Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• voriae

tag

válasz CharlieFirpo #87923 üzenetére

Nagyon szerettem a Samyang halszemet mft-n (sokszor defishelve, de azért az nem olyan jó), aztán váltottam Fujira, és arra először a 12-es Samyangot vettem. Aztán volt nemrég egy elég jó akció a Laowa 9-re, úgyhogy megléptem, már ezer éve nem vettem zsírúj obit :). Most azon kapom magam, hogy a Samit nem is használom, úgyhogy valszeg el fogom adni. De egyébként az egy nagyon szuper üveg, éles, egyenletes képű, összeszedett. A Fuji nagylátó zoom nem jött szóba, egyrészt most nekem drága, másrészt elég nagy darab, nem hurcibálnám, harmadrészt a nagylátó zoomok AF-jétől az Oly 9-18 miatt kicsit elment a kedvem. Ez tök szubjektív, nem állítom, hogy mindegyik rossz, csak az én élményem nem volt az igazi a témában. Korábban volt Canon 10-22-m is, az se volt valami meggyőző.

A Laowa jóval nagyobbat lát, szép éles, de vignettál - amit könnyen lehet kezelni utómunkában. Riport jellegű képeknél meg nem is bántom, jó az a karakter.
    Anno gondolkoztam a Laowa mft-s verzióján is, de végül is a rendszerváltás előbb jött.

Új hozzászólás Aktív témák