Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
]Sziasztok!
Tudnátok ajánlani hűtőpasztát?
Utoljára cooler master essential e1-et használtam, de túl hígnak találom. Annyira, hogy amit a hűtő kinyomott maga alol befolyt a cpu tüskéi közé, illetve az alaplap cpu foglalatba.
Szóval valami jó minőségű, de sűrübb állagút keresek. -
-
Worlynox
csendes tag
Sziasztok!
1. Mennyit szánsz a hűtőre?
15k
2. Milyen házba kerül?
CM N300
3. Milyen alaplapra lesz?
Gigabyte GA-B150-HD3P
4. Processzor típusa?
i5-6500
5. Ramok típusa?
Kingston 2x4GB DDR4 2400MHz HyperX Fury BlackKorábban ezeket javasolták:
Deepcool Gammaxx 200
Deepcool Gammaxx 300
Alpenföhn Sella
Alpenföhn Ben NevisTi mit ajánlanátok ?
Köszi előre is!
-
kvio1
tag
Sziasztok!
Akinek van Gammaxx 300 hűtője, nektek is zúgó motorzaja van a ventinek? Nekem is, meg másik fórumtársnál szintén ez a gond. Pedig ő még ki is cseréltette, de sokkal jobb nem lett. Elvileg csak szélzajnak kéne lennie. -
Racecam
nagyúr
No, akkor újra próbálkozom...
Lenne egy Xeon x5660-as proci egy Asus P6TD Deluxe lapban, amit jó lenne húzni legalább a Keletiig
Ehhez keresnék egy komoly léghűtőt, ami annyira csendes, hogy még az anyósom suttogását is meghallom...
(Mondjuk ő sosem suttog és állandóan hallom...
)
Tehát; nagy teljesítmény, alacsony zaj. Pl. ez: ZALMAN CNPS10X Performa+? -
Bocizozz83
tag
10k
2. Milyen házba kerül?
Midi torony
Z77X-UD3H s1155
4. Processzor típusa?
i5 3570K
5. Ramok típusa?
ddr3 1866Tuningra keresek egy jó ár értékes, jó teljesítményű léghűtőt.Ebben kérek tanácsot tőletek.
-
Kroni1
veterán
válasz
ToniSoprano #70293 üzenetére
Hát én tuti nem gyárit vennék, az is hangos lesz.. Inkább 6-7k-ért egy értelmes, a Gammax is jó.
-
ToniSoprano
addikt
válasz
ToniSoprano #70292 üzenetére
Vagy lehet hosszabb távon megéri a deepcool gammax 300 6 rugóért, mert az tuti?
Kicsit zavar, hogy a gyárival télen is 67-68 fok körül van a proci hőmérséklet terhelés alatt, meg hangos is kicsit. -
ToniSoprano
addikt
Nem ugyanolyat tennék rá, amit adtak az csak és i3-ig jó, de ez volt a G3250-s procin is és alumínium magos (kb 500 Ft: [link]). Amit vennék az rézmagos és az jellemzően a gyári i5-ös és i7-s procikat szerelik ezzel és dicsérik, hogy alacsony hőmérsékleten tartja azokat: [link]. Nekem az is szimpatikus a gyári paszta van rajta, mert az állítólag elég tartós. De majd megmondják akik értenek hozzá hülyeség-e.
-
kvio1
tag
válasz
ToniSoprano #70290 üzenetére
Nem vagyok egy nagy szaki,de most egy gyárit akarsz lecserélni ua.-ra? Ennek semmi értelme. Jó lenne rá persze,gondolom ugyanolyat adnak az i3-hoz is, mint i5-höz. Inkább valami olcsóbb normális hűtőt rakjál rá, avval többet érsz. Többiek majd mondanak neked. Ez a véleményem, ezt semmiképpen nem csinálnám.
-
ToniSoprano
addikt
Sziasztok, ez az i5-s intel gyári hűtő kompatibilis az i3 4170 procival: INTEL Stock LGA1150 / 1155 / 1156 CPU Cooler (E97378-001) [link] (Elvileg támogatja az LGA 1150-et, csak biztos ami biztos megkérdezem) Kicsit zavar, hogy az i3 4170-es procit gyári hűtővel 67-70 fok körül van játéknál. Ez a rézmagos hűtő, ez leviheti 60 fok alá a procit? Egyéb ötlet? 1500-2000 Ft-nál többet nem akarok költeni rá.
-
kvio1
tag
Szia!
Tegnap vettem én is egy ilyen hűtőt, de nagyon zavaró zúgása van nekem is. Ezt akartam kérdezni itt,de látom nem csak nekem van vele gond. Amit írtál, h kicserélték, és úgyse lett jobb, az nem jó hír,mert lehet nálam is ez lenne. Speedfan-al próbáltam állítani rajta,de 900 rpm alá nem lehet vinni, csak feljebb. Viszont ettől függetlenül nem kéne neki lennie ilyen hangnak. Nem olyan magas rpm, h indokolná. Szóval nem érsz vele semmit. -
Fame
csendes tag
Sziasztok!
Uj CPU hutot szeretnek . A Xigmatek Loki2 nekem tul zajos
Konfigom+keret ra.
10-15k
Anidees AI6(CPU Cooler Height:177mm)
I5 3470es CPU
Normal profilu RAM-k.Alpenföhn Ben Nevis, Arctic Freezer i32 CO, be quiet! Pure Rock tetszenek.
Alapvetoen ezek kozul kene vala sztani esetleg Enermax ETS-T40F.Melyik javallot a 4 kozul? Vagy valasszak mast?
Koszi a segitseget
-
Racecam
nagyúr
Szia jim bcs!
Nem szempont...2. Milyen házba kerül?
Gigabyte 3D Aurora3. Milyen alaplapra lesz?
ASUS P6TD Deluxe4. Processzor típusa?
Intel XEON x56605. Ramok típusa?
G.Skill F3-12800CL8T-12GBRM Ripjaws (3x4 Kit)A processzor erősen tuningolva lenne és ehhez keresek egy hatékony, de csendes, komoly hűtőt, ami még belefér ebbe a házba (kb. 160mm) és jobb a hatásfoka, mint a mostani 2 ventilátorral hajtott CoolMaster Hyper Z660-nak, ha van ilyen.
-
hoffman_
nagyúr
sziasztok!
felmerült bennem egy i3 - i5 váltás a következőképpen: [link]
a Haswell topic elég döcögős, nektek van tapasztalatotok ilyen körülményekre?
köszönöm előre is
-
HardSanyeee
őstag
Sziasztok!
CPU hűtőt keresek a következő konfigba:
Ház: Fractal Design Define R5 (Max 180 mm magas hűtőt fogad)
Alaplap: Asus M5A97 EVO R2.0
CPU: AMD FX-8320
RAM: Corsair CMZ8GX3M2A1866C9 (2 db RAM, sajnos magas profilúak)Kritériumok:
Ár: Max 15 ezer Ft, de ha nagyon indokolt, akkor pár ezrest még rá tudok dobni.
Zaj / Teljesítmény: Inkább a halk működést preferálnám a kettő közül. Viszont ha engedi a hűtő teljesítménye, akkor tuningolnám a CPU-t pár 100 Mhz-el, persze csak ha nem növeli túlzottan a hűtő zaját.
Egyéb: A (távoli) jövőre való tekintettel pozitív lenne, ha egy LGA1151-es foglalathoz készült felfogató is járna a hűtőhöz.Előre is köszönöm!
-
nemethchek19
aktív tag
Sziasztok!
A hónap elején írtam nektek arról, hogy nem vagyok megelégedve az akkor újonnan beszerelt Gammax 300 Cpu coolerrel, mert nagyon zajos. Van neki egy mechanikus mellékzaja. Zörög, zúg. Akkor azt a tanácsot kaptam, hogy küldjem vissza garanciában, mert normál esetben a szélzajon kívül semmilyen mellékzaja sincs.
Elvittem a garanciás szervizbe ott kicserélték nekem azonnal kompletten. Meg se nézték, hogy mi a hibája.
Beszereltem a másik Gammax 300 hűtőt és ugyanazt tapasztalom. A hangja nem teljesen ugyanolyan mint az előzőnek, de zörög, zúg a ventilátora. Ha leveszem a bordáról akkor is tisztán hallatszik a ventilátor zúgása Nem lehet, hogy valami más gond van? Esetleg a fordulatszám túl nagy alapjáraton és azon kell állítani? Tapasztalt már valaki hasonlót?
CPU: i5-4590
A hűtéssel nincs gond, mert 18-20 fok körül tartja a CPU-t, max-ra terhelve stress test programmal 55 fok, a core max meg 60 fok.Ház: Corsair 200R
Igaz van egy olyan gond, hogy a pc házban nagyon sok a nyitott rés (ahol nincs ventilátor) így eléggé kihallatszik belőle a gammax cooler zúgása. Már megfordult a fejemben, hogy az összes felesleges rést leragasztom hangszigetelő anyaggal, de mielőtt belevágnék, azért ki szeretném deríteni, hogy tényleg valami cpu cooler hiba van vagy ez ilyen gyárilag. A ház ventilátorokat pl nem hallom egyáltalán, szóval csak a Gammax az egyetlen gyenge pont a gépben.Hallottam még a Speedfan nevezetű programról, érdemes azzal megváltoztatni az RPM-et? Bios-ban azt írja, hogy 980-1000 RPM között pörög.
-
arny14
tag
5-7 e ,használt is ok ,így több elméleti áron is jöhet ötlet hátha kifogok valamit aprón
2. Milyen házba kerül?
CM k350
Intle DZ77GA-70K
4. Processzor típusa?
i7-3770 , ugyan van benne némi húzási , de szerintem nem fogom kihasználni
5. Ramok típusa?
kingmax 1333 2x4gbSokat menne 100% a cpu és nyárra is gondolni kell
-
selmak15
csendes tag
Sziasztok.
Szerintetek egy 4.3 GHZ-re húzott Fx8320-as procira melyik lenne jobb választás ami stabil 50C alatt tartaná a hőfokot.
be quiet! DARK ROCK 3
Noctua NH-D14
Mindkettő befér a házba. Szempontok a választásnál: ár/teljesítmény/hang/"szerelhetőség".
Köszi! -
rantotthusi
tag
Sziasztok! Nekem az lenne a kérdésem hogy van ez a cpu hűtőm thermaltake contac 21!!! 1 ventivel kaptam de felraktam egy csendesebb ventit ami nem forog 2400 csak 2000 tehát az alsó ami tolja van 2000 a felső ami szivja forog 2400 vagyis forogna mert amikor a felsőt rádugtam a gyárit ami 4 pines az forogtt 2400 et mig a másik vissza esett 1800 ez miért van??? közben megprobáltam ugy is hogy a lassabat kicseréltem egy gyorsabra szal két gyors van de az egyik az mindig alacsonyabb fordulaton megy ez direkt van igy??? cpu fan 1 4 tűs fan 2 3 tűs a gyári van a 4 tűsön a másik a második cpu fan helyen ami 3 tüs és a lényeg hogy miért nem tudom a biosba összen hangolni a két ventit??? tahát hogy mind a kettő 2200 at menjen mert mind a kettő tudná mi lehet a baj????
-
br0by
csendes tag
10-15.000
2. Milyen házba kerül?
CM Silencio 652S
ASUS Maximus Hero VIII
4. Processzor típusa?
i7-6700K
5. Ramok típusa?
Corsair Vengeance LPXLehetőleg halk és alacsony hűtőt szeretnék (bár magas is elférne)
Mit tudnátok ajánlani? -
vincze.balaz
újonc
Hellosztok. Augusztusban raktam össze a gépem, jelenleg a gyári intel proci hűtő van benne amit leszeretnék cserélni, hogy alacsonyabban tartsa a proci hőmérsékletet, mivel stressz alatt néha eléggé megszalad.
5-10 ezer forint körül.
2. Milyen házba kerül?
Cooler Master K350
Asrock B86M Pro3
4. Processzor típusa?
Intel Core i5 4460
5. Ramok típusa?
Kingston HyperX 2x4GB DDR3Eddig ezzel szemeztem: Deepcool GAMMAXX 300. De nem írja, hogy 1150 es sockethez is jolenne
Előre is köszönöm a válaszokat.Ui.: a videókártya ha szempont lenne (AMD Radeon R9 380)
-
asdx11
újonc
Sziasztok!
Adva van egy Gigabyte h81m-s1 alaplap.A rajta lévő alkatrészeken gyári hűtők vannak. A gép egy elég nagy monitort működtet, és borzasztóan melegszik ( terhelés alatt 75+ fokig is ).
A ti segítségeteket / véleményeteket szeretném ezúton kikérni, hogy mégis mitévő legyek. Miféle processzorhűtő passzol ehhez az alaplaphoz, esetleg még milyen más hűtőt szereljek be? Az árral ne foglalkozzunk, lényeg, hogy jól hűtsön.
A válaszokat előre is köszönöm!
szerk: A házban egy i5-4570 processzor lakik.
-
Gogodj
tag
sziasztok! milyen cpu hűtőt vegyek egy 4magos 5430hoz? jelenleg arctic alpine 11 van. viszont terhelés alatt igen hamar felkuszik 65 ig. hosszabb idő elteltével eléri a 68 at is ahol már jocskán throttlingol.
olyasmi megoldás kellene ami legalább 60 felé nem igen engedi
ezenkivül:-10ezer alatti ár (sajna szűkös a keret)
-nembaj ha hangos de azért minél halkabb legyenehhez hasonló házba lenne http://noob.hu/2011/09/03/DSC00140_1.JPG (az enyém ugyan ez csak nem formás).
eddig amiket néztem:
http://www.aqua.hu/cooler-master-hyper-t4-univerzalis-cpu-huto-rr-t4-18pk-r1-198825.html
http://www.aqua.hu/raijintek-aidos-univerzalis-cpu-huto-0r100009-288663.htmlszerintetek melyik lenne jó hozzá? vagy esetleg van jobb is ilyesmi árkategóriában? köszönöm szépen a válaszokat!
szerk.: inteles alaplapra menne mely egy asus p5kpl am epu
memóriák 2db ddr2 csx -
N3gro
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek 3000 Ft ráfizetéssel most érdemes lecserélni egy 1 éves Thermaltake Frio Silent 12 hűtőt egy új CM Hyper 212 EVO-ra? I5-6500-at hűtene.
Előre is köszönöm!
-
jacekLFS
tag
Sziasztok
Van egy scythe mine 2 proci hűtőm. Kérdésem az lenne hogy
1. Érdemes lenne valami másra lecserélni?
2. Érdemes e lecserélni rajta a gyári ventijét valami másra
3. Érdemes e rá tenni +1 v 2 ventillátort? (ez esetben nem zavarnák össze egymást légszállítás közben?)i7 2600k-n dolgozik
Előre is köszi a válaszokat.
-
jim bcs
nagyúr
válasz
Pityu Mester #70268 üzenetére
(#70268) Pityu Mester
Alpenföhn Brocken ECO
be quiet! Pure Rock(#70269) TcK_Marco
Igen maradhatnak, oda lett ajánlva. A passzívat felejtsd el, nem fogod hallani, én se hallom az enyémet pedig kisebb mint az említettek és nálam sincs gépház. -
Pityu Mester
csendes tag
Üdv!
Új gép vásárlását tervezem december elején, és processzorhűtő vásárlásához kérnék tanácsokat.
Max 20 ezret.2. Milyen házba kerül?
Zalman Z11 Neo3. Milyen alaplapra lesz?
MSI H170 GAMING M3 vagy ASUS H170 PRO GAMING (még nem dőlt el)4. Processzor típusa?
Intel Core i7 67005. Ramok típusa?
Kingston 2x8GB DDR4 2133MHz HyperX Savage HX421C13SBK2/16Lehetőleg minél csendesebbet szeretnék.
-
KYZRR
őstag
Sziasztok!
Raijintek Thisis/Nemesisről kaphatnék néhány véleményt?
Néhai Asetek LCLC (H50) hűlt (vagy éppen forró) helyére jönne.
MSI Z97 MPower MAX AC alaplapban lenne egyelőre egy Pentium G3258, később egy i5-4690k lenne a hűteni való alany. -
jim bcs
nagyúr
válasz
Pöttön #70262 üzenetére
(#70262) Pöttön
Deepcool Gabriel
Phanteks PH-TC12LS
Raijintek Pallas
Thermalright AXP-100 Muscle
Thermalright AXP-200 Muscle(#70264) selmak15
Alpenföhn Brocken ECO
Alpenföhn Matterhorn Pure Edition
Alpenföhn Matterhorn Rev. C Black / White Edition
be quiet! Pure Rock
Cryorig H5 Universal
Noctua NH-U12S
Phanteks PH-TC12
Scythe Mugen 4
Scythe Mugen 4 PCGH Edition
ZALMAN CNPS10X Performa Plus -
selmak15
csendes tag
Sziasztok!
Halk hűtőt keresek ami 50 fok alatt tudná tartani a procit kis tuninggal.
1. Keret 20-25e
2.Thermaltake A31
3.990fxa-ud3
4.Fx 8320
5. HyperX Fury Blue
Köszi. -
Pöttön
őstag
Sziasztok!
A SilverStone SST-NT06-PRO megéri az árát? Vagy van nála jobb vétel s HTPC hűtők terén?
Ha igen akkor tudnátok valami jó hűtést ajánlani? Max keret 23-25k
A házba max 83mm magas hűtő fér be.A választ és a segítséget előre is köszi!
-
Potzee
addikt
válasz
jim bcs #70254 üzenetére
Mondjuk inkább úgy, hogy egy alap hőcsöves cooler jobban megéri...
Egyébként az F9 PRO PWM PST pont olyan, mint a cooler ventije. Az Alpine 64 Pro nem a coolerek királya, de mindenképp jobb, mint egy stock AMD hűtő.
-
Kroni1
veterán
válasz
jim bcs #70249 üzenetére
A RAIJINTEK Pallas-ról egyébként mi a vélemény?! Az beférne esetleg az említett lapba?
Ahogy olvasom a teszteket a Phanteks-t is nagyon dicsérik, de egy árban vannak, hangra is kb egy szinten lehetnek, és a Pallas a 140mm-es ventinek is köszönhetően mégjobban teljesít ha minden igaz: Teszt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest