem szettemék a szükségesnél többet költenia pannonklima oldalán nincs multi...
-
dr.bubo
őstag
Azért, hogy a lakásban kellemesen hűvös legyen, mikor hazaérünk.
Én nem nézem a fogyasztásukat. Átalányban vagyunk. tavaly májustól szeptemberig szinte minden nap mentek a klímák. A havi díjunk 3 ezer forinttal nőt meg, úgy, ősszel és tavasszal kicsit fűtöttünk is velük, de még egy elektromos sütő is beüzemelésre került, és az is heti 3-4 alkalommal használva volt.
-
kelzsoca
félisten
Japán klímák között nézelődj, pl: Daikin.
(#31115) gaben1117
Ez így megoldható, hogy a beltéri mögött legyen a fal áttörés és én belül csak magát a beltéri egységet lássam?
Megoldható.
A legtöbb klímát a kültéritől táplálnak meg, és egy vékonyabb vezeték megy a beltérihez, ami szépen elfér a kábelcsatornában, ami nálad a falon kívül futna. -
gaben1117
senior tag
Sziasztok!
Az alábbi képen illusztrált módon szeretnék klímát szereltetni a 3. emeleten.
A beltérit és kültérit összekötő kábeleket (sárga vonal a képen) semmiképp sem szeretném ha belül mennének csatornában, hanem a falon kívül. Ez így megoldható, hogy a beltéri mögött legyen a fal áttörés és én belül csak magát a beltéri egységet lássam?
Illetve még egy kérdés, a képen az előző külső kép pirossal jelölt beltérije itt helyezkedne el. A sárga villám jelöli ameddig jelenleg el van vezetve az előkészített elektromos kábel a klímának. Szerintetek milyen módon vigyem tovább az áramot? Annak a beltérihez vagy a kültérihez kell mennie? Ha a kültérihez, akkor a képen is látható tálaló szekrény mögött lehetne egy fúrást csinálni az áramnak. Vagy ezt majd a szerelő mondja meg? Csak szeretném ezt addigra már megoldani előre.
-
BoneDragon
veterán
Üdv!
Nemrég irtam ide, de azóta se sikerült továbblépnem klima ügyben, úgy néz ki átcsúszik következő hónapra.
Addig is próbálok okosodni / nézelődni. Ez a legolcsóbb Gree náluk, ezzel kapcsolatban van valakinek tapasztalata? Vagy esetleg nézzek más gyártót ilyen árkategóriában?
Szerk.: Még annyit, hogy sehol nem találom ennek az energia osztályát. -
TBMC
addikt
hátha most sikerrel járok...mely gyártó klímái között érdemes keresgélnem, ha okos otthon rendszerbe szeretném majd a későbbiekben beépíteni? (kb 5-6 ilyen klímára lesz szükség)
a lényeg, hogy
- ios applikációja megbízható legyen, jól működjönelőre is köszönöm!
-
szimcsi
senior tag
Na valami ilyesmire gondoltam én is, hogy ezért nem kapcsolgatnám ki-be, de azt se akarom, hogy éjszaka "feleslegesen" menjen, mivel ahol alszunk ott nem éri a klíma és 1-2 ablak is nyitva ezért.
Tudom mindenki kitapasztalja magának előbb-utóbb, csak még 1. klímám, iránymutatásképp érdeklődtem ezzel kapcsolatban.
Köszi! -
Male
nagyúr
Élettartamot a ki-be kapcsolgatással szerintem inkább csökkentesz... legalábbis ha jól emlékszem Windy írta itt a topicban, hogy ezeknek a kompresszoroknak az indulás-leállás ami számít, ha folyamatosan jár, akkor úszik az olajban és gyak. nem kopik semmit.
(Amúgy én is a folyamatos járatás pártján vagyok, ez időről-időre előkerül itt, nem is kezdek bele újra, mert ez olyan ki-miben hisz kategória)
-
válasz
Daffni2 #31102 üzenetére
Hidd el kipróbáltuk... 18:00-kor indul a klíma mi 18:30-19:00 között érünk haza addigra már rég le van hűtve a szoba...
Kevesebb áram kell ahhoz, hogy 25 fokról napközben 26-27 fokra melegedő szobát lehűtse a klíma, mint ahhoz, hogy egész nap szinten tartsa a hőmérsékletet 25 fokon... Ez egyszerű fizika. Mert minél kisebb a két oldal közötti hőmérséklet különbség úgy lassul a melegedés a másik oldalon.
Napelem van a házon télen állandóan mentek a klímák, mert bőven pluszos termelésünk volt. Most májusban vettünk egy nagy fogyasztót (cirka 2400 kWh / év) ami miatt már kevés lesz a napelem.
Télen is csináltam tesztet, hogy mi a gazdaságosabb: állandóan fűteni 21 fokra, vagy napközben kikapcsolni s hazaérkezés előtt bekapcsolni a klímákat automatán... A különbség napi szinten a legnagyobb hidegekben klímánként 15-20% körül volt, attól, hogy napi 8-10 órán keresztül nem mentek a klímák... Illetve úgy gondolom, hogy hosszú távon az élettartama is jobb a klímának ha nem 0-24-ben megy hanem "csak" napi 14-16 órát... -
Daffni2
addikt
Véleményem szerint teljesen felesleges a klíma használatáról,hőfokokról hozzászólásokat gyártani.
Különbözőek vagyunk,mindenkinek mást jelent a hőmérséklet komfort.
Felesleges a másikat győzködni,hogy márpedig milyen hőmérséklet a jó,milyen fogyasztással. -
Daffni2
addikt
-
lupus_l
aktív tag
Nálunk tetőtér, otthon kutya, 0-24-ben megy a klíma.
Hőmérséklet most 26 fokra van belőve, este 24 fok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- IPhone 11 128GB Bontatlan ÚJ! 12 Hó Jótállás
- Samsung Galaxy A25 5G / 8/256 GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garancia
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest