- Vezetékes FÜLhallgatók
- Arrow Lake az asztalon: Core Ultra 9 285K
- Mini-ITX
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen processzort vegyek?
-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
csubuka
addikt
válasz jim bcs #79499 üzenetére
Az nem lehet gond, hogy a VRM része a lapnak nem lesz kellően hűtve, mivel ez másfelé fúj, mint a gyári hűtő? Olyan nincs megfelelő, ami lefelé fúj és korrekt lenne?
-
csubuka
addikt
válasz Speed® #79502 üzenetére
Köszönöm szépen!
Ejj, akkor az húzósabb lesz...
A tuningot elfelejtem inkább és megnézem mi jön ki a rajta levő CPU bordából, ha rakok rá egy rendes ventit, van egy elfekvő Noctua NF-P12 PWM-em az pont ilyen feladatokra lenne talán. Ha alapon jók a hőmérsékletek akkor csendben megelégszem.
Hiába csak az M5A97 "LE", amiről totál lespórolták a VRM hűtést, a hűtős "EVO"-ra is van VRM hibás panasz. Nekem a sima van, ugyan bordával, de azért jobb vigyázni.
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz csubuka #79505 üzenetére
Ha hasonlít rá a hűtöd, akkor az nem gyári..annál azért ez jobb. Főleg ha a slim ventije helyett befogod rá a Noctuát, azzal korrekt páros lenne. A rögzítés mondjuk moddingos, mert rövidek lennének a csavarjai a vastagabb ventihez.
Hovatovább, ha már zsebbenyúlós topflow, szokott lenni néha aprón 10 körül Noctua C12P vagy SE14 variánsa, az korrekt vas. -
törölt tag
válasz #86952448 #79493 üzenetére
6° C-t nyertem ezzel a hűtővel szintetikus terhelésen mérve. Aida stresszteszten a korábbi 93 fok helyett most 87 fokos a cpu egyik magjának maximum hőmérséklete. Normál használtat (játék) alatt remélem, a korábbi 83 fok helyett 70 körül megáll. Akkor elértem a célom, mert szerintem így a nyári nagy melegben kis klímás rásegítéssel organikus terhelés mellett talán megáll 80 fok alatt, ami a 7700K-tól delid nélkül nem is rossz. Pláne, hogy viszonylag tűrhető a zaj.
Kösz a segítséget.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
-
csubuka
addikt
válasz Speed® #79509 üzenetére
Sajnos az én bordám csak hasonlít erre. Valószínű, hogy amíg volt rajta venti, addig ilyen "clip"-es megoldással volt rögzítve, most azoknak már nyoma sincs. Ez egy kukázott gép ezért vannak ilyen ogndok
Nem gányolás ez, inkább ilyen sufnituning Korrekten fog az muködni a végén remélem.
-
tzabo
tag
Arctic Cooling Freezer 64 Pro hűtő furcsán viselkedik az utóbbi időben.
Anno igen halk volt, tényleg csak terhelésnél volt némi hangja. Mostanában már ha alig csinál bármit a gép, akkor is hangos.
26 fokos szobában alapjáraton 35 fok körül van, terhelésen 56 fok. Ezek szerintem reális számok. Egy Athlon 64 X2 5000+ CPU-ról van szó, 65 W.
PWM-es és gyárilag 900 és 2200 között lehetne a fordulatszám, de jelenleg kb 1800 és 2600 között mozog.Mi lehet a probléma?
Ha poros lenne nagyon, akkor véleményem szerint melegedne is jobban.
Hőmérséklet függvényében változik a fordulatszám, tehát PWM jó lehet.
Viszont a fordulatszám jóval magasabb, mint kellene, ezt mi okozhatja? Egyáltalán hogy lehet magasabb, mint a maximum? -
wsanyi
aktív tag
Én is friss paszta+takaríításra gondolok. vagy ha ezüstpasztád van, az is elegendő lehet, hogy nyomsz közé egy kis sima fehéret, attól nedvességet kap, és lágyabb lesz, javult hatásfok, de a por és a paszta kiszáradása miatt szokott jobban pörögni. Tapasztalat...
[ Szerkesztve ]
Az éltető nap mindig süt, még akkor is, ha néha nem látjuk, mert eltakarják a felhők, vagy mert éppen éjszaka van.
-
DeaTHeX
tag
sziasztok
nos a kiszemelt cpu meg van egy: AMD FX-8350 4.00GHz AM3+ BOX
és hát ugye senki sincs megelégedve a gyáríhütővel...
egy giga 970a ud3p be dolgozna
fsp 500 as táp
2*4 gb ram (idővel lesz még 2*4)összeget nem írok inkább ugy mondom h a legolcsóbb ami tutira lehűti és kényelmesen működik (tuning nem fontos)....mérete nem igen számít szerintem mert egy szép "nagy" raidmaxscorpio-ba kerüne bele
ja és ami fontos Iponról kéne!
AMD Ryzen 5 5600X 3.7GHz ; FORTIS 5 ARGB; ASUS ROG STRIX B450F GAMING II ; 16GB 3200MHz DDR4 RAM G.Skill Trident Z RGB CL16 (4x8GB); ASUS TUF 3070TI 8GB ; Samsung NVMe M.2 500 GB SSD ; WD 500GB Sata II; WD 1TB Sata II, WD 2 TB SATA II, CORSAIR RM650x | Kriptót is elfogadok...
-
wsanyi
aktív tag
válasz DeaTHeX #79514 üzenetére
Coolermaster EVO 212,
Noctua hasonló árban. De ha be tudsz menni a boltba, és rákérdezel, megmondják, mi van ekröül, ami jó is. Ha rendesek... Vagy felhívod őket. Jó, ha megrendeled, hogy tutira meglegyen, ha bemész érte. ÉN Magicooompból szoktam rendelni, mert ott nagyon rendesek. Főleg a szervizes srác.
Az éltető nap mindig süt, még akkor is, ha néha nem látjuk, mert eltakarják a felhők, vagy mert éppen éjszaka van.
-
jim bcs
nagyúr
válasz wsanyi #79516 üzenetére
Nem kéne mivel a venti felfogató műanyag hajlamos a törésre, inkább Hyper 212X. Noctua ebben az árban nem lesz, nem kell senkit felhívni, azért van a topik, hogy ajánljunk. Biztos jó az a bolt ahonnan rendelni szoktál, de én meg alapból elkerülöm az ilyeneket, a termékek 70%-ánál nem bírnak egy képet felrakni, majd a user kiguglizza.
[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
sqpp
őstag
Sziasztok!
Adott a gépem (adatlap) erre a [link] Corsair hűtője jó lenne? Na most ide elvileg a 280mm befér, de azonkívül még fentre milyen ventik lennének jók?
-
azazbeza
tag
Sziasztok, egy fx8350melle tudnatok ajanlani olyan hutot ami, nem torik meg akar erosebb oc hatasara sem 8000-13000ezer kozott akar hasznaltan is?
[ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
Összefoglaló! -> Kompakt vízhűtés topik
-
egalmi
újonc
Sziasztok!
Ilyen gépet szeretnék összerakni, de még kellene hozzá CPU hűtő.
ASROCK X99 Extreme4
GIGABYTE GV-N1080WF3OC-8GD WindForce OC 8G, GeForce GTX 1080, 8.0GB GDDR5X
G.SKILL RipJaws V, 32GB 3200MHz
INTEL Core i7-6850K (6x 3.6GHz)
SAMSUNG 850 Evo Series SSD, 1.0TB
SEA SONIC Prime Ultra Titanium 650 WattJó minőségűt szeretnék, de nem kell a legdrágább.
Nem tervezek CPU tuningot.
Köszönöm a válaszokat! -
jim bcs
nagyúr
(#79525) sqpp
Az se rossz, egy kalappal előre is, majd egy logout cikket írhatsz belőle(#79527) egalmi
Kellene egy ház/kiszemelt ház típus, enélkül nem tudjuk mekkora fér/fér majd be.[ Szerkesztve ]
-
nepszter1
addikt
10k
THERMALTAKE VI1000BWS M9
ASRock Z77 Extreme4
4.: Processzor típusa?
Xeon E3-1270
5.: Ramok típusa?
Valami tuning ram lesz majd
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.)
nincs -
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz nepszter1 #79530 üzenetére
Kb. bármi jó, ami befér és nem lóg a RAMok fölé..CPU OC nem lesz a Xeon miatt, így <100W a feladat. TuningRAM kb. felesleges, de nem beszéllek le róla, ha szereted nézegetni a bench értékeket Nekem most 1333 kitt van bent az 1866 helyett, sehol nem érzem az ~5GBps difit, csak mérhető.
-
tzabo
tag
válasz Speed® #79512 üzenetére
Tegnap megnéztem, nem tűnik túl porosnak a hűtő lamellák között, kézzel alig meleg a borda terhelésnél is, szóval a hőmérsékletet szerintem jól jelezheti.
A kábelét lehúztam az alaplapról meg visszadugtam. Most kb 1400 és 2100 között ingadozik a fordulatszáma, ami már belefér a gyáriba (900-2200). De még mindig soknak érzem az 1400-as fordulatszámot 32 fokos procinál.
Ezzel lehet valamit kezdeni vagy valami meghülyülhetett? -
Grenczii
tag
Sziasztok!
10-20 K
CM Mastercase 5 Pro
Gigabyte GA-Z370 AORUS Ultra Gaming
4.: Processzor típusa?
i5-8600K
5.: Ramok típusa?
G.Skill Aegis 2x8GB DDR4 3000MHz F4-3000C16D-16GISB
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.)
Nincs
Kinézett hűtő : Be quiet! Pure Rock BK009
Ramoktól el fog férni? előző konfigomban slim rock volt most szeretnék egy "nagyobbat" -
mgoogyi
senior tag
válasz Grenczii #79533 üzenetére
Nálam ugyanez volt a kérdés, én Cryorig H7 mellett döntöttem (10,5k).
A pure rock-nál egy hangyányival halkabb hasonló teljesítmány mellett és dimenzióiban is szimpatikusabb volt, nem akartam túl magasat, csak 160 mm magasságig tudtam volna választani és akartam, hogy maradjon hely.Ami még jónak tűnt több napnyi kutatás után (10-15k sávban):
scythe mugen 4
scythe fuma
scythe kotetsu
shadow rock slimElsősorban halk rendszert akartam, amit -2 fokért nem áldozok fel. Ezek közül szerintem komolyabb OC-hoz a mugen 4 és a fuma alkalmasabb. Ezeken a scythéken ugyanaz a venti van.
Olvasd át ezt:
[link]Vesd össze a komolyabb Dark Rock illetve Scythe Ashurával(14cm-es toronyhűtő) a hőmérséklet és dB eredményeket.
A referencia CM 212 Evonál szerintem minden szempontból jobb. Azt szerintem inkább az ismertsége adja el.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Sziasztok!
Tudtok esetleg valakit itt hardveraprón, aki CPU hűtő polírozással foglalkozik? Van egy régebbi réz hűtőm és kicsit eloxidált már, azt kéne rendbe hozni hogy szép csillogós legyen megint.
Előre is köszi az infókat!
-
csontfox
csendes tag
Üdv, intel pentium G4600 -hoz keresek topflow hűtőt max 7.000 ft-ért. intel gyári hűtőnél halk akkor már jó.
-
fahrii
őstag
Gyors kérdés, egy régi hyper TX3 elbír egy FX8350-el jól szellőző házban?
-
fahrii
őstag
válasz chopin42 #79541 üzenetére
Persze én is érzem , hogy sovány. Egyedüli ok, hogy le akarom cserélni a 6300-am (amin van a tx3), viszonylag kis ráfizetéssel kijönne egy 8350. A pénzt már sajnálom a konfigra nem szeretnék teljes platform cserét, viszont jó lenne ha kihajtaná rendesen az R9 290-em.
-
oxox
addikt
Sziasztok Guruk,
8600k-ra tudom használni a jelenlegi (2500k-n futó) Alpenföhn Matterhorn-at?
ill. ha igen elégséges ez?thanks
oxoxKi gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3/ow: oxox#1525 + #21838
-
tzabo
tag
Rájöttem, BIOS-ban, a Fan control Auto értéken volt. Szerintem eddig is ezen volt, de ez most már mindegy is.
Auto helyett PWM-nél semmi változás nem történt. Ha viszont Voltage-re tettem, akkor egyből jól működik. Már ezer alá is megy a fordulatszám, de pl 2100 fölé nem. Így frankón halk, mint volt eredetileg is. -
jim bcs
nagyúr
válasz Grenczii #79533 üzenetére
(#79533) Grenczii
140:
Alpenföhn Brocken 3
Alpenföhn Brocken 2
Alpenföhn Brocken 2 PCGH
be quiet! Shadow Rock Slim
Cryorig H5 Universal
Cryorig H5 Ultimate
Scythe Ashura
Thermalright True Spirit 140 Direct
Thermalright True Spirit 140 Power
120:
Alpenföhn Matterhorn Rev. C Black Edition
be quiet! Dark Rock Advanced C1
Cooler Master Hyper 612 Ver.2
Enermax ETS-T50A-BVT AXE Black (RGB-LED)
Scythe Mugen 5 Rev.B
Thermalright Macho 120 SBM
Zalman CNPS10X Performa+(#79535) Lord Dragon
Írd be az apróra az igényed, majd ott adnak tippeket.(#79536) csontfox
ID-Cooling IS-50
Alpenföhn Silvretta
ID-Cooling IS-40V3(#79540) fahrii
Nem.(#79543) oxox
Tudod és elég. Összefoglaló -> Felfogatási kompatibilitás? -> 115x foglalat esetében azonos a felfogatási furattáv.[ Szerkesztve ]
-
AMATŐR
őstag
Milyen hűtőt ajánlotok a következő konfighoz?
Alaplap: Gigabyte Aorus Z370 Gaming 7
Proci: 8700K
Ram: G.SKILL TridentZ 16GB (2x8GB)
Ház: Thermaltake Armor
Az összeg nem mérvadó, inkább az, hogy a ramok elférjenek a hűtő alatt.
Ó....Uram, kérlek, adj türelmet a hülyékhez! Ha erőt adsz, megölöm őket!
-
jim bcs
nagyúr
válasz AMATŐR #79546 üzenetére
Melyik Armor a sok közül? Ha a legelső széria akkor mérd meg mekkora hűtő fér be mert nem találtam pontos adatot.
A ramok jelen esetben vagyis dual kit esetén minden hűtővel kompatibilisek mivel az elsődleges slotok a cpu toktól távolabbiak.[ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
válasz AMATŐR #79548 üzenetére
Sejtettem, erre írtam, hogy akkor mérd meg mekkora hűtő fér be mert nem találtam pontos adatot. A cpu kupak teteje és a ház váza közötti távolság kell. 155mm rémlik, de mérget nem vennék rá, inkább mérj egy magasságot.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
Hirdetés
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Arrow Lake az asztalon: Core Ultra 9 285K
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mini-ITX
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok