-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peaceliker
addikt
Sziasztok!
Kifejezetten halk billentyűzetet keresek, minél olcsóbban. Semmi extra fícsörre nincs szükségem, csak egy irodai dell-től (dell sk8175, vmi 2500ft os cucc) jelentősen halkabb legyen. Éjszaka amikor messengerezek ismerősökkel, ne kelljen fel az egész család, ennyi a vágyom.
Köszi előre is"Oh my Goa'uld!"
-
Domonkos
Ármester
válasz Nagytoll #56195 üzenetére
A nem uniprofil kupakok csak ketsegbeesett probalkozasok a billentyuzet kenyelmesebbe tetelere miutan a gyartasi koltsegek merhetetlen csokkentese miatt nem telik mar hajlitott hatlapot es nyakot gyartani a billentyuzetekbe.
Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
nyunyu
félisten
válasz Nagytoll #56195 üzenetére
Azért hoztam fel a magasságot, mert ha rendeltetésszerűen az asztalnál ülve próbálom használni a billzetet, akkor kifejezetten érzem a csuklóim hátrahajlásán, hogy kéne egy csuklótámasz hozzá.
Míg ugyanezt a Cherry billzeteimnél nem éreztem.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
dqdb
nagyúr
válasz Nagytoll #56193 üzenetére
Olcsóbban ugyanez, ahonnan kisebb eséllyel akad fenn a vámon.
Nekem az nem világos, hogy akad-e a készletben a Í helyére sorhelyes kupak. Mert volt olyan Winmix készlet, ahol ezt a hibát elkövették (és még más minőségi problémát), és olyankor jön az 1u széles numerikus 0, mint opció.
Ha brutális eltérés kell és határozottan elkülönülő kupakok, akkor MT3, de ott az átlagos kupakokon akkora a mélyítés, mint SA-nál a homing.
Vagy itt van ez a KAT készlet, SA-hoz hasonló kupakfelület alacsonyabb kialakításban, numpad híján korlátozott kompatibilitással. Bár ez a készlet megnyerte a nem túl hízelgő KAT Ugly becenevet (szerintem is okkal ).
Vagy még ott van az összehasonlító ábrán is szereplő MDA, abból is akad PBT változat, az is alacsonyabb az SA-nál.
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Nagytoll
senior tag
válasz nyunyu #56194 üzenetére
Köszi a képeket! Nem akarok SA-t, csak minden új keycap szett láttán elgondolkodok, hogy milyen lenne
Ezt a képet nézegettem és rájöttem, hogy nekem nem a magassággal van bajom, hanem azzal, hogy az R1/2/3/4 között mennyire térnek el magasságban a gombok. Ezt az OEM R4-R3 és R3-R2 sorok között látni a legjobban. Ahogy csúsztatnám feljebb az ujjaimat beleakadok a következő sorban lévő gombok aljába. DSA/XDA-nál látszik, hogy egy szintben vannak és még az SA is jobbnak tűnik az OEM-nél, hiába magasabb. Könnyebben csúszkálhatnék ide oda. Aztán lehet jó nagy hülyeség ahogy ezt elképzelem
-
nyunyu
félisten
válasz Nagytoll #56193 üzenetére
Biztos, hogy SAt akarsz?
Nem lesz az egy *picit* túl magas? (OEM+2mm!)
Jól meggondoltad?WinMix SA 9009 egy GMMKra tűzve.
Eredetileg Chalkot akartam venni, de lemaradtam róla.
Ahogy nézem, a Chalkhoz sem adnak ISO \ gombot, azon is csálén fog állni az Enter hasa alá való.[ Szerkesztve ]
-
Nagytoll
senior tag
Nem tudom volt-e mar. WinMix SA Chalk Dye-Subbed Keycap Set
Drop-on $70, PBT, dye-sub, SA profil.
Formara az SA es DSA csak a magassagban es dontesben ter el? Felulnezetbol nezve hasonlonak tunik a kupakok teteje. OEM profilon be-beakad az ujjam iras kozben a billentyukbe, ezert tetszik a DSA, mert ott egy szintben vannak a sorok. Nem tudom SA-val mennyire akadnek. Kepekrol nezve simabb a sorok kozotti atmenet mint az OEM profilon. -
Silex
aktív tag
Sziasztok!
Lehet bedobok majd egy hosszabb kérdést,
de az első az, hogy a Lenovo Preferred Pro II is
ajánlott-e? -
Mr.Csizmás
titán
válasz Blackhole13 #56190 üzenetére
inkább 1-2, a 2-3-at akkor éreznéd ki inkább, ha végigjártad a létrát előtte.
(minőség > feliratok, így vettem 17k-ért egy Drevo Tyrfing V2-t, abból az ANSI PBT doubleshot kupakos)
[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Blackhole13
senior tag
Mivel túl sok helyen nem lehet komolyabb választékot végigtapizni a ti véleményetekre bíznám magam.
Szerintetek hol van nagyobb különbség, egy 10e Ft-os gumidómos és egy 15-20e-s belépő mechanikus, vagy egy belépő mechanikus és egy Ducky (vagy más ajánlott, magasabb kategóriás) között? Gépelés, játék egyformán szempont.[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz siposz #56187 üzenetére
Nem nagyon.
Ami volt, az már pár éve nem kapható:
- Gigabyte Osmium (K81, K85 már floating!)
- CM MasterKeys Pro L + magyar addonjaMeg mintha valamelyik régebbi MX Redes magyar kiosztású Asus ROG Strix is hagyományos kialakítású lett volna, de nem emlékszem, hogy az világított-e.
Mostani Strix Scope, Strix Flare már floatingnak tűnik.
-
dqdb
nagyúr
válasz siposz #56187 üzenetére
A múlt időn kívül csak a Ducky One és a Varmilo ugrik be. Talán valamelyik ASUS még ilyen, de azoknak a magyar kupakkészletét és az igénytelenség kifejezést többször emlegettem már egy mondatban.
Ez most a divat, minden gyártó erre ment rá az elmúlt másfél évben.
nubreed: a CK350-be legalább beletettek anyagot, mert az 1100 grammjával a nehezebb 100%-os darabok közé tartozik a piacon, sokan 900 grammból összehozzák ezt a méretet. Persze az 1100 gramm sem sok abszolút értelemben, egy floating design követő low profile 60%-os ház önmagában 700+ gramm alumíniumból.
[ Szerkesztve ]
-
nubreed
veterán
Na ilyen csavarra nem számítottam. Amit az anyag felhasználásról írsz. Nem szoktam a billentyűzeten levezetni a feszültséget így remélhetőleg hosszú élettartamra számíthatok .
Köszi minden plusz infót, ezeket is átgondolom.[ Szerkesztve ]
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
dqdb
nagyúr
válasz nubreed #56162 üzenetére
Ha nem kell a szoftver és az abban szabályozható világítás, mint feature, valamint pár firmware-es finomság (töltsd le a kézikönyveket és nézd meg), akkor ár-érték arányban a CK350 jobb választás lehet, az még csak 4000 forintot drágult és nem 11000 forintot ...
a CK350 is leévő outemu switchek nem olyan jó minőségűek mint az 550-en lévő gateronok
Nem lesz köztük nagy különbség, talán konzisztenciában lehet eltérés.Hamarabb tönkre megy, kevesebb leütésre van hitelesítve?
Lusta vagyok megnézni, de szerintem az Outemu nagyobb számot hazudott Azt azonban muszáj leírni, hogy probléma esetében szinte sosem a kapcsoló megy tönkre, hanem forrasztási probléma adódik. A legtöbb duplázós/kimaradós problémáért a forrasztás felel, amely az eléggé intenzív mechanikai igénybevételtől meg tud repedni, ha nem volt jó minőségű, a manapság kötelezően alkalmazott ólommentes forraszanyag eleve ridegebb, egy átlagos billentyűzeten világítás nélkül 210 forraszpont van, TTH LED-ek esetében 630 darab. Ilyenkor sokszor elég pákával megfolyatni az ónt, és megjavul, vagy kiforrasztani-visszaforrasztani a kapcsolót. Az ilyen hiba nem túl ritka, erre fel kell készülni, hogy előfordulhat.Ha mégis a kapcsoló menne tönkre a garanciaidőn túl, akkor 4 dollárért veszel egy tízes csomagot és kicseréled. De a kapcsoló hibájánál gyakoribb az MCU elszállása is, na az kellemetlenebb tud lenni.
Szerintem a kapcsolóhibák eléggé nagy hányadát alkotják azok az esetek, amikor egy erős erőbehatás hatására a stem beletörik a kupakba, de erre csak annyit lehet mondani, hogy nem a billentyűzetet kell feszültséglevezetésre használni
Szóval a kapcsoló tartósságától ne félj.
Nekem nagyon tetszik az aluminum ház, ez nagyon megfogott
Az nem alumínium ház, az alja nem abból van. Az a fémdarab amúgy vagy acélból, vagy alumíniumból, de szinte minden mechanikus billentyűzeten ott van, legfeljebb nem látszik ki és akkor plate-nek hívják. A floating design nevében lespórolják a ház oldalfalainak jelentős részét, így a fém plate-ből fémborítás lesz, minden marketinges legszebb álma úgy spórolni a gyártáson, hogy közben a vevő prémiumabbnak érzi a terméket Cserébe a fény és a hang szivárog össze-vissza, sokkal hangosabb lesz az egész, mint egy rendes házzal lenne.[ Szerkesztve ]
-
nubreed
veterán
válasz pixta78 #56180 üzenetére
Köszi! Szimpatikus így a CK350 brown.
Az O ringes megoldásról én is láttam videót. Hol lehet rendelni őket?
(#56181) copass:
Köszi Neked is! Most is Hama billem van, de még nem mechanikus, egy mezei Urage Exodus Macro. Mikor vettem ezt, az volt a fő szempont, hogy éjszaka is lássam a billentyűket (LED világítás), ne kelljen ehhez külön fényforrást használni ami megvilágítja a billt, meg legalább anti-ghost van benne, az jól tud jönni. De most már feljebb lépnék, és néztem az ajánlott uRage Mechanical RDX-et de h jól látom, az TKL. Nekem meg kellenek a numerikus billentyűk is, egyelőre úgy néz ki marad a CK350.We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
dqdb
nagyúr
válasz copass #56181 üzenetére
lenyomod teljesen és elkezded mozgatni jobbrabarlra
Barnában nekem más a tapasztalatom, de mind a Gateron, mind a Cherry lötyög Kailh Boxhoz vagy JWK-hoz képest, azoknál szinte nulla wobble van. Persze ez függ a kupaktól is.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
siposz
aktív tag
Sziasztok!
Arra van valakinek tippje, hogy o-ringet honnan érdemes rendelni? gateron brown CK 550-hez szeretnék olyat, hogy minél halkabb legyen.
Az ár nem annyira lényeges, a legfontosabb a hang csökkentés, és hogy ne 1 hónap alatt érkezzen meg Kínából.
-
copass
veterán
stabilitásban (amikor lenyomod teljesen és elkezded mozgatni jobbrabarlra ) nekem cherry, outemu, gateron a sorrend. gateron blue úgy lötyög mint bíróseggben a lóasz!
outemu dust proof verziója a legstabilabb, outemu klón content switch dettó.
pl. Hama uRage M3chanikal RDX-ben ez van.[ Szerkesztve ]
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
pixta78
senior tag
Én is ezek között őrlődtem de nincs akkora különbség, hogy +12k-t adjak egy szoftverért, 20k elég volt a 350-re. Nekem sem volt még és nem is hallottam élőben mecha bill.-t, ezért Féltem a hangjától(barna) de kellemeset csalódtam.
Ezt nyomom az irodában reggel óta, amióta megjött.
Berendeltem hozzá 370Ft ért egy csomag o- ringet, azzal még halkabb lesz remélem.[ Szerkesztve ]
Hegyet alulról, templomot kívülről, kocsmát belülről!
-
nubreed
veterán
Nem baj, csak kérdeztem, ezzel szerintem együtt lehet élni.
Esetleg még [link] erre valaki tudna egy választ? Amúgy utána olvastam a témának és néztem videókat is, és ezek alapján én brown switches dolgot szeretnék, ez még hiányzott.We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
dqdb
nagyúr
válasz nubreed #56177 üzenetére
Nem. Az összes világítós magyar billentyűzeten ilyen tejfölös doboz vastagságú kupak van, legfeljebb a feliratozás igényessége tér el, az egyetlen kivétel a nem világítós Varmilo. Ahogyan szinte az összes világítós billentyűzeten is, ez alól a Razer Huntsman TE és a Ducky One US/UK/DE a kivétel az itthon kapható modellek között.
[ Szerkesztve ]
-
Radeon_5
aktív tag
Valakinek esetleg nincs nehany elfekvo szines blank (esetleg mintas ) PBT kupakja amit nem tud mire hasznalni? Erdekelne, azert a 20 darabert ami kene, meg mindig sok az a 19 dodo kiszallitas
Son of a Bit
-
GRaul
őstag
Sziasztok,
Tudnátok ajánlani keycap kitet a következő billhez?
HyperX Alloy Elite MX Red UK kiosztássalAmi nagyon tetszik az ez, https://www.duckychannel.com.tw/en/Dcuyk-PBT-Pudding-keycap
csak UK kiosztással (lehet ilyen nincs de gondoltam megkérdem).Köszönöm a segítséget előre is
Phanteks Házak Topicja ---> http://prohardver.hu/tema/phanteks_hazak_topicja/hsz_1-50.html <----
-
vince
őstag
Tudom, írtátok már korábban, hogy engedjem el a Cherry-témát, de ahogy írod is, ezzel szerel kb. mindenki, ennél mélyebbre nem szeretnék elmerülni a témában, még jobban kifosztva ezzel az erszényt
"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal
-
dqdb
nagyúr
válasz Melorin #56169 üzenetére
Nem diszkógömb kell, hanem hogy lássam a karaktereket sötétben, kevés fényben is.
Erre a legegyszerűbb megoldást úgy hívják, hogy világos kupak, elég a monitor fénye, hogy lásd rendesen.Ahogy nézem a Varmilo-t, a LED-ek a gombok alá világítanak, jó nagy hülyeség szerintem, nagyobb mint az általad nevezett "diszkógömb" funkciója.
Annak a funkciónak tényleg nulla értelme van.vince: az élet igazán a Cherryn túl kezdődik, csak a készen kapható választék eléggé korlátozó ilyen téren sajnos.
[ Szerkesztve ]
-
vince
őstag
válasz Melorin #56164 üzenetére
Varmilo esetleg? Most persze abból sem lehet kapni itthon szinte semmilyent sem, ha érkezik újabb szállítmány, az erős forint miatt kérdéses az ár, de azt mondják a szakértő kollégák, hogy jó. Én is egy VA109-re vadászok egyébként. Ma érkezik a 4x4-es cherry switch testerem, ki tudom végre próbálni a többi kapcsolót is. A barnát már ismerem, az van a jelenlegi (egyébként első mechanikus) billentyűzetemben, de nagyon kíváncsi vagyok a többire is...
"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal
-
dqdb
nagyúr
válasz Melorin #56164 üzenetére
Ha diszkógömb kell, akkor Ducky One és abból lehetőleg UK változat a HU helyett, ha a jelenleg kapható legjobb minőségű magyar billentyűzet, akkor Varmilo VA88M/VA109M. Ha diszkógömbre vágysz és hangosan csattogó Space-re, akkor Corsair.
-
7
addikt
Lehetsz háklis, de azzal nem jutsz előrébb.
Mechanikusból csak 2 billentyűzetről tudok, ami küllemben legalább emlékeztet az Apple billentyűzetére (Cooler Master SK651 és SK631), de nagyon sok róluk a negatív visszajelzés, plusz csak és kizárólag ANSI elrendezéssel kaphatóak. Ha mechanikusra adod a fejed, akkor szerintem fontold meg, hogy a magyar feliratozást és a lapos kivitelt is majdnem biztosan elengedheted (hacsak nem akarsz rá ordenáré sokat költeni, de akkor is szerencsésnek kell lenned -- kérdezd meg nyunyut).
A kérdésedre visszatérve -- leghangosabbtól a leghalkabbig kb. ez a sorrend:
- Kattogós kapcsolók (pl. Cherry MX Blue)
- Taktilis, de nem kattogós kapcsolók (pl. Cherry MX Brown, Topre)
- Lineáris kapcsolók (pl. Cherry MX Red)
- Direkt halk működésre kihegyezett kapcsolók (pl. Cherry MX Silent)Viszont önmagában a kapcsoló csak egy része az egész bulinak -- számítanak a billentyűzet egyéb részei is: a ház méret, anyaga, tömörsége, a billentyűsapkák, a stabilizátorok, hogy milyen felületen van a billentyűzet stb. Rengeteget lehet halkítani azzal, hogy kened a kapcsolót, ilyen-olyan formában modolod a hosszú gombokhoz tartozó stabilizátorokat, puha anyagot teszel a billentyűzetházba a nyák alá, stb. Demonstráció: [link]
-
dqdb
nagyúr
válasz Melorin #56159 üzenetére
Nem mostanában fog lemenni, az biztos, ahhoz a forint árfolyamának hatalmasat kellene erősödnie. De az ártól függetlenül sem sok érv szól mellettük a mostani választék mellett.
[link]
Nem TKL, hanem teljes.[ Szerkesztve ]
-
nubreed
veterán
Értem, köszönöm. Én csak most csöppennék bele a mecha keyboard világba, kezdnekek megtetszeni. De nem akarok horror pénzt kiadni rá. A CK350 és 550 közt vacilálok egyelőre. Visszaolvastam a topicban és azt írják, hogy a CK350 is leévő outemu switchek nem olyan jó minőségűek mint az 550-en lévő gateronok. Ez talán a fő különbésg a kettő között. Nekem nagyon tetszik az aluminum ház, ez nagyon megfogott, ha vennék új billt, jó lenne ilyet venni. Szóval a kérdésem még az, hogy a gyakorlatban mit jelent az, hogy nem olyan jó minőségű mondjuj az outemu mint a gateron? Hamarabb tönkre megy, kevesebb leütésre van hitelesítve? Ebben a 20-28 ezer közti árrésben esetleg van még ajánlható alu házas mecha bill? Magyar kiosztással, nagy enterrel.
-
Melorin
addikt
válasz Mr.Csizmás #56160 üzenetére
Csakhogy azt már nem kapni.
-
Melorin
addikt
A Corsair billentyűzetek általában ilyen drágák vagy mostanában ment fel az áruk? Szokták őket akciózni? Nem szeretnék 60-70K-t kiadni értük ha egy kicsit várok és lemegy mondjuk 40k körülre az áruk
Illetve tudna valaki mutatni Ducky One 2 TKL magyar bill.ről képet?[ Szerkesztve ]
-
Ébri
senior tag
Próbáld ki, én miután egy lábtörés miatt sokáig csak az otthoni mecha bill-t használtam, elég rossz volt a cégest használni, s ott is gyorsan vettem egyet. Igaz akkor az Fnatic Gear Rush leárazva + kuponnal 20e alá jött ki emlékeim szerint, ez mostanában nem lesz... Szóval van rossz hatása.
A kipróbálást komolyan gondolom, mert pl. nekem otthon mx brown van, cégnél mx silent red, hol ez tetszik jobban, hol az, de pl. a kék kapcsolókat kifejezetten utálom. Más meg máshogy van, szóval nem csak az a kérdés, hogy mecha vagy nem, hanem hogy azon belül milyen.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
Lineáris vonalon a Healios-Silent Alpaca páros egyike lesz a leghalkabb, taktilis vonalon a Zilent, de ilyenekkel szerelt kész billentyűzet nem kapható a piacon (=építeni kell), így jobb híján maradt a lineáris Cherry MX Silent Red.
De a kapcsoló csak egy elem a hangban és még csak nem is a legfontosabb, ahogyan hetente több alkalommal elhangzik errefelé. Egy silent redes Corsair például minden lesz, csak igazán halk nem.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz nubreed #56155 üzenetére
A barna nemrég elfogyott, és valószínűleg a most kapható példányok már az új szállítmányból vannak, amelynek az árát a márciusi rekord forintárfolyam megdobta, míg a kék még az előzőből.
Azért szép, hogy 22e forint környékéről 33e forint környékére szállt el fél év alatt a CK550 ára ...
[ Szerkesztve ]
-
nubreed
veterán
Nem tudjátok, hogy a brown swicthes Coolermaster CK550 miért kerül többe mint a blue és a red változat?
-
7
addikt
Ha a feliratozás is fontos, akkor bizony ötletem sincs.
Ilyenkor jön általában az a javaslat, hogy adj fel valamit az igényeid közül, és remélhetőleg megoldódik a probléma. Általában a magyar felirat a legmacerásabb, és azt szorosan követi az ISO elrendezés. Szerintem a legegyszerűbb, ha megtanulsz vakon gépelni, az hosszabb távon csomó előnnyel jár.
-
dqdb
nagyúr
válasz nyunyu #56149 üzenetére
Egyszer már rajzoltam magamnak egy ilyet, de szerencsére nem akarták legyártani.
Láttam valami eléggé hasonló GMK IC-t az elmúlt pár hónapban, csak a neve nem ugrik be, megkeresni pedig kihívás lenne az utóbbi időkben szokásos havi 20-25 GMK IC miatt.kezdem unni az oldschool szürke-fehéret, már van itthon belőle pár
Fehér-szürke mellett van belőle fehér-Triumph Adler ihlette türkiz változat is.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
nyunyu
félisten
Közben kiszúrtam az Islandert is, de azzal az a bajom, hogy a mod gombok bal fele zöld, jobb fele kék.
Döntsék már el, hogy egységes legyen, aztán veszek egy zöldet.
Vagy kéket/dev/tty nekem nem jön be, kezdem unni az oldschool szürke-fehéret, már van itthon belőle pár.
Egyszer már rajzoltam magamnak egy ilyet, de szerencsére nem akarták legyártani.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz nyunyu #56144 üzenetére
Inifinikey-vel, mint gyártóval, most az Animal Crossing által ihletett PBT Islander fut. Ha pedig oldschool színvilág kellene oldschool profillal, akkor a Dropnál az MT3 /dev/tty második köre.
És nem kell keresgélni, össze van gyűjtve kupakok terén az összes pénzégetési lehetőség
És nyugi, lesz majd a Pastelből is extra itt
#56149: Közben kiszúrtam az Islandert is, de azzal az a bajom, hogy a mod gombok bal fele zöld, jobb fele kék.
Ezért ilyen.[ Szerkesztve ]
-
Zaied
addikt
válasz nyunyu #56141 üzenetére
Tényleg nem rossz
Én mondjuk örültem volna annak ha fehér a ház alja mint a Ducky One 2 Mini Horizonnál, de feketével se rossz. Akkor nem olvadt volna úgy bele a sötét asztalomba.Úgy látom lesz miből válogatni kupakot. A Steelseriesnél szívás volt az Enter miatt. Majd jövök ide kíváncsiskodni.
-
arcitec
addikt
Tudnátok ajánlani nekem mechanikus világítós gamer magyar THE BEST billentyűzetet?
Gépelés a lényeg minél kevesebb melléütés lehetősége nagyon fontos lenne .Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
7
addikt
A Cherry gyárt olyasmit, ami neked kell (feltételezve, hogy a magyar kiosztás alatt az ISO elrendezést érted, a feliratozás nem fontos -- magyar felirattal nem találtam semmi érdemit)
Cherry KC 6000 SLIM
Cherry Strait 3.0Ezekre Google-ben rákeresve találni fogsz ISO elrendezésűt országon belül is (ezüstben és feketében is fellelhetők). Ha jól nézem, 20k alatt megúszod.
-
nyunyu
félisten
Kellett nekem rákeresni az InfiniKeyre.
Csak az mentett meg attól, hogy elővegyem a bankkártyámat, és látatlanban kicsengessem érte a 90$-t, hogy múlt héten végetért a Pastel GB
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz nyunyu #56139 üzenetére
[link]
Infinikey reverse dyesub, eléggé meggyőzően néz ki[link]
KAT dyesub (bár jobb lett volna, ha nem a Weirdo kitet fotózza le a valaki, hanem valami hagyományosabbat ), van kép reverse dyesub gyártási mintáról is, de azt nem találtam most meg[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
Mostani Ducky kínálatból a Horizon már csak a második kedvenc színsémám a Bon Voyage után, de abból sajnos még nincs ISO kivitel.
-
Zaied
addikt
Sziasztok!
Megjött a billentyűzetem Ducky One 2 Horizon. Ég és föld, akkora minőségbeli javulás van (ennyit nem is vártam). Gyakorlatilag elsőre betalált, de azért majd lehet megnézek valahol egy kiállított Varmilot is valmikor Tökéletes tanácsot/útba igazítást kaptam, ezúton is szeretném megköszönni!
-
nyunyu
félisten
válasz pixta78 #56134 üzenetére
Érdekes ez a kép.
Eddig még nem láttam fekete hasú Outemut, kapcsolóház polikarbonát teteje viszont a Kailh stílusú nagyfülű Outemukat idézi, és régi Blue stem látszik a képen, tehát o-ringezhető.
Persze ki tudja, mikor gyártották ezt a billzetet.
Ugyan tavalyi a CK350 teszt, ahonnan loptam a képet, de az előzőleg linkelt kapcsoló összehasonlító képeim '18-asok, akkor már létezett a dustproof széria...Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
nyunyu
félisten
válasz pixta78 #56130 üzenetére
Mennyire régi/milyen formájú az Outemu?
Sima kereszteseket lehet csak o-ringezni, a dustproofokat nem:
Jobb szélső egy klasszikus Outemu Blue, eggyel balra egy újabb Outemu (Ice?) Blue, amit már nem lehet o-ringezni.
Kailh Boxed és Cherry MX LP szériákat sem lehet o-ringezni.
[ Szerkesztve ]
-
pixta78
senior tag
Outemu brown-hoz honnan érdemes o ringet rendelni?
Hegyet alulról, templomot kívülről, kocsmát belülről!
-
HSNet
aktív tag
válasz fradi81 #56128 üzenetére
Tudomásom szerint nem. A rapoo-kat végigpróbáltam, a bajok változtak, de használható egyik sem volt, logitech k400/400+ stabilan működött, de egy 2000 környéki olcsó noti touchpad szintjén (oké, ez talán túlzás, de utálom használni), k830-at nem próbáltam, arról hallottam hogy nem annyira rossz, de azt nem, hogy határozottan jó lenne, és árban duplája+ .
Ibm/lenovo van ugyanazzal a touchpaddal mint a thinkpadek, de ár ott is jóval magasabb.
In God We Trust. Everyone else must have an X.509 certificate.
-
fradi81
veterán
Hali
Touchpad-os billentyűzet 15000Ft-ig, aminek a touch része legalább olyan jól működik mint ami notebookon van létezik? Ez a rapoo is egy hulladék szóval ezek lutrik.moto g72, Ninebot d28e
-
félisten
-
nyunyu
félisten
válasz FoxiestFox #56123 üzenetére
iMac átlátszó házas billzetét szerintem nehéz alulmúlni, ahhoz képest a mostani alu ajtóék legalább valahogy kinéz.
-
Mattb
senior tag
válasz FoxiestFox #56123 üzenetére
Ez sajnos nem jön be.
es akkor olyasmi mint a logi mx keys? Csak magyar kiosztassal? -
félisten
Vannak jó low profile billzetek, én egy ilyennel éltem legtovább, és azért váltottam le, mert elpuszult.
De azért hidd el, hogy az Apple design billzetek nem számítanak jól használhatóaknak, őket arra tervezték, hogy egy Apple infrastruktórában és valami minimál asztalon jól mutassanak (mondjuk szerintem ez sem jött össze egy jó 15 éve, de ez már tisztán ízlés dolga).
-
törölt tag
es akkor az ujabb problema. legyen silent red, 65%-os, nekem tetszo szinkombinacio es lehessen kapni
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz bjergerking #56118 üzenetére
Mielőtt elhamarkodnád a billzetvásárlást, tegyél egy próbát egy olcsó o-ringgel.
Az nagy mértékben csökkenti a bottom-out hangját, pláne erősen rezonáló floating dizájnos billzetházakon.[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz bjergerking #56118 üzenetére
Cherrynél kizárólag a piros kapcsolóból van halkított változat, barna nincsen. Nem tudok olyan billentyűzetről, amit halkított kapcsolóval szerelnek, és belefér 30e forintba. Low profile kapcsoló pedig végképp nem létezik halkítottban.
-
félisten
válasz nyunyu #56116 üzenetére
Jó, hát nekem is van egy Apple Extended II-m a garázsban eltéve a többi it lommal, ALPS kapcsikkal (nem tudom már, épp melyik fajtával), abszolút korrekt cucc (a betűtípusa mondjuk ritka ronda), de igen, azóta amit művelnek, az kritikán aluli.
Akartam is használni PC-hez azt a billt, de egyrészt marha drága adapterezni (Soarers adapter ára felett lul), másrészt rém sárga.
Majd azért előveszem, mert most, hogy kezdenek ismét érdekelni a billzetek, kíváncsi lennék, jó állapotban vannak-e a kapcsolói, és fel lehetne-e őket használni valami értelmes billzetbe. -
bjergerking
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni billentyűzetválasztásban!
1.Mekkora összeget szánsz rá?
15-30k HUF között lenne az ideális, de értelemszerűen minél olcsóbb annál jobb.
2.Használt szóba jöhet?
Nem.
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le?
NATEC Genesis Thor 300 (cherry red switch)
4.Mire használnád a billentyűzetet?
Játék, programozás.
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel?
Mechanikusat mindenképpen, viszont a mostaninál halkabb kellene, a barna switch-eket nézegettem, hogy talán az halkabb, illetve hallottam még a cherry-nek a silent red és silent brown switch-eiről. Ezek között gondolkodtam, de a lényeg, hogy halkabb legyen a mostaninál.
6.Van konkrét modell ami tetszik?
Razer Black Widow Tournament, de ez elég drága.
7.Milyen kiosztást szeretnél?
Magyar vagy angol.
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél?
Low profile kialakítású mindenképp, nem kell numpad! Illetve jó lenne ha a gombokon nem lenne shield.
9.Extra igények
Az RGB világítás lenne a legjobb, de az is megfelel, ha nem RGB csak legyen benne pár szín, amiket lehet állítani.Köszönöm a választ előre is!
[ Szerkesztve ]
-
Mattb
senior tag
válasz FoxiestFox #56115 üzenetére
Nekem ez a low profile tetszik amit ő is képvisel.
meg maga ahogy kinéz, szerintem szép. -
nyunyu
félisten
válasz FoxiestFox #56115 üzenetére
Naaa, ne általánosítsunk ennyire.
25-30 éve nekik is voltak jó billentyűzeteik, de aztán '94-ben elmúlt a jó világ, és megjelent az Apple Design Keyboard, ahonnan csak lefele vitt tovább az út.Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
félisten
-
nyunyu
félisten
Itt valaki egy alumíííííííííínium ajtóéket próbál PCn beüzemelni, de az Apple support nem érti a problémát.
Amúgy Matiasnak van nagyon hasonló PCs billzete, de abból sincs magyar.
Egyébként ez egy évvel előbb jelent meg, mint az apple saját numpados varázslata..[ Szerkesztve ]
-
Mattb
senior tag
Sziasztok!
macrol fogok winre váltani, és notebookhoz keresek billentyűzetet. Igazából az apple magic keyboard asztro szürke , numpados billnek a windowsos alternatíváját keresnem.. mind megjelenés, gépelési érzet stb.
a logi mx keys jó lenne, de sajnos nincs magyar kiosztás.
keretben nyugodtan el mehetünk mint az apple volt, 50k környéke.
ja, a logi craft felejtős, az a bumszli nagyon nem tetszik rajta.[ Szerkesztve ]
-
HSNet
aktív tag
Sziasztok, nehezített kérdésem van, próbáltam utána turni, de nem sikerült olyan típust találnom, amit még lehet kapni
1.Mekkora összeget szánsz rá?
Max 50k, de jobban örülnék 15k körüliek
2.Használt szóba jöhet?
Igen, eu-n belüli külföldi is oké, tengerentúli csak ha más megoldás nincs.
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le?
Logi g810/g413, random Dell talán kb216?, nem lecserélném őket, hanem melléjük kellene
4.Mire használnád a billentyűzetet?
retro gépeken játékra, egyébbként gépelésre
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.)
Technika mindegy, de a gombok legyenek stabilak az ujjak alatt, és ha lehet, akkor relatív rövid úton kapcsoljon. Ollós és mechanikus mx brown, vagy mx black jellegű kapcsolókkal vannak jó tapasztalataim, de volt már olyan gumi harangos billenytűzetem is, amivel elégedett voltam. Hangos/halk mindegy.6.Van konkrét modell ami tetszik?
Model M, de az nem felel meg a követelményeknek (2kro-s), cherry g80-3000, de erről meg nem sikerült infót találnom, hogy hány kro-s
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.)
Interntional english preferált (104 gomb?) de igazándiból mindegy.
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb)
full size kupakok, (szélességre, laposak nem gond), lehet kompakt elrendezés, de numpad, kurzorok, és home/end/stb gombok kellenek rá
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.)
ps2 (ha megy passív passzív átalakítóval, az is jó) és legalább 6kro követelmény. Extra gombok, vagy macrózható dolgok előny, de csak ha a billentyűzetre menthető.Köszi
In God We Trust. Everyone else must have an X.509 certificate.
-
-
dqdb
nagyúr
Igen. A billentyűzet nem konkrét karaktereket küld a gépnek, hanem scancode-okat, amelyeket aztán az OS alakít át arra, amire neki tetszik. Ha lenyomsz egy billentyűt, küld egy scancode-ot, ha felengedsz egy billentyűt, küld egy másik scancode-ot, és ennyi a feladata.
Ezután az OS intézi el az automatikus karakterismétlést lenyomott állapotban, kezeli a scancode → logikai billentyű összerendeléseket az aktív kiosztás függvényében, azaz ha például leütötted a magyar billentyűzeteken
É
feliratú billentyűt, akkor egy USB billentyűzet a USB HID szabványban megadott0x33
scancode-ot küldi el, abból az operációs rendszerben beállított aktív kiosztástól függően lesz valami: HU kiosztás esetébenÉ
lesz, US kiosztás esetében;
, DE kiosztás esetébenÖ
, míg például Dvorak esetébenO
, holott maga a billentyűzet ugyanazt az értéket küldte.Vagy például ha lenyomod a magyar billentyűzeteken
Z
feliratú billentyűt, akkor a0x1D
scancode-ot küldi a billentyűzet, és ebbőlZ
lesz magyar kiosztás mellett. Azonban ha te a 101 gombos magyar kiosztást állítottad be a Windowsban, akkorY
, ahogyan US kiosztás esetében is.7 linkjén magyarul is szerepel, hol lehet további beviteli nyelveket és billentyűzetkiosztásokat felvenni Windowsba (sőt, saját kiosztást is létre lehet hozni), aztán azok között bal Alt+Shift segítségével lehet bármikor váltani (vagy mással, amit beállítottál), ahogy a streamer is tette.
Eléggé sokan használunk több kiosztást errefelé, mert ami kényelmes magyar szöveg írásához, az fejlesztéskor határozottan kényelmetlen tud lenni, aztán kontextustól függően váltunk a kettő között.
[ Szerkesztve ]
-
7
addikt
dqdb korábban linkelte, hogy hol vannak a beállítási lehetőségek, de itt van magyarul is ugyanaz az oldal: [link]. Egészen pontosan a Szövegbeviteli nyelv módosítása pont kell neked.
Ha Windows 10-ed van, akkor a Win+Space billentyűkombinációval is váltogathatsz a fentebbi módon beállított szövegbeviteli nyelvek között, és ott még látod is, hogy pontosan melyik az aktív (épp emiatt jobban is szeretem az Alt+Shiftnél). Kb. így:
-
Radeon_5
aktív tag
1. Honnan tudod, hogy egy gombnyomassal csinalta? En nem latom a kezet.
2. Miert olyan nagy gond, ha alt+shift -et kell nyomni? (Bar nem tudom, hogy SC2 kozben mukodik-e, probald ki)
3. Autohotkey (ez a legismertebb) -el lehet barmilyen hotkey-eket es macrokat csinalni Windows-ban, de nem egyszeru a hasznalata.[ Szerkesztve ]
Son of a Bit
-
katsi
tag
válasz FoxiestFox #56100 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen processzort vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Apple notebookok
- PlayStation 5
- Gumi és felni topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen TV-t vegyek?
- Autós topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- További aktív témák...
- Razer Huntsman mini gamer billentyűzet új 6hó jótállás!
- Wooting fehér keycap set - Német - PBT Double Shot
- A+ K77B Mechanikus gaming billentyűzet, RGB világítás, Fekete
- ELADÓ JWICK Full Nylon Black switch
- Magyar Microsoft Type cover Surface Pro 3,4,5,6,7 háttérvilágítású billentyűzet GO is van.Várólistás