Új hozzászólás Aktív témák

• mephisoft
    csendes tag

(Nem vagyok egy nagy professzor, nem biztos, hogy tőlem lehet a legtöbbet tanulni.)

Jogos a fölvetés, szeles időben a közeli növényzet bemozdulhat. Épp most éjjel dolgoztam föl a hétvégi fotókat. Tájképek, és bizony a közeli dolgok bemozdultak. De nem a képek között, hanem már az egyes képeken is, és ezt ott nem is vettem észre. Vagyis amatőr vagyok még. (Pedig 3 órát bringáztam a képért, már koromsötétben értem haza.)

Helyből 3-as sorozatot szoktam lőni, -1, 0, +1-gyel. Az utolsó a +1, az "marad" a keresőben, ha nagyon villog (=kiégett) az ég (vagy víz), akkor addig veszem lejjebb, amíg a +1-es is kiégés nélküli, vagy csak nagyon picit ég ki. Elég gyakori, hogy kell így tekergetni, lehet, hogy valóban érdemes lenne mondjuk -1/3 eltolással indítani. Ha lehetne, szélesebbre venném a tartományt, de 3 képből az én gépemen (GX80) nem lehet. 5 képet overkill-nek tartanék, egyrészt mert darabra totál fölösleges az 5, másrészt mégiscsak macera a rengeteg gép. ... Igazából még nem is próbáltam - lehet, hogy legközelebb, ha olyanos lesznek a viszonyok, teszek egy próbát.

Új hozzászólás Aktív témák