Hirdetés

  • Retro Kocka Kuckó 2024

    lo Megint eltelt egy esztendő, ezért mögyünk retrokockulni Vásárhelyre! Gyere velünk gyereknapon!

  • Nokia 3210 - felélni az örökséget

    ma A HMD ismét elővett egy klasszikust, hogy újra kiadják. De ismét csalódás lesz azoknak, akik az eredeti modellt is használták. És lehet, hogy másoknak is.

Új hozzászólás Aktív témák

  • aginor

    addikt

    válasz philoxenia #96352 üzenetére

    Én viszont pont azt vettem. Jó kompromisszum volt, a normál 1.7/1.8-nál jobb építési és képminőség, fényerő (igazából dof) és méret kontextusában. Az általad linket tesztben is jól látszik, hogy alig nagyobb, mint az 1.7. Ahol az elfér, ott az 1.4-is, miközben vannak előnyei is (különösen igaz ez a kettes verzióra, ami már szigetelt is).

    Throme: arculatban mondjuk pont nem, de a többivel egyetértek, különös tekintettel az olcsó uwa-ra. Viszont a 60-as makró pont, hogy egy nagyon jó mintapéldája a rendszerben rejlő lehetőségeknek, mivel kicsi, olcsó, és remek képminősége van, miközben még szigetelt is.

    Hi!King: akkor átfogalmazom, "szerintem semmire nem jó". Igazából terepen makrózni általában rövid, nem igazán jó a háttérelmosása, általános objektívnek nekem szűk kissé (tájképre meg pláne), nagy fényerejűnek pedig sötét.
    "nem a könnyű, túrázós irány, ahogy az 1.4-es fix sor az 1.8-as helyett " - nézd meg a fentebb linkelt tesztet, ami jól mutatja, hogy ha odafigyelnek, akkor az 1.4 sor lehet közel akkora, mint az 1.7/1.8. Amúgy én túrákra viszem magammal a G85-öt, a 40-150Pro-t, a 8-18-at és mostanában a 25mm-is egy pici állvánnyal, és így a teljes táska (egyéb holmikkal is megrakva) 6,5kg, tehát még vállalható.

    jaanoo89:
    "az időjárásálló makrovakuval nincs bajom" - nekem sem, csak arra akartam utalni, hogy egyszer meglátják azt, hogy mi kell a rendszernek, de a másik oldalon nem csinálnak mellé makró obiparkot, hogy rendesen ki is tudja futni magát a dolog. Amúgy -egymás közt- zseniálisnak tartom, hogy van ilyen vaku, és tervben is van, hogy venni kellene egyet, de a közel két kilós ára eddig megakasztotta a projektet, mert mindig van más, amire szórni kell a pénzt.
    "Nagyon remélem, hogy a JIP szeretne valamit kezdeni a márkával" - ja, ma is jött egy hír, hogy a prémium szegmensben látják a jövőt. Nem azt mondom, hogy a rendszernek nincs keresni valója ott, vagy hogy ne lenne alkalmas munkára (én is fényképeztem már vele keresztelőt is), csak nem vagyok benne biztos, hogy ha elhanyagolják a belépőbb szinteket, akkor apsc/ff vonalról annyi embert tudnak átcsábítani, ami képes lehet rentábilissé tenni a rendszert. Lehetne még olyat, hogy megismétlik a Fuji mutatványát, és kialakítanak egy amolyan sznob hipszter imidzset, és akkor viszont már foghat bárhogyan a ceruza, mert a fanok eltartják, de ahhoz még sokat kellene melózni, és nem is biztos, hogy ennyi rétegmárkát el tud tartani a piac. Arról már nem is beszélve, hogy a Fuji piaci részesedése sz 5% körül van, ahol az Oly is tanyázik, tehát többet keresni csak drágább holmikkal lehetne, de az meg nem biztos tud működni az előzmények fényében.
    Néha amúgy van együttműködés (p.: képstab, videó), de többnyire valóban lehet olyan érzése az embernek, hogy mintha egymással akarnának versenyezni a többi rendszer helyett. Valószínűleg ez a hozzáállás is kannibalizálja a belső piacukat, és a nem tud egyik sem rendesen kifelé koncentrálni, mert a másik szemével folyamatosan a hátát kell figyelnie. Valahogy elfelejtették, hogy egységben az erő, és pont az lett volna az egyik legnagyobb előnyük, hogy "megosztozhatnak" a fejlesztéseken, mert nem kell mindent csak az egyik gyártónak fejlesztenie, hanem helyette közösen tudták volna -lényegében fele erőfeszítéssel- lefedni a teljes kínálatot, még úgy is, hogy bizonyos kötelező dolgokat mindkettőnek meg kell csinálnia.

    philoxenia #96364:
    "azért a PRO obi eléggé elveri élességben, CA-ban... Főleg a szélső rekeszértékeken." - ez igaz, de cserébe nem 210k, hanem 450. Nincs miről beszélni. egyszerűen az Oly pro nem éri meg ezt a felárat, csak ha a pénz nem számít és/vagy a legjobb kell.
    Amúgy nem minden az élesség. Az 1.4-nek van egy érdekes karaktere, és szebb a bokeh-ja is. Én remek objektívnek tartom, még úgy is, hogy közel sem a rendszer legélesebb darabja (még azonos gyújtótávon sem).

    [ Szerkesztve ]

    Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/

Új hozzászólás Aktív témák