Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
ates85
tag
1.: Mennyit szánsz a hűtőre? 20.000 Ft.
2.: Milyen házba kerül? Fractal Design Meshify C
3.: Milyen alaplapra lesz? MSI H370 Gaming Pro Carbon
4.: Processzor típusa? i7 8700
5.: Ramok típusa? 2x8GB HyperX Fury DDR4
6.: Egyéb igények? Ne legyen ledes világítás rajtaEddig a Cryorig H7 és a Cooler Master Hyper 212 Black Edtiton-t néztem ki. Nagyjából egy árban vannak, melyik a jobb szerintetek? Illetve érdemes ezeknél drágább hűtőt vennem akkor is ha nem tuningolok a még alacsonyabb hőfokért? Drágább árkategóriában a Noctua NH-U12S-t és a Be Quiet Dark Rock 4 hűtőket néztem ki.
Előre is köszönöm a választ!
-
Exodius
őstag
válasz
Speed® #83490 üzenetére
Akkor azt hiszem, hogy ezzel nem lesz baj, mert max. i5-ös procim lenne (jelenleg egy i3-4330-asom van), ami bőven elég számomra, és ahogyan hardveraprót láttam, a Haswell-szériából sok i5-ös fix órajelű, nem szorzózármentes, szóval ezzel sem lesz problémám.
Akkor most hogy eldőlt, hogy tower....
Egy Fractal Design R4-esem van. Az alaplapom egy Asus B85-Plus. A memória egy Kingston HyperX Blu, ami alacsonynak tűnik.
Olyan ventit keresek 10-15K környékén, ami remekül kiszolgálja a jelenlegi 4330-asomat és majd a jövőbeli i5-ösömet is, de elbírna a Ryzen 5-ösökkel is.
Én a Ben Nevis Advanced-ről hallottam, hogy az egyik legjobb hűtő az árkategóriájában, de persze ti tapasztaltabbak vagytok.Miket ajánlotok azon kívül még?
-
mgabi
senior tag
válasz
Exodius #83489 üzenetére
Egy jól szellőző házban és a procinak megfelelő lapban sose lesz ilyen problémád, és nem kell a VRM-nek aktív hűtés. Minél jobb egy lap, annál több fázison oszlik el a terhelés, és a hatékonyabb IC-k, doublerek, induktorok miatt kisebb lesz a transzformációs hőveszteség. Mennyire melegszik: hiszel az alaplapi hőérzékelőnek, lézeres hőmérés, hőkamera vagy jöhet a parasztmódszer: kézzel megérinted
-
Exodius
őstag
válasz
Anonymus23 #83486 üzenetére
Hanem a a termodinamika szerint meleg levegőt, csak sebeséggel? Gondolom.
-
Anonymus23
veterán
válasz
Exodius #83485 üzenetére
Nem vagyok szakértő, de nagyon sok gépet raktam már össze, illetve elég sok gépem is volt már az elmúlt ~20 év során.
Tapasztalatom:
Elsődleges, hogy megfelelő szabad légáramlás legyen a házban, azaz legyen folyamatos légáram, ami nem sok akadályba ütközik. Nagyon jól ki vannak találva a jelenlegi házak elosztása, hogy egyrészt a kábelezés, másrészt már akár a merevlemezek sem kerülnek a befelé áramló levegő útjába.Top-flow vs tower: Ebben nekem az a véleményem, hogy tower ahol csak lehet, mivel ezzel lehet legjobban biztosítani, hogy a meleg levegő irányítottan távozzon. A többi alkatrész hűtését (amit még hűteni kell) azokat ne a procihűtővel (illetve annak a ventijével) kelljen már megoldani, mert az egyrészt szerintem nem hatékony, másrészt nem "hideg" levegőt fog fújni az alkatrészekre.
-
Exodius
őstag
Kedves mindenki!
Szeretnék eloszlatni egy tévhitet magamban, hogy akkor most a top-flow vagy a tower a jobb hűtés? Ehhez szeretném kérni a segítségeteket, tapasztalataitokat.
Más fórumokon is találkoztam az összevetéssel és ott úgy érveltek a top-flow mellett, hogy az máshova is szórja a levegőt, nem csak lefelé a procira, ami ugye megint más jellegű, mint a tower-nél, ahol csak a bordára megy a hűvös. Mivel körbe is szórja a levegőt, így nem csak a procit, hanem más komponenseket is hűt.Sima gépházakba is ajánlott a top-flow vagy csak HTPC-be iletve más kisebb gépházakba a hely szükőssége miatt? Melyik most akkor a jobb, ha van ilyen?
-
enemi
senior tag
Tegnap szereztem egy Brocken 3 BE-t...cudarul meg vagyok vele elégedve .Mindkét irányban felszerelhető vízszintesre horizontálisan és ahogy probalgattam kb 15 fokot nyertem vele a gyári stock hűtővel szemben (ryzen 2700x)
-
-
Samus
addikt
válasz
Speed® #83480 üzenetére
1650rpm és 70.5CFM. Kb. ennyit találtam a gyártó oldalán. 0.3A motor. Tehát elég combos, és sok levegőt mozgat meg. Kb. csak az Enermax féle Lepa Bol.Quiet tud ennyit (többet) 12 volton, 5 volton biztos megy, mert van hozzá ilyen adapter (akkor el is indul ennyiről). Cserébe jó drága...
-
Samus
addikt
válasz
Speed® #83478 üzenetére
Muszáj beleOFFolnom. Pár hete kérdeztem a Ventis topikban, hogy tápba milyen ventit kellene vennem (FSP Raider 550), a gyári 12 centis, teljesen szabvány, csak sajnos a négy év meglátszik, vagyis hallatszik rajta. Akkor úgy voltam, hogy Swif2 lesz, de most elbizonytalanodtam...szóval milyen ventilátort vegyek tápegységbe? Lecserélni nem akarom, baj nincs vele, a teljesítmény elég.
-
Speed®
titán
-
Speed®
titán
válasz
Tomko78 #83475 üzenetére
Az F12 800rpm körül már halk, már ami a szélzajt illeti, mert az nincs neki, lévén alig szállít ott már levegőt ugye
Az egyetlen jó pont a PSTért járt anno az ACnak, de ma már ez kevés..csak az veszi meg, akinek olcsón kell valami és nem némafil..egy jó venti ott kezdődik, hogy normális statikus nyomással bír és mellé van jó légszállítása is, mindezt pedig felhangok/zöngék nélkül teszi, minőségi csapágyazással és anyaghasználat mellett..a tucatszemetet 1x tedd félre és szánj picit többet egy ilyen ventire, tetszeni fog.
-
Tomko78
őstag
válasz
Speed® #83474 üzenetére
AC F12 még csak csak halk , egyedül a F14 hangosak lennének ha nem pwm-es lenne és nem venném le vagy 1000 rpm-re na ott már nem hangos , én nem tudom nekem ez a Cooler master venti valamiért nagyon bejövős , na ami a Cooler Master V6 GT volt gyári 2200 rpm venti a mögött a Rakéta orosz porszívó elbújhat , azt csak tényleg akivel ki akarok tolni
ezt a ventit be kéne tiltani
-
Speed®
titán
válasz
Tomko78 #83473 üzenetére
Ezen a képen is 1900rpm van, csak a bő 2 tized fesz difi miatt hűvösebb (ezzel együtt a GFlops magasabb, tehát az előző tesztnél mar besokallt a proci valszeg). Ne szépítsük, az F33 kicsi borda, kell rá az erős venti..szóval az ár/érték szvsz nem olyan jó, mint sokan gondolják.
Az AC ventik nem a legjobbak sajnos, amit mondjuk évek óta nem értek, miért nem rakják rendbe, mert amúgy nem hülye brigád, rengeteg jó hűtőt csináltak már :S
Sickle flow..sick flow kellene legyen a név inkább, annyira hangos/gagyi eresztés :S Nem tudom mennyiért vetted őket, de WingBoost2ket veszegetem 1500ért aprón, össze sem lehet vetni.. -
Tomko78
őstag
válasz
Speed® #83472 üzenetére
azért vettem Cooler master Sickle flow 120 ventiket rá , ezek lehet halkabbak mint egy 1300 ventik
játék alatt meg 39 fok az azért már nem rossz , de engem meg a hang egyáltalán nem zavar
azért van a házban 5 db Artic Cooling F14 meg 3 db Artic Cooling f12 venti , kinek mi jön be
de itt egy nem 1.5 v menő intelburn teszt is
-
ADAM1337
nagyúr
Sziasztok, ryzen 5 2600x-re szeretnék venni hűtőt, régi konfigomba artic cooling i30 volt és egy ilyen kaliberű (320w tdp) hűtőt keresek
1.: Mennyit szánsz a hűtőre? 10-20k között maradna jó lenne.
2.: Milyen házba kerül? Corsair 200R
3.: Milyen alaplapra lesz? Gigabyte B450 AORUS ELITE
4.: Processzor típusa? Ryzen 5 2600x
5.: Ramok típusa? Corsair 2x8GB DDR4 3000MHz Vengeance LPX White CMK16GX4M2D3000C16W memória
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.) Tuningra is alkalmas legyen, a 3. gen Ryzen 7-ből kerül majd a ryzen 5 2600x helyére. (Nem kell led, se semmi fekete kiadás se semmi)Freezer 33-mat néztem, de az inkább high flow hűtő, a régi A30-ből lenne akkor nem lenne kérdés hogy vennék egy olyat. Mem tudom mi lett a kiváltó terméke az A30-nak..
-
Savanya
addikt
válasz
Balazska90 #83462 üzenetére
Kicsit lötyögni is fog a gyári AM4 alsó lapja miatt . Majd mikor teljesen lehúzod a hűtőt akkor fog megfeszülni . Nekem az Alpenföhn-nél , is így volt .
-
Speed®
titán
válasz
Balazska90 #83462 üzenetére
Akkor minden bizonnyal figyeltél arra is, hogy miként áll a backplate. [link].
-
Exodius
őstag
Kedves mindenki!
Egy Asus X54C venitillátorát szeretném ráncba szedni, takarítás, mi egymás. Valaki elmondaná, hogy a videóban szereplő úr mit ken a csapágyakra és ez mennyiben tesz jót az adott ventinek? 18:25-től. Milyen kenőanayag lehet az?
-
snono7
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék tőletek,tervezek új PC-t vásárolni és a CPU hűtőknél elakadtam... ti milyen CPU hűtöt vennétek? Vizhűtést kerülném...
1. Mennyit szánsz a hűtőre? kb 35ezer
2. Milyen házba kerül? THERMALTAKE VIEW 31 TG RGB TEMPERED GLASS MID-TOWER CHASSIS
3. Milyen alaplapra lesz? ASUS PRIME Z370-A II
4. Processzor típusa? INTEL CORE I9-9900K 3.60GHZ 1151 300 OEM
5. Ramok típusa? G.SKILL 16GB RIPJAWS V DDR4 3200MHZ CL16 KIT F4-3200C16D-16GVKB
6. Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.) passzA gépet előre láthatólag nem fogom tuningolni, de hogy pár év múlva fogom -e azt nemtudom...
Köszönöm a segítséget! Üdv!
-
Speed®
titán
válasz
Anonymus23 #83457 üzenetére
Véges a menet, szóval koppig. Persze ha úgy érzed, már stabil, nem kötelező, kímélheted a leszorítóerőtől a procit. Legyen jó a kontakt, annyi kell.
Hőmérsékletek..igazából a T4 után azért kell javuljon, de TIM/IHStől függően bele lehet futni a kellemetlenbe jó ideje Intel oldalon sajnos. -
Speed®
titán
válasz
Balazska90 #83456 üzenetére
A gyártói leírás arra van, hogy fellapozd..megfelelő távtartókkal nem lötyögne.
Ha nagyon nem megy az értelmezés, keress install vidit vagy vidd szervizbe.. -
Balazska90
tag
Sziasztok!
A problémám az lenne hogy van egy ilyen CPU hűtőm : Thermalright aro m14g
Illetve egy ilyen alaplapom hozzá : msi b450 gaming plusNem tudom felszerelni a hűtőt, amikor a vastag csavarokat belehúzom a lapba marad pár mm hely, lötyög az egész, így nem tudom rárakni a hűtőt.
Kell ehhez valami alkatrész még?
Kezdő vagyok a témában, bocs ha nem a legmegfelelőbb topikba írtam!
Köszi a segítséget!
-
Speed®
titán
válasz
mert_csokis #83453 üzenetére
Komolyabb hűtővel halkabb lehet erős igénybevételnél, de megteszi, ha nem némaság a cél.
-
mert_csokis
senior tag
Sziasztok!
i7 6700k-ra keresnék valami árban szolidabb hűtőt. Tuning nem lesz, alapon fogom használni.
A gyárilag megadott 91W TDP-hez gondolom bőven megteszi ez az LC Power hűtő.
Van értelme ettől többet költenem? Csak pozitív visszajelzéseket találni róla, és árban is baráti. -
norby91
tag
Üdv.
2014-ben vásároltam a jelenlegi konfighoz DeepCool Gammax 400 hűtőt, viszont ez csak AM3+-ig támogatja a szerelést.
Váltanék Ryzen-re, de problémába ütköztem.Összefoglalóban ezt olvasom:
Felfogatási kompatibilitás?
AMD foglalat esetében a lefogató keret az AM2 foglalat óta nem változott tehát a rögzítő furatok ugyanott vannak.Illetve megnéztem a táblázatot is az AM4 CPU Coolers Compatibility List -ről, elvileg itt is azt irja, hogy támogatott..
Bár az AM3+ vs AM4 képet elnézve nem jó, mert eltérőek a hosszok... Szóval kell valami AM4 kit?
Ha igen... tudtok linkelni egyet, mégis mennyibe kerül?
Előre is köszi.
-
Beretvás
veterán
válasz
LendvaiFeri1 #83449 üzenetére
Ennek van külön topikja.
-
Anonymus23
veterán
válasz
Speed® #83404 üzenetére
Szia,
A Brocken 3 felszerelésnél mennyire kell meghúzni a lefogató csavarokat?
Csak érzéssel, vagy koppig?
Ugye ezek rugós csavarok, én olyan közepesen húztam csak meg, kb úgy, hogy a borda finoman még mozgatható legyen a procin, azaz 1-2 fokban el lehet forgatni a procin.Előre is kösz a tapasztalati infót
Mondjuk az poén az egészben, hogy előtte volt egy CM Hyper T4, és kb nulla fokot nyertem terhelve, bár ez lehet maga a proci sajátossága, hogy ennyire melegszik (i7-8700, alapon, nincs húzva).
-
törölt tag
Sziasztok nagy segítség kellene nekem: Alaplapom mATX Asus TUF B360M-E ehhez kellene nekem cpu hűtő, de max 130mm magas a házam miatt, és 2 memória slotom van amiben mind kettőben magas hűtőbordás hyper x predator ramok vannak. I5 8400 ra kellene valami hűtő semiféle OC t nem tervezek jövőben sem és nem is tudok. Lehetőségekhez mérten olyan kellene amibena hűtő a gép eleje felé néz ,hogy jól működjön a gép áramlásával együtt, köszönöm.
-
G4ga
őstag
válasz
Speed® #83442 üzenetére
mindenféleképpen.
Mondanám hogy írok egy rövid tesztet is, de nem vagyok jó cikk író.
Még így is logók a GTX RTX összehasonlitó teszttel.Hétvégén meghajtóm játékokkal, jövő héten pedig beszerzem a hütőt aztán írok róla pár szót!
Árazás: Nem is azért mondtam, mert bármi bajom lenne vele. Itthon ilyen formában nincs ekkora igény egy ilyen motyóra, szereintem!
Az EBAY meg bekaphatja... Talán egyszer ha nagyon kell majd a pénz!
De addig ahogy mondtad mehet a vitrinbe
Volt Black-em is. Azt cseréltem erre, a dizájn miatt. Szeretem ha jó az összkép.
Most fotoztuk a gépeket, rakok majd fel rolúk képeket. -
G4ga
őstag
válasz
Speed® #83439 üzenetére
Köszönöm a tippet! Meg is rendeltetem Fönökömmel
TRUE: miután tavaly nyáron 14K árazta llwynog, nincs szívem eladni.
Tudom, hogy régi meg százszor hatékonyabb hütők vannak már, de ennyiért inkább felrakom a polcra, és büszkén nézek rá, hogy tulajdonosa vagyok egy limitált példánynak. -
Speed®
titán
A B3 totál kussos, erre van kihegyezve, ritkás nagy bordázatot és alacsony fordulatszámú, de jó légszállítású ventiket kapott, meg eltolt felépítést, hogy ne takarjon ki 1 DIMMet sem. Ennél jobbat nemigen találsz..a 240es AIOkat hozza simán/halkabban.
Hasonló 12cm ventikkel..nemigen van. Esetleg a Macho 120 SBM, de annyival nem olcsóbb, amennyivel gyengébb..eltalálták Alpenföhnék megint a tutit. Nem mellesleg a bordázat alá nyúló venti áldásos fuvallattal támogatja a VRM/FET részleget is, ami nem hátrány.
Szerintem próbáld ki, nem fogsz csalódniTrue Copper..tuti eladnám valami fanatikusnak..polcon nincs értelme
-
G4ga
őstag
válasz
Speed® #83437 üzenetére
nagyon jól látod a helyzetet. semmi OC nem kell.
nem akarok a procihoz nyulni. szerintem játékra és filmre úgy jó ahogy van.
Stabil és halk legyen ennyi a lényeg.Kimondottan tetszik amit ajánlottál és az ára is több mint baráti.
Esetleg 12cm ventikkel hasonló?Megadott értéksávban valami? vagy untig elég amit TE javasoltál?
Köszönöm!
Szerk:
Ne is mond. Eladni biztos nem fogom, baromi jól néz ki. És nem egy gyakori hütő
Most Coller Master Masterflow RGB ventik vannak rajta - FIX narancs villágitással.
Film közben 30-31 fok. Játékkal most fogom hétvégén tesztelni.
Azért akarok cserélni mert az AIDA-t 6 percig birta. Félek hogy játék alatt is magas lesz a höfók -
Speed®
titán
Nem kell ide AIO/H2O, ha nincs erős OC hajlamod..egy RAMbarát lég megoldja, 165mm magasságig a Brocken 3 Black Edition (csicsa mellett picit erősebb is a pushpull miatt) ajánlott részemről, 17 körül már fogható újonnan.
A True Copper izgis volt anno, de csak beteg ventikkel ér valamit, olyan sűrűn lamellázott..ellenben kiváló önvédelmi fegyver -
G4ga
őstag
Sziasztok!
1. Mennyit szánsz a hűtőre? - 20K-30K
2.: Milyen házba kerül? - NZXT H500
3.: Milyen alaplapra lesz? - Maximus XI HERO
4.: Processzor típusa? - i9-990K
5.: Ramok típusa? - GSKILL Aegis+Scythe Kama Wing hütő ( ehhez ragaszkodnék )
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.) Igazából TRUE Copperem van, szerintem kevés az i9-nek már. vagy fekete vagy réz színü legyen. tudom hogy nagyon jó a Noctua, de nem illik a dizájnba. Az RGB egyáltalán nem kell!!!Nézegettem az AIO-kat. Nem szeretnék, de a proci topikba nagyon ajánlották.
Vélemény az NZXT Kraken M22-röl? tudom, hogy az X52-62 jobb, de nem akarok előre radit. Túl hosszuak a csövei, és nem akarom, hogy ott lógjon.Lehet ebből épített víz lesz?
50-60 ezret nem fogok AIORA kiadni. Akkor inkább építettek egy vízet.
Ez a proci ezzel a lappal HTPC-hez és tv-n Fifázni, Mortálozni,AC és társaizni tv-n tökéletes lesz szerintem életem végig!köszönöm a segítségetek!
-
Genkwyll
újonc
Sziasztok! Cpu hűtőt tervezek venni lga1151 foglalatra.
1:A hűtőre 3-4 ezer forintot szánnék, a plafon 4500ft (természetesen nem árt, ha olcsóbb
2:Zalman Z3 (Nem a plus, és nem a plus+ZM600, hanem a sima)
3:Msi B250M Mortar
4: Intel Core i5-6400.
5: Két 2133MHz cl14 kingston ram tesz szolgálatot (a félreértések elkerülése végett a HX421C14FB2/8 modellről van szó)
6:Természetesen az, hogy csendes legyen, ha jól néz ki előny de nem kötelező annak lennie.Előre is köszönök minden segítséget
-
FaTHI
őstag
Srácok lenne egy SOS kérdésem! Gigabyte Z390 Aourus Elit lapba vennék két db G.SKILL RipjawsV 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz Mmóriát, de By Quiet! Dark 4 pro Cpu hűtővel lesz, nem tudom be fog e férni a memória a cpu cooler alá? Köszönöm előre is!
-
CsyGaBiKa
tag
Sziasztok!
Azt gondolom célravezetőbb ebbe a topikba írni, mint a tákolósba.
Van egy Ryzen 2200G processzorom, borzasztó a hőközlő képessége a processzorhűtővel. Ebbe nyúlnék bele egy aprócskát. Le venném a kupakot, a sérülékeny részeket bekenném lakkal és menne a vídia felületű részre valami folyékony fém hővezető, ezért kellene az elővigyázatosság. A procihűtő talpa réz hőcső. Szerintetek mennyire lenne ez kifizetődő hőfokba hogy kihagynám a kupakot, a folyékony fém a rézben nem tenne-e kárt idővel? Valami jó olcsó fémes paszta ajánlásra is kíváncsi lennék.Köszönettel Gábor!
-
Speed®
titán
Tök más, keskenyebb jóval (5cm), sűrűbb lamellákkal, viszont erősebb..
Ha elfér..a borda 165mm, nem ventivel együtt annyi, ahogy a B3nál van.
Utóbbinál a borda 161mm, ventit koppra lehúzva 163 a teljes magasság.
Alapvetően a B3 csendes üzemre van megtervezve, de fel lehet javítani,
egy erősebb ventivel (Apache Black) nálam 7°Ct javult ~150W procival.. -
Speed®
titán
Részemről sima B3ra +1, szerzel rá egy erősebb ventit, ha a gyárival kevésnek találod, a sajátját meg felcsaphatod hátra. Persze ha dizájnolnál, a Black alapból hozza a kötelezőt. És ezzel biztosan nem kell a RAMmal milizni.
Persze egy jó D14 az D14..csak ott a ventik PWMre cseréje kell a boldogsághoz. Persze a saját ventijei fedezik a kiadást, keresett/drága darabok. -
-
Zimmi91
addikt
Sziasztok!
1.: Mennyit szánsz a hűtőre? 10k max
2.: Milyen házba kerül? Sharkoon Vaya
3.: Milyen alaplapra lesz? ASRock B75 PRO3-M
4.: Processzor típusa? i7 3770
5.: Ramok típusa? (2x8) GEIL EVO LEGGERA DDR3 1600MHz CL9Mostani alap hűtővel terhelés alatt 75-80 fok körül van a proci, szeretném jóval lejjebb vinni!
Segítséget köszi!
-
Speed®
titán
Komolyabb igénybevétel (stresszteszt) esetén miként alakulnak az értékek? TDPre nem para a proci, kupak alatt ennyire nem oké? Ekkora bordázattal nem várna az ember ilyen peakeket. Ventik milyenek?
Amúgy a talp/csövek emlékeztetnek a GX7re, az rendben volt anno a fura elrendezés ellenére. -
VTom
veterán
Ígértem beszámolót a Gelid Phantom-ról.
Király.Köszönöm a figyelmet
Szóval 13 ezerért vettem Alzáról, máshol nem is lehet kapni itthon. A felszerelésénél először nagyon megörültem, mikor megláttam, hogy a felfogatást külön kell felszerelni, majd 2db rugós csavarral becsavarni a bordát, felcsippenteni a ventiket, és kész. Ha jól emlékszem, az Alpenföhn Atlas volt ilyen, de lehet, hogy a Thermalright True Spirit, már nem emlékszem pontosan.
Hanem aztán a fizikai megvalósításnál akadtak gondok, kb. fél óra volt felcsavarozni. Ez persze nem a hűtő hibája, csak az én házamban nem sok hely van a hűtő mellett, így nem fért oda a kezem. Az alaplapot meg nem volt kedvem kiszerelni, így inkább sz@ptam veleA teljesítményére viszont nincs panaszom, tegnap újrapasztáztam, mert az első nem sikerült jól (újabb fél óra szentségelés szereléskor
). Egy 9600K-t hűt 4.8GHz-en, AC Odyssey 55-60 fok, 65 fokos peakekkel, Anthem 60-65 fok, 70 fokos peakekkel (DX12-ben nálam minden jobban melegszik...) A peakeket azért írom, mert nekem új volt, hogy a coffee lake-nél néha egy pillanatra felugrik a hőmérséklet akár 5-10 fokokat is..
Szóval összességében szerintem nagyon jó hűtő, ár/érték arányban mindenképpen.
-
Speed®
titán
Az M5 nem Rev.B. (AM4, jobb ventik), Matter után nem sokat hoz.
A B3 jóféle, de a hátsó ventije felesleges, előre kellett volna jobb..
Persze push-pullban együtt szuperál, csak kiüti a hátsó házventit.
A Machoval maximum halkabb üzemet nyersz, arra van tervezve.D14ből nehéz szépet találni, de egy kis pimpelés nem lehetetlen,
egy alapos fürdetés után az enyém is csillog, mint Salamon töke.
A legfelső lamella általában bemattul, maszkolás és színre fújás,
aztán senki nem mondja meg, hogy már lassan 10 éves a hűtőd. -
Esetleg valaki tudná véleményezni az alábbiakat pro kontra?
Mugen 5 PCGH
Brocken 3 Black
Macho Rev B.Ezek mindegyike eltolt kialakítású! Sőt Mugen-t találtam már 10k-ért, újonnan!
Matterhorn-t érdemes valamelyikre cserélni? (NH-D14-et nem találtam normális állapotút használtan)
-
nesh_019
senior tag
Sziasztok milyen hűtőt ajánlotok i7 7700k-ra?
Family 6
Extended Family 6
Model E
Extended Model 9E
Stepping 9
Revision B0Most jelenleg egy LCPOWER Cosmo Cool LC-CC-95 van rajta és nagy terhelés alatt felmegy a hőmérséklete 70-85 fok ra is.
Terhelés nélkül 25-33 fok között van a proci és az alaplap is.
Alapórajelen használom.
Az is érdekes hogy az alaplap Gigabyte Z170-HD3P-C és ez is vele együtt melegszik 75-85 fok közé.
Házam Zalman Z11 plus, jól szellőzőnek mondják.
Szóba hőmérsékletem kb 24-28 fok között van.Lassan egy éve használom így, eddig nem volt baj ezekkel, de engem mégis zavar, lehetne hidegebb is nem? + nem értem miért megy fel az alaplap is az egekbe a procival együtt, bementem egy számítógépboltba és azt mondták hogy felesleges rá venni egy jobb hűtőt mert ez az LC Power is jó, rám se akarta dumálni a drágább hűtőt amit kinéztem magamnak mert azt mondták azzal se lesz hűvösebb, mert az i7 7700k -nál ez normális hőfok.
1.: Mennyit szánsz a hűtőre? 8-15k
2.: Milyen házba kerül? Zalman Z11 plus
3.: Milyen alaplapra lesz? Gigabyte Z170-HD3P-C
4.: Processzor típusa? i7 7700k
5.: Ramok típusa? 2x8GB Corsair 2666mhz CMK8GX4M1A2666C16Köszönöm.
-
Speed®
titán
Annyit tudok, hogy cimbi CM N400 kecójában volt 1mm az oldallapig.
Ott a gyártó szerint 164mm a hely, a B3 meg a gyártó szerint 165mm.
Mivel a borda maga 161, a venti meg lehúzva teljesen +2mm, elférne.
Persze ha ne akarsz millizni, a DRP4 gyárilag 163 (ill. 162.5), jobb is.
Cserébe nem annyira RAMbarát, szóval ezt a részt magad döntöd el. -
válasz
Speed® #83406 üzenetére
Elméletileg mm pontosan befér a házba!
163mm nálam a plafon. A borda full magassága 160mm. A borda alja és az alaplap között van 44mm hely. A RAM 42,2mm. Ha a borda alsó pereméhez szintbe emelem a 120mm-es ventit akkor 44+120 az 164mm. Nekem van 163mm helyem, de az 1mm-t még lejebb tudom vinni, mert a RAM csak 42,2mm, míg a hűtő 44mm magasságban lesz.
Azt hiszem ezt az én gépemhez találták ki!
Bevállalom 15k-ért, max eladom.
Ha valami rosszul godolok/mérek/számolok azért jelezzétek pls!
Köszi!
-
Speed®
titán
Lehet, hogy kijön hasonló keretből, de ott az első RAMslotot már maga a borda offolja, a második meg magasabb RAM mellett csak feljebb pozícionált első ventivel megy, amivel kilógnál a házból valószínűleg. A teljesítménye persze jobb, de ha nem fér el, hiába. Nálam is van egy tartalékon, tesztekre használom, de 24/7re nem tudom befogni emiatt :S
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- FRISSÍTETT ÁRLISTA - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók (ELKELT)
- Dell G15 5520 i7-12700H 14magos! RTX 3060 32GB RAM 1000GB SSD FHD 120Hz Gar.: 2026
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3058
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3038, 94% Akkumulátor
- Xiaomi Redmi 14 C 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest