- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ribi
nagyúr
válasz
Burt1793 #71199 üzenetére
Csak biztos akartam lenni, hogy tényleg passzív a passzív, mert amúgy felesleges 1-2 ventit kihagyni, ha más venti van benne. Vagy winyó. De így már tényleg halk lesz. 5letem nincs sok. Proci hűtőnek biztos elég lesz. 1 kiló elvileg nem gond ha nem hurcibálják a gépet. Illetve érdemes utánakérdezni a proci meghajlítás miatt. HTPC topikban érdemes esetleg olvasgatni, de teljesen passzív gépet inkább csak kisfogyasztásút használnak.
-
Burt1793
veterán
Se vinyó (csak ssd), se házventi, táp már van, seasonic fanless 520, ventiset veszek magamnak és ezt odaadom neki. Nekem felesleges ez a táp a jól szellőztetett szigetelt házba, bár legalább megbízhatóan csendes
Tudsz esetleg konkrét, jól bejáratott konfigot ilyen passzív géphez? Vagy ehhez egy leírást stb-t? -
Burt1793
veterán
Sziasztok!
Passzív géphez keresek processzor hűtőt és hozzá egy gépház ajánlást. Azt hiszem, hogy ez (Intel® Core™ i5-6500) a processzor megfelelő számomra. A gép reggeltől estig menne, netezés, excelezés, wordözés a fő profil, minimális cad-ezéssel. Az alaplapon plusz videókártya nem lesz a tervek szerint, tehát mindent a processzor visz.
Ezt a SilverStone Heligon HE02 Passive hűtőt néztem ki, nem tudom, hogy rá lehet-e mókolni a procira... illetve, hogy melyik alaplap bír el egy ilyen egy kilós monstrumot.
Ha valamin módosítani kéne, mert rosszul gondoltam a dolgot, a segítséget örömmel fogadom.Köszönöm.
-
Cruyf
csendes újonc
Sziasztok!
Egy ENERMAX ETS-T40F-W vagy Alpenföhn Matterhorn Rev. C – White Edition -hoz hasonló hűtőt keresek csak kicsit kisebbet mert sajnos ezek nem férnek be a mostani házba
Inkább fehéret keresek, de a fekete is jó. Ja és Skylake barát hűtő az elsődleges
1. Mennyit szánsz a hűtőre?
20e környéke
2. Milyen házba kerül?
Aerocool aero 800 White edition (max 155mm hűtőt enged be)
3. Milyen alaplapra lesz?
Asus B150M-A
4. Processzor típusa?
INTEL Core i5-6500 1151
5. Ramok típusa?
Kyngston HyperX FURY DDR4 2133MHz 8GB (2x4GB)Előre is köszi a segítséget!
-
-
fardem
tag
Milyen hűtőt ajánlotok ehhez a masinához?
Alaplap: MSI B150M Mortar
CPU: Core i5-6600K
Ram: 2*8Gb DDR4 Kingston HyperX Fury
VGA: MSI GTX 970 Gaming 4G
HDD: WD 1Tb Blue (WD10EZEX)
SSD: 120Gb Kingston HyperX Fury
Ház: Corsair 300R
Táp: FSP Hyper M 500én noctua NH-U14S-re gondoltam, belefér a házba? léghűtéses cucc kellene. ártól függetlenül mit ajánlotok?
-
Racecam
nagyúr
válasz
stuka20 #71190 üzenetére
Ameddig nem találsz addig használd ezt: Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA és akár azzal is kezdheted, hogy elolvasod a Téma-összefoglalót
-
stuka20
senior tag
Tudom hogy nem cpu, de nem találtam olyan topicot, hogy "milyen ház ventillátort vagy hűtőt vegyek?"
Gépházam Corsair Carbide 300r
Ebbe a gépházba szeretnék az alapvetik helyére valami minőségibbet tenni mondjuk előre és hátulra. Szeretném azért hogy a hideg levegő be a felesleges meleg levegő meg kifelele jöjjön. Igazából halkabb ventikre lenne szükségem, mert a mostaniak kicsit hangosak még akkor is ha nem játszok..
Az ipon nekem ezeket ajánlotta:
"Az extra halk ventilátorok közül a következőket tudom ajánlani."
http://ipon.hu/webshop/product/be_quiet!_silent_wings_2_120mm_pwm/329735
http://ipon.hu/webshop/product/noctua_nf_p12_pwm/193723Szerintetek?
Előre is köszönöm!
-
-
Mauzes
addikt
Sziasztok!
Tudtok ajánlani nem túl nagy passzív bordát (Fractal Design Node 304 házba menne), ami elbír egy Celeron G1840 szintű procival 2 alacsony fordulatú házventi mellett? Proci nagyrészt idle menne, NAS funkció.
Vagy akár ventis hűtő is lehet, aminek jó a bordája, és venti nélkül is fel lehet szerelni.
-
Üdv!
Az Arctic kihozott egy új, passzív hűtőt az AM1-es M1 Passive mintájára:
Alpine 11 - PassiveKérdésem lenne, hogy ez szerintetek mennyire hatékonyan képes lehűteni egy 35W TDP-s i3-as rendszert? A gyári spec 35W-ot ír, de az sokszor köszönőviszonyban sincs a valósággal...
-
jim bcs
nagyúr
válasz
Tidor00 #71180 üzenetére
(#71180) Tidor00
Sűrű a lamellája és egy picit kicsi a passzívhoz, én egy picit nagyobb és szellősebb bordát raknék rá, 10k körül a Zalman CNPS10X Optima meg is felelne.(#71182) stuka20
A nevezett bolt kicsit eltúlozta, nem kell akkora és van olcsóbban is, 11k alatt -->
be quiet! Pure Rock
Enermax ETS-T40F
Cryorig H7
Zalman CNPS10X Optima
ID-Cooling SE-214X
Alpenföhn Ben Nevis -
stuka20
senior tag
Üdv!
Milyen proci hűtőt ajánlanátok az alábbi CPU-hoz. (alap ventit cserélném le)
procim: INTEL Core i5-4690 3.50GHz 1150 BOX
alaplap: ASROCK H97 Pro4
ház: Corsair Carbide 300r
ram: G.Skill DDR-3 4Gb /1600 KIT*(F3-12800CL9D-4GBXL) (és ebből még1)
De hamarosan lecserélem a mostanit egy ilyenre: https://ipon.hu/webshop/product/corsair_16gb_vengeance_pro_ddr3_1600mhz_cl9_kit_cmy16gx3m2a1600c9a/502032Köszönöm előre is!
Ui. Ipon ezt ajánlotta: szerintetek?
https://ipon.hu/webshop/product/be_quiet!_shadow_rock_2/501105 -
Tidor00
tag
sziasztok
egy ARCTIC Freezer i11 borda passzivan boldogul vajon 1 g3258-assal tuning nelkul?
vagy melyik huto borda lenne erre a legjobb 10k alatt
illetve angliai apros oldalt tud vki ajanlani -
jim bcs
nagyúr
válasz
pacman789 #71173 üzenetére
Thermalright True Spirit 90M Rev.A
Alpenföhn Ben Nevis
Cryorig H7
Thermalright True Spirit 120i
Thermaltake Frio Silent 12
és esetleg 13k körül a Phanteks PH-TC12LS, Cryorig C1, Thermalright AXP-100 Muscle, Thermalright AXP-200 Muscle13k-tól felfelé indulnak a kifejetzetten fehér színű bordák -->
-Alpenföhn Matterhorn Rev. C White Edition
-Enermax ETS-T40 W
-Lepa LV12 LPALV12-W
-Phanteks PH-TC12_DX -
pacman789
aktív tag
Sziasztok!
Olyan hűtőt szeretnék vásáolni, ami halk. Jelenleg a gyári hűtő van rajta, teljesen jó nem melegszik nagyon, de a venti hangja kicsit zavar. Az már hab lenne a tortán, ha valahogy a fehér szín megjelenne a hűtőn
12e környéke
2. Milyen házba kerül?
NZXT S340
3. Milyen alaplapra lesz?
GIGABYTE GA-B85M-D3H
4. Processzor típusa?
INTEL Core i5-4460 3.20GHz 1150
5. Ramok típusa?
HyperX 8GB FURY DDR3 1866MHz CL10 KIT HX318C10FWK2/8Előre is köszi a segítséget!
Üdv.:
pac -
BiOszi
tag
Sziasztok!
Proci hűtő vásárlás előtt állok. Jelenleg egy Ekl ag V26898-B969-V2 van rajta ami nem is olyan rossz míg nem játszok folyamatosan a magok 70-80 fok köröl mozognak. De szerintem huzamosabb ideig nem tesz jót a procinak. (I5-2400 alapon, de nem is lesz tuning). Kinéztem magamnak egy Alpenföhn panorama-t. Aminek ára nem is, olyan vészes, de nem tudom, hogy ezt a 95w-os procit oprimálisan le tudná e hűteni. Alternatívák voltak: Cooler Master: GeminII M4, Big Shuriken 2 Rev. B, ZALMAN CNPS8900 Quiet, de jóval drágábbak, mint amit költeni szeretnék egy hűtőre.
A válaszokat előre is köszönöm! Szép napot!
-
Speed®
titán
Ajj..AC LF120 hangos..? Alapból ~5500 körül teker, leszabályozva (5V/~3000) viszont tök néma, nem próbáltad? A ventik is okésak 800rpm körül már. Nem olvastunk eddig rosszalkodó pumpáról..persze ki lehet fogni. De ha így is van, cseréltesd ki, arra van a gari
i3 passzívan nem nagy kunszt, HR-02 unalomig ismételve nyerő ebben. -
jim bcs
nagyúr
-
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni Tőletek a megfelelő CPU hűtő kiválasztásában. A kicsivel több mint egy éve vásárolt konfigurációm jelenleg az Intel gyári CPU hűtőjét használja, aminek hatékonysága finoman szólva elég gyatra - ezt szeretném lecserélni. Az Ajánló összefoglaló alapján arra gondoltam, hogy egy 12cm-es ventikkel ellátott toronyhűtő és hozzá az ARCTIC MX-4 paszta jó párosítás lehetne.
A maximum keretem e célra 25.000 Ft és mindenképpen a léghűtést preferálnám.2. Milyen házba kerül? Mekkora a cooler számára rendelkezésre álló hely a számítógépházadban?
BitFenix Shinobi Midi-Tower USB3.0 black (non-Window version)A CPU hűtő számára rendelkezésre álló hely 161.5 mm.
Forrás:
Logout cikk
BitFenix fórum3. Milyen alaplapra lesz?
ASUS SaberTooth Z97 Mark 1
2 darab alaplapi CPU fan csatlakozó, 4-pines, PWM képes ("CPU-FAN" / "CPU-OPT")4. Processzor típusa?
Intel Core i5-4690K Quad Core / 4th Generation Intel® Core™ i5 Processor / Devil's Canyon / FCLGA11505. RAMok típusa?
Corsair Vengeance Pro Series 8GB (2 x 4GB) DDR3 DRAM 1866MHz C9 Memory Kit (CMY8GX3M2A1866C9)
A modul mérete: 135mm x 44mm x 6mm6. Tervezel-e CPU tuningot?
Abszolút nem. A PC-t általános célra, játékra (FPS) használom, elsődleges szempontok a stabilitás és a megbízhatóság.A konfigurációm további részletei az adatlapomon olvasható.
Előre is nagyon köszönöm a segítséget!
Üdv,
Bélabácsi -
Songo
senior tag
Melyik torony hűtőt ajánlanátok?
i3-ra menne. Megvettem a vizet de olyan rohadt hangos a szivattyúja hogy megy vissza. félek nem csak szimplán hangos hanem ennek baja is van de nem baj nincs több próba.Egy olyan torony kellene (max 180mm) amivel esetleg egy előlapi és egy hátlapi 120/140mm ventilátor mellett akár passzívan is ellenne.
Nem tudok dönteni így inkább ajánljatok.
Köszi
-
Bocizozz83
tag
Csak mint érdekességet megemlíteném , hogy rendeltem a 220voltban egy be quiet! Pure Rock-ot és 10-15 nap mire megérkezik
pedig előre kifizettem.Aki rendel készüljön erre (lehet máshol gyorsabb lenne?)(ebayről hamarabb megjön a cucc kínából
)
-
jim bcs
nagyúr
válasz
DaemonX #71152 üzenetére
(#71152) DaemonX
Alpenföhn Brocken ECO
be quiet! Pure Rock(#71153) Winnie The P
Ha hangos megér egy cserét. A 4pines ventit rá tudod dugni a 3pines csatira, a 3 pines ventit meg a 4pines csatira, pwm esetén a 4. szál a vezérlésé amit a 3 pines csati nem tud, de ettől még működik.(#71154) horvathpeter
A kérdésed a Kompakt vízhűtés topikra tartozik.(#71156) kokr
(#71158) kokr
Cooler Master GeminII M4
ID-Cooling IS-50
Scythe Big Shuriken 2 Rev. B(#71161) jeni
Ja, no meg az összefoglaló is, minden hűtőnél ott a magasság -
jeni
félisten
-
jeni
félisten
A merlinhardver boltban ami spéci HTPC házakat és hűtőket forgalmaz,sőt garis használtat is tudsz venni hibátlan darabokat is jóval olcsóbban.
Ezt dicsérik és bármely ventit tehetsz rá ,így is 140mm alatt leszel.
Ez is top listás. Az utóbbiból több is van ott más-más ventivel! A ventik milyenségétől függ,hogy melyik mennyibe kerül!
A képen az utolsó kettőn 13mm vastagságú a venti,még egy normál 20mm vastagságú is ráférne,így is befér a házadba.
Ezt csak akkor tudod beszerelni ha borda fölé nem teszel hűtőt csak a borda alá. Bár ebben nem vagyok 100%. -
kokr
tag
Sziasztok!
Ehhez a trióhoz keresnék "fekvő" proci hűtőt.Lényege,hogy csendes legyen,mert HTPC-be lesz.Lehetőleg 10e alatt.
ASRock FM2A88X Extreme4+ Alaplap
AMD A8 X4 7600 3.1GHz FM2+ Processzor
Kingston 8GB (2x4GB) DDR3 2400MHz HX324C11SRK2/8 -
horvathpeter
aktív tag
Sziasztok.
Valakinek van tapasztalata, véleménye Cooler Master Seidon 120v ver2-vel kapcsolatban? Tervben van egy ilyen hűtő.
[ Szerkesztve ] -
DaemonX
HÁZIGAZDA
Hali mindenkinek! Az alábbi konfighoz milyen CPU hűtő lenne érdemes? A procit feltehetően húznám (Ezzel a lappal lehet a nem K-s változatokat is). Lehetőleg ne a legdrágábbat mondjátok. XD
MBO MSI Z170-A PRO
CPU Intel Core I5-6500 3.20Ghz (Skylake)
RAM Geil White Dragon 8GB (2x4GB) DDR4 3200MHz
SSD: HyperX Fury 240GB
HÁZ Corsair Carbridge 300R
TÁP FSP Hyper M 500W
VGA Gigabyte GTX 970 4GB WF3 OC
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- OLED monitor topik
- SSD kibeszélő
- Friss előzetest és fejlesztői videót kapott a Mafia: The Old Country
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen RAM-ot vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Sorozatok
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen házat vegyek?
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T510i - i3-330M I 4GB I 250GB I 15,6" HD I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Apple TV eladó
- Dell Latitude 5310, 5410, 5420, 5430, 7210 2-in-1
- Dell 3420 14" /i5 11gen / 8GB RAM/256GB SSD/ Szép állapotban / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest