Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• aginor

veterán

válasz 80hun #94590 üzenetére

Valószínűleg nem saját kútfőből tette, nem tartom elképzelhetetlennek, hogy előzetesen egyeztetett a gyártóval, különben baj esetén ki kellene fizetnie az oldalnak a készüléket, plusz esetlegesen kártérítést, arról nem beszélve, hogy a jövőben nem kapna tesztkészüléket sem.

Az időjárásállóságról annyit, hogy ha természetfotózik az ember, akkor nem lehetetlen, hogy elkapja egy-egy zivatar, vagy szeretne pl. hóesésben, hidegben fényképezni. Ezek a megoldások ezekre az esetekre vannak kitalálva és szerintem nem kell félni használni (kihasználni) őket. Amúgy a témában volt nemrég egy jobb cikk/videó, abban lehetett látni, hogy az Olympus milyen megoldásokat alkalmaz a gépvázon belül azért, hogy a víz/por ne jusson be az érzékeny részekhez, ha érdekel keress rá.

80hun: nekem az a tapasztalatom (nem feltétlenül saját), hogy még a nem szigetelt cuccok is viszonylag jól bírják a strapát, ha figyelnek rájuk, valamint elég precíz az összeszerelés minősége. Viszont azt nem szabadna elfelejteni, hogy a szigetelések -gumi/szilikon révén- idővel elkezdenek kiszáradni, megvetemednek, és/vagy kopni, így a funkciójukat már nem, vagy nem megfelelően láthatják el. Tehát, egy új korában valóban jól szigetelt alkatrész 5-6 éves korára már egyáltalán nem biztos, hogy még mindig az, és nem fog beázni, bepárásodni. Amúgy szerintem ezekre a cuccokra a pára sokkal veszélyesebb, mint a folyóvíz. mivel utóbbi lefolyik a felületről ill. nagyobb rés kell neki, hogy bejusson, míg a pára légnemű és bármilyen kis légrésén képes lehet bejutni.

Új hozzászólás Aktív témák