Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Házimozi haladó szinten
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Egér probléma
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- RAM topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jenne
őstag
válasz
feco70 #80097 üzenetére
Szia!
Az LG klímám is tud ilyen apró nüanszokat pedig ez nem az egyike a sok favorizált kínainak, csak egy koreai gyártmány
[kép]
Egyébként is nagyon halk a kültéri, az erkélyen kívülre van felszerelve és csak akkor hallom ha kimegyek az erkélyre és odaállok közvetlen mellé. Az erkély ajtóban állva, ilyenkor kb. 1,2 méterre van tőlem a kültéri, semmit nem hallani.
Meg ilyet is tud még, hogy : Energia szabályozó üzemmód[kép]
Ez annyit tesz, hogy gép névleges teljesítményéhez képest a felvett teljesítményt 20%-os lépésekben tudom csökkenteni. 80%-60%-40%-ra csökkenthetem. Kis túlzással már inkább így áramot termel mint felvesz... -
Jenne
őstag
válasz
rmihaly #80096 üzenetére
Szia!
Köszönöm a választ, akkor tehát jó ez így.
A beszívott levegő az 26-27 fokos általában.Csak inkább azért kérdeztem rá, mert a közvetlen szomszédban a Fisher klíma vagy egy emelettel feljebb a Gree Pulse érezhetően jóval hidegebb levegőt fúj ki és gondoltam talán az LG erőlködik picit ebben a melegben. Ez a két említett kínai gép olyan hideg levegőt fúj ki, hogy az nekem már nem komfortos, inkább zavaróan hideg.
-
rmihaly
tag
Amúgy nézem ennek a klímának a könyvét, sokkal másabb a vezérlése mint a gree klimának. (Több benne a hőmérő és a programja is ezekkel számol. Gree-ben 1 NTC-vel kevesebb van.)
A szervízleírasban nem írja az elpárologtató normál tartományát, csak annyit hogy a beszívott és a távozó levegő közt legyen meg a 8C különbség, és ehhez tartozó nyomást ír. Tehát teljesen jó a klímád a 11C-os kifújt hőmérsékletével - feltételezve azt, hogy a beszívott levegő legalább 19C-os.
-
rmihaly
tag
Ha a telepítési utasításában szerepel rátöltendő mennyiség rá kell tölteni - ezt első telepítésnél lett volna célszerű, de így utólag is megoldható.
A 11.2 hűtésre teljesen jó érték, páramentesítő módban sok.
Páramentesítő módban hűt túl a klima beltérit nem hűtésben!Hűtésben normál tartomány 11-16C környékén van, páramentesítésben 5-7C tartományban.
-
kicsiogre
tag
válasz
galocza #80023 üzenetére
Hello mobilklimás " kolléga " Olyan gépet akartam mint a tied mivel van hozzá szett amivel 2 csöves lesz. Egyik csövön meleget nyomja ki,másikon szivja be a levegőt amivel hüti magát. Igy nem szívja ki a levegőt a lakásból. Sajnos nem lehet kapni ( készüléket meg talán de a szettet sehol se láttam ) . https://www.obi.hu/klimaberendezesek/mobil-legkondicionalo-berendezes-kgm-7000-btu-eec-a/p/4284220 - ilyen gépem van , csodát nem tesz kb.27 fokra hüti ebben a hőségben a szobát( lakás többi része 31 fokos) de nekem ez szó szerint életmentő. Szerintem 4kw( vagy 5) os gép kénne csak annyiért már split klimát lehet venni.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
isti732712 #80088 üzenetére
Jó az, csak nem minden FAN módba...vagy meg volt zavarodva!
Most meg gond nélkül megy, csak az indulás volt nehézkes.🤭 -
isti732712
aktív tag
válasz
MaxxDamage #80067 üzenetére
Hát akkor uppssszzz, üdv a klubban!
-
rmihaly
tag
válasz
sakal83 #80083 üzenetére
Hívj szerelőt, nem jó a klíma.
Ha most lett felszerelve gariban csinálja, ha nem garis fizesd a javítást.Nézegetheted még hetekig nem fog magától megjavulni. Kell egy klímás hozzá és meg fogja javítani. Mi itt a fórumon nem tudunk távszerelni és házilag se lehet javítani (klímás felszerelés kell hozzá).
A 3,5-es klimának nem akadály lehűteni 5-13 fokkal a 14m²-ed.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Sisco2 #80079 üzenetére
Igen, próbáltam már mindet, szó szerint...a Mute ami a legtovább kitart, de annál is lekapcsol a kompresszor és jön a szaga...
A fokok meg úgy van ahogy írod, + 2-2.5 fokra kell állítani és úgy jön ki a kellemes/elviselhető hőmérséklet.
Ezt a szag dolgot leszámítva még rendben volna, de a szag az nem megszokható...erre rátesz a 3 naponta Fentanyl tapasz egyik (erős hányinger) mellékhatása. 🤭🙄
-
nggabi
félisten
Eljöttünk nyaralni haverhoz, gondoltam meghalunk 1 hétig a melegben. Erre meglepett minket egy ilyennel:
Nem olyan mint az otthoni de 1 hétre jó lesz
Megjött a fésű nekem is, de nem volt időm kipróbálni.
-
Sisco2
tag
válasz
MaxxDamage #80073 üzenetére
Legkisebb venti fokozat manuálisan, úgy talán nem áll le a kompresszor beáll egy egyensulyi állapot és akkor nem indul be a büdösödés.
Terelő lapát legfelső állásba minél messzebbre jusson el a hideg.Hőfokkal játszál el nálam vannak 0.5 fokok is ha nincs 25>24 annyira vedd le ahol még nem fázol, kellemes.
Helyiség ajtaja legyen nyitva áttudjon menni a hideg máshova is.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
MaxxDamage #80075 üzenetére
Nagyon nem értem ezt a gépet...
Most mondom vadi új gép, fél hónapos sincs és nem jó a légterelő motorja...? Kizárt! (biztos tesztelik gyártás során)
A FAN mód MID vagy Mid-High szokott lenni.
Váltottam Turbó módba és elindult a vízszintes légterelő lapátok is! Ki érti ezt!?Ez a Polar Optimum egy nagy rejtély... már nagyon bánom hogy hagytam magam rábeszélni erre!
-
Lorden
őstag
válasz
MaxxDamage #80073 üzenetére
Nem múlik el ez a szag pár óra alatt ablaknyitás mellett venti módban?
Mármint egyszeri alkalommal, az nem állapot, ha mindig el kell játszani. -
MaxxDamage
félisten
válasz
MaxxDamage #80070 üzenetére
Nos most kapcsolt le, vagyis a venti megy (beltéri) de a külső egység kikapcsolt. (ezt könnyen megmondom, mert érzem a gyomorforgató szagot!)
Ez a mérő a szoba ajtaján található:
A WiFi-s kapcsolós mérő (dupla konnektor, melyen aktív egy adapter is;
Szerelőt fel fogom hívni és megmondom neki, hogy ha ezzel a szag kibocsátással nem lehet mit kezdeni és nem szűnik meg, akkor vigye ezt vagy dobja ki...vagy írok a hivatalos magyarországi gyárnak vagy külföldinek..Mind1!
Ez igy elviselhetetlen és felháborító! -
zozimoto
aktív tag
Hali
Mennyiért telepítenek egy klímát mostanában. Gondolom megyénként, városonként eltérő, de úgy nagyjából.
-
Visormail
addikt
Üdv!
Jövőre kellene klíma egy kis félszobába, tehát nem kell nagy teljesítmény, viszont minél halkabb.
Ehhez mit szóltok? [Electrolux Fusion HF Ultra] 170-re akciózva. Ezek az adatok nem rosszak:
A kültéri egység max. zajszintje: 52 dB
A beltéri egység zajszintje: 22 dB
Nagyon nem ajánlott?Néztem pl egy [Mitsubishi Electric MSZ-DW25] és 35 között dB-ben csak 1 a különbség
meg árban is majdnem ugyanaz.
Beltéri egység zajszintje 21 dB 30 dB 37 dB 43 dB
Kültéri egység zajszintje 50 dBBeltéri egység zajszintje 22 dB 31 dB 38 dB 46 dB
Kültéri egység zajszintje 51 dB -
MaxxDamage
félisten
Akartam írni, hogy valszeg nálam se jó a oldalirányú/vízszintes lapátot mozgató motor, mert bármire állítva marad ugyanúgy...
A le/fel az jól üzemel...WTF!?🙄 -
Jenne
őstag
Szisztok!
A klímás szakembereket kérdezném.
A klíma egy LG S12EG 3,5kW Silence Basic Oldalfali split klíma (R32)
Telepítve 10,8 méter csövezéssel lett és a gyárilag előtöltött gáz mennyiség van benne. A gyárilag benne lévő gázzal megy most is. Nem tudom, hogy a gyárban mennyi hűtőközeget töltenek előtöltésként a klímába, ezért lenne a kérdésem.
Ilyen hosszú csövezéshez elég a benne lévő hűtőközeg mennyiség, vagy kérjek egy rátöltést a telepítőtől? Gáz nem szivárog, de mértem a kifújt levegő hőmérsékletét, több alkalommal is és 11.2 foknál nem megy lejjebb. -
BBéci
legenda
válasz
arcitec #80044 üzenetére
A 10 fokos különbség kutyafüle, pont amiatt jött hozzám szerelő tegnap. Most a 26-27 fokos beszívottat 9-10re hűtve fújja ki. Értelemszerűen csak akkor, amikor alacsonyra van állítva a távirányítón és ezerrel dolgozik. Amilkor elérte a beállítottat, 13-18 fok közöttit fúj, azzal tartja szinten.
-
arcitec
addikt
válasz
MaxxDamage #80056 üzenetére
-
kicsiogre
tag
Mobilklima hőcserélője igy néz ki. Nagyon gáz, vagy nem gond? Ha baj mivel lehet javitani ? Jobb felső sarok az érzékelő miatt ilyen ,gyárilag oda rakták csak a fénykép miatt ki lett szedve. ( ismerős gépe porszivoval takaritotta )
-
-
robag93
aktív tag
Vettem egy OC3 pluszt, mosózsákot és klímatisztító koncentrátumot. Szeretném magam mosni a klímát, van itthon 4. Mindegyik Gree, van Amber Royal és régebbi Lomok. Mire figyeljek? Tudtok esetleg valamilyen szájbarágós YouTube videót a folyamatról? Magamtól nem találtam egy igazán hasznosat sem.
-
Aszi123
tag
válasz
arcitec #80030 üzenetére
Nem vagyok szaki, így nem fogom, csak tovább növelné a zavart a topikban. Amúgy is kb. olyan lenne, mintha szorzótábla ismeret nélkül kellene egy pénzváltóban dolgozni. Nem fog menni. Elsőnek is a kompresszoros hűtéssel kellene tisztában lennie a zömnek. Ez sem adott, hogyan mehetnénk akkor egy mélyebb szakmai szintre? Kár mert engem is érdekelne a dolog. talán
-
-
Nagya21
addikt
válasz
galocza #80024 üzenetére
HAli!
A klíma tisztításon azt értem, hogy mosózsák felrak, klíma átmos, kültéri hőcserélő akkus magasabbnyomásuval átmos.
A 15 éves klíma óta épp a 3. hűtőközeg váltás van....szal ha szerencséd van akkor még lehet kapni olyat, ami a tiédhez jó.
Nekem az 52Nm 9. emeleti 7cm szigeteléssel(+ 3cm házgyári) ellátott nagyszoba-hall-ba egy Gree Pulse teljesít szolgálatot 500-550w fogyasztással csúcsidőben ( perpill most 10,30-kor 360w) Most azt mondom, hogy kb 2-3 év múlva a Pulse-t is lecserélem egy Micsura......
A kisszobába múlt hét szerdán lett felrakva egy micsu hr 35-ös az 350w-al elketyeg, (folyósóra fúj, innét a konyha is kapja a hideget) perpill 130w.....
A gree 3 éve volt 190k, most kifutó 210k körül van az ára.
A micsut én pofátlan olcsón tudtam beszerezni (232k), de 300k körül mozog az ára.
A sógorom 2 hete vett az Alba klímánál Panasonicot 3,5-öst 276k volt az ára, kicsit drágábban van ott Daikin is.
Én most azt mondom neked, hogy maradj a japán vonalon.....
Üdv Nagya -
arcitec
addikt
válasz
sakal83 #80042 üzenetére
[link]
"Ha tesztelni szeretné klímáját akkor állítsa hűtés üzemre, a beltéri egység ventilátorát a legmagasabb értékre. A hőfok beállítás a legalacsonyabbra és várjon legalább 10 percet még mérni kezd. Mérje meg az egység tetejét milyen meleget szív magába utána mérje meg mennyit fúj ki alól. Ha különbség 10 fok körüli akkor "Béke és Boldogság." Kimaradt hogy ezt a tesztet lehetőleg ne 35°C felett csináljuk, inkább az első napos meleg tavaszi napon mikor +25°C felett van a hőfok. Így ha nincs meg a differencia hívhatunk még időben klímaszerelőt! "
Amúgy ha minden igaz úgy 10fok körüli "hideget" kell kifújnia. -
-
sakal83
addikt
válasz
arcitec #80033 üzenetére
Másfél óra alatt cs8nalta meg most. A venti sztem fullon ment. Szinten van egy mitsu 3.5kwos a nappaliban. Ugyanolyan beallitas melett 35nmen boven hamarabb huti le a teret. A haloban dm35 a napaliban hr35 van.
En is azt hianyolom, hogy hamar lehutse.
Hogy tudom tesztelni hogy eleg hideget fuje a belteri?
Hany, fokosnak kell lennie a kifujt levegonek? -
-
arcitec
addikt
válasz
sakal83 #80031 üzenetére
És mennyi idő alatt teszi meg?
Mert az 1 óra nem elég neki autómatán, esetleg fullon. Szerintem...
Na meg azt sem írtad meg mennyire sikerül neki. Eléggé összekapkodott az írásod. Bár nálunk a 15m2-re a 2,5kW-os 25-ről seccem percem alatt közel 23-at csinál éjszakai módban.
-
sakal83
addikt
Sziasztok
Erdeklodnek, hogy egy 3.5 kwos Mitsubishi klima nem tudja 1 ora alatt sem 27crol 21Cra csokkkenteni a hőmérsékletet egy 13nmes szobaban automatan, akkor az lehet a klima hibája? (szigetelt ha, ma reggel)
Van vmi modszer, amivel hazilag megtudhatom h kelle klimast hivnom?
-
Most éjjel volt alkalmam megérinteni (siket vagyok, így másképpen fogalmazok meg
) a kültérit, kimondottan jól működik az inverteres technológia az I FEEL üzemmód alól nagyon csendesen, enélkül természetesen ON-OFF kapcsolgatás a kültéri.
Tehát az I FEEL tudomány valóban odabasz.
-
Aszi123
tag
30 légköb-nél a daikin 43,3w-nál nem tud lejjebb menni, a micu 20-ig. Ez esetben ez a jobb érték. Amikor a daikin már on/off a micu még vígan elvan. Tehát a micit kell venni ennyire kis helyiségbe. Aztán persze vannak még gyártói trükkök, de az már végképp nem tartozik ide.
-
galocza
aktív tag
-
galocza
aktív tag
válasz
Nagya21 #80022 üzenetére
nagyon köszönöm válaszodat!
"Klíma tisztítás alaposan, kívül belül. (lehet ez is elég lesz)"
tisztítás (elvileg) megtörténik minden kora tavasszal (amikor még nekünk sem sürgős, és a klímás partner sincs elhavazva. 8)
"Klíma gáz lefejtés, vákuummal ellenőrzés, visszatöltés megfelelő mennyiségre.(lehet itt fogsz elvérezni, mert olyan régi, hogy már nincs belevaló gáz)"
régi 8). komolyan ~15+ éves hitachi 8). de újra: ha ezt vki életképessé tenné uannyiért, mint h vennék egy vadiúj kínait - magamtól előbbit választanám.
az újtól sem zárkózom el. de mit? japcsit egy vagyonért? gree/sinclair occóért 8(? akik ellenőrzik évente a klímánkat, sinclairt forgalmaznak, japcsit nem is hajlandóak beüzemelni (?!?). az összefoglalóban gree-t dícsérnek.
néha az a benyomásom, h a 2 cég uaz (sinclair, gree) egyes típusok összehasonlítása okán).válaszod nagyon hasznos volt, s köszönöm.
ha esetleg vmi útmutatást adnál, h merre tovább - megköszönném...
g -
galocza
aktív tag
...éééés, h ne csak kérdezzek, hanem valamivel hozzá is járuljak a topikhoz: elkövetem az örök eretnekséget, s beszámolok egy mobilklímával kapcsolatos OTTHONI tapasztalataimról. 2 éve van meg, tavaly sokat segített, az idei kánikulában életmentő volt.
hogy miért:
1. split beltérit nincs hova tenni. télleg. 2 beltéri kellene (s az sem elég rugalmas).
2. nem akartam mindenféle fúró-faragó embereket ideszerezni.
3. első próbálkozásnak jó.az eredmény ez lett: Fisher FPR-121DE4-R. nomármost olyan márka, h fisher, nem létezik, csak itthon. megveszik a készüléket echte aus china, rá egy matrica, és onnantól fisher.
de ez nem tartott vissza, s tán nem kell mást sem: volt egy kérdésem most nyáron, feltettem, s naon gyorsan, s szakszerűen válaszoltak.
úgy tűnik, nem az a cég, aki megjelenik tegnap, elad ma, s eltűnik holnapra.maga a klíma egy fura állatfaj. ő is beszívja az adott helység levegőjét, majd (asszem 150mm gégecsövön keresztül) a meleget kilöki a szabadba*, de egy rácson, vagy egy opcionálisan csatlakoztatható csövön keresztül a hűvöset oda, ahova kell.
ami érdekessé teszi, hogy kültérre is lehet helyezni (pl erkély) - ekkor egy cső a lakásba. nem tudom, energetikailag jobb megoldás-e mint az enyém: lakásom keleti, szóval nem volt indíttatás kirakni erkélyre 8).*mindaz természetesen, amit a mobil klímák hátrányaként vetnek fel - áll. vagy vés az ember a falba egy 150mm likat (de ha teszi, akkor már lehetne split is), vagy kivezeti az ablakon.
bármelyik is, nyomáskülönbség lép fel a lakás, és a külső környezet között. a készülék "kiszívja" a levegőt a lakásból - tehát helyette megy kinti (meleg) levegő.
ilyen készüléknél télleg csak arról van szó, h több "meleget" préseljünk ki, mint amennyi bejön.
s hiába játszunk pl ablakra akasztható, "légelzáró" függonyökkel - amit meleg levegőként kipréselünk, az vhogy vissza fog jönni a külső környezetből...szóval teljesen igaz, amit mobilklímák - s ha csak teljesen rosszul nem gondolkodom - ablakklímák - ellen felhoznak: rohadtul nem gazdaságos.
az én esetem speciális, nekem rohadtul jó, mert pl:
-nincs 3 kölök, 2 kutya, s 3 macska, ami eljátssza a csöveket.
-mivel egy rohadt dög vagyok, s lakásban dohányzom 8( - ablak amúgy is mindig résnyire nyitva. akkor meg már kimehet rajta egy cső 8).
-zaj nem zavar: a drága szomszédok miatt alvás közben füldugó a fejemben, ébren zajszűrős fhallgató a fejemen.de nézzünk végig +/-t:
+plusz
-(viszonylag) olcsó (már nem lehet venni, de 2022 nyarán 155k volt.)
-nem kell fúró-faragó, ha kedve-van-eljön-embert venni, vagy engedélyes, és drágább, vagy a szomszéd gyerek "okosban" megcsinálja 8(.
-nem kell engedély.
-valszleg az árkülömbözettel jópár évig alkalmazhatom egy split helyett.
-télleg rugalmas: kiegészítőkkel sok helyről sok helyre lehet elszími a meleget, s dönteni a hideget...
-ellentétben a munkahelyi (öreg!) hitachi splitekkel ez télleg "elszívja" a párát - hőérzet csökken/javul.-mínusz
-télleg zajos, ha rendesen működik.
-az eon-mvm átállás miatt nehéz volt kiszámolni, de ha nem hibáztam: kb 22k/hó (július/augusztus eddig, kb folyamatosan ment). nemtom, ez splittel szemben hol van, de asszem az árkülönbségből ezt elüzemeltetem egy darabig... 8)
-macerás. ha tehetem, én sziesztázom. ami azt jelenti, h naponta akár 2x rakom fel/szedem le a hosszú, hálószobába vezető csövet - és ez nem egyszerű mutatvány (ami azt illeti, most barkácsoltam rá egy fogantyút emiatt).
-ezt a hőséget már alig bírja. tehát az enyém a Fisher címkézésű FPR-90-120-140DE-R.
ami valójában united international PC35-AME.
ebben a rohadt melegben nem azt bántam meg, h megvettem - hanem, h nem az eggyel nagyobbat vettem meg...szóval, nyilvánvalóan minden szakember lebeszél ilyesmiről - de ennek a készüléknek, s bűntársainak megvan a helye. egyrészről magasabb zajszint, rossz energetikai hatékonyság - másrészről rohadt rugalmas, és nem kell embert hívni...
csak épp ne gondold, h csak azért, mert nekem jó, neked is jó lesz 8).
-
Nagya21
addikt
válasz
galocza #80017 üzenetére
HAli!
Hááááááttttt én még klíma felújításról nem hallottam.
Ha lehet első sorban így igy indulj neki:
Klíma tisztítás alaposan, kívül belül. ( lehet ez is elég lesz)
Klíma gáz lefejtés, vákuummal ellenőrzés, visszatöltés megfelelő mennyiségre.(lehet itt fogsz elvérezni, mert olyan régi, hogy már nincs belevaló gáz)
Majd ellenőrzés, megfelelő-e a működés.
Ha igen, és így se jó, akkor vagy + klíma, vagy 1 nagyobb klíma.
Üdv Nagya -
BBéci
legenda
válasz
TeeJay #80006 üzenetére
Igazad van, de az on/off és az üveghangon működés között óriási a különbség, ne a két végletet nézzük!
Se túl, se alul ne méretezzük, az a legjobb!
Sok évvel ezelőtt barátomék kiskunlacházi, vízparti nyaralójába mentünk télvíz idején két csajjal. Befűtöttünk, letettünk az asztalra egy hőmérőt és minden plusz foknál ittunk egyet. Mire 18 fok lett, igencsak be voltunk nyomva. Régi, szép idők. -
galocza
aktív tag
kedves uraim, szeretnék némi segítséget.
a munkahelyemen muszáj 25 °C fokot tartani a legtöbb helységben.
a mostani felállás így néz ki, 3 hitachi split:
1. fő helység és kisebb raktár. a kültéri ajtó gyakran nyitogatva, plusz a készülék is öreg - nem bírja. ma 27 fok volt, és párával kb semmit nem tett.
2. hátsó, nagyobb raktár. kevésbé napsütött. ez még túlterheletlenül, ebben a kánikulában is csinál 23-25 fokot.
3. az "üzlet" feletti lakás, ahol tesóm lakozik. ugyan írogattam neki, h elég-e, de eddig cseszett válaszolni.a klímák régiek, 15-20éves hitachik. tudom, szörnyű... 8)
de a kor s tapasztalat megtanított pár dologra: pl h jobban bízzam egy javított régiben, mint egy bizonytalan újban.
egy csomó dologban létezik olyan, h felújítás. légkondik esetében van ilyen?
én szívesebben újíttatnám fel uakkora pénzért az öreg hitachikat, minthogy vegyek egy új kínait.bolond vagyok?
merre menjek?
pénz is fontos - kinek nem, manapság? 8)
de az is, h ne kelljen hozzányúlni sok-sok évig... 8(köszi,
g -
arnyekxxx
veterán
válasz
bogabi #79994 üzenetére
a szabályozási környezet olyan, hogy időnként változik, olyat meg semmilyen propaganda nem állított, hogy a szaldó egy alanyi jogon minden napelemesnek örökkön örökké járó elszámolás. Persze mindenki szereti azt képzelni, hogy ha van valami ami neki épp most jó az örökké úgy lesz.
-
Aszi123
tag
válasz
TeeJay #80006 üzenetére
Tessék nekem elárulni mikor kevés oda 2500 w? Milyen körülmények ezek? Harminc légköbmétert feltételezve ez 83w/légköbméter hűtési kérelmet jelent. Mekkora deltaT kell ehhez? Hasra ez olyan 40-50 fok. És akkor még egyebeket még figyelembe sem vettem. Béci: daikin minimum 1,3 ez 43w/ légköbméter hűtés kérelem. Micu: 20 w, Örülök, hogy nem dôltél be a “tapasztalatnak.” Válaszd a kisebbet.
-
isti732712
aktív tag
válasz
DroiDMester #80013 üzenetére
-
válasz
isti732712 #80010 üzenetére
-
isti732712
aktív tag
válasz
DroiDMester #80004 üzenetére
Igen én is azt használom de én tuya alkalmazással, csak a képek miatt kérdeztem mert nekem ilyen diagram opció nincs benne,pl páratartalom,mármint belső.
Nem mondtam hogy rossz az ultimate, de fenntartásaim vannak ha ilyen rövid időn belül beszarik egy motor...Könnyű szét szedni, no para!!!
-
válasz
TeeJay #80008 üzenetére
igen tudom, 3.év alatt már egy párszor szétszedtem a 2.db Sensira-t, nekem azért bele telik 10-15.percbe, persze te már jóval nagyobb rutinnal rendelkezel, meg amúgy is, én elég alaposan csinálok mindent, és nem kapkodom el még akkor sem ha már csináltam előtte 8-10X is!
-
TeeJay
félisten
válasz
DroiDMester #80004 üzenetére
Daikinba 2perc kikapni
felnyitod az elejét, lepattintod, legyezőt óvatosan lehajtod majd kipattintod, aztán 2 csavart kitekered, felül 3 pattintás és lent van a komplett burkolat
utána bal oldalt a két csavart kitekered és már emelheted fel az elpárologtatót meg húzhatod ki a mókuskereket. Lehet még 2perc is sok -
TeeJay
félisten
válasz
pityu8 #79990 üzenetére
Dél pesten lakom 18. kerületben de unatkozó nem vagyok
Egész héten telepítettem minden nap 50fokban és most 4napra elmegyek Siófokra mert már kivagyok ugyanis április óta 1 szabadapom sem volt és hétfőtől vasárnapig dolgoztam megállás nélkülEllenben 2hét múlva van szabad időm
-
TeeJay
félisten
Még mindig jobb ha túl van méretezve mintha alul...
Inkább menjen pár órát on/off-ban mint üveghangon megy és kevés lesz...
Ma megyünk le unokatesóm Siófoki nyaralójába
70nm de az amerikai konyhás nappaliban van a 3,5kW Daikin Sensira és lesz 2nap mire eléri a 24fokot a nyaralóIde pl 5kW-os kellett volna az meg hamarabb eléri a hőfokot csak utána 25-26fokra rakva maximum átmegy on/off-ba de még az is jobb lett volna talán. Sebaj unokatesóm mondta elég lesz ez és így is jobb mint a semmi persze
-
válasz
isti732712 #79981 üzenetére
az ULTIMATE mellett van 2.db DAIKIN Sensira-m(már 3ik éve mennek)
És továbbra is azt mondom, van olyan jó az ULTIMATE mint a SENSIRA-k sőtt merem azt mondani hogy még jobb is nála!
Inkább a tartóssággal lesznek majd aggályaim, az esetedből is ki indulva hogy 2hónap után meghalt a vízszintes terelő motor nálad.
Meg majd szezon végén mennyit fogok anyázni, mikor takarításnál ki akarom szedni a mókus kereket! A DAIKIN-ba 15.perc kikapni, itt tuti nem annyi lesz!
-
válasz
isti732712 #79978 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi haladó szinten
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Szétveri a kritikus gondolkodás képességét a ChatGPT
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Egér probléma
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Új Asus F16 TUF WQXGA 165Hz G-Sync i7-14650HX 16mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 5050 8GB Win11 Garancia
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G1 - i7-10GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Vivo Y76 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)