- Csendességre törekvő mechanikus klaviatúra jött MSI logóval
- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple asztali gépek
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen nyomtatót vegyek?
-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
McDuglas
aktív tag
válasz Mr.Csizmás #57995 üzenetére
Ami érdekes lehet, Outemu Red switchekkel: [link] Redragon k552 rgb, ~18k Hu TKL. Mondjuk tavasz óta ez is drágult 2-3k huf-ot... S jó szokásához híven a redragon itt se írja, hogy outemu-hotswapos-e?
-
Rambi
tag
Sziasztok!
Mechanikus billentyűzetet szeretnék 15k körül. RGB és numpad jó lenne. Magyar kiosztásnak örülnék. Ami fontos hogy az enter jel a klasszikus fordított "L" alakú legyen. Emag teli van mecha billel, melyik ajánlható ezek közül? -
dqdb
nagyúr
Végül a magyar AltGr réteghez legközelebb álló készlet kibővítésével bekerült nyelvünk támogatása. Külön készletre nem volt lehetőség az amúgy is nagyszámú kit miatt (és az érdeklődés hiánya miatt sok értelme sem lett volna még egy SKU-nak).
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
kzrca
tag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani olyan vezeték nélküli billentyűzet+egér párost, ami jó is, a kapcsolat ~5 méterről is megbízhatóan működik?
Köszönöm! -
nyunyu
félisten
válasz Mr.Csizmás #57993 üzenetére
Az a billzet reálisan 20, nagyonmax 25-öt ér újonnan.(Ha tartósan dübörgünk 360-nal.)
Ehelyett felárazták a duplájára, majd kuponnal adnak 30%-ot belőle?
Hülyének is megéri.[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
copass
veterán
válasz nyunyu #57989 üzenetére
jaja. content van benne és hotswap-es. mondjuk azt se írják.
Redragon Dark Avenger RGB K568RGB emagon most 10k...wtf"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
nyunyu
félisten
válasz sutyesz96 #57987 üzenetére
Az is drágult vagy ötezret tavasz óta, szóval lehet szélesebbre nyitni a bukszát.
Másrészt kérdés, hogy abban milyen kapcsoló van.
Nekem úgy rémlik, hogy abból volt Content/Outemu Blue és Brown kivitel is, de most egyik forgalmazó sem írja, hogy mivel kapható.Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
nyunyu
félisten
válasz Mr.Csizmás #57985 üzenetére
78€-t akárhogy szorzom 360-nal, akkor sem jön ki olcsóbbra.
Plusz Amazon a fizetés legvégén számolja át magyar ÁFÁra a fizetendő összeget, szóval a 78€ az inkább 83€ lesz.Plusz apróbetűvel írják, hogy évvégéig 19% helyett csak 16% a német MwSt, így 78/1.16*1.27=85.4€ lesz (~30.5k), mire kifizeted.
Annál itthon olcsóbb...[ Szerkesztve ]
-
kuyarashi
őstag
Sziasztok!
Van egy CoolerMaster CK550 billentyűzetem. A 2 éves jótállásból elméletileg még 9 hónap maradt. A 24 hónap a be nem regisztrált termékekre is vonatkozik? Ha nem, akkor be tudom-e még jegyeztetni a terméket? (Amennyiben nem muszáj, nem iratkozom fel ismét egy újabb oldalra.)
Előre is köszönöm a segítséget.
iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/
-
nyunyu
félisten
válasz atomanti19 #57980 üzenetére
Lehet abból kapni Charcoal kivitelt is.
Ha valaki halmozottan nyunyu inkompatibilis dizájnra bukik
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz atomanti19 #57976 üzenetére
Gondolom MX Black után a piros, főleg a barna nem olyan nagy változás.
De, eléggé nagy változás, sokkal könnyebb rugó van a barnában is, a pirosban pedig főleg.Azt kellene eldöntened, hogy alapvetően diszkógömböt szeretnél vagy alapvetően billentyűzetet. Ha az utóbbi és belefér, akkor a Varmilo VA109M ajánlható, mint jó minőségű darab.
-
nyunyu
félisten
válasz atomanti19 #57976 üzenetére
MX Red/Brown/Blue rugója lényegesen puhább, mint az MX Blacké, így ha sikerül hozzászokni, akkor kevésbé fárasztó rajtuk gépelni.
Ha nem, akkor sokszor fogod tövig ütni a kupakokat.Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
dqdb
nagyúr
válasz nyunyu #57975 üzenetére
nem akarsz != nem fogsz
Balesetek történhetnek, például amikor jövő hónapban belinkelem a KAT Refined GB-t majd a kijavított és egységesített GMK/OG Cherry szimbólumokkal
Kíváncsi leszek, hogy mennyire tudja kihozni a 3D nyomtatott változatot, mert FR4 plate-tel és top mount rögzítéssel kellemes lehet lineárisokhoz és taktilis kapcsolókhoz, és ami a legfontosabb, hogy halk is. Van 3D nyomtatott KBD75 nyákhoz készül házam közel hasonló felállással (top mount helyett gasket mount), és halkított kapcsolókkal kellemesen halk az egész a nyák alatti hatalmas légkamra ellenére (valamint a gépelési élményre a rendben van eléggé visszafogott dicséret lenne).
-
atomanti19
aktív tag
Sziasztok!
Eddig egy SteelSeries 6G V2-t nyúztam. Sajnos le kell cserélnem. Ha tehetném vennék egy ugyan ilyet, de nincsen és a használt árak sem logikusak.
Lehetőleg MX Red/Black/Brown legyen. Gondolom MX Black után a piros, főleg a barna nem olyan nagy változás. Árban rugalmas tudok lenni. Ezt is azóta nyúzom mióta kijött, szeretnék egy precíz tartós darabot. A kínálatot egyáltalán nem ismerem
Köszönöm!Sok ember azthiszi hogy az anyukája méhéből csúszott ki mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják hogy az apjuk tökéből jöttek!
-
dqdb
nagyúr
válasz nyunyu #57953 üzenetére
Úgy látszik, túlzottan hozzámnőtt a melóra tartott 1800, aminek nem szeretem az egyedi kiosztását, de azon legalább minden közel van.
Boston 1800-szerű csatahajó 3D nyomtatott házban (nem render, hanem fotó).[ Szerkesztve ]
-
PrometheusX
aktív tag
válasz nyunyu #57837 üzenetére
Sziasztok!
Először is elnézést kérek a késői válaszomért. Nagyon köszönöm a tippeket, végül a Preferred Pro II-őt választottam (sajnos nem tudtam rendelni fehér színben ).
Eddigi tapasztalataim alapján nagyon jó a billentyűzet, szeretem használni. Sokkal jobb mint a KB212. Nem sok különlegességet tud; de azt amit kell számomra kell, nagyon jól és kényelmesen.Köszi még egyszer a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
sutyesz96
őstag
Sziasztok!
Mecha billentyűzetet szeretnék numpad nélkül, lehetőleg valamilyen elegáns megvilágítási móddal, letisztult dizájnnal. 20k (+-5k) körül tudok rászánni a dologra.
Mi az ajánlott manapság ezekkel a paraméterekkel?
[ Szerkesztve ]
No matter what, you keep finding something to fight for.
-
Bugarov
aktív tag
Akkor stabil nem laggolos vezeteknélküli billentyűzet - egér kombot nem tudtok mondani? Mindenki ilyen planckokkal adja itt? Kicsit ugy erzem magam mint aki taskaradiora kért ajanlast a hifi topickban.
-
Bugarov
aktív tag
válasz Mr.Csizmás #57956 üzenetére
Értem, hogy gőzgép, de mi hajtja?
-
copass
veterán
válasz Frawly #57963 üzenetére
a gépírás kéztartási technikája folyamatos nagy mennyiségű szövegre van optimalizálva.
arra egy 60% -os billentyűzet is pont elég, tehát kiesik a 4 irány, 6 oldal gomb és az egér használat.
de az átlagfelhasználó egész máshogy használja a billentyűzetet ha játszik vagy vmilyen programot használ.
én speciel kevés szöveget írok, akkor persze vakon ~60-70 szó/perc megy kényelmesen.
általában cad,grafikai és irodai szoftvereket használok.
mindegyiknél más és más kéztartást használok, ami nekem kényelmes hosszú távon.
de hogy ne legyen egyszerű még balkezes is vagyok, ezért pl a külső numpadom bal kéznél van.
ez azért hasznos mert nem kell levennem a kezem az egérről egy érték beírására+enter.
egyrész gyorsulok és és nem terhelem pluszban a jobb kezemet(ingázás a gépelés,egerészés között), ami ugye az egerészés miatt jobban terhelődik.[ Szerkesztve ]
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
Domonkos
Ármester
válasz Frawly #57963 üzenetére
Ehhez a gondolatmenethez meg annyi azert hozzatartozik, hogy egy olyan billentyuzeten sokkal-sokkal termeszetesebbnek hat 10 ujjal gepelni, ami legalabb egy picit figyelembe veszi az emberi anatomiat.
A gepiras legtobb haszna leginkabb csak egy ergonomikus billentyuzet hasznalata kozben mutatkozik meg, ahogy egy mechanikus billentyuzet is leginkabb szabalyos gepiras kozben tudja kidomboritani a jo tulajdonsagait.Ugyanitt:
- A qwerty-nek nincs semmi letjogosultsaga. Ha most kezded es tenyleg komolyan veszed a gepiras megtanulasat, akkor a colemak, dvorak, workman kozul erdemes valasztani. (colemak-nak van standardizalt hu valtozata is).
- A staggered layout ugyanakkora, ha nem nagyobb hulyeseg, mint a qwerty.Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
Frawly
veterán
válasz Zizi123 #57962 üzenetére
Pont ez az, hogy nem áll senkinek kézre először, mert kontraproduktívnak tűnik a gépírás, az emberben mindig ott a csábítás, hogy visszatérjen a korábban megszokott, egyénileg kifejlesztett gépelési módszerre, mert az gyorsabb, kényelmesebb. De ez benne a csavar, hogy ez egy hibás logika, ami a fejlődés ellen hat. Én is 28 évesen tanultam. Én általános iskolában kötelezővé tenném mindenkinek, mert annyira hasznos és könnyen tanulható, hogy elvárható a leggyengébb képességű tanulótól is, aki nem fogyatékos, hogy különösebb erőfeszítés nélkül megtanulja, még akkor is, ha rossz tanuló, meg nem jó magyarból, és nem egy egész nap gép előtt kockuló emberke, hanem technikai antitalentum.
Pedig az én gépelésem sem teljesen szabályos sajnos, az ócska laptopbillentyűzetek valamennyire rászoktattak lazaságokra, hogy kisujj helyett gyűrűs ujjal használok néha egy-egy billentyűt, meg a hibaarányom is felette van jóval a 4 ezrelékes hivatalos követelményszintnek, nem hogy ezrelék, de százalékok (bár egy átlag emberhez képest ez sem sok hiba azért), amit jó lenne lefaragni, rendszeresebben kéne hozzá gyakorolnom, meg rendes desktop billentyűzeten, széken, asztalnál, nem laptoppal itt-ott fekve. Sebességem is lehetne vele gyorsabb, de így is megérte megtanulni, csak azt bánom, hogy nem tanultam hamarabb. Azért is szoktam ajánlani ilyen topikokban is, ha valaki említi, hogy muszáj neki a magyar kiosztás, meg RGB backlight. Sőt, most jelen esetben nem is én hoztam fel, hanem a kolléga, csak én is beszálltam a vitaszálba.
De ezt nem csak fórumokon figyeltem meg, hanem pl. YouTube-os billentyűzeteket tesztelő mechanikus kapcsolósznob emberkéknél is, hogy ennek dedikálja az életét, vesz egy csomó drága klaviatúrát, mégse tud gépírni, vagy ha igen, akkor nagyon szabálytalanul, így meg az egyes kritikák nem érződnek tőle hitelesnek. Kicsit, mintha valaki úgy gyűjtene autókat, hogy nem ért hozzájuk, meg nem tud normálisan vezetni, meg egy defektes kereket lecserélni.
-
Zizi123
senior tag
válasz Frawly #57959 üzenetére
"Ezt tanulni kell külön, de mondom, nem nehéz megtanulni."
Haaaaaat, en is igy voltam vele par hettel ezelott ugy dontottem, hogy mivel a gyereknek 1 fel ev alatt heti 3 oraban ugy megtanitottak a 10 ujjas gepirast, hogy 2500 leutest csinal 10 perc alatt 1-2 hibaval, igy gondotlam, hogy ez sima ugy lesz. En heti 7/7x gyakorlok, akkor par honap alatt meglesz.
A mostani stilusom semmi bevett modszerhez nem hasonlit 35 ev alatt fejlododott ki, az atlag userhez kepest gyorsan gepelek, de nyilvan aki tanulta ahhoz kepest joval lassabban.Sajna egyenlore ugy nez ki, hogy a rutin es az evek gyozni fognak, az uj, tokeletesre valo torekves felett, egyszeruen annyira nem all a kezemre a 10 ujjas gepeles, hogy igy 40+ evesen mar nagyon ugy nez ki, hogy maradok a bevett megszokott stilusom mellett.
Ellenben:
A kisebbik gyerekemnek mondtam 1.5 hettel ezelott, hogy rohadtul unom mar, hogy itthon van 5 honapja a virus es a nyariszunet miatt, napi 15 orat ul a szgep elott csinaljon mar valami hasznosat pl tanuljom meg gepirni. Azota napi 20 percet gyakorol, es vazze ugy gepel, ahogy en soha nem fogok. 1800 leutes / 10 perc korul nyomja 10 nap utan. (igen, meg csak 16 karaktert tanult meg, nem az osszeset).Tehat a lenyeg, hogy a nem nehez megtanulni az azert koltoi tulzas, mert kelloen hosszu ido utan, mar nagyon nehez 1 teljesen ujra atszokni.
-
Frawly
veterán
Nem tudom, nem látom hogy gépelsz, de abból, amit írsz, én ezt tartom valószínűnek, ha nem ez a helyzet, akkor én értettem félre.
Két dologgal vitatkoznék: az, hogy autodidakta, az nem jelent semmit, mert mint írtam, én is autodidakta módon tanultam. A különbség, hogy nem felszedés volt, hanem tudatos tanulás, rendes tananyag mentén. Tehát ugyanazt tanultam, amit gépírásképzéseken tanítanak, de nem volt tanár, meg nem kellett fizetnem érte, meg sehová elutazgatnom.
A másik, hogy sokan abban a tévedésben élnek, hogy a gépírás a tempóról szól. Nem arról szól egyáltalán. Régen 2-3 ujjas, billentyűkre lenézős pötyögéssel, amit tényleg egyénileg alakítottam ki ~25 év alatt, azzal gyorsabban gépeltem, de mint az állat, jóval 120 wpm fölött. Mióta megtanultam gépírni, kicsit lassabb lett. Persze itt mindjárt kérdezhetnétek, hogy akkor mi értelme volt megtanulni, ha még lassabb is, ki a fene akar vele szívni. De itt jön a csavar, hogy a gépírás nem a wpm sebességről szól. Hanem az ergonómiáról, energiatakarékosságról. Régen, a 2-3 ujjas pötyögéssel hiába voltam gyorsabb, sokkal fárasztóbb volt gépelni, ugye lenézéssel cikázik az ember szeme és figyelme a képernyő és a billentyűk között, és ez az oda-vissza cikázás és figyelés az, ami nagyon lefárasztja a figyelmet, fárasztja a szemet, idegrendszert, ha sokat gépel az ember, sok órát, az ember már az első 1-2 órában kifárad, szemei kivörösödnek. Mióta megtanultam gépírni, egy 8-10 órás gépelés sem kottyan meg, alig érzem meg, és a billentyűket is csak tapintom, nem kopácsolok rajtuk, mint a harkály, így egyrészt csendesebb a gépelés, simább, és a billentyűzetet sem püfölöm szét többé, azóta örökké tartanak a billentyűzeteim, nem vagyok rászorítva, hogy csak magyar billentyűzetet vegyek, meg sötétben háttérvilágítás meg RGB kelljen, gépelés közben még a szemem is be tudom csukni, hogy pihentessem. Plusz kevesebb hibával is gépelek, kevesebb karaktert kell visszamenni javítgatni. Így nyers wpm sebességre hiába lettem pár %-kal lassabb, nem érdekel, az ez egész gépelés annyival könnyedebb, simább, energiatakarékosabb, pihentetőbb lett, hogy megérte, ingyen tanultam, hobbiként, és élethossziglan megtérő befektetés, ami munkakereséskor is előny lehet akár. Plusz ha csetelni, fórumozni, programozni, levelet írni kell, vagy nyomtatott szöveget bemásolni, az is sokkal gördülékenyebb lett, pl. nyomtatott szöveg bemásolásánál simán a forrásszöveget nézve begépelem (billentyűket, képernyőt nem kell nézni, hogy mit nyomtam, meg ahhoz képest mi jelent meg a képernyőn), és nem kell mindenféle bonyolult OCR megoldásokkal vergődni, hogy jajj a görbe sorokat nem ismerte fel, jajj, a DPI felbontás nem volt neki elég, jajj, sok karaktert tévesztett, ami kijavítani majdnem olyan nagy munka, mint inkább az egész szöveget begépelni.
És ebből nem azt akarom kihozni, hogy szuperos vagyok, hanem arra akarok rávilágítani, hogy ez bárki által simán megtanulható dolog, és érdemes tanulni. Mert sokan elkezdenek ilyenkor racionalizálni, hogy ők bizony nem, meg csak azért se, mert ők nem titkárnők, nem bölcsészek, nem magyartanárok, meg különben is, ők már 900 wpm-el írnak, amit kifejlesztettek az évek során. Közben meg csak tévedésben vannak az egésszel kapcsolatban. Lehet nálad nem ez a helyzet, nem tudom.
-
dqdb
nagyúr
válasz Frawly #57959 üzenetére
Értem. Tehát a vakon, 10 ujjal (laptopon csak kilenccel, mert a jobb hüvelykujj a touchpad fogásváltás nélküli löködésére van dedikálva), 90-110 wpm közötti tempóval végzett gépelés az csak pötyögés, mert nem tanultam gépírni, hanem autodidakta módon fejlődtem fel erre a szintre. Bezzeg ha képzés után gépelnék vakon, 10 ujjal és 90-110 wpm közötti tempóval, az már gépírás lenne és nem csak pötyögés.
Most már legalább tudom.
-
Frawly
veterán
Valóban, lehet pontatlanul fogalmaztam. Itt amiről beszélünk, annak két eleme van, 1) vakon (értsd: le nem nézve a billentyűkre, amit nyomsz) és 2) gépírás (10 ujjas, minden ujjnak megvan a dedikált billentyűje, amit be is tartanak, és nem random dől el, épp kedv alapján, hogy mondjuk az U billentyűt mivel nyomod). Az 1-3 ujjal pötyögés az nem gépírás.
Tehát nem, ezt, amiről beszélek, nem lehet felszedni. Én 20 év után sem szedtem fel. Ezt tanulni kell külön, de mondom, nem nehéz megtanulni. Nem csak titkárnőképzőkön lehet, hanem a netről egyéniben is, én az utóbbi módszerrel tanultam. Nem egy nagy ördöngösség, semmilyen különleges képesség meg tehetség nem kell hozzá, meg drága tanfolyamokra és képzésekre beiratkozás sem kell. Amire szükség van hozzá, az alap írni tudás, hogy valaki ne legyen diszlexiás, tudja betűzni a szavakat, és ennyi. Egy értelmes általános iskolás is simán meg tudja tanulni. Eleinte csak az a nehéz benne, hogy fegyelmet igényel, hogy nem nézhet le az ember és nem térhet vissza a régi gépelési módszeréhez, akkor sem, ha azt kényelmesebbnek érzi, meg úgy sokkal gyorsabban írna. Tehát az elején kicsit bénának érzi magát az ember, a gépírást meg fárasztónak, míg az új módszert meg nem szokja. Az elején megszenvedtem vele én is, mert olyan volt, mintha hátrakötött kézzel az orromat használva kellett volna nyomni a billentyűket, nehezen ment, lassan, darabosan. Kicsit mintha úgy futna az ember, hogy nehéz téglák lennének a lábára kötve. De ez csak a legelején ilyen, míg nem alakul ki az ujjakban az izommemória, meg a lebegő tartást el nem sajátítja az ember a kötött tartáshoz képest, utóbbiban az ujjak mindig visszatérnek az alapsorra, akkor is, ha ez nem szükséges, ez a kezdőket van hivatva segíteni, de egy szinttől felfelé át kell szokni a lebegő tartásra.
-
nyunyu
félisten
válasz Frawly #57943 üzenetére
Háát, nem is tudom.
Sok géphasználat után azért ki tud alakulni egy izommemória, amivel nagyon szabálytalanul, de vakon tudsz gépelni, viszonylag jó sebességgel.
(Nálam mindig a permanens fogalmazásgátló a fő akadály, nem a fej-kéz koordináció, vagy a kezek sebessége)Mivel én elég sokat mozgatom a kezeimet keresztül-kasul a billzet fölött, nekem pl. kell valamennyi vizuális visszacsatolás ahhoz, hogy visszataláljak a megfelelő pozícióra.
Billzetre lepillantva legtöbbször a kurzorok *, Esc, Enter pozíciójához viszonyítok, meg a mod gombok sakktáblája is segít a helyes távolság felmérésében.Egyszínű fekete billzetes laptopomon a billzet közepén lévő csikló az origó, éjszakánként onnan számolom fejben a jobb mutatóujjal becsapódás koordinátáit. (Pl. F6 3 gombbal feljebb, eggyel balra)
Nappal külső billzetet használok...Mivel nem szoktam fixen a nemkurzor&nemWASD billentyűkön tartani az ujjbegyeimet, így 30 év után sem tudom, hogyan kell kitapogatni a home row-t, túl ritkán ér az ujjbegyem a bütykökhöz. (Régi Cherryjeimen ráadásul nincs is bütyök)
Feliratozás számomra másodlagos, max esztétikai szerepe van.
Most pl. két német billzet van előttem, meg a svéd laptopom.
(Értelmes magyar kupakszettre csak az egómnak lenne szüksége, hogy kimaxolhassam a fasza magyar billzetem van érzést, de ezirányú OCDm sem mostanában lesz kielégítve. )*: Múlt héten egyszer visszaraktam az oldschool ezrest, szabályosan hülyét kaptam tőle, hogy a felfele kurzor környékén pihentetett kézzel semmit sem értem el rajta, minden messze volt, sokat kellett onnan balra-jobbra, fel-le mozgatni a jobb csuklómat.
Úgy látszik, túlzottan hozzámnőtt a melóra tartott 1800, aminek nem szeretem az egyedi kiosztását, de azon legalább minden közel van.Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
dqdb
nagyúr
válasz Frawly #57943 üzenetére
Ez nem annak a függvénye, hogy hány évet számítóztál, hanem ezt külön tanulni kell, ujjgyakorlatokat csinálni rá, rendes gépírós tananyag meg oktatóprogram alapján és tanulni, gyakorolni kell. Ezt vagy külön tudatosan megtanulod, vagy nem, ezt magadtól nem szeded fel, akkor sem, ha 100 évig gépezel.
De, felszeded. Sosem tanultam gépírni, sosem gyakoroltam külön, finoman szólva is egyedi stílusom van, ami az ajánlásokat/szabályokat szinte minden pontban megsérti, mégis vakon gépelek. És sokan vagyunk így ezzel.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz prolad #57947 üzenetére
Az XD75-öt sosem tudtam megszokni, próbáltam a tiédhez hasonló split módon, próbáltam kvázi TKL-ként/jobbra rendezett numpaddal, de egyik sem működött nálam, rengeteg félreütésem volt (nem a kupakkészlet miatt, DSA-val máshol nem volt ilyen bajom). Volt 40%-os staggered is, az sem vált be, most egy Preonicon kísérletezem, kicsit jobb, de még nem tettem bele elég időt, hogy végleges döntést hozzak.
És pár héten belül jön egy split TKL a 6TGB billentyűk jobb oldalán eltörve dupla B-vel, a két fél 12 fokos szöget zár be. Izgalmas lesz, mert talán végre megtanít arra, hogy az UJN billentyűket ne bal kézzel nyomjam le rendszeresen
7: köszi a linket. 60%-on a Boardwalk egyik kiosztása hasonlóképpen néz ki, Planck méretben volt számomra újdonság.
[ Szerkesztve ]
-
-
dqdb
nagyúr
válasz prolad #57945 üzenetére
Magyar kupakkészletet keres, abból jó minőségűt (KPrepublic vagy Varmilo) külön megvásárolva pedig árban Varmilo szintje lesz.
Még nem is láttam ilyen split kiosztást Planckon. Az alsó sorral és a két oszloppal szoktak variálni, de hasonló nem rémlik.
-
Alwares
aktív tag
válasz Frawly #57935 üzenetére
Ha a Logitech lightspeed-es új billentyűzetei csak fele annyira jók mint az egerei akkor azokat ajánlanám. Nekem a G502-es egerük van és ott 0 különbség van vezetékes és vezeték nélküli mód között. Persze ha nem nagyon szuper pro-gamer akinél ez nagyon fontos, akkor jó valami BT megoldás is.
+A BT akkor legyen opció ha az asztali gépedben van normális BT kártya. Nálam az egy új Intel Wifi6-os m.2 chip, ezzel tényleg jó a latency, még a fejhallgatómban is sokkal kevesebb, ami eddig minden eszközzel érezhetően csúszott (tablet, mobil). Viszont amikor usb dongle-el próbáltam bármelyik gyártó bármelyik eszközét borzalmas lassúságot és akadozást tapasztaltam elég gyakran.Viszont ez nem a 10-20 ezres kategória, hanem inkább a 70-80k-s. Ebben az árkategóriában nehéz jót találni. Régen a Logi bill+egér kombók tök jók voltak, nagyon pontosak és kevés volt a latency de én azt látom eléggé elinflálták ezt a technológiát és az olcsóbb cuccaikban már valami olcsóbb szar megoldás van sajnos.
-
Frawly
veterán
válasz Frawly #57931 üzenetére
Ez az MK270 nem tűnik meggyőzőnek. Ezen a review videón, 3:39-nél mikor mutatja, hogy messziről mennyi a lag, az nekem azért elég soknak tűnik, érzésre majdnem fél másodperc, igaz én relatíve közelről használnám, másfél méter kb.. Az egér része az megfelelő lenne.
(#57940) Sesy: bocs, hogy belevauzok, mert nem tudok neked ilyesmit ajánlani, de a vakon gépírással nem vagy tisztában szerintem. A vakon gépírás azt jelenti, hogy SOHA nem nézel le a billentyűkre, amit nyomsz. Ez nem annak a függvénye, hogy hány évet számítóztál, hanem ezt külön tanulni kell, ujjgyakorlatokat csinálni rá, rendes gépírós tananyag meg oktatóprogram alapján és tanulni, gyakorolni kell. Ezt vagy külön tudatosan megtanulod, vagy nem, ezt magadtól nem szeded fel, akkor sem, ha 100 évig gépezel. Viszont nem nehéz megtanulni, vannak rá ingyenes weboldalak, tananyagok, ami alapján szerintem egész jól megtanulható. Nagyon ajánlom, hogy ezzel foglalkozz, mert ha elsajátítod, kisebb figyelmi energiával, kisebb fáradás mellett tudsz gépelni, nem kell majd se háttérvilágítás, nem fog számítani mennyire láthatóak a billentyűk feliratai, nem fog számítani, hogy milyen nyelvű ISO kiosztást használ, magyar, német, vagy brit.
-
Zizi123
senior tag
En ugy gondolom, hogy mivel minimalis fenyerovel szeretne hasznalni, a monitor fenyevekkel nagyobb fenyt bocsajt ki, az tokeletesen elnyomja a bill fenyet, raadasul vakon gepelve is hasznalna, igy szerintem nem lenne zavaro a CK550 sem. En amig azt hasznaltam soha nem volt vele problemam.
De kinek a pap....[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
A világítás hiánya feláras dolog az elmúlt 1-2 év trendje miatt. Van a Varmilo, mint kizárólag billentyűzetnek készült mechanikus billentyűzet, és vannak a gamer világítótestek billentyűzet funkcióval, a többi nem világítós mechanikus billentyűzet kikopott szépen lassan a piacról. A tervezést a világításnak rendelik alá, így billentyűzetként gyengébb lesz és drágább, mint amit világítás nélkül kapnál olcsóbban.
Zizi123: attól, hogy nem látod, még a szemed érzi és fárasztja, ahogyan a tévé is gyilkolta, ahogyan a vibráló neon is gyilkolja. Persze a 200 Hz jobb, mint a 150 Hz (régebbi CM-eknél ezen a frekvencián vibrált a világítás), ami jobb, mint a 100 Hz, ami jobb, mint a CRT-k és TV-k 50-60 Hz-e. A monitorgyártók megtanították az embereknek, hogy a villogásmentes kijelző a jó, erre az emberek boldogan pakolják tele az asztalukat vibráló RGB-s csodákkal.
[ Szerkesztve ]
-
Sesy
aktív tag
válasz Domonkos #57938 üzenetére
"megtanulsz vakon gepelni - ez amugy is jol fog jonni, ha a kovetkezo par evben meg sokat fogsz szamitozni"
tudok vakon gépelni, mert az elmúlt 30(!) évben elég sokat "számítóztam"
tehát nincsen olyan normális billentyűzet, ami nem ragyog a szivárvány minden színében, nem villog, mechanikus és olvasható...
Born stupid... Try again!
-
Zizi123
senior tag
Hat en nem tudom, de szerintem ez a villogas nagyon tul van misztifikalva.
Most guvasztom a szemem a Varmilo-ra, ami feheren vilagit, de rohadtul nem latom, hogy villogna, vagy vibralna.
Ugyanez a CK550 is. Most visszadugtam a gepbe csak ezert, hogy megnezzem, es nem villog, nem vibral. Valoszinuleg ha fel szeretnem venni kameraval, akkor ki lehetne mutatni, hogy valojaban igen ,de egyebkent eszrevehetetlen. Abszolute nem zavaro a fenye, pedig engem a neoncsovek vibralasa zavar, tehat valamennyire erzekeny vagyok a fenyvillogasra / vibralasra.
(Az pedig, hogy videora veve kimutathato az nem jelent semmit, mert hat a TV-t is ha videozod, az is csikozodik, eloben pedig ezt nem latod.) -
Domonkos
Ármester
Polcrol leveheto peldanyrol nem tudunk.
A legjobb amit tehetsz - es most minden ironia es poenkodas nelkul - hogy:
- veszel egy feher / vilagos szinu billentyuzetet, mert azoknak a sotet feliratai mar a monitor fenyenel is latszodnak
- akarmilyen billentyuzet + benq screenbar - ha nem igazan szamit az anyagi resze...
- megtanulsz vakon gepelni - ez amugy is jol fog jonni, ha a kovetkezo par evben meg sokat fogsz szamitozniGender of electrical connectors is defined by the pins.
-
Frawly
veterán
válasz Zizi123 #57933 üzenetére
De, a wireless épp úgy megfelel, bocsánat a félrevezető BT-s megfogalmazást, valamiért ez járt a fejemben, és hülyeséget írtam. Természetesen általános vezeték nélküli megoldást keresek, legminimálisabb input laggal. A lényeg, hogy vezetéket nem akarok.
Megfelel külön billentyűzet és külön egér is, mindkettő wireless, de azért gondoltam kombóra, mert olcsóbb, és akkor egy adapter viszi az egészet. Ha külön gyártóktól van a cucc, akkor külön adapter, külön minden, de azzal is rendben vagyok, nem kizáró ok.
Néztem az összefoglalót is a topikban, de vezeték nélküli megoldásban semmit nem látok ajánlva. Régről rémlett egy vezeték nélküli topik is, de azt most vagy nem találom, vagy én nem emlékszek rá jól.
-
copass
veterán
cooler master-el nem lőssz mellé nagyon.
spirit of gamert csak a red switch miatt mondtam.
mindenképpen nézz meg tesztvideókat róla, ott elmondják a nyűgeit általában.
érdemes online rendelni, magányemberként. ha nem jön be akkor 14 nap után elálhatsz egy szó nélkül."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
Zizi123
senior tag
válasz Frawly #57932 üzenetére
Es miert is kell BT?
Alapbol az asztali gepekben nincs BT, nyilvan nemelyik Brand gyartoeban igen, de jellemzoen nincs. Termeszetesen USB-s BT adapterrel lehet csinalni barmelyikbe.
Igazan azt nem vagom, hogy miert is ragaszkodsz a BT-hoz.
Nem lehet, hogy neked a wireless (de nem BT) pont ugyanannyira megfelelne?
Raadasul ebbol 100x nagyobb is a valasztek arrol nem is beszelve, hogy a BT Combo -kat tenyleg nagyitoval kell keresni, nincs belole nagy valasztek, az altalad megadott arkategoriaban pedig aztan tenyleg nincs.Gondolom azert szeretnnel combot, hogy 1 USB-t foglaljon a bill + eger.
Vagy ha nem ezert, akkor nem vagom, hogy miert is kell combo, mert ha van BT a gepedben, akkor lehetne teljesen kulonbozo 2 eszkoz, es akkor megint nem kellene nagyitoval keresni a lehetosegeket.
Tehat tuti, hogy neked csak a BT felel meg? -
Frawly
veterán
válasz Domonkos #57926 üzenetére
Ezek közül néhány fennáll vezetékesnél is. Akkor tovább pontosítanám a kérdést: nagy pollrate és kis BT feldolgozási lag kéne. De nem muszáj konkrét számokban, ha valakinek van konkrét tapasztalata egy BT-s modellel, ami nála bevállt, tudja ajánlani, mert egy vezetékeshez képest még egész jó, akkor ne tartsa magában.
Mondom, normális vezetékes megoldásom, ami nekem megfelel már van. De a vezeték nélküli variánst egy másfajta felhasználáshoz veszem, ezen a ponton némi kompromisszumra is kész vagyok, pl. nem ragaszkodok N-key rolloverhez, sem a mechanikus kapcsolókhoz, meg észszerű határig az input lagnál is fel vagyok készülve arra, hogy nem lesz pariban egy sima USB-s vezetékes megoldáshoz képest.
Egyelőre a Logitech MK270-nel szemezek, de semmit nem tudok róla, nem írnak technikai speckókat.
-
copass
veterán
red switch ajánlott játékra, de ez szinte csak angol kiosztással van.
brown switch halkabb. black switchet nagyon nehéz lenyomni, azt inkább ne.
blue switchet nem akarsz, nagyon hangos!
switch típusai | switch típusok hangjaiSpirit Of Gamer Xpert K700 red switch magyar
Cooler Master CK350 brown switch magyar[ Szerkesztve ]
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
ka64
tag
Sziasztok!
Fiamnak keresek gamer billentyűzetet -jelentesen az bármit is. Árukersőben rákerestem és zavarba jöttem. Olyan kifejezések szereplnek a leírásokban, amik jelentéséről fogalmam sincs. (mechanikus; brawn/blue -gondolom ne a billentyűzet színét jelzi; ANSI/ISO; stb.)1.Mekkora összeget szánsz rá?
max 25 000 Ft.
2.Használt szóba jöhet?
Nem.
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le?
Valami vezeték nélküli Microsoft billentyűzet. A csere oka, hogy nem gamer és nincs rajta világítás.
4.Mire használnád a billentyűzetet?
Játék (minden féle lövöldözős: Rainbow 6, GTA és társai), meg persze tanuláshoz.
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.)
Mint a bevezetőben írtam, fogalmam sincs mit jelentenek ezek.
6.Van konkrét modell ami tetszik?
Árukeresőben a vélemények és árkategória alapján ezeket láttam:
Redragon Vara/Mitra RGB (K551RGB)
Redragon Varuna K559 RGB
Cooler Master CK350 RGB
Spirit Of Gamer Xpert K700
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.)
Magyar kiosztás.
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb)
Kell minden, gondolom akkor nagy kell nekem.
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.)
Világítás az feltétlen kell. Vezeték nélküli nem kell. Sajnos sokat használja, így az ergonomitás sem hátrány.
Eddig nem is gondoltam, hogy a billentyűzet vásárlás is ilyen bonyolult. Ami alapján eddig -tudatlanul- billentyűzetet vásároltam az az volt, hogy magyr nyelvű és vezetékes vagy vezeték nélküli.Segítségeteket előre is köszönöm:
ka64 -
Domonkos
Ármester
válasz Frawly #57924 üzenetére
itt van par dolog, ami nagysagrendileg osszemerheto a BT "lassusagaval":
- a kapcsolo lenyomasa abba az allapotba, ahol az aramkor mar zar / erzekel (sok)
- a billentyuzet firmwarenek lassusaga a szkennelesek frekvenciajat illetoen (akar 8ms)
- a billentyuzet firmwarenek lassusaga a bena debounce implementacio miatt (~5ms)
- a valoszinusithetoen 125Hz-es USB polling rate (~4ms)
- OS-en belul valo feldolgozas, programhoz valo eljuttatas (~1ms)
- programon beluli szopkodas, page fault stb. (<10ms + az elektronos szarok lassusaga)
- kepfrissites (~4ms)A BT-nek nem a lassusaga, hanem a megbizhatatlansaga a fajo; az amikor "teljesen leszakad".
[ Szerkesztve ]
Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
dqdb
nagyúr
erősítsetek meg, hogy ez beállítható úgy, hogy nem villog, egyszínű halvány fehér világítást ad a betűknek
Villogni fog a 100-200 Hz-en a PWM-es szabályozású háttérvilágítás miatt, mint az összes RGB-s csoda, a fehér enyhén lilás lesz, nem csak a betűk fognak világítani, hanem a kupakok között és alól is dőlni fog a fény.A Trustban fix színű LED-ek vannak, minden sorban másik szín.
[ Szerkesztve ]
-
Frawly
veterán
válasz Frawly #57917 üzenetére
Akkor kérdezem máshogy: BT-os billentyűzetnél mi számít jó input lagnak, hány ms? Most felejtsünk is el minden más követelményt, amit írtam. Azért kérdezem, mert sose használtam BT-t, mindig visszatartott tőle az input lag. De egyre több helyen olvasom, hogy ezek nagyon sokat fejlődtek már, nem nagyon érezni, hogy lassabb lenne a vezetékeshez képest. Még az sem zavarna igazából, ha kicsit nagyobb a lagja, mint egy vezetékesnek, de ne legyen elviselhetetlen. Nem akarok valami olyan ócskaságot összevenni, amivel aztán szívok ilyen tekintetben, azért kérdezek előtte egy szaktopikban, EGYÁLTALÁN nincs tapasztalatom a témában.
-
Sesy
aktív tag
sziasztok!
munkára keresek normális, egyszerű kinézetű mechanikus billentyűzetet, magyar kiosztással.ezt néztem:
COOLER MASTER CK550 BROWN SWITCH HU
erősítsetek meg, hogy ez beállítható úgy, hogy nem villog, egyszínű halvány fehér világítást ad a betűknek
ezt is néztem, de ha jól gondolom akkor ez nagyon színes
TRUST GXT 865 ASTA
esetleg valami javaslat? ha nem muszáj akkor nem fizetnék 30k-t a CM-ért
[ Szerkesztve ]
Born stupid... Try again!
-
Bugarov
aktív tag
Sziasztok!
Wireless billentyűzet / egér kombót keresek, olyat, aminek tényleg nagy a hatótávolsága, nem csak rá van mondva. Most egy microsoft sculpt ergonomic -ot használok, ami okés ha a laptop előtt van, de a három méterre levő desktopomra rákötve az egér már ugrál / rángat.
Klasszikus irodai felhasználás
Numpaddal
Magyar kiosztás.
RGB-s csicsa nem kell.
Lehetőleg rádiósat szeretnék.
10-20e között gondoltam, fícsöröktől függően (nem gondolok nagy dolgokra, pl töltöttségjelző)
Köszi előre is![ Szerkesztve ]
-
lanszelot
addikt
Hello,
Létezik teljes kiosztású vezetek nelkuli kicsi vagy mini billentyűzet?
Logitech nem erdekel. -
baboss
őstag
A kórházban:
Sajnos rósz hírt kell közölnünk, rossz a szíve, billentyűt kell cserélni.
Beteg:
Rendben van doktor út, csak lenne egy kérésem, ne mechanikus legyen mert azt hallottam hogy az hangos.[ Szerkesztve ]
-
Frawly
veterán
10-20 ezer között keresnék valami használható BT billentyűzet + BT egér kombót, ebből mit tudnátok ajánlani. A pénzkeret rugalmas, ha kell, többet költök rá, ezt a 10-20k-t csak irányvonalnak írom. Egyiknek sem kell nagy számnak lennie, a billentyűzet lehet gumidómos is, nem is muszáj magyar kiosztásnak lennie, de legyen ISO, az mindegy, hogy 60 vagy 100%-os méret, csak valami kompakt legyen összméretben, ne egy nagy monstrum. Háttérvilágítás, RGB sem kell rá, nem baj, ha van rajta, de nálam ez nem lesz szempont. Egérnél sincsenek nagy követelmények, nem kell pro gaming egér, csillagászati DPI-vel, meg 100 gombbal, elég a 2 gomb + 1 görgős sima egér, ami nem annyira kényes rá milyen felületen használom. Egy nagyon fontos szempont van, minimális legyen az input lagja mindkettőnek, mert casual gaminget fogok vele tolni. Normális vezetékes megoldásom már van, de ágyból is tervezem használni, és nem akarok kábeleket, hogy aztán azok akadjanak be mindenhova.
Szóval valami olyat keresek, ami tűrhető bill és egér kategóriában is, nem teljesen szemét, kompakt, és nincs nagy input lagja, de mindezek mellett ár/érték arányban elfogadható, elterjedt modell, ami létezik európai/angol bolti polcokon, készleteken. Kínából most nem rendelgetnék, a COVID-helyzet miatt egy örökkévalóság, mire ideér. Angliában rendelném helyileg.
-
nyunyu
félisten
válasz Doki16 #57915 üzenetére
Maximum 475mm széles lehet. Örülnék ha lenne rajta numpad.
Elsőre sima libának tűnt ez a kérés, gondoltam minden fullos billzet belefér.
Hááát nem, unikornisok már nem férnek bele.
Cherry 1000: 480mm
Cherry 9009: 500mm
Sun Type6: 500mm
Apple M3501: 476mmCherry 3000: 470mm
Cherry Stream 3.0: 470mm
Fujitsu KB521: 462mm
Lenovo Preferred Pro: 455mm
Labtec Standard+: 455mm
-t napelemes ajtótámasz: 433mm
Cherry 1800: 405mm[ Szerkesztve ]
-
Doki16
addikt
Sziasztok!
Keresek egy jó billentyűzetet.
1.Mekkora összeget szánsz rá?
-10-15 között gondolnék érte
2.Használt szóba jöhet?
-Csak az új jöhet számításba
-Logitech G11, azért cserélem le mert egy kisebbet és csendesebbet szeretnék
-Sima kis hétvégi játék, egy kevés írás.
-Jó az ollós és a gumiharangos is, az a lényeg, hogy ne legyen hangos
-Nincs, bármi lehet.
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.)
-Nem számít. (EU kompatibilis legyen, nem kell orosz vagy JIS )
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb)
-Maximum 475mm széles lehet. Örülnék ha lenne rajta numpad.
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.)
-Kell a világítás (nincs igény csak legyen fénye, nem kell RGB meg hasonló), Csuklótámaszt szeretnék hasonlót mint a G11-en van, vezetékes legyen.
Köszönöm előre is a választA Tyrannosaurus Rex legközelebbi ma is élő rokona: a csirke.
-
P1eTr0
aktív tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne azokhoz, akik tapasztaltabbak a témában, hogy létezik-e olyan RGB, mechanikus, magyar kiosztású billentyűzet, ami Aura Sync kompatibilis? Az ASUS-ok a fórumon sok kritikát kaptak, illetve általánosan elmondható róluk (a hozzászólások alapján), hogy tudásukhoz képest túlárazottak.
Ha esetleg rosszul értelmeztem az itt olvasottakat, akkor is szóljatok
Minden hozzászólást és választ előre is köszönök.
Normális vagyok. Megmondták a hangok is.
-
mumtaz
senior tag
Gondolkodom egy új billentyűzet vásárlásán.
1.Mekkora összeget szánsz rá?
30, max 40 ezer
2.Használt szóba jöhet?
Nem
ROCCAT Isku FX. Szerettem, de nekem sötétben fontos a világító billentyűzet és a LED-jei már nagyon elfáradtak. Valamint a billentyűk már eléggé kopottak és a szélesebb billentyűk (Space, Shift, Enter) belül már eltöredeztek, ezért billegnek és megszorulnak. Soha nem tudtam megtanulni vakon gépelni 35 év alatt.
Játék, egyéb általános használat
Mechanikus, vagy ollós.
Konkrét nincs. Valami a mostanihoz hasonló
ISO Magyar
Teljesen normális asztali billentyűzet NUM Pad-el
RGB háttérvilágítással legalább, mint a mostani. Csuklótámasz jó, ha van, de nem feltétel. USB-s
Igazság szerint nem szeretem a mostani divat szerinti kiemelkedő billentyűket. Az Isku FX ugyan membrános és úgy mondanám, hogy a billentyűk kicsit laposabbak az átlagnál, de nem olyan, mint egy laptopon. Ez a magasság, vagy ettől laposabb lenne ideális.
Nem adnám alá a lovat, de az Isku lenne a legideálisabb kicsit erősebb háttérvilágítással (új korában sem volt túl erős) és ollós, vagy mechanikus. Ehhez hasonlót keresnék -
lanszelot
addikt
Hello,
Nehogy megvegyétek a project _cars 3 -at.
A játék jó, de iszonyat túl árazott.
Full arcade, semmi köze az előző 2 höz
Inkább azt a Forzát vedd meg ami még nincs meg. -
copass
veterán
válasz MasterMark #57906 üzenetére
izopropil általában nem bántja a műanyagot, persze van amit megkap. de nekem csak felületi sérülést okozott, szerkezetit nem.
a kupak törés egyértelműen gyártói hiba, szar műanyag és rossz tervezés.
nekem a cherry mx board kupakjai ugyanígy törtek. félbe a lyuknál, meg a gumírozott kínai keycap is. fél év után."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
Gülredy
tag
Sziasztok , tudtok ajánlani valami jó billentyűzetet 15e körül (plafon a 20e)?
Az igények:
- magyar kiosztás (ISO - nekem kell a hosszú í a rövid bal shift mellé, és a nagy enter)
- casual gaming + gépelés
- minél csendesebb annál jobb!!
- esetleg piros led a sötétben gépeléshez (csillogó villógó ilyen olyan színátmenet nem érdekel de ha van rajta nem baj csak úgyse fogom használni)
Minél finomabb leütésűek a gombok annál jobb. Személy szerint ezeket a puha "ollós" laptop gombokat eléggé kedvelem, rövid a gomb útja, de van egy finom visszacsatolás hogy megnyomtad. De ezek csak akkor jók ha karakteresek a gombok szélei különben eltévedek gépelésnél rajtuk.
Ha írnátok egy két ötletet azt megköszönném! -
MasterMark
titán
-
Zizi123
senior tag
válasz MasterMark #57904 üzenetére
Kitorik az egyik oldala a gomb aljan az aljzatnak, ahova belemegy a kapcsolo "+" feje.
Tudom, hogy nagyon konyhanyelv, de igy tudtam megfogalmazni. -
Zizi123
senior tag
Nalam a gyerek Hyperx Alloy Elite RGB -rol hullanak a gombok
Raadasul olyan helyekrol, amit jellemzoen nem is igazan hasznal, nem is ertem.
Ugyis vissza kell kuldenem garanciaba, mert a LED-ek iszonyatosan vibralnak, hatha a penzt adjak vissza, nem javitjak
Ha nem, akkor barmilyen Mx kompatibilis keycap jo ra?
Pl a HyperX Double Shot PBT Keycaps er 9eFt-ot? -
Kolty
aktív tag
válasz fornettisuti #57900 üzenetére
Nem feltétlenül. Tíz forinttal olcsóbban adnak rá két évet [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Eternal Strands teszt
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Mozilla Firefox
- Okos Otthon / Smart Home
- Kiegészítőt kap az Everspace 2
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- EAFC 25
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- Logitech G Pro gamer billentyűzet új 6hó jótállás!
- Montech MKey TKL mechanikus billentyűzet - MK87 FREEDOM RED
- Glorious PC Gaming Race GMMK TKL RGB mechanikus billentyűzet - Gateron Brown, US (GMMK-TKL-BRN)
- A+ K77B Mechanikus gaming billentyűzet, RGB világítás, Fekete
- Új, ISO-Magyar (PBT keycap), modolt, vezeték nélküli billentyűzet eladó
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest