- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Bluetooth hangszórók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen egeret válasszak?
-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
hegegabi80
addikt
válasz
gootibi #82484 üzenetére
Ha mindenképpen ragaszkodsz a régi hűtőhöz, azért én biztos megpróbálnám ezt az AM4 Upgrade Kit-et.
Igaz nem ehhez való, de a javasolt hűtők is ugyan ilyen lefogatással vannak, hátha jó lenne. Ha még se, akkor mehetne apróra a borda meg a kit is.
Sokat nem vesztesz vele szerintem, ugyanis ennél nem kell hátlapi, hiszen a gyárit használja, csak a lap tetejéről kell leszedni a műanyagot, majd a távtartó és a felső merevítő/lefogató. Aztán mehet rápróbálva a hűtő. -
Szabikaa20
őstag
válasz
Speed® #82497 üzenetére
Ezt olvastam én is csak nem tudtam értelmezni.
Írtam,hogy kb 15cm a határ.Ramokat még nem tudom,de nem is lényeges,mert akkor olyanokat választok amik elférnek.
Vagy hyperX lesz vagy gskill alacsony bordás.Azért se tudtam választani,mert sokhoz nincs odaírva a TDP se...
Ennyi pénzért mint ez a Noctua kapnék 2bordás vízhűtést is.
-
Speed®
titán
válasz
gootibi #82495 üzenetére
Nincs rá gyári megoldás, elengedte a gyártó, okkal.
Nem annyira potens, mint a mérete sejteti, nekem is volt anno, a látványon kívül semmi extrát nem tudott, pedig volt alatta fűtőérték, lett volna alkalma villantani. Egy ~fele méretű Megahalems kényelmesen hozza a szintjét, vagy hogy újabbat írjak, Mugen 5 Rev. B. / Brocken 3..bármelyikre előbb váltanék, minthogy nekiálljak backplateet/rögzítőelemeket gyártatni lézeressel nem kis időt eltöccsentve a megrajzolással/méretezéssel, nem kis összegért.
A helyedben eladnám és minimális ráfordítással vennék a fenti duóból. -
Speed®
titán
válasz
Szabikaa20 #82494 üzenetére
Noctua TDP guide. Konkrétan 115Xre 95W+kis OCt ír, nem véletlenül, ugye a TIM/IHS téma. De nyilván nem szentírás, inkább a paraméterei alapján írom, amit. Hiába 5 hőcső, kicsi a bordázat, ilyesmi kialakítással nem születnek csúcsok
Persze normális kereteken belül menni fog az OC is, ha nincs nagyon guánó a kupak alatt.
Mi lenne jobb? Ha pótolnád a hiányzó infókat, amiket írtam
Anélkül hiába ajánlok bármit is, ha kilóg a házból vagy blokkolja a RAMjaidat..
CM ML240L..használható AIO az olcsóbb szegmensből, de mire raksz rá 2 értelmes ventit, ~25k..új ház még ennyi, ha normális kell..kicsit extrém (értelmetlen) kiadás lenne a célt figyelembe véve.
-
Szabikaa20
őstag
válasz
Speed® #82493 üzenetére
Igazából ezt is néztem,de ahoz kéne házat is cserélni,mert nem tudnám hova tenni...
-
gootibi
csendes tag
válasz
Speed® #82487 üzenetére
Szia!
Köszönöm! Körül nézek a neten hátha van valamilyen utángyártott kit, vagy esetleg aki csinál ilyet. Esetleg nem tudsz, tudtok aki csinál ilyet, vagy esetleg videó amiben valaki megvalósította már.
Nem örülök neki mert nagyon jó hűtő és persze baromi drága volt 5-6 évvel ezelőtt bőven 20 fölött volt... de ez van. -
Speed®
titán
válasz
Szabikaa20 #82492 üzenetére
Igyekszik az ember, de munkaidőben azért lassabban megy ;p
Hát..elég töpszli..125W TDPig, az OCval azért nem lesz halk.. -
Speed®
titán
válasz
csabi10 #82486 üzenetére
155mm helyed van, ilyen kerettel aprón Pure Rock, pont 155mm.
-
Speed®
titán
válasz
Szabikaa20 #82485 üzenetére
Több ismeretlen van a képletben..google nem dob semmi a magassági korlátra, tehát le kellene mérni IHS tetejétől az oldallap belsejéig, mit enged. Aztán a RAMok típusa, magasak-e, kell-e eltolt felépítés vagy sem. Ez a kettő adja a lehetőségeket, aztán az Alza kínálatában megnézed, mi elérhető..
Maga a proci normál OCval nem igényel extrát, kérdés milyen a TIM/IHS.
Azt azért figyelembe kell venni, hogy nem szellőzőbajnok a ház. Az oldallapi venti egyébként felesleges, max akkor van értelme, ha a VGA vertikális bordázattal szerelt, akkor kifelé dolgozva jót tesz a benti klímának. Egyéb esetben csak bezavar az elöl be, hátul ki légáramlatnak.
-
csabi10
senior tag
Sziasztok!
Az alábbi confighoz milyen processzor hűtőt ajánlotok?
1.: Mennyit szánsz a hűtőre:6-7 ezer
2.: Milyen házba kerül: Aerocool cylon
3.: Milyen alaplapra lesz: Asus prime z270-k
4.: Processzor típusa Intel core i5 7600k
5.: Ramok típusa: G.Skill KIT (2x8GB) 16GISB DDR4 16GB PC 3000 CL16Válaszokat előre is köszönöm.
-
gootibi
csendes tag
Sziasztok!
Gép összerakás előtt állok!
A gép amit össze raknék:
Proci: AMD Ryzen 7 2700x
Alaplap: ASUS PRIME X470-PRO
Memória: G.SKILL 16GB Ripjaws V DDR4 3200MHz CL16 KIT F4-3200C16D-16GVKB
vagy G.SKILL 16GB Sniper X DDR4 3600MHz CL19 KIT
Táp: FSP Hyper M 700
vagy
FSP HYPER S 700W
Videókártya: r9 290X 4 GBA hűtő ami lenne az egy régebbi darab mégpedig egy Alpenföhn K2 – Mount Doom. Sajnos nem találtam róla semmi infót, hogy fel megy-e a AM4-es foglalatra. Hivatalosan a AM3+ foglalatig oké a dolog, de mivel mikor ezt még gyártották akkor még z az új foglalat nem létezett ezért nincs a támogatásában, de ettől függetlenül hátha rámegy
.Nem szívesen válnék meg tőle, nagyon jó hűtő, nagyon szeretem, most egy i5 2500k-t hűt 4,5re húzva és meg se kottyan neki.
Pár adata hűtőről: Méretek (HxWxD) 160x144x154 mm (~1600 g).
Másik kérdésem, hogy vajon a ha rá tudom rakni az AM4-es foglalatra, akkor az új ramok elférnek alatta. A felsorolt két memória között vacillálok, nincs velük tapasztalatom hogy mekkorák, hátha másnak van, hasonló hűtővel.
A házat direkt nem írtam, mert az marad a régi és abba gond nélkül belefér.
Köszönöm előre is a segítségeteket és persze szívesen fogadom az alternatívákat is amikkel meg lehet oldani esetleg az AM4-es foglalat kompatibilitást. -
Bibi67
tag
Sziasztok!
melyik a legolcsóbb procihűtő/ 1-2ezer ft/amit egy G3460 -ra felrakható a gyárin kívül,mert az asszony gépén az a leghangosabb.
Egy Zalman Z5 ház ,ASRock H81 PRO BTC R 2.0 alaplap. -
KillerKollar
őstag
Hát tervezem egy 2080 Ti beszerzését (ha már "biztonságos" lesz egyenlőre elég aggasztó ez a sok meghalt kártya), amellett már csúnyán mutatott volna a 4770K ráadásul csak 8 Gb RAM-om van, de DDR 3-as RAM-ot már nem akartam venni, inkább majd a DDR 4 az új lapba. Ez a proci meg azért jó mert legalább 3 évig ki fog tartani és nem lesz CPU limitem akkor se ha majd megint VGA-t cserélek mert azt mindig szoktam amikor kijön az új generáció.
-
Ribi
nagyúr
válasz
KillerKollar #82478 üzenetére
4k-ban lehet nincs is sok értelme cserélni procit
Kipróbálod és ha nem jó akkor majd ráérsz gondolkozni ezen. -
KillerKollar
őstag
Főleg játékra használom a gépet, ráadásul 4K felbontás mellett játszok ami alapban is inkább GPU limites mint CPU, a tesztekben meg ahol mérik a CPU hőmérsékletét gondolom olyan programokat használnak ami folyamatosan 100%-ra terheli a proci összes magját.
Néztem hogy ha kevés lenne hozzá a jelenlegi hűtés akkor a Noctua NH-D15-ot nagyon ajánlották de azért tartok tőle mert hatalmas nagy az a hűtő... a házba tuti beleférne, de az alaplapon nem tudom hogy hogy férne el hogy ne legyen neki útba a többi cucc (VGA, RAMok stb...). A Noctua hivatalos kompatibilitási listája szerint kompatibilis azzal az alaplappal amit berendeltem, de az gondolom csak annyit jelent hogy rá lehet szerelni, azt nem hogy el is fér tőle minden... -
Ribi
nagyúr
válasz
KillerKollar #82476 üzenetére
95W korlát mellett hasonló hőmérsékletek lesznek mint a mostani procival.
Ha nincs bent a korlát akkor lehet lesznek magas értékek. Kérdés mire használod és az beterheli-e az összes magot. -
KillerKollar
őstag
Sziasztok!
Tervezem hogy lecserélem az öregedő i7 4770K-mat egy i9 9900K-ra. Az volna a kérdésem hogy a jelenlegi CPU hűtőm (Noctua NH-U12P SE2) elég lenne-e a proci lehűtésére? Tuningolni nem tervezek, illetve azt olvastam hogy alapban van egy beállított 95W-os TDP limit a procin amitől kevésbé melegszik legalábbis eszerint a teszt szerint. Illetve az is számít (remélem) hogy elég jól hűtött gépházam van (Coolermaster HAF 932).
Nyilván ez csak akkor derül ki biztosra ha bekerül a gépbe és letesztelem hogy hogy bírja a jelenlegi hűtő, de azért gondoltam megkérdezem hogy mire számíthatok. Illetve ha kevésnek bizonyul a hűtés akkor tudnátok nekem ajánlani valami olyan hűtést ami biztosan elég ha nem tuningolok (maximum ha veszek új hűtőt akkor kilövöm a TDP limitet és magasabb órajelre boostol a proci) és kompatibilis az alaplappal (Asus ROG Strix Z390-H Gaming) amit rendeltem a procihoz? Köszi előre is a segítséget! -
Nem cáfolni akartalak, amiket ajánlottál, egyértelműen jobbak egy gagyi, 3000 Ft alattihoz képest. Simán csak arról van szó, hogy a gagyi is már elég jó, tehát nem nagyon van miért paráznia senkinek, amennyiben nem akar tuningolni, és 65W TDP-s procit választ. Még a gyári hűtő is jó lenne simán, ha nem lenne hangosabb a kelleténél.
-
Igazából saját tapasztalatom az, hogy tuning nélküli 65W TDP-s procik iszonyatosan olcsón hűthetők. Anno i5-6500 mellé néztem egy 3000Ft alatti hűtőt az AQUA-ból, és 48 C fölé még sosem ment a procim. 30 perc AIDA stress test után 46-47 C-on vagyok.
Nálad szerintem az említett bődületesen olcsó HŰTŐ mellett felmelegedne a procid akár 50-55 C-ra is, de az még mindig bőven tökéletes érték. Szóval nem nagy összeg egy -a gyárinál jobb és halkabb- hűtő, ha nincs tuning, és csak 65W TDP-s a proci.
-
C. s.
addikt
Sziasztok!
Mennyit szánsz a hűtőre?
Nem tudom. Azt szeretném most kideríteni, kb. mennyibe kerül egy olyan hűtő, ami érezhetően halkabb, mint a gyári, amit i5-8500-hoz adtak. Ennél hangosabb hűtőm csak akkor volt, amikor régen a P4-esé megöregedett. A most levetett is halkabb. Tényleg! Ez egy borzalom még Inteles viszonylatban is.
Milyen házba kerül?, Milyen alaplapra lesz?, Processzor típusa?, Ramok típusa?
Az adatlapomon látható.
Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.)
Nem kell extrém kapacitás, semmi nem lesz tuningolva.
Kb. 3-6 hónap múlva tudom csak megvenni (VGA-val és egyebekkel együtt), ezért volna jó tudnom legalább a hozzávetőleges árat, hogy mennyit kell gyűjtögetnem. -
Szabikaa20
őstag
Sziasztok!
i5 8600K procihoz melyik hűtés lenne a legjobb?
Cooler Master Hyper 212 LED
Be quiet! PURE ROCK
Cooler Master Hyper 212X
Be quiet! SHADOW ROCK 2 Ez talán elég nagy a 160mm-vel ugyanis utközne az oldalsó ventillátorral.Az alaplap úgy néz ki,hogy egy [Asrock Z370 pro4] lesz.A ház egy NZXT Alpha Nem mai gyerek,de ez még anyagból van,nem papirból!
-
Múltkor írtad a mugen 5 rev b-t, de úgy voltam vele megvárom a black fridayt már.
Most láttam akcióba raijintek leto pro-t ami jobban illene a gépbe (tudom, hogy teljesítményre közelébe sincs a mugennek), de az nem lenne elég egy delidelt 8600k-hoz 4700mhz-re? 10k-ból meg is úsznám a dolgot. -
mgabi
senior tag
válasz
Palesztin994 #82461 üzenetére
Annyiért nem rossz, de a korábbi 23 ezres árázásuk vicces volt.
-
Palesztin994
aktív tag
Igen, én is rájöttem, mint ahogy arra is, hogy a már egyébként megrendelt MSI Frozr L jó választás lesz nekem 13.790-ért, mert 65W mellet végig néma lesz. Olvastam róla tesztet, szerintem teljesen jó lesz, így akciósan meg is érte, és baromi jól néz ki szerintem a világító logo.
-
mgabi
senior tag
válasz
Palesztin994 #82458 üzenetére
8700-hoz? 65W TDP-s proci. Pure rock, mugen 5 RevB, Brocken 3, truespirit 140 tökéletesen elég. Haverom Macho RevB-vel hajtja passzívban, mivel nem messze tőle egy SW3 fújja hátra a levegőt, és az is elég szellőzést ad a bordának. Képszerkesztésre, videó vágásra használja, és 80 fok felé így se megy. Vízhűtést nem érdemes használni az esetek 99%-ban, akinek van az esztétikai okokból használja, illetve falsul vélelmezi, hogy vízzel hűteni jobb, meg menőbb, stb., ellenben nagyon sok hátránnyal jár.
-
Palesztin994
aktív tag
válasz
Palesztin994 #82458 üzenetére
Egyrészt találtam topikot erre, másrészt rájöttem,hogy annak is van hangja. Akár a pumpának, akár a radiátornak. Gondolom inkább húzott procihoz érdemes, vagy ha egyszerűen alacsonyabban akarjuk tartani a procit a hosszabb élettartamért.
-
Palesztin994
aktív tag
Egyébként vízhűtést érdemes használni? Gondolom igen, de benne van a kockázat, hogy ha egyszer kilyukad, akkor annyi a gépnek? Hangja nem nagyon van ugye? Ha megéri, akkor mit ajánlanátok egy I7-8700-hoz?
-
mgabi
senior tag
válasz
Darth_Revan #82454 üzenetére
Szétszedni, kitísztítani a pumpát, radiátort, a finomszűrőn átszűrt folyadékot visszatölteni, ha kell desztilaltvizzel picit utantölteni. Ha működik ok. Ha nem csere. Ez meg a aircooler topic. Go to szaktopic
-
Darth_Revan
veterán
Sziasztok!
Adott egy 3 éves Corsair H100i v2 AIO hűtés amivel kapcsolatban kérdésem hogy az normális hogy a CPU Prime 95 alatt 100C-n izzad de mégis csak a radiátor azon fele meleg ahol csatlakozik a cső és a másik feléről total hideget fúj a ventilátor ?Vagy ez nem normális és már megérett egy cserére ?
-
Helsing
aktív tag
válasz
Palesztin994 #82451 üzenetére
A 42db nagyon sok. Egy Brocken 3 19 körül van. Egy Macho Rev B is megáll 21db körül.
-
Palesztin994
aktív tag
válasz
Palesztin994 #82450 üzenetére
Hm. Volt egy másik táblázat,ami érdekes. Decibelben sorrendben a hűtők. Gondolom ez a tényleges érték,amikor mellé raknak egy mérőt. Eszerint A pure rock és az msi is 42 dcb. A nagyobb bordás shadow rock 2 34, de nyilván nagyobb a ventije és lasabban forog. Szerintem a hangszigetelt bq 801 házban jó lesz ez, mert ilyen slimes verziót akartam, azokon pedig ugye kisebb és ezert gyorsabb/hangosabb a venti. Ha lejjebb veszem mondjuk 1500 rpmre, akkor szerintem jó lehet,majd kitapasztalom.
-
mgabi
senior tag
válasz
Palesztin994 #82444 üzenetére
A decibel két mennyiség arányának logaritmikus mértéke. 3 decibelenként dublázódik a hangintenzitás kb, szóval nem egyszerű számtani aránnyal nő
Jelen esetben a 33 decibel 2,2-szer hangosabb, mint a 26dB
-
makoss
veterán
Üdv!
Érdeklődnék, hogy az alábbi hardverre elég a régi Thermalright HR-02 Macho Rev.A (BW) hűtő, vagy érdemesebb mást venni? Ha igen, milyet?
Max: 15.000Ft
2.: Milyen házba kerül?
Phanteks Enthoo Pro M
3.: Milyen alaplapra lesz?
Asrock Z370 Taichi
4.: Processzor típusa?
I7 8700K
5.: Ramok típusa?
G.SKILL Aegis 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz CL16 -
Speed®
titán
-
Speed®
titán
válasz
Palesztin994 #82440 üzenetére
H7 Quad Lumi..de drága móka a csicsa.
-
Ataxia
tag
Sziasztok
Tervben lévő Mini-ITX Am4 -es Ryzen konfighoz keresek aktív cpu hűtést minél alacsonyabb zajszinttel.
Fractal Design Node 304 házba kell, hogy beférjen és lehetőleg a 2 memória foglalat egyikét se foglalja el, mert mind kettőre szükségem lesz.
Cpu:Ryzen 5 2600
Alaplap:MSI B450I GAMING PLUS AC vagy ASRock Fatal1ty B450 Gaming-ITXA proci 65 W TDP-s.
Én egy Noctua NH-L9i -n gondolkodom.
Jó választás lenne vagy van jobb esetleg.
Maximum 15 ezer ft-ot szánnék rá.
-
Palesztin994
aktív tag
válasz
Palesztin994 #82443 üzenetére
Egyébként bq pure rockra 26 db-t írnak, az msi-re 33-mat. Szerintem annyira az sem lehet hangos.
-
mgabi
senior tag
válasz
Palesztin994 #82441 üzenetére
13-15 ezret ér, de nehogy 20 ezernél többet adj érte. Régen 23-25-ért vesztegették, annyit biztos nem ér.
-
Palesztin994
aktív tag
-
mgabi
senior tag
válasz
Palesztin994 #82438 üzenetére
Átlagos, picit hangos ventivel. Nem erőltetném.
-
Palesztin994
aktív tag
Na én kineztem egy MSI Core Frozr L hűtőt. Ez ugye jó cucc?
-
Palesztin994
aktív tag
Igen,vagy a shadow rock slim még picit jobban hűt, de szerelés szempontjából én a pure-t venném. Ugyan ilyen prémium hűtőből van,ami világít? Ez a slimes kialakítás kéne, hogy ne takarja a ramokat, de jól is hűtsön. I7-8700-hez lesz, nyilván húzni nem fogom, tehát elég kell legyen. Ja és persze elsődlegesen azért választottam a BQ-t, mert halk, tehát ez is szempont.
-
Hali!
LGA1155-ös foglalatra, Xeon e3-1220 v2(i5-3450 gyakorlatilag) procihoz keresek hűtőt.
Lc-power lc-cc-120 pc és Raijintek Themis Evo-t nézegettem(ezt használtan). Ezek közül melyik lenne jobb(utóbbira tippelek, ha már alapból drágább), illetve milyen más alternatívát ajánlanátok 6-7k körül? (lehet használt is)
OC nem nagyon lesz, gyári stock intel hűtővel most 23C-s szobahőmérsékletnél 40C+ körül vagyok, játék közben 50C+.
Most egy régebbi házban van a cumó egy rendszerhűtővel elöl és hátul, de valószínűleg decemberben beújítok egy Zalman i3-t vagy valami más, ventis házat. -
mgabi
senior tag
válasz
Palesztin994 #82434 üzenetére
Pure Rock ebben az árkategóriában a legszebb nem világítós hűtő! és az egyik legjobb és legcsendesebb.
-
Palesztin994
aktív tag
Franc se tudja. Az MSI alaplap világítós lesz (eredetileg nem érdekelt, csak a kiválasztott lap épp rgb-s) szóval gondoltam akkor a hűtő meg a ram is világítson. Be quiet lesz a gépház is, abban nem fognak világítani a hűtőventik, szóval belül a CPU és a hátsó rész fele akkor elég sötét lesz, míg a többi világítani fog, de lehet így is jól fog kinézni.
-
mgabi
senior tag
válasz
Palesztin994 #82432 üzenetére
Pure rock jobb. De ha nagyon kell az rgb akkor...
-
Palesztin994
aktív tag
Sziasztok!
Új gépet rakok össze, és egy kérdésem volna. Eredetileg egy Be quiet pure rockot raktam volna a gépbe, de aztán elgondolkoztam inkább a DeepCool Gammax 400-on, mert az világít is. Van különbség a kettő között? Nekem ugyanolyannak tűnik a teljesítményt illetően, mindkettő halk és jól hűt állítólag, és elvileg 1500rpm a max mindkettőnél. Ja egyébként egy I5-8600-hoz lenne. Köszi a válaszokat előre is!
-
Remus389
veterán
válasz
Speed® #82429 üzenetére
És a Raidmax Sagitta? Az szerintem ugyanolyan.
Vagy Sagitta II.
Szemre szerintem elférne, mert a Silent Knight 140mm, és elfér oldalső házhűtő mellette/felette bőven. Ami ugye 25mm széles.
És még van köztük nem tudom talán 5-10mm. Szóval a 165mm szerintem nem akadály.
A másik kérdésem viszont a memória, azt olvastam hogy ha nem fér el a Nocutua alatt a RAM, meg kell emelni az első ventit, na úgy már lehet nem fér el. De szerintem normál RAM-om van, annál meg kell emelni a ventit?
Azért gondolok egyébként a Noctua-ra, mert nem kötök kompromisszumot, később is jó lesz szerintem AM4-re ha váltok.
-
Speed®
titán
válasz
Remus389 #82428 üzenetére
Nem igazán van infó a neten a házról..nem mai csirke. Mérj egyet IHStől oldallap belső síkjáig és annyival előrébb leszel. Ha tippelnem kellene, a 160+ megoldások esélytelenek, anno nem volt divat széthúzni a házakat ebben a szegmensben.
Emellett nem is szellőzik jól, a felsőtáp és az 1-1 első-hátsó venti vajmi kevés huzatot generál, ha befűtesz a nagyvaddal..lehet keresnék valami jobb házat is -
Remus389
veterán
Sziasztok!
Szeretnék egy combos hűtőt tenni az öreg hatmagos processzoromra. Jelenleg egy rábarkácsolt Asus Silent Knight van, ami elég gyengus mai szemmel. Azt nyugdíjaznám. Ezzel a 4 Ghz-en is melege van ha mind a hat mag dolgozik, egy jó hűtővel szeretném elérni a 4,4Ghz-et stabilan. Az egy jó +10%.
(Hűtőpasztát is vennék, a kettő közül: 1. Thermal Grizzly Conductonaut 2. Thermal Grizzly Kryonaut)
1. A házam egy Raidmax Sagittarius, abba mi fér el?
2. A memóriám szerintem normál méret: pontosan ilyen: [link] De nem vagyok biztos hogy ez a normál méret.
3. Alaplap egy MSI X58 Pro-eA pénz annyira nem számít, csakis léghűtő jöhet szóba (semmi kedvem pucolgatni meg ráfolyik stb), szóval egy brutális léghűtő kéne. Ja és dupla tornynos mindenképp!
Fontos hogy LGA 1366 és AM4 kompabilis legyen!
Amiket ismerek az a Noctua NH-D15, ez akár jó is lenne, kérdés hogy elfér-e. A Dark 4Pro a másik jelölt, ez is kérdés hogy elfér-e.
Ami még szimpatikus az a Cooler Master MA620P, ez olcsóbb is, de gondolom kompromisszumos.
Mekkora hűtő fér el a házamban, és a memóriák magasságának függvényében. Nem szeretném visszavinni azzal hogy nem fért el.
-
csabi10
senior tag
-
vjacintka
tag
Az alábbi konfighoz megfelel egy BE QUIET! PURE ROCK CPU hűtő(csak a hűtő kérdés érdekelne)? Avagy gondolkozzak inkább egy vízhűtésen? Játékra lenne használva a gép.
Konfig:
Alaplap: B360H
Videokártya: Asus Strix GTX 1070
Processzor: i7 8700K
Memória: 16GB 2666Mhz
SSD: 860EVO 1TB
Táp: CTG 750
Ház: Silent Base 600 -
mgabi
senior tag
válasz
Valkűr #82419 üzenetére
Ez öszvér megoldás, ha ventit cserélsz akkor az annyiba kerül mintha vennél egy dark rock 4-t, és az minőségibb cucc, házventire vannak jobbak, mint a brocken 3 ventije. Ha bontani akarod a zsír új hűtőt, akkor felejtsd el. Ez csak akkor játszik ha már alapból megvan a cooler. Használd, teljesen jó 700 rpm mellett is. Nekem truespirit 140 directem van egy 1080ti.vel, és 65 fok körül van gaming alatt 650rpm (6700k@4.7) mellett. Mondjuk b14-ps és ty-147a a ház ventik.
-
Wuher
csendes tag
Sziasztok!
ASRock 1151 B360 Pro4 alaplaphoz szeretnék venni egy viszonylag hatékony toronyhűtőt.
Eddig Noctuakat használtam nagy megelégedésemre és most is kinéztem egy Noctua NH-D9L-t, ennek a teljesítménye elég lenne.A bajom csak annyi...hogy most nem szeretnék ennyit költeni
Viszont nem találok hasonló teljesítményű/minőségű terméket 5 év garival, max 1-2 ezer forinttal olcsóbban, az meg már nem annyira számít.
Esetleg van valamilyen javaslat mondjuk 15 ezer alatt, vagy nem véletlen ennyi a minőség ára?
Köszi
-
lasarus1988
tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy az alábbi paraméterek mellett melyik hűtő lenne a legjobb megoldás?
~ 20.0002.: Milyen házba kerül?
Fractal Design Node 2023.: Milyen alaplapra lesz?
MSI B450i Gaming Plus AC4.: Processzor típusa?
AMD Ryzen 7 27005.: Ramok típusa?
nincs pontos típus, de az egyszerűbbek a preferáltak (nem kell RGB, óriási hűtőborda)6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.)
nincsA gép nem lesz tuningolva, csak fejlesztési munkákra használva (VS, VS code, SSMS).
-
zserrbo
aktív tag
Le akarom cserélni a gyári Intel hűtőt a hangja miatt. Egy i5-6500-asom van egy Gigabyte B150M-HD3P alaplapban 2 Kingston hyperx fury-val. Várhatóan nem lesz bővítés ramok terén, de érdekelne elférne-e gond nélkül egy Be Quiet Pure Rock slim mellett 4 ram is? Érdemes drágább hűtőt néznem vagy ez is elég lehet? Ventik terén egy PWM-es Swif2-es van hátul, elől meg kettő darab Alpenföhn 140mm-es PWM-es venti. Az Intel hűtő messze a leghangosabb.
-
enemi
senior tag
Mocorog bennem a gondolat,hogy maszekolok egy fan coil-os megoldást... Linusnak van egy videója,hogy radiátort használnak hűtésreLower your heating bill... with GAMING.... Rá kéne venni,hogy ezt próbálja ki ezzel is.
-
Valkűr
addikt
Köszi, igen hasonlora gondoltam én is. Ezt a ventit a házban feltudom használni és teszek rá valami jobbat. Ahogy olvasom 90-100cfm a légszállitása, amit néztem annak 140 körüli és szintén halk, Be quiet volt asszem. . De sok van ami halk és nagyobb légszállitással rendelkezik. Picit a felfogatás végett vannak fenntartásaim, h melyik fog rendesen felfeküdni rá.
-
mgabi
senior tag
válasz
Valkűr #82411 üzenetére
Elég! Ez nem push-pullra tervezett radi. A push-pull setup az esetek 80%-ban rosszabb vagy ugyanazt a teljesítményt tudja, de mindig hangosabb. Ha jobb is akkor csak 1-2fokkal. Ha a hűtőt akarod "tuningolni", akkor vegyél rá jobb és nagyobb teljesítményű ventit. Brocken 3-nak ez a pici gyengélye csak sajnos, hogy a venti max 1050rpm-t tud. Ha 1300-1500-at forogna, mint a thermalright, noctua, be quiet esetén, akkor nem lenne ilyen problémám vele. De ennek ellenére ez egy nagyon kafa csendre kihegyezett hűtő, egy rossza szavam sincs rá.
-
z123456z
őstag
Srácok, erősítsetek már meg benne, hogy megvehetem a Brocken ECO-t, egy 7700-ra Zalman Z1 házba. A fiam gépe, karácsonykor belekerül egy Msi 1070 Ti Gaming a mostani 1060 3g Gaming x helyett, ami még ráfűt majd gondolom. Jelenleg a gyári hűtő van rajta, marha hangos és a stabilitás tesztben felmegy akár 90 fokig ( bár húsvétkor, amikor megkapta, még csak 82°C-ot mértünk, mondjuk akkor rövidebb ideig ment a teszt ). Hát ennél szeretnék jobb eredményt és csendet. Mehet az ECO?
-
sb
veterán
válasz
Valkűr #82397 üzenetére
Én most tettem rá R5 2600-ra a gyári helyett Brocken 2-őt.
Jóval kisebbet terveztem, de végül árban ez volt a legjobb választás. Be is jött, ez nagyon overkill rá.Gyári defaulttal 60 fok körül tartja a procit prime95 alatt 650rpm-en egy elég kicsi házban.
Némi tuninggal 1.2-1.3V 3.8-3.9GHz között is kb. ugyanez, 63 fokig engedte 750rpm mellett.Nyilván 4GHz és 1.35-1.4V körül már jobban megugrik, de még ott is kényelmesen hűti, közel sem maxon.
Ha ennél kisebb, értelmes perf/w beállítás a cél akkor pedig gyakorlatilag minimumon lehűti. Nyilván a gyári 65W-ot így is túllépi itt-ott, de mégiscsak 65W-os prociról van szó, sok hőt nem termel.(Én i5-6500-ról váltottam, az alulfeszelve 45-50W körül volt, egy 400gr-os 212 EVO hasonlóan vitte, 60 fok, fix 5-600rpm. Ebből kiindulva egy hasonló hűtő is elég lehet 1000rpm körül a 2600-nak simán, 75-90W között áll meg alulfeszelve vagy light tuninggal. De egy 600gr körüli Pure Rock/Brocken ECO, Freezer 33 már bőven jó lehet kisebb fordulattal is. A Brocken 2/3 meg 850gr, ez már a következő kategória.
)
-
Speed®
titán
válasz
Szaki Bácsi #82406 üzenetére
Ha 50% körül 60on maxol, miért nem veszel vissza a fordulatból..? Totál semmi baja nem lenne 80on sem..szilícium, nem cukor
Vagy ha 50%on nem zavar a hangja, mehet a tuning nyugodtan, míg pl. 80ig szalad stresszteszt alatt..normál terhelésre a közelében sem lesz.
-
Speed®
titán
válasz
Szaki Bácsi #82404 üzenetére
40°C..idle. Mennyi terhelve? Az lenne a lényeg..
-
Szaki Bácsi
tag
Sziasztok! 4690K-ra ki milyen hűtőt ajánl? OC természetesen lenne, 4,5 a cél, de ha megy feljebb akkor még jobban lenne húzva. Egy elég szar szellőzésű házam van (Zalman Fatala1ty FC-ZE1) így ehhez mérten keresnék valami jó hatásfokú hűtőt. Mindenféle képen levegős kellene. A ház normális kompakthoz nem megfelelő, egyedit pedig jelenleg nem áll módomban összerakni. Jelenleg alap órajelen 40 fok körül vagyok egy Maelstorm 120-al, amivel nem igazán vagyok megelégedve.
Válaszokat előre is köszönöm. -
shapphire
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani egy alacsony árfekvésű, de általános felhasználásra megfelelő hűtőt?
Proci: Core 2 Quad Q9300
Alaplap: Ga-Ep43-Ud3l
Memória: Ddr2 5 GbElőre is köszi!
-
Sziasztok
Most fogok gépet újítani és tanácsért jöttem.A kinézett lap Egy Z390 Taichi + 8700K proci + egy Kingston HyperX kitet
Erre egy be quiet! Dark Rock Pro 4-t terveztem. Na már most ugye a memóriára azt írja az oldal, hogy 42.2mm míg a BQ oldala max 40mm-t ír.
Ennyit engedne a lamella, vagy egyáltalán valóban útban lenne?
Esetleg a szélső hűtőt át lehet helyezni a másik oldalra, mert akkor ott nem lenne útban.Mert ha nem férne el, akkor esetleg egy Dark Rock TF lenne a befutó, ez alatt kényelmesen elfér a memória.
Válaszokat előre is köszönöm.
-
mgabi
senior tag
válasz
Valkűr #82399 üzenetére
Brocken 3 elsősorban csendre kihegyezett hűtő (mint a ninja 5): max venti rpm 1050, és a venti lapáton is látszik, hogy nem magas nyomásra kihegyezett, hanem szellős bordára lett kitalálva. 1300-1600 rpm ventis, sűrűbb lamellás bordák jobbak, de hangosabbak. Vagy ha mindkettő fontos, akkor drága
Holly trinity. Ilyen a noctua, bequiet, ahol az ár nem számít. Brocken 3, mugen 5, truespirit 140, macho revB arany középutas hűtők, amik fényévekkel jobbak plusz 6-8 ezer forintért, mint a legalapabb 92-120s bazári kínai hűtők. Sőt ezek az utóbbi években a verseny hatására annyira jók lettek, hogy a gagyi 240-s AIO vizekkel is pariban vannak, miközben lenyegesen halkabb és hibatűrőbbek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Politika
- Fotók, videók mobillal
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Whisky topik
- Gaming notebook topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- További aktív témák...
- Huawei Watch GT2, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A15 5G / 6/128GB / Gyári független / 12 hó Garancia
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest