- Épkézlábnak tűnő, vezetékmentes, de olcsó billentyűzet jött a Redragontól
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Milyen videókártyát?
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- iPhone-nal videózol? Ezért kell egy külső SSD! – Aiffro P10 bemutató
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Bluetooth hangszórók
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
daeyvd44
tag
Sziasztok,
Tegnap vettem egy i7-4790 procit. Nagyon erős, és a GTX 1070 Ti mellé pont ideális. Viszont rettenetesen melegszik sajnos. Játék közben (minden max grafikán) 70-85° közé is mehet a CPU hőmérséklete (a GPU hőmérséklete is ennyi egyébként, de az talán még a kisebbik gond).Jelenleg a procin egy Cooler Master Hyper TX3I van. Ezt gondoltam lecserélni egy Cooler Master Hyper 212X-re. Ez is épphogy beférne a házamba (Sharkoon VG4-W) szűkösen, de talán ezt még meg tudom oldani. Mondjuk az alaplapom se túl nagy (Asrock H81M), és emiatt egészen közel vannak egymáshoz a dolgok.
Tudtok ajánlani jobb hűtőt vagy amit néztem az szerintetek tökéletesen megteszi a hatását (a paszta egy Arctic MX-4 egyébként).
Köszi előre is a választ
-
bambano
titán
válasz
Speed® #82596 üzenetére
ehh, ipon megint alakít.
a shadow rock tf2 termékhez a shadow rock adatlapja van berakva és a gyártóra mutató link is a shadow rockra mutat, ami pedig tényleg 160-165mm."Én maradnék a tornyok valamelyikénél": a ház még nincs meg, de rackbe szerelhető normál desktop házat akarok abból a célból, hogy a pókháló, ami itthon van, megszűnjön (alternatív megoldás az agglegény sors, ha érted
). Az egyetlen normálisan kinéző, elfogadható ház, amit találtam, kapható, és rackelhető, az a silverstone gd08b.
a proci, alaplap, ram már megvan, ezért az nem változtatható peremfeltétel.
az a terv, hogy veszek Conteg rack keretet, ebbe belerakok minden cuccomat, a hátuljára csavarozok rackesített elosztósávot, és akkor takarításkor csak odébb kell tolni, és a földön nem marad kábel. meg zsémbelés...
-
Speed®
titán
válasz
bambano #82595 üzenetére
Nem tudom, hol látod ezt a 165öt, 112mm.
Nem gond a merőleges szellőzés, mitöbb,
a lapnak/VRMnek/RAMnak még jól is esik.
Más kérdés, hogy kell szellős ház is mellé.
Viszont limitált magassággal ez megoldás,
ha túlzásokba akarsz esni mindenképpen.
Én maradnék a tornyok valamelyikénél
Meg nonK procinál, ha nem lesz OC, ~ua,
4 szál alatt +100MHz boost, 95 vs. 65W..
Mondjuk akkor a Z chipset is felesleges ;p -
Speed®
titán
válasz
bambano #82592 üzenetére
138mm a gyártói adat, eddig néztem párat hirtelen ársávokon át.
Mivel a proci OC nélkül kulturáltan szórakozik, nem kell rá extra,
igazából bizonyos szint felett már csak a csendért fizetsz többet.CM H411R/H412R, Tr TRUE Sirit 90 Direct, BQ SR TF2 és DR..
Utóbbiak abban az esetben ajánlottak csak, ha OC is közbejön..
Pusztán a csendes üzem előbbiekkel is megoldható és elférnek. -
bambano
titán
Szia!
Nem értek a hűtéshez
Asus prime z370-a alaplapban i7-8700k proci, hyperx predator ram. nem tervezem tuningolni.
Silverstone gd08b ház lesz, ez egy fekvő desktop (htpc) ház, emiatt 135 mm magassági korlát van.ajánljatok pls. valami jó, minőségi cpu hűtőt, ami csendes is. fogalmam sincs az árszintről, első nekifutásra legyen 30k nettó a határ. ha iponban kapható, az plusz pont.
kösz.
-
Speed®
titán
válasz
gootibi #82588 üzenetére
Én a helyeben időben ráugranék, míg van készleten..nem összeg érte.
Én is vettem az Atlasomhoz, igaz, hogy nincs AM4 jelenleg, de ki tudja. -
gootibi
csendes tag
válasz
hegegabi80 #82589 üzenetére
Igen igen, lehet jó megoldás lenne ha te is hivatalos kittet rendelnél!
Köszi neked is, már emlékszek rá, hogy te ajánlottad külső kialakítás alapján! Azt én se értem, hogy hivatalosan miért nem ajánlják és emailos megkeresésre meg gyakorlatilag leírják hogy kompatibilis az adott upgrade kittel. Talán csak üzletpolitika, hogy tüntessék el a K2-t és az emberek vegyenek egy újabb "csúcs" (Olymp, Matterhorn ...) toronyhűtőt, talán...
Mindenesetre köszönöm neked is a segítséget! -
-
gootibi
csendes tag
-
Speed®
titán
válasz
gootibi #82585 üzenetére
Ez pozitív hír, kérdés, kifelé miért nem kommunikálják le..?
Elérhető az AM4 kit, árban nem vészes, egy próbát megér.A teljesítmény csupán a mérethez képest kevés, elég lesz.
Gyakorlatilag 2 hőcső felesleges rajta, meg az 1/4 talpa
Anno pont ezt nem értette senki, miért veri el a D14 simán.
De valószínűleg nem lesz gondod OCval se, szóval hajrá..RAMok..43mm magasak, a bordázat 43.2mmnél kezdődik.
Lévén a front ventije 12cm, azzal játszhatsz is feljebb akár. -
hegegabi80
addikt
válasz
- = Zk = - #82584 üzenetére
aprón szokott lenni ramsüni eladó. MOst csak ezt találtam, de más eladótol is láttam már.
-
gootibi
csendes tag
Sziasztok!
Talán van megoldás az Alpenföhn K2 Mount Doom hűtőm AM4-es foglalatra hegesztésére. Tudom nem olyan jó megoldás már a régi nagy monstrum, de talán minimális tuningra még talán megfelelő. A proci egy Ryzen 7 2700x, alaplap egy ASUS PRIME X470-PRO és a memóriák pedig G.SKILL 16GB Sniper X DDR4 3600MHz CL19 KIT. Remélem elfér alatta a memória
Írtam a cégnek egy emailt, hogy miképpen lehet a régi kiadású K2-t esetleg AM4-es foglalatra tenni. Jött is a válasz, amit itt valaki már ajánlott is egy upgrade kit személyében, amin hivatalosan nincs feltüntetve a K2.
A válsz email:Dear Mr. Tibor,
the K2 cooler can be used with AM4. But you need the AM4 Upgrade Kit for Atlas/Matterhorn/Olymp: https://www.caseking.de/alpenfoehn-am4-mounting-kit-fuer-olymp-atlas-und-matterhorn-serie-cpaf-040.html
Regards,
Mit freundlichen Grüßen
Thomas Schulz
Marketing
EKL AG
Nadlerstraße 8-10
D-88299 LeutkirchTehát a Atlas/Matterhorn/Olymp upgrade kittel ha minden igaz járható út. Másnak is hátha jól jön!
Másik kérdés. Tényleg annyira rossz a teljesítménye hogy nem éri meg vele szenvedni (K2-vel). Mikor vettem a legjobbak között tartották számon. Nyilván azóta fejlődött a technológia, de ennyire, hogy ez már labdába se rúg. Nem extra tuning lenne, csak óvatosan ha a proci is engedi egy 4.2 tolni normális hőmérséklet között a 2700x-t. De lehet csak az alapon járatnám és akkor meg a mellé adottnál azért csak jobb a nagylány.
-
- = Zk = -
félisten
ahm, szevasztok... OFFba, mert... nem találtam ilyen topikot
én VGA RAM süniket keresnék, amikre mondható, hogy teszi a dolgát...
régen a Zalman kék ramsüniket szerettem, nem estek le, semmi....
csakugye az már nincs, így gondoltam rendelek rézből, hasonlót, remélvén, az is tesz olyan szolgálatot...
am egy ACE4 lenne "fölötte"... szal levegő menne rájuk bőven.. -
Speed®
titán
válasz
dudu5130 #82581 üzenetére
Elvileg igen, gyakorlatilag rá kell külön kérdezni, mert ha beragadt készletről kapsz régebbi gyártásút, kellemetlen meglepi érhet. Ráadásul már nem is elérhető az AM4 kit, ha jól rémlik, sokan szívtak emiatt.
1 venti rögzíthető a gyári 2 dróttal és az bőven elég is rá, lévén hátul a házventi szinte érinti az eltolt felépítés miatt. A ritka bordázat miatt nem is kell rá erősebb huzat, a gyári TY venti kiválóan alkalmas az átszellőztetésére és
minőségi darab. -
mgabi
senior tag
-
dudu5130
őstag
Sziasztok! A Macho rev.b-hez már adnak AM4 lefogatót vagy külön kell rendelni? A második venti felfogatója is alapból jár a hűtőhöz?
-
KoPiati84
tag
Szerintetek melyik a jobb és a halkabb hűtő?
brocken 3 vagy a masterliquid 240
Egy fsp 230as házba kerülne a hűtő majd.A vízhűtéshez kell még valami vagy így szerelhető és kész?
-
Acheron
őstag
Sziasztok!
A Thermaltake Silver Arrow SB-E (non extreme) hűtőm a korábbi 1155 foglalat helyett AM4 foglalatra fog felmenni, ehhez vettem egy ilyen kiegészítőt.
Valamikor a jövő héten megy fel, akkor ér ide az alaplap + a proci.
Valaki használt már ilyen kiegészítőt, van tapasztalat, mire kell figyelni, van -e buktatója?
Köszönöm előre is! -
Hali!
Hangerő és teljesítmény szempontjából melyik lenne a nyerőbb választás?
Raijintek Themis Evo vagy Deepcool Gammax 400 vagy 212 Evo?
-
Speed®
titán
válasz
Szabikaa20 #82568 üzenetére
Teljesen jó, emiatt ne költs első körben, csak ha maximalista vagy..akkor Hydronaut.
-
p76
senior tag
válasz
Speed® #82561 üzenetére
Köszönöm szépen a választ!
Ez max 1600 fordulaton megy, engem az se érdekel ha maxon megy végig, a mostani ventim 1950 alá sose ment.
A rögzítő alkatrészeket ehhez is adnak amit az alaplapra kell csavarozni? Vagy maradhat az előző hűtőé? Már nem emlékszem hogy az alaplaphoz vagy a hűtőhöz adták
Remélem a csatlakozó úgy van kitalálva hogy egyszerű rájönni melyik 3 pinre kell dugni a 4-ből? -
Szabikaa20
őstag
Hali!
A SCYTHE Mugen 5 Rev. B amit adnak pasztát az jó vagy vegyek hozzá valami mást?
-
Tequila86
tag
Sziasztok.
Gépalkatrész vásárlás, gépösszerakás előtt állok. Eddig csak és kizárólag procihoz kapott gyári hűtőket használtam, ezért kicsit elveszve érzem magam a hűtés témában. Azért kérem a segítségeteket, mert nem tudtam kideríteni, hogy rá fog-e lógni a memória slotra a kiválasztott hűtő, illetve ha igen, lesz-e alatta hely a memóriának?
A gyártók honlapjáról összegyűjtött adatokat próbáltam összevetni.A memória magassága 34.04 mm (8GB 2666MHz DDR4 RAM Kingston HyperX Fury Black CL16)
A lap micro-ATX méretű, 2 memória slottal (MSI B360M GAMING PLUS )
A hűtő amit kinéztem, pedig egy Arctic Freezer 33 eSports one redA gyártó szerint a magassága 150 mm, venti átmérő 120 mm. Az én logikám szerint mivel a venti a hűtőborda tetejével van szintben, így alatta 30 mm hely marad. Amennyiben rálóg a slotra, nem fog beférni alá a több mint 34 mm-es RAM. A mélység és szélesség paraméterekkel nem tudtam mit kezdeni. Hogy tudom kideríteni, hogy egyáltalán rálóg-e a slotra?
Ha az előző logikát követem, akkor választhatnék magasabb hűtőt (házba befér), mondjuk 160 mm-eset ugyanígy 120 mm-es ventivel, így mindjárt 40 mm hely lesz alatta, ha rá is lóg elfér a RAM.
Vagy vegyek az alaplapból 4 memóriaslotosat, így biztos lesz hely mindennek?Persze hülye vagyok ehhez, ezért is kérdezlek titeket.
-
p76
senior tag
Sziasztok!
Hangos lett az AMD AthlonII X3 450 95W gyári hűtője 7 év után.
Ez jó lenne helyette?
https://www.pcx.hu/deepcool-gamma-archer-processzor-huto-019287plusz még ehhez venni kell egy ilyen pasztát, elég ez a mennyiség?
https://www.pcx.hu/id-cooling-id-tg05-hovezeto-paszta-1g-313913Alaplap Asus M5A97 LE R2.0
-
Zuri
tag
Ebben a helyzetben nekem jó Thermaltake Suppressor F31 van 180-ig befér bármi. A ház szellőzése az ugye gond, mivel a hangtompítások kicsit meleggé teszik a belsejét hátul van egy 120-as gyári elől 2x120-as gyári meg egy occó(amit cserélek mert mostanában néha úgy indul a gép hogy kerepel a venti) Alatta meg vagy msi gaming 1060-as vagy nitro+ rx480-van max 75fokon még nem döntöttem el melyiket használjam. Viszont így már képben vagyok a kettővel ez nem tünt fel azt hittem a mugen 5 is 140-es. Meg ugye van itt ez a kompakt hűtés, ami rohadt hangos néha, kérdéses megint mennyit fog még a pumpa bírni bár nem megy állandóan a gép. De ahogy néztem egy jobb kompakt ára 25k nál kezdődik, ezek meg remekek ilyen áron.
Köszönöm Speed(R) és mgabi a válaszaitokat!
Ja még valami Akkor B3...viszont kb 3k felárért nem jobb egy Dark Rock 3? -
mgabi
senior tag
Brocken 3 140-es és nagyobb darab, nagyobb hőátadó felülettel, míg a mugen 5 kisebb, csak 120-as, de 6 hőcsöves, és méretét meghazudtoló teljesítménnyel bír. Sok házba csak ez fér be. Brocken 3 "alles zusamen" jobb. Ha van helyed, és nem zavar hogy nagy, akkor jobb választás.
14^2 / 12^2 -1 = 36%. Brocken 3 140es radinak kapásból 36%-kal nagyobb homlokfelülete van, plusz mélyebb és magasabb is, így lazán 50%-kal nagyobb a radi térfogata. a 12cm-s radik, ezért picit sűrűbb lamellásak, hogy ebből a hátrányból visszahozzanak, de akkor nagyobb nyomású venti kell hozzá, hogy átfúják, ami meg hangosabb, illetve ilyen lamellák között jobban megáll a por idővel. Egy szó mint száz: 140-s torony radiátorok olyan helyzeti előnyből indulnak, ami ledogozhatatlan. 100-120 watt feletti teljesítménnynél jön ki igazán a különbség. 80-95 watt TDP között egál a teljesítmény kb. Illetve sokat számít, hogy milyen a ház klímája. Nem mindegy, hogy egy 1080Ti vagy egy 1050Ti fűt alatta 2 centire.
Nekem Truespirit 140 Direct slim radis coolerem van, imádom, rohadt könnyű mellette szerelni és babrálni, illetve a ventije a legjobb ebben az árkategóriában.
-
Speed®
titán
-
Zuri
tag
válasz
Speed® #82543 üzenetére
Ezt nézegettem én is mostanában, hogy esetleg a kettő közül választok egyet, ahogy néztem egy tesztet a Mugen 5-nek kicsit alacsonyabbak a hőfokai pár fokkal viszont a Brocken 3-nak meg jobb a légszállítása. Árban ugyanott van a kettő nem tudom melyik lenne jobb az 1600X-nek (jövőre tervezem leváltani valami 3. generációsra). Esetleg vélemény melyik jobb a kettő közül?
-
mgabi
senior tag
válasz
Speed® #82551 üzenetére
Nem volt tökéletes a talpa, sajnos szarul sikerült a nikkelezés a gyárban, és kb 3 pont nagyon kiemelkedett a síkból. Én vizes Haidu fenőkővel HCJ 280 - 600 -1200 3 ütemben csiszoltam síkba. Kb 5-6 fokot jelentett. Nemsokára csinálok róla képet, mert 1,5 éve van már fent, ideje újrapasztázni.
-
Speed®
titán
Ennyire tré volt gyárilag..? És mit hozott a munka? Egyébként üvegre rögzített vizespapírral a legjobb csinálni, akkor biztosan sík az eredmény, ha stabil a kéz. Mondjuk a nálam járt 4db B3 abszolút korrekt volt gyárilag is, maximum egy 1200-1600as finishnek lett volna megkérdőjelezhető, inkább esztétikai értelme.
-
CsyGaBiKa
tag
válasz
Speed® #82543 üzenetére
Uh köszi, hát imádkozzon a szkíta, hogy amikor venni fogom olcsóbb legyen ezressel.
Most úgy tűnik nekem az alpesi egy kicsivel előrébb van mint a Mugen 5, persze az én igényeimhez igazítva.
Picivel halkabb, jobban húzható, És ha azt nézzük, hogy az eredmények úgy születtek, hogy nem polírozták meg a Brocken 3 talpát, amit én megtennék, akkor az visítós.Itt a teszt, amit néztem: [link]
U.I.: És még csavarhúzó is jár hozzá. Úgy féltem, ha megveszem a Mugen 5-öt, nem lesz elég hosszú...
Ú az első randi emlékei... -
z123456z
őstag
Köszi, akkor szerintem Mugen lesz. Találtam egy videót, ennek rém egyszerű a felszerelése. Remélem nem húzom túl, sosem raktam még fel ilyet, de még csak nem is láttam. A pasztája használható ( egyáltalán adnak hozzá? ), vagy kell valami jobb? Megvárom a holnapot, ha minden igaz cyber monday lesz, hátha..
-
CsyGaBiKa
tag
Sziasztok!
Kinéztem magamnak a Mugen 5 Rev.B. hűtőt, nagyon bejön mert csendes, jól hűt és nem ledes.
De ha árban verné valami hasonlóan halk hűtő, akkor annak utána néznék.Egy R5 1600x-t hajtana, amit a maximális oc-nek alávetnék, ami kifér belőle. A méret lényegtelen nyitott "házban" használnám.
Előre is köszönöm a segítséget! -
DCSS
csendes tag
Sziasztok!
Kinéztem egy torony CPU hűtőt, aminek magassága 158mm (gyártó szerint), a ház viszont csak 157mm-t fogad be (szintén gyártó szerint). Megkockáztassam, vagy inkább nézzek egy kisebb hűtőt?
Hűtő: Noctua NH-U12S SE-AM4
Ház: Corsair Carbide Series SPEC-03ASUS prime x370 pro sAM4 alaplap és AMD ryzen 5 1600 3.2GHz AM4 proceszor
-
-
z123456z
őstag
Sajnos még mindig nem tudtam dönteni, elég határozatlan vagyok, pedig 2 hét múlva itt a gyerek szülinapja. Miután eldöntöttem, hogy Brocken Eco lesz, ismét elbizonytalanodtam. Jelenleg 4 versenyző van az i7 7700-ra: Brocken Eco, Mugen 5, BQ Pure Rock és ráakadtam egy 8990Ft-os Matterhorn Pure-ra. Z1 a ház, 164mm. Hmm.?
-
Gabesson
csendes újonc
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
A plafon 15k
2.: Milyen házba kerül?
Zalman Z9 NEO
3.: Milyen alaplapra lesz?
Foxconn H61MXV
4.: Processzor típusa?
I5 2500
5.: Ramok típusa?
1x4+1x8
Sziasztok szeretnék egy hűtőt, mivel most az alap Coolerrel a proci simán felmegy 98 fokig, perpillanat a mugennel szemeztem de nem vagyok benne biztos hogy elférne, nem a magassággal van a bajom, hanem hogy magára az alaplapra rá tudnám e tenni.
Illetve ha van annál jobb ár érték arányú hűtő hajlok a változtatásra is. Előre is köszönöm a segítséget. -
Krissal
tag
Sziasztok!
Kérem segítségeteket
1: Mennyit szánsz a hűtőre? - 10-15k
2: Milyen házba kerül? Zalman Z12 plus
3: Milyen alaplapra lesz? MSI B450 tomahawk
4: Processzor típusa? AMD 2600x
5: Ramok típusa? G.Skill 3200Mhz (2x 8Gb)
6: Egyéb igények? Jelneleg egy Coolermaster Evo 212-t használok AM3+ foglalattal és nagyon elégedett vagyok, ha hozza ugyanezt, akkor király, csendes és 60-65 fok fölé nem megy a proci.AM4 kit-et nem találtam a evo212-höz, ezért kell valami új és érdekelnek az öteletek és a tapasztalat, köszönöm!
-
FistXL
senior tag
Sziasztok! Milyen hűtőt vegyek a Ryzen 5 2600 procimra? Egy Zalman I3 Edge házban lenne (175mm hűtő), Gigabyte B450 Aorus M alaplappal. 10k-t szánnék rá, de ki tudom tolni 12k-ig a keretet, ha annyiért van sokkal jobb. Mit ajánlotok? Arctic Freezer 33 eSports Edition?
-
ussseal
tag
Sziasztok!
Egy Gammaxx 300 jó belépőszintű cooler lehet egy i5-6500-höz (5k-ért elég jó vételnek látom)? A gyári intelt váltaná, ami már kezd hangoskodni mostanában.Egy Giga B150M-D3H lap és 2x4GB DDR4 2133MHz HyperX Fury Black RAM lenne mellette.
-
MeSKA
aktív tag
Sziasztok!
Kérlek segítsetek, érdekelne mit gondoltok...
1: Mennyit szánsz a hűtőre? - 10-20k
2: Milyen házba kerül? Cooler Master MB600L
3: Milyen alaplapra lesz? GIGABYTE B450 Aorus Pro
4: Processzor típusa? AMD 2700x
5: Ramok típusa? G.Skill Aegis 3000Mhz (2x 8Gb)
6: Egyéb igények? Csendes, ne foglalja el egyik memória modult se, ne melegedjen a proci jelentősen.Én a Be Quiet! Shadow Rock Slim-et néztem ki, pont befér, nem takarja a RAM-okat, és kifelé fújja a levegőt. Szerintetek jó lesz?
Köszi!
-
Speed®
titán
válasz
KillerKollar #82520 üzenetére
[link] - hátul nem lehet gond, elöl RAMfüggő.
-
KillerKollar
őstag
Sziasztok!
Erre az alaplapra szerintetek ráfér egy Noctua NH D15 úgy hogy ne legyen neki útban se a RAM, se a képen bekarikázott rész? A gépházzal nem lesz gond, az hatalmas (CoolerMaster HAF 932).
-
Feriboy2
aktív tag
válasz
KoPiati84 #82516 üzenetére
A brocken 2 nem kompatibilis AM4 foglalattal, csak akkor ha külön veszel hozzá lefogató kitet, úgyhogy akkor már érdemesebb megvenni a brocken 3-at mert ahhoz adnak gyárilag. viszont az már kb 15 ezertől indul.
Ha az sok és maradnál a 10 ft körüli hűtőknél, akkor ennyiért az alpenföhn ben nevis advanced a legjobb. Se ez se a Brocken 3 nem lóg be a ramok fölé, úgyhogy el fognak férni.
Esetleg még az aprón is érdemes körülnézni -
KoPiati84
tag
Úgy látszik nem tudom értelmesen leírni amit akarok így majd később
-
KoPiati84
tag
Sziasztok!
Processzorhűtőt keresek egy R5 1600 processzorhoz minimális tuningal, két coolert néztem ki magamnak a
deepcoll gammaxx 400at és az(L:https://www.pcx.hu/alpenfohn-brocken-2-pcgh-edition-processzor-huto-320778)alpenfohn brocken 2(/L)tVálaszotokat előre is köszönöm!
UI.: Bocsánat az előző hsz-ért, de kicsúsztam a szerkesztési időből
-
Peddy789
őstag
Helo, haveromnak kellene valami az i5-3550 -re. Semmi extra, de gondolom érdemesebb nem a legszarabbat venni, tekintve egy jo borda erősen időt álló beruházás.
https://www.emag.hu/cooler-master-hyper-212-led-processzor-huto-intel-amd-kompatibilis-rr-212l-16pr-r1/pd/D3BR3NBBM/?X-Search-Id=47562284cb6631fd136c&X-Product-Id=25168221&X-Search-Page=1&X-Search-Position=0&X-Section=search&X-MB=0&X-Search-Action=viewEzen akadt meg a szemem, úgy rémlik a hyper 212 ajánlott kategoria és most talán kicsit olcsóbb.
Vagy ez nem anyira jó és hasonló áron van jobb?
-
KoPiati84
tag
Sziasztok!
Processzorhűtőt keresek egy R5 1600 minimális tuningal két coolert néztem ki magamnak:
[deepcool gammaxx 400]
[alpenföhn brocken 2]
egy TUF B350M alapla -
hundai
aktív tag
Sziasztok!
Egy kicsit eltérő kérdésem lenne.
Noctua NH-D14 bordája belelóg a 2. ram slotba?
-
Steve-0
őstag
Sziasztok jelenleg egy CM 612 v2 hajtok egy X5650@4GHz, amit hamarosan váltok egy E5-2697 v2-re tuning max. 10-15% között elérhető a procival, amit ugye kihasználnék.
Érdemes lenne leváltani a jelenlegi hűtőt?
Üdv.
-
Kam1kaze
tag
Köszönöm mindenkinek a választ. Akkor bőven elég, ha majd fejlesztem is a későbbiekben. Rögzítésnél is jobban figyelek, remélem nem húzom túl. A gyárinál egyszerűbb a felhelyezés ezek szerint, ott talán nem lehet túl erősen meghúzni. A "Végzetesen meghajolhatnak az Intel Skylake processzorok egyes hűtők alatt" írás is majd elolvasom.
-
Speed®
titán
Nem a CPU tartja, de a CPUt nyomja a leszorítóerő, amit a rögzítés generál. Vannak olyanok, amiknél nincs jól behatárolva ez, oda kell figyelni, valós probléma.
-
Speed®
titán
válasz
Kam1kaze #82505 üzenetére
A jelenlegire túlkapás, ha később i7 lenne OCval, arra is elég lenne.
Nem a súly a lényeg, hanem a leszorítóerő elsősorban. Vékonyabbak lettek a procik, a régiekhez optimalizált leszorítók erősnek bizonyultak néhány esetben, aztán kitört a pánik..a valóság az, hogy ésszel kell meghúzni a csavarokat és nincs gond.
-
ates2
senior tag
válasz
Kam1kaze #82505 üzenetére
ARCTIC Freezer 33 eSports ONE ez van 10k körül még olcsobban is.Ilyet vettem én is,I7-7700-re és -10-20 fok lett az eredmény a gyárihoz képest.Ahol eddig game alatt 70 fok volt most 50-55 fok.
meghajolás hülyeség (szerintem) hiszen nem a cpu tartja a bordát hanem a csavarok
-
Kam1kaze
tag
Sziasztok,
1 éve raktam össze az új gépet, eddig a processzorhoz járt hűtőt használtam, de nagyon hangos (szinte már elviselhetetlen), amikor jobban használva van a gép.
Először az árukeresőn néztem körbe, hogy mik a topp hűtők, azok közül a be quiet! Pure Rock tetszett meg, majd itt is láttam, hogy ajánlva van. Még a be quiet! Shadow Rock Slim hűtőn is gondolkodtam, hogy itt fentebb lett javasolva, de az elsőnek számomra jobbak a méretei.
Minden adatot megnéztem a gépemmel (meg le is mértem, nem ütközik-e valamivel) és a hűtővel kapcsolatban, elméletileg minden stimmel, de azért biztos ami biztos, megkérdezem, hogy az adatokat nézve jó lesz ez a be quiet! Pure Rock nekem?
Alaplap: Gigabyte GA-Z270-HD3P
Processzor: Intel Core i3-7100 3.9GHz LGA1151 (TDP: 51W)
Memória: Kingston HyperX Fury 8GB (2x4GB) DDR4 2400MHz (HX424C15FBK2-8)
Ház: Aerocool Aero-1000 White Edition (Support Max. Height of 165 mm For CPU Cooler)
ARCTIC MX-4 hűtőpaszta fog rákerülni, ami jelenleg is van rajta.10.000 Ft környékét szánom rá, ha esetleg mégis van jobb ajánlat, akkor utánanézek. Tuning nem lesz, de a későbbiekben lehet i5 kerül bele, ezért is szeretnék jobb hűtést venni, hogy később ne kelljen foglalkozni vele.
Van még egy kérdésem. Néztem videókat a be quiet! Pure Rock hűtőről és belefutottam egy olyanba, hogy ha jól értettem a Skylake processzor 700g feletti hűtő alatt meghajolhat (elképzelésem sincs, hogy lehet ez). Ez a hűtő 660 gramm, és nem is Skylake processzorom van, de azért érdekelne. Ilyen szinten nem értek ehhez, nem hallottam még róla. Ennek valóban van valamilyen alapja, oda kell figyelnem jobban beszerelésnél, vagy bármire? Soha nem volt még ekkora hűtőm. YouTube 4:10 után hangzott el.
-
fartfun
tag
Sziasztok,
GA-B75M-D3H-rev-1 gigabyte alaplap és i5 - 2400 (LGA1155 tokozás)(húzva nem lesz), viszonylag kis házba kérlek ajánjatok csendes proci hűtőt.
7e forintot szánnk rá ( ha 10e-ért sokkal csendesebbet kapni akkor esetleg az is lehet)Köszönöm!
-
gootibi
csendes tag
válasz
hegegabi80 #82500 üzenetére
Köszönöm!
Lehet megpróbálom majd, írtam nekik üzenetet, hátha válaszolnak rá
Nyilván nem fognak, de ki tudja. Ha megvan a lap lehet teszek egy próbát és akkor minden képen jelzem itt is a sikert, vagy esetleg a bukást
-
gootibi
csendes tag
válasz
Speed® #82498 üzenetére
Szia!
Köszönöm, megfontolandó! Egyenlőre jegelem a témát és ha meglesz az új proci akkor megnézem mit tudok tenni! Nem tudtam, hogy ennyire gyatrán teljesít
Abban a hitben voltam, hogy nyilván amikor vettem ez képviselte a csúcsot a léghűtésben (lehet már akkor is rászedtek
) és azóta mit sem változott, nyilván adnak ki mindig újabb hűtőket, de ettől még ez jó marad, de ezek szerint tévedtem
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Olcsó Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Xeon 5650X / GTX 1650 / 24GB DDR3 / 250SSD+500HDD
- Tomb Raider I-II-III Remastered Deluxe Edition / Bontatlan/ Számla /
- iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3057, 95% Akkumulátor
- Bezámítás! HP Victus 16-D0655NG Gamer notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB W11
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest