Hirdetés
-
PROHARDVER!
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yellow73_a
tag
Sziasztok,
Elkezdeném én is az ETF(ek) TBSZ-re vásárlását, mert már erősen túlsúlyos az állampapír kitettségem a NYESZ, ÖNYUP és MANYUP, illetve deviza cash mellett.
Itt ahogy olvasom, általában VWCE és S&P500 azok az ETF-ek, amiket ti a legtöbben/legtöbbet veszitek.
Ezeket ajánlanátok nekem is? Vagy lenne valami más megfontolandó is? Ha jól tudom, az ETF-ek eleve már erősen diverzifikált csomagok, többszáz elemből tevődnek össze.Mivel új vagyok ezen a téren, honnan tudom, hogy pontosan melyik ETF-et takarják ezek a rövid nevek?
A VWCE esetében arra tippelek, hogy ez a "Vanguard FTSE All-World UCITS ETF USD Acc" Jól gondolom?
Az S&P 500 pedig a "Vanguard S&P 500 UCITS ETF USD Acc", vagy valami más?Ezek USD alapúak. Célszerű ezek mellé EUR alapút is választani?
Ugye az acc végűek azok, amik a hozamot önmagába visszaforgatják?
Buy&Hold lenne a cél 10+ évre, az időközben felmerülő nagyobb összegű kiadásaim fedezetét pedig Államkincstári befektetéseim adják.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor X8c 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ASUS TUF Gaming B760M-E D4 DDR4 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest